Konsten att gå på minfält!!

Jag tycks ha kunskapen om att klara av att passera vad som känns som ett minfält utan att trampa på någon utlösare. Min sambo har varit jätteförkyld i en vecka nu och lilleman har varit riktigt förkyld & snorig men börjar bli mycket bättre nu. Själv känner jag inte av nånting alls!! Ingen är gladare än jag för detta såklart.

En annan fundering som skulle kunna vara en lösning på ett liiitet problem. Jag älskar att ligga sked men hatar att ha en gigantisk hårboll rätt i nyllet vilket såklart konfliktar det hela lite. Innan har detta problem inte direkt funnits och min sambo har inte ändrat sin frisyr till nån E-type-liknande grej heller... Hur ska jag komma runt detta? Jag vill ju ligga sked igen eftersom det är så mycket men klarar helt enkelt inte av det retliga håret i fejjan. 

Att få min sambo att bära badmössa i sängen är kanske inte rätt väg att gå!!



Happy Friday!

Ett litet misstag - en STOR påföljd!

Jag fick ett telefonsamtal i morse och det var min sambo som ringde. Hon frågade om jag hade bilnyckeln till vår nyinköpta bil. Jag blev iskall inombords när jag förstod innebörden av detta. -Ja! svarade jag. -Är du säker? Jag dubbelkollade i min jackficka och konstaterade att jag mycket riktigt hade bilnyckeln där.

-Ja det var ju jävligt dåligt! sa hon. Detta innebar att hon nu inte kunde ta bilen till dagis med Kristian. Ännu värre så kom hon inte åt barnvagnen som nu var inlåst i bilen. Hon skulle nu bli tvungen att bära Kristian till dagiset från busshållplatsen som ligger några hundra meter från dagiset.

Jag tycker dock inte att detta var dåligt på något sätt. Snarare tragiskt. Det var ju knappast med flit som jag fick med mig nyckeln idag. Oturligtnog fick vi bara en nyckel då vi hämtade bilen. Dom andra skulle skickas till oss senare.

Nåja, vi pratades vid lite senare och allt hade gått bra. Det fanns ju lånevagn på dagiset så allt skulle ordna sig. Det var bara lite bökigare än vanligt.

Hem, villa, kåk, herrgård...

Shit vad svårt sånt här ska vara. Hur mycket måste egentligen stämma innan man ens vill vara med att buda? Det är ju en stor investering som man gör plus att man i stort sett gifter sig med det hus man köper. Det finns alltid något som man inte riktigt gillar med de hus vi kikat på. Så kommer det antagligen ALLTID att vara vid varje visning, om inte på själva uppbyggnaden så blir det antagligen på priset. Brukar ju vara så.

Dom 'krav' som vi har på huset är:

- Hyggligt nära till T-bana/pendeltåg. Det ska gå att gå utan att behöva tajma in bussar.
- Minst 4 sovrum. Eventuellt går det med 3 men njae.
- Ett generöst tilltaget sovrum åt mig och min sambo. Det ska inte vara trångt där. Vi vill kunna ha ordentliga garderober och ändå gott om plats att ta sig i & ur vår stora dubbelsäng.
- Det ska finnas sköna grönområden i närheten samt vara barnvänligt.
- Inte för förfallet hus. Vi vill ha tämligen inflyttningsklart vid köp. Visst kan vi renovera div. utrymmen men inte för mycket. Det ska vara smidigt.
ELLER så ska det vara väldigt billigt p.g.a. att det är i behov av totalrenovering. Då kan det vara av intresse med.

Vi har ju kollat på ett par nu. Idag var vi och kikade på ett skitsnyggt parhus som låg helt jättetrevligt i Jakobsberg med nära till station & centrum.

Det trista med det huset var att det inte var så värst stort. Det fanns ingen riktig tvättstuga (som man kanske vill ha när man ändå går på stort). Nej jag drömmer inte om ett hus där jag kan stå och tvätta med ett enormt generöst tilltaget tvättstugerum, så tro inte det!!

Det var endast en minimal tomt vilket är synd för både en själv och såklart den lille. Drömmarna om att stå och sparka boll med Kristian en sommardag i sin trädgård stämde liksom inte in med den tomt som följde med huset. Annars var allt väldigt bra. Typ hela nedervåningen var typ som ett enda helöppet plan. Verkligen luftigt och härligt. Övervåningen var även den öppen nedåt undervåningen med etage och såklart några sovrum och sådär. Nytt var det med, vi snackar byggt nån gång på 2000-talet vilket klingar skönt i mina öron.

Vi bor ju i en hyresrätt nu från 04' som är riktigt läcker med egen tomt och allt, men det börjar bli dags för nåt större. NÅT EGET! Ett riktigt familjehem kort och gott! Bilen vet ni ju redan att vi just skaffat oss.

I morgon ska jag följa med min sambos föräldrar och motionssimma. Ska verkligen bli härligt!
Jag har tränat samtliga dagar denna veckan på lunchen. Såååå grymt skönt att komma igång igen!

Och nu till den viktigaste i mitt liv - MIN SON!!! Han går alltmer och mer nu. Han kryper fortfarande helst men han väljer att gå väldigt mycket mer nu än för bara nån vecka sen. Kul kul!

Natten till idag var ganska jobbig men han somnade jätte enkelt ikväll. Han vaknade till en snabbis förut men hittade nappen i hans säng och somnade om. Sååå grymt skönt att han kan klara sig på enbart napp nu. Vågade inte ens tro att den dagen skulle komma. hehe

Appropå säng... jag ska leta mig fram till min egen nu.

zZzZZzZzzz

Känner sig totalt omanlig när...

...man går nedför en trappa!!

Är det någon som vet hur man som man/kille faktiskt går för att se manlig ut när man går nedför en trappa?! Det verkar vara totalt omöjligt. Det blir ofta att man liksom 'struttar' nedför på ett sätt som bara känns fånigt. Om man dessutom tänker på det så förstärks bara det fåniga...

Uppför är inga problem alls så varför ska nedgången vara så krånglig??

  

Detta är det senaste!

Min son är för skön alltså!! Han fick en gosekatt i julas av min farsa med sambo och han älskar den verkligen. Vi har döpt den mjuka lilla saken till Maja. När han ska lägga sig för natten så får han Maja med sig och han ligger och kramar om henne och liksom vaggar henne (och sig själv) till sömn. Supersött!!

Vi har nu testat en ny nattsmetod som innebär att han inte längre får någon 'lella' (välling) i sängen. Detta för att han blev beroende av att konstant ha tillgång till nåt att dricka vilket gjorde att han (liksom min sambo & jag) vaknade flera gånger under natten p.g.a detta = ONÖDIGT!

Snackade med BVC som rådde oss till att inte ge honom nån 'lella' i sängen utan istället ge honom det när han ligger i någons famn innan man nattar honom. Sen får han nappen som tröstare i sängen.
Jag trodde inte riktigt på detta men det visade sig redan första natten att han faktiskt accepterade att somna in med nappen. WOW! Han vaknade däremot några gånger eftersom han var van att få dricka under nätterna men vi stod på oss. Han fick lite vatten genom ett glas som han kunde få smaka lite av om han satte sig upp.

Det har nu gått några nätter och det går bättre och bättre. Natten till idag vaknade han ingen gång alls. PERFEKT!! Det är just åt detta håll vi vill med hela denna karusellen. Håller tummarna för fortsatta genomsovande nätter.

Idag hämtade vi vår nya bil. En Ford Focus Kombi Flexifuel 07', silvermetallic. Dom hade nu monterat på dom nya vinterdäcken plus att vi inte hade några visningar att gå på så det var bara att åka upp till Uppsala och sen köra hem den nya familjetransporteraren. Den var riktigt trevlig att köra med tanke på att det ändå inte är någon övertrimmad sportspruttibang-bang!

I morgon åker min sambo bort i två dagar så det blir jag och El Kid'o ensamma här hemma. Det är en visning på ett trevligt objekt i morgon vilket min sambo då inte kan vara med på men jag funderar på att åka och kika på huset ändå. Det vore ju synd att någon annan slog till på detta utan att man fick en chans att vara med på budrejset ens. Detta hus är numera min personliga favorit så NEJ, jag vill INTE bara 'bli av med det'!

Dags att lägga sig nu för att vara fräsch i morgon.

Natten på er!

Digerdöden!!!

Digerdöden!!! Det var just vad jag känkte på när jag i morse tvingades springa närmare 2 km eftersom att jag tabbade mig och missade bussen. Den satans rackaren var i tid typiskt nog. Bra SL - dåligt Rickard!

Det var dock två riktigt onödigt moment som gjorde att jag missade bussen:
1: Jag skulle av nån anledning ta med mig mobilladdaren. Vet inte varför egentligen!

2: I samma veva som jag kommer ut hör jag hur bussen passerar och åker mot busshållsplatsen ca 200 m från hemmet. Jag envisas med att ändå låsa ytterdörren och springer sen i vetskap om att jag inte kommer att hinna om inte busschauffören uppmärksammar mig och kanske ännu viktigare, låter sig blotta sitt kalla SL-hjärta och invänta en springande resenär.
Det hade ju kunnat vara några fler resenärer som gjorde att busstoppet skulle ta längre tid men IKKE!

Jag orkade inte vänta på nästa buss som skulle komma halvtimmen senare. Jag ville snabbast möjligt till jobbet. Vi ska ju åka och hämta bilen när jag kommer hem. Vår nya bil! Ingen tid att förlora med andra ord.

Ganska skumt egentligen... Bilen fick aldrig det där trevliga fokuset som man annars kan känna om nåt nytt. Den är ju kostnadsmässigt i klass med ett stort köp vilket man borde känna mer glädje för. Det är något som stjäl dess uppmärksamhet - nämligen den vetskap om att banken ser positivt på mig & min sambo och ger oss ett hyggligt lånelöfe. Precis så som vi vill ha det. Detta besked tog vi med stor glädje emot igår.

Tiden vi valt att kalla idag är glädjens tid i mitt liv. Det är mycket som händer och jag stortrivs!

Digerdöden... Du blev bara ett minne blott!

Serviceminded? Knappast!!

Okej jag vet att jag svek er igår eftersom att jag aldrig skrev det där inlägget om den snubben som inte visste vad ordet service betyder.
Låt mig berätta om honom nu istället.
Vi bilen(dvs min sambo, jag och vår underbara lilla Kristian) skulle tvätta bilen för att den skulle vara skinande ren när vi sen skulle fota den. Min sambo ska ju sälja sin lilla skönhet eftersom att vi köpte en riktig familjekombi i måndags.
Vi körde in till en biltvätt som låg vid en OK-mack och lät maskinen göra sitt tvättjobb. Vi valde det näst högsta tvättprogrammet vilket borde ha räckt men upptäckte efter vatten att det nästan inte gjort nåt alls! Att bilen var fläckvis ren gjorde varken mig eller henne imponerad. Hon fick gå in till expediten som sålde på henne tvättprogrammet och förklara detta. Nu fanns där även en annan man som hon trodde kanske ägde macken. Han la sig i samtalet och förklarade att mellantvättprogrammet inte hjälpte nåt alls. Varför säljer man då ett sånt program kan man ju undra. Min sambo fick dock ett nytt bättre program av killen som sålde det första programmet och vi kunde åka igenom tvätten återigen.
Denna gång var inte ett dugg bättre än föregående och vi konstaterade att smutsen inte ens satt speciellt hårt när vi testtorkade med en servett.
Jag skickade in min sambo igen för att lösa problemet och det var nu den iläggande mackägaren började sitt fula spel. Han började idiotförklara oss för att vi inte tog hand om bilen. Det var vårt fel att bilen inte blev ren. Jag visade honom hur lätt den kvarvarande smutsen faktiskt lossnade men det spelade ingen roll, ingen annan hade ju klagat på tvätten menade han. Vi klagar iallafall NU påpekade jag. Jag förklarade även att i Karlstad minsann brukar mackarna glädjeligen hjälpa till och se till att bilen blir ren. Detta bet inte alls på honom. Han skakade på huvudet och sa att vi inte hade vaxat in bilen vilket vi faktiskt hade. För knappt en månad sen tvättade lägg bilen på en firma som för hand gör mycket av jobbet och dom lyckades även att få bilen ren, vilket man tycker att man ska kunna förvänta sig. Mackägaren skakade på huvudet igen och sa att sån vaxning inte hjälpte ett dugg.

Än en gång påpekade jag att andra mackar brukar vilja hjälpa till med och har medel att spraya på och en svabb att torka bort kvarvarande smuts varpå mackägaren erbjöd oss att köpa detta. Min sambo orkade inte längre utan följde med in och köpte detta. Suck vilken snubbe alltså! Tål man inte kritik ska man heller inte sälja nåt som inte fungerar!!

Jag vill men får helt enkelt inte...

...jobba!!!

Gaaah! Jag vill jobba, inte tvingas vara hemma i morgon men jag måste... Kristian är fortfarande sjuk. SUCK! Stackarn. Vi fick ta sugaren och tömma hans näsa så han skulle kunna sova lite bättre. Det är inte lätt för en så liten en att förstå sig på det där med täpta näsor och sånt.

Jag vill inte vara hemma. Trivs jättebra på jobbet och att vara 'inne i det igen' men det är ju klart. Kristian måste ju prioriteras högst! Inget jag kompromissar med. I morgon kommer jag dock att ha en del saker för mig. Kommer att ta tag i en del samtal som behöver göras. Kommer att börja spåna på segelsällskapets webbsida. En av styrelsemedlemmarna ringde mig förut om undrade om jag fortfarande var intresserad av detta. Självklart är jag det. Tror att detta kan gynna oss bra som medlemmar i klubben.

Jag tränade idag på lunchen. Skippade även att äta vilket inte är så bra men det gick ju bra. Jag skulle ha tränat i morgon men det skiter sig ju nu. GRRRR! Jag som börjar komma igång på riktigt nu. Nu längtar man riktigt efter varje träningspass.

Ja ja.. Inget att göra.. Krya krya nu för allt vad det går lilleman så pappa kan åka tillbaka till jobbet och även få träna igen! Kom 'an, bli frisk nu! :)

Snälla Kristian...

...sov nu!!

Sleepless in Upplands Väsby!
Gick och ja mig strax efter kl 00 igår. Somnade dryga timmen efter det och vaknade i samma veva som man riktigt somnade in av att lilleman vaknade och krävde lella. Bara att mosa sig upp och blanda ordning en flaska.
Nytt försök att somna om, gick lite lättare denna gång.

Kristian har under natten vaknat kanske 8 gånger vad jag har hört. Detta har min stackars sambo fått agera till. Okej kanske inte riktigt 8 ggr men många! Jag har vaknat till varje gång. Det känns som om jag inte haft min natts sömn än men ändå känner jag mig inte död pga detta. Antar att det kommer senare lagom tills dess att man kommer till jobbet.
Har även ställt ett alarm strax innan det är dags att hoppa av pendeln för säkerhets skull.

PEACE!

Det blev en ny bil

Ja då blev vi nya bilägare då. Snabbt, enkelt & utan det blekaste försök till prutning. Ingen av oss har det i blodet. Om jag skulle försöka mig på det skulle jag antagligen höja priset för mig själv.

Men (!!!) som sagt, vi köpte en bil. Lite vuxenpoäng med en kombi va? Ingen jättestor bil men en Ford Focus Flexufuel 07'. Färg = silver. Vi känner oss väldigt nöjda än så länge. Vi kunde dock inte ta den med oss eftersom den endast hade sommardäck. Vi ska skaffa vinterdäck i dagarna så vi får hem vår nya pärla. Me soo happy!!

Vi har ju kollat lite innan på bilar och kommit fram till att just en Focus Flexifuel verkade vara vad vi ville ha. Kollade lite hastigt igår och idag slog vi till. Varför dra ut på det?! hehe

Dags att knyta sig, ska upp aptidigt i morgon.

Natten!!

Jag är ganska besviken

Måste faktiskt erkänna att jag är ganska besviken på mina björnbröder. Dom är samtidigt min sons gudfädrar och dom träffar honom inte sådär jätteofta så dom tyckte det skulle bli kul nu när den ena av dom (som annars bor i Karlstad) skulle passa på att träffa honom när han var i sthlm på besök.

Först föreslog jag att dom skulle komma förbi på fredagen innan vi skulle gå ut. Den ena kom till Arlanda och det är ju typ 15 min härifrån med bil. Den andra skulle hämta honom där så resan passerade ju här men det passade inte eftersom dom ville hem och slippa köra bil så tidigt som möjligt. Okej ingen fara, det kunde jag ju förstå.

Jag satt ju här hemma och hade det trevligt med lilleman själv i väntan på min sambo innan jag skulle åka in till stan och träffa gänget. Jag kom in och plingade på hos min vän och var först på plats. Strax efter att jag kom kom även en annan polare och vi väntade nu bara på mina björnbröder. Tiden gick och dom dök aldrig upp. Vi skulle ju gå till Vapiano för att äta men tiden började skena iväg. Vi beslutade oss för att gå dit i förväg. Hur länge ska man egentligen acceptera att sitta och vänta?!

I lördags skulle dom ut igen men inte jag eftersom att jag var gräsänkling och hade lilleman. Vi hade gjort upp att mina björnbröder skulle komma ut eftersom dom ville hälsa på och träffa sin gudson som sagt. Dom skulle dock på ett litet födelsedagskalas först. Tiden gick och sen när jag skulle kolla om vi skulle äta nåt gemensamt eller om jag skulle ta nåt själv så fick jag höra att den ena av dom fortfarande var kvar inne i stan och att det skulle passa mycket bättre om vi sköt upp detta tills idag (söndag) istället. Okej ingen fara...

Dagen blev idag och jag höll mig hemma. Jag antog att dom skulle vara ganska sletna nu efter två dagars festande och förväntade mig inte att höra nåt tills på eftermiddan. Klocken blev 14 och jag kände att det kunde vara trevligt att veta nu hur vi skulle göra. Ringde upp den ena av dom. Jag fick till svar att den andra fortfarande (åter igen) var inne i stan och skulle nu få väääldigt bråttom till hans flyg från Arlanda. Den andra skulle sen iväg till innebandyträning. Ja ja.. Ingen fara men nästa gång kommer jag inte att hålla mig hemma utan göra nåt mycket roligare istället.

Det känns dessutom ganska trist att festandet betydde så mycket mer än att faktiskt träffa gudsonen som dom sa skulle bli så roligt. SUCK!

Såhär kan det se ut när...

...enkelheten smakar som allra bäst!
Orkade inte göra nåt mer avancerat idag men inget jag ångrar, tvärtom - det var jättegott! Kristian gillade det med. Han åt upp alla hans köttbullar och en hel del makaroner. Han var jätteduktig att äta och tyckte det var jättekul att vi satt och åt precis samma sak.. SÅKLART!

Vi har haft en riktig myskväll han och jag. Han har varit supermysig och vi har verklgen gosat hela dan. Lovely!!

Såhär såg det ut när han fick låna en penna och rita lite.

Klarar ni av en fräckis?

Två fulla kompisar i samma tält:
-Runkar du?

-Mhmm

-Svårt att få upp den?

-Mhmm

-Prova med din egen kuk då!!


Hoppas ni har en trevlig lördag!

Fulsnygg!


Vackra soluppgång och fula pendeltågsresenärer i samma bild.

Tragiskt!


Kalorier...

Kalorier...

Älskar dom samtidigt som jag hatar dom.


Framstegen som värmer inom en

Idag var det kanske inte första gången det hände men det var ialla fall första gången som vi direkt la märke till det - att Kristian helt själv ställde sig upp utan stöd från något annat. Ballt! Han går ju mer och mer även om han oftast fortfarande föredrar att krypa. Men han är duktig på krypandet och tydligen ska det vara bra för utvecklingen att krypa länge innan man går. Det sa dom ialla fall på dagis idag så det låter ju toppen.

Det roliga är ju att Kristian faktiskt kryper väääldigt smidigt och snabbt! Han kryper ju fortare än dom flesta går, men självklart ser man väl fram emot den dagen då han föredrar gåendet framför krypandet. Eller så ångrar man sig i just det ögonblicket?!

Vi hade en vän till min sambo på besök idag. En jättetrevlig kille som snart kommer att bli pappa. Jag har träffat hans sambo nån gång tidigare men hon var inte med ikväll. Vi lagade lasagne a'la chili & vitlök. Ja lasagne på en onsdag! Funkar väl? Gjorde det för oss. Lyxade dessutom till det med en varsin bit cheesecake som vi hade kvar sen ett tag tillbaka.

Blev ingen träning idag. Pallrade helt enkelt inte eftersom jag hade duktigt med träningsvärk. Spelade några matcher pingis istället. Gick inte alls. Det tar emot att säga det men mr D på jobbet var för bra för mig idag. Jag ledde hela första matchen fram och tillbaka med ett par poäng men han vände när jag ledde med 19-17. SKIT! Ja ja, kul & jobbigt var det. Kände självklart av träningsvärken men skyller inte förlusten på den.

Nu blir det snart sängen för mig.

Nattiz!!

Det svider mest i magen

Nu smyger sig det svidande sig på långsamt. Låååångsamt. I morgon kommer det att kännas betydligt mer, det är jag övertygad om. Idag kände jag väldigt mycket i magen att jag tränade igår. Träningsvärk brukar komma först andra dan för mig oftast men nu känner jag redan av den.

Det är nåt speciellt med träningsvärk. Det är en värk som känns jobbig samtidigt som man gillar den. Man vet ju varför den existerar vilket gör den positiv. Å andra sidan så försvinner den ju senare när man kommer in i träningen mer. Det är ju bara i början som den gör sig påmind om att man utsatt sin kropp för påfrestningar.

I morgon ska jag fortsätta utsätta min kropp för krafttag. Jag kör ganska lugnt men varje dag istället nu såhär i början efter uppehållet. Lika bra! Det är roligt även om det tar emot på betydligt lägre vikter än man hade när man la av. Det kommer tillbaka - IT HAS TO!

Ska snart knyta mig för att samla kraft inför i morgon. En ny dag, ny arbetsdag, ny träningsdag, ny onsdag!

Förbövelen!!!

H-vete!! Nu är jag inte på gott humör. Andras förseningar som drabbar mig irriterar mig nåt så fruktansvärt! Nu när jag skulle lämna Kristian i morse vid 7-tiden då dagis öppnar så var det lika svart i dess lokaler som i en grav. Vi var några minuter före så jag tänkte inte så mycket på det då mer än att jag tyckte att det var lite märkligt att ingen ännu var där och förberedde eventuella dagsrutiner. Ringde på klockan för säkerhets skull, någon kanske gillade mörker tänkte jag. Inget svar.

Minutrarna som skenade iväg kändes som sekundrar och jag började inse att jag skulle missa det pendeltåg jag hade siktat in mig på. Min sambo var med och hon skulle nu bli sen till hennes kurs. Tiden gick och efter ett tag kommer det en man från personalen. Han var lika förvånad över att ingen ännu var där och sa att "då var det väl bra att han var extra tidig". Tänk om han inte hade kommit!! Vilken "tur". Han skulle bara göra sig redo genom att byta sina kläder och sen kunde vi överlämna vår glada Kristian.

Nu hade vi två minuter på oss att hinna till pendeltåget. Jag stod hårt på gasen och visste innerst inne att det var kört men hoppades på att tåget eventuellt var lite försenat. Det var det inte. Det åkte när vi svängde in på parkeringen vid stationen. SKIT!

Denna försening innebar att jag idag blir utan frukost. Jag kommer att träna på lunchen och vill inte slappa med det nu. Jag har ju gett mig fan på att komma igång på riktigt nu. Träna på tom mage är verkligen ingen hit. Jag har en fryst matlåda här som jag nu kommer att ta fram som räddare i nöden men (!!!) det kommer att ta extra tid och det är tid som jag egentligen inte har någon lust att bara "slösa bort".
- - -
Okej nu är jag lite lugnare. Nu smet jag över till matsalen och norpade två mackor ändå. Smet över mitt i detta inlägg så om det blev lite förvirrat så.. Ja, det blir så ibland.

Nu är jag glad igen - måttligt glad ialla fall.

Skåningar - inget annat än bluffmakare?

Skåningar är inget annat än bluffmakare!! Tror att jag ärligt kan ha kommit på en jättebluff som pågått sen urminnes tider, nämligen skånskan. Visst, vissa bluffar kanske inte men hur kommer det sig att dom flesta skåningar ENDAST drar till med sin dialekt när dom pratar 'svenska' och inte t.ex engelska?! Ganska märkligt va? Försvinner bara dialekten då? R-en låter helt plötsligt inte lika skorrande längre. Varför har alla dessa skåningar försökt dra oss vid näsan under alla dessa år? Vad är dom ute efter?
Jag kan bara komma på en anledning - att dom vill göra sig fria moder svea, sveriges rike, sverige. Dom har ju redan sin egna flagga.
Detta är helt klart en bluff värd att va på fullaste allvar!
Agera nu!

George Michael - en matgris?

När maten i sig bildar ett George Michael-skägg vet man att det är någon ganska ovan med skeden som rattar. Så här såg det ut när min lilla skatt Kristian gjorde ett försök på lasagnen idag. Snyggt va?!

Men han blir ju allt duktigare för varje gång och det är såklart väldigt svårt i början innan motoriken satt sig hur man ska röra händerna för att få skeden dit man vill.

- Ack den glädjen att få äta själv -


- Full koncentration -


Ta taa!

Spotify - I love u!!

Alltså jag vet att jag inte alls är tidig på något sätt med detta men (!!!) Spotify - I LOVE U!! Har inte orkat bry mig om Spotify tidigare men sen dom snackade lite om det på jobbet idag och hade väntat på sina regkoder sen innan jul drog jag till slut öronen åt mig. Jag har ju en vän dom alltid löser mina små problem man springer på så varför inte även denna gång tänkte jag.

Jag saknade alltså en invite för att kunna installera Spotify och drog iväg ett mess till honom som inom några minuter levererade lösningen. Mina kollegor vart ganska häpna när jag genast kunde installera Spotify sen dom själva väntat sen innan jul. hehe Jag förklarade att min kropp inte är gjord för att stå i köer eller vänta på nåt man vill ha NU i onödan.  
Mr M, 1000 tack gånger 10000+1!

Spotify is the shit! Varför skulle man inte vilja ha det? Tillgång till ALL musik utan att ladda hem. Snabbt går det, okej ljud.. PERFECT!

This is more like it!

Det var betydligt bekvämare ute idag. Det var inte den där förnedrade käftsmällen som jag igår möttes av när jag gick ut genom dörren. Det var tidigare idag men kändes som senare. Kan ha att göra med att jag har varit vaken sen 4-tiden i morse. Kristian vaknade då och sen har han inte sovit nåt vidare sen dess, med andra ord... JAG HAR INTE SOVIT NÅT VIDARE SEN DESS!

Har kommit till jobbet nu. Har lyssnat klart i princip på 'Aldrig Fucka Upp'. Tragiskt på nåt sätt. Man vill lyssna klart men samtidigt inte.

Ny dag, nya tag och (!!!) det är FREDAG!!

Happy Friday!

Som det kurrade...

...i min mage! Återkommer till varför snart...

Såhär såg det ut när vi åkte pulka i helgen.



Men nu...
Så var den första arbetsdagen avklarad. Det var med en hungrig mage jag lämnade mitt jobb med sikte på pendeltågsstationen. Det var ju avstängd matsal denna veckan vilket jag inte kände till vilket innebar utebliven frukost plus stängd matsal. Jag hade ju inte med mig nåt käk plus att jag inte orkade pallra mig iväg till nåt käk-ställe så jag drack några extra koppar kaffe istället. Kommer säkert inte kunna somna inatt.

Tänkte köpa med mig en macka på pendeln men det gick inte eftersom pressbyrån var på andra sidan perrongen och jag hann inte dit. Nåja, inte hela världen jag överlevde ju.

Det var verkligen kul att komma till jobbet idag ialla fall. Träffa alla kollegorna igen även om man kände sig aningen tjatig till slut när man åter igen svarade... 'jo men det är kul att vara tillbaka, komma tillbaka till det sociala, få lite rutiner igen' men eftersom man inte samlade alla till sig och lät dem fråga frågan samtidigt så blir det ju lätt så.

Dagen gick åt till att installera program i datorn. Tog sin lilla tid och jag är inte klar än. Saknade vissa licenser som jag får brottas med i morgon. Jag ska inte glömma ta med mig matlåda i morgon. Vill inte sitta med hungrig mage igen.

Min älskade sambo har bakat bröd med så jag gör nog iordning en macka att äta senare när jag kommer till jobbet. Kan inte äta för tidigt. Har ingen aptit direkt när man vaknat.

I morgon är det fredag och sen helg.. Lagom mycket arbetsvecka efter närmare ett års pappaledighet.

Som skrivet i sten

En dag som denna finns det egentligen bara en sak att göra, nämligen att klä på sig ordentligt och gå ut och åka pulka med lilleman!

Det är precis vad vi ska göra nu. Solen skiner, temperaturen visar -3,8°C och Kristian är utvilad. Vi har en pulka med så bra glid att den nästan accelererar i uppförsbacke! Som skrivet i sten att detta kommer att bli bra!

Bakom vårt staket ligger vår alldeles egna...

...pulkabacke!
Ja den är inte mycket till världen för oss stora barn men för vår lille Kristian är den alldeles utmärkt. Dessutom ligger den på andra sidan staketet från vår tomt så närmare kan det ju knappast bli. Sweeet!

Bjöd över några vänner på pulkarace och dom små uppskattade detta mycket. Kristian tycker att det är skitkul att åka, den saken är lika säker som att det är osmart att steka bacon i bar överkropp. Efter pulkaåkandet gick vi in i värmen och glöggade med lussekatter. Vi har ju kvar en del så lika bra att tömma våra reserver när det kommer gäster.

Vi hade förberett en cheesecakevariant som senare skulle visa sig bli riktigt god. Däremellan lagade vi ugnsgrillade kyklingfiléer med instoppad fetaost och örter. Dessa låg i en gräddsåsbädd med stekt lök, morötter, purjo & svamp. Kryddade med allt från dijon, rosépeppar plus en skvätt vitvinsglögg. Hade ingen vitvinare öppnad så det fick duga. Funkade finfint!

Det känns lite märkligt nu. I morgon är jag ledig för sista gången på denna långtidspappaledighet. Shit alltså! Vi snackar en förändring i rutinerna som heter duga. Det har varit en fantastisk tid. Den har varit lång samtidigt som tiden har gått väldigt fort. Det ska bli kul att återgå till jobbandet och träffa folk. Återgå till den dagliga träningen. Tro mig, det kommer bli mycket träning nu! En alldeles för förfallen kropp ska formas till nåt man kan stå för. Nåt man trivs med. Inte ha kvar detta tråkiga yttre man dragit på sig. SUCK!

Nej nu ska jag bänka mig i soffan och bara känna mig lat ett tag innan det är dags för sängen.

Nattis!

Jag blir inte längre så förvånad när...

...turen står på min sida!

Jag säger då  det! Min vanliga tur slog till IGEN! I morse när jag åkte till affären för att handla lite bröd till frukosten plus lite citroner och annat som vi skulle ha senare idag så fann jag lite av en slump hyllan där man kan köpa lampor.
Vi skulle ha två stycken lågenergiare att ha i de fönsterlampor vi köpte igår. Jag har dessutom liksom min sambo varit sugen att se Al Gore's - 'An Inconvenient Truth' men det har aldrig blivit av. Vi har letat lite efter den på nätet i dagarna och nu såg jag att man fick den filmen om man köpte två st lågenergilampor..

Woohoo!! Flax liksom! Vad är oddsen på den? Man tackar!

Så varför skulle vi då ha dessa citroner? Jo vi skulle göra en vatiant på cheesecake där man river i citronskal. Nu står den och fryser till i frysen och bara väntar på att bli påhoppad senare när vi får gäster.

Här kommer lite bilder från dom senaste dagarna! Håll till godo!!

- Kristian på väg till lekparken -

- Sladdrigt på vägen -

- Alltid kul att gunga -

- Vid den stora rutchkanan -

- Fårskinnsfällen är såååå mysig -

- Kristian framför vår nyfixade vägg -

- Visst är det stökigt men bra blev det väl? -

- Coolingen leker med ljusslingan -

- Som allt annat ska det smakas på det man håller i -

Sådär ja! Man ser att tv'n inte hänger helt rakt just nu men det är lätt fixat. Fick upp en hylla på väggen ovanför tv'n vilket känns väldigt bra. Dessutom ska vi snart bygga den där 'ljusboarden' vid taket. Tror det kan bli riktigt riktigt snyggt! Ljuslyktorna hittade vi såklart efter att vi redan köpt 5 andra lyktor. Men dessa var så mycket snyggare att vi bara var tvugna.

Det blev så mycket shoppat igår. Så mycket trevliga saker. Jag är verkligen helnöjd med våra inköp. Kommer att lägga in liter fler bilder snart på före & efter bilder samt på våra senaste inköp.

Kramis

En lurvas jurkojärvi

2 stekpannor & lurvas jurkojärvi plus en trångdragen Ikea-genomgång, BR leksaker med en pulka som resultat senare så var shoppingrundan över. Eller nästan... Jag förklarar...

Vi åkte ut till Ikea med sikte att handla lite braiga saker som möbler att ha i både hall & sovrum. Nej inte att dela utan olika möbler till rummen. Det blev inga möbler denna gång men en massa annat som man plockar på sig som servetter och lite prydnadskuddar, tavelramar.. Nej inga värmeljus!! Ganska lustigt det känns som att värmeljusen är nåt obligatoriskt inne på ikea för många. Det är inte många som går förbi utan att plutta ner en påse i sin ikeapåse.

Vi köpte även ett bord som man fäster på barnstolen. Goodie-goodie!

Inne på Cervera köpte vi två stekpannor. En vanlig och en grillpanna. Jag har verkligen saknat min grillare som varit i Karlstad. Vart den sen tog vägen när jag skulle hämta den är en gåta. Den fanns inte på min vind iallafall.

Vi köpte en pulka till Kristian! Weee! Vi ska ut och testa den sen när han har vilat tänkte jag. Vi köpte även en fårskinnsfäll att ha i plukan för att behålla värmen & göra det extra skönt för den ultimata pulkafärden.

Ska det va så ska det!

Jag blir ganska lätt irriterad på andra människor. Eller jag ser dom inte som människor när dom krånglar för mycket i långa köer. Jag kallar dom IVÄGEN för det beskriver dom bäst! Jag är ingen stressad människa, men ivägen-klumpar som strular retar mig väldigt lätt.
Hur svårt kan det egentligen vara att förbereda sig medan man står i kön? Behöver det ta 3 minuter att få upp rätt valörer på sedlarna? Jag överdriver inte! Det finns ju snabbkassor, endast kort-kassor och såna saker.. Varför har ingen vågat införa endast pensionär-kassor? Dom kan väl få en egen kassa. Om dom inte har mer bråttom så låt som sega där! SUCK! 3 minuter för några sedlars skull!!!

Några snubbar kastade sig över den expedit vi rådfrågade med inne på ikea och frågade vart dom kunde testa glödlamporna. Eh! Expediten harklade sig och förklarade att dom inte hade något sånt ställe. Snubbarna rynkade till på sina näsor och sa att dom var tvugna att testa att lamporna fungerade, att Ikea var ett lurenderiställe som sålde trasiga saker..
Vad gjorde snubbarna där på Ikea över huvud taget om dom hade den inställningen? Man slutar aldrig bli förvånad över vissa saker alltså!

Shit vilket väder... Kristian kan du inte vakna nu så vi kan gå ut och åka pulka?!

Frukost...

Vad får man om man tar en chokladfondue minus...

...choklad??

En vanlig fondue såklart! Vi gjorde en japansk fondue igår baserad på kycklingfond med vatten & hönsbuljong, liten skvätt vitvinsglögg (eftersom vi inte ville spräcka en vitvinare för detta) och soja. Resultatet blev som många fonduer - trevligt till en början men ganska fjuttigt efter bara en liten stund.
Det är inte mycket mat man får varje gång. Inget man ska äta om man är hungrig med andra ord.

Kan dock inte komma på att denna fonduevariant skulle kunna vara direkt onyttig på något sätt. Ingen olja, inga andra fetter.. Bara grönt, lite ris och lövbiff.
Några timmar senare hittade vi oss i soffan med vårt fotoalbum, rött vin och fransk brie. Underbart! Nu har vi hunnit till förra årets juni månad. Det går frammåt!

Just det... Ytterligar ett vintips till alla er som ibland köper dessa vinboxar.
Black Granite Shiraz 211kr för boxen på Systembolaget.

Detta är vad vinklubben säger om vinet:

Bra köttig shiraz från Sydafrika. Härlig fruktighet och viss rökighet som balanseras upp av en lätt angenäm sötma. Med inslag av mörka bär, plommon och kryddor. Serveras till karftfulla rätter av lamm- eller nötkött.


Prisvärde:
4 av 5


Några få ord men desto fler...

...bilder! Låter bilderna tala för sig själva.


- Nedanför min pappas hus -




- Blivande pianistgeni -
 

- Smaskig nyårsförrätt -

 

- På promenad i vackra vinterviken -


Happy Friday!

RSS 2.0