Lätt sveriges fulaste...

...statyer!!

Inget snack om saken, Karlstad har bergis sveriges två fulaste statyer. En hemsk som stått på torget sen mitten av 50-talet tror jag. Den andra kom för max ett år sen. Kolla in dom... Inga statyer att vara stolt över inte.


- Vrålful 50-talsstaty -


- Vrålful nutidsstaty -

Hur går det egentligen till när man beställer en staty? Alltså om man "har det som jobb" nån måste ju göra det. Nån får betalt för det! För mycket oavsett lön i dessa fall ialla fall.. Kanske är samma som beställt? Hmmm

Men åker man omkring och kollar på statyer eller gör man en beställning? Har man en modell i tanke vid beställningen? Får konstnärerna fria händer? Säljer konstnärer verk som dom själva inte är nöjda med? Har dom råd att bara skrota en nästan färdig staty för att göra om den till en bättre?

Låt säga att en någon i kommunen gör en beställning på en staty. Konstnären börjar tillverka den och blir efter en viss tid klar med statyn. Kan man som beställare då ångra sig om man verkligen inte gillar statyn? Hur funkar det egentligen??

Gör konstnärerna som frisörerna brukar göra. Nämligen att mitt i klippningen ta fram spegeln och visa för att bekräfta att dom uppfattat önskemålen rätt? Ingen aning!! Men detta borde man kanske ta reda på hur det ligger till i.

Vem valde sveriges två fulaste statyer och varför placerades bägge dessa i samma stad??? SKÄMS!!

Hade lite tid för mig själv (och en Kristian sovandes i vagnen) när min sambo ville "gå lite själv på stan". Jag vet ju inte om det har med att jag fyller år i morgon att göra eller om hon bara ville komma ifrån lite för sig själv. Jag gissar på det första. Men ialla fall...
Knallade omkring och kikade lite i stan. Ja det var ju då jag såg och fotade statyerna, rättelse: FULFULA statyerna.
Jag kollade även in den nya bryggan kommunen byggt centralt i Karlstad. Snacka om fullträff! Populär badplats mitt i stan. Kan det bli lyxigare? Vilken grej!! Det finns med andra ord folk inom kommunen som faktiskt tar bra beslut.


- Bryggan framför sandstranden -

Idag har vi tagit det lite lugnare... in syster med barn kom och hälsade på oss här hos pappa. Vi spelade krocket (jag vann) och lagade mat. Enkel mat fick det bli. Det var så varmt och vi var sugna på nåt enkelt. Makaroner och falukorv. Gotti-gotti!

Åkte sen och badade i närheten. Skönt med en softardag. Kristian behövde nog det. Han var ledsen i natt och fick upp en del mat. Mer än han fått upp på ett tag. Men idag märktes det inget på honom. Men men, skönt att kurera sig trots allt och vara nära till "hemmet".

I morgon är det som sagt min födelsedag. Det är bara ca 30 min kvar till ny dag - MIN DAG! Men ja, inget ståhej för min skull! Vi ska ut. Det var en order från vännerna. Lika bra att ställa upp. Men det blir en annan dags bloggande det!

Ta taa!

Jag är lite orolig...

...över en sak!!

Konstaterade att den båt jag har ringt på som jag är intresserad av inte längre finns kvar på blocket. Jag bad ägaren till båten att kontakta mig om andra spekulanter visade intresse. Det lovade han att göra. Men nu finns inte annonsen längre kvar och ägaren har inte ringt till mig.
Jag kan ju självklart ringa upp honom och fråga men vi gjorde upp att jag skulle höra av mig först när jag var tillbaka i stockholm för att kunna kika på båten. Hmmm Båten ligger förvisso inte helt perfekt till. Den ligger aningen för långt bort för att seglas till hamnen vi tänkt att ha båten vid. Men ändå!! Hoppas ju såklart att den finns kvar. HOPPAS HOPPAS!!

Dricker lite vin och har just ätit god mat som min pappa tillagade. Kycklingfiléer med klyftpotatis blandat med morötter och lök plus broccoli. Konstigt?? Kanske men gott och det är ju DET som är huvudsaken. Ja just det, såsen! En vitlökssås speciale a'la pappa.

Var på min vind till den lägenhet jag har här i Karlstad. Vi snackar bastutemperatur där uppe alltså. Shit alltså! Stod och rotade bland alla mina prylar i närmare en timme. Svetten riktigt rann av mig och min t-shirt var tämligen genomblöt när jag var klar. Eller klar?! Det var jag ju faktiskt inte. Men tjejen som hyr min lägenhet i andrahand var tvungen att sticka jag jag har själv ingen kopia på nyclarna så, ja det var ju abra för mig att ge mig då. Kanske lika bra för hettan var olidlig.

Träffade ena björnbrodern idag med sambon. Trevligt för det var alldeles för längesen jag träffade dom. Vi möttes upp på stranden. Dom var badsugna och hade faktiskt inte badat ännu i år.. Eh! Det var väl på tiden då va?!!!

Skönt i vattnet - skönt på land. Min lille son älskar att bada. Jag älskar att se honom bada, han har det så roligt i vattnet. Hans kusiner var som vanligt med tillsammans med hans faster och uppväxtgrannen Å. var även hon med.

Nu ser det ut som att regnet är på väg in. Det gör ingenting alls! Det var först risk att det skulle regna på onsdag, MIN FÖDELSEDAG!! Det går ju inte. Hur skulle det se ut liksom?? EXAKT! SKÄRPNING! Det får mer än gärna komma in lite regn nu. Bara det blir fint till i morgon igen!Lite regn är ju bara bra för växtriket, hålla gräset grönt och allt det där.

Jag är kär...

...i min nya telefon!!!

Slog till idag på en HTC Touch Diamond. Som alltid när man väl vill ha något så vill man ha det i förrgår. Har ju funderat lite på vilken mobbe jag skulle köpa och jag vet inte varför men fick upp ögonen på denna. Läste bara lite som hastigast om den och den verkade ju helt okej för mina behov. Den är ju bättre än iPhonen sägs det. Den kallas t.o.m iPhonekiller. hehe Men men!

Efter lite lekande med den idag börjar jag att gilla den riktigt mycket. Visst kommer det att bli en omställning att lära sig att skriva utan att känna tangenterna och så men oj av nöjd jag känner mig med mitt val & köp.


- Är den inte fin?? -

HTC Touch Diamond säger jag bara!!
Jag kollade upp priset på den på lite olika ställen och konstaterade att Elgiganten skulle ha den inne så man kunde klämma lite på den. Det är ju också en viktig bit i sitt val. Att ta fram en linjal och uppskatta storleken brukar inte fungera riktigt bra, inte för mig ialla fall. Snackade med en kille i butiken, ja han jobbade där som säljare, och frågae om han kunde matcha det pris jag hittade hos Tele2's webbshop. Det kunde han inte. Inte ens i närheten. Jag tackade för mig och gick vidare.
Jag vet inte varför men jag kollade även in på Siba. Pratade med en ny försäljare. Frågade om han kunde matcha priset och han sa genast att dom skulle ligga på samma priser som Tele2's webbshop. Han knapprade lite på sin dator och sa: "Nej, jag kan inte matcha det priset tyvärr, det pris jag kan ge dig är..."
Det visade sig att han trodde att jag snackade om 18 månaders bindningstid men jag pratade om 12 månaders bindningstid och det visade sig att han kunde lämna ett bättre pris än Tele2 kunde. Weee!! Detta innebar att jag kunde få med mig telefonen samma dag.

Jag slog till. Det visade sig att jag hade en obetald faktura som var tvunget att betalas innan jag fick köpa telefonen men efter det (ja det vill säga efter en extra tur till hammarö för att betala räkningen) köpte jag telefonen. NIIIICE!

I morgon är den färdigladdad (man ska ju ladda batteriet länge första gången) och jag ska fylla den med diverse trevligheter. Allt ifrån film till musik och program. Den har bara 4 GB minne utan möjlighet att sätta i minneskort. En stor svaghet!! Men jag klarar mig på det ändå.

Jag är superglad över mitt köp. Man känner sig som ett barn på julafton!!

Just det! Om dagen!! Drar den lite kort...
Handlade telefon som sagt, dubbla vändor till och från Hammarö - Bergvik. Åt käk, snackade med tjejen soom hyr min lgh här i Karlstad i andra hand om att jag ska möta upp henne nästa vecka för att komma åt lite saker på vinden. Åkte till badet och badade, även idag älskade Kristian denna syssla. Perfekt badställe för honom. Kom tillbaka till pappa (som är i sin sommarstuga förtfarande) och softade lite (lekte med nya mobben). Lekte mer med nya mobben. Kort promenad ner till stranden vid pappas hus. Lekte ytterligare mer med nya mobben. Sitter med den bärbara datorn och tar hem lite program till den nya mobben och uppdaterar bloggen. Vad som händer efter det är inte så svårt.. Läggdags!

Ta taa!! zZzzZzzZzzz

Nu är det sommar...

...nu är det sol, nu är det koskit i hagen!

Ja det är verkligen sommar nu alltså. Solen steker, kläderna åker av och det är riktigt skönt i vattnet. ÄNTLIGEN!

Idag har vi varit vid en badstrand som heter Getingbergen. Det är inte på tal om att det är några berg egentligen. Det är underbar sandstrand. Så långgrund att man kan gå ut flera hundra meter utan att det når längre än till midjan som mest. Det är en fin strand och omtyckt. Det var inte smockfullt med folk men många hittade sig dit med en gemensam tanke, nämligen att bada!

Glasskillen hade full show att kränga glass i stora lass till oss glassugna badare. Själv valde jag en lakrispuck. Läskande god.

Kristians älskade att bada. Han fick följa med ut i vattnet och det fanns ställen som var så grunda att han kunde sitta själv med uppsikt såklart. Som han älskade det! Han kröp omkring och plaskade som aldrig förr. Det kan ha varit det absolut roligaste han någonsin gjort. Det måste vi allt göra om fler gånger. Perfekt badställe för en sån liten en som han är. Även om han nu faktiskt är "en stor pojke".


- Glad Kristian & glad pappa -

Brännan bättrades på utan att någon brände sig. Härligt!

Kristians kusiner var med och sen kom även en gammal (fast ung till åldern) granne som numera bor i Venedig. Kul att träffa henne, det var några år sen sist. Vilken dag!


- Plask plask! -

Nu har vi landat hemma hos min pappa. Dom är själva i sommarstugan så vi har plejset för oss själva. Sweet! Vi ska ta fram grillen senare. Vi har handlat så vi kan göra fetaostfyllda färsbiffar med matig grekisk sallad med egen touch! Tror det blir bra. Eller ja, varför skulle det inte bli det? Jag är ju med och rattar i kock-svängen!

Tills nästa gång...

...SOOOOOMMAR med stora bokstäver!!!

Ps: Lägger in en bild som får tala för sig själv...


- Någon sa: "Vi låter han äta själv" -

...ja som sagt! Plask plask!! DS!

Nu bär det verkligen av mot...

...stranden!!

Vi var ute och seglade från i förrgår till igår och idag blir det stranden för hela galoppen. Javisst sommar är underbart!
Det gäller att passa på nu när det faktiskt även känns lite somrigt ute. Nu när man kan ha på sig shorts och t-shirt även på senkvällen. Lovely!

Vi har fått sova ordentligt inatt. Lilleman har sovit så bra. Skönt för honom, och för oss andra. Vi behövde det alla tre verkligen. Min sträckning känns mycket bättre med. Igår vaknade jag nämligen med en sträckning i ena axeln som jag inte har den blekaste aning om vart den kom ifrån. Ont gjorde det och jag kunde knapt röra mig. Min sambo fick dra det tunga lasset igår med andra ord. Jag är väldigt tacksam för det.
Kristian sov väldigt dåligt. Det kanske var lite för ljust i sovhytten? Han vaknade alldeles för tidigt för att gå upp ialla fall och var själv väääldigt trött. Ja så trött att han faktiskt inte tillät sig själv att sova. Ja ingen annan fick såklart sova heller. Det var ett faktum! Skrik har just den tendensen - att hålla folk i dess närhet vakna.

Men men... Idag känner jag endast av lite stelhet men ingen fara. Det är förhoppningsvis helt bra i morgon. Jag fick några tabletter som hjälper till mot stelhet och sträckningar av min mamma igår. Vi åkte förbi en snabbis efter segelturen för att hälsa på min moster med sambo. El Kid'o var trött efter segelturen och han hade inte velat sova sin eftermiddagsvila ordentligt så ja, han behövde komma i säng. Men det var skoj att träffa släktingar igen. Den 16:e augusti blir det släktkalas! Skoj skoj!! Man kan säga att vi har blivit ett stort antal i släkten på min mammas sida. Oj oj oj, många är vi, festligt blir det! En dag att verkligen se fram emot med andra ord. Längtar!!

Nej nu har jag inte tid att skriva mer.. Stranden väntar. Brännan ska bättras på och kroppen ska badas!!!

Ja sommar, ja sommar!!

Inget är så irriterande som en...

...rövslickare!!!

Jag hatar verkligen rövslickare! Såna som gör ALLT för någon annan. Ja det är väl just det som är problemet - att det är någon annan, alltså INTE MIG man slickar röv på. haha

Nej skämt, flämt, brännt & Kent!! Det är inte därför jag skriver idag...

Idag ska vi alldeles snart ge oss ut till sjös. Vi kommer att åka en dagstur till en ö som jag var vid mycket som liten grabb. Älskar verkligen den ön!! Ska bli skoj att återkomma dit, hjar ju inte varit där på många år nu. Vi kommer att övernatta där och det ska verkligen bli intressant att se vad lilleman tycker om det. Det ska nog gå bra men om han verkligen vantrivs så blir det ju kanske inget båtköp för min del nu snart.
Jag vill ju köpa båt nu. Visst det är snart slut på säsongen jag vet men det kommer ju fler!

I natt har lilleman verkligen påverkat min sömn. Eller snarare min vakenhet, för sömn fick jag inte mycket av. Han ville helt enkelt inte sova. Jobbigt! Det är vid dessa tillfällen som man känner vad viktig sömnen faktiskt är för en. Just nu i skrivande stund håller dom andra på att göra sig redo för båtturen. Min sambo duschar, min pappa trixar med annat, lilleman kryper omkring och börjar bli missbelåten. Han är trött nu. Men det är inte läge att lägga honom för då lär han sova länge nu. Vi ska ju alldeles strax åka. Han får hålla sig!

Min sambo var snäll och tog hand om lilleman i morse. Jag kände att jag fick nog efter nattens "o-sömn". Hon tog upp honom och gjorde morgonrutinen. Jag slockande direkt! Efter jag vet inte hur länge så kom hon tillbaka med en glad Kristian och sa att det var dags för mig att gå upp. Alla andra hade ätit frulle och sådär. Det var ju bara att rulla ur sängen i slowmotion för att ligga kvar så länge som möjligt men med ett utséende att man faktiskt gick upp.

Nu är det min tur för duschen - sen ut på den stora vattenpölen någon valt att döpa till Vänern! Weeeee!!!

Dags att skaffa sig en skepparkrans under hakan kanske?? haha Eller kanske INTE!!!

Skepp ohoj!!

Man blåser väl...

...bort om man går ut, eller??

Som det blåser utanför!! Riktigt skönt att sitta i myskläder innanför och bara behöva göra absolut INGENTING!! Precis som det ska vara, eller?

Utsikten från min pappas hus är riktigt riktigt nice! Man ser rakt ut över vänern. Det "går vita gäss" där ute. Det innebär att det blåser så mycket att vågorna krusar sig ordentligt och skummar upp. En trevlig syn faktiskt. Man ser lite öar där ute och hade vi valt att segla ut idag istället för igår hade vi gjort betydligt mer knop. Men eftersom vi har lillemannen med oss är det absolut ingen bra idé att ge sig ut idag. Man är ju en ansvarstagande förälder som hela tiden funderar över vad som är bäst för ens barn.

Min sambo sover tillsammans med den lille. Själv passar jag på att uppdatera lite här. Har just druckit lite kaffe tillsammans med min pappa. En bulle plus två kakor slank med. hehe Men det gör absolut ingenting!! Är det slappo skrivet på menyn så är det! Nu har min pappa gått ut i blåsten med sin sambo för att gå en promenad. Det hade ju kunnat vara skönt förvisso men det står ingenstans på min meny idag. Idag är det enbart ego-slappning som gäller för hela slanten. Mmmmm!!

Borde ringa till min mamma. Vi ska se när det passar att vi kommer förbi och hälsar på dom. Jag vet att dom saknar oss och vill träffa oss. Klart vi ska hälsa på, frågan är bara när det passar bäst.

Har suttit och kollat lite på digitalkameror på nätet. Läst lite tester och även spanat in bilder tagna med de olika kamerorna. Vad jag är ute efter är en smidig kamera som tar riktigt bra bilder. Kvalitén på bilderna ligger såklart som första prioritet. Andra prioriteringen är smidigheten. Det ska vara enkelt att typ alltid kunna ha med sig kameran. Innan hade jag en Canon ixus som verkligen tagit bra bilder. Kanske skulle satsa på samma serie fast nyare modell?? Vi får se. Spanade även in en Sony-modell som tog bilder i riktigt hög upplösning. Kan ju vara lockande med! Min födelsedag kommer ju snart, kanske skulle önska sig en ny kamera för en gångs skull? Med "för en gångs skull" menar jag att jag annars ALDRIG brukar önska mig nåt. Kanske är på tiden att göra det nu?! Hmmm

En dålig vits som jag frågade min systerdotter för ett tag sen... Vad är det för skillnad på en stor och en liten bil?? -Den lilla är brun! Hon tyckte den var rolig. Det tyckte jag med! Jag hittade på den i samma stund som jag frågade frågan. Ja så kan det vara ibland!

Så vad har då hänt den senaste tiden?? Vi har ju varit uppe i Ö-vik och relaxat. Eller ja, relaxat är kanske att ta i för vi har gått långa promenader längs vandringsleder och allt möjligt. Men det har varit riktigt underbart där uppe. Så långt norrut har jag aldrig tidigare varit. Inte Kristian heller så vi slog samma rekord samtidigt. Det var otroligt trevligt där uppe ialla fall. Jag hade funderingar på att klippa mig men vågade inte eftersom det är hockey som gäller för hela slanten där uppe. Ett riktigt Foppa-land kan man säga. Man skulle väl bärgis fått en hockeyfrilla om man lät dem klippa en.

Vi fiskade på en sjö som var det lugnaste i sitt slag. Strykplan yta och härligt väder med två kastspön i vattnet. Ett som kontrollerades av min sambo och det andra av mig. Härligt att ro omkring och kasta lite längs vassen. Det var heldött dock i vattnet. Många kast utan det minsta lilla tecken till liv. Bytte område och rodde tvärs över till ett annat vassområde. Där fick jag ett riktigt napp men det lossnade strax innan draget kom fram till båten. SKIT OCKSÅ!! Mer blev det inte så vi gav upp.

Myggen då?? Nej dom syntes inte till. Kanske någon enstaka men inte alls som man hade föreställt sig. Jag lider ju inte av myggbett heller. Har inte haft ett enda på många många GÖRMÅNGA år! Jag vet att myggor har bitit mig men jag får inga utslag som kliar. Lycky me!

Dags att göra lite minre än vad jag gör just nu. EGO-DAGEN!! (detta var igår)

Idag har vi varit inne vid mariebergsskogen och knallat omkring. Minigrisarna hade fått små kultingar som var riktigt små. Roligt att se på nåt sätt. Kristian fattade nog aldrig riktigt vad det var. Kollade lite intresserat till en kort början och sen var det inte alls nåt intressant. Kollade även in lite andra djur. Förr i tiden när man själv var knatte fanns det ju lite roliare djur att kolla på. Det fanns allt från björnar till en stor ap-bur, lamadjur och påfåglar mm. Jag blev faktiskt jagad av en påfågel vid ett tillfälle. Ja, jag hade ju självklart själv jagat påfågeln innan som till slut fick nog och spände upp hela skruden och blev jättestor och jagade mig. Ja, jag hade ju mig själv att skylla såklart!

Vi åkte sen till min mamma. Där var det mycket folk. Lillemans kusiner, min syrra, Mr G,s mamma som fyllde år och sen kom Mr P. Det bjöds på grillat med alla tänkbara tillbehör och slutligen kaffe & tårta. Fyller någon år så hör ju tårta till. Inte tråkigt alls faktiskt!

Nu har vi kommit tillbaka till pappa. Dom kollar som vanligt någon deckare på tv'n och själv sitter jag här och knapprar på min bärbara. El Kid'o sover nu. Vi har superdeluxe-babysitter-systemet inkopplat och hör honom via stereon på nedervåningen. Sweeet!

Som ni förstår vlev det ingen segling idag. Vi siktar på i morgon istället. Det blir antagligen som så att vi övernattar ute till sjös. Nice! Vi ska se om hur det funkar med Kristian på en båt när man övernattat. Vi har nämligen ringt på en båt idag. Kanske ska bli båtägare?! Båtälskare som man är så varför inte? Underbart att kunna ta sig ut på havet!!
Vi har även ringt och kollat en båtklubb som verkar ha ledigt med platser om vi nu köper båten. Den hamn vi ringde till ligger perfekt till för våra ändamål. Kort bilväg för oss samt enkelt att komma ut fort på Mälaren. Håll nu tummarna för oss att detta går vägen. Visst!! Säsongen är snart slut men det kommer ju fler säsonger såklart.

Nej dags att vara lite sällskaplig nu!

Ta taa eller Skepp Ohoj!!

70 mil senare...

...hamnade vi i Karlstad! Och inte bara det, vi kom till internetuppkopplingsmöjligheter. Weee!!

Vilken bilresa men det gick såå bra så. Kristian var snäll hela vägen och sov ganska mycket under dagens långa bilfärd. Vi hade ju bestämt att vi skulle känna av när vi närmade oss Gävle om huvida vi skulle fortsätta rakt ner till Stockholm, vårt hem eller om vi skulle vika av mot Karlstad. Allt gick ju så bra så vi bestämde oss för att vika av mot Karlstad. Resan fortsatte och allt gick smidigt. Stannade till först i Hudiksvall för att äta. Där slog blixten ner precis bakom hamburgerfickan så att strömmen gick. Nästa fikapaus blev i Falun där vi mötte upp några vänner till min sambo.

Men jag får återkomma om alla detaljer om vad vi har gjort alla dessa dagar. Vi har hittat "guld" gått långa vandringar och ja.. Resten får man läsa om inom kort. Ska samla mig lite först bara. Lite trött nu.

Den som väntar på nåt gott...

Det bär av mot högre...

...höjder! Ja ialla fall om man ser på vårt avlånga land vi valt att kalla för Sverige. Ska nämligen till Ö-vik för att hälsa på min sambos syster. Ska bli trevligt! Jag har aldrig tidigare varit så högt upp i vårt land.

Vad behöver man tänka på? Antar att det mesta är som här hemma.

Vädret är verkligen inget man kan lita på numera. Någon sa at tdet minsann skulle bli ett jättehögtryck nu i helgen och en riktig värmebölja skulle bryta ut. Vartdå är då min fråga för inte är det här ialla fall!! Hade tänkt grilla ikväll men nu ser det ut som det ev kan bli regn så vi skiter i dom planerna (igen). Tråkigt faktiskt, man vill ju ha en sommar som den var förr. Ialla fall som man minns somrarna från när man var liten. Då var det riktiga somrar och riktiga vintrar. Numera är det nåt luddigt svårtydigt till årstider som passerar väldigt mycket fortare ju äldre man blir.

Men men det är väl bara att acceptera antar jag.

Vi har ju en bilsträcka att plöja av i morgon. Det kommer att ta drygt 6 timmar (närmare 7) uppskattningsvis. Så hur gör man så många timmar så trevliga som möjligt? Jo man fixar en FM-sändare som kan ta emot ett USB-minne fullsmockat med musik & talböcker. Lovely!

Igår handlade jag lite prylar för att ha med i allt resande. Vi ska ju även till Karlstad och hälsa på efter Ö-vik. Har köpt bl.a ett extra kamerabatteri. Skadar aldrig att ha ett extra. Det är ju bara så grymt irriterande när man får dåliga batterier och inte kan ta bilder bara för en sån sak.
Köpte även lite nya barnkläder. Ett ballt linne som hade en sann text plus en tröja som var snygg på lilleman.


- I call him Mini Me -

Det ska bli skönt att komma bort ett par dagar. Komma norrut och spana in ett ställe man aldrig tidigare varit på. Detta kommer att innebära att jag inte kommer att uppdatera bloggen på ett tag.

Bara att hålla ut alltså! hehe

Är det semester så är det!

Ha en trevlig helg alles!!

Kastar in lite bilder på Kristian tagna idag.





Ta taa!!

Vad tänker du på? Låt mig...

...ta en titt!!

Tänk om man kunde "bränna ut" sina tankar, drömmar, minnen osv. Alltså bränna ut på DVD, eller förlåt, BlueRay såklart eftersom det är den senaste grejen. Det behöver ju inte alls stämma överrens med hur det faktiskt VAR utan hur personen minns det. Vore det inte helballt? Man kanske skulle kunna hyra såna här minnen från andra personer.

Vems minnen skulle man vilja se? Vilken sorts minnen skulle man vilja se? Kom igen, det behöver ju inte enbart direkt handla om sexminnen, eller hur!! ;)

Kanske skulle kunna vara intressant att hyra minnet från Christer Fuglesangs rymdresa? Christer Sjöbergs känsla från sitt bidrag "I love Europe"  i årets melodifestival?? Okej kanske inte det sista va, men ändå! Tänk tanken.


 Man skulle kunna ha detta som hjälpmedel för att förstå sig på sin partner på bästa sätt. Det skapar lite tankar va?

Man skulle självklart kunna välja att INTE dela med sig av sina tankar & minnen om man inte vill. Det skulle varit väääldigt hemskt annars liksom. Good bye privatliv liksom.

Mordgåtor skulle kunna klaras av betydligt enklare. Vad är det minsta han/hon minns? Man kanske skulle få ha ett "godkännande-kort" i plånboken som tillåter att ens minne används?!

Andra funderingar då...
I samtalsämnen som kanske inte är helt tydliga för alla och fraser som "hur tänker du nu?" kan vara ett minne blott. Man behöver bara visa upp hur man tänker. Smarty-party!

När ett litet barn ligger och skriker och inget tycks hjälpa kanske man skulle vilja se vad barnet tänker på i hopp om att hitta felet. Frågan är ju hur tydligt barnets tankar är. Hur skulle det se ut?? Kanske skulle kunna likna en hippies tripp från 60-talet? Jag vet inte.

Det skulle kunna vara ballt att se andras minnen. En helt ny värld av möjligheter skulle öppnas för en.

Men det är inte därför jag skriver idag....

Eller jo, för stunden får det vara det!

Från och med NU, gör bara bra saker, en dag kanske vi alla kan se dina minnen!


Stod öga mot öga med...

...ett rådjur. Ganska ball händelse eftersom det endast stod några meter ifrån mig utan att fly. Under säkert en minut stod vi bägge blick stilla och bara spanade in varann. Öga mot öga med naturen alltså.


- Ett rådjur som var intresserad av mig -

Gick promenadernas promenad idag helt klart. Jag vet inte hur långt jag gick exakt, vet bara att skyltar som några kilometer till nästa delmål kändes som små stumpar bara mot helheten. 3-4 timmar knallade jag omkring med lillemannen i sin barnvagn. Solen låg på rätt okej och det var bar överkropp som gällde. Varför inte lägga på lite bränna när man ändå är ute liksom? Synd eller verkligen synd att jag glömde ta med stegräknaren. Det kändes bra ialla fall och härligt var det. Saknade musik bara. Hade inte med några lurar till mobben så jag kunde inte lyssna på musik. Kristian sov ju ändå ett bra tag så man hade kunnat lyssna på nåt men ja. Det bidde inte riktigt så denna gången.

Det är skönt med promenader. Man rensar tankarna på nåt sätt. Samma sak med bloggandet - rensar också tankarna.

Min sambo mötte upp mig vid Infra City som jag hade hamnat på efter många många görmånga steg. Blev lite värmländska där. Görmånga hehe. Vi bestämde att äta nåt enkelt ikväll så jag föreslog Wrap's. Min sambo var sugen på nåt med bönor och jag visste om att vi hade några burkar Kidneybönor hemma så det fick bli veggowrap's helt enkelt.
Spana in bilden. Ser det inte gott ut??


- Veggo wrap's -

Gott blev det, nyttigt var det. Ja relativt ialla fall. Det var inte mycket gräddfil i den där klumpen! hehe

I morgon är det fredag, min sambo får semester efter dagens jobbande. Innebär det semester för mig? Jag vet inte riktigt.. Kanske! Kul att ha henne hemma ialla fall. Men som alltid.. Det tar vi då...

Ta taa för nu!!

Eller inte riktigt.. Nästan.. Såg en rolig grej idag i mataffären. Det finns ju minimajs, cocktailtomater och såna saker. Men minivattenmeloner? Nej det hade då jag inte sett innan. Varför behövs dom? Det är ju för att vara ett mellanmål ändå ett rejält mål väl? Jag tycker det ialla fall. Ja ja, man ska inte förstå sig på allt i världen. Det är en sak som är säker!


- En minivattenmelon -

Ta taa igen!

Han var en fullvuxen man men...

...lät som en SEX-årig liten flicka!! Nej inget gnäll alltså utan tonläget!!
Låt mig börja från början...

Vi skippade skansen idag och gick på Grönan istället. Kusinerna vill ju åka karuseller så Grönan fick det bli. Det är verkligen ett ställe som det är lika smidigt att gå omkring med en barnvagn på som att försöka sig på att jonglera utan armar. Det är nästintill omöjligt!! Men det gick, även om det gick ganska långsamt. Det är mååånga som försöker, många som irriteras av svårigheten men ja... Whatever!

Kusinerna fick åka karuseller, Eric var dock lite för liten för vissa så vi hittade på annat istället. Det fanns ju andra karuseller som passade honom bättre så det var ingen fara. Kristian däremot fick inte åka nåt, han tjatade heller inte om det. Han trivdes så bra så i sin vagn.

Det var det där med den pipiga mannen då. Jo sjukt roligt. Så fel det såg ut, eller HÖRDES!! Det var alltså en man, helt fullvuxen och såg även ut som en sådan. Men hans röst. Ja den var faktiskt som en SEX-årig flickas röst. Jag antar att han ett antal gånger har fått frågan om han skämtar. Måste verkligen vara jobbigt att ha en sån röst. Vad kallas det? Är det en sjukdom eller är det underutveckling?? Vad är det?? Förutom ganska lustigt. Vad kan nåt sånt heta?? Helium-röstsyndrom? Adams-äppelskrutt-sjukan? Jag har ingen aning. Kolla in DigTubenklippet under.. Lite sån röst kan man säga. Roligt klipp dessutom!


Lika roligt varje gång jag ser detta klippet dessutom. Men en sån röst var precis vad mannen på Grönan hade. Lustigt!

Det var show på Grönan med. Lindansör som utan säkerhetslina gjorde allt från att gå, cykla, sitta på en stol och bära en tjej på sina axlar samtidigt gick på lina till att göra lite andra akrobatgrejer. Ganska imponerande helt klart.

Kom att fundera över en sak.. Hur är det egentligen att vara på Grönan som blind? Alltså åka karusellerna. Spökhuset är kanske inte så läskigt. Man ser inget utan hör bara konstiga saker. Kanske är skrämmande för vissa blinda kanske vad vet jag. Men en berg och dalbana måste ju vara ganska ballt. Att inte ha en aning om när plötsliga stup kommer eller när det svänger åt höger och vänster i ilfart. Måste vara en ball upplevelse. Lustiga huset är nog nästintill omöjligt, eller kanske inte? Minns inte riktigt hur det ser ut inuti. Det var ett tag sen jag var inne i det.


- En törstig Kristian & en glad Eric -

Det gick bra för kusinerna ialla fall. Först vann Eric stjärnvinsten på Pinguhjulet och vann en Pingu-nalle (eller vad man nu säger) som var nästan lika stor som han själv. Sen vann Clara en väldig massa godis på nåt annat hjul lite senare. Vilken tur! Båda vann, därmed var det rättvist!


- Pingu -

Kristian har varit coollugn hela dagen idag. Har trivits såå bra! Han och jag åkte komunalt in till Grönan medan kusinerna med följe åkte bil. Jag och Kristian kom konstigt nog 45 minuter före dom andra så vi fick glatt stå och vänta på dom. Men ingen fara. Det var en riktig IDIOT till busschaufför förresten. Han packade in oss resenärer som sardeller. Han ropade flera gånger att "tryck ihop er nu det finns fortfarande gott om plats" även om det verkligen var överfullt. Folk kom inte av vid sina hållplatser eftersom dom inte kunde komma förbi. Jag stod med lilleman som låg i sin vagn. Vi var fyra som hade barnvagnar på bussen. Lätt 10 andra vagnar som inte kunde komma på längs vägen. Om busschauffören hade ropat åt oss att tränga ihop oss ytterligare mer så hade jag ropat tillbaka och frågat honom VART EXAKT han såg detta tomrum att fylla ut för det var verkligen tjockt med folk. Stackars dom äldre som fick stå såhär. Kan inte ha varit lätt.


- Farfarsbilarna har bytts ut -

En sak som jag har fått lära mig idag är en sak som Kristian verkligen älskar. Ballonger!!! Jag vet att barn gillar ballonger men som han följde ballonger med blicken. Oj oj oj!!


- En glad Kristian med sin skallra -

Det har verkligen varit en bra dag rakt igenom. Min sambo kom och hämtade mig och El Kid'o efter Grönan-besöket. Kusinerna med följe skulle se om Skansen var öppet fortfarande. Det kändes som det var för sent för oss andra. Klockan var 19.00 och Kristian skulle ju snart börja bli trött inför natten.


- Mr H och Clara åker slänggungan -


Ja det var nog det mesta om dagen.
Just det, vi gjorde en riktigt fetgod pastasallade när vi kom hem min sambo & jag. Mums! Riktigt hungrig kan man bli efter en dag som denna!

Ta taa för nu!

Kristians kusiner...

...kommer på besök i morgon. Ja min syster kommer ju med såklart. Det ska bli sååå trevligt att dom kommer.
Det blir Skansen misstänker jag, vi pratade om det innan nämligen. Lovely!

Kristians kusiner har aldrig varit där innan så det ska bli trevligt för dom. Jag hoppas nu att alla djuren är pigga och vill visa upp sig så vi får mycket att titta på. Roligast så!

Annars har inte så mycket hänt idag. Det har varit en riktig mysardag tillsammans med Kristian. Jag har sparkat en mjuk boll till honom och han har agerat målvakt. Det var verkligen jätteskoj! Sen har vi gått en promenad med Marie. Handlat lite till i morgon. Det kommer att bli en stooor skål med somrig pastasallad a'la Rickard igen. Mumma!

Jag vet inte riktigt hur vädret ska bli i morgon dock. Det är enkelt att kolla upp men orkar bara inte just nu så jag får hålla tummarna och lita på turen att vädret blir strålande fint, eller tillräckligt bra för att vistas utomhus.

Ta taa så länge!

Inbokad tid någon gång...

...inom en månad.

Alltså hur vagt får man bestämma en tid när man ska instalelra något? Dom ska byta ut elmätaren här hemma och företaget som ska göra detta har nu skickat ut ett brev som talar om att detta ska ske någon gång inom loppet av en månad mellan kl 07.00 - 16.00. Jaha då alltså?! Eh!

Har man verkligen sån liten koll på när det ska ske. Vad ville dom att vi ska göra åt det? Stanna hemma och hålla utkik? Nu sitter ju inte elmätaren inne i lägenheten och dom behöver inte komma in men varför kan dom ändå inte veta mer exakt när det ska ske? Märkligt.

Tänk om alla kunde boka in tider med såna mått. Typ, "Hej, jag vill boka ett hotellrum någon gång inom loppet av en månad". Skulle nog inte funka särskilt bra va?

Vissa saker vill man nog inte ha några mer exakta uppfattningar om vad gäller tid. Som t.ex när man ska dö. Låt säga att doktorn har hittat en obotlig sjukdom med döden som utfall. Tänk om han dessutom kunde säga att personen i fråga kommer att dö den 19 oktober kl 17. Hade nog inte varit smidigt att veta så exakt tror jag. Å andra sidan om man vet exakt NÄR man ska dö så behöver man ju inte vara rädd för det innan den stunden. Man kan t.ex hoppa från jättehöga höjder med vetskap om att man inte kommer att dö tack vare fallet. Hmmm

Men men, det är inte därför jag skriver idag...

Magic beans?? Nej inte alls. Vi har ett fält utanför vårt hem som skiftar i färg beroende på väder. Om det är soligt ute så är fältet helt blått och när det är molnigt är det grönt. Ganska ballt på nåt sätt.


- Fint väder = blått fält -


- Mulet väder = grönt fält -

Idag är det en riktig softardag för mig och lilleman. Vi har båda myskläder på oss och kommer inte att göra mycket mer än att bara ha en extra trevlig dag tillsammans. Vi började med att duscha tillsammans. Supermysigt!

Well dagen är snart halvgången så det är dags att mysa lite igen.

Folk grimascherar åt min son...

...för att märka hans uppmärksamhet! Men mer om det om en liten stund...

Det har varit en regnig dag. Som det har regnat! Jag brukar tycka att det kan vara riktigt mysigt om man vill ha en bra anledning att abra hålla sig i hemmet och mysa, men astrist när man ska någonstans.

Idag skulle jag någonstans, nämligen till en kompis för att bara hänga. Jag och lilleman gjorde oss redo att åka iväg. Missade första bussen som jag tänkt hinna med men ja, så blir det ibland.


Kom till busshållsplatsen och könde lukten av Nr 2 från lilleman. Åhnej! Inte nu. Aja, eftersom vi var ensamma tänkte jag att jag lika gärna kunde byta blöja på honom där. Om bussen skulle komma så fick man improvisera på bästa sätt men den kom inte just då. Jag har ju bara drygt 100m hem men ville inte missa någon mer buss plus att det verkligen öste ner regn. Skönt med hållplats med tak.


Kom till T-centralen och regnet var lika övertygande där inne i city.
Fick bli en taxi till min polare på Regeringsgatan. Hade ett litet stopp på vägen för att handla nåt så somrigt som jordgubbar & vaniljglass. Spela roll om det inte är soligt, goda saker är goda oavsett väder!! Okej, isglass är godast på sommaren, men men.

Efter ett tag blev Kristian trött så han fick vila i soffan hos min polare, vi satt och spelade PS3 hehe. Grabbigt va?

Maten höll på att puttra på spisen undertiden och tog sin lilla tid men det doftade så ljuvligt såå.

Well well, även regniga dagar har sin charm med!

Folk grimascherar åt min son!
Ialla fall när man åker buss och pendeltåg. Han är inte alls blyg för främmat folk. Inte än. Jag vet inte om han kommer att bli det eller inte, vi får se. Man kan märka att han kan hålla sig lite lugnare när det är nytt folk i närheten men inte att han vänder sig bort och blir generad.

Var som sagt hos Mr M och gästade idag.
Kristian var lite putt idag tror jag. Han var inte alls road över att vara där. Alla kan vi ju ha såna dagar när få saker är roliga.

Jag blev bjuden på det där smarriga som luktade så gott.
Det var älggryta med diverse rotfrukter. Riktigt trevligt, det äter man ju inte varje dag ju. En vit kamel till Mr M för det! hehe

Min sambo är hos en väninna och har lite myskväll.
Väninnans pojkvän är borta och jag är ju här så det är bara dom två. Vem vet vad dom hittar på men det är säkert någonting trevligt. 

Så är det tisdag i morgon, ny dag, nya tag, mer timmar att leva. Så vad hittar man på? Vädret skulle visst vara ganska ruttet i morgon med. Det blir nog troligtvis inte att man åker in till city. Kanske blir en ren ego-softardag med lilleman här hemma?! Vi får se.

Men (!!!) tills dess... Puss!


Älskar att vara...

...jag!!

Livet är underbart! Igår var verkligen en toppendag rakt igenom. Det var fint väder och vi hittade på mycket trevligt tillsammans jag och min sambo tillsammans med Kristian.
Vi började dagen med en promenad och ja, kolla förra inlägget så förstår ni. Sen åkte vi och hälsade på min sambos bror för att se hur han hade fått ordning på sin nya bostad. Det var riktigt trevligt. Efter det åkte vi hem till oss för att äta hela gänget. Jag, Kristian, min sambo, hennes föräldrar och bror. Vi blev några stycken med andra ord och trevligt hade vi. Vi grillade massvis med läckerheter och medans maten fick smälta i magen i väntan på efterrätten spelade vi Mölkky, ett finskt spel som är liiite som kubb, men bara lite. Googla på det så får ni se, det är riktigt skoj ialla fall. (Jag har berättat om det tidigare i bloggen)

Jag vann båda omgångerna. Weee! Är en bra förlorare men ganska dålig vinnare. hehe Nejdå, så mycket glänste jag inte för att strö salt i såren inte. Men men!

Efterrätten blev rabarber/jordgubbspaj med vaniljsås. Lovely! Supergod kombination! Om ni inte testat, DO IT! Kristian stod för underhållningen och visa upp en massa trix som han lärt sig för min sambos föräldrar. Han är helt enkelt för skön min lille Kristian. Underbart! Slutligen kollade jag och sambon lite film innan kvällen övergick till natten.

Idag ska jag och lilleman åka in till stan för att hälsa på Mr M. Vädret är ganska blekt så det blir nog att hitta på någon innomhuskativitet. Vi får se... Mer om det senare...

Hoppas att även ni hade en trevlig söndag! Kram!

Promenad, rökta räkor och...

...smooooothie!

Tog en promenad med min sambo & Kristian i morse innan frukosten. Min sambo gick med sina gåstavar och jag hade barnvagnen att pusha på så det blev bra motion för oss båda. På vägen tillbaka stannade vi till i affären för att handla lite för idag. Inte minst frukosten.

Vi kom på igår att vi var sugna på smothies så det var ett måste för shoppingen. Vi får besök av min sambos föräldrar senare med så vi handlade lite att grilla tills dess. Ja det blir en hel del grillat nu men det hör ju sommaren till. Enkelt & gott, en kombination som verkligen är tutti-frutti!

Smothiesarna gjordes på honungsyoghurt, bananer, hallon & blåbär samt några isbitar. Vilken smakexplosion!! Jisses vad gott.


- Blåbär, hallon & banan smooothie -

Vi gjorde även iordning baguetter. Jag hade tonfiskröra på min med hemma odlad sallad & dill plus några tomater. Vi köpte även några rökta färska räkor.


- Riktig brunchbaguette -


- Rökta färska räkor -

Efter frukosten (som blev hyggligt sen) tog jag mig en powernap i hängmattan. Jag har precis hoppat upp för att låta min sambo däcka lite i den nu. Lilleman ville ta sig en vilopaus nu så jag passar på att klottra lite i bloggen.

Det blir soft nu några timmar här hemma i trädgården. Hääärligt!!

Dags att gå ut i solen igen. Idag har jag smörjt in mig ordentligt.

Ps: Måste ju bara säga fastän min sambo inte vill... Men strax efter att vi hade ätit frukost och bara satt och lutade oss tillbaka så splattade det till.. Det var en fågel som gjorde ifrån sig sitt Nr 2 som landade rakt på min sambos ben. hehe Det hade kunnat bli jobbigt, men bara om det hade träffat miiig! hahaha ;) DS!

Till havs...

...åker inga landkrabbor!

Vi har varit på havet. Slussade ut i stockholms skärgård med sikte på Fjäderholmarna. Ett ställe dit många ville en dag som denna. Det var ju utlovat regna idag men om detta skulle föreställa regn blir jag nöjd med lika "regnigt väder" i morgon. Det har varit underbart verkligen!


- Småfolket & normallång -


- Softar på Fjäderholmarna -

Jag fick världens konstigaste solbränna idag helt klart. Det ser ut som om jag skulle ha en mantel på mig. Alltså där solen har tagit är själva manteln. Svårt att förklara men det är verkligen ingen vanlig bond-bränna ialla fall. Nåja, det solas ju bort snart men min sambo log lustigt åt mig när hon fick syn på det.


- Lyssnar man riktigt noga hör man hur pengarna räknas -

Kom hem efter ett antal timmar ute med båten och vi skulle egentligen ha grillat men var båda så trötta att vi beslutade oss för att köpa pizza. Det var ju så längesen och dom pizzor som finns vid väsbys station är verkligen nåt man bara måste smaka. När dom frågar om man vill ha vitlök & chili på så svarar man glatt ja!


- Kärlek -

Efter pizzaätandet var jag verkligen dödstrött och slocknade i en timme på sängen. Min sambo fick underhålla Kristian medan jag ZzZzzZzzz-ade.

Här kommer Kristians outfit för denna dag. Visst är han fin!


- En jätteglad snygging -

Nej det får räcka för idag. Det har varit en toppendag! Mr M, 1000+1 tack för idag! Du är välkommen när du vill på grillning!!


- Ny rolig "leksak" - 

Var ju bara tvungen att filma...

...lite när Kristian kryper i gräset här hemma.


- Kristian kryper i gräset -

Min son blev rädd...

...för mig!

Usch!
Det känns ju inget vidare att min son blev livrädd för mig när jag duschade. Jag hade väl lite schampo i håret och skulle bara kika ut bakom duschdraperiet för att visa mig för honom. Hans glada ansiktsuttryck förändrades genast till något helt annat. Den glada munnen snurrade runt 180° och blev jätteledsen, pannan rynkades, likaså ögon plus att hakan åkte uppåt och så var det bara att vänta på det...

Gråtet!!


Det bölades ganska bra och eftersom jag var ensam hemma och dyblöt fanns det inte så mycket jag kunde göra. Det var ju abra att försöka se ut som sig själv så fort som möjligt för att kunna trösta honom. Detta har inte hänt tidigare. Jag hoppas ju kunna duscha när jag är ensam med honom. Men han blev lugn ialla fall när jag hade fått bort allt lödder.
Puh!


- Dagens outfit -

Sen var det dags att bege sig ut i sooolen...
Gick en promenad utan dess like. Timmar gick och underbart var det. Jag hade ju fått vissa skavsår mellan benen (nej INTE exakt där) från igår när jag hade på mig jeans som var varma och skavde men det gick bra. Jag ångrar bittert att jag inte tog med mig stegräknaren för det var mååånga steg som gicks idag.


- Blått, grönt, gult & lite vitt -

Dom ringde från verkstaden. Bilen var nu reparerad och klar att hämtas. Perfekt! Ringde till min sambo som kunde sluta tidigare idag för att hämta bilen. Visst är det trist att byta bort en cab men ja, det var ju tvunget att hända nån gång.


- Sista åkturen i caben -

Åkte förbi min sambos föräldrar på vägen hem och hälsade på som hastigast. Vi lånade med ett skoskåp som vi skulle haft i hallen egentligen eftersom Kristian älskar att dra i den lilla hylla vi har där nu. Skåpet var lite småslitet så vi slipade ner det och betsade det sen så det blev som nytt igen (ja nästan ialla fall). Det visade sig att det inte riktigt blev jättebra att ha skåpet i hallen, såg inget vidare trevligt ut på nåt sätt så det fick stå inne i kontoret och bli ett skåp för lillemannens leksaker. Goodie goodie!


- Koncentrerad liten man -

I morgon ska vi ut och åka båt. Vi har köpt en flytväst till El Kid'o idag så vi även har en sån här. Lika bra att ha en liksom så man slipper hyra och krångla. Hoppas på bra väder, det är ju såklart en förutsättning för att vi ska åka ut.

Men det blir morgondagens skvaller!

Happy friday!

Hade det inte varit för ett moln...

...så hade jag haft sommarkläder på mig idag. Nu hade jag inte det, jag hade jeans och svart t-shirt och en sommarjacka i reserv. Det var nämligen ett moln när jag tittade ut i morse och det såg inte alls varmt ut. Suck liksom!! Dessa kläder idag kändes ungefär lika roligt som att vara riktigt skitnödig när det inte finns en endaste toalett i närheten. Med andra ord, helt fel!

Men det gick och det gjorde vi med, gick alltså. Mötte upp en vän inne i stan för att luncha ihop. Idag drabbade busstrejken mig. Innan visste jag om den men brydde mig inte så mycket men idag var bussarna verkligen önskvädra. Jag fick alltså gå i närmare 20 minuter i hettan och det var då jag insåg att jag hade valt helt fel kläder. Men jag hade ingen tid att vända om och byta så det var bara att bita ihop och ta det som en läxa.

Vi lunchade på Åhlens terass vilket visade sig vara ett riktigt niceigt ställe. Det var rätt mycket kö men vem har bråttom? Beställde grillad lax och kunde njuta av denna i gastande solsken uppe bland taken i sthlms innerstad.

Tog sendan en promenad till strandvägen där min polare jobbar och när jag dumpat honom där så fortsatte jag ut på Djurgården. Kollade på en massa båtar på vägen vilket är trevligt för en sjöbjörn som jag. Ääälskar verkligen havs- & sjö-livet!


- En vacker stad vi bor i -

Väl på djurgården låg ju Josefinas lämpligt nära och jag satte mig ner med en god gul & kall dryck som så trevligt släckte törsten i solskenet. Lilleman hade somnat för ett tag sen och låg så skönt i sin vagn.


- Utsikten från Josefinas genom en gul bubblig dryck -

Det blev dags att bege sig hemmåt och jag gick omvägen längs vattnet hela vägen till T-centralen. Det är inte jättelångt men en rejäl omväg mot att bara gå rakt på.

Mötte upp min sambo vid hemköp och handlade lite att grilla idag. Blev hemmagjorda hamburgare. När man har en hamburgerpress så blir burgarna riktigt bra dessutom. Bättre än vilken hamburgerkedja som helst. Oh yeah! Hade lite klyftpotatis till som en vän hade med sig. Ja det är sant, vissa köper färdiga klyftpotatisar!! Dom skakade verkligen inte gott någonstans. Nepp, klyftpotatis ska man göra själv, inget snack om den saken.


- Koncentrationen är på topp med sikte på bara en sak... -


- ...nämligen att ställa sig upp -

Sitter här nu och smälter maten. En stycken gräsmatta väntar på mig där ute. Man kan riktigt se hur den tigger om en trimmning. Och det är jag som ska stå för den. Väntar bara på att maten ska lägga sig lite till. Snart så...

Men men.. Det har varit en underbar dag trots fel klädval. I morgon blir det nog till att åka n till city igen. Vi får se. Det var ialla fall trevligt att knalla omkring i lite omväxlande miljöer. Lite mer folk att kolla på och så. En sak vet jag, det finns inte ens på kartan att jag väljer för varma kläder! Nopers dopers!

Slutligen, en bild på mig på ett soligt Josefinas.


- Jag, migsjälv & stjärnan -

Jag har kommit på en...

...TV-programsidé som jag tror skulle vara underhållande tv. Det skulle innebära ganska mycket slöseri med fullt dugliga varor antagligen men tro mig, det skulle vara roligt att titta på.

Det hela går ut på att det plingar på dörren hos vilken familj som helst. Personen som plingar på dörren kommer från detta program och erbjuder familjen (eller personen som bor där) 10.000.000kr om denne eller familjen kan tömma sitt hem på max en timme. Allt ska ut!! Huset (för det måste nog vara en villa) får inte ta skada av utflyttningen. Om familjen antar utmaningen och klarar av att tömma sitt hus på en timme så får dom alltså 10.000.000kr och huset går till tv-showen. Alltså måste familjen vara beredda på att flytta i samband med detta (kanske är överdrivet jag vet inte) men jag tror att det skulle vara vääääldigt underhållande att se på när familjen verkligen bara öser ut allt på trädgården för att hinna. Självklart får dom ta ut sakerna hur dom vill. Sakerna måste ju inte gå sönder såklart. Det som är helt och även trasigt får naturligtvis sparas.

Fick denna idé när jag och min sambo var ute på en kvällspromenad. Vi konstaterade båda två att det skulle vara underhållande. Vad tror ni??

Tänk er att man ser familjen X, låt oss kalla dom Flax för enkelhetens skull. Man hör pappa Flax ropa att ungarna ska vara lite försiktiga med moraklockan som han fått från sin pappa. Man hör från ett rummet intill mamma Flax ropa "Skit i klockan för fan, vi måste hinna tömma huset!!
Kan tänka mig att det kan bli mycket tumult på vägen för att vinna de där lockande 10.000.000kr. Man kan göra mycket för såna pengar.

Men det är inte därför jag skriver ikväll... hehe

Jag tycker att många tjejer är lustiga. Önskemålen om hur kvinnan ska se ut (enligt många av dom själva) är gigantiska läppar. Plockade ögonbryn gärna helt rakade med tatuerade eller målade smala streck som gärna placeras lite högre upp än sina tidigare så man ser lite förvånad ut. Ögonfransarna vet vi alla att genom reklamen utlovas flera 100% längre och fylligare ögonfransar. Hur långa vill man som tjej helst ha?? Så man kan kamma upp dom i håret?
Jag menar på inga sätt något illa med detta men jag är rätt nöjd att jag själv slipper dras med såna här problem.

Kvällen har varit bra. Mycket bra faktiskt. Min sambo kom hem med en tjejkompis och vi grillade. Fläskfilé, halumi, röd lök, med färskpotatis till. Mumma hela vägen in i själen liksom! Jag tog ett glas vin till, tjejerna cider.

Gick sen en promenad till stationen för att lämna av tjejkompisen och sen fortsatte jag och sambon en längre runda som återigen slutade med ömma fötter. Jag har ganska nya skor så dom måste gås in lite mer först för att klara av såna här promenader. Men snart så! Och vill man lida pin så får man vara fin.. Eller var det tvärtom?? hehe

Men men.. Det får räcka för nu..

Bomchackalack!! eller tvärtom?!

Mot högre...

...höjder!

Jahapp så har lilleman nu börjat dra sig upp till stående ställningar. Han vill helt enkelt börja se världen mer uppifrån. Eller ja, enkelt och enkelt - han får kämpa lite för att ta sig upp men upp kommer han.

Ska alldeles strax sätta igång med dammningen. Suck! Den är tråkigast av allt. Den innebär ju att man måste plocka bort en massa bröte och... Just det, vi skulle ju inte gå in på det ju. Sorry!

Vad kostar egentligen en privat städare? Man får ju dra av på skatten för det. Hmmm

Ännu har jag inte kommit ut på nån promenad men hoppas komma ut senare. Ialla fall när min sambo har kommit hem. Men det är ju några timmar kvar tills dess. Ja ja, det löser sig.

En liten bild på en liten pojk.


- BUSTED! -

Städning VS stranden!!

Klockan är just nu 08.54 och denna onsdag har börjat. Vaknade för ett litet tag sen och lilleman har redan fått göra sin morgonrutin. Han har lagt sig i sin säng nu med en flaska "lella" som han tuttar på.  

Idag är vädret inte riktigt på topp plus att jag fortfarande har ont under fötterna så det blir ingen promenad nu på morgonen. Känns tråkigt faktiskt men dagen har ju som sagt bara börjat, finns säkert läge senare. Vi får se!  

Vad blir det istället då? Jo det blir städning för hela galoppen. Denna syssla som är så tråkig. Varför kan man inte slippa detta? Ja jag vet.. "Man måste aldrig städa, man väljer att ha rent". Men det innebär ju att städa! Ialla fall blir ju resultatet detsamma. Det är lika tråkigt och det blir till slut rent. Jag älskar rent! Älskar det så mycket att det efter att man har lidit igenom städandet faktiskt blir värt det!! Så varför då detta gnäll om att behöva städa??? För att det är så fuckin' booooring!   

Vore det inte praktiskt om man istället för en snygg parkett hade typ sand som golv?? Man behöver då aldrig sopa lite smuts under mattan. Man föser över lite sand bara så är smutsen borta. Smidigt värre! Istället för att dammsuga behöver man bara kratta lite då och då. Kratta tror jag skulle kännas mycket enklare och roligare än att dammsuga. Helt klart miljövänligare och tystare! Man kan då faktiskt sova på golvet utan att det behöver bli obehagligt. Det skulle kanske t.o.m vara riktigt mysigt emellanåt. Man kan ha havsljud i bakgrunden och drömma sig bort. Man kan dessutom montera upp några solarierör i taket så kan man ligga där som om man faktiskt låg på stranden. Inga moln som skymmer solen, inga skrikiga ungar (förutom sin egen kanske). Man kan låta kylvaror vara kylda utan kylväskor och såna saker. Det tar å andra sidan bort allt slit med den perfekta beachkroppen. Men men. Det ena alternativet behöver inte utesluta det andra.
Att ligga på stranden i sitt eget hem låter som lyx för mig.
Hur dumt kan det vara??  

Det som ligger i fokus för städningen idag är "Operation No-Cables". Kablarna kommer naturligtvis att finnas kvar, dom behövs ju, men dom ska inte vara dragvänliga. Altlså jag ska se till att det ska väldigt mycket till för att lilleman ska kunna komma åt dem. Sen ska kontoret röjas upp. Jag har en bunt osorterade papper som ska rensas. Men ja, behöver kanske inte gå in närmare på det. Det är nog tråkigare att berätta alla moment i städningen än att genomföra den. Ännu tråkigare då att läsa momenten så vi skippar det. hehe  

Den som inga byxor har...

Jag skulle ha kastat en sten genom...

...rutan!
Jag och min sambo var ute och gick en kvällspromenad längs en grusväg som var nästintill otrafikerad. Jag säger nästintill därför att det faktiskt kom en bil, med mycket hög hastighet som typ tvärnitade precis bakom oss där vi gick. Han hördes verkligen inte eftersom det passerade ett flygplan precis ovanför oss som verkligen dånade. Bilen hördes inte och jag märkte bara att han tvärnitade. Jag vände mig om för att se vad som hände och han sträcker ut sina armar som en gest ungefär "vad i &"#&%"#¤ håller ni på med??"
Jag blev så paff att jag TYVÄRR inte reagerade bättre än att bara stirra lustigt på honom. När han passerade räckte jag ut mina armar så att han skulle se samma gest från mig. Det var ju ingen rallybana vi gick på.

Jag blev mer och mer irriterad över händelsen och hoppades på att han skulle ha stannat till så jag kunde snacka med honom. Jag hade sagt honom några rejäla ord om det. Hade jag haft en sten skulle den fan ha suttit i hans vindruta!!

Okej jag är inte den agresiva typen kanske men det är ju ganska befriande att tänka tanken ialla fall. I tankens värld gör man ofta ganska mycket som man aldrig skulle göra på riktigt. När man väl gör nåt som man först inte trodde sig vara kapabel till så brukar det kännas enormt lättande. Till en början, och sen får man stå till svars för sina handlingar. Tur att man hejdat sig i dom dummaste tankarna!!

Fartdåren var ialla fall en idiot, kanske rentav kvällens största?! Enligt mig blir han nog det. Hoppas han får igen på något otrevligt sätt. hehe

Promenaden var för övrigt trevlig. Jag gick ju en långsträckare i morse som sagt och min sambo var sugen att röra lite på sig och jag drog med henne på samma tur, nästan. Skogsstigen var lite lika trevlig nu på kvällen. Nu var det så mycket mygg att myggen själva hade egna myggbett. När jag kollade bakom min sambo var det som nån svart skugga i form av mygg som följde efter henne. Jag lider ju inte av myggbett. Jag vet att jag blir biten men får aldrig några reaktioner eller så. Synd va?! ;)
Vi gick faktiskt längre nu på kvällen än vad jag gjorde i morse. Bra motion med andra ord. Ont under fötterna - JA!! Men kände det först när vi kom hem.. Puh! Ingen höjdare att gå nåt längre när AJ-AJ-andet börjar komma.

en ganska rolig grej var att det fanns en skylt med ett nummer och lite annan information på. Man kunde ringa ett telefonnummer som berättade information om stället vi var på. Självklart provade vi och fick alltså veta ett och annat om berömda herrgårdar och såna saker. Kul idé!


- Informationsskylten -



- Dödens äng på kvällen -

Tack för ikväll!!

Vad har kossor, Marabou & en skogsstig...

...gemensamt??

En promenad såklart!
Började dagen med att pussa min sambo eftersom hon skulle åka till jobbet. Klockan var strax innan 8 och Kristian sov fortfarande. Jag började med att småplocka lite här hemma och sen förbereda för lillemans vaknande. Det dröjde inte så jättelänge innan jag kunde höra att han hade börjat aktivera sig. Nämligen sätta sig upp i sin spjälsäng och dra i leksakerna som hänger ovanför honom.

Dags för honom att göra morgonrutinen. Den skulle idag dessutom bestå av ett härligt bad. Den lille mannen älskar verkligen att få bada. Han plaskar som om han tror att ALLT ska vara blött. Det är ju just vad allt blir. Ialla fall inom en radie av 5 meter. Men det gör inget. Bara kul att se på hur skoj han har.

El Kid'o fick sin morgongröt och idag var han lite extra hungrig. Han åt faktiskt en hel dl. Det klarade han av för ett tag sen men på sistonde har han varit lite klenare med maten. Det kan bero på många saker. Att han håller på att få tänder i överkäken, att han har varit lite förkyld & snorig. Vi var på BVC igår där sköterskan konstaterade att han inte hade gått upp så mycket i vikt. Allt annat såg bra ut och det var absolut ingen fara med honom. Men att han gärna fick lägga på sig lite mer helt enkelt. Bra start idag då att han faktiskt orkade hela grötportionen.

Efter Kristians morgonrutin var det inte så svårt att välja vad vi skulle göra. Jag packade det viktigaste till honom och gick ut i den stekande morgonsolen. Det var verkligen underbart! Kristian låg i sin vagn och bara log medans jag satte kurs längs vägen. Insåg efter bara några få steg att det inte var fråga om att ha tröja på sig. Inte ens t-shirt. Nepp, det var bar överdel som gällde och förhoppningsvis bättra på brännan lite.

Gick längs vägen och bara njöt. Frukost hade jag inte ätit eftersom jag känner att jag behöver bränna lite kalorier så den fick vara nåt att vänta på tills jag kom tillbaka helt enkelt. Kom fram till dödens äng. Eller kanske lite överdrivet men det stod ett träd som var dött mitt bland allt det gröna omkringvarande livet. Såg rätt ballt ut.


- Dödens äng -

Strax efter detta så såg jag nåt annat som jag inte vet mig ha lagt märke till innan. Kossor!! Klart jag har sett kossor innan men endast helt svarta?? Brukar dom inte vara antingen bruna eller fläckigt svarta & vita? Ibland helt vita har jag sett men helt svarta?? Nej det tror jag inte. 


- Black sheep?? Nope, COWS! -

Ett par kilometer till gicks och sen kom vi fram till en stig som ledde in i skogen. Vart kommer man om man följer den var min första tanke. Bara ett sätt att ta reda på det. 
Det visade sig vara en riktigt trevlig väg att gå. Det var rikgit mysigt att knalla omkring blad träden. Kristian somnade efter dom svarta kossorna någonstans och sov så skönt. Såg nåt blått bredvid stigen... Blåbär!! Klart att man bara var tvungen att smaka.


- Skogsstigen -


- Ett av många numera uppätna blåbär -

När skogen tog slut och stigen övergick i vanlig gångväg igen kände man sig som en jätte. Det var nämligen en hel by med kolonilotter. Pyttehus med miniträdgårdar där en del odlade en massa olika grönsaker & frukter. Pallningsparadiset? Såklart!

Efter ett litet tag till började det lukta jättemycket choklad. Konstaterade att jag hade Maraboufabriken precis bredvid mig. Mmmmarabou!

Hade en liten bit kvar att gå innan jag var hemma igen och Kristian sov fortfarande. Det var helt klart en bra väg för en morgonpromenad. Lagom lång. Allt som allt tog den mig närmare 2 timmar och bjöd på en massa trevligt. Lovely! Det får bli samma bensträckare i morgon bitti med om vädret tillåter.

Kastar in två bilder som jag tog igår på lilleman..


- Snart sover jag -



- Glader -

Ta taa

RSS 2.0