Varför glömde vi...

...utemöblerna? Eller ja, glömde och glömde, tänkte inte på att ta fram dom. Det var underbart ute med solen som värmde på bra så det hade varit perfekt. Nåja, nästa gång så!!

image143
image144

Vi hade det ialla fall väldigt trevligt. Gott var det. Marinerad fläskfilé, röd lök & paprika var vad som grillades. Sen gjorde vi klyftpotatis i ugnen samt sallad med Rickars superduper-dressing. Ja min dressing alltså.

Det var verkligen skoj att två av mina polare hittade ut hit. Jag sa åt lilleman att spana in dom ordentligt. Man vet ju aldrig när han får se snobbar nästa gång. hehe


image142
- En är moderat den andra har inte bestämt sig -

Det var några andra som jag hörde av mig till men dom hade åkt till Karlstad. Jag hade sagt att det var amatörmässigt om det var vilken annan stad som helst men nu var det ju Karlstad så man kan ju förstå det. ;) Jag ser gärna att dom kommer och hälsar på snart plus får med sig sällskapet som har bidragit med mycket trevliga kläder till El Kid'o.

image145
- Soffmys -

Så förlorar vi en timme inatt då. Sommartiden slår till. Visst det blir ljusare ute och vi går mot sommaren vilket jag gillar. Men (!!!) det är alltid trist att bli av med tid. Lilleman kommer ju inte att bry sig om det men det spelar ingen roll. Jag är ju pappaledig. Det blir ju jobbigare för min sambo som måste anpassa sig till den nya tiden.

En man som förvandlades till...

...en medelålders kvinna. Men först lite funderingar och såna saker...

Om man fick möjlighet att flyga men som oftast så finns det en hake - man kunde bara flyga om man var totalt naken och man genast led av höjdskräck. Skulle det vara värt det? Visst tycker många. Man kan ju välja när man vill flyga och så. Okej, en hake till då. Man fick välja bort möjligheten att kunna springa. Är det värt det då?


Eller som i filmen Mystery men. Där finns det en kille som har möjligheten att vara osynlig. Men BARA om INGEN tittar på honom för då är han inte osynlig längre!! DUH! Sen vet jag inte varför men han blev naken när han blev osynlig. Hans kläder föll igenom honom.. Märkligt! Men det orkar jag inte gå in på djupare varken nu eller senare.


En annan sak. Djuren... Finns det t.ex kossor som lider av gräsallergi? Mjölkallergi?? Ganska komisk tanke med en mjölkallergisk kossa.


Jag har insett att pappaledigheten håller på att förvandla mig till en kvinna. Eller ännu värre - EN MEDELÅLDERSKVINNA!! Hemska takne! Alltså inget ont om kvinnor eller medelålderskvinnor! Bara det att det inte passar sig så bra för MIG. Detta är inte jag!! Vad händer?! Det var INGEN som varnade mig för denna förändring. Visst hade jag ränkat med mycket skrik och dålig sömn men inte detta!! Hmmm


Men det är inte därför jag skriver idag.


Vi ska ju grilla. Än så länge har två polare hört av sig och vill komma hit och gästa oss. Trevligt med grillning. Blir ju årets första med. Vem vill missa det?


Jag berättar mer sen om hur det gick och hur trevligt vi hade det.


Vi kom försent men...

...vi var ändå ute i god tid. Hur??! Låt mig förklara från början. Vi skyndade oss för att hinna med den tidigare bussen så vi skulle ha 15 minuter på oss istället för 5 minuter när vi väl kom fram. Skönt att ha lite extra tid till vissa saker. Det blev lite hastigt när vi skulle göra oss iordning så det var bara att jäkta på.
När vi väl har låst dörren och allt är med så ser jag bussen komma. Det är en bit härifrån till busshållsplatsen med en gräsplan som vi fick gena över i ilfart. Lilleman låg med ganska stora ögon och tittade på mig och undrade vad i &"#¤& som häll på att hända. Men jag gav inte upp. Så länge bussen inte åker iväg så väntar den tänkte jag. Och det gjorde den. Vi hann med och det var verkligen tur för när vi väl kom fram till bvc med 15 min till godo ringer min telefon. Det var tjejen från bvc. Hon undrade om vi hade glömt bort tiden. Nej förklarade jag. Vi skulle ju vara där kl 13.15. Vi skulle ha varit där 12.45 menade hon. Jag sa att vi var på plats så hon bad oss att komma in till henne.
Hade jag tagit fel på tiden?? Nej nej, det var hon som hade antecnkat en tid i sin kalender och en annan till mig på en lapp. Så båda hade väl rätt (även om hon skrev båda tiderna). Sak samma egentligen. Vi fick ju göra vad vi skulle och värre var det inte. Och just det.. Sprutan, jo den gick jättebra. Han är så modig min lille kille.

Jag har postat en del brev som jag skulle. Men egentligen har man ju hela helgen på sig eftersom det är fredag men ja, nu är det gjort ialla fall. Skönt!
Jag hann även med att skicka e-mail till föräldrarätten och min kontaktperson där. Fick tillbaka att hon är på semester och kommer åter den 1 april. Vilket skämt!! Bokstaviligen talat. Men ja, hoppas det löser sig då när hon kommer tillbaka.

Idag blir det en lugn hemmakväll med trevlig mat och lite rött. I morgon funderar jag på om man skulle se om nån har lust att komma hit och ev. grilla?! Om vädret tillåter så. Vi har ju en trevlig uteplats och man behöver ju inte sitta ute när man äter såklart. Men visst är det gott med grillat. Speciellt dom första grillningarna. Mumma! Vi får se om nån har lust att komma eller om alla redan är uppbokade.

Happy friday!

Så var det dags för en ny...

...spruta igen för lilleman. Det gick ju bra sist förutom att han sov dåligt natten efteråt. Själva sticket gick så bra så. Hoppas det går lika smidigt idag. Man kan ju knappast förvarana honom på det. Men det är nog samtidigt lika bra det. Vi ska in till BVC kl 13.15. Nu ska vi dessutom se om han inte har kommit upp till över 7 kg. Man har ju trott det dom senaste 3 gångerna men det har endast varit nära. *hehe* Inte att han väger för lite eller så men det känns på honom att han har blivit tyngre.

Idag måste jag höra av mig till föräldrarätten. Jag har tydligen ingen kompia på mammans godkännande av efternamnsbyte. Vi eller snarare föräldrarätten skickade in pappren efter att mamman hade skrivit på men jag fick ju reda på igår att namnet fortfarande var mammans. Hmm Jag hoppas att detta kan lösas snart. Det har ju redan tagit väldigt lång tid tycker jag. Han är folkbokförd på rätt adress ialla fall. Något som fungerat ialla fall.

Hittade kammen igår inne i centrum. Det var ett 2-pack så nu har vi även en till i reserv.
Vi hade på oss den nya röda gosedräkten som vi fick från farmor. Så mjuk och smidig den är. Riktigt tomtig sådär!

image140
- Den lilla Upplands Väsby tomten -

Igår filmade jag lilleman när vi åt. Först smakade vi på lax med grönsaker. Man ser tydligt att han inte tycker att smaken är nåt vidare spännande. Maten spottades tillbaka vid flera tillfällen och gav honom upprepade kväljningar. Men vi ska inte ge upp än. Jag filmade honom även när vi äter päronpuré. Mums! Det tycker Kristian verkligen om.

Kolla klippen själv och avgör vad som ser gott ut och inte. Observera att han äter laxröran före han äter päronpurén så han är inte mättare och DET skulle avgöra godhetsfaktorn!!




Han har såndär nybadad-frisyr!! Inte så jättesnyggt men rent är det!! :)
Nej nu håller han på att vakna så det är dags att leka lite i babygymmet tror jag. Vi får se vad som passar little El Kid'o!

image141
- Glad trots otrevlig smak -

Ska snart gå in...

...till centrum här i Väsby. Lilleman vaknar nog snart så då passar det utmärkt. Lite mat till honom först bara så är vi redo.
Jag försökte ringa till skattemyndigheten idag vid 10.00 tiden. Jag vet ju sen igår att han var anträffbar från kl 9.00 men det fanns ingen möjlighet att ringa just nu. Hade ju fullt upp med lillemanen då.
Ringde kl 10.00. Eller snarare några minuter över. Fick åter igen ett bemötande från telefonsvarare. Denna gång var personen inte anträffbar från kl 10.00 till 11.00. Vad är meningen med att ha en telefon om man inte är anträffbar?? Jag valde att prata med en telefonist. Jag förklarade att jag försökt nå personen men att han aldrig tycks vara anträffbar på telefon. Jag blev kopplad till en annan person som jag kunde prata om mitt ärende med. Jag fick veta att Kristian fortfarande bär hans mammas efternamn men jag förklarade att jag skulle ändra det till mitt. Jag har ju godkännande från mamman om det. Jag berättade också att jag skulle skicka in namnblanketten med hans för- & mellan-namn. Det blir Kristian, Jesper.

Inser att jag borde ta en dusch innan vi knallar in. Men det går ju fort. Inte så mycket tid som försvinner på det.
Inne i centrum ska jag även köpa en kam till El Kid'o. Den vi hade till honom glömdes kvar när vi var i Karlstad över påsk. Själv använder jag aldrig kam så det finns ingen annan i reserv för tillfället.

Nu hör jag att han håller på att vakna så tills nästa inlägg.. Simma lugnt!

Vi har varit lite...

...trötta både jag och Kristian idag. Jag vaknade dock före honom  och kollade på nån halvkass film med Robin Williams. "License to wed"  hette den. Nåja, det funkade att slumra till i soffan åtminstonde tills det var dags för El Kid'o att gå upp. Strax efter kl 9 var det dags. Vi badade inte idag. Det fick räcka det som var igår för ett tag. Det blev vanlig tvättning men det var ju skönt det med. Det var lite småkyligt i morse så vi hade lite extra tröjor på oss både jag och Kristian.

image138

Det var tänkt att jag skulle ha gått in till Väsby centrum idag men det blev aldrig av. Det blåste lite för mycket tyckte jag plus att jag var lite för slö idag. När lilleman hade somnat för andra gången la jag mig i soffan och såg att det var en film på tv som jag såg för länge sen. Låg och slumrade på den ett tag och somnade totalt!! Såå skön tupplur alltså. Vaknade av att El Kid'o hade vaknat efter ett ganska bra tag.
Jag passade på att ta en bild på honom när han sitter bland några av vännerna i spjälsängen. Lurviga & mjuka gossedjur är roliga tydligen.

image139

Skulle ringa till kontaktpersonen idag som jag ska skicka in Kristians för- och mellan-namn. Blev bemött av en telefonsvarare som berättade att personen var upptagen fram till kl 17.00. Klockan var ungefär 15.00 när jag ringde. Var lite skeptisk till att personen i fråga verkligen hade telefontid efter kl 17.00 men gjorde ialla fall ett försök. Jodå det var upptaget så det kanske skulle funka. Väntade några minuter och sen fick jag ett nytt meddelande. Denna gång fick jag veta att personen var anträffbar igen i morgon efter kl 9.00. Ja ja, personen ringde säkert hem för att berätta att han slutade jobbet eller nåt, vad vet jag?!  Det var ju ialla fall inga telefonköer att sitta i så det var inte så farligt. Får försöka i morgon igen helt enkelt. Anledningen till att jag vill ringa och inte bara posta brevet är att få det klart att det blir mitt efternamn som han får och inte mammans. Det blir ju automatiskt mammans eftersom det tog för lång tid innan jag kunde säga att han skulle ha mitt efternamn. Allt var ju inte klart med att jag skulle få vårdnaden då och då blir det ju mammans efternamn med automatik. Jag har dock på papper mammans godkännande att jag får byta bort det. Men jag ränkar med att detta inte kommer att gå sådär enkelt som man önskar ändå. Vill inte vara negativ men det är ganska mycket som egentligen borde kunna fungera smidigt men bara för att det är myndigheter och sånt så MÅSTE det vara liiite krångel. Det hör ju till!

Sen har jag fått påminnelse Nr 2 från adressändringen. Samma sak igen även denna gången. Det är FEL anmälan som kommer. Den jag väntar på är ju den sista jag gjorde när även Kristian står som medflyttande. Men den kommer tydligen inte. Det står förvisso i försäkringskassans register att han bor hos mig men ja, det kommer säkerligen att strula till sig om inte ALLA register säger samma sak. Varför finns det olika förresten?! Märkligt!

Jag fick se hockeymatchen idag igen. Det blev förlust igen för mitt kära Färjestad. IRRITERANDE! Det började ju så lovande med ledning men det sprack såklart. Men (!!!) det är väldigt nice att man kan se kanal+ live (plus en massa andra sportkanaler) med väldigt bra kvalité. Detta är ju perfekt om man är utomlands och vill se matcher osv. Och såklart som nu när man inte har kanal+. Weee.. Såå glaaad!

Min sambo röjde i köket under tiden. Jag och lilleman satt och kollade på matchen. Jag lovade att dammsuga i morgon och torka golven så det blir skinande rent här hemma. Inte att det är stökigt sådär men man vill ju inte ha nåt smuts på golvet när lilleman snart kommer att spendera mycket energi och inviga sina knän på golvet. Självklart kommer han att komma i kontakt med smuts men det behöver inte vara mer än nödvändigt.

Men men... Dags att softa lite. Nu sover lilleman & min sambo för natten så plejset är helt mitt! =)

Foten doppades i...

...gips för att få ett avtryck idag den 25 mars. Det var inte det lättaste men det var skoj ändå. Kommer nog att bli fler avtryck framöver. Det vi gjorde ikväll blev inte helt perfekt men alltid lärde man sig nåt på det så det kan bli bättre nästa gång.

Våfflorna vi gjorde blev väldigt goda ialla fall. Vad kan man säga?! 2366 kalorier kan inte ha fel - våfflor är gott!

Så hade radiotjänst i Kiruna uppmärksammat att jag har flyttat och att jag inte anmält något tv-innehav. Är det inte lustigt egentligen att man skulle skaffa en tv i samband med en flytt? Jag hade ju sen tidigare angett att jag inte ägde någon tv och inte planerade att skaffa en. hehe Jag vet! Det är ganska fult men så många andra som gör det. Nu berättade jag ialla fall att jag bodde tillsammans med Marie som betalar licensen. Eller ja, vi delar ju såklart på det.

Idag stod Kristian själv med stöd från en soffdel som han höll i. Jag hade ju såklart mina händer i beredskap om han skulle tappa balansen eller halka till men det gick bra. Han har ju inte riktigt börjat krypa än men det kan inte dröja länge till nu. Mycket tyder på att det när som blir krypning här. Spännande!

Undrar vad man ska hitta på i morgon tro??

Dagen man får...

...äta våfflor är trevlig! Och det är idag!! Men man får ju såklart äta våfflor andra dagar med, men visst måste man bara äta det på våffeldagen. Jag ska snart gå ut till affären med lilleman och handla lite så vi kan göra våfflor sen när Marie kommer hem. Det ser ut att vara skönt väder ute. Det snöar ialla fall inte idag. SKÖNT!

Idag började jag och lilleman med ett bad. Eller ja, det var snarare El Kid'o som badade i sin badbalja medans jag höll i honom. Det var roligt det. Blev tyvärr inga bilder på det eftersom det inte fanns någon ledig hand att ta själva bilden med så ni får föreställa er hur det kan ha sett ut. hehe

Folk går tillbaka till jobben idag. Vi var så nöjda igår över att vi åkte tillbaka redan i förrgår. Det var ju värsta trafikkaoset igår så det var skönt att slippa det.

Igår var det ju som sagt Maries födelsedag. Vi fick besök av hennes föräldrar, bror och för första gången (för mig & Kristian) även hennes syster. dom kom med ett stort paket. Efter ett antal gissningar gissade Marie rätt på innehållet. Det var en symaskin. Oj oj så glad hon blev. Nu ska det tydligen sys en väldig massa.
Det är dock inte alla som gillar symaskiner. Nej jag tänker inte på mig eller Kristian, oss spelar det ingen roll. Jag tänker på min lillasyrra. Hon blev väldigt ledsen över den symaskin hon fick för ett antal år sedan. Jag minns det såväl. Så roligt jag hade åt det hela tragiskt nog. Men ja, det var skoj på nåt sätt. Humor är inte alltid snällt för alla helt enkelt.

Vi hade ialla fall gjort iordning två stora glasstårtor med marängbotten. Smarrigt värre. Hade i glass (duh!), grädde blandat med kesella med jordgubb/lime smak... Vilken smakbomb helt enkelt. LOVELY!!

Skulle just mata El Kid'o med någon matburk. Potatis & Dillköttspuré. Oj!! Det var lätt strike 1-2-3 in one det! Han fick kväljningar så den buren ska vi aldrig mer försöka oss på tror jag..  Det fick bli lite frukt istället. Mycket godare.

Smaklig våffeldag!
image137

Saker fastnar faktiskt...

...på bild. Pilen fastnar i piltavlan, osten kanske fastnar i marmeladen på mackan, vykortet från någon resande släkting fastnar på kylskåpet ett tag med någon magnet. Människor fastnar också men framförallt påskkärringar!!
Min systerdotter som först inte ville att jag skulle ta kort på henne blev lite upptagen med att hålla sin kusin så jag passade då på att plåta lite med kameran.

image135
- En riktigt söt påskkärring -

Igår var det farväl för ett tag. Man var lite spänd över hur hemresan skulle gå med tanke på att resan till Karlstad blev sådär lagom jobbig med skrik från lilleman sista biten. Vi åkte i god tid för att kunna göra längre stopp längs vägen. Vi hade ju ingen brådska så det var en riktigt trevlig bilresa tillbaka. Eftersom vi åkte dagen innan dom flesta andra bilresande trängselligisterna var det lugnt med trafik på vägarna. SÅÅ SKÖÖNT!!
Marie fick vid ett stopp kura ihop sig när hon matade Kristian. Tur att hon är såpass smidig. En annan hade ju inte klarat av det sådär direkt.

image136
- Matdags -

Nu snöar det här utanför. Det är såndär riktig Disney-snö. Tunga snöflingor som sakta dalar ner mot marken.
Jag vill ju ha vår nu! GRRR!! Jävla Disney! ;)

Idag fyller ju Marie år. GRATTIS MARIE!! Jag och lilleman gick upp och gjorde morgonrutinen. Dvs Byta blöja, tvättas, klä på sig och äta gröt. Efter det gick vi in till Marie med ett litet paket som innehöll ett par örhängen. Hela 28 år blir hon idag.

Det var riktigt skoj i Karlstad ialla fall. Kul att träffa vänner (som få man hann med). Jag och El Kid'o kommer ju tillbaka snart så man får plöja av resterande då såklart.

Nu ska vi snart gå och handla lite för kalaset här sen. Såfort lilleman vaknar blir det en bensträckare till mataffären.

Det är ju hockey ikväll med. Ska se om det funkar att titta på den där internet sidan igen. Det var en sida som streamade ut Canal+ sändningen förra matchen. Riktigt bra kvalité med. Sånt gillas!! Annars har jag backup-lösning. En polare som kan hjälpa mig med det. Go Färjestad!!

Det doftar...

...alldeles ljuvligt här hemma hos farmor. Det är Mr D & Mr P som står för matlagningen. Lammkotletter & hasselbackspotatis. Av bara doften att avgöra kommer detta att bli riktigt festligt.

Vi har vart och hälsat på Mr PK med barn. Sen kom "farbror JW" dit. Dom skulle se på den 7:e och avgörande hockeymatchen för färjestad & frölunda. Förra matchen var ju rent av skandal!!! Så får det inte gå till Fusklunda säger jag bara. Irriterande!! Men det är ju inte därför jag skriver..

Här kommer lite bilder från igår när vi hälsade på björnbrodern med flickvän.
Det är inte riktigt som det ser ut. Han ville inte genast hålla Kristian, det var först när vi skulle åka som han vågade känna på lilleman. hehe Och det var inte så farligt väl?? Mr JH, visst var det lite skoj ändå.

image132
image133
image134
Idag är det Påskafton! Äggdagen. Är det mer okej att kasta ägg på varann då eller är det en värre synd att slösa på äggen?! Hur ser man på det tro? Jag har inga planer på att ägga någon för tillfället, men dagen är ju heller inte slut ännu.

Jag försökte precis ta kort på en påskkärring här men hon ville inte så vi får vara utan den bilden.

Glad Påsk!

Och så var det...

...över! Det var min pappas födelsedag men det var långt ifrån honom som folkskaran höll sig omkring. Det var såklart El Kid'o som stal all uppmärksamhet. Det blev lite för mycket för honom och han var trött redan när vi anlände. Men det gick ju inte att sova såklart. Vi såg ändå till att komma först vilket vi lyckades med, precis. Min syster med familj kom precis efter oss.

Men det var såklart roligt att så många fick träffa honom. Det strömmade in presenter till lillemannen från släkten. Roligt! Vi fick hålla oss ifrån stundvis för att lillemannen skulle få smälta allt ståhej lite då och då.

Det bjöds på god mat. Allt från silltårta till pajer och slutligen lite olika tårtor & kaffe.

Vi hälsade även på en av björnbröderna som jag växte upp med.Han hade vart utomlands på jobb. Han reser omkring en hel del i jobbet. Det var kul att han hann hem nu så vi fick träffa honom. Han hade köpt ett gose-lejon. Pappa är ju lejon så det passar ju bra. Vi fick även en barnmatsbok. Perfekt! Nu ska vi göra barnmat till lilleman.

Nu är vi alla totalt utslagna. Nu blir det viiila. Tur att farmor har energi att pyssla om El Kid'o för pappa är väldigt trött just nu.
Det är sååå skönt med stillsamheten här just nu!

När man inte vill...

...sova i sin egen säng får man väl sova i någon annans. Det var precis så Mr El Kid'o kände kl 02. i morse. Det var INGET som passade. Inte lella, inte tutte, inget blöjbyte eller ens att bli omkringburen. Skriket som vi trodde skulle väcka kvarteret hade inte ens dom andra i huset märkt. Bra isolering kanske??
Det är verkligen jobbigt när man inte vet vad som är fel. Men man får väl insé att ibland så behövs lite skrik bara. Det hade ju varit en intensiv dag med mycket nytt för lilleman så det kanske kom ut senare under natten?!

Han fick ialla fall ligga hos mig & Marie och där somnade han så skönt så. Vi hade bara ett täcke och han låg i mitten.. Ganska enkelt uträknat inser man att det blir JAG som blir lidande om någon vad gäller täckesbiten. Men men, det gick bra ändå. Vad ska man med värme till egentligen?? hehe Nejdå! Så farligt var det inte. Det var en sväng som jag var utan täcke men då sov jag ialla fall inte. Lilleman ville att jag skulle ligga på nåt konstigt sätt för att han skulle vara lugn så då gjorde jag det. Ingen ställning man sover i direkt.

I morse efter en stor portion gröt med mangotopping verkade vi vara så trötta. Men det var vi ändå inte. Det var tydligen bara falskt betéende med gäspningar & gnuggande händer i ögonen. Vi ville INTE sova! Marie fick vila under morgonen så det var jag och El Kid'o som höll igång. Sen kom Farmor & Mr G. (farmors man) hem från en morgonpromenad. Lilleman var så glad över att få vara med och slippa vilostunden. Jag lämnadeöver miraklet till farmor och passade själv på att äta frulle. Solrosmackor med skinka & skagenröra + en kopp kaffe. Lovely!

image130
image131

Efter frukosten var det bad-tajm! Badkaret tappades upp med härligt varmt vatten och sen var det bara att krypa i, El Kid'o & jag. Marie hade nu vaknat till och kom in för att hålla oss sällskap. Det plaskades på ganska friskt och det är verkligen roligt att bada. Det tycker både jag och Karistian. Inga badkrukor här inte! Ånej!

Det har vart en händelserik...

...dag för Kristian. Han har träffat sina kusiner för första gången. Alla var så glada och det är klart att det var häftigt för mina systerbarn att träffa lilleman. Som dom har längtat, det märktes verkligen att han var varmt välkommen. Min systeryster ville genast känna på honom när dom kom. Hon var så stolt så. Och det ska hon vara för Kristian är helt enkelt såå underbart gooo!!

image118
- Faster & Kristian har det så roligt -

Men dagen började med en promenad. Ja igen!! Det blir väldigt mycket promenader nuför tiden. Det är ju bara så härligt och nyttigt. När solens strålar får direkt hudkontakt utan några skymmande moln, ja då är det ett ypperligt tillfälle för att ta en svängom utomhus.

Vi gick förbi en kyrka och vi såg nåt ganska lustigt. Det var inte själva kyrka isig som var lustig, det var en skylt som satt uppsatt bredvid dörren till kyrkan. Kolla in, vilka syfter man på??

image119
- Vi kände oss inte välkomna in här -

Vi hälsade även på farfar med sambo. Vi var lite tidiga så vi väntade ute i trädgården tills dom kom hem. Det var mycket folk i mataffären dit farfar skulle innan för att handla.
Sen var det showtime igen. El Kid'o skulle träffa farfars sambo och det var spännande. En ny miljö igen för lillen att spana in. Jag spelade lite flygel för honom och som han tittade förvånat. Han hade ju ingen aning om att jag kunde spela ju! hehe
Sen bjöds vi på pannkakor vilket var längesen för mig. Alltid gott men väldigt sällan jag äter.

I morgon kommer det åxå att hända mycket saker för El Kid'o. Oj oj! Först blir det nog en sväng in till stan. Träffa lite mer nytt folk som är intresserade av miraklet. Efter det ska ti fira min pappas födelsedag. Vi ska åka dit vid 17-tiden och det kommer att tjuvstartas lite med påskmaten.. Smaskigt det. Det kommer närmare 20 personer som dom flesta är nya ansikten för lilleman. Måtte det gå bra. Han är ju inte blyg av sig och blir inte ledsen när han träffar nya personer. Det brukar gå så bra så. Men (!!!) 20 personer!!! Det kanske är lite väl många på en gång?! Vi får se. Tills dess...

Lägger in lite bilder här nedan från denna dag som någon valt att kalla för skärtorsdagen.

image120
- En  stolt faster och en glad Kristian -

image125
- Tre kusiner + en arm -

image126
- Trevligt kusinmöte -

image129
- 4 tittar neråt men på vad? -

Här i Värmland har vi tydligen...

...en annan tidszon. Ialla fall tycker lilleman det. Han vaknade redan kl 07:45 i morse. Ville absolut inte sova längre. Han känner väl inte igen sig här iof och det kanske har med saken att göra. Men han är lugn och ser ut att må så bra såå. Just nu är det en stolt farmor som bär omkring på honom.

I natt när han skulle ha lella för första gången under natten skulle vi prova något nytt. Han vaknade kl 01:45 som han brukar. Han var hungrig och det som var nytt för denna gång (ja förutom ny miljö) var att inte ha lellan klar. Vi hade doserat rätt i hans flaska så det var bara att fylla på med vatten till 200 ml strecket. Man tycker ju att detta ska gå fort och smidigt men när lilleman vaknar vill han ha direkt-servering. Det finns ingen tid att vänta på för honom. Det blev ett skrik utan dess like och jag svor på att ALDRIG göra om detta. Det ska vara helt förberett så det bara är att dutta in flaskan i munnen.

Vi har ätit gröt på morgonen. Oj så gott det var. Allt tog slut snabbare än en golfapplåd. Så gott!!
Nu får lilleman vara med ett litet tag tills det snart är dags för honom att ta första vilostunden. Sen kommer kusinerna och hälsar på kl 12:30. Ska bli såå roligt. Första mötet - vi får se hur det går.

Glad Skärtorstag!
image117

Och så var vi framme i...

...Karlstad. Denna trevliga stad som jag växte upp i. Här jag har mina rötter och många tror att staden byggdes upp just för min skull, men så är det inte riktigt. hehe

Resan gick riktigt bra faktiskt. Lilleman somnade efter en liten bit bara och fick sova en stund. Skönt för honom. Det kortar ju av resan ganska mycket.

Vi packade bilen alldeles full. Otroligt hur mycket som faktiskt går in i den lilla bilen. Den är som ett palats inuti helt klart. Impad! 
Vi hade först tänkt ta ett break vid Arboga. Alltså ungefär efter halva resan,  men så blev det inte riktigt. Nästan men inte riktigt. Vi fick ta ett break liiite tidigare. Lilleman blev ganska otålig och vi kände nog alla att det var dags för lite mat. Vi hade ju inte ätit nåt så det passade bra. Det är ju så enkelt med Mc Donalds. Ligger hur många som helt efter vägen. Snabbt & enkelt. Genomtänkt!!

Sen var allt en fridens resa fram tills nästan helt framme. I Väse började El Kid'o att känna som att vi inte var på väg någonstans. Det går ju inte direkt att berätta att det bara är en liiiten bit kvar, för det förstår han ju inte. Han började skrika på allt mer och mer och det fanns verkligen inga ställen att stanna på. Vi som var så nära kände ändå att vi var tvugna att stanna för att lugna ner lilleman. Vad som egentligen bara tar ca 15 minuter kändes nu som år bort och så sakta alla bilarna nu verkade köra. Jobbigt värre. Vi hittade en avfart i en liten håla som heter Skattkärr. Alltså en förort till Karlstad kan man kanske säga. Folk härifrån vet hur kort det verkligen är men med en skrikande lillkille så är det inte mycket att göra. Vid stoppet blev han glad igen. Jag bar omkring på honom runt bilen några minuter och allt var frid och fröjd. Men vi var ju inte framme, vi hade ju en liten bit kvar.
Satte ner honom i stolen och började köra. I samma ögonblick började skriket igen. Vi körde på, vi var ju tvugna att komma fram och det skulle ju bara ta ca 15 minuter som sagt. Vi var ändå tvugna att göra ett stopp till. Killen började kräkas av allt skrikande så det var panikstopp direkt efter rondellen där maten började poppa upp. Nu var vi ännu närmare målet. Nu skulle det bara ta ca 3 minuter. Bara att bita ihop och köra nu. Ja efter att klegget torkats bort såklart.

Jag kan lova att vi i god tid kommer att köra hemåt till sthlm igen. Så man kan göra lite längre stopp så killen inte behöver sitta så länge fastsatt. Jag hade nog åxå blitt aningen frustrerad efter ett tag om man inte vet hur länge man ska behöva sitta fast så man inte riktigt kan röra sig som man kanske vill. Nåja. Vi är ju framme nu ialla fall. SKÖÖÖÖNT!

Då var det snart dags för...

...duschen! Göra sig iordning för att sen åka in till centrum här i Väsby. Det blir nog en promenad in men kanske bussen hem?! Vi får se. Det beror ju mycket på hur kallt det är ute. Snön ligger ialla fall kvar ser jag med besvikna ögon.

Idag är det DEN dagen. Ja DEN dagen som vi åker till Karlstad. Har längtat efter just denna dag. Nu ska lilleman få träffa en massa nyfiket folk. Inte alla på en gång såklart, det hade INGEN klarat av!

Inför påsken har jag lekt lite med 3d studio och photoshop. Jag vet att bilden är inte perfekt men ja, spela roll?! Det var ganska roligt att göra den ialla fall.

image116
Nej det får bli ett litet kortisinlägg för tillfället. Har lite att ta tag i och få dagen att börja snurra.

Morgongympa i endast...

...pyjamas var vad som stod på dagens lista. Eller ja, lista och lista, det blev så helt enkelt. Roligt med babygym helt enkelt och bra för barnet. Kristian får gympa på med jämna mellanrum för att stärka både fram och baksida.

image114
- Lekandes på rygg bland hängleksakerna -

image115
- Lekandes på magen och kika i spegeln -

I morgon bär det ju av till Karlstad. Vi har ju hyfsat begränsat med utrymme så det gäller att packa smart och tänka igenom vad vi behöver tills söndag då vi åker hem igen. Lillemannens prylar kommer såklart i första hand. Men inte alla hans prylar!! Han får nog klara sig utan vissa saker som sitt gym, ev sittstolen med?! Vi får se.
Vi får låna en resesäng av min systeryster så det behöver vi inte tänka på. Skönt för det hade ändå vart omöjligt att få plats med. hehe Vi slipper såklart även att ta med handdukar och såna saker. Dom tar ju ganska mycket plats ialla fall så det är skönt att inte behöva tänka på det.

Verkligen dystert idag när man kollade ut. Det föll snöflingor från skyn och det trodde jag knappast. Lustigt väder vi har fått under senare år. Man måste väl visa bildbevis senare för lilleman för att han ska tro på att vi hade RIKTIGA årstider. Vinterdäcken sitter ju kvar på bilen så det blir inga problem att åka till Karlstad i morgon.

Idag har vi tvättat några maskiner. Det är skönt att få undan lite tvätt även om det är supertrist att hänga tvätt. Men trevligt såklart att ha rena kläder så det är ju DET man får gå efter. Det väger ju tyngst!

Då var det snart påsk då. Det finns födelsedagar som man ska fixa presenter till. Har fortfarande inte hunnit göra det men det hinns ev. med i morgon. Tänker åka in till centrum i hyffsat god tid.

Upptäckte att mitt kära Färjestad spelade på kanal 9. Jag och ett alldeles färskt nytillskott till Färjestads supporterklubb bänkade oss i soffan för att heja fram vårt kära lag till seger. Weee! Vi upptäckte dock först i andra perioden att det visades på tv men det räckte för oss. Riktigt spännanade var det mot slutet och det var så härligt när slutsignalen tjöt och vårt lag stod som segrare.

Oväntade saker händer...

...ibland uppenbarligen. Det plingade nämligen på dörren och det var grannen från övervåningen (NEJ INTE GUD) som plingade på. Han bad om ursäkt för cigaretterna och sa att han skulle plocka bort dom så fort det blev lite torrare. Han förklarade att det var en askopp som hade vällt ut lite oturligt. Jag sa att jag var glad över att han skulle ta bort fimparna och att jag hoppades att några askoppar inte skulle välta igen i framtiden eftersom vi har ett litet bar här. Han förstod och jag tror att det kan funka. Hoppas om inte annat.

Hittade ett kort från början av hela denna resan när jag så ofta jag bara kunde hälsade på Krilleman i jourhemmet. Det var ett tag sen nu känns det som. Tiden gårt fort, påsken runt hörnet och vips är det midsommar.

image111

Här håller jag lilleman för absolut första gången!! Det var otroligt känslostarkt och totalt omöjligt att förklara. Men jag kan intyga att det var mäktigt och det absolut häftigaste jag har gjort! Så nu ska jag gosa med lillemannen. Han ligger alldeles bredvid mig i den stora sängen här och väntar på det.

Kräftor & ett...

...trevligt möte var vad vi bemöttes av idag när vi hälsade på i jourhemmet. Trevligt att träffa dom igen helt klart och dom bjöd på kräftor. Tiden gick verkligen fort när vi var där. Vi var där i tre timmar ialla fall men det kändes som kortare. Det gör väl det helt enkelt när man har det trevligt. Krillis var glad över att få träffa dom, han känner fortfarande igen dom verkar det som. Det är verkligen ingen garanti för barn som är så små. Barn kan dödförklara personer som dom inte träffat på över en vecka. Men dessa människor har tydligen satt starka rötter hos vår lilla Kristian och det är ju kul. Men det var inte här som dagen började. Nej det händer ju saker innan och dom kommer jag till nu...

Vi klev upp när El Kid'o kände att han inte längre ville ligga kvar i sin säng. Han fick komma till min & min sambos säng istället. Han är verkligen för skön när han precis har vaknat. Alltid så glad. Ett underbart morgonhummör och tur är väl det. Vi gosade lite och sen var det dags för frulle. Vi gjorde scones. Sådär trevligt som det vara kan bli en söndagsfrukost. Vem gillar inte nybakta scones liksom? Sen gick vi ut i trädgården lite. Min sambo rensade i rabatterna och jag och lilleman kollade på lite sådär lagom lataktigt. Men det var lite svårt att göra någon insats. Lilleman ville helst bli buren istället för att sitta i sin babysitter och kolla på så det fick bli så. Frisk luft fick vi ialla fall. Det var efter detta som vi åkte till jourmamiljen. Vi var på plats kl 13.

image109
När vi kom hem igen, ja efter en matshoppingsrunda så var lilleman trött. Han fick ligga kvar i barnvagnen och snabbare än kungen hinner säga "bruttonationalprodukt " plockade vi upp matvarorna och gick sen ut i promenadens riktning. Det var under denna tur det hände... Jag hittade den!! Vilken? Jo platsen som bara var för konstig. Alltså den var inte konstig i sig. Det var placeringen på bänken som var märklig. Någon har kommit på den briljanta idén att placera en bänk mitt på en väg. Eller inte ens mitt på utan bara på, lite på sidan sådär. Det finns redan en bänk vid sidan av vägen dessutom så varför behövs denna?
Ja kolla får ni se!! MÄRKLIGT!

image108
Sen var det dags för städning. Klockan hade nu redan hunnit bli sådär kl 18. Vi höll på i ett antal timmar och röjde och rengjorde. Det är verkligen tråkigt. Vi tog ett varsitt glas vin. Det var inte alls fel. Det var längesen så det smakade riktigt gott. Men bara ett glas såklart. Min sambo drack aldrig ur sitt ens tror jag?! Mitt i allt gjorde vi iordning maten. Det blev nachos eller snarare dom där runda mjukisarna man fyller. Vad heter dom? Såna blev det ialla fall. Enkelt & gott! Mycket gott förresten!

Lilleman var med hela tiden. Han har ändrat sömnrytmen lite. Nu sover han inte lika ofta utan desto längre varje gång istället. Det är ju ganska skönt det med såklart. Man får vänja sig hur hans tider rullar på så man kan anpassa dagen vad som funkar bäst för honom. Men framåt kl 22 hade vi ätit och städat klart. Då blev det soffan. Ett rent hem och 3 ganska trötta individer som nu inte hade mycket energi kvar. Lilleman fick en portion gröt som enkelt slank ner och jag och min sambo fulade i oss lite godis. När man är vuxen är det inte bara lördagsgodis som gäller. Tänk om man hade vetat om det som barn!! OJ OJ!

image110
- Lilleman undersöker Marie -

Jag vet att det står lite galet datum på föregående inlägg men det gick inte att publicera det igår kväll när jag ville så...

Denna lördag började...

...med irritation men förvandlades till en jättetrevlig dag. Det började egentligen med att Kristian sov oroligt efter att ha fått sin spruta (antagligen). Han vaknade kanske 10 gånger inatt. Det skänns som jag inte somnade nåt alls. Så jag var irriterad i morse när det var dags att gå upp. Min sambo hade ridlektion då så hon var inte hemma. Men när hon kom hem och jag i lite desperation försökte få Krilleman att sova för att själv få lite sömn erbjöd hon sig att ta hand om honom så jag fick gå och vila en stund. Tack darling! Det var verkligen skönt att få lite vila. Sen blev jag mer normal och vi kunde påbörja denna lördag, som sen visade sig bli riktigt trevlig. Men jag återkommer till det...


Igår lagade vi ju wok. Det blev väldigt smarrigt. Grön curry med diverse grönsaker, bambuskott och kyckligfilé är ju så enkelt. Vi kokade även upp nudlar till detta som utfyllnad. Som efterrätt fixade min sambo iordning muffins. Härlig doft som sprids i ett hem när man bakar. Älskar det!

image102

image103
- 2134 kalorier kan inte ha fel, muffins ÄR gott!! -


Idag då (sen man piggnat till efter vilan). Vi åkte in till centrum för att hämta ut Kristians nya modersmjölksersättning och denna gång gick det ju betydligt bättre än igår. Vi köpte även lite barntvål & schampo för vi skulle efteråt åka till min sambos föräldrar och hälsa på och samtidigt passa på att bada. Vi köpte även med lite fikabröd. En trevlig blåbärslängd från ett konditori inne i centrum.

Krillemannen somnade in på vägen men vaknade när vi kom fram men man såg att han fortfarande var trött. Hans natt var ju ungefär som min så han fick sova i vagnen ute på verandan hos min sambos föräldrar. Under tiden passade vi på att fika. Eftersom vädret var trevligt och det var vårsång från fåglarna ute passade vi på att ta en gångrunda när El Kid'o vaknat. Sweet!

image107


Det finns en fyrbent liten familjemedlem hos min sambos föräldrar med. En liten glad vovve. Hon var väldigt nyfiken på Krilleman och Krilleman var väldigt nyfiken på henne. Dom vågade inte riktigt ta kontakt med varann men väldigt nära var det.

image104


Lillemannen somnade in i slutet av rundan och fick vila en stund på verandan igen innan det var dags för badet. Såå skönt säger jag bara. Underbart! Kommer att bli fler gånger vi lånar det badkaret. Det är rymligt nog för oss tre plus att det går att sätta på massage om man vill. Nu gjorde vi inte det idag men ohyeah att jag kommer att göra det någon annan gång.

image105


När vi badat klart var det snart dags för middag. Vi var varmt välkomna att stanna kvar för det fanns så det räckte och smarta som vi är stannade vi såklart. Det var ju grillspett och stekt potatis. Lovely! Svårt att motstå efter denna dagen. Det satt fin-fint i kistan med andra ord. Lilleman satt i mitt knä hela tiden och var så nöjd så.


Vi kom hem. Satte igång tv'n och insåg att det redan var dags för låt nummer 9 i melodifestivalen. Nåja, det gjorde inte så mycket. Kul att se lite ialla fall. Charlotte vann ju till slut men bäst tycker jag ändå att Schlager-Björn var. Han är för rolig den liraren alltså. Men eftersom han inte var med och tävlade utan hade endast en underhållande roll så var det kanske lika bra att låta charlotte vinna. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om låten bara. Den kan kanske funka i tävligen men samtidigt känns det som att låtarna inte avgör vilken låt som ska vinna utan mer vilka och hur många grannländer man har. Tråkigt värre!

Jag har en polare som jag tror skulle till globen och se finalen. Jag tror banne mig att jag hörde honom jubla. Visst var det nåt extra tjejliknande tjut strax efter nionde låten?! Måste ha varit han. =)


Såg en film efter schlager-finalen. Sweeney Todd. Har sett fram emot att se den. Såg musikalen när jag var ganska liten tillsammans med mina föräldrar och min lillasyster. Tyckte att den var så häftig då så det skulle verkligen bli skoj att se denna film. Den var helt okej. Mr Depp kunde ju sjunga ju. Musikaler brukar inte höra till mina favoritfilmer direkt eller ens i närheten av det men detta gick hem. Det är kanske inte så jättestor mening med filmen i sig men ändå kul att se.

image101


Grr!! Irriterande att man inte kan skriva in detta i bloggen. Får vänta tills i morgon (idag då) verkar det som. Nåt fel på sidan. Suck!

Dags att ZzzZzZzZZzzz


Nu är maten...

...klar men vi kan inte äta riktigt än. Min sambo håller på att försöka lägga lilleman. Han vill inte riktigt verkar det som. Vi får se hur länge till dom ska försöka. Han är ju trött, det syns långa vägar.

Man ialla fall. Jag kan ju passa på att skriva ett litet kort inlägg här. Jag har nu hittat dom - PIPRENSARNA!! Weee!
Inte bara hittat förresten, köpt med. Så nu har vi rensat pipan på flaskan som bara den. hehe Visst gick det att få rent innan men det var så mycket krångligare.

Dom ringde från apoketet med. Allt var nu klart. Dom hade pratat med läkaren som skrev ut receptet och han sa att allt var i sin ordning. Trodde verkligen inte att det var upp till honom men så var det. Ja ja det löste sig ialla fall. Trist bara att dom inte insåg det innan. Men men. Tydligen berodde det på nåt frikort som var för gammalt som någon hade glömt uppgradera?! Hmmm Men som sagt, det är bara att åka dit och hämta ut det nu och jag är glad för det.

Nej nu får det vara dags för maten innan den kallnar allför mycket. Det blir wok! Kycklingfilé och grön curry mm. Smarrigt va! =)

Happy friday!

Jag säger bara...

...Apoteket i Upplands Väsby. Jag däger det inte glatt direkt. Mer med en djup suck. Jag gick dit efter BVC-mötet (som för övrigt gick jättebra men kommer till det sen) för att se om Krillemannens modersmjölksersättning hade kommit. Det hade det. Perfekt! Tänkte jag. Men dom ville att jag skulle betala 2.814 kr för det. ALDRIG! Detta skulle han ju få gratis eftersom han har högkostnads kort och frikort så det måste ha blivit nåt fel. Hon sa att det inte gick att ändra till rabatterat pris eller frikort. Men (!!!) det är ju vad dom har informerat mig om att det ska gå. Det har ju gått förut, fast i Vallentuna. Jag hade inget fysiskt kort att visa upp heller. Har aldrig fått nåt. Finns det?! Vad vet jag?
Hon försvann en bra stund. Nu började Krilleman bli lite otålig. Han hade inte sovit när han brukar eftersom vi var på BVC vid den tiden. Efter en ganska lång stund kom hon tillbaka med en kollega. Kollegan hjälpte henne och vipps var allt klart. Eller? Jo det skulle inte betalas nåt och det var bara att ta med sig. Visa upp en lapp i kassan och så var allt frid och fröjd. Men tjejen i kassan sa att jag var tvungen att vänta lite till. Hon försvann. Denna gång en ännu längre stund. Irriterande. Nu började Kristian gnälla så jag duttade lite med flaskan till honom men han var inte direkt hungrig så jag tog upp honom ur hans vagn.
Jag började kolla lite omkring mig och expediten fanns ingenstans. Jag funderade på om jag skulle lämna allt eftersom inget hände. Men så fick jag syn på henne. En liten glimt bara men det räckte för att hålla mig kvar.
En stund till gick och jag började bli irriterad. VAD HÄNDER?! Efter mycket väntande och nu en ganska irriterad Kristian så kom hon tillbaka. Hon sa att det inte gick att bara ta ut det utan att betala. Men allt var ju klart förklarade jag. Jo förvisso men det var inte helt rätt. Hon hade ringt till Apoteket i Vallentuna där dom inte hade nåt frikort på Kristian. Suck!
Hon skulle ringa till doktorn som skrivit ut receptet (men han har ju inget med det att göra).
Jag förklarade att jag inte kunde vänta längre eftersom jag var tvungen att få Kristian att somna osv. Hon fick mitt nummer och skulle ringa upp mig sen. Vi får se hur det går.

Pratade med jourmamman om detta och hon skulle kontakta Apoteket i Vallentuna (där allt fungerar) och fixa detta.

Vi får väl se hur det blir med allt detta.

Ialla fall på BVC gick det som sagt jättebra. Han var lite pömsig eftersom han brukar sova vid den tiden men ingen fara. Han ligger fortfarande bra till enligt kontrollmätningarna. Han fick sin uppföljande spruta och det gick galant. Han gnällde knappt. Det svider väl lite när dom sprutar in insulinet men efter det var han lugn igen. Vilken kille va?! Han har ännu inte reagerat på det. Ingen feber eller så. Lika glad som han brukar.

Nu har han sovit en stund i sin vagn ute på altanen. Skönt att sova ute ibland med. Själv kastade jag i mig lite matlåda. Ris & fläskfilé. Perfekt att bara värma portionsvis om man har sparat sen tidigare. Snabbt & enkelt skadar ju inte nu direkt.


Mitt barn har helt oanvända...

...knän!! Tänk er! Inte använda nån endaste gång till att ens krypa på. Att trilla på. Inga skrubbsår alls. Vet inte ens vad det är eller hur det känns. Tror ni att dom är mjuka?? Tro mig, DET ÄR DOM!!

Jag har en riktig liten Batman. Jag kan känna mig helt trygg. =) Kolla själva så får ni se. Är han inte tuff??

image90
- Den riktiga batman här ovan & hans logo här under -
image92


Jag fick nåt önskemål om att ta lite mer bilder på allihopa så det var precis vad jag gjorde nu ikväll. Innan läggdags så var det lite myspaus i sängen. Minstingen i mitten verkade vara så nöjd såå.

image91

image93
- Pusskalas -

I morgon är det fredag igen och det innebär helg. Tiden går väldigt fort och det är fortfarande mycket som ska fixas. I morgon ska vi ta första uppföljningssprutan av två. Jag hoppas att han mår bra efteråt men jag är redo för allt! Bring it on! Jag ska ta kontakt med en vän efteråt. En vän som jag inte träffat på länge. Ska bli trevligt och jag hoppas det funkar att träffas.

image97
- Tröttis -

Ikväll ville Krilleman inte riktigt sova. Han var trött men trivdes så bra uppe. Klart om man kollar på bilderna förstår jag att det var mycket mysigare uppe i trevligt sällskap än i en lite ensammare spjälsäng. Det finns förvisso fyra riktigt gosiga nallebjörnar däri men det är ju inte samma sak. Efter att ha lurat ner honom i barnvagnen och rullat den fram och tillbaka i närmare 10 minuter så somnade El Kid'o. Sen fick han ligga ett litet tag innan man flyttade över honom till sin säng. Tadaa!! Inget nytt trick men allt som funkar är ju bra.

image95
- Pömsig lilleman -

image96
- Vid en första anblick ser man kanske inte att man får fingret!! -

Det blev inget...

...besök på jobbet. Det blev istället en resa till Husby. Visst det hade vart mycket skoj att hälsa på mitt jobb men tiden rann iväg lite för mycket . Höll på att tvätta under förmiddan. Sen har jag sen tidigare bokat in att besöka husby och en bekant där. Han hade lite strul med sin hemmastudio så vi kikade lite på det. Krilleman var med. Han är så snäll, så snäll. Inte ens någon tendens till otålighet eller tristess. Han var med och gillade det.

Fick en kopp kaffe idag. Det var några dagar sen nu. Fick även lite glass. Det åt vi hemma häromkvällen så det var inte lika längesen men gott är det typ jämt.

Fick just ett e-mail från Phillips. Jag har svarat på lite frågon om att bli försöksperson för en rakapparat. Nu fick jag dock svar att jag inte var utvald. Inte speciellt chockerande eftersom man typ har lättare att vinna en större vinst på triss än att bli utvald. Men (!!!) Jag fick ett erbjudande. Det stod att om jag slog till på en av de tre modellerna av rakapparaterna före den sista april så skulle jag få ett par brusreducerings-hörlurar på köpet!! Kan man tänka sig! Vilket OTROLIGT erbjudande!! Men vad har nu egentligen hörlurar med rakapparater att göra? Varför inte någon produkt som kanske hör lite mer till en rakapparat. Nåt mer närbesläktat så att säga. Eller så låter dessa rakapparater såpass mycket att man verkligen behöver nån slags hörselskydd?! Det stod att dessa hörlurar reducerade yttre ljud med 70%. Inte illa!
Jag hoppar över det erbjudandet. Känns inte som jag direkt är i behov av varken lurar eller rakare.

Nu är det på tiden för en liten vilostund. Snart vaknar nämligen miraklet!

Den lilla digitala...

...termometern visade idag en temperatur på 36.9° C. Det skadar ju inte att göra några mätningar för att se Kristians normala temperatur. Tiden för temptagningen var denna gång kl 19.30. Han låg väldigt stilla och det var inga problem alls att mäta av tiden. Men det kommer bergis att upptså stunder då han absolut INTE vill ligga still för en mätning. Men men, den dagen, det bekymret.

image85
Idag har det inte blitt någon promenad ute. Det har varit för dåligt väder för det. Grått och disigt hela dan. Jättetrist. Hoppas det blir bättre i morgon. Vill ta mig ut i ett härligt vårväder. Min sambo är ju inte hemma och kommer inte hem förräns i morgon kväll. Jag kanske skulle låna hennes bil och ta en sväng någonstans. Kanske förbi mitt jobb och visa upp lillemannen?! Vi får se om det passar sig i morgon. Skulle vara skoj att träffa kollegorna om inte annat. Det var ju ett tag sen nu.

Just nu låter det som om grannarna ovanför håller på att möblera om i hela lägenheten. Sånt kan ju alltid vara trevligt, få förnyelse.. Kanske inte lika trevligt för grannarna under (vi) om detta sker som just nu, kl 23.52. Tur att Kristian inte vaknar av det. Han är inte känslig för ljud som tur är. Dom förstår nog inte riktigt vad goda grannar är. Dom har redan visat att dom inte förstår sig på hyffs. Det ligger väldigt många cigarettfimpar på vår uteplats just nu. Dessa kommer från grannen ovanför. Visst hade det varit någon enstaka hade man kanske kunnat köpa att det "råkat bli så" men såhär många som det är nu?! Nope! Det är enbart att inte bry sig. Vi har påpekat för tjejen som genast skyllde på killen och sa åt henne att dom gärna fick rensa bort fimparna eftersom vi inte önskade ha dom kvar. Vi berättade även att lille Krille skulle flytta in här och att detta inte fick hända igen. Hon förstod men nu någon vecka senare ligger fimparna fortfarande kvar men det har förhoppningsvis inte tillkommit några. Ser jag att det händer igen kommer jag att mata personen som gör det med dom. Det är inte okej att bete sig så!

image86
Krillis har vart på bra hummör ikväll. Lovely!
Han har skrattat en del och det har jag med. Vi har haft det trevligt tillsammans med andra ord. Jag har inte försökt lägga honom innan han verkligen är sådär lagom trött att vilja somna direkt. Bara onödigt att lägga ner honom om han inte vill sova. Det blir bara lite barnaskrik som låter precis sådär lagom mjukt som en motorsåg som skär genom tjock is. Okej det var en överdrift jag vet men ett skrik från ett barn är inte direkt ljuvligt att lyssna på.

image88
Oj oj, nu har han knorrat lite inifrån sovrummet. Det var bara att han hade spottat ut nappen. Båda gångerna samma sak. Jag la honom på ena sidan istället. Det brukar han tycka om. Han har på sig sin sweden-pyjamas. Gul & blå. Mest blå med gula kronor. Dom är betydligt fler än tre så det är inte tre kronor men dom ser lika dana ut.

image89
Just det! Vi ska göra fot- och hand-avgjutningar på El Kid'o. Kanske till helgen?! Han har ju vuxit en massa nu så det blir ju inga pyttefötter även om dom kommer att vara små. Men det gör inget. Kul att ha ändå. Min sambo ska ha gips ute i förrådet så det blir att blanda till och sen trampa till i formen.

Så har dom...

...varit här. Vilka då? Jo BVC såklart! Eller ja, dom.. Det var en trevlig tjej som var här och inte snokade hon omkring nåt. Hon satt väldigt stilla i soffan och var mest bara lite nyfiken över hur min situation fungerade. Och det vet vi ju. Funkar fin-fint ju! Det blev inget kaffe. Det blev aldrig av att fråga ens.

Vi bokade upp att Krilleman skulle få två uppföljande sprutor vid olika tillfällen. Så det blir lika som när han fick första omgången. Läkaren hade då bara skrivit under för den ena så han fick bara en först och den andra 2 veckor senare. Lika bra att göra uppföljningen på samma sätt tyckte BVC-tjejen. Den första uppföljande sprutan blir nu på fredag kl 11. Om det hörs ett litet skrik strax efter den tiden så vet ni vad det är. En liten Krille som fått sig ett litet stick. Krillenman var ganska trött mot slutet av mötet vilket tjejen såg men hon var imponerad över hur snäll han trots allt var för att vara så trött.
image83

Jag har fått min avi idag. Alltså den avi som gisslanpengarna sitter på. Dom är lösta nu. Nu ska jag bara se till att dom ifrån avi:n säkert hamnar i tryggt förvar, på mitt konto. =)

Jag behöver lite hjälp med en till grej förresten men det finns ett litet krux. Det är nämligen som så att min sambo fyller år den 24:e mars. Min papi fyller år den 21 mars men inget av detta är kruxet. Kruxet är att dom brukar vara inne och läsa här på bloggen. Trevligt såklart men det hjälper inte jättemycket just nu. Saken är nämligen den att jag inte riktigt i denna stund vet vad jag ska köpa till respektive. Jag förstår att det kan vara dumt att ge förslag här i bloggen eftersom jag tror att dom båda inte kan hålla sig från att kolla in förslag som publiceras här. Så hur löser man det? Dom som har andra sätt att ta kontakt med mig - GÖR DET! Det skulle verkligen vara bra med lite råd.

El Kid'o har just smakat igen på pasta med kyckling. Bara lite.. Kan ju säga som såhär...
STRIKE TWO!! Det var ett tappert försök dock men det rynkades på näsan och tungan formades till en stängd dörr längst fram i munnen. Blev lite C-vitaminberikad fruktblandning istället. Det var smaskens det.

Jag ska göra en sak för mina systerbarn när vi åker till Karlstad över påsk. Det blev ju inte att dom fick några julklappar eftersom dom var i Spanien över jul så det får bli påskpresenter istället. Min sambo kom på den briljanta idén att göra en skattkarta som ligger i ett påskägg. Sen får dom leta upp presenterna som man gömt. Kan vara lagom roligt för dom?! Vi får se.

Nu ska jag ta lite kvalitetstid med min son och mysa lite.

Det är fortfarande...

...sovmorgon här hemma. Visst jag har varit vaken ett litet tag nu men lilleman sover fortfarande. Skönt. Han har sovit bra inatt så han är nog ordentligt utvilad nu när han vaknar. Han är alltid på sånt underbart gött humör när han vaknar. Jättemysigt!

Idag får vi besök av BVC. Dom skulle kommer vid 13.15 tiden. Dom vill väl snoka omkring och se att det är ett lämpligt hem för lillemannen såklart. Visst jag är inte orolig, jag har inget att dölja. Det kanske blir lite kaffe idag då. Blir ju så sällan numera. Gör ju aldrig iordning till bara mig själv och jag är ganska säker på att El Kid'o inte vill ha.

Min sambo har rest iväg och kommer hem i morgon kväll så det blir bara jag och lilleman här hemma heeelt själva tills dess.

En ganska rolig grej dock.. Han börjar komma på mer och mer hur man ska krypa. Snart listar han nog ut hur det ska gå till. Han är på god väg nu. Kul kul.

Okej det blir inte längre än såhär just nu för nu vaknar han och det innebär frulle.

Det blev en lite längre...

...promenad än vad som var tänkt först. Men det gjorde ingenting. El Kid'o sov en ganska bra stund i sin blåvita vagn medans jag kunde strosa omkring i affärerna. Nu hittade jag inte allt det där som jag på vägen dit kom på att jag behövde. Det var nämligen en spegel som man monterar i baksätet så man ser little Krillo om man är ute och åker själv med honom. Letade överallt inne på Clas Ohlson men nope, fanns inget sånt. Blev ett pack DVD-r skivor istället. Ska bränna ut och rensa lite.
Jag hade även i sikte att köpa piprensare. Vet verkligen inte vart man kan få tag i såna. Finns dom fortfarande ens? Jag behöver dom till nappflaskan. Det är ett litet rör inuti som man skulle vilja kunna rengöra lite enklare. Frågade på Apoteket men där fick jag veta att dom ABSOLUT INTE hade det. Det var nästan konstigt att jag ens frågade om det. hehe Ursäkta mig då! Dom trodde iof att det kanske kunde finnas på Duka?! Ja fråga inte varför det skulle finnas piprensare där men Duka låg precis bredvid Apoteket så det var kanske enklast att "tro att just den affären hade det". Hade det istället legat en bowlingarena där hade säkerligen "Apotekaren" trott att det kunde finnas piprensare där?! Vad vet jag? Jag köpte ialla fall lite vaselin på apoteket för det hade dom. Det skulle jag ha till att ta temperaturen på lillemannen. Han hade idag ca kl 16 en temperatur på 37.0° C. Det krävdes lite underhållning för att hålla honom i schack i närmare 2 minuter som tempmätningen tog. Men det gick!
Jag letade även inne på coop efter piprensare på alla ställen det skulle kunna finnas såna saker utan framgång. Eller ialla fall vad jag trodde skulle kunna vara ställen där såna saker fanns. Vad vet jag? Jag har aldrig tidigare köpt några piprensare.
Jag letade även efter lite mörka haklappar eftersom alla jag har idag (och det är ett glatt gäng) går under kategorin vit tvätt. Det skulle vara bra att ha några som även gick som mörk tvätt. Men det verkar vara lite svårt att hitta. Dom mest kända klädaffärerna hade bara vitaktiga. Bilen jag använde igår när jag gjorde listan om bra-att-ha-iga saker hittade jag på nätet. Vart kom den haklappen ifrån tro? Svart med dödskallemotiv.

Appropå pirater... ALLT skulle vara pirat-tema ett tag ganska nyligen. Verkligen ALLT! För några år sen var det militärtema. Minns ni det? Allt & alla hade kamouflagefärgade kläder. Kanske inte helt rakt igenom men ändå.

Krillis ville inte riktigt smaka alltför mycket på en ny barnmatsburk. En från 5 månader. Smaken var: pasta & kyckling. Lät ju ganska smarrigt för en annan men ja, det är ju skillnad på hur det smakar som barnmat. Vi ger inte upp ialla fall. Det krävs ibland många provsmakningar innan barn accepterar nya smaker. Detta var strike one!

Jag har ännu inte hunnit med att kolla upp försäkringar. Ska göra det om en liten stund. Behöver vila lite nu efter denna dagen. Jag fick ett telefonsamtal från försäkringskassan. Dom ville ha kompletterande uppgifter om anställningsbevis från musikaffären jag jobbade i innan jag bytte till mitt nuvarande arbete. Alltid är det nåt. Men jag förstår såklart att dom vill vara säkra på att jag jobbat minst det antal dagar man ska innan barnet är fött för att få viss ersättning.
Jag tycker kanske att det är lite märkligt att alla våra myndigheter inte alls kan samspela med varandra. Vi lever väl idag i en värld där vi kan komunicera med varandra busenkelt via internet va? Varför kan inte myndigheterna göra det? Uppgifter om att jag har jobbat för denna musikaffär måste ju finnas lagrat hos t.ex skattemyndigheten. Varför ska dom envisas med att man ska skicka vanlig post med papper? Det tar längre tid och är mer miljöovänligt. Men allt ska man inte förstå sig på.

Lilleman ligger här bredvid mig i sin mysiga spjälsäng. Man hör honom tutta på ordentligt med jämna mellanrum. Låter så mysigt. Man kanske skulle börja med tutte själv igen? Hur vore det?

Gisslandramat verkar...

...lösa sig! Jag fick ett samtal igår om att jag skulle få mina pengar nu. Weee!! Hon kunde dock inte sätta in pengarna direkt på mitt konto (på samma sätt som jag satte in pengar på hennes konto) utan var tvungen att skicka nån utbetalningsavi. Nåja, bara det löser sig.

Idag är det dags att kolla över med försäkringar och den biten. Vad man ska ha och så. Jag fick även ett brev från försäkringskassan där det nu stod att dom mottagit pappren från socialförvaltningen att Krilleman numera bor hos mig så att jag fr.o.m mars får barnbidraget. Gött! Det lustiga var att det i samma brev stod att han nu inte längre bodde här. Även myndigheter har tydligen rätt att vara vimsiga. Huvudsaken är att det under rubriken BESLUT stod att jag hade rätt till barnbidraget.

Idag är det den 11:e mars och det betyder framförallt 2 saker...
1. Krilleman blir 5 månader idag. 
2. En av mina allra käraste björnbröder fyller år idag. GRATTIS!!!!

När El Kid'o haft sin vila ska vi ta en bensträckare inåt centrum. Vi ska posta brev och såna saker. Visst har vi brevlåda betydligt närmare men det skulle inte bli mycket till promenad det. Sen är det alltid trevligt att komma in och se lite folk. Kanske hittar nåt trevligt att köpa? Kanske lite nya barnsaker? Vi får se vad man hittar.

image81
- Någon som just har vaknat -


image82

- Samma någon som just tömt en flaska -

Några saker som har...

...underlättat papparollen mycket!!

 image69 En barnvagn såklart! Underlättar alla utflykter och är perfekt redskap för att få Krilleman att somna. Smidigt när man handlar att lägga kassarna i korgen under vagnen. Just nu har vi fått låna en vagn som är jättebra.
 En bilbarnstol. Snåla INTE med denna. Endast det bästa duger enligt mig. Ett måste om man ska ut och åka bil. Hittills har El Kid'o somnat under samtliga bilturer i denna stol. BRA BETYG!  image70
 image71 En babybjörn är en armbefriare! Med denna får Krille följa med en överallt. Dessutom låser man inte upp sina armar så man kan få mycket gjort och samtidigt bära lillen. Kan vara väldigt smidigt om man inte vill ut och trängas med folk med en klumpig barnvagn.
 Ett babygym. Här kan man bygga upp musklerna samtidigt som Krillis hålls sysselsatt ett tag. Han vill dock inte ligga någon längre stund själv. Blir ganska snabbt otålig. image72
 
image73
 Haklappar & dreggelskydd i ett!! Flerpack är grymt bra. Alla föräldrar vet nog att man inte klarar sig med endast en uppsättning. Nej när barnet blåser bubblor och saliven rinner så behöver man byta några gånger.
 En leksak och bitgrej som är färgglad både stimulerar El Kid'o och är trevlig att bita i. Vankas det tänder tro? Kliar i tandköttet gör det ialla fall. Det vill bitas i ALLT!  image74
 
image75
 Barnmat med god smak!! Detta är ett bra knep för att ge lite godare smak på t.ex gröten som i sig inte smakar sådär jättemumsigt. Det märks att detta uppskattas av Krillemannen.
 En babysitter är grym! Här är absolut bästa och enklaste placeringen när det är matdags. Han sitter bra och man kan justera stolen på flera sätt. GULD VÄRD! image76
 image77 Snuttefiltar!! Även om det är rosa inslag i denna spelar det ingen roll för min Krille. Han älskar ju denna! Den är så mjuk. Dessutom funkar denna utmärkt att torka bort dreggel och såna saker. Måste ha flera uppsättningar även av dessa filtar. De går åt som "¤%&¤!
 100% äkta lammskinn. Att ha i vagnen som håller Krille varm samtidigt som skinnet andas. Vi fick rådet att inte köpa långhårigt (eller ulligt?) eftersom det inte skulel vara lika bra ur tvättsynpunkt. image78
 image79 Huggies!! Blöjan som är otroligt smidig, bekväm & framför allt BILLIG!! Varför betala mer än man måste? Rekommenderas starkt.
 Tvättlappar går åt! Dom rengör väldigt bra och är smidiga att använda. Man har ALLTID ett nytt paket i reserv. Kommer alltid att ha!! image80

Saker jag slutat med sen...

...ett tag tillbaka.
  • Snus
    (men började med smågodis istället)
  • Kaffe
    (gör inget själv men kan dricka vid besök)
  • Alkohol
    (har inte vart ute sen jobbkvällen på patricia)
  • Träning
    (men promenerar desto mer med vagnen samt bär omkring på en 7-kilos klump vid namn Kristian)
  • Ställa väckarklockan
    (har en liten levande rackare som sköter den biten GALANT)
  • Äta på bestämda tider
    (man äter när man hinner och när det passar lilleman)
  • Sova djupsömn
    (man är alltid redo för nattliga betjäningar)
  • Åka kollektivt
    (men bara tillfälligt, går dit man ska och har inte haft behov att ta mig in till stan ännu)
Okej lite förklaringar:

Jag äter inte smågodis sådär jättemycket ändå men mer än när jag snusade. Om man sparar pengar på att inte snusa så tas nog den kostnaden ut på ev. ökad tandläkarkostnad. Det sägs att snus är bra i förebyggande av hål i tänderna. Hag hade aldrig hål i mina tänder när jag snusade så det kan stämma.

Jag ska såklart börja me träningen snart igen. Det har bara inte vart läge såhär i början att ta tag i det ännu. Men det kommer. Jag ska inte  tappa detta jag påbörjat. Beach 2008 säger jag bara.. Uj uj! ;)

Väckarklockanställer jag då och OM jag skulle behöva passa någon extern tid.

Jag brukar äta ganska regelbundet men visst blir det tillfällen när man kanske inte kan äta när man brukar. Ingen fara.

När återgår man till att somna in riktigt djupt igen tro? Inte att jag känner mig trött på morgonen sådär. Det har redan gått över. Det var värre dom första dagarna. Men visst ligger man och vaknar blixtsnabbt när man hör lilleman gnytta i sin säng.

Man åker gratis med dom flesta bussarna med barnvagn.. Det är bra. Har bara utnyttjats en gång iof. Pendeltåg & tunnelbana får man betala för däremot. Men men, det har jag inget emot. Snart ska jag ta och åka in till stan med jämna mellanrum. Det finns många trevliga platser att promenera på och det är alltid skönt att variera tillvaron.

Nu sover min lilleman. Jag kom på ett nytt knep att lägga honom på när han kanske inte riktigt vill men är trött. Konstig mening men det funkar nog. Man lägger honom på sin arm och sen kan man lägga sig själv i sängen. Det verkar vara acceptabelt även om han protesterar när man lägger ner honom själv. Klart att det är mysigare att ligga med sällskap. När han somnat in så lägger man honom i sin säng helt enkelt. Weee!!

Nu fick jag ett sms, undrar vem det kan ha varit från...

En söndag som...

...det hände mycket roligt på!

Vi monterade i bilstolen som nu sitter som berget. Den känns riktigt pålitlig. Den visade sig vara riktigt bekväm för lill-krille med. Han somnade alla 4 bilturerna vi gjorde idag i den. Vi var ju tvugna att passa på att åka lite nu när vi hade monterat vår bilstol såklart.

image60
- En säker & skön bilbarnstol -


Vi åkte bl.a till Ängsjö, ett ställe där man kan bada om sommaren, hyra kanot och såna saker samt ett trevligt plejs att strosa omkring på, som idag. Kanske inte det soligaste vädret men ack så skönt. Friskt som mångar kallar det när det är lite småkyligt.

Vi hade med lite pastasallad som fanns kvar som smakade underbart. En bra start innan promenixen. Sweet!
Kolla in bilderna, ser det inte friskt ut?! ;)

image61
- På väg ner mot vattnet -

image62
- Mossan gav lite färg i den grå miljön -

image63
- Far & son kollar in vattnet -


Vi tvättade håret idag. Resultatet blev en mer italiensk gangster-look.
Passa er! Detta är den ökände Don Kristiano!

image64
- Don Kristiano - Mob leader -


Vi åkte även och hälsade på i Hägerstensåsen. Mina föredetta kära roomisar!! Så kul det var att komma dit igen och hälsa på. Ja nu med lillemannen med. Det är ju första gången som dom träffade honom. Jag tror han gjorde ett gott förstaintryck. Han kan nog vara bra på det Krillenmannen! Vi köpte med pizza från den bästa lokala pizzerian i åsen, La Favorita. Inte alls dumt med söndagspizza. Sen var det dags för att avrunda denna söndag. El Kid'o somnade på vägen hem och åt sen duktigt på kvällen. En bra dag med andra ord!

I morgon kommer jourmamman på besök. Ska bli trevligt. Alltid lika skoj att träffa henne och övriga i familjen. Dom är ett skönt gäng hela högen. Kommer hålla kontakten med dom men det är en annan dags inlängg... Peace!

Det kom storfrämmat...

...på besök.
Min sambos föräldrar och lillebror gästade oss och hade med sig fina presenter. Det var både kläder, leksaker & nyttiga böcker. Vi åt god middag och hade det trevligt. Kristian sov när dom kom men vaknade strax inpå maten. Det var lite blygt till en början men när han hade vaknat till var det jätteskoj med främmat, men det var här dagen slutade så låt oss börja från början...

Vaknade upp och hade det mysigt ett tag innan det var dags för frukost. Alla åt och blev mätta & belåtna. Sen var det dags för att ta en promenix in till väsby centrum. Krillemannen brukar sova skönt i sin barnvagn och man slår lite två flugor i en smäll med att få lite nyttigt gjort samtidigt som han får sin vila. Vi bytte ut dom felaktiga delarna till diskmaskinen och skaffade istället nya. Det visade sig att det blev lite fel även vid det andra försöket. Det var förvisso rätt adaptrar som passade som dom skulle men det fanns tydligen andra bättre som framförallt inte läckte. Tur att min sambos pappa sen vid middagen kunde ta en tur hem och hade rätt delar så han kunde fixa till detta.

Var förbi hökis med. Nu är det fixat!!! Nu hoppas jag att gisslandramat ska vara slut snart och att mina pengar hittar tillbaka till mitt konto. =) Skulle iof inte bli jätteförvånad om det kommer mer saker som ska fixas till innan allt är klart. Jag fixade t.o.m hennes matbord som hon klagade lite på att det var trasigt. Detta bord som varken jag eller han jag delade denna stora hemska yta med som skulle likna en lägenhet använt någonsin. Men men, det var så enkelt fixat att det bara var dumt att inte göra det. Jag och "direktör L" monterade raskt isäg dubbelsängen, flyttade den ett rum bort och monterade ihop den igen. Det tog inte många minuter. Bordet som vi hade flyttat ut till vardagsrummet (som nu efter endast några dagar var fyllt med lurviga hårtussar och dammråttor!!!) flyttade vi tillbaka till rummet där sängen stod.Det hade bara gått några dagar och det var redan så skitigt att jag vägrade att ta av mig ytterskorna. HUR ÄR DET MÖJLIGT?! OBEGRIPLIGT!!

Min lilla trogna vän Mr GPS guidade mig båte till och från Hökis. Vet inte vart jag hade hamnat utan den alltså. Jag har verkligen noll koll när det gäller vägarna här. Pålitlig liten rackare med andra ord.

När jag kom hem var det lite snabbstädning och matlagning som gällde. Sen kom storfrämmat och dagen ingick i kväll och trevligt umgänge.

Bildbevis följer:

image54
- Krilleman & min sambo myser i soffan -

image55
- Det står en godispåse nedanför men det är inte den som är intressant -

image56
- Min sambos pappa & El Kid'o -

image57
- Min sambos mamma & Krilleman kollar in presenter -

image58
- Samlat sällskap efter en trevlig middag -

image59
- Så sant! Så sant!! -

Till lunch blir det EXAKT samma...

...som till middag sen. Gjorde iordning en pastasallad a'la Rickard förut. Det blev ganska sen lunch, därav att det blir samma som middag. Man borde äta före kl 16.30, ialla fall om man ska kalla det för lunch. Nåja, ingen fara. Smarrigt värre bidde det. Mina pastasallader brukar bli riktigt bra (om man får säga det själv). Mycket blev det med. Det kommer att räcka ett tag och det är perfekt. Det kommer bergis att bli lunchen i morgon. Och NEJ! Jag tröttnar inte så lätt på pastasallader. Speciellt inte mina. Mycket av hemligheten ligger bakom dressingen och kryddningen. Oh la laa.

Det är helg!! För många innebär det utgång & skumpa. För mig innebär det samma som för vilken dag som helst förutom en stor skillnad - Min sambo kommer att vara hemma. I morgon kommer hennes föräldrar och lillebror på besök. Ska bli trevligt. Dom är sugna att träffa den lille storheten.

Happy friday everybody!

image53

En liten kort...

...film!!

Blir min lilleman en kastare som pappa?? hehe Ser ju ganska lovande ut!


Kastar in lite...

...nya bilder. Vi myste lite i morse jag och lilleman. Bra start på dagen med andra ord. Har dessutom ringt till Apoteket och sett till att dom ska fixa med modersmjölkstilskottet. Goodie! Skulle ta ca 5 arbetsdagar för dom att leverera det till det apotek jag ska till. Men ingen panik, funkar utmärkt för mig.

Har dessutom ringt lite andra samtal och fixat med lite grejer. Skönt att få saker gjorda så man slipper ha dom i huvudet. Rensa!!

Och dom utlovade bilderna då? Jo dom kommer här...

image48
image49
image50
image51
image52

Vi hade det verkligen...

...roligt och mysigt ikväll. Jag och El Kid'o. Han låg först på min mage ett bra tag och bara gottade. Jag med såklart för det vär jättemysigt såklart. Sen ville han sitta istället så det fick han göra, men fortfarande på min mage. Jag hittade ett kittligt ställe på honom och som han skrattade. Han är välrigt känslig i nacken tydligen. Han skrattade som bara den och tyckte det var jätteskoj. Flera gånger om höll vi på. Verkligen jätteskoj!!
image46

Min sambo skulle flyga hem från Köpenhamn ikväll. Hon trodde att hon skulle komma vid ca 20-tiden. Hon ringde förut. Det hade tydligen hänt någon smärre olycka med planet så det skulle bli försenat. Efter ett tag fick hon höra att dom skulle lyfta först kl 22. Trist! Hon har fortfarande inte kommit hem. Hoppas allt gick bra med flyget.

Det har verkligen vart en mysig dag idag. Mysfaktorn har nästan slagit i taket.

Ser fram emot att åka till karlstad. Vi åker dit över påsk och jag längtar verkligen. Ska bli så skoj att visa upp mitt lilla mirakel. Det ska samtidigt bli skoj för min systeryster och hennes barn (ja Kristians kusiner såklart) att få träffa honom. Dom har ju inte gjort det ännu. Ska bli ett spännande möte. Han har många som längtar att få träffa honom. Tänk om det hade vart så för en annan. hehe

image47          




 

Har just pratat med...

...Jourmamman i telefon. Dom befinner sig uppe i Idre och åker skidor denna veckan. Det var storm där just nu berättade hon.
Dom saknar Krilleman såklart. Hon brukar ringa med jämna mellanrum för att kolla hur vi har det. Alltid trevligt när hon ringer, hon är så goo. Jag berättade om pop-up-med-maten-effekten. Hon berättade att han brukade vara sån ibland och att det inte var någon större fara. Han talar ju om när han behöver äta som sagt plus att det är bättre idag.

Angående att han ibland blir jätteledsen såfort han får se matskeden innan han ens har smakat kan bero på att han inte gillar varm mat och att hon några gånger testat med varm mat. Han kanske är rädd att maten ska vara varm. Lite märkligt ändå att han verkligen inte vill ha varm mat. Och med varm menar jag inte varm som en annan vill ha det. Han vill verkligen att det ska vara jättesvalt. Läkarna sa att det inte alls var någon fara.. Vill han ha kallt får han äta kallt. Det vänjs bort senare.
Man får ju hoppas det ialla fall. Kan ju ställa till problem om killen alltid ska behöver äta all mat kall. Kan ställa till med en hel del problem såklart. hehe NO WORRIES!

I morgon måste jag ta mig i kragen och ringa till apoteket för att be dom plocka hem ny modersmjölks-tilskott. Inte att det är någon nöd på den fronten. Har ett gäng burkar kvar som räcker lääänge. Men jag ska få en ny variant som innehåller mer kalorier. Det är inte så vanligt att folk vill peta i sig mer kalorier va? Nej, inte heller denna killen än, men snart. Det blir enklare att slippa ge honom större doser utan mer energi per dos.

Snart ska vi testa att äta lite majs & potatis mat. Hmmm är det gott verkligen?! Jag vet ju att han ätit det innan och att det slank ner. Nåja. Smaken är som baken. Och killen vet ju inte mer ännu. När han lär sig snacka kommer han väl kräva annan mat.

Nu ska vi göra ett försök på matburken.

En dryg timme...

...tog det. Närmare en & en halv timme var vi uta och gick, Kristian & jag. Härligare väder idag. Riktigt vart ute faktiskt. Idag har han inte fått upp meten efter han har ätit den ialla fall. Igår kväll flaggade jag lite för tidigt om att han inte spytt på hela kvällen. Det kom en hel del efter det inlägget. Nåja, idag får han i sig maten som han ska och den verkar fastna i magen med. hehe

Kollade med en polare om han hade kommit till stan för att se om han ville följa med till hökis och fixa med sängen och bordet. Men han var inte ens i sthlm så det var inte så lätt. Attans! Får se om det blir bättre nu i helgen. Det underlätter ju helt klart att min sambo kommer hem igen. Då kan ju hon passa Kristian ett tag när jag åker iväg och fixar eländet. Helt klart smidigaste lösningen. Får ringa till henne sen och se om det funkar för henne.

Man borde kolla upp vilka av ens vänner häromkring som inte jobbar om dagarna. Det kommer ju att bli ganska långa dagar om enbart jag och El Kid'o ska dras med varann här ute i Väsby.

Så har vi lyckats...

...klippa naglarna då. Både händer och tår. Så snällt han satt och nästan såg ut att gilla det. Innan har han visat sig tycka om nagelfilen. Men har inte haft nåt sug att man tar fram saxen. Det vill man inte sitta still för. Kanske inte kände att han litade på mig tillräckligt, förräns nu då. Weee!

Han ligger här bredvid mig i sin säng nu. Jag själv ligger i den stora sängen. Jag hör att han ligger och leker med sin napp. Han piper till när han vill att jag ska ändra något. T.ex att han spottat ut nappen eller så. Förstår inte riktigt varför han spottar ut nappen om han helst vill ha den i munnen. Men ja, det är mycket man inte begriper.

Han har fått i sig lite mer mat nu ialla fall. JA utan att allt kom upp. Han har inte spytt nåt alls nu under kvällen. Det är bra. Blev lite orolig först när typ allt kom tillbaka. Men ja, insåg att han talar nog om när han behöver mer mat. Visst är det bra med mattider men det funkar såklart inte alla dagar. Man får ju inte försöka proppa i honom så mycket att han kanske känner att maten blir nåt jobbigt som man blir påtvingad. Nej nej!

Nu är jag på bättre hummör än innan och det är skönt. Det var inte länge det jobbiga varade. Under denna lilla skrivstund har jag säkert hoppar ut denna stora sängen, fram till den lilla sängen och fixat åt min "husherre".. hehe Gör det mig nåt?? NEJ! För min Kristian är på underbart glatt hummör och blir överlycklig av att se mig. El Kid'o är så cool just nu. Visst han vill inte sova även om han borde.. Men han ligger i sin säng utan att klaga och det duger fin-fint för mig.

Angående namnproblemet... Vad tror ni om att han kanske får nåt av mina namn. Sitt andra namn använder man ju inte så ofta. Det finns mest "bara för att" eller?! Varför har man fler namn? Man lyssnar ju inte direkt efter dom om dom ropas ut i ens närhet. Inte gör jag det ialla fall. Dom är mer till för identifiering kanske? Eller om någon är riktigt arg på någon och använder samtliga namn så vet man att det betyder allvar. Men ialla fall...

Rickard (Ja med CK, precis som det låter), Jesper är mina namn. Kan nåt av dom användas? Är det dumt? Kan ju vara lite kul att han bär ens namn. Vad tycker läsarna om detta?? Help me!

10010110011...

...digitalt värre!!
En bebis kan många gånger verkar digital. Antingen är det etta eller nolla. Det är sällan någonting mitt emellan. Bra eller inte bra helt enkelt - och det hörs!
Idag har Kristian haft det lite jobbigare tror jag. Han har spytt upp ganska mycket av maten han har fått i sig. Det bör ju vara på plussidan men inte mycket. Just nu sover han och han är ganska gnällig idag och vill helst inte ens bli föreslagen sömn. Det syns så tydligt på honom att han är trött och jag har inte väntat tills han ska bli övertrött för det vet jag gör det svårare att somna. Han vill helt enkelt inte. Det var nog ren utmattning som fick honom att somna till slut. Dessutom är han inte alls matglad. Han gallskrek redan innan skeden kom in i mun. Det räckte att han bara fick syn på skeden så blev han jätteledsen. Man får ju försöka ialla fall för ibland vill han efter några skedar väldigt gärna ha mer. Frågan är bara varför han blir så ledsen över att se maten?!

Hökis-bruttan ringde förut. Det skulle inte passa idag heller så vi skulle höras i morgon istället. Ja ja. Dessutom nämnde hon någonting om nåt matbord. Det var nåt ben som hade lossnat. Det där matbordet har jag aldrig ens använt eller flyttat på. Det har stått exakt på samma sätt och ställe sen jag flyttade in. Om hon nu vill att jag ska ta tag i hela hennes lgh och renovera och fixa med dittan & datten så kan hon lika gärna hoppas på högsta visnten på Keno. Med andra ord- risken är vääääldigt liten att jag kommer att göra det!!

Det känns irriterande att hon fortfarande håller mina pengar gisslan. Inte för att jag är i panik-behov av pengar. Absolut inte, men ändå. Det är inte hennes utan mina.

Jag är på lite sämre humör idag känner jag. Jag brukar oftast vara jätteglad. Det har vart lite mycket på sista tiden bara. Det kanske spelar ut sig nu?! Men det blir snart bättre. Det blir det ju alltid. Det är bara att kämpa på. Det är ju egentligen underbart allt detta!! Varför känner jag det inte just nu? I morgon är en annan dag. Då kommer allt bergis vara bra igen. Bara en liten grådag just idag.

Tills senare.... 100101101100

Det bidde inget...

...hökis för min del idag. Det passade inte för hon som äger lägenheten så vi bestämde att det skulle bli i morgon istället. Eller vi skulle snarare höras av men det är ju skönt att bli av med det. Ska se om man kan få med någon som hjälper en med det så det verkligen går fort. Tror dessutom att det kan behövas nån till för att lyfta sakerna. Vi får se!

Gick in till Väsby centrum idag. Knallade omkring i köpcentrat och strosade omkring i drygt 2 timmar. Kollade förbi en butik efter adapters till vattentillförseln för vår nya diskmaskin. Det var ju såklart inte rätt gängor. Köpte två olika eftersom jag var lite osäker på dimensionen. Den jag trodde skulle passa var rätt men samtidigt lite fel. Alltså gängorna passade utmärkt bara det att det inte fanns några innegängor så det gick bara att snluta i ena sidan - med andra ord, det var inte helt rätt pryl jag köpte med mig. Suck! Får bli att gå tillbaka en annan dag. Kan nog stå ut några dagar till med tråkig handdiskning.

Ikväll har krillemannen verkligen inte haft någon lust att sova. Han var vaken några timmar längre än han brukar. Alltså visst brukar han lägga sig för natten sista gången efter kl 22.00 fram till kl 00.00 ibland men jag menar att han brukar sova nån gång efter kl 18 innan dess. Men inte ikväll. Han ville absolut inte sova. Han ville så mycket hellre vara med mig. Så vad skulle man göra? Han gallskrek såfort jag skulle lägga ner honom. Försökte med en massa olika trix utan framgång. Provade att lägga honom i vagnen vilket jag hört kan göra susen men nopers dopers! Resultatlöst. Aja, han fick bli omkringburen av mig istället. Det funkar ju det med.
Han är inte alls ledsen när han får som han vill. Han är verkligen jätteglad och skrattar en hel del. Snackade med min morsa förut i telefonen och förklarade att han inte ville sova. Hon frågade vart han var och jag förklarade att han var i min famn. "Så tyst?! Hade han inte svårt att sova?" Jo förklarade jag, men han är inte ledsen när han får vara vaken.

Han är verkligen ett solstrålsbarn. Inte ledsen i onödan. Men man ska veta vem som bestämmer.
Minst har makten här! :)

Jag tror jag ska göra samma som Krille snart. Lägga mig, för jag är en tröttens man.

image44
- I sängen med några av vännerna -

image45
- Roligt att skratta åt farsan -

Klockan är bara 10 över...

...tio just nu men jag är verkligen slut. Att lillemannen kan ta så mycket energi är ju märkligt. Han som dessutom sover så mycket. Nåja. Jag kommer att behöva ALL sömn jag bara kan få nu. Jag hoppas att han inte vaknar för många gånger inatt, jag behöver verkligen soooova... hehe

Min sambo åkte iväg efter jobbet och köpte diskmaskin. En trevlig rackare. Lite snopet bara att det var fel storlek på vattenskruven så det blir till att köpa en adapter för det i morgon kanske så man kan koppla ihop det.

Dessutom måste jag nog till hökarängen. DJUP SUCK! Vet inte riktigt hur det ska gå till med lillemannen och allt men ja. Min sambo ska ju resa bort och kommer inte sova hemma så det går ju inte att låta honom vara kvar hemma heller. Varför måste jag då till hökis?!
Jo personen jag hyrde lägenheten av där håller mina pengar som gisslan tills jag har monterat tillbaka hennes säng (som inte ens jag sov i) i det andra rummet så som hon hade den innan. Dessutom ska jag bära tillbaka ett bord till hennes "kontor". För mig var det ingen lägenhet när jag flyttade dit. Det var ett zoo!! Jag har ALDRIG i hela mitt 32-åriga liv sett maken till grisig lägenhet. Det tog sin tid att städa iordning det hela. Men det var då det.

"Grisbruden" sa ialla fall att jag inte skulle få tillbaka mina pengar om jag inte ordnade tillbaka sakerna. Alternativet var att hon skulle anlita en firma som gjorde det. Då skulle hon dra av pengarna från vad hon är skyldig mig.. ALDRIG I LIVET!! Jag sa att jag skulle göra det. Det skulle passa henne i morgon så vi skulle höras av i morgon under dagen om det. Hon jobbar ju så det får väl bli när hon är klar med det. Det är verkligen inte nära till hökis härifrån Väsby heller. What to do?!

Jag förstod även på henne att hon inte skulle hjälpa till någonting.. Hon frågade mig några gånger om jag verkligen skulle orka bära hennes säng ensam. Jajamensan sa jag. Man monterar ju isär den för att sen montera ihop den.
Nåja, det blir nåt att bekymra sig över i morgon istället. Nu är jag för trött... ZzzZzZZzzZzzz

Lite överraskande att...

...det kom snö idag men turligt nog försvann det lika snabbt. Nu lyser solen på här med härlig färg vilket är betydligt trevligare än vit kall snö. Tog lite bilder från vår uteplats här i Väsby.

image40
- Inte helt tråkigt att ha vatten så nära inpå hemmet va -

image41


Krillenmannen vaknade några fler gånger idag men det var bara för att jag hade lagt nappflaskan lite dåligt till honom. Man kan ju lärra den i "auto-läge" efker innebär att man placerar nappflaskan vid hans mun och reglar upp den med en filt så dricker han från den. Man måste såklart vara med och lyssna när han inte suger längre så man får vara beredd på att ta bort den. Om man nu skulle missa detta så är det ju ingen fara ändå. Kanske läcker lite bara och det är ju inte så trevligt. Men absolut inte livshotande.

Han åt en 4-matskedars portion gröt idag. Det är med andra ord dubbla smakportionen. Det tar sig. Det var ju inte längesen vi hoppade upp på 3 matskedar. Det var inte ens jobbigt för honom att få i sig detta. Kanske beror lite på att han inte åt lika mycket under natten iof. Men det är bra att han får i sig vad han ska. Det blir ju lite oroväckande när ett barn inte äter ordentligt.

Passade på att se klart på en av dom sämsta filmerna jag sett på väldigt länge när lillemannen sov... Alien vs Predator 2. URK! Denna film är inte alls värd att ses. Vad har hänt egentligen? Slöseri med tid. SUCK!

Oj nu vaknar visst lillemannen.. Dags att vara lekande pappa igen!!

HJÄLP! Jag behöver hjälp...

...med att hitta ett andranamn åt min Kristian. Det är verkligen inte alls enkelt så det uppskattas med förslag på braiga namn som kan passa som ett andra namn. Det ska självklart inte bli konstiga eller komiska klanger när man uttalar dom. Typ: Kristian Wille Wilde dugar alltså inte. Även om William i sig skulle kunna vara ett trevligt namn. Kom igen, HELP ME OUT!


Natten till idag gick jättebra den med. Vaknade i morse och klockan var då strax före 7. Hade han sovit hela natten??? Nej såklart inte. Min sambo hade hört honom vid 3:30 och matade honom. Hon måste ha varit riktigt snabb eftersom jag inte hann reagera på det. Det är ialla fall skönt att han sover bra om nätterna även om det är en ny miljö för honom. Bra med inskolningen att han fick vara här dagtid och sova i sängen mellan målen för att vänja in sig. Annars hade det kunnat bli en riktig pärs att få honom att sova tryggt hela nätterna.

Riktigt glad är han när han precis har vaknat. Det är som en hel värld med gratiskaruseller öppnar sig för honom, om han nu hade vetat vad det var för nåt såklart. Ni fattar nog!


Även idag började vi att mysa lite i sängen. Lite babylyft och uppskattas. Även babys drömmar verkar vara att kunna flyga. Vi gick en promenad in till väsby's galleria i centrum. Knallade omkring och köpte lite div. prylar. Ny haklapp som är enklare att sätta fast. JAG ÄLSKAR VERKLIGEN KARBORREBAND! Ritch så är dom borta och nästan lika enkla att sätta dit. Weee!

Har som vanligt haft en del funderingar. Jag trillar ju ganska lätt in på såna konstiga tankar ibland. En del känner till vad jag menar med detta.

Men (!!!) appropå rullstolsbundna personer. När dom köper skor, för det antar jag att även dessa personer gör. Väljer man i första hand bekväma skor eller går man enbart på utséendet? Man behöver ju inte tänka så mycket på att skorna kanske är otroligt obekväma att gå omkring i en hel kväll. Vad väljer man?

Jag vill verkligen inte förnedra någon här med detta utan skriver bara öppet. Hoppas man inte trampar på någons tår. ;)


En annan tanke som åxå slog mig häromdagen var om secondhand-kläder. Jag tycker att det är jättebra att man ger bort kläder till folk som behöver. Jag har själv gjort det några gånger även om det kanske bli lite för sällan man verkligen rensar ur garderoberna. Man har ju egentligen massvis med kläder som man aldrig tar på sig. Varför spara dessa? Ge bort! Men det var såklart inte DETTA som var min tanke. Min tanke var:

Om man har samlat på sig någon reklam t-shirt. Låt säga att man vid nåt tillfälle fick en t-shirt av nån person för nån anledning. Denna t-shirt kanske har hans företags logotype. Man känner att man inte längre har behov av denna t-shirt eftersom den endast för mig skulle användas om inget annat var rent och man inte ville gå med bar överkropp. Kasst med andra ord. Om men skänker bort denna t-shirt som sen ges ut till någon som behöver just detta. Slippa gå med bar överkropp och är glad med vad han/hon får. Blir detta bra eller dålig reklam för detta företaget. Det kanske beror på vad denna personen gör. Om det skulle vara t.ex någon som dagligen nästintill dygnet runt dricker vad många accosierar till helgsdryck och kanske strör omkring så att bokstavligen INGEN inom några 100 meters radie missar detta. Kan detta på något sätt bli bra reklam? Ser man kanske inte företags namnet? Eller blir man bara sådär typiskt svensk att man "inte tittar dit"? Jag vet inte! Bara en tanke som sagt. Somliga anser att dålig reklam inte existerar. Jag hatar det mesta i reklamväg. Det är mer sällan jag tycker om att filmer blir avbrutna med reklam. Men jag förstår naturligtvis att det inte är DET som menas med det uttrycket. Men men.


Till sist men absolut inte MINST (bokstavligen talat)...

Världens längsta dvärg!! Jag vet att jag har berättat om detta förut till vissa personer men kunde bara inte hålla mig. Och NEJ (!!!) jag är IKKE besatt i detta men bara nyfiken. Hur lång är egentligen världens längsta dvärg? Jag måste bara försöka kolla upp detta nånstans. Det måste ju finnas dokumenterat. Är denne mest eller minst dvärg? Inte helt självklart kanske?! Jag vet inte, hoppas få svar på detta. Någon som har någon idé??

Härliga söndag!


Sov över i...

...sitt nya hem för första gången och det gick såå bra så. Krillemannen var betydligt piggare än både mig och min sambo igår kväll. Men det var ingen fara. Det var ju bara att hålla sig vaken det. 

Strax före kl 23 somnade han för natten. Sista riktiga måltiden åt han vid 22-tiden. Det är dom rutinerna han har. Funkar jättebra med maten med. Visst det är inte alls roligt när första skeden kommer till munnen men när andra kommer strax därefter är allt redan glömt och det smakar såå gott. Det brukar bli banan eller gröt med lite mangopure på. Smaskigt värre va?! =)

Kristian vaknade endast två gånger under natten och det var för att fylla på med lite mer kost. hehe Första gången vaknade han kl 01.45 då han ville ha drygt en halv flaska. Nästa gång vaknade han kl 04.30 då han ville ha nästan en flaska. Glupsk om nätterna verkar det som. hehe Kanske bara är en fas just nu?!

Idag då? Jovisst han vaknade sen vid kl 9 i morse. Vi gosade lite i sängen och hade inte jättebrottåm att rusa upp till den nya dagen. Det är ju skönt att stanna ett tag i sängen även när man har vaknat. Tror nog att många känner igen just detta. =)

Jourföräldrarna kom på besök för att kolla att allt gått bra och för att vinka av vårt lilla mirakel. Dom ska ju åka till Idre en vecka nu från i morgon. Dom saknar honom som bara den och det förstår man ju. Dom har ju funnits hos honom sen han låg på sjukhuset och hela denna resan tills nu. Dom kommer självklart att få träffas många fler gånger i framtiden. Jag förstår att det känns jobbigt för dom nu. Jag är otroligt tacksam för ALLT stöd jag har fått från dom och allt dom gjort för oss.
Jag fick beröm sen över vilka framsteg jag har gjort denna ganska korta tid. Hon ringde upp mig efteråt för att tala om just detta. Alltid trevligt att höra sånt! Men det känns verkligen att man har kommit in bra och snabbt i papparollen. Även om det såklart finns MÅNGA saker kvar att lära. Men det kommer ALLTID finnas många saker kvar att lära när det handlar om barn.

Men han är så snäll min lilla Kristian. Han gnäller inte i onödan, bara när nåt är fel såklart. Han skrattar mycket och med hela ansiktet. Underbart! Vi ökade upp portionen på gröten lite idag utan problem att äta upp. Man ska ju trappa upp succesivt.

Lite bilder från idag:

image37

image38

image39

RSS 2.0