Vaddå varför??

Det har varit en händelserik dag. Pappsen sov över så vi åt frukost ihop i morse. Han fick gosa av sig lite med Kristian och sådär. Sen åkte vi till båten igen för att kolla till vaggan. Vi konstaterade att det är säkrast att förstärka den med 'plattjärn' - nåt som tydligen inte många vet vad det är. Åkte till Bauhaus som sa att dom skulle ha det efter mycket tvekan. Dom sa vart det skulle finnas och ärligt talat, vad trodde egentligen DOM att plattjärn var?? Aluminiumlister som man kan ha på golvet?? Det var nämligen det som fanns där dom påstod att plattjärnen skulle finnas. Vi frågade en annan i personalen som först såg väldigt fundersam ut vad ett plattjärn kunde vara men som sen sa att det skulle finnas på samma ställe som den tidigare sa. MÄRKLIGT!

Dom funderade antagligen på allt som hade med järn att göra som strykjärn, våffeljärn, platt-tång kanske vad vet jag men inte visste dom vad plattjärn var ialla fall.

Efter mycket letande i diverse tänkbara butiker så fick vi till slut tipset om en metallverkstad i närheten. DOM HADE!!

Det var dags för lunch. Lilleman hade somnat så det stället vi först tänkt äta på hoppades över så han skulle få sova lite längre. Åkte senare förbi ett McDonalds som vi stannade till vid. Åt nån korttids-meny-erbjudande-burgare.. Helt okej!

Kom hem och tog farväl av pappa efter dessa två trevliga dagars gästande av honom. Gjorde oss klara att möta prästen. Fick möta upp min sambo där eftersom hon inte skulle hinna hem innan.

Varför ingen av oss hade tänkt på att prästen skulle ställa frågor som varför vi ville att Kristian skulle döpas och såna saker vet jag inte. Det kändes ganska självklart när man väl satt där. Jag trodde typ bara att det skulle vara information om vad som skulel hända och vad vi skulle tänka på, vilka psamlmer som vi ville ha med och den biten. Inte om vi var troende och den biten.. hehe Ja ja, det blev nog bra ändå?!

Vi fick kika på dopklänningarna och dom hade faktiskt en som passade honom. Även om den i provande stund hade nåt rosa band så var storleken helt okej. Det fanns dessutom blåa band att byta det rosa mot. Vi bestämde oss för att lilleman ska få ha på sig dopklänning på dopet eftersom det hade nån symbolisk betydelse med. Vi får väl se hur det går. hehe

I morgon ska vi till bäten igen. Jag ska fixa till plattjärnen och borra ut de hål som ska göras och allt det där.

Men nu ska det bli lite tv-soffar-kativitet!

Göra 'kanonkulan' i dopvattnet!!

Så skoj att se min Kristian bada! Han har kommit på hur man stänker som allra bäst, nämligen genom att göra kanonkulan!! Såklart!!
Han ställer sig upp och kastar sig ner så fort han kan och som det skvätter! Hur ska det blir sen i badhuset??

Vi har haft en trevlig dag idag ialla fall. Vi har träffat min pappa, Kristians farfar. Provkörde hans nya bil en sväng till Väsby Centrum först där vi blev bjudna på mat och sen åkte vi till båten så han fick kika på den. Kristian var så trött. Han var trött redan innan pappa kom men ville ändå inte sova. Somnade på vägen till båten men där skulle vi ju ur så han vaknade. Han var inte på dåligt hummör av trötthet heller så heller så det var ingen fara.


Här ovan har vi skönheten. Sport Edition!

Min pappa bestämde sig för att sova över hos oss vilket är jätteskoj! Kul att umgås med honom när han är i sthlm. Det var ju ett tag sen vi sågs nu. Han tyckte att Kristian hade blivigt stor. Ja det har han ju. Han växer så det knakar!

I morgon har jag inget planerat under dagen. Vi får se hur länge pappa stannar. På kvällen blir det samtal med prästen som ska döpa lilleman. Jisses! Vi har inte tänkt på någonting om detta ju. Det är ju snart med. Pappa frågade om vi hade valt ut några som skulle läsa nåt eller sjunga. Eh! NEJ! Ska man ha sånt?
Jag kommer då inte säga nåt ialla fall sa jag. Kasta lite dopvatten på killen och namnge honom liksom. Eller?! Okej kanske inte riktigt så enkelt då... Ni fattar!

Man kanske skulle låta Kristian göra kanonkulan i dopvattnet? Visa sina talanger!! Hmmmm...

Peace!!

Dagens tips!!

För alla er glassälskare där ute PLUS för er som gillar kryddiga grejor. Jag säger bara Sia's Chilichoklad!! En chokladglass med stuns i. Jättegod!! Try it!

Vill ni se en äkta nätsurfare?? Kolla in min lille grabb. Han är nog den förste som förstått sig på hur man verkligen surfar på nätet!!


Han är för övrigt inte bara en nätsurfare, han är en tvättäkta Superman!! Jag är väldigt stolt måste jag säga!


Snart dags att åka in till centrum. Vi ska skaffa lite grejer som vi ska ta med till båten sen idag. Min pappa kommer bå besök för han ska hämta sin nya bil här i sthlm. Som den sjöbjörn även han är vill han såklart se vår fina båt. Synd att vi tog av masten igår för annars hade han ju även fått följa med på en segeltur. Nåväl, får bli nästa säsong för honom.

Landkrabbor!!!

Tog säsongens sista segeltur idag. Tog med min sambos föräldrar som aldrig hade seglat tidigare. Vi åkte in lite tidigare så vi hade tid att bygga ihop vaggan till båten. Det fattades några brickor som vi måste fixa men jag tar det ev. redan i morgon. Vi förberedde allt med segel och det där och gjorde oss klara att segla u på Mälaren. Solen stekte och det blåste helt okej vindar - som gjort för succé!!

Det blåste en del inne i hamn så jag förklarade vikten av att allt var tvunget att gå snabbt för att vinden inte skulle ta oss när vi åkte ut från bryggan och dras in i bredvidliggande båtar. Tydligen var jag inte tydlig nog eftersom vi inte kom loss utan satt fast i bojen och läget började bli pinsamt för att inte tala om hur tråkigt det hade kunnat gå om vi åkte in i bredvidliggande båt. Vi kom loss till slut.

Vi fick upp seglen och det drog tag i båten ganska bra. Bra vindar! Vi körde med både för- & storseglet. Dock det lilla förseglet men ändå. Större segel hade bara inneburit väldigt mycket lutning på båten och det är nog inte föredra som introduktion för svärföräldrarna.

Vi seglade förbi vår klubbholme men gick aldrig iland. Ville ju bara segla lite och det bör man bäst till sjöss istället för vid en brygga. Jag satte på lite kaffevatten och förberedde för fika medans min sambo fick styra båten. Svärföräldrarna satt och avnjöt seglingens underbara frammarch.

Väl tillbaka i hamn efter någon timmes seglande så var det dags att masta av. Det låg några inne vid mastkranen så bada dom blev klara så skulle vi få ta av vår mast. Förberedde så mycket vi kunde och sen när vi kollade till hur det gick för framförvarande så dök ett annat gäng upp och liksom smet före. Ohyffs!!
Men vi ville inte ställa till med någon scén, nya medlemmar som vi är så vi lät dem göra sitt och fick sen äntligen ta av vår mast. Det gick riktigt smidigt! Det var ju första gången på denna båten så lite spännande var det allt.

Gjorde oss vänner med några andra medlemmar genom att vara sådär härligt hjälpsamma som värmlänningar kan vara. Ja värlnänning står jag för som uppvuxen Karlstadbo och min sambo fick visa sin hjälpsamma sida som 08.

Nu blir det inget mer seglande för detta året. Ser fram emot kommande säsong!! En sjöbjörn som mig lider faktiskt av att behöva ta upp båten och låtas sig hållas en lång stund, JOBBIGT!!

Man skulle fasen bo i ett sommar-året-runt-land?! Eller kanske inte? Trevlig tanke dock!

Trevlig sista spurt på denna söndag hörni!!

Idioten vägrade...

...spela på sin gitarr!!

Var på ljudtekniker-jobb förut. Det var inte speciellt svårt. Jag kom dit när högtalarna riggats och jag kopplade mikrofonerna till diverse musiker plus övrig musikutrustning. Det var bara fem killar i bandet så det var lugna puckar.

Måste först berätta att jag först hade lite problem att förstå vart plejset skulle vara. Jag fick en adress men även en felaktig beskrivning som förvirrade mig totalt. Jag skulle till folketshus på sveavägen 41. Googlade på det för att se det och hittade inget folkets hus. Var det verkligen sveavägen i sthlm?? Det finns nämligen flera sveavägen 41 runtom i stockholmsregionen.. VARFÖR??? GRRR!!
Ringde tillbaka och fick veta att det var sveavägen i city. Som jag först trodde... Men folkets hus?? Nej det var ju Folkhögskolan.. Det är för mig stor skillnad!! Men men...

Det var även en DJ på plats som skulle ta över efter det att bandet hade spelat.
Han var iver att få spela sina skivor och tjatade på mig att han ville testa högtalarna (eftersom vi skulle använda samma). Lugn sa jag flera gånger!! Jag ville koppla klart först innan han skulle få börja. Jag försökte få lite respons från bandet som mest bara satt och skojade i ett hörn. Jag ville veta hur deras uppställning var och den biten och efter mycket tjat från min sida lyckades jag få dom att börja samarbeta.

När allt var riggat och klart för soundchecken och intrimmningen av ljudet så lät jag DJ:en få spela lite musik först. Jag fattar inte vad han ville testa egentligen. Det verkade mest som att han ville spela så starkt det bara gick. Inget annat för han var inte så nyfiken av hur det lät ute i lokalen. Det lät inte rent så jag sänkte lite från min plats. Men jag är ganska övertygad av att han kommer att försöka höja från sin mixer senare under kvällen. Varför är det så egentligen?? Många dåliga DJ's tror att dom är och blir bättre om det spelas starkare. VARFÖR?? Hur högt musiken spelas har väl inget med talang att göra? För min del hade jag varit mer intresserad av hur bra ljudet kunde bli. Inte hur starkt det kan spelas. Men det är ju jag det! DJ's säger jag bara!! hehe

Jag fick kontakt med bandet och bad dom en efter en att spela sina instrument och sjunga. Det flöt på tills det var gitarristens tur. Jag känner inte bandet (THANK GOD!!) och jag vet inte om gitarristen brukar spela med detta gäng annars men nåt var allvarligt fel på honom. Han var lite sur över att han inte gillade gitarren. Alltså inte hur jag hade rattat in den ljudmässigt utan själva den fysiska gitarren. Det var dom andra killarna i bandet som hade "tagit med den" som han sa. Jag frågade om han inte hade någon annan gitarr som han gillade istället och det hade han inte. Jag frågade om det inte var okej att ialla fall spela på den han hade eftersom jag inte ville vänta på något som inte skulle ske, nämligen att gitarren skulle förvandlas.
Han plinkade försiktigt på en sträng några gånger. Jag frågade om han inte skulle spela något mer och han slutade spela.. Jag vet inte.. Han skulle nog inte spela nåt mer.

Min polare som anlitade mig för detta jobbet (som var med vid sidan av) tog tag i gitarren för att jag skulle få ställa in ljudet på den ordentligt. Han är själv ingen gitarrist men spelade några ackord varpå gitarristen ställde sig bredvid och sa vilka ackord min vän skulle spela. EH! Spela själv sa jag till honom. Det är ju DU som ska spela sen! Eller??

Jävla gitarrdåre!!

Dom andra i bandet kom fram till mig senare och förklarade att gitarristen är skum och att jag skulle dra ner volymen helt på honom. hehe DONE!!


När allt var inställt, alltså lite mindre än en timme senare så var jag klar. Tackade för mig och önskade alla lycka till. Tog mig till Ullriksdal för att möta upp min sambo och min underbara Kristian. Ja min sambo är också underbar ju!
Dom var och hälsade på min sambos kompis miss L som bodde i en jättefin lägenhet där.

Tog mig därifrån med min sambos bil och gosade  med Kristian innan det var dags för honom att lägga sig.

Gick en promenad innan och plockade lite svamp. Ingen svamp jag någonsin ätit innan. Jag håller mig bara till kantareller och champinjoner vanligtvis. Hmmm minns inte vad svampen hette nu och orkar inte kolla men det skulle vara någon matsvamp som skulle smaka bra enligt folk på nätet.. Vi får väl se.. Bläck nånting hette den. JA ja...

Ser fram emot i morgon.. Ska ut med båten.. Weee!! Hur ska vädret bli tro? Hoppas på sol & lagom mycket vindpustar! Jag vill få upp genuan & storen men det blir svårt om det blåser för mycket. Svärföräldrarna ska ju med. Får ju inte skrämma upp dom för mycket.. hehe

Trevlig lördag på er!!

Årets sista...

...bad???

KNAPPAST!!!

Detta gäller ju Kristian. Han kommer att få bada många gånger till innan året når sitt slut! Jag snackar såklart att han får bada i sin badbalja. Han älskar den och han blir ren på köpet. Win-win-situation!! Me like!

Gröten har han ätit upp och min sambo sover fortfarande. Han kryper omkring just nu i sin superman-pyjamas och smälter gröten lite innan badet. Inte att jag tror att han får kramp utan för att det antagligen är skönast så!

Vad ska man hitta på denna ganska mulna lördag innan man ska iväg och jobba tro?? Kanske funkar med en skogspromenad? Kanske hittar svamp? Jag är egentligen ingen svampplockare i det faktum att jag inte kan svampar så bra. Jag vet att det finns svampböcker och om man är riktig tekniknerd så kan man googla svamparna via mobiltelefonen (vilket jag för nån månad sen faktiskt gjorde). Visade sig då dock att det inte var ätsvamp så 1-0 till tekniken vs döden! hehe

Oj  nu har han hittat skohyllan.. Börjat dra ut alla skor i hallen.. Inte bra! Inte snyggt. Dags för att svalka honom i ett bad!

Plask på er!

Här under kommer vad som hände igår kväll!!

Efter att ha varit inomhus typ hela dan så var jag iver att komma ut. Det öppnades ett lämpligt tillfälle när min sambo kom hem. Hon hade ganska bråttom att åka iväg till stallet eftersom att hon rider på fredagar.
Vi följer med sa jag och vi var så välkomna så - om vi kunde vara klara på 2 minuter.. Det kunde vi inte riktigt men nästan så det gick ändå.

Kristian var inte det minsta rädd för hästen han fick klappa. Han verkade bara tycka att det var ganska ballt med ett sånt stort djur.

Efter ett tag in i ridpasset började lilleman bli ganska otålig och tröttis. Jag gick till bilen för att hämta hans vagn och nåt att dricka åt honom. När vi sen gick tillbaka hade fiket öppnat. Sweet! Var ju kaffesugen så det passade mig alldeles utmärkt. Tog en kaffe & en kexchoklad. Hade bara en femhundring på mig som dom inte kunde växla plus kort vilket dom inte tog så det såg ut som det inte skulle bli nåt fika för min del. Hon frågade om jag skulle tillbaka nån gång och visst svarade jag och hon sa att jag kunde betala igen då. Man tackar! Trevligt med folk som litar på en.

Kristian fick smaka på kexchokladen och jisses vad han verkade tycka om det. Det syntes på hans ögon.. Han liksom visste inte vart han skulle ta vägen! Han ville absolut ha mer och mer.. Men han fick bara pyttelite såklart! Ska ju inte ge honom godis i så liten ålder såklart!! Men ändå kul att se hans reaktion.

På vägen hem tog vi vägen förbi Hemköp och handlade ingredienser till nachos. Tro mig - det var nåt jag saknat! Längesen och svårslaget många gånger! En riktig fet-nacho-tallrik! Jiiihaaa!!

Börja om från början...

...börja om på nytt!!

Ja det var den dystra sanningens mening det!
Fick igår ett samtal om att ComHem-kortet hade kommit. Det fanns att hämta i Kista (där vi slog till på HD-boxen). Han kunde skicka kortet men eftersom jag var sugen att få det redan idag så valde jag att åka dit och hämta det.

Tog med mig lilleman och tog först vägen förbi ett second-hand-ställe och lämnade in en tv & en stereo som vi inte längre har någon användning av.

Det var asmycket folk i gallerian (som alltid typ) och jag hade ingen lust att strosa i affärer så det blev bara en tur-&-retur resa snabbast möjligt.
Kom hem och satte i kortet i HD-boxen. Allt funkade som det skulle... Det stod att det kunde ta lite tid och tiden gick... Inte mycket hände.. Hmmm
När det gått mycket längre tid än vad det kunde göra så startade jag om boxen.. Nu fick jag ingen bild via HDMI-kabeln... Testade att koppla in scart för att se om det var någon skillnad.. Ja den fungerade... Hmmm weird! Följde installationsanvisningarna återigen och när jag nu skulle lagra alla 155 kanalerna så hände inget. Det stod bara "lagrar kanaler" och en %-visare stod blickstilla på 0. SUCK!

Ringde box-leverantörens support som svarade med boxfel & reklammation. Ringde till Expert som hänvisade mig till ComHem som i sin tur hänvisade mig till Expert igen.. "Okej kom in då".

Fick med mig en ny HD-box. Kom hem och konstaterade att den hade varit öppnad innan. Hmmm WTF! Men allt såg bra ut ändå. Dock saknades en kabel så det blev ett nytt samtal till Expert för att jaga rätt på den. Den skulle tas ur den kartongen jag returnerade innan med den felaktiga boxen och skickas till mig. Nu fick det vara nog på åkandet. Kabeln innebar ändå inte att man inte kunde se på tv så att den kommer några dagar senare gör mig ingenting.

Men hur mycket strul blev det egentligen för denna saken??

Bilden är mycket bra nu ialla fall.. Otrolig kvalité på HD-kanalerna. Ser fram emot den dagen när allt sänds i HD-upplösning för wow vilken skillnad det är. 

Det är freeedag!! En dag som många längtat efter inklusive mig själv. Iof så är jag pappaledig men helt är ju alltid helg eller hur!!
Jag ska göra ett ljudteknikerjobb i morgon. Det är ett band som ska uppträda någonstans som jag ännu inte fått reda på men här i sthlms-området ialla fall och jag ska ställa in deras ljud så det låter bra. Jag vet heller inte vilket band det är men vet om att det är latinamerikansk musik. Jag vet ialla fall någonting. hehe Men det blir nog inga problem. Bara man vet vad man håller på med så brukar det funka.

Så vilka planer har jag inför helgen?

Ljudjobbet i morgon några timmar, sen vet jag inte vad kvällen bjuder på. Åka till båten på söndag. Antagligen åka ut en kort tur som sista gång och sen masta av. Ska försöka hinna med att bygga ihop båtvaggan med. Det ska inte behöva ta så lång tid men vi får se om det blir gjort nu eller på onsdag då vi också ska till båtklubben.

En annan sak som är intressant för tillfället är införandet av mjölkprodukter till Kristian. Han visade som liten att han reagerade på mjölk så vi har avvaktat att ge honom det. Den modersmjölksersättning han dricker är befriad från det osv. Man har läst på barnmatsburkar för att undvika skummjölksmaträtter och såna saker.
Läkaren tyckte att det kunde vara läge att introducera mjölk för Kristian nu. Det gäller att ta det försiktigt och först testa lite hårdare alternativ som ost. Går det bra så trappar man upp det lite och ser hur det går. Jag har redan sen i tisdags gett honom gröt innehållande skummjölk. Det har gått jättebra utan några direkta tecken på reaktioner. Han har inte fått ont av det och han har inte haft diarré som följd. Goodie-goodie!

Har nu en del möten inbokade nästa vecka.

Tisdag: Träff med prästen som ska döpa Kristian.
Onsdag: Båtklubben
Fredag: Möte med dietist som ska kika på vad Kristian äter och hur vi ska lägga upp mjölkinförandet.

Det känns som jag missar någonting annat... Nästa söndag ska vi ta upp båten. Ja ja det ordnar sig...

Happy friday!!

Dumma mig! Jag är...

...såå smart!!

Alltså hur jävla tankspridd är man egentligen när man ser ett plagg som ska tvättas och fyller en maskin och drar igång den för att DÅ insé att det plagget man grog igång hela maskinen för fortfarande ligger där det först låg - alltså UTANFÖR maskinen... SUCK!

Det blev ingen öppna förskolan idag. Åkte till jourhemmet där Kristian först bodde istället. Alltid lika kul att träffa dom! Stannade där några timmar och drack kaffe och tjoade.

 Var på informationsmöte för nya medlemmar i båtklubben. Trodde ju knappast att det skulle ta drygt 2½ timma, men det gjorde det. Så där satt jag hungrig eftersom jag inte ätit nåt innan. Men ja, det var ju informativt även om mycket sas två-tre gånger vilket segade ut på allt.
Det visade sig att dom behövde uppdatera webbsidan men hade ingen i dagsläget som kunde med det som dom ville så jag visade intresse och tog på mig den uppgiften.
Det uppskattades och härmed slipper jag göra andra typer av jobb nere vid båtklubben. Jag kan uppdatera sidan några enstaka gånger per år hemifrån så weee för den insatsen! hehe

Jag hoppas dessutom att detta resulterar i säker bryggplats till sommaren. Om dom inte fixar detta så vet jag ju såklart inte hur stort mitt intresse är att uppdatera deras sida heller.

Min sambos föräldrar passade min skatt - Kristian! Allt hade gått bra. Han var lite småledsen vid ett tillfälle men det hade gått över.

I morgon är det torsdag. Vilka plikter har jag tro? Eller äh! Orkar inte tänka på dem nu. Tar dom i morgon istället...

Peace!

PAPPA =

...kommer till det snart!! Pappalivet har haft sina förändringar för min del.. Men återkommer till dem senare!!

Min sambo är bortrest i jobbet. Hon kommer hem på torstag. Tills dess är det ett rent grabbhem här hemma!! Det vill säga jag & Kristian. Som vi ska lattja!

Det var fint väder ute idag. Härligt. Det innebar att vi skulle ut i solskenet. Vi tog en tur förbi mitt jobb Hade ju inte sett dem sen konferensen. Jag hoppade av i sveriges armhåla Södertälje syd, en håla som var nästintill omöjlig att ta sig ifrån förbindelsemässigt. Det misstaget gör jag aldrig om, det är lika säkert som att grus i skon aldrig har nåt positivt att erbjuda.

Kristian har kommit på en ny spännande syssla. Klä av sig! Han har sen evigheter tagis av sig strumpor och mössa men tills ganska nyligen har han även börjat ta av sig byxor och tröja. Det är lite trixigare men han grejar det. Varför vill han ta av sig kläderna? För att det går eller för att han är varm? Jag tror på det förstnämnda. Inte är det väl för att han är nudist ialla fall. Det har han inte förstått sig på även om det kan vara jätteskönt att vara helt naken ibland. Men tro nu inte att jag är typen som går omkring naken här hemma nägra längre stunder. Jag är verkligen ingen nakenmänniska!!

Gjorde mig dock naken och tog en dusch och åkte förbi jobbet för att hälsa på...

Pappaledigheten har inneburit väldigt många förändringar. Man har inte längre fasta tider att ställas in efter. Lilleman väljer åt en, och det gäller allt från sömn till när man får äta och vad som liksom.

Man har fått mer frihet att "göra vad man vill" om dagarna. Bara det passar lilleman såklart men oftast är man "fri".
Det dimmiga utelivet har fått sig en rejäl tillbakadragning, numera festar jag inte längre som jag tidigare gjorde. Nu tar man vara på varje litet enskild festkorn som trillar in framför en.

Man har fått så mycket mer att vara stolt över. Man har fått lära känna en ny individ som trots sin lilla storlek tar såå mycket plats. Man har lärt sig vad riktigt ansvar innebär. Man har fått lära sig att någon annan helt måste förlita sig på just DITT beslut i många saker. Man blir aldrig riktigt vuxen förrän man står inför dörren med ett barn i handen som förlitar sig på att man väljer rätt beslut åt det.

Man har aldrig varit lika stolt över saker som för oss allra flesta är självklarheter som att stå upp på egen hand för första gången. Att ta sina första krypsteg och kunna förflytta sig dit man vill. Att klura ut hur man kommer åt saker som man först är utom räckhåll ifrån. Utvecklingen är enormt mäktig när man får följa dess resa från början. Att först vara ett spädbarn som bara kan ligga väldigt still till att med kort tid lyckas utvecklas i en väldig hastighet! GRYMT COOLT!

Andra förändringar är att ens hem inte längre till första del är utsmyckat efter stil, mode eller snygghet. Det är inte fult här hemma men prydnadssaker har föyttats till oåtkomlighet för Kristian. Lådor har säkrats vilket tog ett tag att vänjas in i. Kontakter har säkrats och man lägger inte bara ifrån sig saker ens för ett ögonblick som lilleman kan komma åt sekunden efter. Jag lärde mig detta "the hard way" genom att lägga min mobiltelefon på ett ställe som han efter lite trixande kom åt.

Man har fått lära sig nu att även saker som han omöjligt kan nå går att nås genom att t.ex flytta en karton so mman kan stå på. Kristian har klurat ut detta. Han har insett hur man blir längre. En sak som gör allt mycket besvärligare för en annan. hehe Men ack så stolt man är samtidigt!

Träningen har upphört helt för min del. SUCK!! Jag som tränade minst 4 dagar/vecka innan. Tränade på jobbet eftersom vi hade ett bra gym där. Så nära som dörren bredvid vårt kontor faktiskt. Svårt att skylla på någonting om man inte tränade.
Fick höra idag att detta gym skulle tas bort antagligen.. WTF! Irriterande! Det ska tydligen bli vårt nya kontor när jag kommer tillbaka eftersom vi ska bygga ut den avdelning jag jobbar på.
Men (!!!) Siemens jobbar tvärs över gatan och dom han också ett gym hos sig. Det är tydligen mindre än vårat men om vi kunde flytta över våra träningsredskap till deras sida så har vi ju fortfarande möjlighet att träna nära även om det inte är 3m ifrån sitt kontor. Tror jag kan överleva den förändringen! hehe

Jag saknar verkligen träningen! Jag hade ju börjat få bra resultat i träningen. Jag blev som beroende av den. Saknar att pumpa skrot faktiskt! Ser fram emot att få gymmet inom räckhåll igen.

Det var för övrigt väldigt roligt att åka till mitt jobb idag. Kristian var lika söt som alltid och det var kul att träffa kollegorna igen. Man saknar dom vilket känns när man kommer dit. Jag vantrivs såklart inte här hemma men visst är det skillnad på att få den sociala biten med massvis med trevliga kollegor mot att gå ut i väsby centrum och se mycket folk. Kanske inte världens bästa exempel men ändå. Jag umgås ju inte så mycket med personer om dagarna nu som pappaledig. Det gör man ju när man är inne i arbetslivet. Och jag är en väldigt social person. Jag älskar att umgås med människor.

Får ta mig till öppna förskolan snart igen. I morgon kanske rentav?! Behöver träffa lite folk igen. Behöver snacka med ansikten som svarar. Vill att även Kristian ska få träffa lite mer folk. Bra träning inför dagis-tiden som snart kommer. Bra om han får dra på sig lite mer baciller som en kollega sa till mig idag när vi rastade hennes hund.

I morgon ska jag till båtklubben. Det är information som jag ska vara med på eftersom vi är nya medlemmar i båtklubben. Bra att visa fram sina fötter och självklart är all information viktig nu när vi är nya och inte känner till alla rutiner som kanske finns. Det vaknas ju båtupptagning nu snart med så... Ja det finns mycket som jag vill ta reda på! Lilleman ska få stanna här hemma hos min sambos föräldrar vilka såklart är hans mormor & morfar. Kristians mamma är ju min sambo. Inte tjejen som födde honom. Alltså blir ju då hennes föräldrar mormor & morfar till Kristian. Men jag går inte in mer på det nu. Anledningen till att dom ska ta hand om honom undertiden jag är på båtklubben är ju att min sambo är bortrest tills på torsdag. Nåt med jobbet. Det passar sig nog inte att jag tar med Kristian till båtklubben så ja, detta var den smidigaste lösningen.

Okej.. Kristian sover. Jag är ensam... PEACE!!

1.543 kalorier kan inte ha fel...

...hemmagjord pizza ÄR gott!!

Kastar in lite olika dagars blogg i samma post. När vad skrevs finns att hitta i texten. Enjoy!

En pizza med extra allt och då menar jag verkligen EXTRA ALLT!!
Ingen sketen amatörpizza här inte, åh nej! Kolla in bilden här under.. Se så, inga avundsjuka miner nu. hehe


Juppz!! Denna elakingen hade köttfärs, fetaost, oliver med chilifyllning, soltorkade tomater, paprika och lök som fyllning oich självklart - mycket av allt!! Hittade ju värsta plagget på H&M igår. En pyjamas - en Superman-pyjamas med mantel å allt. Okej ingen fladdrig mantel men ändå. Såå ball! Var bara tvungen att köpa den. Klart min lille kille ska vara Superman!! Åkte till båten förut men det blev ingen segeltur. Det blåste inte nog mycket och sen drog tiden iväg lite när vi tog värsta vilan här hemma förut. Det var helt underbart! Det var en vila som var efterlängtad. Idag slog Kristian rekord i att stå helt själv utan stöd!! Han stog säkert i en halv minut och viftade med ett skärp samtidigt. Man blev helt salig inombords. Vilken lycka & stolthet men känner. Han stod och var jätteglad men förstod nog aldrig själv att han faktiskt stod själv?! Det blir nog små tassande steg för honom snart. Spännande!! Drack ett glas rött förut. Ett jättegott rödvin faktiskt som jag av en ren slump tog sist på systemet när min mamma ville betala för flaskan.
Nederburg Manor House Cabernet Sauvignon
Det står 2007 på Systembolagets informationssida men på flaskan står det 2006. Nåja spela roll!! Såg just Forgetting Sarah Marshall. Mila Kunis är ju bara för söt i den filmen alltså. Wow! I morgon vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på men nåt skoj & bus får det bli.
Avslutar med en bild tagen häromdagen. En busig Kristian med min sambos morgonrocksskärp i munnen, ståendes på en kartong för att bli ännu lite längre.



Jag går all in!

söndag 21 september 08:40

Sitter på pendeln påväg hem. Hade askul igår! Åt god middag, såg ett fruktansvärt dåligt färjestad få stryk mot rögle. Vilken besvikelse!
Spelade texas holdem. Jag blev chip leader tidigt men sen slutade alla bra kort levereras till mig. Brände bara 200 så ingen större fara.
Hamnade sen på blue moon bar och intog dansgolvet. Sjukt roligt att dansa, så längesedan. För längesedan!!

Sov hos min polare. Han hade redan en gäst som såklart hade snott soffan så det blev soffkuddar på golvet för min del men... Det gjorde inget alls! Hade så kul!!

Ska snart få träffa Kristian! Vi ska ut och segla idag. Lovely!

Dagen har bara börjat men jag förväntar mig mycket av den.
PEACE!

Den som inga byxor har...

lördag 20 september 17:12

Blingkväll på G. Ska ut med polarna. Middag först, sen se hockeyn och sist kanske gå ut. Hoppas det, var ju ett tag sen.
Stoppade loss lite i kistas galleria. Skor till min sambo, en stickad kofta till densamme, en HD-digitalbox till oss båda och lite vinterkläder till Kristian.

Det är lördag hör ni, och jag ska få festa loss lite. Såå rättvist!

Utbringar en förebyggande skål till er andra som ska ut. Er övriga, simma lugnt!

Happy saturday!!

Åka rutschkana tills man spyr!

lördag 20 september 00:11

Var på öppna förskolan idag. Det var sjukt mycket folk där idag men det gjorde inget. Vi fick ju alla plats så lugna bananer. Idag var det inte bara jag och en massa mammos, det fanns någa enstaka killar där med.

Kristian fick åka rutschkana och tyckte det var såååå kul. Han höll på tills han kräktes lite... hehe Sen ville han åka lite till lite senare med samma sak som följd. Vimmelmage på honom?? Ja uppenbarligen. Men roligt hade han.

Handlade lite inne i centrum. Tog sen en promenad hem i det underbara vädret. Verkligen härligt solskensväder!

Lekte lite med Kristian här hemma sen.

Det har varit en bra dag. Finns inte så mycket att berätta egentligen. Bra dag!

Natten!!

Gårdagens stora möte med...

...min mamma!!

Åkte in till city för att träffa min mamma. Hon hade varit på konferens och var iver att få träffa oss, och vi henne med såklart.

Tog bussen först till stationen. Hade tänkt hinna med att göra lite saker först inne i centrum här i Väsby men eftersom bussen inte körde hela vägen så hann jag inte. Märkligt att bussen helt plötsligt inte ville köra hela sträckan men vad gör man? Busschauffören sa att mitt alternativ var att följa med till garaget och det hade jag ingen direkt lust med.

Tog lite bilder:


- Kristian smakar på sura hallon -

 

- Halsbandet var inte lika surt som hallonen -


- 2 st latte med en blåbärspaj & en äppelkaka tack! -

Det var en farbror där inne på caféet som vinkade mig till sig och frågade om den lille alltid var så charmig eller om det bara var en ren torsdags-grej. Självklart är han alltid lika charmig svarade jag för det är han ju. Tror ni mig inte så möt upp oss och se efter själva! hehe

Efter det supergoda fikat gick vi till Åhlens och köpte en ny barnbok till Kristian. Nåt att läsa för honom innan läggdags om kvällarna. Trevligt med nåt nytt liksom!

Lite mer bilder:


- I väntan på den nya barnboken -



- Är det okej att använda tutten?? -


Det blev dags för min mamma att gå till sitt tåg så vi tog följe eftersom vi skulle åt samma håll. Hon köpte en vinare till mig och min sambo att avnjuta vid nåt speciellt tillfälle.

Hoppade på pendeln hem där Kristian charmade några resenärer i samma vagn. Han har den förmågan - att charma folk i sin omgivning.

Sist men inte minst...
Skulle behöva rådfråga om en grej. Kristian fyller ett år den 11/10. Denna dag ska han även döpas. Det blir ett så kallat FÖDELSEDOPSKALAS!
Det är ju ganska sent för dop enligt traditionen jag vet men ändå. Nu är det så! Min fråga är ialla fall.. Inte ska han väl ha dopklänning på sig?? Han är ju en "stor pojk" nu. Han kommer att vilja krypa omkring.. Vad tycker ni? Dopklänning eller inte?? Hur funkar det?
Fick höra att det finns korta "dopklänningar"... Hmmm Help meee!!

That's it 4 now!

Segelresan i bilder...

Här kommer dom utlovade bilderna...


- Här sover Kristian i min famn ett bra tag -


- Snart läggdags -


- Björkö, plejset där Birka låg -


- Leka av sig lite i gräset -


- Hittade nåt att smaka lite på -


- Gammalt lerhus som det kunde se ut förr i tiden -


- Vackert landskap -


- Beundrar utsikten -

- En glad Kristian -

- En minnessten -


- Mot nästa mål -

- Solen skiner = glajor på! -

- Stenkoll på vart vi ska -

- På kvällarna var det väldigt mysigt i båten -

- Svag vind från fel håll -


- Här var det riktigt djupt -


- Strax efter denna bilden drog vi även upp focken -


- Det fanns många vackra skär längs rutten -


- Två nöjda seglare -


-En riktig sjöbjörn -


- Fusk! Dom körde även med motorn -


- Lite mer svag vind från fel håll -


- Mer vacker natur -

Detta var några bilder som togs på båtresan. Bilderna är inte i rätt ordning utan ganska blandat. Jag har faktiskt ett program som visar vart bilderna togs längs GPS-rutten. Ganska trevlig grej! Men detta får duga för denna gången.

Från den ena gungan...

...till den andra!!

Man känner helt klart av att man har varit ett tag på havet. Det gungar under fötterna. Inte jättemycket men lite ialla fall. Passade såklart på att ta med Kristian till lekparken en bit bakom oss för att gunga lite. Han älskar att gunga!! Så från en gunga till en annan kan man säga!


Annars har det varit ganska lugnt idag. Min sambo är i skrivande stund och lämnar båtvaggan där vi har båten nu. Hon fick hjälp av sin pappa & bror att hämta den och sin bil i Nyköping där vi köpte båten. Själv är jag hemma med Kristian. Han mår bra men har inte fått i sig så mycket mat idag stackarn. Eller han har ätit jättebra men det har kommit upp tillbaka efteråt. I stora mängder alltså!! Men han är ju pigg och glad så inte ät han sjuk inte. Vi får se hur morgondagen går på den fronten.



Domedagen...
En annan sak som ska göras på honom i morgon är ju testet. Han närmar sig ju ett år och det är nu i morgon det uppföljande testet ska göras på honom för att se om han har några tecken på hjärnskador efter den syrebrist han hade vid den jobbiga förlossningen. I mina ögon (och alla andras) så är han ju fullt frisk. Han kan var barn i hans ålder ska kunna. Men ändå skönt att få det bekräftat i morgon.. Hoppas!!

Han har kommit på hur man når lite högre än vad kroppen tillåter... hehe Han har kommit på fördelarna med skokartonger och andra lådor som jag lämnat åt honom att leka med. Han har nämligen kommit på att man kan flytta dessa och sen ställa sig på dom så han blir lite längre och därmed når lite längre till saker som han annars inte når. Smart grabb!!

I morgon ska jag försöka att ta med segelresans tripp i bilder.. Den som väntar...

Dag 5 - slutspurten!!!

Så har vi kommit hem! Resan har varit fantastisk men det var samtidigt underbart att komma hem till sitt riktiga hem istället för att trängas på en båt. Det har som sagt varit en fantastisk resa och såå kul vi har haft. Frisk luft är något vi har fått hur mycket som helst av!!

Idag seglade vi en del men mest gick vi för moter. Det var samma sak även idag nämligen att vinden låg helt fel. Vi var ganska mörbultade efter 5 dagars resande med segelbåten så vi ville komma fram ganska snabbt.

Natten till idag var bra. Lilleman sov hyffsat bra. Han vaknade när min sambo gick på toaletten en sväng, själv sov jag då. hehe
Bryggplatsen vi låg vid (Björkö ) var inget vidare. Den låg öppet ut mot farleden och varje gång någon båt passerade så gick det vågor rakt mot båten som sattes i väldig gungning. Det hade inte spelat någon roll vilken sida av bryggan man låg på eftersom den var helt oskyddad från båda sidor. Vi var ju helt ensamma så ja... Inga andra båtar att ta skydd bakom heller. Det konstiga med detta plejs var att varje gång det kom vågor så upprepades varje "vågomgång" 4 gånger. Som om vågorna reflekterades fyra gånger och satte båten i gungning. Märkligt!!

Själva ön - Björkö var väldigt vacker som ö. Riktigt trevlig miljö där!! Men (!!!) som sagt, bryggplatsen - KATASTROF!

Kom iväg relativt tidigt idag. Vi hade ju inte så lång väg att gå idag så vi kunde ta det riktigt lugnt. Stannade till längs vägen vid en annan brygga för att luncha. Skönt att bara ta det lugnt då med ibland. Laga mat tillsammans och koppla av ett tag. Idag åt vi fusilli & stekt falukorv. Några köttbullar fanns kvar så dom åkte ner med.
Kristian fick en hel burk saghetti & köttfärssås och det tycker han ju är såå gott!!

Idag var nog den kallaste dagen på hela resan. Tur att det inte var så lång resväg idag. Inte för att vi frös men det var ganska kyligt ändå. Igår var ju rena sommaren jämfört mot idag.

Kom till slut fram ialla fall till den segelklubb vi nu är medlemmar i och jag säger bara WOW!! Vilken klubb det verkar vara! Klubbstugan var verkligen festlig. Där fanns allt man kunde tänka sig. Bastu, restaurang, öppen spis, tvättmöjligheter osv osv. Som medlem får man hyra hela lokalen för en 500-ing. Inte illa alls med tanke på hur trevlig den var!! LOVELY!!

Vi packade ur båten och blev hämtade av min sambos pappa och lillebror. I morgon ska dom åka och hämta båtvaggan. Jag ska stanna hemma med lilleman. I morgon får det bli en lugn dag för honom. Jag ska ta med honom ut och leta upp en lekpark och gunga med honom. Kanske behöver det efter 5 dagars gungande?? hehe Men att gunga är ialla fall alltid roligt!!

Vi får väl se hur han sover inatt den lille. Han har ju sovit jättebra alla nätter på båten. Hoppas det förblir så nu efteråt med. Annars får vi väl flytta in i båten helt enkelt.. hehe Eller inte!!

Jag vill ialla fall säga att jag är väldigt glad över att ha gjort denna resa. Det har varit äventyrligt många gånger och vacker utsikt på många ställen. Det har varit hårda utmaningar mot vädret och en hel del suckande över felaktiga vindar. Men slutsumman - VÄRLDSKLASS!! En trevlig-rent-igenom-resa! Vi har nu bekantat oss hyfsat med vår nya båt. Vi hade ju inte testseglat den innan denna resan.

Bilder från vår tripp kommer snart, men INTE ikväll!!

GARRR!!

Dag 4 till havs!

Åkte längs Södertälje kanal. Vi gick för motor av tre anledningar... Vi hade motvind Vi ville spara tid Kanalen var ganska smal emellanåt Vi kom till slussen och det stod att nästa slussning skulle ske om 1,5 timmar. I vårat nya sjökort stod en annan tid. Min sambos pappa hade sett ytterligare en annan tid på nätet. Hmm Vi fick iallafall veta av några andra att slussen snart skulle öppna. Gött och samtidigt SKIT! Vi hade bett min sambos pappa att komma för att ta hand om lilleman vid slussningen. Nu hann vi aldrig lämna över honom. Men det gick bra ändå. Vi fikade efteråt och han fick ju se båten! Alltid något! Åkte igenom resterande av kanalen och seglade sen sista biten till Björkö, ön som Birka låg på för er som inte visste det. Det stod på en skylt att det kostar 300 kr att ligga här en natt men det kan dom glömma. Säsongen är över, vi är själva här och inget är öppet. Alltså - inget pröjs! Kristian fick leka lite och titta på fåren. Kristian (och vi andra) sover mycket bättre nu. Han äter bättre nu och ja, förhoppningsvis håller det i sig sen när vi kommer hem med. Hoppas hoppas! Han kan klappa sina händer med. Själv alltså! En gulliga sak... Jag brukar alltid klappa mina händer för honom när han ätit färdigt. Detta blir han alltid så glad för. Nu när jag matade honom förut såp började han klappa sina händer mot slutet. Kanske hans sätt att säga att han var färdig? Hehe Det dröjer nog inte länge till nu innan han börjar gå. Utan att han själv vet det (tror jag) så släpper han taget om saker ibland när han står så han inte har stöd från nåt utan några problem. Ballt! Tränas balansen extra nu när han är på en gungig båt tro? Vet inte! Maten ikväll bestod av nåt verkligen somnaraktigt: nämligen sill, färskpotatis, hackad röd lök, gräddfil och tomater. Kan bara säga hur gott det smakade. Sweet! I morgon kommer vi hem. Lite tråkig känsla faktiskt. Vi har haft det underbart! Dagens väder var underbart! Livet känns underbart helt enkelt. Dags att bli lite social! Ett skepp kommer lastat...

Dag 3 till havs!

Vi kom iväg kl 07.45 i morse. Vi ville inte riskera att ägarna till sommarstället skulle komma eller deras grannar heller för den delen. Grannstugan lyste nämligen. Vi har seglat hela dagen idag. Vi har haft maximal otur! Den motvind vi hade igår hade varit perfekt vind idag men vindarna hade såklart vänt till motvind även idag. Suck liksom! Vi kämpade på och seglade liksom i skift. Jag seglade mest men jag var väldigt imponerad av min sambo när hon seglade själv medans jag matade Kristian. Sen var det hennes tur att pyssla om lilleman. Många timmar gick och farten varierade väldigt. Mot slutet seglade vi i farleden in till den gästhamn vi nu ligger i. Här gick alla båtar. Stora som små! Det kom en stor baddare bakom oss. Jag var då själv uppe på däck och sundet var tämligen smalt. Iallafall för en såpass stor båt och en kryssande liten båt som vi var i. Jag såg som enda utväg att hinna över till andra sidan eftersom jag snart skulle gå upp på land ön jag inte slog. Jag fick hyfsad fart men fick ändå en rejäl tutning från fartyget. Opps! Skulle lägga till inne i gästhamnen och såg en bra plats. Gick långsamt in och hade förberett allt fullt ut. Jag frågade marie om hon var beredd att ta emot mot bryggan, det var hon. Vi hade perfekt kurs och fart mot bryggan. Jag stängde av motorn lagom innan vi kom till bryggan och duns! Vadå? Gick det inte att ta emot med tårna? Eh nej! Hehe Grannbåtarna fick nog nåt att flina åt. Ingen skada dock! Nu har vi tankat, diskat och dushat! Underbart! Fick springa några extra gånger med 10-liters duken med bensin eftersom vi inte orkade åka in med båten för att tanka. Macken öppnar inte förräns kl 10 i morgon och då är vi redan långt härifrån. Nu blir det ett glas vin efter denna långa dagen! Skepp ohoj!

Dag 2 på segeläventyret!

Satte segel och drog iväg, men det var inte här dagen började! Vi vaknade efter en skön natts sömn. Alla hade sovit jättebra! Lovely! Åt frukost och packade ihop för att ge oss ut till havs. Började med att ankaret satte sig fast men ingen jättefara. Puttrade på genom motvind längs den jättefina skärgården! Sen var det dags att kika på våra segel. Spännande! Satte storen och vi gjorde nästan ingen fart alls trots bra blåst. Envisade oss segla såhär ett ganska bra tag. Sen fick vi nog och satte även focken. Nu gjorde vi bra fart! Jisses! Vi närmade oss stundvis 8 knop vilket är bra för en ganska liten båt och med det lilla seglet. Kul! Vi kom ut på större ytor med väldigt mycket skär noah fyrar. Det var lite krångligt att hålla reda på vart exakt vi var vid ett tillfälle. Jag bad Marie att kolla sjökortet eftersom jag styrde och hon höll i Kristian. Det var nu som jag såg på ekolodet att det väldigt fort blev väldigt grunt. Opps! Dags att vända. Ingen större fara. Men vi var på del sida av ett skär. Tiden hade skenat iväg en del under seg-seglingen så vi insåg att det var dags att börja leta övernattningsställe. Vi letade lite på sjökorten och såg något som kunde vara lämpliga vikar. Dom låg bra till vindsmässigtT under natten. Man vill ju inte ligga i en öppen vik med vinden in såklart! När vi kom fram såg vi att det var hus vid dom flesta vikarna. Man vill ju inte ligga på någons tomt liksom på samma sätt som dom antagligen inte vill ha oss där. Men vi hittade tillslut en vik som kunde funka. Testade... Nej det gick inte riktigt hela vägen in. Kollade in viken bortanför och det fanns en sommarstuga där men ingen verkade vara hemma. Eftersom att det började skymma hade vi inte så mycket till val utan bestämde oss att lägga oss där. Det var ju en bra bit in till stugan. Vi kom hela vägen in till land här. Perfekt! Efter ett tag märkte jag att vi började flytta oss. Ankaret sätt inte så bra. SKIT! Nu var det snabba puckar som gällde. Backade ut för att få ut ankaret längre ut och viktigast, få fast det! Nåt höll fast det! Jag tog i. Det kom upp en stor björk med ankaret. Det hade trasslat in sig dessutom. Jävlar! Inte bra alls. Vi slet som djur för att få bort den. Jag var helt färdig efteråt! Ja det var vi båda förresten. Nu började det bli mörkt på riktigt. Vi var hungriga efter en lång dag till havs. Det fanns bara en sak att göra. Åka in till stugan. Där fanns ju en liten brygga. Ingen verkade ju vara hemma ändå. Vi höll tummarna att det inte skulle vara för grunt. Smög oss försiktigt in. Det gick! Puh! Nästa gång blir det till att hitta i land betydligt tidigare! Speciellt eftersom att vi inte känner varken båten eller dessa vatten. Vi lagade stekt falukorv med fullkornsfusilli. Gud va gott! Så nu ligger vi här, trötta och snart redo för sängen. Kristian somnade i min famn strax innan vi åt. Mysigt! Sjölivet är underbart!

Så var då den första...

...seglingstrippen avklarad! Första seglingsetappen gick väldigt bra. Tyvärr åkte vi trånga leder ut ur nyköping plus att vi hade motvind vilket resulterade i endast motor och inga segel. Vi kom inte iväg förrän 17.30 heller så vi hade inte mycket tid innan det skulle börja skymma. Vår gps-plot verkar funka bra förutom fel tidsangivelse. Själva ön vi ligger på tillhör båtklubben för nyköping. Vi ligger öppet ut mot havet men vid en stadig brygga så vi ligger jättebra. En annan båt la till strax efter oss, annars är det heldött på "småbåtar" här ute till havs. Själva "kasta i ankaret och hoppa i land"-scenariot hade kunnat vara snyggare! Jag hade till slut så llite gas på motorn att den stannade och vi var 2m från bryggan, alltså lite för långt ifrån. SKIT!! Vi togs direkt av vinden och jag fick i panik försöka starta motorn. Först efter tredje försöket gick det. Jag hade ju ankarlinan att hålla oss på plats med lite så vi inte skulle driva in i bergen intill. Men ön det inte hade tagit så hade det kunna bli riktigt jobbigt! Det är ju första gången vi åker med denna båten så vi har en del kvar innan man lär känna den ordentligt. I morgon ska vi försöka komma iväg tidigt. Vi vill såklart segla så mycket vi bara kan. Verkar bli rätt vindar för det. Wee! Klockan är bara lite men jag är helt färdig! Mycket beror även på lilleman. Natten till idag var den jobbigaste någonsin!! Hoppas på sömn denna natt. Så med det sagt säger jag natt-i-natt!

Livet är ju bara sååå...

...rättvist ibland alltså!!!

Idag kom det - beskedet vi väntat på. Den båtklubb vi ville gå med i gav oss idag det glädjande svaret att vi var välkomna!! Yeehaaa!!!
Så detta innebär att jag kommer att ha minst en miljon grejer att fixa i morgon. Vi åker nämligen i övermorgon till nyköping och påbörjar vår segelresa in i mälaren. Mycket att fixa tills dess!! Mycket att inhandla men oj vad glad jag är! FETT!!

Alternativet vi hade hos en annan båtklubb som dessutom inte alls låg lika attraktivt till för oss men dom ville dessutom ha ca 4000 pengar mer i betalning plus att man inte fick ha båten på den båtvagga vi idag har. Det skulle ha inneburit att vi var tvugna att köpa s.k. stöttor för 2000 bananer styck. Minst 4 st hade behövts. Plus att vi var tvugna att ha vår vagga någonstans. Huga!! Skönt att slippa nu ialla fall!!

Kristian är inte lika förkyld längre vilket är jätteskönt!! Han kommer nog att vara helt bra tills resan verkar det som. Håller tummarna!!
En trist sak med denna resa är att vi tyvärr måste tacka nej till att gå på några vänners barns dop. Men om vi inte gör detta nu så blir allt mycket besvärligare. Killen som vi köper båten av ska själv åka bort sen och det blir ju knappast varmare ute. Vi måste hinna få hit båten tills dess att vi ska ta upp den. Ja! Trist att inte kunna vara överallt men så är det!

Peace!



- En ljusstrimma lyser upp mitt viktigaste -


- Automat?? Nej knappast!! -

Några dagars...

...sammanfattning!!

Här under kommer en sammanfattning från dom senaste dagarna!!

jag försov mig lördag 6 september 14:15

Jag försov mig verkligen! Är på konferens i kolmården. Dom andra håller nog på med gruppaktiviteten i skrivande stund. Själv fick jag sova ut ordentligt för en gångs skull. Lovely!
Jag ser på agenda att det är kaffepaus nu men jag hoppar över den med. Joinar lunchen istället! Buffé! Behöver mat i magen snart.

Har nu ätit, varit inne i parkområdet, sett ormar, hajar, krokodiler och apor för att nämna några av djuren. Åkte nån linbana i regnet vilken läckte och immade igen helt så man inte såg nåt. Skymtade älgar vid ett ögonblick men ja, dålig sikt som sagt. Det man kunde se var skogen sett snett uppifrån.

Vilar en stund på hotellrummet nu innan delfinshowen. Behöver vilan! Har pinsamt nog minnesluckor från igår! Opps!! Nåväl, jag var inte den enda som missade gruppövningen fick jag höra. Jag var heller inte den enda som hade minnesluckor, det finns en rättvisa ändå. Hehe

Dags att vila det sista nu. Behöver som sagt det!

mandomsprov på hög nivå! söndag 7 september 10:10

Badade med krokodiler men det var inget mot att jag var tvungen att göra det i baddräkt! Här snackar vi mandomsprov på hög nivå.
Man kände sig inte jätteball när man kom ut till kollegorna som hade laddat med både kameror och videokameror! Det är bara att vänta sig det värsta av detta alltså. Hmm
Detta var andra gången jag tvingades bära detta kvinnoanpassade plagg! Första gången var gymnasietidens nollning och jag svor då på att det var första och sista gången men tji fick jag!

Sitter på bussen tillbaka till sthlm nu. Jag har haft sjukt kul! Skoj att träffa alla igen. Dessutom har det börjat många nya människor som verkar trevliga.

Ska möta upp sambon och lilleman inne i stan. Vi ska köpa sjökort bla. Men jag ska få pussa lilleman! Ja och sambon förstås! Jag har aldrig varit ifrån lillkillen såhär länge innan. Jag har fått prata med honom i tele både igår och förrgår. Ja jag pratade och han lyssnade. Hehe

Idag missade jag inte frukosten iallafall. Den satt asbra i magen!

Jävla Södertälje Syd!!! måndag 8 september 00:50

Såg Trosas slogan - "Världens ände" förut på väg tillbaka till sthlm men detta stämmer inte alls för det är nämligen Södertälje Syd som är det!!!! Det var här som min sämsta idé på länge inträffade. Jag hoppade av bussen för att ta pendeln in till centralen. Några andra kollegor skulle av här och hoppade på bussen in till centrum. Jag skulle ju in till centralen så jag knatade bort mog pendeltågen.
Det var heldött och inte nåt tecken på liv existerade ens!! Jag kollade in tidtabellen och upptäckte till min fasa att nästa tåg inte skulle gå förrän om drygt 1½ timme! WTF!! Är det ens lagligt att låta tåg gå så sällan?? Jag kollade upp vanliga SJ för att se deras passerande tåg och det var ännu sämre tidsmässigt. SKIT!! Jag var fast i detta lilla skithål! Som sista utväg kollade jag in bussarna.. Dom gick väldigt sällan med men det skulle komma en buss om ca 30 minuter... GRRR!!! Tog den in till centrum där det nu fanns lite mer pendeltåg att välja på.. Södertälje Syd - dit åker jag ALDRIG igen!!

Skulle möta upp sambon & lilleman vid slussen någonstans men visste inte exakt när? Min telefon dog av batteritorsk och ja vad gör man i en sån situation?? Man blir ganska låst liksom. Jag hade ju med mig packningen från helgen och i den låg mobilladdaren!! Det gällde bara att lokalisera ett eluttag. Inte så enkelt som det låter vill jag lova. Hittade ett inne i gallerian vid slussen så jag kunde ringa min kära sambo och bestämma möte.

När jag såg dom stå där, väntandes på mig och lilleman fick se mig så blev han nästan lite generad. Han visste inte riktigt vart han skulle ta vägen. Det var mysigt att krama om honom, pussa på honom och gosa! Trevligt att träffa sambon med såklart! Det delades ut kyssar!! Mumma!!

Vi köpte sjökort, flytvästar, regnkläder till mig. Fit 4 fight i tuffa båtlivet med andra ord. Speciellt eftersom vi snart ska åka. Höstens väder kan ju försöka ställa till det för oss, nu är vi mottagna för lite tuffare tag!

Kristian är sjuk stackarn. Förkyld. Han snorar som bara den och det gör att han inte kan sova. Han är trött och ligger faktiskt i min famn nu i skrivande stund´. Inte det enklaste att skriva men han tycks gilla det. Han pillrar på mina armar undertiden. Mysigt!
Tycker synd om honom att behöva vara förkyld. Hoppas få sova inatt. Är ganska seg efter konferensen!!

Dags att försöka lägga lilleman igen. Se om det går att somna?!

Trötthetens naturliga gång... tisdag 9 september 00:34

Eftersom Kristian är förkyld och därav väldigt snorig så hade han svårt att sova natten till idag. Vi var vakna ett bra (eller dåligt) tag inatt. Han var så trött men kunde inte få ro att sova stackarn. Det har varit ganska mycket med dålig sömn sista tiden. Jag hoppas det vänter snart. Vi behöver ju sömnen allihopa.

Ikväll somnade han ganska enkelt och har sovit sina två gånger under dagen. Vi var ute och gick en promenad då jag testade en ny programvara till min mobiltelefon. Jag kan ju avslöja enligt följande att det är en programvara som via den inbyggda GPSen i direktsändning talar om vart jag befinner mig och den informationen kan man följa via en webbsida. Jag kanske ska lägga ut den offentligt, kanske inte? Vart går egentligen gränsen för ens privatliv? hehe Vi får se!

Programvaran verkade fungera rätt bra ialla fall.. Man kan även välja att det publiceras på FaceBook om man hade lust plus ett antal andra kända community-plejs!

Tanken varför jag skaffade den var för att plottra upp vår tripp när vi seglar hem vår segelbåt. Bara Kristian blir frisk nog. Det får bli först om några dagar. Det ska bli kul!! Vi har nu ritat ut vår tänkta kurs på de sjökort vi köpte igår. Vi har kollat ut lämpliga övernattningshamnar och altl det där. Vädret och framförallt vindarna avgör ju hur lång tid det kommer att ta. Vi räknar med max 2 övernattningar om det fungerar någorlunda.

Spännande!!!

Vi skulle handla en del båtprylar hos Clas Ohlson förut men dom har tagit bort den kollektionen nu. TYPISKT! Det finns ju en hel del på Biltema med till vettiga priser men det ligger inte lika smidigt till. Får bli en utflykt dit nu snart ändå. Har ju inte mycket till val. Det finns ju saker som måste finnas när vi åker så!

Vi monterade upp väggstativet till tv'n ikväll. Det var ganska mäckigt eftersom det väger typ 12 kg. Man kan alltså ta ut tv'n från väggen och vrida den typ helt om i sidled om man så önskar. Efter lite testande först och konstaterande att vi fick göra om lite så hamnade det på plats. Det blev inte superduper men nära nog! Det håller tv'n helt plan när den är intill väggen rakt framifrån men sutar lite fel i sidled när man vrider tv'n. Det finns justeringar för detta men ja vi får se hur snett det egentligen känns. Kanske bara är nåt bagatellaktigt man ser när man håller på med det?! Vi får se!

Ny dag i morgon som vilken annan dag som helst. Har en del ärenden att fixa i vanlig ordning. Får ta och fixa dom!

15 mammor &...

...JAG!!

Har varit på öppna förskolan. Det var första gången för oss. Spännande! Hur var det där? Vad förväntades? Ingenting faktiskt. Vi var så välkomna så och vi visades runt i lokalerna. Det stämmer som dom sa, det som inte fanns där behövdes inte!

Vi blev tillkallade till ett öppet rum. Där hade det nu samlats väldigt mycket mammor & barn. Det var lätt 15 mammor där med sina barn ja och jag då. Eller det fanns faktiskt en kille till men han var sällskap till sin flickvän och höll sig i bakgrunden så han räknades inte. hehe

Men ialla fall...
I detta öppna rummet satte sig alla i en stor ring med sina barn framför sig. Ja det var ju bara för oss att göra likadant och så var det sångstund. hehe Jag kan sjunga för Kristian när jag är själv men nu skulle det alltså ske i grupp. En mansstämma bland alla mamma-stämmor. Skulle ju såklart höras om jag inte sjöng. Vad göra?!

Jag drog till med min feminina sida och sjöng i falsett.. NEJDÅ det gjorde jag inte alls!! Jag sjöng med men inte så det hördes som om Loa Falkman var där. Nej jag försökte bara smälta in liksom.

I en av sångerna togs det fram ett stort genomskinligt skynke. Det skulle vara som vatten förstod jag eftersom det gjordes vågrörelser och vi sjöng om vatten. Eller här sjöng jag faktiskt inte med eftersom jag inte kunde låten. Det var i denna låt som Kristian såg sin stora chans och smet in under skynket och kröp omkring. hehe Vad göra?? Inget! Bara låta honom krypa omkring ju. Det var inte på tal om att jag skulle krypa in efter ialla fall.

Krisitan gillade att vara där. Han var minsann inte blyg av sig. Nej nej! Han kröp fram till andra barn och tog deras leksaker. Jag ursäktade oss lite och en liten tjej blev så ledsen att hon började storböla. Ja ja, sånt händer väl? Jag försökte hålla lilleman lugn och leka med några andra leksaker som ingen annan lekte med. Men dom var såklart inte lika intressanta.

Nästa gång ska jag köpa en ram att ta med. Vi ska få göra gipsavgjutningar där. Dom hade nån bra lera som fungerade utmärkt. Inte lika hård som den modell-lera som jag köpte häromdagen. Nu ska det bli avgjutningar på riktigt!

Öppna förskolan är helt klart ett ställe som vi ska börja besöka regelbundet. Det är bra både för Kristian & mig. Han får träffa lite mer barn i hans ålder och leka med dom. Jag får samtidigt träffa lite mer folk också och det är ju alltid trevligt.

15 mammor & jag... Ja varför inte? ;)

Tänk vad lite färg kan...

...göra!!

Färg har en speciell effekt. En liten klick sprider sig så snabbt!

Nu känns allt lite bättre!! Förut var jag på krigsstigen kändes det som. Men är fortfarande väldigt besviken att det är som det är på försäkringskassan men kan inte göra så mycket åt det. Lämnar det för tillfället.

Att min mobbe inte längre är vad den var känns såklart tråkigt. Att kameran i den var av sämre slag visste jag redan men ett par tugganden i den gjorde den knappast bättre. Men men, det luktar drulleförsäkring över detta tror jag. hehe

Vi har fått klartecken nu ialla fall att vi i stort sett är klara att få ha vår båt på land, dock i Nyköping men ialla fall, på land!! Weee!! Nu ska vi bara försöka knyta an en båtplats inför kommande säsong. Har vi tur så kan vi även få någon plats här omkring. Det skulle underlätta väldigt mycket!! Hoppas hoppas!

Hur ska natten bli? Kommer jag att bli trött eller ligga vaken till kl 5.30 igen? Hur kan jag inte vara trött nu förresten? Märkligt!

Kastar in lite bilder från idag och igår.



- Kristian leker i det oklippta gräset -



- Har just smakat på lite jord -



- Målar med hela kroppen -



- Roligt att sprida färgen -

Vad är det för samhälle...

...vi lever i egentligen??

I desperata tider funderar man på alla lösningar! Clone a Willy kittet poppade upp som ett alternativ. Nej inte att användas på det sätt det är menat utan som avgjutningskit för min sons händer och fötter. Inget kinky-winky här inte. Tyvärr kanske? Vet inte?! hehe
Det fanns nämligen ingen formlera i leksaksaffären eller på Clas Ohlson så jag tänkte att ett sånt kit från teknikmagasinet kanske kunde funka. Kom sen på att vanlig modellera kunde funka, varför sa dom inte det i leksaksaffären? Gick tillbaka och köpte det.

Gips fanns så det köpte jag. Lika så fingerfärg. Här ska det kladdas och jag köpte även kuvert till inbjudningskorten (som jag fortfarande inte har fått). Jag köpte även en målarväv som är färdigspännd och klar att trycka fotavtryck samt handavtryck på med färg.

Jag vet inte riktigt varför jag har fått denna fixa idé just nu. Men tror det kan vara skoj för lilleman att kladda av sig lite. Vi får se sen när vi ska testa.

Jag fick även tips från min syster om tvålkritor som ska vara roliga när man badar. Kristian kanske är för liten ännu men som sagt, vi får se.

Själv fick jag ett elektriskt tåg av min pappa innan jag hann fylla 1 år eller om det var till min 1-års-dag vilket var WAAAY TOO EARLY!! Men men...

Har ringt till fler båtklubbar. Fler negativa besked!! Kanske att vi kan ha kvar båten där den finns nu, nämligen i Nyköping. Långt härifrån och tråkigt såklart men det är ialla fall på land!! Bättre än i plurret med andra ord över vintern.

Hur ska detta sluta egentligen? Har fått lite tips på vart man kan ringa. Får göra det och hålla tummarna. Om någon läsare har tips på båtplats och såklart viktigast, vinterförvaring så hojta gärna till. Och ja, i sthlms området!!

Köpte ett pizza-kit i affären för att göra nåt enkelt i matväg. Hade aldrig testat detta innan men gjorde det igår kväll. Det var helt okej. Degen var inte bara färdig, den var dessutom färdigkavlad. Tomatsåsen var färdig. Bara att kasta på ingredienser efter egen smak och viola vi hade en köttfärspizza med svamp, lök, paprika, oliver & fetaost! Mumma mumma teskedsgumma!

Just det!! massagen var fullbokad så det får bli att knalla omkring i Kolmårdens djurpark istället. Det vaknas regn men ja, orkar inte bry mig om det just nu.
Hade verkligen velat ha den där massagen!! SKIT!

Men detta är INGENTING jämfört hur dagen tog fart sen...

Jävla försäkringskassan!! (ber inte om ursäkt för mitt språk!)

Vad är det för jävla samhälle vi lever i? Ett system som verkligen inte fungerar som det ska!! Jag pratade precis med försäkringskassan. Jag har ju som jag nämnt tidigare ensam vårdnad om min son Kristian. Mamman finns inte med i bilden och jag bor och lever tillsammans med min sambo.
Jag kollade med försäkringskassan om att överlåtar föräldradagar till min sambo eftersom jag ska på konferens. Visst det var inga problem, först!! Sen när det visade sig att hon inte var Kristians biologiska mamma så var det en annan femma. Telefonisten kunde inte svara på frågan utan var tvungen att kolla med sin handläggare. Det gick några minuter och hon kom tillbaka och ursäktade sig att det tagit tid. Handläggaren hade "gömt sig" som det hette. Nåväl tid hade jag ju så det gjorde inget egentligen.

Hon förklarade att jag inte kunde överlåta föräldradagar till min sambo. Vi var tvugna att ha aeller ha haft barn tillsammans eller vara gifta. Okej! Snacka om att detta försvårar läget BETYDLIGT för ensamstående föräldrar. Kan ALDRIG få hjälp av sin sambo i såna här frågor. DÅLIGT!!

Det handlar ju inte om att det ska kosta samhället mer!! Det är ju fortfarande samma pengar det handlar om. Bara det att dom istället för till mig går till min sambo. Vad är problemet?!!

Det som gjorde mig riktigt upprörd var dock inte det ovannämnda utan att försäkringskassan hade ogiltiga dataregister som dom använda sig av. Jag fick höra att jag inte hade ensam vårdnad om Kristian!!!! VA?!! Jo det har jag visst det sa jag. Nej inte enligt vårat register. Okej vad är det för register frågade jag? Alla andra register vet om att jag har ensam vårdnad. Hon ursäktade sig och bad mig vänta... Det tog en liten stund och sen ursäktade hon sig igen och sa: "Jo nu ser jag att du har ensam vårdnad om Kristian i vårt andra register". VADÅ ANDRA REGISTER frågade jag! Har nig flera och varför skiljer dom sig från varandra? Hur kan ni använda felaktiga register och kan man ens lita på era beslut?? frågade jag. Telefonisten blev alldeles tyst. Jag var chockad! Hur många felaktiga beslut tas det egentligen varje dag på grund av detta??

Detta borde man fan gå vidare med alltså!! Flera register som dessutom skiljer sig från varandra. Vem bär ansvaret? Jag kokar av irritation!!

Min dag har varit ALLT annat än bra. Jag kunde inte sova förräns vid 5.30-tiden ungefär. Kristian vaknade iof ganska sent (strax efter kl 8) så jag fick lite sömn. Jag låg och vred mig i sängen utan avkänning av minsta trötthet. SUCK LIKSOM!

Morgonen började och rutinen avklarades och Kristians förmiddagsvila Sen när jag för ett ögonblick kollade bort från Kristian så hittade han min mobiltelefon. Jag har inte haft denna mobil längre än kanske 1½ månad (MAX). Vad hann han göra på denna korta tid?? Jo låt mig berätta...

Han hade lyckats pillra bort skyddsskalet på baksidan. Han hade tagit loss pennan och tråkigast av allt, han hade smakat på min telefon. Han hade bitit sönder kameran så glaset sprack och numera inte fungerar ALLS, han använde så mycket saliv att hela kameran verkligen droppade och numera inte fungerar alls som den ska. Snackar vi kortslutning? Ja mycket troligt. SUCK!

Vad har hänt?? Jag som alltid brukade ha tur i ALLT!! Var detta priset??

Nu väntar vi på ett samtal... Typ den sista tråden av hopp i att få upp vår nyköpta båt och kunna förvara den på land även om det blir så off som i Nyköping. Det skulle bara fattas att killen nu ringer och säger att det inte går. Då blir det nog till att ha båten till sjöss i vinter vilket kommer innebära döden för den.

Jag väntar dessutom på inbjudningskorten till Kristians dop. Vart tog dom vägen? Det börjar bli bråttom att få iväg dom nu. Hmmm

Är jag pessimistisk?? Försök själva att genomgå detta efter en natt utan någon sömn. En dag efter en natt utan någon sömn, där ALLT går fel. När vi lever i ett samhälle, en natt utan någon sömn, som inte kan ha riktiga register!!

Ja jag är utan att tveka arg!!

Jag valde...

...massage!!!

Ska på konferens till helgen. Ska vara ifrån min kära son hela helgen i stort sett. Vi ska åka till Kolmårdens hotell! Vi fick välja på alla möjliga aktiviteter och jag har aldrig varit i Kolmården så min första tanke var att jag ville se djurparken. Men (!!!) Är det detta jag verkligen behöver mest nu? Man kunde ju även välja massage, hmmm vad göra?! Kom på att jag skulle låta SMHI avgöra mitt val. Kollade vädret på sajten (som jag egentligen inte litar så mycket på ) och det visade regn på lördag. Hmmm regn verkligen det låter inte alls lika lockande som massage med bubbelpool och relaxavdelning efteråt. Nej jag valde därför massagen! Det kan jag verkligen behöva nu!! Mmmmm njuter av bara tanken...

Vi har varit ute idag. Klippt gräset i vår trädgård som började likna nåt förväxt i gräsväg. Det tog sin tid vill jag lova! Kristian mocklade omkring bredvid mig och vid ett ögonblick gjorde han nåt som jag antar hör uppväxten till. Han åt jord! Shit vad fort det gick!! Jag skyndade fram och fick ta ut en bit jord som han glufsade på. hehe Ingen fara!

Gräset blev klippt och vi gick igen igen. Det blåste ganska bra utanför så det var skönt att komma in. Vi åt middag, han kycklinggryta och jag det enklaste man bara kan göra (förutom micromat) smabbmakaroner & köttbullar. Enkelt & mättande! Det enda krav jag hade!

Nu vill han vila lite och självklart får han göra det!!

Jag har ringt till fler båtklubbar. Det är svårt att nå dom dagtid! En ringde upp och svarade som ALLA hamnkaptener gjort hittills. "Jag vet inte om vi har platser!" Varför ska man ta kontakt med hamnkaptenerna om han (oftast han) ändå inte kan svara? Vad är själva syftet med att ha en sån uppgift om man ändå inte vet? Varför är det ingen som verkar ta den sysslan på allvar? Vill man inte ha nya medlemmar så gå inte ut med det på hemsidan. Uppmana inte förhoppningsfulla båtägare att ta kontakt om man ändå inte bryr sig. DÅLIGT!!

Men jag ger inte upp, det gör jag sällan. Ännu har typ allt löst sig på något sätt. Många gånger brukar det dessutom bli riktigt bra när man har lite motstånd till en början. Så vi får väl se hur det blir denna gång.

Blir till att jaga vidare ikväll när det verkar vara enklare att nå dom glidarna!

Ganska lustigt egentligen.. Bilister hejjar sällan på varann. Några få av oss tackar när vi blir insläppta i filen bredvid. Några hyttrar med nävar, tutar glädjeligen för minsta lilla eller accelererar för att försvåra för kringvarande bilister. Dessa bilister kan mycket väl vara dom som till sjös hälsar glatt på mötande båtar. Det gör man ofta på sjön. Vinkar till varandra! Varför? Det är en trevlig gest. Båtlivet är en frihetsgrej. Här finns inga utmålade filer. Här kan man välja sin egen kurs mycket enklare. Det är så gott som omöjligt att känna samma stress till sjöss som på essingeleden en morgon.

Jag ska ta med mig Kristian in till centrum sen när vilostunden är över. Jag kom på att jag ska köpa vattenfärg till honom. Jag vet det är nog lite för tidigt men va fan! Kul för honom att kladda på tror jag plus att det säkerligen är jobbigt för en annan sen att ta reda på eländet. hehe Men (!!!) om han bara har det minsta roligt att göra det så varför inte?!

Kanske skulle passa på att göra ett fot- & hand-avtryck på samma gång? Kul att ha?! Kanske? Hoppas att dom även har lera som man kan göra avtryck med som man sen fyler med gips. Vi har ett fotavtryck som vi gjorde för längesen men det blev lite sådär. Vill göra ett nytt. Det blir ju knappast mindre fötter eller händer på honom. Kul och sött när dom fortfarande är så små som dom är.

Även om havet är stort...

...har vår båt ännu ingen given plats!

Fick en hel del gjort idag! Har skickat iväg inbjudningarna till tryck. Fått reda på att dom är tryckta och ska skickas tillbaka till mig. Har tagit kontakt med min chef och frågat om vissa frågetecken kring min semester osv. Avvaktar på svar!

Har kollat runt som en galning efter båtplats. Den vi blev lovade verkar inte finnas kvar.. Kanske löser sig ändå? Är ju snart slut på säsongen så... Det löser sig. Vill ju ha någonstans att ha båten här i sthlm den sista tiden samt förvaringsplats i vinter. Men (!!!) kan inte hjälpas att man börjar bli orolig över detta. Vi har precis köpt båt ju men nu finns det ingenstans att förvara den på här i sthlm. Tidigare när vi ringt och kollat med båtklubbar har det inte varit några problem. Det har funnits plats att lägga båten hos dom och allt det där. Enda problemet DÅ var att vi ännu inte hade någon båt. Nu när vi har slagit till så låter det annorlunda. "Plats hos oss?! Nej nej, glöm det!! Vi har köer på 9-10 år".

Ja så lät det när jag ringde en båtklubb innan. 9-10 år?!!! Eh! Nej vi har ju köpt båten nu. Inte om 9-10 år!!
Men det löser sig nog! Det måste ju göra det. Det har alltid löst sig på alla sätt innan för mig. Båtägar-grejen är dock ny för mig men jag är en sjöbjörn menad att vara ett med havet, inte ska detta slå bakvänt mot mig.

Har en hel del nya båtklubbar att fortsätta ringa till i morgon.. Den som ger sig utan att klappa kattfan får inte se grannens skägg på halvstång som ingen brukar säga!

Fick ett glatt samtal som bekräftade att vi får en ny tv idag. Denna var testad och felfri. Skönt att veta det redan vid leveransen!! Hoppas inget händer på den korta vägen hit bara. Den trillar ner hos oss vid 16-tiden.. LOVELY! Bilden på den är fan snyggare än Jessica Alba!! Sug på den tanken!

Har småstädat lite här hemma. Plockat undan småkrams som dragits fram av lilleman. Han får dra fram det igen när han vill ha det. hehe.. Dammsugit i sovrummet eftersom vi hoppade över det igår.

Det blev tyvärr inget öppna förskolan idag... Måste bli nästa gång!! Måste bli!!!

Vår nya tv fungerar som en riktig dröm. Det där jag sa innan idag om att den är snyggare än Jessica Alba, ja det stämmer fortfarande! Vilken bild!! hehe

Ögat börjar tröttna nu på både höger & vänster sida - dags att nana!

zZzZzzZzZzZzzz

Glädjens dag låg bara...

...runt hörnet!!

Skepp ohoj på er!!

Ja då var man en glad ägare till en trevlig segelbåt då. Äntligen! Det känns riktigt bra nu! Visst det är slut på den härliga seglarsäsongen men va fan, det kommer ju fler säsonger och jag tänker inte vänta med båt bara för det.

Vi kommer att segla hem den från Nyköping. Det blir en rejäl sträcka som första invigningsresa. Det kommer att ta mellan 2-3 dagar. Lagom?! Tja vi får väl se. Kul ska det bli ialla fall!

Båten var superfin och i väldigt bra skick. Mycket bättre än dom andra båtar vi kollat på. Vi är usla båda två på att pruta så vi försökte inte ens. Nåja, priset kändes rätt ändå!

Nu blir det till att inhandla en del nödvändiga saker att ha inför denna resan. Det blir ju snart som den blir av dessutom. Vädret blir ju bara kallare så det finns inte så mycket att vänta på. KUL!

Jag är så glad i skrivande stund att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen! hehe Man kan med lätthet sova 4-5 personer i båten. Ägaren till båten måste vara pedant. Det fanns inget som kunde bli bättre typ. Verkligen välvårdad och fin.

I morgon blir det till att ansöka om båtplats. Vi har tidigare i somras ringt och pratat med en båtklubb som sa att det inte skulle vara några problem så vi hoppas att det nu inte är några problem. Båtplats måste man ju bara ha. Lagom nära hem men samtidigt som ligger bra till när man ska segla. Vi kommer att ha båten i mälaren men så att man ganska enkelt kan slussa ut på havet om man vill det. Smidigt värre!

Min lilla kille ska liksom jag få växa upp som båtmänniska. Jag älskar båtlivet och havet och hoppas att även min son ska göra det.

Vi lämnade in vår tv idag. Det var ju tyvärr fel på den vi fick. Förhoppningsvis får vi en ny redan i morgon. Annars tar det nog några dagar att fixa till den. Nåja, inte hela världen... Vi är ju båtägare nu!! hehe

Livet känns riktigt rättvist just nu...
Dagen började med sovmorgon av deluxe-modell. Lilleman lät oss sova till kl 11!! Man tackar!! Det blev lite myspys där och sen var det dags för brunch. Ja det var lika bra att hoppa på grillresterna från gårdagens grillning. MUMMA!!
Ringde på båten och fick då svar att den fanns kvar, att vi skulle få kika på den redan idag. Gjorde det och ja ni vet ju restan!

Ville ta en promenad innan och åkte till Vinterviken för att strosa omkring där. Insåg när vi kom fram dit att vi hade bråttom för att hinna ner till Nyköping där vi sen köpte båten. Dålig planering va? Men men, vi får ta Vinterviken en annan gång istället. Det är ju helt klart ett trevligt område för en bensträckare om jag inte minns helt galet,

Nu ska jag planera vår färdrutt inför hemseglingen av vår seglare...

Just det! Båten har inget namn idag. Valet är helt och hållet vårt.. Vad tycker ni kan vara bra namn??

RSS 2.0