Sorgens dag i dubbel...

...bemärkelse!!

Två riktigt tråkiga saker hände idag... Det första.. Den ena båten vi skulle kolla på såldes mitt framför ögonen på oss. Eller inte bokstavligt talat men vi var väldigt nära. Vi ringde i morse och allt var frid & fröjd. Vi skulle få titta på båten. Vi ville komma iväg så fort som bara möjligt var men säljaren hade inte tid på förmiddagen.
Vi ringde tillbaka igen för att kolla om det var för att andra skulle titta på båten för det ville vi ju inte missa. Det var det inte. Ingen skulle se båten före oss. Puh! Vi blev genast lite lugnare. När telefonen sen ringde och säljaren skulle meddela oss att vi kunde komma så hade han tråkiga nyheter. Båten skulle bli såld. SUCK! En person hade ringt in och köpt båtan osedd. SKIT ÅXÅ!!

Ja vad gör man?! Vi ville ju inte köpa båten osedd så ja... Hmmm

Den andra tråkiga saken var att jag monterade ner hängmattan. hehe Okej kanske inte riktigt lika deprimerande men ändå.
Vi åkte och kikade på den andra båten jag hade ringt på. Den var inte alls i nåt vidare skick så den hoppar vi över. Orkar inte hålla på att krångla för mycket liksom.

Kollade lite nya båtannonser och fick syn på en dagsfärsk annons. Blir att ringa på den i morgon bitti. Denna båten såg väääldigt fräsh ut. Verkligen snygg sak! Hoppas vi kan kolla på den. Den ligger dock lite för söder ut för att inte medföra transportproblem. Det går ju att segla hem båten men det lär ta närmare en vecka. Såå ja, vi får se. Den var verkligen i bra skick så vi kanske kan ha överséende med vart den ligger och se till att transportera hit den för en hygglig slant. Kan ju vara värt det!!

En vän kom ut och gästade oss. Det var fint väder plus att det inte var för kallt så vi beslutade oss för att göra årets sista grillning. Eller ja, det har jag nog sagt förut?! Det kanske inte alls är den sista för i år men så värst många till lär det inte bli. Vi öppnade en trevlig flaska rödvin och hade det jättetrevligt.

Såg en film sen som verkligen inte gav mig någonting!! Nåja, så är det ibland.

Ha en trevlig natt alles!!


  

Idag har det varit...

...en bra dag!

Det har förvisso regnat vilket har inneburit att vi inte varit ute så mycket. Nästan inget faktiskt men det behöver inte innebära att man har det tråkigt! Nej nej!! Vi har lekt Kristian & jag.

Jag har skapat inbjudningskort till dopet som kommer här i framtiden. Det kommer att bli ett enkelt dop där tyvärr inte så många blir bjudna. Det blir nog bäst så.

Vi har även lekt en hel del. Jag har krypt omkring bredvid El Kid'o och haft roligt.. Jag kom på ett nytt lustigt ljud som verkligen får Kristian att skratta ihjäl sig. Han älskar det!! Såå roligt! Man kan liksom inte sluta heller då ju! Roligt roligt - en vardag i mitt pappaliv!!

Jag har ringt på en segelbåt idag och samma sak har min sambo gjort. Detta har resulterat i att vi i morgon ska titta på en av båtarna. En 26-fotare. Segelbåt såklart! Intressant våklart! Vi vill ju bli båtägare!! Älskar havet, vänern & båtlivet! Jag var och hämtade en flytväst att ha med i morgon om vi ska ta en tur med båten eller inte. Vet ju inte vad som händer då?! Like bra att vara förberedd ialla fall.

Jag ska ringa tillbaka i morgon på den båt jag ringde på. Ägaren jobbar för ett segelföretag plus att han just nu höll på att tävlingssegla så han hade inte mycket tid att berätta om båten. Det var riktigt svårt att höra honom emellanåt. Det blåste som attan och det brukar aldrig vara till någon hjälp när det ska höras bra i telefon. Vi gjorde upp att jag skulle ringa tillbaka i morgon bitti. Sen får vi kika på båten nån gång nästa vecka när han är tillbaka.

Ska drömmen bli sann nu?? Ska vi äntligen bli båtägare?? Jag håller mina sjötummar! Håll era med för oss!!

Happy friday!!

Sömn är en...

...lyxgrej man inte ska räkna med!!

Det var dags igen då. Inatt alltså... Vaknade vid 4-tiden av att lilleman inte ville sova mer. Han ville upp! Och med upp menar jag verkligen upp!! Det dög inte att ligga hos mig varken med lella eller napp. Det dög heller inte att sitta hos mig utan det dög bara om jag stod upp. Min fråga är VARFÖR?? Vad kan vara bättre om jag står mot att jag sitter?? Det fanns ändå inget speciellt att titta på som man bara såg från den höjden. Han måste helt enkelt förstå att det är jobbigare för mig att stå än att sitta. Detta är nu den tredje natten i rad som detta händer!! Att han absolut inte vill sova.. Jobbigt är bara förnamnet!!

Så vad gjorde vi då??

Jag jag gick omkring bärandes på Kristian i vardagsrummet för att inte störa min sovande sambo. Detta pågick i lätt en timme!!

Mina ben började kännas trötta.. Eller rättare sagt, JAG började kännar mig trött av många anledningar. Dålig sömn natten innan, det var sent plus att klockan var "mitt i natten!!!". Så jag bad till gud (det händer aldrig annars) att jag kunde lägga mig ner. Ialla fall sätta mig ner. Jag gjorde ett försiktigt försök.. Men (!!!) vadan detta??? Inget klagande? Inga protester?!! Hmmm Kunde det gå vägen? Skulle jag få vila lite?

Jag behövde inte ens sitta, jag kunde lägga mig ner med lilleman nafsande på bröstet. Han fick lite lella att smaska på och verkade nöjd över det. Så där låg vi i soffan i vardagsrummet, tidigt på morgonen och verkade vara lika trötta båda två. Äntligen!!

Jag vågade dock inte resa på mig för jag var rädd att göra lilleman pigg igen så vi låg kvar.. Rätt vad det var så vaknade jag till. Jag hade somnat. Kristian med! Han låg kvar på mitt bröst och höll i mig lika mycket som jag höll i honom. Det är ju ingen jättebred soffa och man vill ju inte att han ska trilla ur den så... ja!

Nu var det ialla fall dags att få lägga sig i sin riktiga säng. King-size såklart med otroligt sköna madrasser. Betydligt bättre än en soffa!! Kristian fick krypa ner i sin säng och accepterade det. Han somnade redan vid nedläggandet. Sött!

Hur kommande natt kommer att bli vågar jag inte drömma om. Jag KAN inte drömma om det heller eftersom att jag inte får sova.

Idag har vi haft besök av en vän. Han kom strax innan kl 13 och stannade hela dagen. Vi kollade lite på film medan lilleman vilade. Sen har vi gått med gåvagn och lite annat. Ja lilleman alltså!!

Lagade middag åt oss. Kycklingpaj! Den där pajen är ju bara såå god alltså! Måste upplevas om man missat den!

Började dagen med ett bad. Det plaskades som bara den i vanlig ordning och jag fotade på så gott jag kunde. Det ser ju sjukt roligt ut när han släpper loss ordentligt! Vattnet stänker överallt och har man inte tagit bort saker man inte vill blöta ner så får man skylla sig själv.

Vi ringde på segelbåtar ikväll. En var redan såld och en annan intressant båtägare ville inte svara i telefonen. Eller kanske inte var hemma?! Får försöka i morgon igen.

Vi har trixat ihop ett dopkort nu med text och foto. Blev bra!

Vi har förresten fårr vår nya tv. Tyvärr är det fel på den och ljudet fungerar inte som det ska så vi måste byta ut den. Detta kan vi göra först på måndag så ja, trist JA! men så är det ibland.

Har inte alls mycket mer att säga idag faktiskt.. Bara slö i pallet! Kastar in lite bilder istället!!






En stark känsla av tomhet...

...finns inom mig nu när OS är över. Visst är det märkligt!! Mer om det senare...

Idag har jag fått brev från Karolinska sjukhuset. Det gäller min son. Han hade en väldigt jobbig födsel. Kemisk lunginflamation, dessutom led han av syrebrist och var tvungen att födas genom akut kejsarsnitt. Han fick ligga med kylmössa och dessutom på en kylbädd i några dagar för att minimera risk för hjärnskador. Allt gick jättebra och tack vare vetenskapens framsteg och en väldig massa maskiner så har jag idag min underbara son Kristian, som är en levnadsstark människa!

Första testerna som gjordes på Kristian för att se om han hade fått några hjärnskador var alla negativa. Inga tecken alls på några skador. Nu ska ett nytt test göras. Det är rent rutinmässigt att man gör detta test närmare ett år efter födseln.

Jag visste ju att detta skulle göras men visste inte riktigt när. Idag fick jag som sagt veta det. Det blir nu i nästa månad. Alla tester som gjorts av vanliga läkare på BVC har inte lagt märke till att något ska vara galet men man vet ju aldrig vad som kan upptäckas vid såna här tester. Det är ju såklart bra om det nu är något fel, att det upptäcks så tidigt som möjligt. Jag "är säker" på att inget är fel med min son. Han är helt enkelt för perfekt för det! hehe
Men samtidigt blir jag lite nervös över såna här saker. Just den där "tänk om"-känslan är inget vidare!!

Idag fick jag även min adapter till mobilen. Nu kan jag koppla till andra hörlurar som inte är lika sunkiga som dom medföljande. Nu låter musiken som den ska. Jag är väldigt kräsen när det gäller ljud. Är man uppvuxen i en ljudmiljö plus större delen av sitt liv jobbat i ljudbranchen så nöjer man sig inte bara med vad som helst. Kan man påverka ljudet till det bättre så GÖR MAN DET helt enkelt!

OS är slut! Det känns tomt nu på nåt sätt...
Jag satt inte som klistrad framför tv'n bara för att det var OS. Visst älskar jag OS och tycker att många grenar är underhållande att titta på. Grenar som man annars aldrig skulle orka bry sig om annars. Men bara för att det var OS fastnade man och tittade till lite extra. Oftast har tv'n mest varit igång i bakgrunden med någon av OS-kanalerna och man hade liksom OS "på besök" i sitt hem. hehe

Men nu är det över!! Man inser att man börjar närma sig nästa tio-taggars-streck nästa gång det är dags. Tiden väntar inte på någon! Det är en sak som är säker.

Det har varit en mycket bra dag idag ialla fall. Jag och Kristian har haft så mycket roligt tillsammans. Vi har skrattat mest hela dagen faktiskt. Otroligt skoj!!

Vi gjock en kort promenad till affären för att handla lite ingredienser till spaghetti & köttfärssås. Det var iof bara köttfärsen som saknades. Passade på att handla lite annat behövligt för hemmet med men tänker inte gå in djupare på det här.

Gjorde lite mat vid sidan av som skulle bli barnmat åt lilleman. Det blev helt okej. Inga sura miner eller beklagelser över maten vilket är ett ypperligt bra betyg! Han åt upp alltihopa och sen var det mysstund i soffan med lite mer skratt och busigheter innan det var dags för sängen. Vilken mysdag det har varit, rakt igenom på alla sätt! Såå skönt! Såå kul!

 Lite bilder från matstunden alldeles nyss...




Idag har varit en riktig...

...utomhusdag!!

Det har verkligen varit en härlig dag. Solen har varit närvarande mest hela dagen. Det har varit varmt  och somrigt. UNDERBART!

Vi gick en långpromenad längs en skogsstig som tillät barnvagn. Ingen av oss hade gått denna väg tidigare så det var intressant vart vi skulle hitta längs vägen. Fanns det svamp tro? Vi hoppades hitta lite kantareller men nix, det syntes inte till några. Det fanns däremot ganska gott om välkända giftiga svampar.


Jag kan återigen tacka min mobil med GPS-funktion för att snabbt och enkelt ta reda på om man kunde fortsätta vägen vi gick eller om vi var tvugna att vända. Vi kunde fortsätta så vi gjorde såklart det. Betydligt trevligare att gå en rundtur än att behöva vända och gå samma väg tillbaka liksom!!

Kristian sov mest hela tiden i sin vagn och det såg så rofyllt ut. Min sambo fick knalla omkring i skogen lite bredvid vägen för att leta svamp eller bär. Tyvärr var det heldött på bägge fronterna i denna skog. Verkligen trist!
Det var förvisso förbaskat trevligt med en promenad på dryga 3 timmar i det underbara vädret men det hade ju inte skadat att dessutom hitta några riktiga svampställen. Nåja, man får inte allting alltid. Man ska nöja sig med det braiga man får!!

När vi började närma oss slutet på promenaden så såg vi denna skylt som varnade för höns.



Tyckte skylten först var ganska lustig men sen såg vi att den inte bara "var på skoj". Det gick faktiskt omkring tuppar & höns fritt längs vägen vi gick på.


När vi kom hem igen stannade vi kvar ute i vår trädgård. Min sambo fixade lite med sin nya cykel medans jag låg i hängmattan. Vi hade precis tagit varsin smoothie som var välbehövlig efter promenaden. Underbart!!

Vi var bjudna på middag hemma hos min sambos bror vid 18-tiden så vi åkte dit då och blev bjudna på smarrig kyckling-paj plus kola-tårta till efterrätt. Vi snackar välplacerade kalorier!! Såå gott, sååå gott!!!

Avslutningsvis slänger jag in en bild på sconsen från i morse. Precis uttagna från ugnen. Smöret smälte och även osten vi hade på. Det är ALLT som jag tycker att man ska ha på scones. Inget annat!! Mmmmm!!!

  

Min sambo är...

...underbar!!

Min sambo gav mig sovmorgon idag. Hon tog dessutom hand om lilleman i natt när han vaknade. Jag har med andra ord fått sova ut riktigt ordentligt inatt. Lovely!!

Jag är väldigt tacksam för detta såklart och sånt här belönas alltid på nåt speciellt sätt. Exakt hur vet jag inte denna gång men någon trevlig överaskning åt min sambo väntar på henne. Får tänka ut nåt riktigt bra!!

Solen skiner ju ute idag med!! Sweeet! Det får bli ytterligare en utomhusdag känner jag. Det gäller ju att passa på menar jag. Snart blir regnet en vardag och man önskar att man tog vara på lite mer soldagar. Alltså blir det att göra detta till en vana. Solsken innebär att hålla sig utomhus så mycket man bara kan, ta promenader, göra picknicks om man går längre sträckor. Det är ju bara så underbart att ha med sig en riktig picknick och njuta av den på något trevligt ställe.

Min sambo sover nu. Kristian vaknade just och leker med en borste här bredvid mig. Emellanåt kommer han till mig och försöker skriva på tangentbordet. Det gäller att vara med så han inte trycker på fel tangenter då så att allt detta man skriver eventuellt försvinner. Det har hänt nämligen!! Men men är man nyfiken så är det ju klart att man ska få utforska. Sen är det ju upp till mig att välja bra tillfällen för detta.

Dags att förbereda frukost. Det blir mackor, fil, flingor, kokta ägg och bubbelvatten.

Trevlig söndag på er!!

Ps: Överraskningen blev Scones till frukost med! Sen blir det nog en picknick senare under dagen... DS!

En stank av döden...

...trängde sig på!!

Det luktade död! Var och handlade förut i affären. Det var på förmiddan och det svärmade verkligen av pensionärer! Det osade död lång väg. Jag skulle bara ha några få varor men det tog ändå lång tid tack vare dessa zombies!
En tant var så puckelryggad att hon lätt kunnat jämföras med mounteverest. I denna gamla ålder verkar man tro att korgarna försvinner från avlastningsplattan automatiskt! En tant använde nog ett visakort för första gången själv. "Vadå pinkod?" "kortet åkte inte in hela vägen, är det fel då?" (om att kortet hade ett chip som skulle läsas av).

Suck säger jag bara!

Kristian har nu bastat för första gången. Det var väl på tiden då han har en del finskt blod i ådrorna!
Vi har haft en underbar dag idag! Badat för sista gången i år antagligen. Grillat, fiskat och ätit utomhus kanske även det var sista gången på ett tag. Hoppas inte men man vet ju inte. Allt beroende på kommande väder!
Nu sitter vi i bilen på tag hem. Kristian sover och min sambo kör.

Det passerade en älg över vägen precis! Spännande!

Trevlig lördag!

 
- En bild tagen idag -

Föreställ er...

...följande...

Det är ett bröllop! Det ser för ögat ut som vilket bröllop som helst. Lagom pampigt, lagom utsmyckat allt som det ska vara i bröllopstider!!

Klockorna slutar att ringa och kyrkorgeln börjar spela bröllopsmarshen. In kommer brudgummen och går mot altaret strax efter honom kommer brudtärnorna tillsammans med både bestman och andra kavaljéer och slutligen bruden som leds in av sin far.

Det blivande brudparet tittar på varandra och utstrålar lycka över att dom ska gifta sig.

Kyrkorgeln slutar att spela och prästen tar sig ton och pratar om varför vi alla har samlats där just denna dag... Precis innan vi kommer fram till den första psalmen säger prästen följande:

Ja då bryter vi här för lite reklam! In kommer några teaterpersoner och gör reklam för någon produkt. Dom skriker nästan för att reklamen ska ju vara högre än vad som helst som den avbryter. Reklam?? Ja eftersom det är frågan om ett budgetbröllop utan dess like. Skulle inte det vara en rejäl överraskning? Vilken skräll på nåt sätt. Skulle det vara en möjlighet för personer som verkligen inte har råd att gifta sig?? Att någon eller några företag bekoster bröllopet mot att dom får ha reklam. haha Rolig tanke om inte annat! Kanske t.o.m skulle kunna göra sig rolig på film bara för att hela grejen är så genomfel!!

Men det är inte därför jag skriver idag... :)

Vi ska alldeles snart göra oss iordning. Vi ska åka till några kompisars sommarställe. Vi kommer att basta och antagligen i samband med det göra årets sista bad. Brrr! Vågar inte ens tänka på hur kallt det antagligen är i vattnet nu. Det ska bli trevligt att åka dit ialla fall!!

Sitter samtidigt och tittar på pingisen.. Persson spelar riktigt bra men han ligger under mot Wang Hao och frågan är om han ska lyckas vända detta. 9 lika, 2 poäng från seger för Wang Hao som nu i skrivande stund blev en matchboll.. AJ aj! Kom igen nu Persson... ATTANS!! Det är över... Vad synd!! Persson spelade mycket bra men tyvärr räckte det inte denna gången.

Dags att göra morgonrutinen för oss vuxna i hemmet!

Trevlig lördag på er!!

Har du äkta bananer i...

...brallan??

Fråga mig inte HUR men började fundera på bananer förut och inte vilka bananer som helst utan chiquita's!! För det var JUST DET funderingen handlade om. Vilka andra märken på bananer finns det egentligen? Hur viktig är egentligen chiquita-reklamen som gick i tv för ett tag sen? Vi har väl alla sett den?!

Om du skulle gå till affären och handla bananer, vilka andra märken finns tillgängliga?? Det kanske finns ekologiska bananer? Vilket märke har dom??

Man kanske kan förfalska chiquita's bananer?? Det är ju inte så att dom innehåller en silvertråd eller vattenstämplar!! Dom har ett klistermärke på sig!! That's it!! Men... Vart får man dom andra "fulbananerna" ifrån? Skulle nån märka någon skillnad??

Vad har då chiquitareklamen för syfte?? Att få oss sugna på bananer? Vi vet ju alla att det blir chiquita eftersom det inte finns några andra alternativ.

När jag var i västindien smakade vi andra sorters bananer.. Allt från små söka saker till biffigare större saker som grillades. Jag har dock ingen aning om vilket märke dessa bananer hade. Man kanske skulle ha frågat för att försäkra sig om att man fick äkta vara och inga sunkiga banankopior!! Bananrepublik NEJ TACK! Chiquitarepublik kanske är bättre?? hehe


Blir min son en...

...rockstjärna tro??

Igår var jag ju som sagt och besökte två polare. Det var tänkt att jag skulle ha hunnit med att lämna lite saker till second hand här i väsby. Googlade upp adressen och knapprade in i GPS:en. Jag vet ju på ett ungefär vart stället ligger och det var väl därför som jag blev så förvånad när GPS:en verkade ha en annan destination i tanke. Hmmm Försökte ringa till min sambo för att reda ut det. Fanns det två? Spelade det någon roll vilken jag valde? Fick inget svar så jag tog det blixtsnabba beslutet att åka vidare till mina polare i Solna. Jag var ju ändå aningens sen till dom.

Ganska surt att man fyllt bilen med en tv, stereoanläggning och en kasse kläder som man sen fick kånka tillbaka till förrådet. GRRR!!

Jag fick några minnen till min ena dator och när jag väl skulle sätta i dom så passade dom inte. Det var fel typ. Jag vet ju att det finns några olika standarder så jag hade kollat hur dessa såg ut. Trodde att det skulle räcka med det. Men (!!!) IKKE! Det var 2 mm som skiljde vart en passningsskåra var för att kunna sätta dit minnena. Hmmm ja ja, bara att byta men trist ändå!

Idag kommer min sambos syster. Vi ska äta middag hos hennes föräldrar sen efter det att min sambo har ridit. Lovely! Alternativet var att jag skulle ha lagat mat åt alla medans min sambo var i stallet. Umm NEJ TACK! Min sambo gör nämligen det, rider på fredagar. Själv funderar jag på att välja ut nån kväll i veckan som jag ska simma på. Känner att jag behöver komma igång lite mer och simning är ju väldigt trevligt!

Funderar på om man skulle åka in till city sen när lilleman har vaknat. Det blir nog lagom tills dess att tvättmaskinen blir klar skulle jag tro. Åka in som sagt och hälsa på polarna i musikaffären där jag jobbade förut. Jag måste även ta mig i kragen och hälsa på mina nuvarande arbetskamrater. Det var ju ännu längre sen jag såg dom. Skäms på mig!

I morgon ska vi åka till några vänners sommarstuga och hälsa på. Ja det är väl så dags nu va? Sommarstuga alltså, ingen höststuga! Vi stannar där över dagen och hoppas på regnfritt väder. Det gör ont i mig att jag missar släktträffen i Karlstad i morgon. Hade så gärna velat vara med där. Hade jag bara vetat om det tidigare så kanske vi hade kunnat komma. Nu var för mycket annat planerat redan.. Shit alltså! Planerat i förväg!! Inte min stil vanligtvis. Jag är ju Mr spontan himself ju! Är det ett ålderstecken? Nej inte alls. Min sambo som är yngre än mig har utövat denna syssla sen alltid tror jag. hehe Synd ialla fall att inte vara med.

Här kommer lite nya bilder tagna idag! Min son - blivande rockstjärna??


- Lagom snäll pose -


- Övar mikrofongreppet -


- Spanar ner på sina fans -


Happy friday!

En tröttis som inte...

...ville sova!!

Jag borde ju vara tröttare!! Ändå känns det inte alls farligt.. Somnade till slut vid 6-tiden i morse. Kristian vaknade till precis innan men somnade snabbt om. Vaknade igen vid 7-tiden, även det en snabbis.. Sen vid 07.50 var det dags att gå upp. Då hade han sovit klart.

Hur mycket sömn fick jag egentligen? Hmmm Men det är såklart inte hans fel att inte jag kan sova. 

Gjorde morgonrutinen, alltså ätit gröt och tvättat oss. Ja Kristian fick bada idag. Såå kul!!

Sen blev det lite torkdags i den gröna handduken med huva.

 



Var och hälsade på några polare i solna idag. Dom jobbade och hade flyttat till nya lokaler för ett tag sen så det var skoj att se hur dom hade fått det. Min lille skatt Kristian var med och dom såg hur stor han hade hunnit bli sen sist.

Efter en stunds lekande med diverse kartonger och annat som fanns tillgängligt så kom tröttheten. Det gick jättefort!! Mer och mer gnäll kom från den lilla munnen. Bjärnbrodern A fixade en madrass och lite kuddar som vi byggde ihop till en mysig koja åt lilleman. Det var inte så lockande som vi hade hoppats. Han la sig ner ett litet tag men sen fanns det ingen ro för att vilja somna. Det fanns ju så mycket nytt spännande att kolla på. Försökte att bädda kojan till en bädd istället men neppz, det dög inte heller. Det var helt enkelt bara att packa ihop och tacka för oss och åka hemmåt. Inom 2 minuters bilkörande somnade han.

Själv är jag inte trött än. Vet inte om jag kommer att bli det heller. Kanske inte behövde mer sömn idag? Hmmm




Hur fort kan du gå...

...jättelångt utan att springa???

Alltså vad är det egentligen för vits med en "sport" som gång? Det ser ju bara löjligt ut plus att reglerna för vad som faktiskt är gång är lite mysko!! Hörde av kommentatorerna att reglerna är enligt följande: Gångarten ska enligt ögat se ut som om konstant mark-kontakt. Detta innebär dock inte att det faktiskt är så. Filmar man och spelar upp filmen i slowmotion så är det inte konstant mark-kontakt!!! Eh!? Är det bara jag eller blir det inte väldigt svårt att bevisa "fusk" då?

Att grenen ser fruktansvärt löjlig ut är ju en annan femma. Finns det någon som verkligen kan säga med stolthet att man är gångare professionellt?? Vad utför juniorerna för gren då?? 10.000 meter KRYP?? Nej det känns bara urlöjligt på nåt sätt. Hör bara hur fånigt det låter: "Hur fort kan man gå jättelångt utan att springa??"

Jag hade förtsått mig på det om det hade varit gång på händerna! Förstår att det är väääldigt svårt att springa på händer liksom!! Då hade det kunnat bli en gångtävling värdig namnet men inte skulle man väl bli diskad om man kunde springa på händer! Där snackar vi OS-gren!! 10.000 meter på händer!! Kanske skulle finnas en marknad för en heeelt ny produkt, gånghandskar. Skulle handskarna vara dubbade? Kanske se ut som ett bildäck till mönster? Eller mer som en spiksko?? Vem vet?

Hur skulle dessa personer se ut egentligen?? Enorma armar och spinkiga ben skulle nästan vara ett måste för att göra bra tider. Hur skulle man ta till sig vätska under loppet?? Skulle man bli diskad om man tappade balansen eller skulle det kunna vara okej under maximalt ett visst antal gånger?? Hmmm

Ta bort grenen gång ialla fall!! Tillsätt nåt annat.. 10.000 meter moonwalk kanske?? Eller 800 meter breakdance när vi ändå är i farten!! 5 km shopping? Eller kanske 55 meter ligga still??

TrööööttzZzzZzZzzZZzZzzz


Kalorierna smakar som bäst...

...när man äter nåt onyttigt!!

Hade det inte vart roligt om det även fanns "Growlsång på skansen"?? haha Antar att det inte hade varit lika mycket köande pensionärer dit då inte. Tror heller inte att varken Kikki Danielsson eller Arja Saijonmaa hade snyftat ut om att få medverka i programmet. Kul tanke!! (För er som inte vet vad "growling" är, googla!!)

Var hos läkaren förut och fick konstaterat att allt var som det skulle. En vanlig rutinkontroll som görs mellan 10-12 månaders ålder. Jag påpekade att han hade kräkts rejält vid tre tillfällen. Iof med några månaders mellanrum men ja.. Det var nog ingen fara konstaterade doktorn. Det var nog inget att bry sig om men att jag skulle vara observant om det kom mer och oftare. Men men än så länge är det inget att oroa sig för alltså.. SKÖÖÖNT!!

Gick sen till apoteket för att hämta ut modersmjölksersättningen som jag beställt till apoteket i måndags. Som vanligt strulade det på apoteket. Det hade inte kommit. Det var restnoterat.. Jag fick ialla fall ut en laddning med 6 burkar som räcker ett tag. Jag skulle ha haft två men dom hade nu bara en så jag fick nöja mig med den. Bättre än inget för det börjar sina på den fronten nu. Bara en burk kvar och den är öppnad och snart bara halvfull.

Kristian fick fisk idag och det var sådär. Kanske har bilvit lite trött på det nu. Han tyckte verkligen om det igår men det är väl som för en annan, blir tråkigt med samma.

Själv åt jag pannkakor...Kalorierna äg ju godast!! hehe
Jag vet, det är inte jättenyttigt men det blir å andra sidan inte så ofta så det är nog okej. Det är ju bara såå fett gott! Minns när man var knatte och gick i plugget. En av mina två "björnbröder" (bästa vänner) gillade inte pannkakor så jag & den andre björnbrodern brukade tävla om vem som skulle få dom. Hellre några extra pannkakor liksom istället för soppa. Inget svårt val i den åldern!

Det blir en lugn hemmakväll för min del. Gjorde som hastigast stan förut när vi var klara på BVC. Fanns inget roligt där så jag åkte hem. Sambon befinner sig i Lund så det är endast jag & lilleman hemma.

Dags att ha lite ego-kväll med lilleman!!

Lite regn, många steg & mjölkfria...

...milkshakes!!

I morgon åker min sambo till Lund i två dagar vilket innebär att jag och lilleman kommer att vara ensamma här hemma. Plejset helt och hållet för oss själva helt enkelt! Vad hittar man på då tro??

Blir kanske lite mer övning på att gå med gåvagnen?? Det dröjer nog inte alls länge nu tills han tar som första stegen på egen hand. Han försöker hitta balansen ganska mycket nu och man ser hur han jobbar på det. Kul kul!!

Gick en promenad med sambon förut. Det blev en rejäl runda. Betydligt längre än vad vi först tänkte oss men det gjorde inget. Det var bara skönt och trevligt, ja tills regnet kom som en överraskning. Men det var inget större regnmoln som passerade så vi blev inte genomblöta trots allt. "Lite regn har väl aldrig skadat??" Nu tror jag dock att det har det, men inte denna gången!!

När vi kom fram till den sjö vi hade tagit sikte på så blev det efter ett tag som en återvändsgränd. SUCK liksom! Det är oftast ganska trist att behöva gå tillbaka samma väg man kom från. Det brukar alltid vara trevligare om man kan gå en runda med "ny mark & ny utsikt" hela vägen. Eller?? Jag tycker ialla fall det. Jag tog upp min telefon och kollade på karta i den hur det såg ut. Trodde mig se att det var som nån stig man kunde gå och komma rätt så vi chansade. Denna stig blev mindre och mindre och till slut var den som uppäten. Puts väck! Det fanns istället en stor äng. Ett fält snarare men med gräs så det gick ju att gå där, vilket vi beslutade oss för att göra. Kristian låg med ganska stora ögon i sin vagn när det guppade & skuppade som bara den. Underlaget var långt ifrån plant. Men det gick ju och han skakades ju inte ur vagnen heller så...
Hade det bara skakat lite till så hade nog hans mjölkfria modersmjölksersättning skakats till mjölkfri milkshake!!

Men det fanns en rättvisa, det var andra folk ute som heller inte hade regnskydd som det regnade på!! hehe

I morgon ska jag nog bjuda upp lilleman till dans igen. Han brukar dansa för & med mig när jag spelar musik för honom. Så sött! Han älskar verkligen musik, precis som sin far! Perfectamente!!

Gråt inte över...

...spillda ärtor!!

Den senaste tiden har maten varit riktigt trevlig. Vi har lagat underbara måltidet plus att det fanns älgkött på släktträffen!! Man ska heller inte glömma bort vårt alldeles egna smultronställe som varje dag har ett gäng nya röda bär att bjussa på!!

Igår gjorde vi en trevlig köttfärspaj och idag en supergod fiskgratäng. Vi skulle ha gröna ärtor till gratängen vilket var väldigt längesen för mig. Jag tog ut en påse från frysen och ställde den på bordet och råkade såklart tippa till påsen så den välte. En stoooor drös frysta ärtor förr mot golvet vilket gav ifrån sig ett oljud som skrämde Kristian som satt under bordet. Han visste inte vart han skulle ta vägen men lugnade sig snabbt när vi skrattade åt vad som hände.

Vi passade på att göra mat åt lilleman med. Han fick kokt fisk, några mixade ärtor plus potatis som jag råkade mixa till nån klistergegga. Blandade ihop allt med två droppar margarin och för första gången tyckte faktiskt lilleman om maten vi gjorde åt honom på riktigt. Vilken succé!! Och fisk dessutom, såå gott, såå bra!!

Kastar in lite bilder från dom senaste dagarna...

Just det!! Vad blir min mormor till Kristian?? Gammel-mormor väl? Eller?? Gammel far-mormor?? Tror inte jag hört det sistnämnda uttrycket faktiskt... Ja ni fattar... Eller??


- Hallåååå där inne!!  -


- Hallå här ute med -


- En typ alltid jätteglad Kristian -


- Kristian hos min mormor, sin gammel-mormor?? -


- Gungar på benet innan läggdags -

Släkten är långt ifrån...

...värst! Snarare tvärtom faktiskt! Har haft det supernice! Vilken skön släkt man har alltså!! Vilket härligt gäng!!

Kom till min kusins plejs. Dom hade köpt en ny villa (eller ett palats snarare) som väldigt enkelt rymde hela släkten på min mors sida. Vi var nu inte allihopa tyvärr men många var vi. Vi var drygt 50 personer som kunde vara med och minstingen - Kristian tog stor plats!! Men på ett jättebra sätt alltså! Det var skoj att han fick träffa sina släktingar och släktingarna verkade så glada över att då träffa honom. Min mormor hade skvallrat om min situation med honom så alla var ivriga över att få träffa El Kid'o.

Men vilket hus alltså!! Det var kanske bara(!!!) en 10-rumare men några av rummen var ju på 80 kvadrat. Trädgården var något gigantiskt med. Man funderar ju på hur städningen delas upp. Mycket yta att hålla reda på. Mäktigt!! 

Maten var fantastisk!! Det är nåt speciellt med älgkött alltså!! Mums! Det blev en massa rester kvar från igår så det blev även älgkött till frukost idag. Inte mig emot! Inte mig emot alls!!  

Det var skoj att träffa alla kusiner och nya respektive man inte träffat tidigade. Kul att se hur stora vissa hade blivigt. Sist man såg dem var dom ju för sjutton barn som nu hade växt upp till vuxna personer. Skoj!

Det blev ganska sent. Runt 4-snåret stämplade jag in tillsammans med några till som hållit sig vakna. Vi snackade om allt och inget och drack goda viner och bara hade det såå fett bra!!

Jag hade verkligen sett fram emot denna träff.. Mindes hur rolig den förra träffen var för 5 år sen så det var verkligen skoj att träffas igen nu. Det var ju på tiden med!! Hoppas vi träffas igen innan om 5 år.

Kristian har haft såå kul. Han fick spela piano inför allihopa. Det var faktiskt inte så tokigt som man kunde tro ljudmässigt. hehe Underhållande - JAJAMENSAN!!

Kan man få ett glas...

...rött tack??

Sitter just nu med ett avslappnande glas rött. Jag tar det lugnt ikväll. Min sambo är ute med vänner på krogrunda. Jag har varit och hjälpt en snubbe med hans ljudanläggning. Vi fick ordning på det. Lilleman var med och är det något han älskar så är det kablar. När det gäller ljudutrustning behövs mycket kablar, med andra ord det var en riktig guldgruva för honom. hehe

Det var inte långa stunden jag var där men fick en liter whiskey plus några hundringar för besväret. Man tackar!

Ska på släktträff i morgon. Roligt! Sen funderade jag ju på varför det inte är några släktträffar på min fars sida och så sent som förut idag så snackade jag med honom och han upplyste mig att det faktiskt var en släktträff planerad nästa helg redan. Snabba puckar!! Kan man komma på det tro? Hmmm! Jag hoppas ju det såklart eftersom det finns vissa där som ännu inte träffat min lille skatt - Kristian!

Kom på en sak förut. Jag kan inte hur det funkar med ridsporten på tävlingar men hörde förut att det var någon som hade blivit av med sin medalj för ett antal år sen för hans häst hade nån salva på sig som tolkades som doping. Ialla fall...
Hur funkar det egentligen? Är det hästen som blir avstängd eller är det ryttaren eller båda två? hehe Får ryttaren rida på någon annan häst i tävlingar? Känner hästen någon skam över att "ha fuskat"?? hehe

Känner att det är ytterst lite som jag kan om ridsport! Jag har testat att rida på hästar en del förr i livet men det var några år sen nu. Det var en speciell häst som jag brukade rida ganska ofta ett tag. Pricken hette han. En f.d. tävlingshäst som fortfarande hade mycket krut i sig men dock inte tillräckligt för att tävla på dom höga nivåerna längre. Men han och jag fann varandra redan vid första ridningen. Minns en gång när han plötsligt bara drog iväg med mig. Han började tävla med en bil som åkte på motorvägen alldeles intill fältet vi red på. Alltså jag är verkligen okunnig vad gäller ridning så tro inget annat!! Allt jag kunde om ridning var att försöka hålla mig kvar på hästen. Sen hoppas man att han styrde åt olika håll när man drog i remmen i hans mun. I detta fall när han tävlade så tappade jag dessutom ena foten ur stigbygeln plus att jag närmade mig ett dike i ilfart. Hästen hoppade såklart över diket med mig på plus att det efter diket kom en korsande väg som jag inte ville passera. Men det gick bra! Jag trillade inte av, jag fick stopp på den skenande hästen innan bilvägen och allt var frid och fröjd, precis som man aldrig gjort något annat. HELBALLT!

Skulle mer än gärna rida på pricken igen. Kommer han ihåg mig tro? Eh NÄE! Men jag kommer ihåg honom och det räcker för mig.

Happy friday!

Vart tog veckan...

...vägen egentligen???

Denna veckan har ju bara gått sjukt fort! Det är redan fredag i morgon. Jag har en hel del som jag ska försöka hinna med. Jag inser självklart att jag inte kommer att hinna med allt men får göra det bästa av situationen och prioritera. Jag fick ett samtal förut från en kille som behöver hjälp med sin PA-anläggning (alltså ljudutrustning för er som inte känner till det). Han ska uppträda på lördag och vill att allt ska vara tip-top inför det. Något strulade sist tydligen så vi ska kika på vad det kan vara för fel. Eftersom jag ska på släktträff på lördag har jag ingen möjlighet att fixa det då.

Ser fram emot släktträffen! Kul att träffa alla glada kusiner och andra släktingar såklart. Sist var det jätteskoj så jag räknar med en succé även denna gång. Folket ska få träffa Kristian för första gången. Spännande för honom, spännande för dom.

vilket väder det har varit idag alltså. Det har blåst som &%"#¤%!! Jag gick en promenad förut för att kolla in kyrkan som El Kid'o ska döpas i. Den var tyvärr inte öppen så jag får kolla in den en annan gång. Jag ringde förut och bokade tid för dopet. Kommer att få ringa tillbaka i morgon för att ändra klockslag men annars är det en bra dag. Det blir nämligen på hans födelsedag!! Eftersom det har blivit så utdraget på grund av många olika orsaker så känns det bäst att det blir på just denna dag.

Tjejen jag pratade med i församlingen kunde ju inte svara på någonting. Jag förklarade att jag verkligen inte hade någon aning om hur detta skulle gå till. Nähej sa hon och liksom fnissade. Jag förväntade mig ju då att hon skulle börja med att dörklara det hela hur det brukade gå till men det gjorde hon inte. Istället blev det bara tyst efter det där fnisset som verkligen inte hjälpte. Det var tyst några sekunder för länge ni vet så jag var ju tvungen att säga nåt. Jag försökte igen att få henne att förstå att hon kanske kunde berätta lite för mig så jag frågade om det var något speciellt som jag skulle tänka på eller känna till. Det var det inte förklarade hon och blev sen sådär tyst som hon blev innan. Hmmm
Jag försökte mjölka henne på frågor men insåg till slut att det var svårare att få ut henne något än att köra bil på lina.

Jag fick veta vad prästen hette som skulle döpa Kristian. Han skulle tydligen höra av sig till mig sen senare nån gång längre fram. Jag fick även veta att dom inte hade hand om en festlokal som ligger alldeles intill prästgården. Min sambo berättade senare att hon visste vilka som hade det, nämligen bostadsförmedlingen. Men vi får se om det blir den lokalen som vi ska hyra eller om det blir någon annan. En fördel med denna lokalen är att det endast är några knappa hundra meter från oss dit. Smidigt värre!!

Men men... det får vi se sen.. Måste först försöka ta reda på hur ett dop går till om man själv har barnet som ska döpas. Innan har det ju varit enkelt, då har man ju bara varit publik och inte behövt något mer än att komma i tid och se okej ut.

Mer bröllopsklockor...

...som slår bling bling!!

Har återigen blivit inbjuden till bröllop. Denna gång kan jag tyvärr inte vara med. Jag ska nämligen på släktträff vilket varit bestämt sen länge. Nåja, verkligen trist att det krockar men vad gör man?

Ska bli riktigt skoj att gå på släktträffen. Det var längesen jag träffade hela det glada gäng som finns på min mammas sida. Det var för övrigt för längesen jag träffade min släkt på min pappas sida med. Hmmm varför blir det aldrig några såna träffar på den sidan längre? Det var mycket sånt förr när man "var ung" men inte längre, eller så hålls det i smyg utan min vetskap. ;)

Nu sover Kristian. Jag är inte lika trött idag som igår även om jag var uppe i natt en bra stund. Men det har varit mysigt idag på förmiddan. El Kid'o har varit så goo och glad mot mig. Vi ha sparkat boll och gått med hans gåvagn. Vi har busat i soffan och ätit lite mat.

Det är några vänner på väg hit om en liten stund. Ska hänga lite och sen åker jag med dom in till söder när min sambo kommer hem. Okej kanske inte exakt direkt då men ja...
Vi ska ju ut och ha lite svensexa med en barndomsvän. Han ska gifta sig med en tjej som gick i samma klass som oss på högstadiet. Att dom inte gift sig tidigare kan jag inte svara på men det är aldrig för sent för det. Vissa behöver 15 år på sig tillsammans för att avgöra såna stora beslut. hehe Nej skoja bara! Kul att dom ska gifta sig ialla fall!! Synd att jag inte kan vara med.

Dags för lunch för min del. Det blir lite grillrester från igår. Jaa, vi grillade faktiskt! Det var ett bra tag sen och det regnade inte så det var lika bra att passa på eftersom det inte ser ut att kunna bli så mycket mer grillkvällar framöver.

Just det! Min sambo kom på en ganska briljant idé. Kristian ska få döpas när han fyller 1 år! Det känns som lagom långt fram i tiden (även om det är sent för dop normalt). Men jag hade tänkt ringa till församlingen idag men såg att deras öppettider inte var synkade med mina. hehe Det får bli ett samtal i morgon istället.

Lunchtajm!

Min son låter mig...

...inte sova!!

Jahapp då var det dags igen då. Att bli väckt av lilleman. Varför låtar han mig inte sova?? Varför kan inte han sova? Vad är felet? Detta har kommit helt plötsligt dessutom, det är just DET som är så skumt.

Självklart förstår jag att rutiner ändras hela tiden men att helt plötsligt från INGENSTANS börja vakna såhär sjukligt tidigt känns ju bara MIFFO!!

Han är inte ledsen eller så, bara för pigg för att sova. Det handlar inte om att han inte får leka slut på energin om dagarna heller, för DET FÅR HAN!

Jag är trött på det här - BOKSTAVLIGEN TALAT!!!

Snälla, snälla, SNÄLLA Kristian, sov nu!

Jag blir inte trött...

... på att lilleman har energi, jag blir trött av att behöva gå upp för tidigt!!!

Stackars stackars mig!
Nu har lilleman bestämt sig för att gå upp.. NU!!! Eller rättare sagt så har han velat gå upp sen en timme tillbaka. Men jag trodde ju inte det först. Han brukar ju aldrig vilja gå upp så tidigt... Så varför nu??

Just nu i skrivande stund leker han på golvet. Han är helnöjd över att vara uppe. Jag känner det mer som att han håller mig gisslan. Ett gisslandrama med andra ord. Ett gisslandrama där han kräver att jag inte ska få någon sömn. Tror det är det enda kravet han har för jag har verkligen försökt ALLT annat!

Blöjbytet gjorde inte alls susen. Lellan var intressant ett litet tag men nej det var inte det. Han ville inte ha nappen. Han ville inte bara stå i sin säng. Det var liiiite okej om han låg ner och jag klappade honom men han började snart rulla omkring och sen var gnället ett faktum. Det är inget gnäll nu. Nu är vi uppe. Min sambo ligger kvar i sängen. Hon ska ju snart gå upp och åka till jobbet. Stackars!!

Detta börjar ju bli löjligt.. Måste få nya rutiner, detta kommer inte att hålla som det är nu. SUCK!

När andra går pigga...

...får man själv försöka spela med!

Det är inte klokt vad trött man kan vara. Varför så trött??

Jo låt mig berätta...

Gick inte och la mig i tid direkt igår men det är ju inte alltid jag gör det. Kristian vaknade inatt vid flera tillfällen utan att vilja somna om. Man fick alltså vara vaken långa stunder flera gånger genom natten. Vad innebär detta då? Jo, minimal sömn till mig och min sambo.

Han blev trots allt lite trött han med senare på förmiddan. Vilken tur för det innebar ju att även jag kunde passa på att vila. Det blev mysfaktor 110 faktiskt. Han somnade på mitt bröst när jag låg i soffan. I ca 1½ timme sov vi sådär och det var supermysigt!

Måste erkänna att jag blev riktigt imponerad och snopen idag när jag öppnade brevlådan. Beställningen som gjordes igår (söndag) kväll låg så fint i brevlådan idag. Någon måste alltså ha jobbat igår kväll för jag ska få mina linser idag. WOW! Thank you Lensway!

Idag har det varit en sån där riktig segardag. Lite sömn i natt satte sina spår även om det var hur mysigt som helst förut idag när lilleman somnade på mitt bröst och vi gemensamt sov i närmare 1½ timme. Lovely! Men det har ialla fall varit en dag utan en massa händelser. Mest lek med lilleman och vila i soffan mellan varven. Det har förvisso varit ett riktigt skitväder med regn och stark blåst som stoppat mitt sug för att gå ut i det friska. Dagar som denna behövs ju med.

Har tankat hem en ny ljudbok. Har börjat älska att lyssna på ljudböcker. Eftersom jag själv aldrig någonsin läser böcker så är detta ett mycket bra sätt att "läsa böker" på. Man slipper läsa själv och kan lugnt och avslappnat luta sig tillbaka och bara lyssna. Perfekt med personer som verkligen lever sig in när dom läser för en. Perfekt även att lyssna när man kör bil.

Några saker som jag ska köpa inom en snar framtid. Ny LCD-tv, ny bil, segelbåt, ny cykel med barnstol. Ja vad jag kan komma på alltså.. Låter det billigt?? Knappast! Men men som tur är handlar det ju bara om pengar.

Någon som har något tips förresten på en trevlig cykel för en man/kille (vilket som så länge den passar mig) som man kan ha en barnstol på?? Jag vet bara att jag har sett damcykelmodeller men det måste ju även finnas för pappor.. Eller?? Tipsa mig!! Ringde faktiskt på en cykel idag men återkommer till det lite senare...

Imponerad...
Nu ska man väl vara garderad att aldrig mer gå fel eller inte hitta vart man ska. Nu när jag har GPS både i bilen och i mobiltelefonen. Uppgraderade kartorna till den idag dessutom så nu är den bättre än den jag har i bilen helt enkelt. Lustigt!

Jag har alltid varit lite av vilse i pannkakan när det gäller lokalsinnen hit och dit. Jag kan skilja på höger och vänster utan problem, har svårt med att veta vart nott ligger. Lär mig aldrig namnet på gator så när folk pratar om även välkända gator i sthlms-området så nickar jag bara med som om jag vet vart dom menar. hehe
Det har t.o.m hänt att jag har dragit valsar om att man stött på någon vän man inte sett på länge och stått och pratat länge när man egentligen har virrat omkring och gått bort sig. Men aldrig mer (hoppas!!!).

Gick en längre promenad ikväll med sambon med sikte på en cykelaffär. Hon hade bestämt sig, idag skulle hon minsann köpa en cykel. Kom dit efter några kilometers promenerande (och hade lite hjälp av GPS:en vid ett tillfälle). Hon kollade in lite olika modeller innan hon bestämde sig. Den skulle finnas klar att hämtas i morgon. Så enkelt det kan vara ibland alltså!
Jag ska ju också köpa en cykel men ringde på en som verkar vara väldigt bra och ska kika på den i morgon. Killen som jag snackade med verkade tro att jag kunde allt om cyklar, vilket jag inte kan. Han tog typ för givet att alla visste vad Ja vad nu växlarna hette och att däcken var dubbel-nånting?! Ingen aning vad killen jiddrade om men det lät som det var bra egenskaper. Får väl se i morgon. Det måste ju gå att montera på en barnsits för att det ska vara intressant för mig. Men frågan är hur det kommer att se ut?! Man vill ju inte att det ska vara värsta skogs-tjofräsen och en plastig missanpassad barnsits liksom. Hmmm det blir nog bra. Cykeln är en hybrid-modell ialla fall. Anpassad till att gå fint på asfalt samtidigt som den kan klara av lite tuffare tag. Hybrid helt enkelt! 

Avslutar med nåt äckligt!!!
Shit vad äckligt alltså! Satt inne i kontoret här hemma och kollade upp i taket. Såg då att det var täckt mer eller mindre av diverse flygfän. Nattfjärilar, mindre saker som flyger, inga mygg eller knott alltså utan något annat! URK! Va fan!! Vart kom dom ifrån?? Varför håller dom bara till i kontorets tak? Det finns andra rum med tända lampor som det inte syns till det minsta av småkryp i. Vi har fått nya grannar här över sen en kort tid tillbaka. Kan dom ha nåt med saken att göra??

Det kryper i hela kroppen på mig nu bara för jag såg den där hemska synen!! BRRRR!!! Jag tog fram dammsugaren och sög bort allt jag såg. Allt som rörde sig det minsta, ALLT! Bara minuter efteråt såg det nästa likadant ut. Fy fan alltså! Anticimex nästa här! Detta går bara inte!

 Nattinatti

Jag vet, jag har varit usel...

...på att ta med bilder!!

Jag har verkligen varit SKITDÅLIG på att ta med bilder den senaste tiden. Det har liksom inte blivit av sen min kamera började strula. Nu använder jag den inte eftersom den inte är pålitlig. SKITTRIST! Jag som alltid hade den med mig överallt innan och tog massvis med bilder. Ska bli bättre på att ta med tjejens kamera nu istället. Jag är inte lika intrimmad på den men ska leka lite med den så man blir det.

Jag har lite bilder idag som ska införas för att jag tycker att en blogg blir så mycket trevligare med bilder.


- Lekte lite bonde i Sigtuna -

Men det är inte därför jag skriver idag...
Idag har vi gjort en utflykt till Sigtuna. En liten stad strax utanför Stockholm. Det är väl sveriges första stad eller hur är det? Skitsamma, vi var där ialla fall. Lagom trevligt väder, kul att strosa omkring bland övriga turister och bara va för ett ögonblick. Åt mackor på ett trevligt café som låg mitt i en trädgård. Gick igenom nån gammal kyrkruin som var typ överfull med utländska turister som fotograferade stenväggarna. Undrar vad man har såna bilder till egentligen?


- Kristian går med sin gåvagn -

Det fanns ett träd längs en väg vid vattnet som man enkelt kunde klättra upp i. Klart man blev Tarzan för ett ögonblick och gick upp. Vi åt en glass vid hamnen och matade lite änder som simmande intill oss där vi satt på bryggan. Jag tog tre kulor, glassade på för en gångs skull. Brukar oftast bara ta två kulor annars men nu blev det tre. Pecannötcola, blåbär & lakrits. ALLTID lakrits & blåbär om det finns. Det fanns även lakrits-topping som jag brukar ta om det finns, men inte denna gång. Om det var en miss vet jag inte. Glassen var god men hade kanske kunnat vara godare med toppingen. Det lär vi aldrig få reda på!


- Blivande fästmö? Bilden tagen för några dagar sen -

Blev väldigt besviken på vägen hem från Sigtuna. Vi hamnade bredvid en bil som det var tre tjejer i. Två medelålders och en liten flicka. Hon kan ha varit 3 år kanske. Flickan var inte fastspännd alls. Lattjade omkring i baksätet medans dom övriga två kvinnorna storrökte. Vart tog ansvaret vägen?? Lite senare åkte vi igenom en poliskontroll. Vi blev inte invinkade men jag hoppades att bilen med dom rökande anvarslösa kvinnorna skulle blivigt tagna. Dom åkte nog en annan väg tyvärr. GRRR!!! Stackars barn säger jag bara!!!

Nej nu får det bli en bensträckare till affären.. Behöver handla lite. Vi ska göra rabarberpaj och som middag har vi inte bestämt oss än. Men jag ser verkligen fram emot efterrätten!! Avslutar med två bilder på El Kid'o!


- En nyfiken Kristian -


- Det kliar så när det kommer tänder -

Ps: Kan ju berätta att lilleman nu har fått två tänder i överkäken så nu kan han bitas på riktigt. DS!

Från dammsugning till...

...assyrisk bröllopsfest!!

Igår kväll var vi på bröllopsfest - ja ett assyriskt sätt att fira vigseln på. Lite annorlunda, lite ballt. Det var trevligt, mycket trevligt faktiskt. Visst, vi kom redan kl 20.00 som var sagt att vi skulle men det var måååånga andra som inte kom förräns ca 1½ timme efteråt. Någon sa: "Ja det är väl typiskt svenskt att komma i tid". Jag vet inte. Kanske är det det? Kanske inte? Brudparet kom själva ungefär vid denna tiden så ja. Men men... Ingen fara. Vi hade skoj vid vårt bord.

Det var ett flott firande ialla fall. Gott tilltugg med mycket att välja på. Röda & vita viner, öl, läsk, whiskey var något av vad jag hann se. Vi kunde inte stanna hela natten eftersom vi hade barnvakt hemma. Det är ju en dag i morgon med. Ialla fall tycker lillemannen det och jag kan garantera att han inte tänker ta sovmorgon bara för att liksom. hehe Men inen fara. Vi hade det trevligt.

Det hölls tal och sånt som hör till. Det spelades en låt som lätt höll på i 40 minuter (jag överdriver inte) och det dansades någon ringdans till. Vad som sjöngs kunde man bara fantisera sig till. Det var för mig obegripligt. Sällskapligt & roligt såg det ut. Jag joinade själv aldrig dansen utan satt tillbakalutad vid vårt bord istället och tittade på. Jag var såklart inte ensam att sitta bredvid, det gjorde alla vid vårt bord, även några andra bord runtomkring såg jag.

Det var mycket trevligt. God mat som verkligen imponerade att den serverades varm. Vi var ju åtminstonde 150 personer som fick mat i stort sett samtidigt. Bra gjort! Vi missade bröllopstårtan dock. Ganska synd men måste man gå lite tidigare så får man ju räkna med uppoffringar!

Igår hade vi städdag hemma. Städning innebär även byte av lakan. Det är en sak som är svårslaget, med rena lakan! Det blev lakan som jag fick från min mamma när jag fyllde år. Underbara!!

Lilleman fick testa sin gåvagnvagn igår för första gången. Gick ju hur bra som helst. Han kommer att gå långt. Ok ursäkta den dåliga vitsen!

Såg en halvrolig skylt i förrgår på ett fik. Det stod: "vatten 3kr. Gäller ej kunder!" alltså är man inte kund om man köper vattnet då? Man kanske skulle beställa 50 glas vatten och säga att man betalar för det första. Eller inte!

Det är söndag...

Sista dagen innan det är dags att återgå till jobbet efter semestern för många. Många har såklart redan återgått till jobbet. Inte jag dock!! Jag är fortfarande pappaledig och det är störtskönt! Som det är sagt nu så ska jag tillbaka till mitt jobb efter nyår. Ja det är med andra ord ett tag kvar på pappaledigheten. Jag tar ju inte ut för helgerna utan endast vardagar så man sparar ju dagar på detta sättet. Kan vara bra att ha senare.

Vaknade till bruno brumm...

Vaknade av att lilleman stod upp i sin säng och "ropade" på mig. Smågnällande ljud för att signalera att han ville att något skulle ändras. Men vad? Fortfarande halvt sovande tog jag mig till honom och lade honom ner och gav honom lite lella. Han nöjde sig med det ett tag. Kanske en halvtimme gick tills det var dags igen. En stående lilleman i sin säng ropade på mig åter igen. Nu fick han lite vatten istället eftersom lellan var slut. Men det var något mer som gjorde oss sällskap...
Lukten av bruno brumm. En klockren Nr2 i blöjan. Okej! Skarpt läge. Det var alltså bara att gå oc byta på honom. En helnöjd Kristian efter och under bytet.

Vädret ser ut att kunna bli ganska bra just nu. Men det skulle väl regna tror jag? Hmmm Hoppas det blir som det ser ut. Skulle vara trevligt att kunna vara ute idag och leka med lilleman. Så han får gå omkring med sin gåvagn igen. Det gick ju så bra igår när han fick bekanta sig med den. Roligt roligt!!

Dags att glutta lite OS...

Vart tog stoltheten vägen hörni...

...svenska OS-deltagare??

Det har varit OS-invigning idag. Visst var den pampig. Jag kunde dock inte se hela eftersom vi skulle på bröllop, återkommer till det lite senare.
Såg nyss sammandraget från invigningen och lyssnade lite på radion på vägen hem från bröllopet. Jag måste säga att jag är ganska besviken på en sak. Vart är stoltheten bland våra deltagande svenskar? Man orkar inte ens medverka vid invigningen och gå med i OS-truppen utan ligger och latar sig på hotellrummet som man fick höra. Ligger och laddar. Visst att många andra gör det för att spara alla krafter som behövs och att konkurensen är såpass hög att ingen kan riskera något är ju bra. Men (!!!) det borde vara obligatoriskt att medverka vid invigningen tycker jag. Det ska väl vara en stolthet att synas i den. Eller? Är det bara jag som tycker detta?

Det var bröllop idag. Jag såg min före detta arbetskollega ingå i äktenskap idag. Ett stort steg i livet!
Det var ett vackert bröllop. Lite tragiskt att dom förbannade kyrkklockorna inte ville sluta ringa utan att hela ceremonin fortgick med ringande klockor. Nåja det var lillemans första bröllop. Det gick bra. Han blev aningen otålig till efter ett litet tag men höll sig väldigt lugn när allt började. Vi hade ju köpt både slips och fluga åt honom men inget kom med tyvärr. Påsen med dessa i låg kvar på köksbordet hemma. Vi fick så bråttom helt plötsligt när vi insåg hur mycket klockan faktiskt var. Men vi kom i tid. Men det var inte jättemycket marginal ändå. Men men...

I morgon är bröllopsfesten. Vi ska med. Ska bli trevligt.
Vi har handlat ett precentkort från Hemtex. Svårt att veta vad man ska köpa till några som inte har några önskemål. Men vet heller inte vad dom behöver, har nämligen aldrig varit hemma hos dom. Det känns ganska tråkigt att bara ge bort pengar i rena kontanter med. Känns lite som man bara betalar bra för sig för att få komma in på festen. Men efter att ha frågat så verkade det som att precentkort var det som gällde.

På kvällen idag gjorde vi två stora plåtar med hemmagjort pizza. Vi snackar ingen sketen knegarpizza här inte. Nej nej, vi snackar mer super-deluxe-varianten med bara dom finaste råvarorna. Det var verkligen supergott! Onyttigt javisst men vad gör det? Säg vilken annan supergod måltid som är kalorifattig. Okej eventuella fruktomaner som anser att det godaste som finns är ett färskt äpple det är inte det godaste enligt mig. Kalorier är goda helt enkelt! Varför det är så vet jag inte och självklart är det dumt men famförallt SANT!

Dags att runda av och låtar kalorierna jobba i magen lite! hehe

Jag fick ett...

...hej tillbaka!!!

Min son är underbar!! Kristian, du är BÄST!

I morse när han började vakna till och ville ställa sig upp i sin säng sågick jag fram till honom och sa hej. Han svarade!! Hej sa han tillbaka lite försiktigt. Hej sa jag igen och han svarade hej igen tillbaka. Detta var supercoolt, vi komunicerar med varandra! Han svarar faktiskt på samma sätt. Han låter inte bara. WOW! Jag sa hej igen och han svarade igen... Vilken lycka!

Det kanske bara var en tillfällighet men min sambo som fortfarande låg kvar i sängen satte sig upp eftersom hon hörde vad som hände.

Nu badar lilleman. Det är min sambo som ser till att han blir ordentligt ren idag. Själv softar jag det sista innan det är dags att kliva ur sängen på riktigt idag. Jag ska snart vara borta och checka en ljudutrustning på ett uteställe men det är inte det stora idag. Nej det är ju bröllop idag. Min vän från mitt förra jobb gifter sig idag. Han tar det största klivet in i vuxenvärlden. Ja efter föräldrabiten såklart. Det är nog det största vuxenklivet av dem alla!! Och BÄSTA!

Mot frukostbordet, dags att göra frukost åt min sambo & mig!

Min son - en riktig...

...hacker!!

Det är väldigt lustigt vad som kan hända när en 10-månaders kille fritt får knappra på ett tangentbord till en dator. Min sambo lät honom få leka lite eftersom han hela tiden försökte göra det "när det inte riktigt passade", när man faktiskt använde tangentbordet med andra ord.

Hon öppnade upp ett nytt excel-dokument och tyckte ju att "inget kunde ju hända". När han förstod att han fick leka med tangentbordet gav han ifrån sig ett läte som lät: "hehe" ungefär som om han visste exakt vad han ville göra.

Knapperi-knapperi sa det och POW! Skärmen blev svart i några sekunder, sen var hela Windows upp-&-ner!! HUR I H-VETE GICK DET DÄR TILL?? Har aldrig sett nåt liknande. Vi förstod ju att det måste ha varit något snabbkommando som orsakade problemet men vilket? GOOGLE, HELP US!!
Google hjälpte! Det visade sig att det var datormodellen som min sambo har som kunde göra såna saker. Nu vet jag hur man rättar till ett sånt problem. Hittar jag en likadan dator någonstans ska jag ändra den så den blir likadan. Roligt bus ju!

Det lustiga var att det krävdes tre tangenter nedtryckta samtidigt. Min son lyckades göra om detta när vi hade rättat till vad som nyss var ett problem. Slump? Ingen aning!

Vi har rensat i förrådet ikväll. Skönt att få det ur världen! Nu är det riktigt rymligt där inne igen. Slängt gammal skit som bara tog plats och packat iväg saker som inte behöver stå framme. Skönt! Belönade mig med ett glas rött efteråt. Satt ungefär lika bra som kolasås på vaniljglass!!

I morgon är det bröllop! Kul, festligt & vuxenpoäng! Vi har nu hittat både slips och fluga till lilleman. Lovely! Vet inte ännu vad han ska ha på sig men det löser vi i morgon. Han kommer kanske att stjäla lite av uppmärksamheten men då får han göra det. hehe

Innan bröllopet ska jag hjälpa ett uteställe att kolla över deras ljudutrustning. Jag har ju jobbat som ljudtekniker en himla massa genom åren så det är inget nytt för mig. Det är ett enkelt jobb dessutom. Ska endast konstatera vad som fungerar och vad som bör bytas och i sånna fall till vad och allt det där. Går inte in på det mer.

Idag är det dagen som OS börjar. Klockan är över 00:00. Kanske blir att kolla invigningen via mobilen i kyrkan på bröllopet?? Okej kanske inte! Men det är lite tragiskt att det krockar med brlööopet. Men men - i-landsproblem liksom!

Min sambo fick sin nya mobil igår. En 3G-telefon som inte kan hantera 3G för tillfället. Ingen aning om varför. Ringde till Tele2's support som inte visste att dom sålde den modellen själva. Visste heller inte hur man skulle lösa problemet och hänvisade till Nokia. Varför säljer man en telefon om man inte kan supporta den? DÅLIGT! Det får bli nya samtal till supporten i morgon. Ganska uselt att ha en 3G-telefon utan webbmöjlighet liksom. Men (!!!) vi kollade självklart in på Nokias supportsida och denna nya modellen finns inte med bland deras supportfiler!??!?! Eeeeh! Har Nokia själva glömt bort supporten på sina telefoner?? Hmmm något osar här! Men men, det är inte nåt problem för mig, jag har ju en mobbe som kan allt! hehe

Natti-natt!

OS har redan börjat...

...i morgon (fredag)??!!

Alltså OS är ju runt hörnet nu. Eller hur funkar det? Det ska ju börja den 080808. Men idag började ju fotbollen för våra svenska damer för OS. Vad är det som gäller egentligen? Om matcher började redan idag så börjar väl egentligen OS idag? Även om det "ska börja" den 080808?!! VARFÖR är det så här? Vem tabbade sig? Är det för att allt ska fungera tidsmässigt?? I sånna fall, gick det inte att lägga till några dagar efteråt? Förstår verkligen inte. Kanske lika bra!

Idag var vi och hälsade på min sons jourfamilj i deras sommarstuga. Snacka om rätt placering på den alltså. VILKET LÄGE!!
Jag missuppfattade instruktionerna om hur man skulle åka vilket innebar att vi kom väldigt fel. Vi körde efter GPS som talar om hur man når målet som man lägger in. Om man lägger in fel mål så kommer man såklart fel. Det var detta som var problemet. När vi efter några samtal förstod att vi inte skulle till det mål vi hade utan endast köra mot det så var det bara att vända om. Vi hade kört ungefär dubbelt så långt som vi skulle. Grrr!!
Dessutom när vi sen skulle hitta till rätt ställe från "fel håll" så var det inte lika självklart. Nu kunde vi inte längre använda vår GPS eftersom det tydligen inte fanns någon adress att knapra in. Märkligt!! Men ialla fall.. Några timmars bilande och nästan förgäves letande så hittade vi rätt. Lilleman var nu förbannad. Han ville inte åka en meter till. Min sambo var även hon ganska frustrerad eftersom hon började må lite illa. Anledningen var att någon (vet inte vem) hade satt på att luften i bilen skulle cirkulera istället för att ta in fräsh luft utifrån. Luften blev väldigt unken efter ett tag och vi kunde inte förstå varför.

Hemresan var mycket enklare. Den hade fräsh luft hela tiden, GPS:en visste exakt vart vi skulle men bensinen var oroväckande slut. Det blinkade konstant om bensinmätaren och när man åker mil efter mil i en skog på en pytteliten väg som aldrig verkade nå civilisation så funderade man på hur långt man skulle behöva gå för att komma till en mack vid eventuell beppatorsk.
Vid ett ögonblick trodde jag nästan att nålen skulle gå av på mätaren. Nu är mätaren förvisso digital men föreställ er situationen. Hur långt kan man egentligen åka på bensinångor? Hur sparar man mest? Inga onödiga stopp eller burnoff's inte. Efter många pirriga minuter kom vi trots allt fram till en bensinmack och man kunde stilla nervositeten.

Kom hem. Min sambo hittade ett brev som hon längtat efter i postlådan. Det var ett brev som talade om att hennes nya mobiltelefon fanns att hämta på närmaste postställe. Hon kastade sig på telefonen för att kolla öppettiderna och dom hade öppet i 20 minuter till. Jag tror banne mig att hon warpade sig ut genom dörren. Har aldrig sett någon vilja till något ställe så fort någonsin. Hon hade längtat efter sin nya mobil. Nu fanns den att hämta. Självklart väntade hon inte en enda sekund längre än nödvändigt!

Vi skulle ha räknat lite ikväll på att köpa en ny bil. Vi sket i det. Får ta det i morgon istället!

Nattinatt på er!

Så har man nu ansökt om...

...dagisplats åt Kristian. Lite föräldrapoäng där va? Jag har ju egentligen redan gjort det tidigare innan sommaren men då var det nåt fel på sidan och man fick fylla i vilken tjänst man var intresserad av vilket jag fyllde i men sen hörde jag inget mer. Antar därför att det inte blev någon registrering utan att jag först nu fick igenom den. Nåja, ingen fara. Det är ju inte aktuellt ännu för El Kid'o att börja på dagis.

Det har varit en slö dag idag för min del. Min sambo har däremot varit duktig. Hon har rensat ur kylskåpet och andra köksskåp och gjort det fint. Jag har degat mest. Vaknade runt kl 03.00 eftersom Kristian inte ville sova. Han ställde sig upp hela tiden och gnällde över något. Sova skulle han INTE göra ialla fall, det var en sak som var säker. Det var inte mycket att göra. Han fick komma till vår säng men där kröp han bara omkring utan nåt sovresultat. Han slumrade endast till en kortis. Jag har alltså inte sovit speciellt bra inatt vilket ledde till att man inte orkade så mycket idag. Sånt som händer! Antar att det inte är sista gången!

I morgon har jag en del samtal att ta itu med. Visst inga allvarliga saker utan bara saker som jag borde ha tagit hand om redan.

I morgon (om vädret tillåter) ska vi åka och hälsa på jourfamiljen som Kristian bodde hos först. Dom är i sitt sommarställe och vill att vi ska hälsa på dom där. Det ligger ca 45 minuter härifrån sägs det. Trevligt att träffa dom igen. Det var längesen nu. Alldeles för längesen egentligen!
Enligt vädret ska det inte regna i morgon ialla fall.. Det kan finnas tendens till solsken men ingen jättevärme. Men bara det inte regnar så åker vi dit. Håller tummarna stenhårt! Det var längesen man grillade nu med. Det är utlovat grillning om vi kommer. Weee! Så gott så gott!

Jag hoppas på att kunna bada med. Jag vill inte kasta in handuken i garderoben riktigt än. Det får helt enkelt inte vara höst redan! Jag är en sommarkille. Min kropp är byggd för sommaren. Även om jag är blond och alla kan använda mig som solskyddsvarnare. När jag börja bli rödbränd är det dags för dom andra att smörja in sig. Det brukar nästan fungera så. Jag suger åt mig av solen väldigt lätt. Men i år har det gått väldigt bra på den fronten trots allt. Nåväl, vill bada i morgon! Vill att Kristian ska få bada i morgon. Han älskar ju det.

Dags att krama kudden, eller min sambo menar jag! Natti natti!

Vore det inte skoj om...

...människor kunde flyga?

Jag kan ha en rolig filmidé! Tänk om det fanns en värld där alla levande varelser var människoliknande. Alltså alla djur ser ut som människor men olika stora. Fåglarna skulle fortfarande kunna flyga men allt och alla ser ut som vanliga människor.
Man börjar kanske genast leka med tanken att det kunde se ballt ut med flygande små "människor" som kraxade och kanske kunde sitta i en bur som kanariefåglar?! Det är nog kanske inte lika roande tanke om det är jul och som vissa ställen dekorerar julborden genom att ha en gris på bordet med ett äpple i munnen. Vill man då se nåt människoliknande i samma sits? Hmmm Kanske inte va?

Men ballt att se en leopard-människa ta upp jakten på något annat snabbt människoliknande byte? Är jag knäpp?? Klart jag är men tror det skulle kunna vara underhållande att se på nåt sätt. Självklart skulle det behövas en bra story men själva grundidén kan väl vara ball eller?! S:t bernadshund-människa, kanske aningen hårigare och större än en liten knähund. Underhållande att se en myrstack med många pyttesmå hårt arbetande människomyror.

Men men...
Var på The Dark Knight förut. Vilken film!! Otroligt bra! Den bara måste ses på bio. Det finns inga andra alternativ. Om du inte sett den, GÖR DET NU på bio! Heath Ledger gör en otroligt bra roll. Verkligen tragiskt att han gick bort. Han är helt klart värd en Oscar för sin insats.

Bilresan hem från biografen var inte lika ball som filmen. Shit vilket ösregn. Det var riktigt olustigt! Ett sånt där filmregn som man bara ser på film. Ett sånt som ALLTID har en olycka som följd.
Det smattrade i hela bilen. Trafiken saktades ner eftersom det blev vattenplaning på vattenplaning när man körde. Man var ju skraj även att bakomvarande bilar inte skulle köra lika försiktigt och åka in i en. Man vet ju aldrig. Men det gick bra. Vi kom hem. Fick stanna för en räv som genade över vägen precis bredvid vårt hem. Det finns alltså minst en räv bakom vårt hem i skogen just nu.

Vi är alla människor!! God natt!

Bröllopsklockorna slår bling...

...bling!!

Det vankas bröllop nu på fredag. Jag är bjuden och ser fram emot denna dag. Vi körde ju lite svensexa i fredags. Mycket trevligt! Har varit och shoppat lite till det idag. Tjejen fick sig lite nya klänningar och tro det eller ej så blir det den klänning som jag valde ut som blir den att bära på den stora dagen. Det låter kanske som om det är jag som ska gifta mig och så är det såklart inte, men skoj med bröllop!!

Jag har redan kostymen som jag ska bära. Ska bara få hem den från min polare där jag av nån konstig anledning nu har den. För att göra en ganska kort historia ännu kortare kan man säga att jag flyttade, min kostym gjorde det inte. Min polare fick hem kostymen.. Ja, lagom kortfattat.

Försökte hitta nån trevlig skrud åt min snart 10 månaders pojke. Det finns fasen inget snyggare, festligare, bröllopligare åt så små verkar det som. Visst jag har inte tänkt köpa nån Hugo Boss kostym åt honom som man antagligen kan se honom växa ur om man tittare riktigt noga. Nej nej men någonting tycker man ju. Visst han är en bebis och ska få vara det. Men visst hade det varit rätt trevligt med nåt mer en dag som denna.

Men det var inte här dagen började...

Dagen började med en promenad längs åkrarna här i upplands väsby. Det skulle regna men man gick med en härligt solbränd bar överkropp som vilken som helst. haha Det var riktigt varmt och härligt. Smoothiesen var redan blandad och stod och blev sådär härligt kall lagom till att vi kom tillbaka. Underbart! Att börja dagen med en smoothie är ungefär lika bra som att vinna ett långt parti chack. Hur vet jag detta? Det gör jag inte! Gissar bara!

Just nu regnar det ute och det gör mig absolut ingenting. Vi ska snart få hit min sambos föräldrar som ska passa lilleman ett par timmar. Vi ska nämligen gå på bio. Batman - The Dark Knight. Sweeeet! Alla jag vet som har sett den säger att den ska vara riktigt bra. Såg förgående i serien i förrgår för att min sambo inte hade sett den.

Mio min bio på er!

Ingen pride - ingen...

...cykel.

Regnet satte stopp för allt idag. Det blev ingen cykel och heller inget åskådarbesök vid pride-tågets fram-mars. Kollade in lite olika cyklar i affären men inget kändes riktigt bra på nåt sätt. Dom hade rea på samtliga cyklar med 50% rabatt så det var ju läge att göra ett bra kap men om man inte hittar nåt som verkar intressant så ja ni förstår ju själva. Ingen större köplust på cykel när det regnar. Det känns liksom inte lika lockande. Måste även ha en modell som man kan ha barnstol på. Får för mig att det ser ganska märkligt ut att sätta en barnstol på nån mountainbike. Eller? Är det bara jag som tycker det? Vet inte hur det skulle se ut faktiskt. Hmmm

Att det regnar kändes ganska härligt på nåt sätt. Man får alltså med gott samvete vara inomhus. Underbart! Det kan faktiskt behövas efter många dagars värmebölja.

Idag blev jag sugen på lasagne. Inte vilken lasagne som helst utan en special-variant. Jag lärde mig grunden för den av mina förra sambos. Man steker upp köttfärsen med texmex-kryddmix. Man har även i jalapenos  blandat med köttfärsen. Lovely!! Vi hade även i krossade tomater med chilismak plus oliver med vitlöksfyllning i blandningen. Vi snackar med andra ord en riktig feting-lasagne och mycket finns kvar. Lätt att det blir lasagne till lunch i morgon. Blandade även ihop en härlig sallad med Rickard-dressing till. En salladsdressing som det är lite bett i liksom. Me like!

Ska gå på bio nån dag tillsammans med tjejen. Hennes föräldrar får vara barnvakt under tiden. Ska se Batman-filmen. Hon hade inte sett Batman Begins innan så vi kikade på den förut ikväll. Den är rätt ball faktiskt. Alla som jag har pratat med som har sett den nya filmen säger att den är riktigt bra. Trevligt!

Klockan har tickat iväg lite på kvällsingen så det är nog dags för mig att tacka denna dagen (eller gårdagen) för mig och se fram emot några timmars sömn för att pigg & kry vakna upp till nästa dag.

Nattinatti!

Från födelsedag till...

...smultron!!

Jag vet inte riktigt vart jag ska börja men det får bli som det blir.
I förrgår var det min födelsedag. Hurra hurra för mig! Det var tänkt att jag skulle ha ätit middag med min farsa med sambo, min syster med barn osv. Jag skulle dessutom ha hälsat på hos min morsa som ville gratta mig. Min sambo fick göra detta åt mig eftersom mina kompisar "tvingade in mig" till stan. Det var så bråttom sa han jag snackade med. Det var ju bara att skynda sig in för att möta upp dom. Eller dom!!! Alla var inte på plats. Han som skyndade in mig kom inte ens själv på kanske 3 timmar.
Jag hade alltså hunnit med att äta med farsan & co samt hälsat på hos min morsa. GRRR!!

Men vi hade det trevligt ändå. Vi blåste upp hoppborgar i form av piratskepp som vi sen skulle flyta omkring på klarälven på. Hade även två gummijollar som vid tillfällen fick dra dessa piratskepp för att styra rätt lite här och där. Jag slapp att ro. Lite fördelar ska man väl ha på sin födelsedag.

Det var väldigt roligt ialla fall. Andra hade roligt åt oss med. Vi blåste ju inte upp våra gummiskepp vid älven utan en ganska lång bit därifrån. Vet inte vem som tänkte (eller inte tänkte) så det var ju bara att lyfta upp allt och börja knåta iväg mot vattnet. Som folk glodde på oss. Uj uj! Kan inte ha sett klokt ut. Men skit i det! Vi kom ju fram till slut och kunde då sjösätta våra piratskepp.

Vi visste (eller trodde) att skeppen skulle vara ganska ömtåliga så vi försökte vara ytterst försiktiga med dom för att slippa ta in vatten och eventuella sjunkningar. Detta ändrades drastiskt med tiden. Det visade sig att skeppen tålde mycket stryk utan att ta skada. Vid ett tillfälle var vi tvugna att gena över land för att ta oss vidare och den brygga vi skulle sjösätta på (på andra sidan) var ca 3 meter hög. Den störste i gänget (en jätte på dryga 2 meter) slängde i ena piratskeppet och kastade sig själv ner i det. Det höll!? Wow! Folk började resa sig vid en restaurang alldeles intill för att se vad vi höll på med. Alla kunde ju se att det såg mycket märkligt ut!! En annan av oss dök med skeppet under sig och ångrade sig aningen efteråt. Han fick väldigt ont i nacken sa han men ingen fara turligt nog.

Väl på andra sidan när jag och jätten (som delade skepp) fick lite försprång och låg under en bro och väntade på dom andra, hörde vi någon som ropade på oss. Hallååå!! Vi ropade tillbaka och tittade uppåt för att se vem som ropade på oss. Det ropade igen lite högre, lite bestämdare Hallåååå!! Vi ropade tillbaka, lite högre, lite bestämdare men ingen syntes till. Såg lite folk längs älvkanten som vinkade åt oss och pekade bakom oss. Det var solabåten, alltså en turbåt fylld med passagerade på rundtur runt Karlstads innerstad. Den var bara några meter ifrån oss nu och höll kurs rakt mot oss. Personen "på bron" var ingen utan hallåandet kom från en tjej som stod i fören på båten och ville ha vår uppmärksamhet för att vi skulle väja för solabåten. haha
Det var nära ögat!

Nu är man alltså framme i Stockholm. HEMMA!! På grund av en otäck seriekrock med 6 bilar som krävde 2 liv plus 10 ganska allvarligt skadade tog resan mycket längre tid. Närmare 1,5 timmar längre än normalt. Ingen höjdare en varm sommardag som denna att sitta fast i en bil på motorvägen. Stackars lilleman. Han var ganska otålig ett tag. Vi hade såklart AC:n på men han gillade inte att bara sitta still utan att nåt hände men somnade till slut och sov en bra stund.

Det har varit några intensiva dagar. Ikväll ska jag ut här i Sthlm. Ska möta upp typ alla på mitt gamla jobb och festa lite på söder. En av dom ska nämligen gifta sig snart. Ska bli sjukt kul att träffa alla. Jämföra solbränna kanske?? Eller kanske inte! haha

Och till smultronen då...
Jo det är sant! Vi har fått smultronen att poppa upp här hemma visade det sig. Lovely! Ett eget smultronställe med andra ord!! Nåväl.. Vi har gjort morgonrutinen, det sägs vara sista fina dagen på värmeböljan. Vad gör man? Jo det får bli till att vila i hemmet, eller i trädgården såklart!


RSS 2.0