Mot festligheter!!

Ikväll är det utgång med jobbet. Vi ska till Patricia där vårt kära husband ska tävla mot andra företagsband. Den kanske viktigaste tävlingen dock är supportertävlingen!! Den är för oss som stöttar bandet och det gäller att höras, synas & ta ordentlig plats som gäller för att ta hem segern. Klarar vi det? Vi får väl se!

Idag slutar vår käre VD. Vi skojade till det lite med honom och skapade egna presentkort på ställen där vi är övertygade om att han INTE handlar. Han är visst ganska mycket inne på design-prylar och därför var det extra roligt att se hans min när han öppnade kuvertet med dessa presentkort på ganska fjuttiga summor på varje ställe. hehe
Det var mig lotten hamnade på att skapa dessa presentkort och det blev helt ok om man får säga det själv. Jag väljer att inte publicera dom här dock. Man blir väl garanterat åtalad för förfalskning. hehe

Vi fick otroligt god chokladtårta. Många kalorier i den helt klart men ack så god!

Det delades även ut personliga tack-kort till oss anställda med en lott i. Jag vann!! Weee!! Kan dock inte pensionera mig p.g.a vinsten.

HAPPY Friday!!

Oturs-turgubbe!!

Jag har ju dragits av en smärre otursvåg nu sista tiden. Mobilen la av i juletid och den nya tv-datorn la av nu nyligen. Försäkringsbolaget krånglar när jag skulle kolla upp möjligheterna att få ut nåt för mobilen. Dom sa att jag skulle åka till den butik jag köpt telefonen och höra vad det skulle kosta att reparera (om den nu skulle repareras). Jag gjorde detta och fick då till svars att det skulle kosta ca 800kr för butiken att bara ta emot telefonen och sen börja kolla på den och avgöra om den skulle skrotas eller lagas, alltså en kostnad jag inte ville lägga ut själv när personalen i butiken sa att den antagligen skulle skrotas.

Försäkringsbolaget sa då att jag kunde söka billigare reparationsställen själv så det skulle kosta mig mindre!!
Dom kunde INTE svara på hur mycket min telefon ansågs vara värd nu. Det kunde man göra först efter denna undersökning!!! VARFÖR? Jag frågade hur dom gör för att räkna ut detta värde men det kunde dom heller inte svara på. VARFÖR? Jag förklarade att jag inte hade någon lust att slänga ut en massa pengar om jag inte visste att jag hade nåt för det. Om jag i slutändan måste köpa mig en ny telefon gör jag ju hellre det i utgångsläget 0kr snarare än -800kr.
Jag förklarade att det såklart var svårt för mig att fatta ett beslut om jag inte kunde få reda på hur mycket min telefon skulle anses vara värd. Jag tycker att detta är RIKTIGT DÅLIGT! Detta sa jag även till den person jag pratade med. Jag frågade vad man hade försäkringar till om man inte kunde få någon hjälp av dom. Personen blev bara tyst där och kunde inte svara.

Jag begriper verkligen inte varför man inte kan svara på hur man faktiskt räknar ut hur mycket min mobil skulle vara värd nu innan jag lämnar in den på service. Jag förklarade att jag hade alla dom parometrar dom behövde redan nu som han förklarade att dom sen behövde. När telefonen är köpt, hur mycket jag betalat för den och när den slutade fungera. Borde inte detta räcka? Vad spelar det egentligen för roll vad som sägs på servicestället? Kan man inte få två alternativ då? Ett om den skrotas och ett annat om den lagas?!

IRRITERAD!!

Jag som alltid brukar ha tur!! Är det slut på det nu??

Ps: SL - Hur kan ni rekomendera oss resenärer att stanna hemma?? Vi som jobbar kan ju inte bara stanna hemma liksom! Jag garanterar att det fanns vintrar redan innan ni byggde era järnvägar, busslinjer & tunnelbanor. Det är 2010! Hur kan det komma sig att ni inte kan vara förberedda på vintrar än??? DS!

-27°C är INTE mänskligt!!!

Torkade mina förisade ögon för att få ordentlig skärpa på termometern här vid jobbet när jag kom i morse. -27°C visade den! Omänskligt är bara förnamnet som om att ord har för- & efternamn?!
Det började med att jag vaknade, gick upp och var riktigt trött fortfarande även om jag la mig tidigt igår. Piggnade till i hyperhastighet när jag öppnade dörren för att gå till bussen. Svinkallt ute och jag var riktigt nöjd över att jag faktiskt grog på mig långkalsongerna, tjocka strumpor och en extra tjock tröja under jackan. Det behövdes!!

Bussen var såklart sen så man hann frysa till innan den kom. Tåget varförsenat med så jag hann med det ialla fall turligt nog. Kom fram en kvart senare till Flempan där jag hoppar av och med stor ånger stod jag och en kollega vid den busshållsplatsen för att få vänta väldigt länge på en buss som gör att man slipper gå ungefär halva streckan från stationen till jobbet. Det var det INTE värt! Det var alldeles för kallt för att bara stå still och vänta på sena bussar. Man hade lätt hunnit gå till jobbet och gått igång lite värme. Ja ja, lätt att vara efterklok.

Denna helg har varit riktigt slitsam.
Vi har fortsatt att renovera hemma. Väggar har försvunnit och nya ha börjat ta form. Det blir riktigt bra! Nöjd!
Jag skäms dock över att jag missade att ringa på min morfars födelsedag även om jag lovat min mamma att göra det. Det var först för tidigt tyckte jag att ringa på morgonen innan vi åkte för att hämta släpet så jag väntade. Sen höll vi på i ett med att handla byggvirke och sen körde vi kosntant hela dan. Jag hade i sikte att se melodifestivalen men när jag frågade vad klockan var när vi började känna oss färdiga den den dagen så var hon 21.30!! Whoops! Vart tog all tid vägen? Det var såklart för sent att ringa morfar och gratta då.

Igår (söndag) kom jag på att jag skulle ringa just som jag stod och snickrade upp lite reglar och bad min sambo att hon skulle påminna mig att ringa sen vid fikat lite senare. Varken hon eller jag kom ihåg det då och det var först som jag skulle lägga mig som jag kom på det igen och... Ja det var för sent att ringa då med... SUCK!

Jag ska ringa honom idag även om det är sent nu. Men det är alltid trevligt att prata med mormor & morfar så det är klart att jag ska ringa. Skäms på mig Rickard!!

Vi blev bjudna på brak-brunch igår. Det bjöds på ALLT! Vi fick nybakta scones, äggröra, stekt bacon, vita bönor, kaffe, juice och våfflor - ALLT! Mumma!! Kristian lekte med sin dagispolare och vi föräldrar kunde sitta och bara njuta medans dom höll på. Ja vi fick titta till dom ibland när vi hörde kraftiga smällar från lekrummet men det var bara att dom små liven kommit på att man kunde slå med leksaksugnsluckan på ett ljudligt sätt. JÄTTEKUL! hehe
Brunch av denna kaliber lite då och då får helt klart bli en vana! Nu har dom lagt ribban så vi får förstås hänga efter nu!

Jag hade riktigt ont i hela kroppen igår kväll efter helgens slit. Hantverkarmuskler som inte använts innan. hehe Kände mig riktigt gammal och jag fick min sambo att tappa upp ett hett bad åt oss. Nåt som nu blivit en tradition som avslutning på veckorna. HÄRLIGT! Varannan vecka kör vi ansiktsmask med och I love it! :)



Nån som har en redbull över?!

Känner mig totalt utpumpad på energi just nu. Har just haft lunch vilket innebär träningsdags snarare än matdags. Skönt är det men nu har jag verkligen ingen energi kvar.

I helgen ska vi fortsätta renoveringsprojektet på vår övervåning. Ser riktigt fram emot att det ska bli klart. Vi får se hur långt man hinner denna helgen. Förra stötte vi ju på en väldig massa problem på vägen vilka tog mycket mer tid än man först räknat med. Så är det oftast dock men alltid lika sugit på nåt sätt.

Det slutar tydligen aldrig att snöa i detta vinterland någon valt att kalla Sverige. I morgon ska det kanske komma mellan 20-30cm nysnö. Varför heter det nysnö egentligen?? Det är ju inte så att snön är ny nu vid detta laget. Nysnö borde det ju heta om man inte har någon snö och det börjar snöa. Nu är det MERSNÖ det handlar om! :)
Nog om detta... Vad jag ville komma till var att vi har bokat släp i morgon så jag hoppas att det inte snöar för häftigt! Tar för givet att släpet har dubbdäck?! Gillar Freetrailer.se. Man får låna släpet gratis vilket är väldans trevligt. Finns lite här och där och allt är smidigt med det. Man betalar en depositionsavgift som man sen såklart får tillbaka. Detta blir andra gången vi utnyttjar denna tjänst.

Nej nu ska jag ta mig en fet kaffe!!

Happy friday!

Det blev billigare...

...att köpa för samma pris?! Eller?!!

Låte mig förklara det där...

Jag behöver ett nytt matteri till den mobil jag nu använder sen min skönhet la av. SUCK!
Ersättaren har uruselt batteri så jag kollade vad det skulle kosta att ersätta det med ett nytt. Ca 400-500kr skulle det kosta på Clas O vilket kändes ganska mycket för en "just nu lur" så jag kollade vidare och såg att dom hade samma batteri för 99:- på ett ställe i Karlstad. PERFEKT!

Bad min pappa att köpa det vilket han gjorde men då kostade det 199:- av någon anledning. Kanske var fel ställe men han slog till ändå. Helt OK! Bara det att han sen inte hittade batteriet när han skulle skicka det till mig. Typiskt! Nu var det ju bara att åka och köpa ett till batteri (för 200kr) så det hela slutade på 400kr ändå...

Så kan det gå ibland.. :)

Som utlovat...

...lite bilder från den senaste tiden.


- En trött liten kille -

- Mycket snö -

-Hjälper till att skotta -

- Okej, kanske lite för tungt här -

- Bakdags - Mikrosemlor... -

- ...men stooora härliga ciabatta's -

- Bara att ösa på med lite svartpeppar nu -

- Denna pizza var det godaste jag ätit för att vara klar att choppa in i ugnen -

- Parmaskinkalindad kycklingfilé med extra allt -

- Ja vad dom nu heter -

- Goda är dom ialla fall -


- S n y g g i n g e n -

Ha det!

Måste bara fråga...

...varför tar allt ALLTID längre tid att göra än man tänkt sig?! Varför räknar man alltid med för lite tid i motgångar? Varför verkar småproblem inte ens existera?

Detta var ett faktum i helgen när vi rev väggar för att göra om en hel del på övervåningen. Väggarna är byggda för länge sen så gips var nåt helt nytt då. Man har fäst gipset på träpaneler och man har inte slarvat eller fuskat det minsta. Lister är spikade med rejäla spik och man har nog använt 3 gånger så många spik i varje list som man använder idag. Ändå ser man inte skymten av någon spik alls! det är så bra gjort att spikarna inte syns utifrån.

Vi har inte hunnit med alls så mycket som vi trodde men visst har vi kommit en bra bit på vägen. Gips har verkligen en förmåga att damma när den spricker. Mycket skräp blir det men så är det ju.

Min sambo har så rätt i en grej. Man ska gångra all uppskattad tid med Pi (3,14) för att få en mer realistisk uppskattning om hur lång tid saker faktiskt tar.

Det kommer att bli jättebra på vår övervåning när det blir klart. Jag kan riktigt se det framför mig. Coolers! :)

Det har även varit alla-hjärtans dag. Vi bestämde oss för att inte stressa iväg och köpa ytligheter utan att istället umgås och hitta på nåt trevligt längre fram. Perfekt! Jag gjorde ett litet enkelt kort till min älskling dock.


- "Marie, jag älskar dig! Du är min lycka, min kärlek och bästa vän. /Din Rickard" -


Min sambo blev mycket glad.

Vi avslutade kvällen med ett hett bad tillsammans med tända ljus och godishjärtan och sen kletade vi ut en varsin ansiktsmask på varann som fick göra mirakel. :) Jag har verkligen fallit dit på dom där maskerna. Riktigt trevligt faktiskt.

Besviken!

Började röja här hemma förut. Vi har börjat slakta det badrum vi har på övervåningen samt börjat plocka bort dörrar med karmar för att göra om ingångarna til rummen. Dörren till det rum som ska bli Kristians måste flyttas för att göra plats till den dörr som ska leda till badrummet. Detta för att slippa passera Kristians sovrum för att ta sig in i badrummet.

Det blev som alltid. Man hinner inte riktigt lika mycket som man tänkt sig eftersom att man såklart alltid stöter på problem. Den största tidsboven visade sig vara nåt så enkelt som dörrarna. Vi har nu insett att vi kommer att behöva köpa en ny dörr till badrummet eftersom att det inte går att få ihop dörrarna rätt, alltså få dom att öppnas åt rätt håll så som dom är idag. Vi har försökt på alla tänkbara sätt och NEJ, det går inte.

Vi hade bjudit över lite folk på lassagne och sen tillsammans kolla på Melodifestivalen. Måste ha blivit nåt fel på själva inbjudningarna (msn mess & sms) för det var bara en som svarade och ville komma. Tog själv kontakt med en av dom andra sen som då verkade ganska sugen att komma ändå. (Detta var igår). Familjen mådde då bra och dom skulle se om lillan var sugen att åka en bilfärd ytterligare en gång denna helgen. Det kanske inte var så poppis?!
Jag vet inte riktigt varför för jag är ganska övertygad om att man i hennes ålder inte riktigt minns ens vad som hände för bara en timme sen men okej. Det blev idag och vi gjorde allt det jag skrivit här ovan och vi hade ännu inte hört nåt om våra gäster skulle komma eller inte. Nu var det ju snart dags att börja laga mat. Hur många skulle vi laga till?
Min sambo fick ringa upp och fråga. (Jag satt upptagen med dörrproblemen just då). Nej, gästerna skulle inte komma. Nähe! TRIST! Det var ju längesen vi sågs! Dom fick tydligen inte tag i färdtjänst. (Nej dom är inte pensionärer men har ändå den möjligheten vilket såklart är bra). En av dom har dock körkort men man kan ju inte köra och dricka vin så jag antar att alkoholen var viktigare denna gång?! Eller hur ska man tolka det?
Just det... Lillan hade mått dåligt dom senaste två dagarna med, något som dagen innan inte alls verkade vara så. Då var ju allt bra med dom?! Eller? Hoppas hon mår bra nu ialla fall.

Den tredje gästen jag skickat sms till svarade aldrig. Däremot var han påväg till dessa gäster som nu inte skulle komma. Han hade varit i usa och var trött fick vi veta. Ok det köper jag. Kanske hade varit shyrre att ialla fall svara? Nåja.

Vi bor för långt bort helt enkelt. Det tar lätt en HALVTIMME att ta sig hit om man inte stressar med bil från söder. Vi brukar själva åka på ca 20 minuter. Med pendeln tar det 25min men sen har man en buss som man ska ta som tar lätt 2 minuter! Den är anpassad efter tåget.

Äh jag ska inte hänga upp mig på detta. Jag är bara trött men kan inte sova. Kommer att bli en riktig superduper-alla-hjärtans dag i morgon va?! Hmmm. Förlåt älskling men jag är för besviken för att sova helt enkelt.

Den vän som faktiskt pallrade sig heeeela den långa vägen till oss var trevlig att träffa. Vi käkade lasagne med sallad och skulle kolla på Melodifestivalen. Vi kollade men hade nån förbannelse över oss. Utan någon anledning la ljudet av från digitalutgången. MÄRKLIGT! Har funkat så bra hela tiden utan minsta krångel. När vi väl fick ut analogt ljud (för att ha nåt ljud alls) blir det bara bakgrundsljudet från Melodifestivalen. Alla andra kanaler fungerar utmärkt! TYPISKT! Samma problem först via svt-play men det rättar till sig. Det går ju inte att se på Melodifestivalen utan att höra bra ljud! Speciellt inte om själva artisten inte hörs utan bara hans bakgrundsljud!!
Kör igång svt-play som tyvärr inte alls håller måttet i kvalité men ja, det var det enda sättet att kunna se & höra tävligen på.
Mot slutet la svt-play av. Antagligen överbelastat?! Nu var vi tvugna att se med det kassa ljudet. SUCK!

Vår matgäst blev blixtsnabbt trött efter tävlingen och åkte hem. Det var väldigt trevligt att träffas! Kul att han ville komma hit.

Blev vittne när en äldre man blev påbackad när han skulle ta en kundvagn vid Coop. Han blev sklart förbannad över hur denna skåpbil (som körde på honom) kunde köra så slarvigt och rusade fram till passagerardörren när han tagit sig loss där han satt fastklämd. Han ryckte upp dörren och påpekade att föraren minsann fick se sig för bättre vilket jag höll med om helt och hållet. Detta var inte alls så enligt föraren som nu hoppade ur sin bil bil och höjde rösten tejält och anklagade den han backat på för att spotta på honom. Han ställde sig i en position där det såg ut som om han tänkte börja slåssoch då tände jag till! Jag la mig i detta gräl nu för att backa upp offret som blivit påbackat. Jag sa att jag sett allt och att det inte alls handlade om att någon spottat på någon utan att någon hade blivit påkörd. Bilföraren skrek ur sig att han inte förstod att den påkörde mannen bara kunde hoppa ut mitt i vägen utan att se sig för vilket såklart inte heller var sant. Jag påpekade även detta. Han stod ju helt oskyldigt och försökte ta en kundvagn då han blev påbackad och klämd mellan vagnarna & skåpbilen!!

Det började lätta upp sig sen så jag kunde åka därifrån.

Dags att försöka sova kanske?? Nu slutade OS-sändningen t.o.m. :(

Mina bästa år!?!

Råkade höra en bekants (spelar ingen roll vem) önskan att träffa någon nu. Han skulle vara lång, mörk och "i sina bästa år". - En beskrivning som kanske inte är alltför ovanligt hos tjejer?!

Min fundering nu är...

Varför vill man egentligen träffa någon som redan är i sina bästa år? Hade det inte varit bättre om "sina bästa år" ligger i framtiden så man har det att se fram emot? Jag hoppas att mina bästa år ligger framför mig. Jag mår jättebra på alla sätt och klagar absolut inte men tänk tanken att det bara blir bättre!! WOW liksom!  :)

Happy Friday med bara bättre fredagar framför mig! ;)

Paris som trevlig utsikt?!

Föreslog för min kära sambo igår att det skulle vara trevligt att åka till Paris bara hon och jag. Äta jättegott med Paris som bakgrund. Inte stressa igenom alla sevärdheter alls utan faktiskt tvärtom strunta helt i dom! Bara njuta, prata och umgås!

Man skulle inte ens behöva stanna mer än en natt. Det skulle inte behöva kosta alls mycket heller.

"-Men, vi kommer ju inte hinna se nåt alls!!" Jag menade aldrig att syftet med resan skulle vara att se allt vad Paris har att erbjuda utan att komma bort bara vi, uppleva staden som en ren trevlig bakgrund. Njuta!

Självklart har jag inget emot sevärdheterna och stanna kvar längre men det är inte ett måste varje gång! Man kan ju åka tillbaka och uppleva sånt senare. Eller?!



- Tänk att ha denna utsikten när man sitter och äter nåt gott med sin älskling -

Vi får se om det blir nåt melodifestivalen eller inte.. Biljetterna som finns kvar är urusla. Man skulle inte se scenen ens från dopm platserna vilket för mig är en ganska viktig grej. Ja vi får väl se.

Happy Friday!

Valentine's comin' up...

...and I'm out of ideas.

Men det är ju inte på engelska som jag valt att skriva denna bloggen så det slutar jag genast upp med.

Men det är som sagt alla hjärtans dag på söndag. Den dag då man ska tillbrina med nära och kära och helst även sin sambo. ;) SKOJA BARA!! Min sambo är såklart inräknad i den kategorin!!! Tro inget annat.. hehe

Men vad ska man hitta på?? Jag fick ju ett teaterbesök där vi såg Kvarteret Skatan av min sambo i julklapp och fick genast mersmak för att hitta på liknande saker oftare. En sak skulle ju kunna vara att gå på finalen av Melodifestivalen?! Kanske skulle slå till på genrepet som dom håller samma dag som själva huvudfinalen?! Kan ju vara roligt att se och jämföra?! Jeg var på ett genrep för många år sen i Karlstad som var riktigt trevligt.

En sak som är svårt med detta är ju att vi måste fixa barnvakt med. Det är det svåraste. Ska försöka ringa min pappa och se om dom är sugna på att komma till sthlm och hälsa på.. hehe ;)

Är det fel eftersom att Melodifestivalen inte alls ligger på självaste alla-hjärtans-dagen??

Kollade även runt lite efter weekendpaket typ till Paris men det är så svårt. Vet inte alls när min sambo kan ha tid och såna saker så hmm...

Det känns som att det är nåt i upplevelseväg som jag vill hitta på ändå. Inget nytt smycke!!

Jag får klura lite till.. Det är ju någon dag kvar.

Swimingpool?!

Snö snö snöö - när ska den försvinna tro??

Är det bara jag eller börjar man bli ganska less på all snö. Nu ska det komma ännu mer! Vart ska vi göra av all snö egentligen? Jag skottade av garagetaket nu igår. Ett jäkla jobb faktiskt. 40+ cm som skulle bort på en ganska stor yta = MYCKET SNÖ!

Skottade ner på sidorna av garaget så det nästan blev som en ramp upp på garagetaket. Frågan är ju sen hur det blir när all denna snö smälter och ombildas till vatten. Kommer vi att få en oönskad påträngande swimingpool?

Det har varit jättefint väder under helgen vilket såklart har varit toppen. Solen framme innebär ju att det är trevligare att vara utomhus. Min fot är nu nästan helt återställd med. Inget som gör jätteont längre. LOVELY!

Melodifestivalen började i lördags och kommer nu att hålla merparten av sverige upptagna om lördagskvällarna några veckor framöver. Det var ett ganska roligt nummer som Dolph Lundgren stod för. Ja se klippet här nedan om du missada detta.. :)


Annars kan jag inte direkt påstå att jag var så värst imponerad av dom bidrag det bjöds på men ja, det är väl som det brukar vara liksom.

Vad annars är nytt?? Kristian kan slå kullerbyttor själv vilket ser väldigt roligt ut. Han är jätteduktig! Han hoppar nu även från ganska höga höjder vilket såklart är lite oroväckande. Han hittar saker att dra intill andra saker för att själv nå dessa höjder med. Hmmm!

Till helgen ska vi antagligen börja riva badrummet på övervåningen. Spännande!!
Jag har tagit en del bilder sista tiden som jag naturligtvis ska dela med mig av här så kolla in bloggen snart så finns dom säkert här att beskåda.

Min son är en bra förebild!!

Jag är så stolt!!

Min son Kristian är en så bra förebild säger odm på hans dagis. Han har nu lärt alla de barn som sitter runt hans bord att tacka för maten efter deras måltider. Det var Kristian som började med detta där och nu har dom andra barnen börjat likadant..

Jag är sååå stolt! :)

Just nu sitter min mamma på ett flyg på väg till thailand. Ja vissa har det allt bra minsann.

Jag har inte alls lika ont i min fot längre. Underbart! Jag kan inte lägga någon tyngd på hälen än men det känns betydligt bättre nu mot i morse. Lovely!

Happy Friday!

Vad har jag nu gjort???

Det riktigt bultar i foten nu. Jag vet inte ens vad jag kan ha gjort för att ha ont i min vänstra fot vilket är riktigt förbryllande. Jag har bara ont. Kan inte alls lägga någon tyngd på min häl för då viker sig benet helt.

Det liksom smög sig på igår under dagen men var itne så farligt då. Sen på kvällen hade jag riktigt ont. Kunde liksom inte ligga still p.g.a bultandet och kramperna. Jobbigt!! Min sambo masserade och kletade på iprensalva vilken hjälpte lite ialla fall.

I morse kände jag ingenting - ja tills jag satte ner foten. OUCH!

Haltade mig iväg till bussen som för en gångs skull faktiskt kom i tid. WOW!
Kom fram till flempan där jag skulel hoppa av. Blev först erbjuden skjuts till jobbet vilket hade varit perfekt men sen var det fullt i bilen ändå så jag fick ta bussen. Ja bussen kom lite för fort så jag var tvungen att springa (så gott det gick) till den för att hinna med. Ont som fan gjorde det men jag bet ihop. Hade ingen lust alls att gå dom ca 1300 metrarna till jobbet.

Jag hoppas verkligen att jag slipper en massa onödigt springande idag. Jag har ont i min fot!

Haltande fredag!!

Min pappa = en riktig fixare!!

Kolla in vad min pappa har skapat. Allt för att stilla en långdragen dröm om att få segla hela året. Är det något som min pappa älskar så är det att segla så varför inte se till att man kan göra det året om - även här i sverige där vi, nu väldigt bevisat, får vinter?!


Ännu har han inte kunnat testa sin isjakt eftersom det varit för mycket snö på isen men hoppas på att snart kunna glida fram i skyhöga farter på vänern som ligger bara ett stenkast från deras hus.


Jag måste erkänna att jag själv är väääldigt sugen att testa hans isjakt. Jag är övertygad om att det är en mäktig upplevelse och jag liksom min pappa älskar ju att segla!!

Ja du pappa, du är allt en riktig fixare du! :)

Och helgen??

Jo tackar som frågar - Helgen har varit fantastisk!

I fredags åkte jag in till vår trevliga stads kärna för att se några av mina före detta arbetskollegors fantastiska band Stereolith uppträda. Det var riktigt kul att träffa dom igen, det var så längesen! Även om jag inte fick med mig någon annan så hade jag det riktigt roligt men det kändes att jag inte hade mycket energi kvar efter veckan så jag åkte hem ganska tidigt eftersom jag blev väldigt trött väldigt fort.

Dagen efter började ganska soft. Jag fick lite sovmorgon och sen drog dagen igång och jag hade bara en tanke i huvudet - att vi skulle gå på teater. Det skulle bli såå kul! Kristians mormor & morfar kom för att ta hand om honom och vi åkte in i god tid för att hinna med att bara njuta av barnledigheten. Man får ju passa på när man har möjlighet liksom. Vi kopplade av med att varsitt glas rött och riktigt bara njöt av stunden.
Sen var det dags att gå in i lokalerna för att se pjäsen som Kvarteret skatan-gänget höll i. Riktigt många goda skratt blev det! KUL!!

När föreställningen var över gick vi en promenad längs vintertäckta gator och funderade på vart vi skulle ta vägen för att få i oss lite mat. Vi var inställda på nåt ställe på söder eftersom det var där vi befann oss. Söder har ju mycket trevligt att erbjuda så vi gick en sväng tills vi hittade det ställe vi slutligen valde.
Vi tog in förrätt och en flaska rött och därefter beställde vi huvudrätt och hade ingen stress alls. Vi skulle passa på att riktigt njuta av barnledigheten nu. Det var underbart!
Tro nu inte att det är olidligt att umgås med Kristian för så är det absolut inte men självklart behöver man ett break lite då och då!

Maten var jättegod men min kära sambo hade lite otur. Hon fick nämligen en GLASBIT i sin mat. Ja det på den sista tuggan som hon bet till och skar sig lite i gommen. LÄSKIGT!!
Det had ekunnat gå betydligt värre dock om hon hade bitit i glasbiten och antagligen krasat nån tand. Nu blev det lite blod som följd vilket såklart inte var någon trevlig upplevelse.

Vi tillkallade personal för att påpeka det inträffade så att ingen annan skulle bli drabbad. Först verkade det som att kyparen inte trodde på oss och förklarade att dom inte hade någon glashantering i köket.. Eh! Han ursäktade sig sen och bjöd på kaffe och strök min sambos tallrik från notan. Ja vi hade ju inte räknat med mindre men självklart var det oturligt. Vi tror på inga sätt att dom gjorde detta på flit.

Vi lämnade lit dricks för det var trots allt ett trevligt ställe.

Sen knallade vi till Skatteskrapan för att avnjuta den imponerande utsikten dom har i baren där uppe. WOW!

Igår (söndag) var det fint väder så vi tog sikte att komma ut i det snarast. Vi skulle bara handla lite saker först. Åkte iväg och kom sen hem med en del nya verktyg, en ny Ryamatta som passade skitbra i vårt vardagsrum. Det var förvisso ingen "riktig matta" men det känns som att det spelar mindre roll. Vad ÄR en riktig matta egentligen?? Det är helt otroligt egentligen för den matta vi köte ser precis ut som att den finns där. Den t.o.m känns som om den finns. Den har lite tyngd som om den faktiskt existerar - att den finns! hehe
Saker jag däremot inte skulle köpa "fuskvarianter" av är nog fallskärm, pengar och såna saker.
Köpte även några nya badrumsmattor med.

Kristian vilade en stund och sen hann vi ut i solen. Vi försökte att testa den bär-ryggsäck som vi köpte förra veckan till Kristian. Eller till Kristian egentligen? Till oss för att lättare kunna bära El Kid'o om man är ute och går längre sträckor.
Kristian själv hatar den över allt anant! Han blir vansinnig när man testar att sätta honom i den. Jahapp liksom!

Sen åkte vi pulka och även utan något annat än kläderna i isbanan som finns på sidan av backen. Den var jätterolig och Kristian ville absolut inte sluta åka. Nej nej, IGEN var det ord han höll sig till efter varje åk.

Vi blev fikasugna och det blev hemlagade chokladbollar med kokos eftersom dom gjort just såna i Lilla spöket Laban som Kristian kollade på och visst blev man sugen. hehe

Kvällen kom och min sambo lagade en utsökt kycklingrätt. Såsen bestod av grädde, kycklingfond & balsamvinäger och jisses vad den smakade bra. Så enkelt - så gott!!
Klyftpotatis och morötter till som grillades i ugnen tillsammans med kycklingfiléerna. MUMS!
Har såklart med mig som matlåda idag. Eller såklart - jag som alltid brukar glömma bort att faktiskt få med mig matlådorna till jobbet men nu kom jag ihåg eftersom att jag placerat en stor komihåg-lapp på handtaget på ytterdörren. :)

RSS 2.0