Okej så har bilen...

...varit på service. Kom dit kl 09.00 som vi hade gjort upp. Jag frågade hur lång tid det skulle ta men dom kunde inte svara på det. Inte ens på ett ungefär. Dåligt! Det enda jag fick reda på var att det kunde ta max 5 timmar, som slutade nämligen då. Så hur jobbar man då som mekare igentligen? Gör man sitt bästa så snabbt som möjligt eller vill man att dagarna ska bli PRECIS en arbetsdag?

Ialla fall... Jag gick ovetande in till Täby centrum. Dom har en halvdan galleria där som jag nu utforskat varenda vrå i. Jag var där till halv tio cirka vilket innebar att det enda som var öppte var några mataffärer och nåt fik. Det är nåt tragiskt med att se personer som åker in till affären såpass tidigt för att sen stå och välja vilken chipspåse dom ska välja. Jag såg nämligen en ganska kraftig madame som gjorde just detta. Frukost eller lunch? Ingen aning! FEL IALLA FALL!!

Det var en mycket knepig kille i gallerian.När jag och El Kid'o satt vid biosalongen så gick han förbi och frågade om jag hade sett den nya Narnia-filmen. Nej förklarade jag. Han verkade normal tills han började säga hur overklig den var. Öh! Jo talande lejon och häst-människor och vem vet vad allt konstigt som finns i filmen är egentligen? Men ialla fall. Han nämnde INGET av detta. Och det hör ju till i filmen och självklart vet man att det inte är på riktigt men ialla fall...
Han tyckte det var så overkligt att en så liten kille kunde lyfta ett så tungt svärd så enkelt. Han förklarade att han red och att det var jättesvårt bara det, att det skulle vara så svårt att samtidigt ha koll på ett svärd. Ja ett tungt svärd dessutom. OVERKLIGT! Jag häpnades bara och fick inte fram någonting. Skojade han? Det var nu i denna veva som han även berättade att han spelat ishockey och det också var svårt och att han tack vare hockeyn nu hade löständer. Han vog ut dom och visade även dom.
Jag stod bara helt stilla och visste inte vart jag skulle ta vägen!! Vilken människa (eller liknande).
Sen gick han...

Så efter ett tag när jag och Kristian hade knallat omkring i gallerian och ätit mat och tråkat ut oss i drygt 4 timmar bestämde jag mig för att gå tillbaka till Toyotas serviceverkstad. Jag hade ännu inte fått något sms om att bilen var klar men jag visste ju att verkstadsaporna strax skulle sluta så sista tiden kunde jag lika gärna spendera där om det var tvunget. Nejdå bilen var inte klar men snart för det var den dom höll på med. Slog mig ner och tog en latte.

Sen kom det - SMS:et som talade om att bilen var klar. Så varför skickade dom ett sms om jag bara satt 10m från servicedisken? Ja ingen aning?! Men det var väl deras rutin!!! SUCK! Bilen blev klar exakt kl 14.00. Slumpen? Knappast va!

Killen i disken kollade på mig lite mysko och frågade om dom skulle ha åtgärdat bucklan baktill. Nej sa jag, men påpekade att dom skulle kolla på skadorna för att kuna göra ett kostnadsförslag till försäkringsbolaget. Nu kommer vi till nåt aningen märkligt. Han trodde att bucklan skulle ha åtgärdats först. Han visste att jag lämnade in bilen idag. Jag berättade vad jag fått höra från dom att det tidigast fanns lagningstid om en månad. Han berättade att det skulle ta ungefär en vecka att laga skadan!!! Alltså om han först trodde att dom skulle ha gjort det idag på en och samma dag, varför ska det då ta en vecka senare? Hmmm

Jag påpekade vid inlämnandet att det saknades en skruv på främre nummerplåten. Dom skulle åtgärda det. Såg sen på kvittot att denna lagning kostade 54 spänn! Dom vet hur dom tar betalt helt klart. Hade jag vetat detta hade jag såklart gjort det själv. Man hade kunnat sätta dit en skruv i ren titan - blänkande fin och det hade inte kostat lika mycket. Men då är det ju å andra sidan inget "proffs" som gör jobbet.  Men men vad gör det? Marie kommer hem ikväll och stannar hela tiden tills söndag kväll.

Happy friday!

Kommentarer
Postat av: Mattias

54 spänn för en skruv? Wow! Hur lång tid kan det ha tagit för dem? Själv klarar jag nog av det under 7½ sekund, om jag har en skruvdragare som jag antar att de har. Sen att plocka fram skruven ur nån låda tar väl ytterligare några sekunder. Totalt max en minuts jobb bör det väl ha varit.

2008-05-16 @ 18:10:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0