Mitt i prick!!

Mitt i prick!

Ialla fall än så länge. Såg en artikel i Metro idag om webbtjänsten www.CitySounds.fm och drog genast öronen åt mig.. Eller ja, nåt liknande ialla fall.. Hmmm Varför säger man att man drar öronen till sig när man läser nåt? Korkat!

Iallafall....

Surfade in på www.CitySounds.fm och konstaterade att där fanns en snygg sida som erbjöd att lyssna på musik från olika ställen. Alltså inte att artisterna kom från dessa ställena utan att personerna i dessa städer la upp och lyssnade på den typen av musik. Jätteballt! Hittade väldigt mycket musik som jag annars säkert inte skulle komma i kontakt med och denna tjänst passar mig utmärkt när man vill lyssna på en viss typ av musik men inte behöva välja artist.

Självklart kan man göra liknande i Spotify (som för övrigt är en underbar tjänst) men här slipper man (än så länge) reklamen samtidigt som det fortfarande är gratis. Weehaa!!

Man kan även söka på musik och jag har inte hunnit testa hut stort utbud det finns men tro mig när jag säger att jag snart SKA göra detta!

Happy Friday folks!

Bilder i massor...

...brukar ju alltid vara uppskattat.

Nu blir det bilder i massor igen! Favorit i repris?? Lite text men mycket bilder. Håll till godo!

- Lilleman smakar på kräftorna -


- Kräftsugna grannar -

- Det är DESSA som utgör grunden för en lyckad kräftskiva -

- Här har vi det väldigt trevligt -


- Med fokus på alkoholen, ja enligt min sambo som tog bilden -
(Jag tjuvade min björnbroders tröja här. hehe)



Och nedan följer projektet GARDEROBSBYGGET...

- Innan bygget skulle dra igång -

- Lite reglar snickras ihop -

- En innersida kommer på plats... -

- ...och strax därefter även den andra -

- Monterar listerna till korgarna -

- Fuskar lite för att se på ett cirkus hur det kan bli sen -


- Ett ställe att drömma sig bort?! -

Självklart ska det riktiga frostade glaset gå hela vägen ner och sen ska det vara en täckande list högst upp. Ljusen ska gå att dimma samt att man inte ska se kläderna så tydligt som man kan nu. Det ska vara jämnade ljus men (!!!) visst kan detta bli bra!! Eller vad tycker ni??

Såå skööönt!!

Puh! Verkligen skönt att jag kunde konstatera att SL endast dragit pengar för 30-dagarskortet EN gång och inte två. Det är ju bara 690 pengar liksom men hade ändå varit trist.

Har byggt en del till på den ena av våra två garderober. Det är endast en som ska byggas nu eftersom att lilleman sover i sin nya säng som nu står där den andra garderoben ska stå. Anledningen är att hans egna sovrum inte alls är iordninggjort än och kommer heller inte att bli klart nu på ett tag.

Det finns en del som ska göras innan hans rum blir klart...
Först ska vi komma på hur planlösningen ska bli på övervåningen. Vi har eventuellt tänkt oss att bygga ut trappan lite för att få plats med ytterligare en dörr in och slopa den gamla 'walk-in-garderoben' och bygga ut badrummet till ett stort härligt badrum även på övervåningen. Detta mest för att Kristian ska slippa ha sitt rum som portal till badrummet, som det nu är.

Vi behöver ju egentligen inte två större badrum men ja, ändå trevligt med stora lyxiga badrum på nåt sätt men när vi ändå snackar lyx - vårt blivande sovrum!!! Det är sååå rätt! Det är generöst på alla sätt. Kommer att bli såå sjukt bra när garderoberna (ja båda) blir klara. Kommer att bli så sjukt snyggt! Som jag längtar.

Hittade för övrigt ett plejs som säljer plexiglas till bra priser. Dom ligger här i Sollentuna kommun så det är nära och bra. Jättebra kombination ju!
Ska nu göra en liten prototyp på hur själva dörrarna ska se ut i papp först för att se hur det kan tänkas bli funktionsmässigt. Eftersom vi inte har någon ritning eller modell att bygga efter utan konstruerar denna garderob helt i huvudet så kan det vara bra att ha funktionen på skjutdörrarna klar innan man beställer plexiglaset. Känns som en bra idé helt klart.

Peace!


Grat(t)is!!

Betalade jag för någon annans 30-dagarskort tro? Jag har ett SL accesskort som man ska ladda. Detta är nytt för mig och aningen stressad igår skulle jag för första gången ladda om kortet eftersom det var sista dagen igår som det gällde. Gjorde som anvisningarna förklarade och trodde att allt var frid & fröjd. Det hjälpte inte heller att det stod en person bakom mig som även hon verkade stressad.

Reagerade igår när jag höll kortet mot avläsningsplattan och den fortfarande visade att det var sista dagen som kortet gällde men tänkte att den antagligen visade att det var sista dagen för den perioden och att den nya perioden skulle börja visas först idag. Vad vet jag om detta liksom?

Lämnade lilleman idag på dagis och såg att jag precis hade missat bussen så jag valde att gå till stationen istället. Det tar ju ändå bara max 10 minuter så det var ju bara skönt.

Sen hände det...

Placerade kortet mot avläsningsplattan och den nekade mig att passera!! WHAT?! Gick till SL-automaten och konstaterade att jag inte hade laddat kortet med någon ny period. Men jag betalde ju igår!! Gjorde om proceduren och såg nu att man skulle placera det förbannade acesskortet TVÅ (!!!) gånger mot avläsningsplattan. Inte bara EN gång som jag gjorde igår. Alltså betalade jag igår och sen laddade jag aldrig mitt kort. SUCK!

Den stressade tjejen bakom (igår) blev säkert helnöjd när hon kunde ladda sitt kort GRATIS! HELVETE!

Varför ska man bahöva hålla sitt kort två gånger mot apparaten? Varför tackade den (som om att allt var klart) innan jag laddat kortet. Jag trodde ju att allt var klart då! FAN!

Ja ja, Grat(t)is säger jag till tjejen bakom mig. SUCK!

Jobbet bjuder till

Se så lyxig utsikt vi har på lunchen idag. Som pricken över i:t bjuder jobbet på hela kalaset plus en timmes extra lunch!

Smaka någon?

 


Vem har lösningen??

Perfekt...

(Skrivet: söndag 23 augusti 22:47)

Perfekt helg!! Ja det  har sanneligen varit en riktig toppen-helg. Grannarna stodförkräftskiva igår och naturligtvis passade vi på att gå för att mingla med andragrannar. Vi hade jättetrevligt och jag fick typ hur mycket smällare som helst.

Ja!!! Killen hade stora lådor smäckfulla med smällare av alla dess sorter i sitt garage!! Har aldrig sett nåt liknande. Hoppas det inte börjar brinna hos dom nu bara, det skulle nogvara en riktigmega-katastrof! Men (!!!) det skulle nog kunna bli ett trevligt ställe att  fira nyår på.

Varför fick jagalla dessa smällare?? Ja ingen aning faktiskt. Det var ju första gången jag träffade honom. Ville han mig illa kanske?? Nejdå! hehe Han var väldigt trevlig och framförallt givmild. Smällare!! Har inte använt såna sen man var grabb själv. Jag vet, stackars alla hundar!! Sant! Men samtidigt kul med smällare. hehe

Idag shoppade vi loss ganska friskt.
Kristian sover just nu i sin säng.  Ja en riktig säng! Ingen  liten spjälsäng som små barn använder utanen riktig säng. Han tyckte om den jättemycket. Det märktes tydligt.  Nu kommer han att kunna gå ut sängen och komma till oss istället för att han ska ropa på någon avoss som måste upp och hämta honom. Detta kommernog att  bli jättebra!

Vi handlade även en cirkelsåg. Ja som husägare med mycket renovering framöver så känns det som nåt  man kommer att ha stor nytta av. Vuxenpoäng va?!
Vi har redan köpt en massa material till de garderober vi ska bygga i vår stora härliga sovrum. Vi kommer att skräddarbygga dom längs snedtak med skjutdörrar och frostat glas som vi kommer att låta belysa inifrån. Tror det kommer att  bli så sjukt snyggt. Nu gäller det ju bara att hitta några bra & snygga skjutdörrar. Dom vi tittat på kostar flera tusingar vilket för mig låter aningen dyrt. Det måste ju gå att få tag i billigare. Det är ju bara dörrarna det hanlar om liksom.

Köpte även en vägglampa som först var tänkt att ha i trappen men vi upptäckte att den inte alls skulle bli bra där så vi satte den i hallen istället där den passar utmärkt.

Köpte en massa andra saker på Ikea med. Det är fan omöjligt att inte plocka på sig en massa varor när man är där. Tur att det är så sällan man tar sig dit! Skulle bli ruinerad annars på alla dessa 'billiga' varor.

Det har sanneligen varit en perfekt helg! Men den har tagit på krafterna. Gäsp! Bilder från kräftskivan kommer nog i morgon tror jag. Kram!

 

Försov mig visst

(Skrivet: måndag 24 augusti 07:07)

Råkade visst försova mig lite och är nu på väg till jobbet. Jag missade ett tåg bara så ingen big deala right!
Känner på mig att detta kan bli en bra dag. Peace!

Det värmer i själen

(Skrivet: måndag 24 augusti 11:55)

Blir så glad i hela själen när jag fick höra av min sambo att morgonen gått så bra med att Kristian sovit i sin nya säng. Vi köpte den helt spontant igår när vi passerade barnsängarna på Ikea. JÄTTEBRA!!

Han sov hela natten i sin säng och hade ännu inte vaknat och kommit över till vår säng när jag gick upp i morse. Annars brukade han vakna och så var man då tvungen att hämta honom men det är nu antagligen bara ett minne blott.

Han hade vaknat och gått upp själv och hämtat lite vatten i den flaska han har ståendes bredvid sig för att sen knalla till sängen och krypa upp hos min sambo. SMIDIGT!!


Precis som det ska vara! Underbart!


Inredningsprojekt

(Skrivet: tisdag 25 augusti 07:32)

Har dragit igång ett projekt hemma nu. Vi har sen en tid tillbaka haft planer på att bygga garderober i vårt sovrum och igår kväll tog detta projekt fart. Först letade vi igenom hela vårt hus efter de lister som hör till klädkorgarna som är tänkt att vara i garderoberna. Dessa lister var spårlöst borta och tiden bara rann oss ur fingrarna. Tid som är så dyrbar!

Detta innebar att vi inte hann bygga så mycket som vi kanske hade tänkt. Eller ja, jag hade nog ingen direkt plan över hur många brädor som skulle snickras till egentligen så... Vi kom en liten bit ialla fall. Vi nöjer oss med det.

Detta projekt har blivit lite av en utmaning för oss. Vi har ännu kommit billigt undan. Köpte färdiga 60-cm's vita garderobsskivor som var på rea och ska även snickra till egna skjutdörrar. Ja det visade sig vara sjukt dyrt med färdiga skjutdörrar så nu jävlar ska jag visa att jag minsann kan komma billigt undan med detta. En rolig utmaning med andra ord.

Vår vision av garderoben är att skjutdörrarna ska ha träfärgade stommar och sen mestadels vara i frostat glas. Vi kommer att låta garderoberna bli ljuskällor då vi kommer att montera diodlampor inuti som kommer att lysa ut i vårt sovrum genom detta frostade glas. Naturligtvis väljer vi dioder med ett varmt sken istället för det blåa kalla!

Garderoberna kommer att byggas mot snedtaket på övervåningen (där vi har vårt stora generösa sovrum) så det stjäl egentligen ingen yta. Vi utnyttjar typ bara den yta som man annars inte riktigt kan använda. En vinnande lösning med andra ord.

Nu gäller det bara att hitta frostat glas till vettigt pris. Alternativt väljer vi plast då detta är lättare. Dörrarna får ju inte väga för mycket. Det ska finnas någon 'frostspray' som man kan spraya på klart glas/plast med bra resultat. Kan kanske vara en lösning?! Vi får se.

Någon som sitter på bra tips?

 


Snyggast & coolast

Denna bild visar väl hur cool och snygg min lilla prins är. Supersöt!

Vad tror ni? Är detta årets sista sommardag? Det har ju varnats för det ialla fall. Jag drog på mig shorts & linneskjorta dagen till ära ialla fall. Ska man slå till på att tända grillen ikväll med kanske? Ja vi får väl se.

Älskar när det droppar in såna där varma inbjudningar. Vi fick igår inbjudan till kräftknytis av några grannar. Hela grannområdet är tydligen bjudna och eftersom det är knytis så är det ju bara att dyka upp om man vill.

Vi är ju nyinflyttade och bekantar oss mer än gärna med dessa nya människor som man kommer att ha i omgivningen ett bra tag framöver (antagligen).

Årets första kräftskiva är inbokad!


Att bränna CA$H!!

Konsten att bränna något som vi alla älskar - CA$H! Vissa kanske höjer sina ögonbryn och vill inte alls kännas vid att tillhöra denna grupp som erkänner att vi faktiskt gillar pengar men (!!!) kom igen. Visst blir livet enklare med pengar än utan.

Skitsamma...

Vi ska ut med jobbet idag och göra oss av med den pott vi har. Vi får inte spara pengarna mer än ett år åt gången så denna pott måste spenderas nu. Det är en s.k. 'trivselpott' som vi får tilldelat och den är till för att vi ska umgås även utanför arbetstid och kunna hitta på nåt trevligt tillsammans. LOVELY!

Det var ju ett tag sen nu så det ska bli riktigt kul Vi ska till Texas Long Horn och gotta oss.

Eftersom att jag ska ut direkt efter jobbet så blev det jag som fick lämna lilleman på dagis - vilket jag gjorde. Allt gick jättebra och det var riktigt skönt med sovmorgon. Jag brukar ju annars vara på jobbet sen en timme när vi annars brukar lämna Kristian så ja, det blev nu sovmorgon.

Allt gick jättebra och han var inte det minsta ledsen när jag lämnade honom. Snarare tvärtom - han var väldigt nöjd över att få kasta sig över en av dom 3-hjulingar dom har där som han kan roa sig med i timmar i streck. Jag överdriver inte!! Han älskar dom verkligen.

Nu ska jag hämta en ny kaffe och ställa in mig på trevligheter ikväll. Detta ska bli sjukt kul, och GOTT!

RSS 2.0