Möjligheten att kunna ta...

...lite semester varje dag!!

Jag kan ha kommit på världens grej för att göra det möjligt att få känslan att man tar lite semester - VARJE DAG!! En riktig strandsemester på beachen!!

Det hela är egentligen väldigt enkelt men samtidigt ganska bökigt. Man skaffar sig en massa sand som man häver ut i ett rum. Man får därmed sin egen sandstrand tillgänglig på nolltid. Man kan ha stranden för sig själv och köra hela nudistprylen om man så önskar. Inte min grej kanske men möjligheten finns ialla fall. Man behöver aldrig dammsuga vilket bara det i sig kan kännas som semester för många?! Man bör kanske kratta stranden lite då och då för att rensa bort skräp dock så helt städfritt blir det ju inte!!

Man skulle kunna ha lite solarierör i taket för att bättre på brännan och kanske en fläkt om man vill ha lite härliga 'havsvindar' som svalkar emellanåt i hettan.

För alla oss som gillar att sova på stranden så är det ju bara att breda ut ett badlakan, buffa till en sandkudde och bre ut sig som en strandad val. Och som om inte det vore nog... Det finns ytterligare en braig grej - det är garanterat molnfritt! Woohoo!!

En egen strand som man har tillgång till 24/7 - året om i ett land som kan vara så kallt som sverige. Låter det inte semester om det så säg!

Happy Friday!!


Jag försov mig!!

Morgonen blev väldigt plötslig då jag konstaterade att jag försovit mig. Min telefon hade ringt sina båda alarm som uppenbarligen hade en såpass blygsam volym att jag inte hört dem. Det var Kristian som väckte mig. Klockan var då 07.07 så det var ingen jättefara. Hade tänkt vara klar och lämnat honom vid den tiden vilket nu såklart inte gick. vi skyndade oss upp och gjorde morgonrutinen och jag gav lillemannen hans hostmedicin och hans antibiotika och skyndade oss iväg till hans dagis.

Jag konstaterade när jag lämnat honom att jag antagligen precis skulle missa pendeltåget så jag tog det säkra före osäkre och körde bil till jobbet idag. Det är ju sportlov nu så det var riktigt lugnt på vägen dit och alltsom-allt blev jag inte nåt märkbart sen till jobbet. Kom lagom till frukosten! LOVELY!!

Det var riktigt softish på jobbet och satt ner och lekte lite med css-programmering för att lära mig lite mer inom detta.
Vi sitter ju även och utvecklar filippa k's webbshop så det är kul att testa smidigheten med css. Jag satt bara på ett tidigt lek & teststadium med detta projektet så tro nu inte att det är mig allt hänger på med detta. hehe

Hemresan var en riktig mardröm. Sån trafik. Vart kom alla bilarna ifrån? Dom fanns ju inte på resan till jobbet!!
Att hata nåt är fruktansvärt start men samtidigt inte starkt nog vad det gäller andra bilister som tränger sig så fruktansvärt fult när man sitter i bilköerna. Ni vet vilken typ jag snackar om. Dessa smitare som kör den snabba filen (som är avtagsväg) så långt det bara går för att sen när man egentligen måste ta av enligt den vägfilen så tränger man sig in i den långa kön långt före alla andra som suttit och väntat.

Om utryckningsfordon gör såhär kan jag förstå men om alla skulle göra på samma sätt skulle vi snart ha en bilkultor liknande den dom har i Italien. Alla står stilla och kilar fast varandra och det finns bara en sak kvar att göra - att tuta på varann. Detta betéende är nog ett bevis på att chimpanser antagligen är smartare än italienare! hehe

Sen alla dessa idioter som inte alls bryr sig om att undersöka om personen bredvid faktiskt tänker släppa in dem i sin fil utan kallt bara svänger och låter runtomkringvarande bilister anpassa sig efter dom. HATA HATA HATA!!!

Jag åker nog pendeltåget i morgon och lyssnar på ljudbok istället för att omringa mig med dessa egotrippade homosapiens.

Brum brum på er!

Ps: Skönt att få ett träningspass på jobbet idag. Det var efterlängtat!! Blev även ett par repor i bassängen med. Mycket folk så det var trångt först innan jag trängde mig in i snabb-banorna. 1500m bara men ja ja... DS!

Nu kan jag sova gott!!

Kan sova gott om nu lilleman kan det. Jag snackade senare med mäklaren om att det var fel bankkonto och sen när jag ringde tillbaka för att se hur det hade gått så fick jag till svar att han precis innan pratat med banken och vår handledare och att allt nu var klart. SKÖNT svarade jag genast. Det innebär att jag inte behöver tänka mer på just detta och därmed kan sova gott inatt sa jag.

Kristian vaknade just och hostade jättemycket. STACKARN!! Det måste verkligen svida i hans hals alltså! Man hör på honom att han har en hes röst när han ljudar & pratar. Vi stannar hemma i morgon med så han får hämt asig ytterligare en dag innan han får gå tillbaka till sitt dagis. Då har han dessutom varit feberfri i 48 h.

Skönt att förkylningen inte smittat av sig till mig. Hade inte varit nån höjdare att själv vara i samma tillstånd som honom samtidigt och nu när vi är helt ensamma. Burr! Hemska tanke!!

Och (!!!) NEJ! Det blev ingen semla idag. Beslutade mig för att hoppa över det trots allt.

Katastroooof!!

Hjälp! Banken ringde och berättade att kontantinsatsen på husköpet hade kommit tillbaka! Wtf!

Dom skulle ju finnas på säljarens konto senast i fredags enligt kontraktet. Jag fick veta att det konto vi fått inte stämde. Ok inte vårt fel men ändå jobbigt. Jag slängde mig på telefonen till säljaren men inget svar från den sidan. Talade in ett meddelade och förklarade läget. Ringde direkt efter till mäklaren som svarade och förklarade läget och han skulle ta tag i saken direkt.

Vi har varit ute i den friska luften. Med 'vi' menar jag inte jag och mäklaren utan jag och lilleman. Tänkte att det skulle vara skönt att komma ut lite och få i oss frisk luft och ännu roligare, åka pulka!! Det var det inte. Inte alls faktiskt! En tydligen alldeles för trött Kristian var bara grinig och ville ingenting. Han är ju sjuk så kanske inte så konstigt men han verkade ju så pigg i förmiddags.

Kristian har även lyckats klura ut hur grinden funkar nu med. Ja det var väl bara en tidsfråga såklart. Smarta killen!





- Det ÄR lika 'roligt' som det ser ut -

Prinsen har vaknat!!

Min lilla prins är på fötter igen! Underbart! Man märker att han är mycket piggare idag mot dom senaste dagarna. Han har haft en tuff prövning men övervann den och är nu snart helt bra igen. Visst hans hosta är kvar och den är ingen barnlek direkt men febern är borta.

Vi ska försöka komma ut i friska luften lite sen. Passa på att åka lite pulka nu när vi faktiskt har snö. Eftersom lilleman fortfarande är lite förkyld så blir det ingen långkörare där ute men en kort utomhusvistelse gör oss nog båda gott.

Måste bara fråga.. Vet ni vad en bob är?? Alltså ingen person nu som heter Bob utan en riktig bob!! Det är ialla fall vad 08:orna så krångligt kallar en snowracer för. Snowracer - STÖRTLÖJLIGT!! BOB heter det!!

Nu har vi förvisso ingen bob här eftersom Kristian är aningen för liten ännu för en sån men en pulka har vi. Lagom stor för både honom och mig. hehe Strategiskt val där kan jag lova!

Semmeldagen idag med. Ska man fira att el Kid'o är på fötter igen? Ja varför inte? Kan inte komma på nåt annat mer passande just nu faktiskt.

Kram på er!


Ingen semla i morgon??

Vabbade idag. Kristian är fortfarande sjuk och går på antibiotika mot nåt plus att han tar hostmedicin. Han mår inte alls bra stackarn, men betydligt bättre nu än vad han gjorde igår. Igår åkte vi ju till närakuten där läkaren skrev ut lite 'krya-på-sig-flaskor'.

Min sambo åkte ju till Brasilien igår så jag hade inte längre nån att växla av med enkelt om så behövdes. Hennes föräldrar har erbjudit mig hjälp vilket såklart är skönt men ännu fixar jag detta. Kristian sov helt okej inatt. Det var enklare sen jag tog honom till vår säng så när han vaknade och såg mig kunde han snabbt och enkelt gosa sig intill mig och somna om.

Han har ingen aptit direkt. Igår åt han ju typ ingenting. Det som matades in kom upp lika fort. Idag har han fått i sig lite mat ialla fall. Inte samma portioner som han vanligtvis äter men det han får i sig stannar. Jag ger honom rikligt med vatten vilket är det viktigaste. Jag kommer att vabba i morgon med. Lika bra! Hans feber har typ gått bort nu ialla fall men han ska vara feberfri i 24h innan vi återgår till hans dagis.

I morgon är det ju semeldagen!!! Jag vet att vi blir bjudna på semlor på jobbet men ja, jag får antingen pipa iväg till nåt café-bageri i morgon och handla semlor (om lilleman orkar såklart) eller så får jag köpa fulsemlor på typ Hemköp. Okej det finns naturligtvis ett alternativ till - avstå från semlan!

Vilket som... Hoppas min natt blir lika lugn som natten till idag.

Då var det dags igen för...

...natten som gud glömde!!

39,3°C visade termometern!!

Stackars liten att ha feber och om inte det vore nog så har han en fruktansvärd hosta som gjort att han inte kunnat sova typ nånting i natt. Nu vilar han, och min sambo. Hon var uppe med honom förut i morse en sväng.

VILKEN NATT!!

Efter ett tag fick Kristian komma till vår säng efter det att han gång på gång vaknat i sin egen och högljutt beklagat sin position & tillstånd. Det hjälpte inte till mycket. Han ville nu inte längre lugnt ligga ner utan klättrade omkring mellan två mycket trötta föräldrar. Han ställde sig upp och började sträcka sig mot tavlan som hänger över sängen så som han brukar och ja, det blir inte nån sömn när han håller på för någon i närheten helt enkelt. Hostan fortsatte och efter ett tag vile han försöka sova men hostan höll honom och oss vakna.

Vid ett tillfälle hostade han så mycket att han kräktes av den. Stackars stackars liten!! Man vill ju att han ska bli frisk nu. Även om han mår som han gör så verkar han pigg.

En grön kossa!!

Jahapp då har vi signerat papper och skjutit över en väldig massa pengar till hus-säljaren denna morgon. Det var bara handpenningen så miljonerna har ännu inte hamnat i rörelse, dom blir introducerade på självaste inflyttningsdagen. Nåt att fira med?!

Det känns väldigt bra ialla fall. Nu kan man pusta ut på nåt sätt.

Dagens träningspass är avdassat. Maten här på jobbet var helt ok. Wok. Hade behövt ett rejält stycka kött egentligen eftersom vi får besök ikväll av två vänner till min sambo. Det blir veggomat eftersom dom inte äter kött. Inget kött en fredag liksom!! *Muttra*

Vi skulle ha nåt gott till efterrätt dock som 'kompensation'. Vad skulle det vara? Köttbullar?? Nejdå... Jag har inget emot att äta veggomat men föredrar att göra det på veckans fuldag - MÅNDAG!

Happy Friday Alles!!


Att dra på sig merjobb!!

Har skickat iväg offertförfrågan på vad det skulle kosta att slipa orginalparketten i det hus vi slagit till på.
Min sambo har ringt till byggkontoret i sollentuna och fått kopior på ritningarna på vårt hus. Men det visade sig bara vara på hustypen och inte vårt hus exakt. Köket satt på fel ställe liksom en del andra saker, men ändå. Det verkar vara en bärande vägg som vi hade tänkt ta ner och nu får tänka om lite. Väggen går såklart att ta bort men man måste nu förstärka bärkraften med balk och det ställer till det lite mer. Nåja, det blir nog jättebra till slut.

Kristian har nu kommit på hur man utan redskap tar sig upp på tv-bänken. Han har växt till sig såpass att han får upp sitt ena knä på den och drar sig upp på ren råstyrka sen. Lill-hulken!!

Han har för ett par veckor sen även lagt märke till hans 'manliga redskap' mellan benen. hehe Han konstaterar att den sitter kvar med jämna mellanrum då man byter blöja på honom. :) Nåt som han innan inte haft nån direkt aning om.. Kul kul!!

Just nu är det 'När Harry mötte Sally' på 7:an. Det är den där scenen som ALLA kan utantill. Ja just det!!! Den när Sally fejkar en orgasm. :)

Just det... Det finns ingen kabeltv indragen i huset verkar det som.. (Ska ringa och kolla). Tydligen har det dragits in i en del hus i området men den förre ägaren var tydligen inte intresserad av det. SUCK!
Fiberkabel till bredband är således inte heller indraget.. Vi kommer alltså att få göra detta själva och därmed inte till grupprabatt som dom andra fick möjlighet till. Kostnad för att göra det nu? Ja sisådär 20 tuss.... Får bli ett senare projekt tror jag. Finns ju andra sätt att få internet billigare. Frågan är bara vad man gör med tv-abonnemanget. Vi har ju HD-paket från ComHem. Mmmm just det, ComHem finns inte på den nya adressen. Vad göra?

Allt får hitta sin egen lösning! Jag vet att det kommer att bli så bra så. Lite merjobb bara.

Att jaga en bank!!

Är det inte ganska risigt av en bank att vara i stort sett omöjlig att nå fram till per telefon? Vi har ju en kontakt där som vi snackat med om husköpet och hon är ivrig att vi ska komma och även snacka pensionssparande med henne. Jag har förklarat att vi kommer att boka in ett möte (kanske) men senare när min sambo återkommit från Brasilien och allt lugnat sig lite.

Idag har jag försökt nå henne för att snacka om en grej men hon har inte svarat i telefonen. Jag blev kopplad till en växen som inte kunde hjälpa mig nåt alls. Ingen annan personal fanns anträffbar på bankkontoret heller. Jag lämnade ett meddelande om att jag ville att min bankkontakt skulle höra av sig till mig snarast möjligt.

Inget händer på ett par timmar.. Jag försökte återigen ringa tillbaka men fick då meddelandet att hon var på kundbesök och skulle vara åter kl 15.20. Några minuter efter den tiden ringde jag IGEN och nu var det ingen som svarade bara. Ringde igen med samma resultat. Väntade 10 minuter och ringde igen och fick denna gång höra att hon hade slutat för dagen och skulle 'finnas anträffbar' dagen därpå... EH! Hon var ju inte alls anträffbar idag, även om hon var där. Vad säger att hon kommer att svara i telefonen i morgon? SUCK!

Jag lämnade ialla fall ytterligare ett meddelande om att jag ville att hon skulle höra av sig till mig så fort det gick. Hoppas hon tar det till sig i morgon.

Det blir nog en annan bank som får oss som kunder istället tror jag. Man kan ju inte ha en bank som är omöjlig att nå. Jag är inte alls sugen på att behöva jaga 'en försäljare' - dom ska jaga mig!

Dom får en ny chans i morgon men bara till kl 10.00. Sen går vi vidare!

Älskande tanke!!

Jag älskar verkligen bara tanken på solen som skiner mig i ansiktet sådär härligt som just solen kan göra. Nu när jag tittar ut genom mitt kontorsfönster så ser jag solen och den skiner!! Weee!

Jag slutar lite senare idag eftersom jag lämnade lilleman i morse och därmed kom in senare till jobbet men snart är det dags att gå ut i det soliga där ute.


Pappa som lämnar...




Idag är det passa som lämnar Kristian på dagis. Det är betydligt ljusare ute vid den här tiden.

Dagen har börjat, låt oss nu göra det bästa av den!


Fegade jag ur eller inte??

Jag ogillar människor som sitter med sina fötter i sätet framför på pendeltåg & alla andra färdmedel där det kan tänkas att jag sen kommer att sitta. GRISAR!!
Att dessa människor dessutom gör detta helt ogenerat gör mig ännu mer irriterad!! vilka tror dom att dom är? Vad får dom att tro att jag sen vill sitta i det dom tidigare har klivit i? Man blir sugen att ge dem ett fett avtryck med mina skor för att ge dom vad jag tidigare har klivit i. Skulle detta vara uppskattat tro? Knappast va?!

Inte helt oväntat nu kanske så var det ett par som satt med sina fötter i sätet framför i morse på pendeln in till jobbet. Det började bli ont om platser och när folk liksom stannade till för att få sittplats vägrade dessa att flytta sina fötter och lämna plats åt dom. Själv hade jag aldrig accepterat detta om det var jag som ville sitta ner. HELL NO!

Jag tänkte ta fram min mobbe och fota dom helt öppet i hopp om att dom skulle undra vad jag höll på med. Jag skulle ha svarat att jag brukar fota idioter som beter sig illa och lägger ut dessa på min blogg. hehe Allt för att provocera. Jag vet inte varför men jag gjorde inte detta. Det slog mig bara som tanke och när jag sen gått av pendeltåget så slog det mig att jag nu missat detta tillfälle. ATTANS! Fegade jag ur eller orkade jag bara inte?

GRRRR!!

Idag var det Kristians dag!!

Kastar in lite bilder från idag.

Vi hat tagit det relativt lugnt idag. Började dagen med att jag vaknade vid 6.30-tiden. Fråga mig inte varför men blev superpigg då och gick upp. Kristian vaknade strax efter och ville göra mig sällskap.
vi lekte och sen fick han ta sig ett bad. Gjorde en liten tuppkam på honom när jag tvättade hans hår. hehe


Lagade pannkakor och lekte här hemma. Det var Kristians dag. Vi hade ju inga hus att stressa oss till vilket är sååå skönt! Visningarna är nu ett minne blott. hehe Vi var ju snabba med att hitta vårt hus.


Drog en veva till reimersholme för ett kort ärende. Passade på att leka lite i en lekpark där men det var alldeles för kallt för vad vi hade på oss. Ja lilleman klarade sig ju strålande i sin varma overall men jag och min sambo kände hur den kalla blåsten från vattnet intill tog över allt mer.




Åkte hem och lagade en rejäl laddning spaghetti & köttfärssås. Kristian smaskade i sig en hel del själv och lika mycket hamnade bredvid men så blir det ju ibland. Det är en kladdrätt, speciellt om man inte har vanan att äta med bestick och äter man med händerna, ja då blir det kladdigt! hehe

Ja då var det klart då!

Dåså!! Då var vi skrivit lite kontraktpapper och allt är nu klart. Livet har sina goda stunder helt enkelt! Fick höra av mäklaren idag att det andra paret hade ringt i morse och lämnat ett höjande bud idag men då hade han förklarat att det nu var för sent och att vi skulle få köpa huset.

Sicken röta! Det hade verkligen varit tråkigt om budandet hade fortsatt!! Snacka om att jag tror att dom är ångerfyllda nu. Speciellt när dom sen ringde och höjde.... men men...

Nu är vi totalt utmattade. Vi har blivit husägare på självaste alla-hjärtans-dag! Det var på fredag den 13:e som beskedet kom om att det andra paret hoppade av.

Vi lagade god mat och öppnade en trevlig flaska rött.

Det har inte riktigt satt sig än allt detta med husköpet alltså! Känns fortfarande overkligt - MEN SÅÅ UNDERBART!!

OVERKLIGT!!

Wooohooooo!!!!!!!!!!!!!!

Så sjukt overkligt! Vi är husägare! Det tappra lilla försök dom andra gjorde igår med en lite kraftigare höjning var precis vad det verkade - ett sista försök! Vi genomskådade och höjde bara markant vilket var precis det som behövdes. It's ours!!

Me so happy!!! HUS!! Thank U!

Lär bli firande ikväll när jag ska på Patricia med ett helgalet gäng som jag kallar jobbarkompisar!

Måste landa nu bara....

Budgivningen gör mig...

...sömnlös!!

Det har varit en riktig SKITNATT! Kristian har vaknat många många gånger och helt klart varit störd över nåt. Det brukar vanligtvis lösa sig med att han får komma till vår säng där han gillar att gosa sig in i ens famn vilket såklart är supermysigt, men detta hjälpte inte inatt. vi har försökt trösta honom på olika sätt och han har flera gånger somnat för att bara en liten stund senare vakna ledsen igen. Stackarn!

Jag vaknade självmant vid 2-tiden i morse och kände mig faktiskt aningen orolig över denna budgivning som pågår på huset. Jag låg vaken i drygt en timme och bara funderade över detta. Samma tankar snurrade i mitt huvud och befriade mig inte till att somna om.

Det har varit en riktig skitnatt som sagt, jag har inte fått någon som helst kvaitetssömn så jag hoppas nu att jag ska ta mig igenom denna dagen utan att vara alltför trött.

Låt mig säga som såhär...
Kl 05.40 pep min mobils alarm som talade om för mig att det var dags att stiga upp.
Med små, små steg pallrade jag mig från den varma härliga sängen med sikte på badrummet för att göra mig iordning.
15 min senare klev jag genom värmeridån ut i kylan för att gå dom där 150 metrarna det är ner till busshållsplatsen.
bussen kom kort därefter och jag kunde konstatera att samma kräklukt som fanns igår satt kvar. Lite mildare men tillräckligt äcklig för att få mig att andas genom munnen istället.
Vid pendeltågsstationen fick jag vänta några minuter längre på ett försenat tåg men jag hade en ljudbok som sällskap så det var inte så farligt.

Budgivningen börjar kännas allt jobbigare nu. Att det skulle vara så ansträngande psykiskt med budgivning kunde jag aldrig ens föreställa mig! Min sambo och jag är ense om en sak... VI SKA HA DET DÄR  HUSET!! hehe


Bygger på höjder

Nu ni ska jag tala om att vi siktar på höjder. Det kom som från ingenstans och det jag måste säga att jag är mycket imponerad hur skicklig Kristian är att bygga torn med sina byggklossar. Tidigare har han bara varit intresserad av att riva de torn som jag byggt upp men inte längre. Eller jooo lite kul är det allt fortfarande men intresset ligger helt klart i att hjälpa till och bygga upp tornen. Coolt!

16 månader och sån balans- & fingerkänsla.

Fick med mig en teckning hem idag med från dagis. Kristian hade målat med vattenfärger och gjort sitt första riktiga konstverk...


- Picasso? -

Ett annat sätt att nå höjder är ju såklart att använda saker att ställa sig på för att nå upp till saker som annars är oåtkomliga. SMART KILLE! Detta har han gjort ett tag men nu har han börjat planera att flytta saker till olika ställen för att sen ta sig upp på t.ex tv-möbeln och såna ställen man absolut inte vill. Hmmm Ja ja, det var ju väntat förr eller senare, hade hoppats på lite senare kanske.

Slutligen...

Här kommer ytterligare en skobild. Kristian älskar skor helt enkelt! Hur ska det sluta?!


Vi bara gapade av häpnad!

Mäklaren, en medelålders dam som lite halvstressat kom fram till husvisningen bara några minuter innan avtalad tid verkade helt obekväm i sin roll som mäklare. Hon verkade nervös över något. Kunde det vara som så att det var nåt om huset som hon möjligtvis döljde?

Det var inte bara vi på visningen. Det var ett antal familjer till som var nyfikna liksom oss. Mäklaren höll ett långt tal i början och jag kände att jag mest ville börja gå runt och spana på huset.

Efter att vi gått en rundgång genom husets alla ytor kom vi tillbaka upp till köket där mäklaren stod. Hon undrade om vi hade frågor vilket vi såklart hade. Sen började hon berätta lite om köket och hur man skulle kunna ordna till det där. Det var en fönsterbräda som hade spruckit nämligen men annars var köket helt nytt. Spis & ugn var aldrig använda vilket syndes.

Men ialla fall...
Istället för den trasiga fönsterbrädan förklarade mäklaren att där kunde man ju istället bygga vidare med en bänk där man på hörnet kunde ha en laptop och beställa.... Ja beställa vadå? hehe Hon drömde sig nog bort i nåt där. Hon kom på sig själv och ruskade på huvudet och förklarade att alla väl har en laptop. "Det ska ju vara så fruktansvärt modernt nuför tiden!". Jag och min sambo kunde bara nicka häpande med och så backade vi lite försiktigt ut i vardagsrummet igen.

Vad var det som hon brukade beställa tro? För den tanken kan ju inte bara ha kommit från ingenstans.. Eller?! Nåja, det lär jag aldrig få nåt svar på.

Det slutade inte där!!
Hon förklarade att dom flesta männen faktiskt väljer ett garage och bryr sig inte alls om själva huset. Så var det faktiskt! Men jag skulle inte ta åt mig och hon menade INTE att dra några förhastade slutsatser.. Eh! Man tackar!! Jag vet inte hur det är för andra män men vilka stämmer det där in på egentligen? Förutom riktiga bilmekare som ändå behöver ett riktigt verkstadsgarage, vilka andra män köper egentligen ett hus med enbart fokus på garaget?!! Snälla träd fram och backa upp mäklarens teori.

Och huset?! Jovars... En friliggande villa på 200 kvadrat. Generösa ytor med mycket nyrenoverat. Ändå kändes huset aningen o-charmigt. Det var ju för oss ett nytt hus, en ny visning. Börjar bli proffs på detta nu men samtidigt less! Vi har redan spanat in vårt hus tror vi. 'Släktingens'!! Vi får se...

Rättvisan blev hans fall!!

Rättvisan satt i fallet!! Det var en person som jag störde mig på av nån konstig anledning. Jag hade tidigare aldrig träffat honom och ändå ogillade jag honom.
Vi var på samma husvisning förra helgen. Vi anlände strax innan honom och hans brutta. Dom parkerade ganska tätt bakom oss och satt lääänge med motorn igång, kanske för att hålla flickvännen varm?!

Jag, min sambo och lilleman gick ur bilen för att ta lite frisk luft innan husvisningen skulle dra igång. Vi passade på att titta på trädgården medan vi väntade på mäklaren och konstaterade att denna inte hade nåt av intresse för oss. Ja trädgården alltså... Hmm även mäklaren faktiskt när jag tänker efter.
I alla fall...
Mäklaren kom och lika snabbt som Marie Serneholt åkte ur melodifestivalen hoppade paret med den störande killen ur bilen för att raskt tränga sig in i visningshuset.

Det gick lite för fort för killen halkade och druttade på näsan rakt inför allihopa mitt på garageuppfarten. RÄTTVIST!!
Det märktes tydligt att flickvännen tyckte detta var mest pinsamt av alla. Skulle inte alls förvåna mig om hon senare skällde på honom över hur han skämde ut HENNE på detta sätt senare.
Medan folk låtsades om att inte se det så tittade jag glatt på. Varför kände jag såhär? Jag kände ju honom inte ens. Har aldrig tidigare (eller efter detta) träffat honom.
Vissa 'människor' faller mig inte i smaken!

Här kommer dom...

...bilderna ALLA pratar om!! ;)

Jag har varit slarvig men nu kommer här 12 BILDER!!

Enjoy!


- Mysig stund i soffan -


- Matdags -


- Äter helt själv -


- Ätit jättebra -


- Myser med mamma innan sovdags -


- Sovdags med älsklingskatten Maja -


- Myyyyysigt! -


- Pappa hade varit på mässa och fått en rolig väska -


- En liten kille som ääälskar skor!! -


- Upp med fötterna!! -


- Återigen matdags -


- Såå duktig sååå! -

Det bjöds på högläsning...

...från en finskbrytande resenär på pendeln in till jobbet.
Totalt ogenerat läste hon knackigt ur dagens Metro så att man inte kunde tänka på nåt annat. Jag insåg att det föddes ett ypperligt tillfälle att lyssna på ljudbok efter bara 30 sekunders lidande av detta. Hennes röst liksom skar rakt in i mitt allraste inre. Att bara ha dom dämpande hörlurarna i hjälpte inte alls. Jag startade ljudboken och var även tvungen att höja ett hack för att filtrera bort henne.

Hon 'trängde sig in' i mig på ett sätt som jag direkt avskydde!!!

Andra resenärer blev sådär typiskt svenska liksom jag själv och bara ignorerade hennes betéende. Hon ville helt klart ha uppmärksamhet och jag skymtade ett paket öl mellan henne och hennes halvsovande väninna. Fästen höll tydligen på att rundas av. Klockan var nästan 7 på morgonen!!

Fler och fler resenärer 'tog i på skarpen' genom att vända sig synligt om mot henne. Det är väl att 'ta i på skarpen' i detta land. Jag orkade inte bry mig eftersom min ljudbok befriade mig från det lidande så många andra delade.
Till slut var det en man som ställde sig upp och sa nåt till henne. Jag hörde inte vad men hon lutade sig mot sin fortfarande halvsovande väninna och garvade högt på finskbrytande svenska. Eller ett garv är kanske internationellt?!

Resultatet...
Jodå hon la ifrån sig den Metro hon läst ur och försökte hitta en sovställning mot rutan bredvid henne. Verkade inte lyckas med detta så hon lutade sig mot sin åter igen halvsovande väninna.

Alla resenärer såg ut som om dom hurrade inombords!


VIP-galan!!

Vi bor i ett land som uppenbarligen älskar galor av alla dess slag. Blogg-galan!! Behövs den verkligen? För mig känns hela konceptet ganska fånigt på nåt sätt. Misstro mig inte, jag älskar att blogga, jag är helt klart beroende! Min egen terapi på nåt sätt.

Vad har vi alla dessa galor till?! Är det ytterligare ett trick för 'innefolket' att träffas och kasta smicker på varann? Vad kommer härnäst?? Stureplansgalan? Nåt för Finest kanske? '-Årets VIP-gäst på Whiteroom går till....', '-Årets skumpasprut går till...'.

Kommer kanske inte helt konstigt att tänka på Hipp-Hipps sketch om Lärargalan & taxigalan. Roligt!

Jag tycker ialla fall att vi har alldeles för många galor och det känns bara fånigt med majoriteten av dem. Idrottsgalan gillar jag, den får mig att sitta som klistrad framför tv'n. Okej en lätt överdrift men en trevlig gala ändå.
Har faktiskt inte kollat på grammisgalan på ett tag. Känns inte så spännande längre på nåt sätt.

Jättebra med dessa hjälporganisationers galor för att samla in pengar till nåt vettigt med.

Gala - va galet!

Unlock my brain!

När inte hjärnan är med en så får man förilta sig på andra! Det var en sak som både jag och min sambo fick erfara i söndags.

Det var när vi hade varit och marathonkollat hus och till slut kom hem så kunde det skett en olycka. Min sambo fick köra den sista sträckan och när hon parkerat och vi tagit med dom prylar vi skulle ta med in och jag frågade om hon hade låst bilen så fick jag den där blicken. Ja just den där blicken om ovisshet! Hon var inte säker helt enkelt. Började sippra efter nyckeln som hon inte hittade. Hon hade ju precis gått ur bilen!

Vart var den? Hon gick fram till bilen och konstaterade att nyckeln fortfarande satt i tändningslåset och ja bilen var såklart olåst då. Hmmm!

Ganska tur att jag spontanfrågade om hon hade låst.

När vi kom hem bara en minut senare så undrade jag vart min hemnyckel var. Det var min sambo som låste hemmet så jag trodde inte att jag hade nyckeln med mig men den var heller inte där jag brukar förvara den. Så vart var den?
Man får ett kallt inre när ens hemnycklar är på språng. Det är ens 'Safezone' som inte längre känns så säker när nycklarna dit är på vift. Jag gick ut i bilen och började kolla om dom kunde vara där, det var dom inte.

Jag rotade i jackfickor och väskan jag använder utan framgång. SHIT!

Min sambo fann dom när jag började beklaga mig. Dom var i min bakficka och hon såg hur 'stroppen' hängde ut från min bakficka.


Att 'vara hjälpsam' kan vara...

...såååå negativt!!

Anledningen till att jag tackade JA, utan att egentligen tänka efterså noga, till båtklubbens förfrågan om nån kunde ta på sig rollen som webmaster, var att jag trodde att det kunde hjälpa oss att få bryggplats hos båtklubben. Det är ju nåt vi eftersträvar väldigt mycket.

Det hela har dragit ut en del på tiden och nu för en dryg vecka sen höra klubbens styrelse av sig till mig igen och frågade om jag fortfarande var sugen. -Javisst svarade jag!

Mannen jag pratade med förklarade att han som har hand om webbsidan idag inte sköter det nåt bra alls. Det har gått dryga 5 år tydligen utan att nåt händer på den fronten och allt fler medlemmar hör av sig och klagar på sidan. Inte så bra!

Nu till det 'komiska' i det hela. Vi vill som sagt få bryggplats till sommaren för vår seglare och jag tog på mig rollen som webdesigner för att jag trodde att detta skulle hjälpa till med just detta. ACK så det slog emot! Mannen som nu 'har hand om' webbsidan är även den som har hand om bryggplatserna!! Han hade tydligen blivit mycket rasande när styrelsen presenterade att dom sökt vidare och kontaktat mig för rollen som webmaster. Det hade nästan blivit bråk förklarade mannen i styrelsen som ringde mig. Jahapp! Så....

Nu kanske det rentav blir svårare för oss att få den där bryggplatsen i sommar JUST EFTERSOM att jag tog på mig denna roll som webmaster. Snacka om bakslag!! SUCK!

RSS 2.0