Jag = Mr Triss...

...med lyckan!

Var ju lite osäker igår kväll på hur allt skulle lösa sig med att bilen skulle in på verkstad. Det fanns ju ingen hyrbil ledig just då men "det skulle nog lösa sig". Och som det löste sig!! hehe
Ringde i morse och då fanns det ännu ingen bil till mig men jag chansade och åkte iväg ändå. På vägen till verkstaden ringer mobben och det är från bilfirman. Det var en bil på ingång nu, den kanske kunde duga?! Jag förklarade att jag är glad om den går att köra. Att det räckte med det för min del. Dom beklagade sig att dom inte skulle hinna att städa bilen men det struntade jag i. Jag lämnade in bilen på verkstaden och några minuter senare kom tjejen från bilfirman med den bil jag skulle få hyra. En cab!!! Weeehaaa!! Bättre än efterrätt liksom!

Jag monterade barnstolen (som precis gick att få in med små marginaler) och vi åkte iväg för att skriva lite papper. Vad enkelt allt gick. Varför oroade jag mig ens? Jag skulle dessutom inte behöva betala något extra för att det var en lyxigare modell. Man tackar!
Har jag tur?? Vissa anser att jag glidit fram på en räkmacka genom livet. Jag har alltid fått jobba för sakerna men det har ändå alltid gått enkelt.

En gång var det en tjej som ville testa min tur som någon hade berättat om. Det var ett stadstivoli som vi gick igenom och vi stannade till vid lyckohjulet. Ni vet ett sånt där när man väljer ett (eller flera) nummer och hoppas att hjulet stannar på det numret. Ialla fall.. Hon sa att nu skulle vi minsann testa min tur. Det nummer jag ville ha var upptaget som jag väntade en omgång och tog det nästa och naturligtvis stannade hjulet på detta numret. Jag var knappt förvånad själv. Det råkade dessutom vara stjärnvinsten så jag vann högsta vinsten. Man tackar! Tjejen som föreslagit detta skakade på huvudet och bara skrattade.

På vägen hem från verkstaden i den trevliga caben beslutade jag mig för att åka in till apoteket och hämta lite ny modersmjölksersättning (jag kallar detta för lella) åt lilleman. Dom hade ju hemma i lager vilket jag kollat upp i morse. Fick ut mina 12 nya burkar och upptäckte att sju av dem var felaktiga. Det reagerade inte ens apotekstjejen på. Hmmm Tur att man dubbelkollar efter att dom själva har dubbelkollat. Man tycker ju att man inte ska behöva göra det men ja, tydligen!! Jag får åka in och hämta dom i morgon kväll istället. Men vad gör det?? Jag har ju en CAB nu... haha
Jag ska ta bild på den senare vid tillfälle. När jag kom hem regnade det så det var inte läge just då.

Regn är som elakartad cancer för en cab, tar död på upplevelsen.

Hälsar du på...

..."kändiska"?? Ja du läste rätt "Kändiska", ett ord myntat av mig. Det hela började med att man vid en viss tidpunkt för ett antal år sen reagerade över att alla kändisar helt plötsligt började låtsaspussa varandra på kinderna när dom hälsade. Denna hälsning är knappast något påhitt som någon kändis kommit på, såhär hälsar man "som vanligt" i många länder. Men varför började kända personer i sverige med detta? Är det lite finare att hälsa såhär? Man slipper iof att ta i hand och man behöver inte ens pussa med läpparna på den andres kind. Ingen kontakt alls. Hur blev detta "finare"??

Ju mer man träffar personer desto mindre hälsar man. Men det är ju egentligen inte så konstigt. Tänk om man ALLTID skulle hälsa på varandra. Låt säga att det kommer lite gäster hem. Man hälsar (inget konstigt i det). Men låt säga att en i sällskapet går på toaletten och blir borta en liten stund (vem vet vad som behöver göras? sminka sig kanske?) och sen kommer ut igen. Tänk om man då skulle hälsa på den personen igen bara för att denne varit borta ett litet tag.

Vänner som man ser dagligen hälsar man muntligt med. Ja oftast alltså. Vissa bara måste kramas och det har inget att göra med att man är tillsammans, man är helt enkelt tonåring.

Vissa ger endast en nickning för att slippa säga nåt. Detta är praktiskt om man bara råkar få ögonkontakt med någon man känner (men inte vill ta sig tid att prata med) på andra sidan gatan eller så. En del nickar neråt medans en del nickar uppåt. Vilket som fungerar och det betyder precis lika.

Vissa nickar inte ens. Dom blinkar med ögat. Det behöver inte alls innebära att det är en flirt det handlar om. Vem flirtar endast med ögat numera förresten? Det är en ren hälsning och inget mer att säga om den.

Somliga hålsar öppet med handen, lite drottningshälsande kanske rentav? Somliga är för långt bort för att kunna höras men synen når fram och istället för att då höja rösten så mimar man. Man tänker sig kanske att eftersom man vet att den andre ändå inte kan höra en så ser det bättre ut om man mimar så att den andre ska känna sig hörselskadad, eller? Varför mimar man i dessa situationer egentligen? Vad har det för syfte? Det är endast en bråkdel personer (om ens det) som kan läsa läppar och "höra" konversationer genom detta sätt. Minimal chans med andra ord att den man mimar till faktiskt kan läsa ens läppar.

Kärlekspar kysser varandra ganska ofta när dom träffas. Det spelar ingen roll att man kanske ses varje dag. Är man kär så är man och visst är det trevligt med oral kontakt med någon man är kär i.

Så hur gör du? Hälsar du på kändiska eller mimar du till personen på andra sidan gatan??

Och just det!!!
Vi är tillbaka till stockholm igen, lilleman och jag. Hemresan gick jättebra! =)

Det såg mörkt ut...

...på himlen men sååå soligt sååå ute till sjös. Tråkigt? Knappast va?
Åkte ut med den mellanstora båten som min farsa med sambo har. Härligt, härligt. Kristian tyckte det var roligt att åka båt igen. Han börjar få riktig sjövana nu. hehe


- Kärran packades för att gå ner till båten -


- Snoopy -


- Roligt att åka vagnen -

Kom ut till sommarstugan i Karlstads skärgård och det fanns lite esnickeri att göra på bryggan så det var bara att börja hamra på och efter ett tag var vi klara. Det blev riktigt bra.


- Hammaren -

Kristian fick bekanta sig med hammaren och det var ialla fall en sak som hans pappa verkligen älskade som liten.
En annan sak som uppskattades var den gunga som min pappa gjorde när jag själv var liten. Närmare tre månader gammal och hade kollik. Det har inte Kristian men det var så roligt att gunga i samma gunga. Eller ja, det visste ju inte han men ändå. Roligt för mig åtminstonde.


- Samma gunga som jag själv gungade i som bebis -

Åter igen har det varit en riktigt bra dag. Vi har ätit gott och haft det trevligt. Dagen har gått superfort, men så är det alltid när det är trevligt.


- Dags att åka hem till farmor -

Vi såg från stugan att det började mörkna till på himlen över land så det var dags att åka tillbaka för att undvika eventuellt regn. Vi klarade oss och först när jag & lilleman var på väg tillbaka till min mamma så kom dropparna. Lovely timing!

Det är fredag kväll, vilken...

...härlig kväll. Visst det regnade nyss men bara lite. Var ute då och blåste av min mammas veranda med högtryckstvätten. Kristian sover nu. Han har verkligen varit helskön idag. Han mår så gött, det märks verkligen. Kusinerna är så glada att få vara med och pyssla om honom och han är glad i deras sällskap.
Visst han har varit lite snuvig några dagar men skratt och underhållning är bästa medicinen!

Åkte in till stan för att hälsa på en tjejkompis. Det var varmt så vi gick in till ett ställe vid älven (ja Klarälven alltså) som rinner genom Karlstad och köpte glass. Gick sen till en gräsplätt och gottade oss ett tag. El Kid'o (eller Pluto Plutt som jag oftast kallar honom numera) var lite trött så han passade på att vila undertiden vi halvlåg där i gräset intill älven.

Hälsade på stackars jobbande syster till min tjejkompis som inte hade träffat lilleman innan så hon var så glad över vår påhälsning. Kikade även efter min faster som jobbar på våningen över där vi hälsade på men hon syntes inte till så vi får väl se om vi hinner se henne nån annan dag?!

Jag träffade även mina kusiners mamma häromdagen när vi var på stan och jag känner att jag skulle vilja hälsa på hos mina kusiner. Det var längesen jag träffade dem och dom har inte sett Kristian plus att jag inte har träffat den ene kusinens barn. Ganska skamset egentligen när man tänker på det. Men ja, det är ju inte för sent att ta tag i det nu. Det får bli när min sambo, jag & Pluto Plutt kommer hit om några veckor. Ser verkligen fram emot det!

Men det är fredag kväll, många är ute och roar sig. Jag är hemma och gottar mig och det är helt UNDERBART!

Ska höras av med min pappa i morgon bitti för att stämma av om vi ska ut på sjön eller inte, allt hänger på hur vädret är. Det är ju lite svårt att veta just nu med tanke på att det växlat så mycket sista tiden. Såå, i morgon kanske vi åker båt, annars hittar vi på nåt annat. Jag = en sjöman. Älskar sjöar & hav.

Happy friday!!

Ett skepp kommer lastat med...

...sjökaptener!
Ja igår var det som sagt Sommarplaza-premiär. Jag och åtta vänner klädde oss som sjökaptener och det var som tippat uppskattat. I fjol klädde vi ut oss enligt bilden här under. (Hittade en bild ändå)


Var vi inte snygga va? hehe

Kvällen var jättetrevlig. Kameror blixtrade omkring oss och folk kom fram och berättade att dom mindes oss från i fjol. Vi blev ivägkörda till en hemlig destination som visade sig vara Kafé August. Ett trevligt ställe som ligger härligt till vid vänern. Det bjöds på enklare mat och kalla drycker och stämningen var tip-top. Bra väder har en tendens att hjäpa till med trevlig upplevelse.

Kvällen gick och vi 9 vitklädda sjökaptenerna blev uppkallade på scenen. Det skulle vara en sångtävling som gick ut på att man snabbt ska kunna sjunga en liten trudelutt på en låt när mikrofonen placeras framför en. Undan gick det och man får aldrig tveka eller upprepa låtval. Enkla regler! En efter en åkte ur men jag och kapten A.H. stod kvar ungefär som om vi inte gjort nåt annat än just detta. Som mikrofonen åkte fram och tillbaka allt fortare och till slut stod allt bara stilla. Jag började på (hör och häpna) Orups Mercedes låt men kom bara inte på texten. Vem lyssnar på den låten egentligen? Varför dök den upp som ett alternativ för mig?? haha Ja ja, jag klarade inte av den så jag åkte ur. ATTANS!

Ja ja, Detta innebar att kapten A.H. fick gå vidare till "den riktiga tävlingen" som det hette. Vi var tydligen bara nån försöksrunda för att visa hur det skulle gå till. Kapten A.H. gjorde riktigt riktigt bra ifrån sig och vann även den riktiga tävlingen och vann därmed en kryssning för 20 personer. Grattis grattis!

Kvällen gick och vi åkte in till Sommarplazas lokaler som nu hade fyllts på med mycket mycket folk som ville vara med och inviga sommarens onsdagsklubb Sommarplaza.

Det var en riktigt trevlig kväll. Jag träffade mycket gamla vänner som tyckte vi var roliga som hade uniformer. Kristian var i goda händer hos min morsa, syster och hand två kusiner som pysslade om honom. Han mådde såå gott såå. Dom skickade mms så jag kunde se att han var i goda händer. hehe

Lite bilder från dom senaste dagarna...


- 5 av 9 sjökaptener -


- Jag -


- Kusin Eric -


- Båda kusinerna, Clara & Eric -


- Vi softar lite på verandan -


- Kristian med sin faster -

Well det får räcka för nu.

Ta taa!

Dags att bli nåt med stort K...

...nämligen Kapten!

Det är snart dags för SommarPlaza's invigningsfest. Temat är sjö så vad lämpar sig bättre än att vara Kapten? Det är ingen maskerad men en tradition för mina vänner & mig att klä ut oss. Brukar uppskattas och det är alltid roligt att klä ut sig lite. En hög sjökaptener i vita uniformer. Vem kan motstå?? Men hörni... Denna kaptenen är paxad!! :)

Det ska bli sjukt roligt ialla fall. Kul att träffa grabbarna, det var ju längesen vi spexade nu.

Måste bara skriva av mig lite...
En sak jag kom på för en massa år sen är begreppet "En moderatisk tårtbit" Det innebär en tårtbit precis så stor att tårtan inte räcker till alla. Berättade detta för en vän som i sin tur berättade den för en annan vän som kontrade med en Socialdemokratisk tårtbit, en tårtbit precis så liten att ingen riktigt blir nöjd. hehe Well played!

Jag har ett smeknamn på min son.. Eller en hel hög egentligen. Men ett som faktiskt min sambo började med. Pluto. Sött.. Jag brukar kalla honom för Pluto Plutt. Pluto är helt klart Disney's skönaste filur. Så oskyldig, så vovvig och så genomskön.

Min lilla Pluto-Plutt är en snabb liten rackare på golvet nu. Han kryper, hasar och ålar sig dit han vill. Undan går det!! Varför lockar alltid saker som är olämpliga mer än säkra saker? Självklart har man plockat undan alla direkt farliga saker så han inte kan göra sig illa om man kastar bort blicken för ett ögonblick men ändå. En hylla med böcker är mycket mer intressant än en boll. En kabel är mycket intressantare än nån skrammelleksak.
Han är ganska lustig. Det gör honom ingenting att han kryper mot sitt mål för att sen när han börjar närma sig bli upplockad och placerad mitt i rummet igen. Han tar ny fart mot målet för att ett litet tag senare bli tillbaka flyttad.
Han antar väl att till slut kanske man missar honom?!

Nej det är dags för denne kaptenen att bestämma möte med övriga kaptener.

SKEPP OHOJ!

Hoppade i bilen för att...

...åka till Karlstad men den var helt död. Reagerade först över att upplåsningen på nyckeln inte fungerade utan att man var tvungen att öppna bilen som förr i tiden - MED NYCKELN I LÅSET!
Lyset hade varit på och därmed laddat ur batteriet helt så det fanns inte minsta gnutta till liv i den. Jag hade grym tur ialla fall. Det fanns en bil kvar på parkeringen som inte hade åkt till jobbet. Ägaren till bilen kom för att åka och han hade startkablar och kunde hjälpa mig att få igång bilen. Weee! Man ska ha turen på sin sida helt klart. Det har jag oftast.

Napoleon vet vi alla vem han var men visste ni att han trodde på turen? Om han skulle anlita ett nytt befäl och två sökanden var likvärdiga brukade han fråga vem av dem som hade tur. Varför välja nån som inte hade turen på sin sida??

Ursäkta historielektionen!!

Vi kom till Karlstad ialla fall. Som vanligt lite trafik vid lunchtid. Så skönt såå.
Passade på att köpa lite barnmat i affären precis innan min morsa. Sprang på Kristians faster i kassan. Som hon sken upp och genast tog tag i en mycket glad lilleman. Det bröjde inte länge innan kusinerna med faster kom till min morsa för att hälsa på kusinen.

Vem har sagt att lagom är bäst??
I morgon är det dags för Sommarplaza-premiären! Förra året var en supersuccé! Vi är ett gäng grabbpolare som spexade till oss förra året. Vi hade gräsliga hawaiisjortor, vita halmhattar med matchande vita solglasögon. Var vi populära tror ni?? Såklart vi var!! Jag lovar att klistra in ett foto från i fjol snarast. Har ett hemma i stockholm.

I år är det sjö-tema och vad passar sig bättre än ett gäng sjökaptener i stiliga uniformer?? Jupps så i morgon blir det att skaffa en sån uniform inför kvällen. Ser såå mycket fram emot det!

Vi brukar även ha en sjukt rolig tomtefest. Det är precis som det låter. Vi klär ut oss till tomtar och går ut och har roligt på någon utvald nattklubb. Reglerna är väldigt enkla. Maskeringen får aldrig någonsin tas av. Spelar ingen roll om att det är enklare att äta tomtegröten (som vi sett till att få serverad) utan ett stort bomullsskägg. hehe

Börjar man bli för gammal för sånt här nu kanske?? Ja kanske, men samtidigt är jag fortfarande för ung för att sjunka ner i ett djupt pensions-sparar-snack så det går kanske på ett ut?!

Bildbevis från kvällen är väl en självklarhet. Men den kommer sen, måste ju genomföra kvällen först. =)

Borta bra men...

...hemma svenskt.

Det har varit fantastiskt i Holland. Mycket trevligt upplevelser och påhitt men nu är det slut på det. Flygresan hem gick strålande. Jag var lite orolig att det kunde gå sämre än ditresan eftersom lilleman är ganska snorig nu, men det var ingen fara. Han sov precis innan vi gick ombord på flyget. Vi fick gå ombord först och det var väldigt smidigt eftersom vi fick ha med oss hans egna barnvagn hela vägen till flyget. Säkerhetskontrollen är inte riktigt som här i sverige. I holland får man inte ta med sig vatten igenom kontrollen om den inte är i barnflaska. Ja ja, det var ju bara att låta dom ta flaskan och sen fylla på med vatten efter kontrollen. Inte hela världen med andra ord.

Själva flygningen var lugn. Kristianhade ju sovit ett tag och var ganska pigg och glad. Ibland som det blev lite småtråkigt för honom bara så man fick underhålla men det var ju bara roligt.

Vi hade beställt en taxi med barnstol som stod och väntade på oss. Ja man fick ju känna sig som en riktigt viktig person när man gick fram till chauffören som höll upp en skylt med vårt namn på. Han tog dessutom bagaget så jag endast behövde ta barnvagnen. Smidigt och SOM DET SKA VARA!

Taxin hade fast pris (280:-) men jag gillade servicen så han fick bra med dricks.

Första tvättmaskinen är redan i full gång och nästa väntar. Vi ska ju komma till rätta efter denna holländska vistelse. Så trevligt det har varit.

Igår var vi i Rotterdam, en stad som bjuder på mycket av det mesta. Märkliga kub-hus som står med hörnet neråt är bara något av allt som erbjuds att titta på. Det blåste som 17 och på öppna ställen där vinden riktigt kunde ta fart gällde det verkligen att hålla i sig för att inte blåsa bort.

Men men... Det är skönt att vara tillbaka bland riktigt trotoarer, rulltrappor, hissar och åter igen riktiga trotoarer. Man insåg att vår barnvagn kan jämföras med att försöka fickparkera med en hummer (stor bil) i en mc-ruta.

Holländarna...

...är ett oreangefärgat, kedjerökande cykelfolk. Överallt ska det cyklas och trotoarer för gångare finns nästan inte. Det är inte alls prioriterat! Amsterdams egna centralstation saknar nästan helt rulltrappor. Vi såg en och någon enstaka hiss om man har tur. En av hissarna var dessutom ur funktion när vi skulle använda den. Men det finns många vänliga holländare som raskt hjälper till att lyfta vagnen utan att man behöver be om det. Andra holländare har kansek väskor i vägen för att man lätt ska komma fram och lyfter inte ett finger för att hjälpa till. Det är alltså väldigt varierat med hjälpligheten här i holland.

Idag är det inga tutor som tutas. Holland har precis blivigt besegrade av Ryssland.

Vi åkte in till Amsterdam idag. Tog tåget som tog ca 45 minuter härifrån. Som det laddades inför fotbollsmatchen. Oreange vart man än tittade. Vi strosade omkring hela eftermiddagen och kollade på allt och inget. Marknader och folk i allmänhet. Det har varit en skön dag. Vet inte exakt hur långt vi har gått totalt sett men det är verkligen långt. Vi hade så ont i benen när vi kom hem. Uj uj.

Kristian har blivigt snorig stackarn. Dessutom är det nya tänder som håller på att kika fram så han känner av det med. Men han mår annars väldigt bra. Han har några små utslag som han har haft i några dagar men dom håller nog på att försvinna nu så vi får se hur det blir. Han lider inte av dom ialla fall vilket är skönt.

Inne i Amsterdam blev vi lite sugna på nåt lunchaktigt så vi slog oss ner vid ett café. Jag såg nån äta en club sandwich och blev så sugen själv. När den väl kom in såg jag att det var nästan mat för två personer. Personen jag såg med den hade antingen redan ätit upp den ena hälften eller delat den med någon annan. Ja ja, Marie fick smaka lite på den ialla fall. Den var inte alls dum.

Vi gick lite vilse när vi skulle gå till centralstationen. Detta bidrog med en hel del extra promenerande. Det är verkligen inte lätt att ha barnvagn här i holland. Cyklister överallt och inga gångbanor!! Ibland när det finns nån ofta halvtaskig gångväg så kan den helt plötsligt upphöra. Folk som har barnvagnar här har betydligt mindre modeller än den vi har. Det är nog ett måste här.

Väl hemma var vi inte så jättehungriga på nåt större så vi tog lite rött vin och hade franskt brytbröd med tre olika ostar (varav en holländsk som luktade lätt ondska), vindruvor (eller förlåt, kärnfria vindruvor), jordgubbar och färsk ananas. Svårt att klaga va?

I morgon får vi se hur vi gör. Allt hänger på hur lilleman mår. Om han är för snorig så stannar vi hemma och vilar upp så mycket som möjligt för hemresan. Annars åker vi till Rotterdam för att kolla in den staden lite mer.

Holland är...

...ett platt och blåsigt land. Som vinden blåser, men varma vindar så det är inte kallt inte. Mycket är som hemma men en del är annorlunda, väldigt annorlunda. Här har man t.ex höga hus med lägenheter som har stooora fönster. Nästan hela väggarna på vissa håll och varför?? Ja säg det, för 99% av folket som har sådana fönster täcker dom med gardiner. Alltså inte som man är van, vid sidorna av fönstren utan HELA fönstren. Visst blir ju byggnaderna mer färgglada på detta sättet men ja. Man ska ju inte förstå sig på allt! hehe

Åkte som sagt in till den Haag igår och gick omkring i ett stort område med miniatyrkopior av kända delar från Holland. Det var helt klart ballt att se och knalla omkring i. Snygga detaljer! (Blir inga bilder idag som jag utlovade igår. Sorry!)

Turkiet har just vunnit via straffar. Det hörs här nere.. Det tutas som aldrig förr. Ja värre än i vilken trafikstoppning i Italien som helst!! Det tutas betydligt mer än hur glad man någonsin kan vara. Det tutas nog bara för tutandets skull. Många vet kanske inte ens varför dom tutar?! Kristian sover lugnt ändå. Inte störs han av allt oljudet inte. OTROLIGT faktiskt.
Jag gick ut och ropade för hela kvarteret att hålla tyst... Inget hände!

Det är midsommar idag. Vi har hyrt bil för att smidigt ta oss till diverse sevärdheter. Allt från mäktiga sandstrander med allt från drakflygare, "surfingbilar", wakeboard efter drake och en massa annat roligt till långa dammar som håller landet säkert vid olika havsnivåer. Vi besökte även världens största hamn och den är gigantisk!!

Efter en lång dag med 35 mils bilande gjorde att vi ville avsluta med en god matbit. Vi bestämde oss för att ta in på nåt enklare matställe intill vägen. Vi hittade ett som låg på en liten ö mellan långa broar. Det såg ut som vilket chaffis-hak som helst utifrån.
När vi kom in så var det uppklädd personal som tog emot oss. Vi hade ju en ganska trött lilleman med oss som ville ha gröt så vi frågade om det var okej att få ett bord lite vid sidan av. Det var inga problem. När vi hade fått ett bord märkte vi att andra gäster var ganska uppklädda. Det visade sig vara ett finare ställe. Priserna höll samma stil som klassen på folket där. Men det är ju midsommar och jag och Marie har nu varit tillsammans i minst ett år så varför inte? Vi fick in några smårätter som huset ville bjuda på. Trevligt sa vi. Först var det nån hummerfromage med nåt syrligt ovanpå.. Hummer är ju hummer men inte är det alltid gott. Eftersom dom ville bjuda på detta så kände man ju att man var tvungen att äta upp. Petade i mig det snabbt och svalde ner med rostade kakor med pesto.

Eftersom Kristian var hungrig blandade jag iordning lite gröt till honom. Det var inga problem eftersom vi satt lite avskilt till. Jag vet inte om det var okej eller inte men vad skulle vi göra? Lilleman ville ju ha mat liksom. Jag blandade även iordning lella till honom efteråt. Det är ju pulvrigt värre och det gällde att inte spilla för mycket på det fina stället. ROLIGT ROLIGT! Vi kunde ju bara skratta åt hela situationen, det var ju så knasigt på nåt sätt.

Huvudrätten kom in. Vi kunde ju inte läsa menyerna på holländska så vi frågade kyparen om tips på god rätt och blev tipsade om vår huvudrätt. Det var verkligen gott. Köttet var perfekt och såå mört att det liksom smälte i munnen. Lovely! Vi hade såklart inte vin till eftersom vi körde bil men coke gick ju bra det med.. haha

När vi hade ätit upp det goda och softat lite för att låta maten smälta kom den in en ny tallrik med en desert på. Det var kocken som ville bjuda oss på den. Trevligt igen! Denna gång var det ingen hummer. Det var nån kolaröra med krämig grädde som var väldigt gott. Alltså inte nyttig men väldigt gott. Efter den frågade kyparen om vi ville ha en desert. Eh?! Nej tack förklarade vi. Lilleman började bli trött och det var dags för oss att åka den sista biten hem. 

Kristian somnade efter ett litet tag på vägen hem. Vi har verkligen haft en bra dag. Härligt väder (om än lite blåsigt) och trevligt bilande. Landet känns lagom stort på nåt sätt. Man kan lätt kolla flera stora städer på en och samma dag om man vill.

Holland är verkligen supertrevligt. Det är som hemma fast lite annorlunda! ;)

I morgon ska vi till Amsterdam och kolla in den staden. Ser fram emot det.


Happy friday - MIDSOMMAR!!


Flygresan gick...

...jättebra!! Så skönt att Kristian inte kände av tryckförändringarna på nåt negativt sätt. Verkligen jätteskönt. Han hade dock vaknat ganska tidigt på morgonen, eller natten snarare. Vid 04.15 tiden (jag kollade klockan) vaknade han och ville inte sova. Han fick komma till sängen och ligga där. Först ville han sitta upp så det fick han göra. Sen kunde jag lägga honom ner vid mig så han somnade.. Men bara i ca en timme sen ville han sitta upp igen. Jag var ju dötrött själv så jag låg ner och höll ena handen över honom. Så fort jag inte kände honom så vaknade jag till blixtsnabbt så det var ingen fara med honom. Men men... Vid 08.05 ringde klockan. Jag var redan vaken men det var vid denna tid som jag hade bestämt mig för att gå upp. Så det var ju bara att göra det!
Gjorde packningen slutförd. Lilleman fick frukostgröten och restan av morgonrutinen avklarad. Därefter blev han trött och fick vila lite.
Det var nu som jag passade på att duscha och förbereda för att åka. Maries brorsa kom och följde med till flyget för att köra hem bilen sen. Gött att lösa det på detta sätt. Verkligen smidigt!

Var ute i god tid på Arlanda vilket var skönt. Vi skulle ju få vagnen inplastad och så. Eller man köper en gigantisk plastpåse för 30 bagare och packeterar in vagnen som man droppar vid specialgods. Sen var den saken biff. Jag fick en lånevagn att ha kristian i när jag hade lämnat in min vagn. Trevlig service! Lånevagnen var kanske inte i bästa skick men helt okej. Att man inte kunde spänna fast El Kid'o riktigt i den visade sig senare men ingen fara.. Kommer snart till det!

Man får ju bara ha med sig 100 ml vätska genom säkerhetskontrollen men det görs undantag om man har småbarn som behöver vätska. Man får dock visa att man kan dricka av vätskan man har med sig så det inte är nåt lurt med den. Det är verkligen inte gott med hans lella alltså.. YUCK! Säkerhetsvakten log åt mig och jag förklarade att det verkligen inte smakar gott alls. När vagnen hade körts genom röntgen (utan Kristian såklart) så skulle jag sätta ner honom i den igen. Eftersom man inte kunde spänna fast honom ordentligt och jag samtidigt fick provsmaka mina vätskor så passade lilleman på att hasa sig ur vagnen. Han kom inte hela vägen ur den som tur var. Det var bakomvarande passagerare som uppmärksammade att han började dra sig långt ner. Så fort det kan gå. Men det var inte långa vägen ner till marken ändå så ingen jättefara.

Hade lite tid att strosa omkring i shoppingavdelningen innan flyget skulle gå så jag kollade omkring lite. Hittade ett par nya solglasögon som jag gillade. Fanns inget pris på dom men jag ville ju ha dom så jag tog dom till kassan som efter en del krångel hittade priset på dom. Ganska lustigt att det fanns tabeller som visade olika priser på solglasögonen och att maxpriset var hälften av vad mina kostade. hehe Ja ja. Det var ändå värt det!

Nu till själva flygingen då... Jag kom på bland dom första passagerarna. Hittade vår plats som var en fönsterplats. Min första tanke var att det kunde bli trixigt att ta sig ut om man var tvungen till det, men det fick gå. Det visade sig sen att det inte behövdes ändå. Jag och Kristian fick många glada blickar när vi satt i vår stol. Han satt ju i mitt knä.
Det var nu hans trötthet började slå in. Han hade ju inte heller sovit nåt bra så det började visa sig nu. Det var ganska varmt på planet med. Flöktarna slår ju inte riktigt till innan man lyfter. El Kid' blev mer och mer otålig. Hans röst började höras allt mer och mer och folk runtomkring började reagera lite. Jag gjorde inte så mycket åt det. Visst försökte jag prata med honom och få honom att fokusera på nåt annat men det hjälpte inte så mycket. Det var en japanska (tror jag) som vänligen frågade om han kanske var varm. Jag förklarade att han  var trött och antagligen lite hungrig med. Att jag skulle ge honom mat bara vi hade lyft. Hon började fläkta oss med säkerhetsinstruktionen för att vi skulle få det lite svalare. Inte alls dumt! hehe
När vi var på väg mot startsträckan började vi få en mer behaglig temperatur så då blev Kristian lite lugnare med. Plus att det hände nåt. Han var intresserad av att titta ut genom fönstret. Lyftet var spännande och roligt tyckte han. Säkerhetsbältet som man fäster i mitt säkerhetsbälte var rena skämtet. Det gick inte att spänna åt det. Nu tror jag inte att det hade hjälpt så mycket vid en olycka ändå men ja. Jag höll ju i honom så bra ändå.

Efter bara ett lite tag efter det att vi hade lämnat marken så somnade lilleman i min famn. Det är så mysigt att ha honom sovandes så. Han sov riktigt bra och länge. I drygt en timme sov han. Jag hann med att äta mackan som det bjöds på och även fikat därefter.

Landade efter en trevlig resa som inte alls kändes som några två timmar. Möttes upp av Marie efter att vi hade hämtat bagaget. Hoppade på tåget hit till Delft som är en riktigt trevlig och mysig stad.

Vi handlade lite matvaror för att laga iordning en middag i lägenheten. Som förälder kollade man ju in barnmatshyllan här nere. Jag såg nåt för mig väldigt konstigt. Det var efterrättsbarnmat (inte konstigt). Det konstiga var valet av ingredienser. Div. frukter och kex!! Kex mixad i barnmaten liksom!!! What?! Ja ja, holländarna tycker kanske att vi norrbor är konstiga som INTE har det som ett alternativ.

OJ vad det blir mycket skrivet... Har ju inte ens hunnit med att berätta om dagens utflykter ju.. Får nog ta det i morgon istället.. Men kan ju förskriva att vi var och såg samtliga Hollands sevärdheter i miniatyrformat. (Kopior i skalan 1:25) Ballt att gå omkring som King Kong bland småhusen och kanalerna som hade världens längsta elektriska tåg-järnväg. Flygplan, båtar, broöppningar, bilar och allt som kunde tänkas som rörde på sig. Men som sagt. Bilder och mer berättande om detta kommer i morgon.

Allt är bra med oss här nere ialla fall.. I morgon ska vi hämta vår hyrbil som vi ha bokat. Vi ska göra mer utflykter såklart. Kristian får vara med om mycket kul och han drar uppmärksamheten till sig. Precis som det ska vara!
Verkligen trist att Sveriges pinsamma "fotbollsmän" inte ville spela igår. Jag som hade laddat upp med sverigetröjor åt oss som vi skulle haft på oss när (som vi trodde/räknade med) Sverige skulle möta Holland på lördag. Men men... IKKE!!

Nej nu får det bli till att lägga sig.. Det blir en lång dag i morgon.

Dom första skorna är ju trots allt...

...dom första skorna! Man kan aldrig ersätta dom med några andra.
I ett antal dagar har Kristians ena sko varit spårlöst försvunnen. Jag har letat överallt (trodde jag) i hoppet om att finna den. Nu kom den fram. Den låg i en påse som hade hamnat gömd bakom tidningskorgen. Vilken röta!


Jag köpte faktiskt ett par nya skor till lilleman idag. Ja inte bara skor, 2 skjortor med. Är inne i en shoppingvåg tror jag.


- Skjorta köpt idag, byxor köpta igår -

Det börjar närma sig kvällningen och jag har ännu inte packat inför Hollandsresan. Men det ska nog gå fort när man väl sätter igång. Det är ju trots allt inte så fasligt mycket som ska med. Blir ju en resväska till både mig och El Kid'o plus barvagnen och ett handbagage. I och för sig... Hur mycket mer måste man ta med för att det ska räknas som mycket?
Detta är ju mer än vad jag tidigare har haft med mig. Men jag har ju aldrig rest med lilleman innan så... ja!

Han börjar verkligen få in snitsen nu på att ta sig fram min lille kille. Han gör ett svepande öga omkring sig för att hitta nåt intressant mål. Väl hittat så bär det av i ilfart däråt. Kablar är tydligen nåt som lockar ett barn i 8-månaders åldern. Vet inte riktigt varför men nåt är det med dom. Kanske ser goda ut? Han vet ju knappast vad lakritsremmar är liksom.

- Ur vägen farsan! -

Dags att börja packa nu tror jag men innan...
Kastar in en bild på min nya jacka, ja med mig inuti.


Minst behöver...

...mest!!

Jag och min son åker till Holland i morgon. Vi ska vara borta i nästan en vecka. Det är första gången han flyger så det ska bli lite intressant att se hur han reagerar. Han är nu 8 månader gammal/ung. Spännande!!  

Vad packar man? Jag vet ju att jag har en tendens att alltid packa alldeles för mycket av det mesta. Man tänker varje gång att man tills nästa gång har lärt sig men ikke!! Nu ska jag verkligen försöka att minimera vår last. Nu är det ju lite andra saker som måste med till lillemannen. Hans barnvagn, lite barnmat och såklart kläder. Men det tar ju inte slut där. Nej nej, han ska dessutom ha med sig blöjor, några leksaker, solskyddsfaktor, termometer, salva, jordnötsolja, babyalvedon och div. andra nödvändigheter. Överdrivet? Tja kanske men jag är hellre på den säkra sidan när det gäller honom. Mig själv är man ju inte lika rädd med. Kan ju chansa på många saker.  

Lilleman äter ju inte komjölk nu för att han reagerade på det när han var mindre. Vi ska avvakta och se om han tål det eller inte sen. Därav har han lite specialföda. Modersmjölksersättning (som jag brukar kalla för lella för enkelhetens skull) som inte innehåller laktos. Varje burk á 400g kostar 400:-. Billigt va? Kan ju säga att 400g inte ens räcker i en vecka. Tur att man har högkostnadsskydd.  

Vi har fixat så vi blir hämtade här hemma så vi kan ta vår bil med bilbarnstolen till Arlanda. Lovely! Slipper man ringa och boka en taxi med bilbarnstol.  

Hmmm får lilleman ta med sig eget bagage eller räknas det på mitt? Måste kolla upp det. Det blir ju viss skillnad. Det är ju hans saker som väger mest.

Minst behöver mest alltså!!

Shop-O-Holic!!

Jag är så sjukt glad!! Jag har shoppat med turbohastighet. Jag hade inte mycket tid på mig men det behövdes heller inte. Plaggen jag köpte liksom trädde fram i massorna.  

Det blev både kläder till mig och min son. Mest till mig faktiskt denna gången men inte mer än rätt. Den lille mannen har så mycket kläder ändå så det är ingen nöd för honom. Å andra sidan är det ingen nöd för min del heller men men, det hör inte hit.  

Jag köpte 2 par jeans, Energie & Bondelid. Köpte två par t-shirts, Bläck. Det blev även en svart sommarjacka som var rätt grym.  

Till min son köpte jag ett par nya byxor plus en sverigetröja (nej ingen fotbollströja).  

Jag och tjejen har varit tillsammans i över ett år nu men vi har ingen uppfattning om när exakt vi egentligen blev tillsammans så jag kom på idén idag att vi kan ta midsommar. "Ja men midsommar är ju inte alltid på samma dag" EXAKT! Så vi tar den dagen. Det enda negativa med midsommar är ju att det brukar regna denna dag. Hoppas holland har bättre vädre denna dag.

Älskar att shoppa! Jag fick sån bra service på MQ i väsby när jag skulle prova jeansen. Jag hade Kristian med mig sittandes i barnvagnen och provhytterna var inte generösa nog med utrymme för oss båda så han fick sitta utanför medans jag provade. Jag kollade honom hela tiden såklart. Expediten som tog hand om mig erbjöd sig att hålla lilleman sällskap. Han var så nöjd så. hehe  Hade jag kunnat hade jag betalat dricks för den goda servicen. Man betalar ju t.o.m dricks till barpersonal när man själv springer till baren för att få en öl. Man tycker väl att dom är värda några tior för att dom prickade vad man beställde i glaset utan att spilla på en. Ja ja nog om det!

Kastar in lite bilder tagna idag. Synd att lilleman fick fläckar på byxorna innan jag hann ta korten men ja, det hör väl till med lite fläcka på småttingar va?! :)

I morgon blir det att åka in igen. Vem vet? Kanske hittar lite mer trevligt att fylla ut garderoben med.

SHOP-O-HOLIC!!!



- Blivande Hugo Boss modell?? -

- Avslappnad -

- Nöjd! -

- På väg någonstans -

Cool gadget>>

Var bara tvungen att posta ett kort inlägg...
Hittade denna lilla roliga leksak.


Det var uppehåll men...

...började regna när vi var som längst borta.

Tog mig en promenad förut när det slutat regna och solen hittade fram mellan molnen. I drygt en timme strosade jag runt med lilleman i sin barnvagn. När vi hade kommit som längst bort började det regna igen. Jahapp.. Men det gjorde inte så mycket, det var mest bara skönt. Somliga kallar det "friskt" i div. olika situationer.. När det är kallt eller blött eller både och.. Nu var det mest bara regn så jag kallar det blött. Lillemannen var glad ialla fall. Han satt ju helt i skydd medan jag endast hade en t-shirt. Ok jag hade även en tröja med mig men den kändes inte som någon hjälp så den fick förbli avklädd.
 
- En glad liten skit -

Kristian har precis lagt sig för kvällen. Vi har försökt i två omgånger tidigare redan men nejdå, inte ville han sova då inte. Nu har han precis somnat så jag hoppas att han nu kan sova för natten. Vi har skrattat mycket ikväll El Kid'o & jag. Jag har blåst honom på magen vilket han tycker är roligt. Jag även sjungit roliga ramsor för honom, gjorde även det när vi var ute på vår promenad. Han skiner verkligen upp med hela hans ansikte när han tycker att nåt är roligt. Han bara väntar på att man ska göra det igen och igen och... Såå sjukt kul! Kan kan ju bara skratta med själv.

Klockan är några minuter över tio. Blir nog en film nu i soffan.

Fattade just ett mycket klokt...

...beslut!
Jag var sugen på att komma ut och vädret var ju ganska lovande. Molnigt men skön temperatur för en promenad. Det var förvisso lite tendens till regn i luften men det skulle nog inte vara någon fara. Skulle bara göra mig iordning för att gå ut när det här händer...


- Bra för vår trädgård men tråkigt att promenera i -

Det bara smällde till och homogena långa stavar i form av regn står hela vägen uppifrån molnen ner till allt det kommer i kontakt med. Även mig (om jag hade varit ute). Jag är nu väldigt tacksam över att jag inte gjort mig iordning för att gå ut förräns nu. Om jag redan hade varit klar hade jag blivit genomblöt. Sitter här nu torr medans lilleman får vila i sin säng istället för i barnvagnen.

Varför har min son...

...plötsligt börjat ogilla blöjbytning??
Han som verkligen älskade att hoppa upp (alltså bli upplagd) på skötbordet med benen i vädret och bli ombytt. Nu blir han ledsen när man lägger ner honom. Har försökt med lite olika saker som ger olika resultat. Alltså olika resultat med samma "knep".  
Det verkar som om han tror att han "måste lägga sig" fastän det bara handlar om själva blöjbytet. Det måste ju vara skönare med en ny blöja än en beggad. Så vad kan det bero på? Visst ändras betéenden med tiden men jag trodde inte att denna tidigare uppskattade syssla skulle ändras till det här.  

Tur att man har många sätt att få honom att börja skratta. Får fortsätta med det och hoppas att han kommer på att det inte är så farligt igen. Att det bara är skönt med en ny fräsh blöja.

Fick ett intressant...

...telefonsamtal idag från Toyotas uppföljning av vad jag tyckte om servicen på min sambos bil. Dom har försökt ringa mig några gånger tidigare men det har inte passat att prata just då så nu idag (en söndag) ringde dom. Eftersom jag inte hade nåt speciellt för mig så valde jag att svara på frågorna. Jag förstod ju att dom inte skulle ge upp att jaga mig och jag hade ju samtidigt en del intressant att berätta om hur jag hade blivit bemött.

Det var en ganska trevlig kille. Han förklarade att han själv inte jobbade för Toyota utan bara ställde frågorna. Han körde själv en saab, det berättade han. Det brukar ta ca 10 minuter med att besvara frågorna men mitt fall drog ut över 30 minuter. Jag blev ju inte så värst bra bemött när jag lämnade in min sambos bil. Alltså personalen hade trevlig attityd hela tiden men det där med service fanns liksom inte. Lustigt med tanke på att det var ju JUST service jag lämnade in bilen för. Men det var ju bilen det!!

Intervjuvaren tyckte att det var märkligt och dåligt att dom aldrig erbjöd mig en lånebil under tiden jag väntade. Han sa dessutom att det är ovanligt att jag inte ens fick den förfrågan. Jag förklarade att jag hade mig Kristian och han suckade och tyckte att det var riktigt dåligt av dom. Han satte själv ett lågt betyg för service-mind och frågade om jag tyckte likadant. hehe Det gjorde jag ju såklart!  

Jag berättade även att anledningen till att jag faktiskt valde den verkstaden var ju att dom samtidigt skulle besikta plåtskadorna på min sambos bil efter krocken vi var med om. Att dom INTE hade gjort denna besiktning och hade en tam ursäkt med att nåt schema hade gjorts om så personen som tog hand om såna saker inte var på plats. Det sas det inget om när jag lämnade in bilen. Men men...

Intervjun rullade på och intervjuvaren tyckte verkligen att jag hade blivit dåligt bemött  och att det INTE var okej! Han frågade om jag ville att Toyota skulle höra av sig till mig och jag sa att om dom ville det så var det okej för mig. Först tänkte jag inte så mycket på det men jo ta mig fan. Man ska inte bara skaka på huvudet och låta det förgå. Man ska ju låta dom förstå att det är dåligt så dom bättrar sig. Är det inte lite typiskt svenskt att "acceptera" utan att göra nåt åt det?
Men inte längre, inte denna gång!

Om Toyota väljer att ringa mig eller inte återstår ju att se men det får bli ett annat inlägg om det nu blir så.


Zlatan är inte hela...

...svenska landslaget men visst fan kändes det som hela det glå-gula laget stannade när han gick av planen.
Det är sorgsligt att vi förlorade idag. Det verkade ganska lovande och vi hade grymt tur att vi inte åkte på en straff. Men i andra halvlek sen zlatan hade gått av planen så kändes det som om vi bara gick för oavgjort. Varför i sånna fall? Benen stod lika stilla på de svenska spelarna som om det var stillbild på tv'n. Irriterande!

Åkte ialla fall in till stan för att hälsa på mr M, Kristian & jag. Vi åkte bussen härifrån först för att sen byta till pendeln in till centralen. Där mötte han upp oss och vi handlade lite dricka till matchen.
Det kom en lätt regndusch precis innan vi var framme men ingen fara alls. Mr M slängde ihop lite käk som verkligen inte var felpinkat. Supergott!

Kul att komma hemifrån lite och in till stan. Se lite folk. Kul för lilleman med.

Hemresan var gapigare än inresan. Det var svenska supportrar som ville visa att dom fortfarande hejade på våra landsmän och gapade ut det så högt det bara gick. En del skrek att dom var svenska medborgare och var glada för det. Jag är också det men tyckte inte att jag behövde vråla ut det för alla andra så jag teg där jag stod så snällt på perrongen och väntade på pendeln.

Det var lördag det i kortversion. Men det får räcka för nu.

Katastrof!! Idag hände...

...det man inte ville. Kolsyran tog slut i bubblaren. Suck! Har ju tänkt ett ganska bra tag att köpa ytterligare en kolsyrepatron men det har inte blivit av. Nu pyste bubblaren bara jättelöjligt och inga bubblor i vattnet inte.

Ja ja, tror inte det berodde på just denna dagen men visst är det irriterande. Får skaffa en ny i morgon för det är allt bra gott med bubblor i vattnet.

Idag, en dag man ska...

...akta sig sägs det. Det är ju fredag den 13:e. Jag tror inte på sånt trams! Jag har haft en del tur faktiskt just idag.
Ringde för att kolla om passet hade kommit vilket det hade. Åkte dit för att hämta upp det och det fanns en ledig parkeringsplats precis utanför dörren. Det var en sån där gammaldags parkering med en automat vid rutan som såklart dessutom redan var betald. Man tackar!
Kom in på polisstationen som sist var väääldigt långsam med mycket kö. Idag var det ingen kö alls. När jag tryckte för nummerlappen var det redan min tur. Smidigt värre!

Efteråt bestämde jag mig för att åka in till mitt gamla jobb i musikaffären och hälsa på och visa upp min lilla skatt. Det är ALLTID kaos med parkering på den gatan eftersom många ska in på systembolaget som ligger precis bredvid. Detta ligger alltså vid medborgarplatsen där trafiken brukar ligga tät, speciellt en fredags eftermiddag. Tro det eller ej men det fanns en lucka precis utanför nu med. Weee! Den var dock inte betald, det finns inga såna automater där utan det var biljett som gällde men spela roll!! Jag hade en parkeringsplats precis utanför och behövde inte ens leta. Det var dessutom (åter igen) den enda lediga parkeringsplatsen på hela gatan. Ialla fall så långt jag kunde se.

Otursdag?? Knappast va!

Och passet?? Jupps här är det! Är han inte fiiiiin? Han får ha det tills han blir nästan 5 år dock.. Kommer att stå att han är 70cm lång.. hehe Men men...

HAPPY FRIDAY the 13:th


Felet är mitt eget att...

...jag är trött idag. Eller mitt & mitt?! Jag kunde inte somna igår. Inte att jag direkt försökte för det brukar ändå inte vara någon idé att på egen mänskig väg ligga och försöka att somna. Det funkar sällan. Man tänker bara på att man borde sova och kan inte just därför. Oftast alltså.
Man kan ju ta sömntabletter men det är inget för mig. Har aldrig provat och sån kris är det inte.

Kristian somnade in strax efter kl 21 igår ialla fall och sov bra under natten. Han vaknade till för lella strax innan kl 8 i morse och då tänkte jag att det kanske var dags att gå upp för att göra morgonrutinen. Jag vet att han lätt hade kunnat somna om men klockan var såpass mycket att det var dags att kunna börja dagen.

Jag hade då sovit ca 4 timmar så när somnade jag? *GÄSP*

Men ingen fara, tröttheten börjar dunsta nu och om en liten stund är det ju dags för lillemans förmiddagsvila. Jag får passa på då att själv vila lite till och äta lite frukost.

Men det är fredag förmiddag med lätt dagg i gräset och en sol som är på väg upp. Har inte kollat hur vädret ska bli idag men just nu ser det ju ganska lovande ut.

Tänk er...

...att varje kommande dag bara kunde bli bättre. Mäktig tanke kanske. Hade man det dåligt för stunden då eller inte? Inte nödvändigtvis, man kunde ha det underbart fastän nästa dag skulle bli än mer underbar.

Det är så jag har det! Varje ny dag med Kristian är en bättre dag på sitt egna vis!

Jag = en pappa som...

...tänker på säkerheten för min son.
Idag när jag var inne i centrum och utfärdade lite ärenden slog det mig att jag skulle se om Clas Ohlson hade några lådlås eftersom Kristian nu har börjat hasa sig omkring här hemma. Han drar i lådor så man måste verkligen se till att dom inte går att öppna. Jag hittade låsen och även ett "startkit" som innehöll en hel det annat. Petskydd för kontakterna, kylskåpslås, hörnlås och nattlampa. Nattlampan hade vi redan sen tidigare men det spelar ingen roll.

Nu har lilleman lagt sig och jag hoppas att han håller sig sovande natten ut nu. Visst kommer han att vakna några gånger för lella men jag vill att han ska somna tidigare om kvällarna och vakna lite tidigare. Det ni! Jag vill faktiskt att han ska vakna tidigare!! Varför? Jo för att han ska få in en bra rutin för en jobbande familj. Det är ju så det kommer att vara sen så det är lika bra att sätta den dygnsrytmen så tidigt som möjligt nu.

Vi har haft en riktigt soft dag El Kid'o och jag idag. Dagen började ju ganska sent i och för sig men ändå. I morgon ska jag montera på skydden där det behövs och sen har jag inte så mycket bestämt faktiskt. Det är fredag och man kanske skulle ta och åka inåt stan. Man kan ju inte bara sitta här ute i norrort och trycka.

Jag = en pappa som är sugen på...

Okej det blev kanske...

...inte riktigt som det var tänkt. Jag la ju Kristian lite tidigare igår för att se om han ville vakna tidigare i morse. Han somnade inte efter att jag hade lagt honom. Visst han somnade in lite först men vaknade strax efter att jag postat blogg-inlägget. Han var vaken till närmare kl 22 och sen var det dags att sova. Han sov bra hela natten. Vaknade till vid 3-tiden för lite lella och sen vid 5-tiden. Sen sov han till ca 11.20. Kollade vad klockan var när han vaknade.

Ska man väcka honom för att gå upp?? Det känns så konstigt att behöva göra det. Men jag ska inte ge upp utan försöka ikväll igen. Läggningsdags vid 20-tiden så får vi se vad som händer.

Det är ialla fall en glad liten skit som vaknar. Han är sååå glad över att det är ny dag och ler med hela ansiktet när har får syn på en. Härligt!

Har inga direkta projekt för idag. Ska in till centrum här och göra lite småärenden men inget speciellt.

Min mobbe har varit avstängd i två dagar nu. Fattade inte varför! Kontrollerade att jag hade betalat fakturan vilket jag hade. Det är ganska ofta som det har strulat för mig med Tele2's fakturor och nu när jag ringde upp så förklarade jag att det ofta strulade. Att jag betalar mina räkningar men att jag inte verkar få alla. Telefonisten förklarade att jag hade E-faktura som val hos dom. VA?! Det har jag inget minne av att jag har valt så då är det ju inte så konstigt att jag inte får mina fakturor då ju. Jag använder ALDRIG E-fakturor, men ska börja använda det nu. Inte konstigt att jag inte fått mina fakturor då. Lustigt bara att det skulle ta så här lång tid att komma fram till det. Och varför har jag då även fått vanliga fakturor och bara ibland?? STRANGE!

Ja ja... En bild på El Kid'o.


- Tittut -

Dagen började med...

...sovmorgon!
Ialla fall för Kristian. Han vaknade först vid kl 11 den slashasen. hehe Han blir ju 8 månader idag så han är en stor man nu. Eller ja, större än för några månader sen ialla fall. Han kanske väntade på att jag skulle sjunga för honom denna dag, men det får han vänta med tills han fyller 1 år för så det var nog inte därför han latade sig i morse. Det var väl skönt att dra sig antar jag. Han har sovit bra under natten med så det hade inget med saken att göra. Jag däremot kunde inte somna så tidigt igår. Var inte trött helt enkelt så det var extra skönt att El Kid'o var såpass trött i morse. Jag gick för visso upp strax efter kl 9 men ändå. Jag hade lite tid för mig själv som jag kunde passa på att städa upp lite här hemma.

Marie kom hem från konferensen som hade varit bra. Vi hittade inte på nåt särskilt eftersom det var regn i luften så det kändes inte riktigt för uteaktiviteter. Tänkte ta en kort promenad till mataffären men då brakade regnet ner så vi tog bilen istället.

Gjorde nachos (eller den mjuka varianten vad den nu heter) och det var ett tag sen så det var riktigt riktigt fet-gott.

Körde Marie till flyget för hon ska tillbaka till Holland och nu är det bara en vecka kvar tills vi åker dit Kristian och jag. Ska bli spännande hur det går på flyget med honom. Det går säkerligen bra men man vet ju aldrig. Jag får se till att roa honom så mycket som möjligt och hoppas att han inte känner av tryckförändringarna för mycket. Pirrigt pirrigt!

Kristian har fått lägga sig lite tidigare idag. Alldeles nyss faktiskt. Vi får se om han sover bra inatt och hur länge han sover. Det är ju dags för honom att börja gå upp lite tidigare så det inte blir för stor förändring sen när man börjar jobba igen. Då måste ju dygnsrytmen ändras så det är lika bra att börja ta tag i det redan nu.

Men om det nu går käpprätt åt h-vete så får jag berätta om det i morgon. Nu ska jag kolla nåt avsnitt av The Office US.

En av sveriges yngsta...

...supportrar!!!

Lite uppladdning inför kvällens match! HEJA HEJA!

- En glad sverige-supporter -


- En uttråkad sverige-supporter -


- En belåten sverige-supporter -


-En sur sverige-supporter -

...och matchen har inte ens börjat!

Lite historik om tidigare möten inför matchen.

2003-08-20  Sverige - Grekland 1-2 Landskamp
2002-02-13  Grekland - Sverige 2-2 Landskamp
1991-04-17  Grekland - Sverige 2-2 Landskamp
1986-05-01  Sverige - Grekland 0-0 Landskamp
1981-09-23  Grekland - Sverige 2-1 Landskamp
1920-08-28  Grekland - Sverige 0-9 Olympiska spelen 1920

(Källa: Wikipedia)


Idag en tisdag är det...

...12 004 dagar sen jag föddes en onsdag. Det ni! 12 004 dagar gammal liksom.

Det är väldigt blåsigt idag. Det hade vart en otrolig kamp mot naturen om man hade seglat men inget smart drag att åka ut med båt en dag som denna. Inte för att jag direkt har den möjligheten idag, men ändå. Jag har varit ute och vattnat vårt salladshav som breder ut sig allt mer. Gött gött!

Ikväll gäller det! Det är avspark i fotbollsmatchen Grekland - Sverige kl 20.45. Jag och Kristian har naturligtvis laddat upp inför detta. Vi har båda sverigetröjor på oss!! Synd att det inte finns riktiga fotbollströjor i hans storlek. Hade vart skoj att ha. Visst han skulle ha växt ut den till slutet på turneringen men ändå. ;) hehe
Skulle ha varit ballt med en riktig när det är EM och allt. Jag fick ju en sån tröja när jag var i VM 2006.

Om en månad kommer Iphone med 3G till Sverige. 11 juli är det datum som är satt så vi får se om detta hålls eller ej. Priset är ännu inte presenterat men i USA lanserar AT&T den nya (mindre) modellen för ca 1 200 kronor så vi får se vad svenska leverantörer tycker att den ska kosta. Det är ju dags för mig att skaffa en ny telefon så man kanske slår till på en iPhone nu då?!

Men nu är det dags att kolla lite på tv4's fotbollssändning för att ladda upp inför kvällens match.

Det blev en hel del...

...fixat idag. Åkte till polishuset i Sollentuna för att skaffa ett pass till Kristian. Det var en lång väntan med endast ett fåtal öppna "expeditions-luckor". Jag vet inte vad alla andra före mig gjorde men tid tog det. När det äntligen blev min & lillemannens tur så frågade expdeiten om jag hade fyllt i papprena som man tydligen skulle. Eh NEJ förklarade jag och frågade om det gick bra att jag gjorde det direkt istället för att ta en ny nummerlapp. Men det var inga problem. Fyllde i vad jag skulle blixtsnabbt. Sen var det foto-dags. Jag fick en burk med häftstift att rassla med så att El Kid'o skulle titta in i kameran. Två bilder skulle tas och det skedde med automatik så det gällde att han tittade in i kameran en halvlång stund. Halvlång = låååång stund ur lillemans perspektiv. Men det gick på andra försöket.

Det tar några dagar innan det är klart att hämtas men jag fick se hur det skulle se ut. Han gjorde sig bra på bilden. Jag glömde att fråga hur länge ett pass för små bebisar gäller. Men ja, det får jag se när jag hämtar ut passet.

Min sambo Marie ringde. Hon är på konferens och skulle bo borta tills på onsdag men det var tydligen tråkigt ikväll så hon ville bli hämtad. Jag & Kristian åkte ju med i morse för att låna hennes bil tills på onsdag då konferensen är slut så vi hade bilen. Konferensen är ju inte långt bort (i Bålstad) så det tar bara ca 20 minuter att åka dit härifrån.
Hon åker tillbaka i morgon bitti igen men denna gången följer vi inte med. Vi får helt enkelt klara oss utan bil och det gör ingenting. Jag behöver röra lite på mig.

Marie föreslog att jag skulle ta med badshorts och handdukar så vi kunde stanna till vid mälaren på vägen hem men eftersom det tog såpass lång tid hos polisen så hann jag aldrig åka hem och hämta det. Jag tänkte inte på att ta med mig det när jag åkte till polisen. Men men...
Vi kom fram lite tidigare till Bålstad så jag körde in till centrum för att kolla in plejset. Jag hade jeans på mig så det var lite väl varmt ute men blev mer svalkande inomhus i AC-miljön. Köpte ett par ganska fula badshorts så jag kunde bada med Marie sen. Det får bli ett par låna-ut-i-nöd-bad-shorts. hehe

Blev sugen på nåt att släcka törsten med så jag köpte vatten. Aldrig har jag tidigare varit med om att pressbyrån har numerlapps-system för att betala innan. Men det hade dom nu. Inte för att det var många personer, snarare tvärtom. Jag hade två andra "framför mig" dom stod mer bredvid vilket fungerade eftersom vi hade varsin nummerlapp. MÄRKLIGT!

Tiden blev dags att hämta Marie så jag gjorde just det. Vi åkte till en strand vid mälaren och jag fick inviga dom nya badshortsen. Det var inte så kallt i vattnet som det först verkade vara. Efter en ganska kort stund blev det riktigt skönt.
Jag insåg att jag skulle ha valt storleken mindre på badshortsen. Dessa var för stora. Men men, spelar inte så jättestor roll.

Efter badandet åkte vi in till en närliggande mataffär för att handla lite till middagen. Vi bestämde oss för grillat.. NEJ!! Skoja bara. Nog är nog! Det bestämdes att vi skulle äta kycklig & ris. Marie upptäckte att det var utförsäljning i nån klädaffär intill mataffären så vi kollade in den. Det var minutrarna före stägningsdags så det blev väldigt hastigt och lustigt men jag hittade ialla fall ett par Björn Borg skor och Marie en tröja och en pyjamas till Kristian. Goodie!

Åt god middag som Marie lagade till. Efteråt gick vi en promenad på ett antal kilometer i kvällens solnedgång. Kristian somnade i vagnen så gött så gött.

Bokade flygbiljetterna till Holland när vi kom tillbaka. Nu är det ingen återvändo. Vi ska se vad Kristian tycker om flygning. Det blir han och jag som åker. Marie är redan på plats då men möter upp oss när vi landar och ser till att vi kommer till rätta. Men jag måste erkänna att det är lite pirrigt med hur allt ska gå. Tänk om lilleman reagerar kraftigt negativt på det. Det kan lätt bli en riktig mardröm och då vet man ju att man ska hem sen. Alltså en resa till. Hmmm
Men nu ska jag inte vara sån. Det går säkert jättebra. Om inte annat får man göra det bästa av det helt enkelt.

Har kollat upp lite med dagis. Dags att anmäla lilleman nu snart. Han blir ju 8 månader nu på onsdag. Stora killen! Det finns två dagis som ligger nära och bra. Hoppas absolut på ett som ligger ca 5 minuters gångavstånd hemifrån. Skulle vara guld!

Men detta får räcka för idag/kväll/natt.

Bara 10 minuter hemifrån...

...kan man med en kort promenad ta sig till ett rätt trevligt ställe. Vet inte varför men det har lite "gotlandskänsla" på nåt sätt. Inte själva vattnet utan omgivningen i sig på vissa ställen. Svårt att förklara på nåt vettigt sätt så jag lägger av att försöka.


- 10 minuters promenad hemifrån -


- 12 minuters promenad hemifrån -

Det har varit en varm dag. Jag borde ha varit tröttare idag. Framförallt i morse, men det var jag inte. Inte det minsta faktiskt. Jag gick och la mig ungefär 03.20. Det hade redan börjat bli ljust ute sen ett tag tillbaka. Det hade börjat regna och jag hörde åska långt borta. Något enstaka dunder i fjärran så det var lite halvmysigt sådär. Min sambo och Kristian sov sen många timmar tillbaka men själv kände jag mig inte alls trött.

I morse när El Kid'o vaknade och inte ville somna om så tog jag honom och gjorde vår vanliga morgonrutin. Min sambo var förtfarande trött så hon låg kvar. Hon måste ha behövt detta ett tag och bra för henne att  hon kunde vila ut ordentligt nu.

Kom att tänka på en grej...
Undrar hur det hade varit om vissa storheter hade haft bloggar. Som Napoleon kanske eller Anne Frank, Hitler? Elvis kanske? Eller varför inte Jesus? Undrar hur många läsare som skulle följa dessa bloggar. Skulle dom ha lika många läsare som jag? ;) hehe

Det har varit en varm dag ialla fall. Något blåsig men bara varma vindar.

Vi gjorde det enkla vad gäller matlagningen. Grillat! Ja vi åt även grillat igår men idag blev det inte fläskfilé utan laxfilé. Filé som filé?? NIX! Stor skillnad. Vi hade dock kvar vår egna potatissallad från igår så den fick vara med idag igen.

Det har varit en bra dag, lagom allt! Många har nog ångest idag inför en kommande arbetsvecka men inte jag, jag ser fram emot nästa dag tillsammans med min son - Kristian.

Pelle piggsvin på stureplan kanske...

...det inte riktigt var men vi hade besök av en igelkott här i Väsby efter att gästerna drog söderut mot sture.
Vi hade det så trevligt ikväll. Vid 17-tiden droppade en efter en in utav våra tre gäster. Först på plats var min sambos väninna. Sen kom mr M och efter ett tag även direktör L. Vi åt grillad fläskfilé och hade gjort potatissallad på färskpotatis och en massa götta i. Det var min sambo som stod för den och betyget blir fem kanibaler av fem. Bra betyg med andra ord!


- En stickig en -

Mr M hade med sig allt som behövdes för att göra en jordgubbstårta. Ja nästa ialla fall. Han hade med sig grädde så det räckte till halva tårtan. Så den fick blandas ut med vaniljsås och det gjorde inget, det blev så bra så. Nyttigare med mindre grädde helt klart. hehe


- Det syns kanske inte men gästerna var glada -

Dagen började dock med att vi hjälpte min sambos brorsa att flytta vissa saker. Större saker som hade lastats på ett släp. Brorsan själv var inte med eftersom han numera är utomlands ett tag. Praktiskt att flytta när man inte är hemma. hehe Men det spelade såklart ingen roll. Det var inte många saker som skulle flyttas och det var inte tungt alls. Fort gick det och vi belönades med fika på vår uteplats efteråt. Inte alls illa.

Just nu har några grannar bjudit hit ett gäng vänner som sitter och festar alldeles intill oss. Det finns som ett allmänt bord inte så långt från oss med grillplats och så och där har som samlats för att festa. Det stör inte direkt men musiken som spelar låter mest bara "ost-ost-ost-ost" hela tiden. Samma låt? Vet inte men enformigt är det!


- Far & son -

Kristian fick prova på att gunga i hängmattan. Den lille killen bara älskar gungrörelser. Det blir helt klart till att skaffa en riktig gunga till honom som han kan sitta i. Det är helt klart bevisat att det är nåt för honom.


- Gung-gung -

Det var allt för denna gång! Eller nästan.. Avslutar med en bild tagen från hängmattan....


Det blev grillad lax på självaste...

nationaldagen. Och var det gott eller?? Jajamensan! Hmmm det låter kanske som allt jag äte är gott och att jag älskar ALLT! Det är naturligtvis inte så. Det finns självklart saker som inte är speciellt gott som igår på dan när jag åt enkelt makaroner med köttbullar. Visst var det okej och gick snabbt och mättade precis lagom, men inget speciellt alls.

Men men, det är inte därför jag skriver idag och heller inte här dagen började...

Jag, Marie & Kristian åkte till Rösjönbadet. Ligger väl ca 20 min hemifrån med bil men kul att kolla in nya ställen med. Det låg en campingplats alldeles intill. På vägen åkte vi förbi för att handla ett parasoll som vi skulle ha för att skydda El Kid'o mot solen. Åkte förbi Jysk på vägen så vi stannade till där. Badet i sig var rätt trevligt. En ganska enkel sandstrand och vattnet (en insjö som jag inte vet namnet på i skrivande stund) blev djupt direkt. Det var ett hopptorn alldeles intill klippor vid sidan av stranden och det var två olika höjder. Med andra ord blev det djupt väldigt brant. Vi hoppade i från en brygga. Min sambo har nu badat i år och tyckte inte att det var så farligt. Jag hoppade i efter henne. Vi turades om eftersom nån fick passa lillemannen under tiden. Han såg så glad ut när han satt där på bryggan och spanade in mig när jag simmade framför honom. Det var inget vänervatten men visst gjorde det mig blöt ändå.


- Vår egen salladsodling -

Hemma några timmar senare drog vi igång grillen. Det skulle bli grillade laxfiléer med kokt färskpotatis, egen sallad från vår odling och ett gott rött vin till. Vi hade även vitt vin och många känner ju att man ska ha vitt vin till fisk men vi var så sugna på rött båda två så det fick bli det. Och det var inga fel alls. Passade utmärkt till ost & kex (uttalas checks) plus vindruvor som efterrätt. Vi grillade även röd lök som vi tillsammans med fisken hade i en smart grillkorg. Den placeras direkt på grillgallret och är riktigt bra. Non-stick-yta dessutom. Finns att köpa på Clas Ohlson för 49kr.


- Inte illa med rött vin till fisk trots allt -


- Grillkorgen -

- Kristian vill dricka ur mitt vattenglas -

Kristian fick bada efter måltiden och som det plaskades. Han verkligen älskar att plaska i badet den lille mannen. Så rätt så!


- Plask plask -

Nej nu är det filmtajm som gäller.

Happy friday - nationaldagen!

Från värme till...

...värme.
Det har hela tiden varit varmare i Karlstad än Stockhol när jag har varit där men det vände idag och var alltså tvärtom. Passade mig utmärkt eftersom jag och Kristian åkte tillbaka till Stockholm idag. Nämligen 30°C var det här idag och det är inte alls fy skam. Min sambo har ännu inte kommit hem men det är bara minuter kvar nu misstänker jag. Weee!

Resan hem gick jättebra! Vi behövde inte göra något stopp på hemvägen heller. Behövde ju inte det på resan till Karlstad heller. Smidigt. Det är inte så långt heller. Det tar ganska exakt 3 timmar med bil. Man får med mycket packning om man vill. Det är ganska sjukt hur mycket som faktiskt får plats i min sambos lilla bil. Den är som ett palats inuti. hehe

Jag var självklart nyfiken på hur det hade gått med våra gröna vänner i trädgården. Nej inga rymdvarelser utan sallad och andra gröna växande saker. Det hade kommit riktigt mycket sallader i alla dess varianter. Lovely! Plockade lite Ruccola och hade på en macka som jag hade som mellanmål. Inte dumt alls. Egenodlat smakar bäst. Så det så!

Gick en promenad till affären och handlade det viktigaste. Underbart soligt och hettan låg i luften. När jag kom tillbaka tog jag bilen in till centrum för att handla lite andra saker som jag kom på att jag behövde. Linsvätska och lite andra prylar till trädgårdsslangen. Den vi först köpte var det en urusel spruta med till så jag köpte en ny och en ny skarv. Dessa gjorde susen. Nu kunde jag vattna vår ganska torra trädgård. Gröset hade blivit gult på vissa ställen. Men det blir ju så när det inte regnar på många många dagar och värmen torkar ut allt i sin väg. Men nu efter en ordentlig vattning ska det nog bli grönt igen. Allt gräs var ju inte gult som tur var.

I morgon är det sveriges nationaldag. Det ska bli fint väder (som vanligt nuförtiden) och jag tror att det är dags att bada igen. Vi får se om min sambo är sugen på det med. Jag har ju badat flera gånger nu vilket är lika med BADPROFFS! Medans min sambo fortfarande är odoppad vilket är lika med badkruka (eller ont om tid).
Det är ett badproffs skyldighet att få ett icke-badproffs att våga sig blötas ner av vattnet. Jag ska göra vad som krävs för att uppfylla detta uppdrag. Jag kallar det operation badliv. hehe

Men (!!!) gissa vad?! Nu kom Marie så det sätter punkt för bloggandet idag!

Från vänern till...

...vattenspridaren. Ja för barnen ialla fall. Jag nörjde mig med några dopp i vattenplurret vänern.
Jag och min syrra (som var ledig) åkte till Getingberget här på Hammarö. Det är ett badställe med sandstrand och det är väldigt långgrunt och sådär härligt. Ialla fall för barnen. Mycket yta att bada på även om ens ben inte är så långa. Men ytan behövdes inte idag. Direkt efter morgonrutinen åkte vi nämligen iväg. Det var endast någon enstaka person där när vi kom så det var lugnt och skönt.


- Min syster & Kristians faster -

Jag och Kristians kusin Eric byggde sandslott och grävde kanaler och sånt. Vi grävde även djupa hål i sanden. Lekfarbrorn (jag) var leksugen så medans min syster passade El Kid'o lekte jag med hennes son Eric.


- Kristians glada kusin Eric -

Några timmar senare var det dags att hämta Erics storasyster Clara. Hon går ju i skolan och var klar för dagen. Vi åkte därefter hem till min syrra och barnen fick springa i vattenspridaren. Vi gjorde iordning en pastasallad och smaskade i oss och vi var jättehungriga. Ialla fall jag sen jag hade gjort iordning frukost här hos morsan och sen glömde mackorna här som jag hade tänkt äta på stranden. Jag var inte helt tom i magen dock eftersom min syster hade med sig fika. Men ja, hungrig var jag. Gott var det, satt verkligen fin-fint i kistan.


- El Kid'o i sina nya Gucci's -

Vart tog beachkroppen vägen? Det har varit mycket beach men inte mycket till kropp att visa upp. Nåja. Får bli lite mer promenader nu inom kort och börja köra lite träningsövningar hemma så blir det väl lite mer åt rätt håll ialla fall. Vi får se.


- Njuter av ledigheten -

3 dagar kvar till fotbolls-EM men det får bli senare kommentarer om det.

Det är torrt i...

...marken men sååå härligt väder!
Det är många som antagligen skulle tro att jag skulle skrivit nåt annat här men ja, inga torra strupar här inte! ;) Det finns ju vattenspridare för att hålla gräsmattorna gröna. Jag har ingen aning om hur vår egen gräsmatta ser ut där hemma. Men ja, det får man se på torsdag när jag åker hem igen. Min systeryster är ledig i morgon så vi ska hitta på nåt med barnen. Vad det blir får vi se. Eftersom vädret bara blir bättre och bättre utan minsta risk för regn så blir det ju såklart till att hitta på något utomhus. Vi åker bergis och badar. Frågan är ju bara vart det bär av. I en vattenstad som Karlstad så finns det omättliga mängder badställen att välja bland.

Idag börjades dagen väldigt tidigt. Ja lite väl tidigt för min smak. Kristian vaknade vid 4-tiden och ville absolut inte somna om. Allt var bara gnälligt & jobbigt för honom. Han somnade inte in igen förräns efter kl 6 i morse. En irriterad JAG som följd av sömnbrist tog det väldigt soft sen under förmiddagen. El Kid'o var trött även han så han fick vila ett tag medans jag själv kollade ett antal avsnitt av The Office säsong 2. Roligt roligt!
Lånade boxarna av min syrra. Hon brukar alltid tjata på mig att jag "bara måste se det". Så nu gör jag det. Och visst är det roligt. Har bara inte orkat ta tag i det innan.

Halva jag badade idag tillsammans med Kristians kusiner Eric & Clara. Med halva jag menar jag att jag sprang i vattnet till midjan men aldrig doppade överdelen. Varför?? Njae, kände inte riktigt för det bara. Det var inte direkt för kallt, bara inte tillräckligt varmt för att det skulle kännas sådär "härligt". Så varför gick jag då ner såpass långt utan att verkligen fullfölja doppet? Ja det kan man fråga sig. Men som den goda lekfarbrorn som jag är med lillemans kusiner (och alla andra barn) så "offrar man sig" på detta sätt och är med när dom vill bada. Eftersom dom själva inte är så jättelånga så räckte det med att gå ut en bit i vattnet helt enkelt.

Jag och Eric hade lite vattenkrig här hemma hos min mamma. Så sjukt roligt det är egentligen. Speciellt när man är så bra på det. haha Eric blev mycket blöt och jag aningen mindre. Men det är bara kul och skönt i denna värmen. Man varken vinner eller förlorar. Tänk om alla krig var sådana.

Ganska synd!!
Fortfarande ingen laddare här till kameran. Måste fixa med den i morgon. Har ju inte kunnat fota nåt idag alls.. Suck! Det är verkligen skoj att fotografera. Visst med en digitalkamera så tar man väääldigt mycket bilder men det är ju också tanken!! Man väljer sen ut vilka bilder man gillar och behåller även resten (i fall att). Så gör ialla fall jag. Inte slänger man bilder. Det ska verkligen vara dåliga bilder för att man ska "rensa bort dem". Konstigt igentligen. En suddig dålig bild är ju bara att kasta bort, ändå gör man det sällan.

Gick hem till min syrra ett tag på kvällen. Fröken J skulle komma på besök så vi gick dit. På vägen var det jag, Kristian, Eric & Clara som gick. Min syster tog bilen hem. Vi gick förbi ett dagis alldeles bredvid min syrras hem och barnen där sa att som fick äta fika ute på gården och var stolta över detta. Eric svarade att dom fick vara med deras kusin Kristian. Det var nåt speciellt för honom. Sött!

Men (!!!) nu är det dags att göra nåt annat. Klockan är ju bara halv tio och Kristian sover så jag har en stunds egotid att utnyttja!

...på det sjätte...

...smäller det!
Jo det är så sant så, jag badade idag! Vi var ju ute med båten, farsan, jag och Kristian. Vi var ute hela dan på sjön och en måndag i tidiga juni innebär att inte så många ännu har tagit semester och ja, jag tror banne mig att vi hade hela vänern för oss själva. Ialla fall till en början. Vi åkte till en ö-grupp som heter Timmeröarna. Ett trevligt naturreservat som tydligen havsörnar häckar vid. Jag såg förvisso inga men jag tog mig ett dopp istället. Det var nog mycket bättre!! =)

Men ja, Sist vi var ute (för några dagar sen) var det endast drygt 19°C och idag hade det hunnit bli 21.7°C. Det går fort i denna hettan. Lovely!

Det är betydligt bättre väder här i Karlstad än vad det är hemma i Stockholm så det är verkligen trevligt att vara här.
Kristian har fått bada i en badbalja som vi had emed oss på båten. Han älskar verkligen att bada han. Man måste se efter honom hela tiden nu. Han tycker om att ställa sig upp. Ja med hjälp. Han står helt utan problem och håller i sig själv om man bara hjälper honom till den ställningen. Han går mycket bra med stöd. Han har ännu inte börjat krypa, tänk om han hoppar över det steget?! Vi får se.

Tyvärr blir det inga bilder från idag. Jag har tagit ett gäng men har glömt laddaren hos min farsa så jag får publicera dom senare helt enkelt. Batterierna är typ slut.

Nej jag avrunder här för denna gången... Det har verkligen varit en helt underbar dag!

Kräftfärgad, välmående &...

...utvilad! Det är så jag känner mig just nu. Livet känns riktigt bra. Var ute igår vilket var så trevligt så. Skulle ha kollat in Renegade Five men det blev tyvärr inte så. Jaja, hoppas det blir till att se dom snart. Dom är riktigt bra! Extra skoj att man känner dom med men ja, som sagt, en annan gång.

Det är verkligen sommar nu!
Har varit ute typ hela dagen idag med lilleman och min systerdotter Clara. Vi lekte "du är" Clara och jag idag.  Det är en kull-lek som går ut på att man jagar varann och "du är" på varann. En urgullig och smart sak som Clara gjorde var att be mig om ett papper som hon sen skrev ner nåt hemligt på. Vad hon skrev? Ja kolla bilden här under... hehe


Det är ju bara att erkänna att hon överlistade mig där. Och jag var!

Hade jättetrevligt igår. Åkte hem till mr PK och förfestade och snackade om allt & inget. Hade mycket trevligt. Gick in till stan och käkade lite på uteserveringen till Blå. Beställde in ett varsitt ostron (som inte alls är gott) och sen varsin Club Sandwitch. Den satt helt rätt ialla fall. Sene gick vi vidare till Koriander och man träffade genast vänner som man inte sett på länge. Skoj & trevligt. Vi skulle ha gått vidare härifrån till Nöjesfabriken där vi stod med på gästlistan för att se Renegade Five spela men tyvärr blev vi kvar. Det var så trevligt att snacka med dessa vänner som man inte sett på evigheter så det blev aldrig. Lite pinsamt eftersom jag bad dom om gästlista och den biten.. Men jaja, sånt kan ju faktiskt hända.

Solen tar verkligen! Jag smörjde in ansiktet men skulle inte ha stannat med bara det. Skulle naturligtvis ha tagit hela kroppen. Blev ganska röd om axlarna vilket ju faktiskt är så lätt. Och nu i skrivande stund här det röda spritt sig över mestadels av kroppen. Men jag har inte ont så det är ingen jättekatastrof. Det blir ju snart brunt vilket är bra men ja. Måste verkligen passa mig mer. Jag bränner mig ju så lätt.


I morgon är det mycket som kan hända. En gammal arbetskollega och vän ringde och skulle själv vara pappaledig i morgon. Jag tyckte att det skulle vara jättetrevligt att träffa dom och svarade genast att jag ville möta upp dom men kom sen på att jag hade kastat vatten på bastun lite för tidigt. Min farsa är ju ledig i morgon och vi har ju snackat om att ev. åka ut på sjön. Min syster med barn ska även vara lediga i morgon så ja vi får se. Klart det skulle vara trevligt att träffa mr Alsbjer i morgon men vi får se. Ska snacka med farsa först och se hur planerna ser ut. Trist att han bara var ledig i morgon. Det är ju samma för min farsa och syrra. Hmmmm ja ja... Som sagt. Det blir nog bra.

Min systerdotter är verkligen ingen badkruka!!
Hon har badat sen veckor tillbaka. OTROLIGT! En annan tycker att det är svinkallt och vill inte ens doppa fötterna någon längre stund. Kristian fick även han doppa sina fötter men tyckte även han att det var lite väl kallt. Like father, like son!

Det har varit riktigt bra sista dagar. Vädret på topp. El Kid'o mår prima. Visst det är varmt och han orkar inte äta lika mycket som innan men han får i sig mat och dricker mycket. Allt är som det ska. Jag har fått bra avlastning med lilleman vilket har varit jätteskönt. Känner att jag verkligen behövde detta, avlastningen som jag har fått här i värmland.

Jag hade först tänkt mig hinna med betydligt mer saker när jag åkte till Karlstad denna gången men ja, tiden går så fort. Vart tar all tid vägen egentligen? Dags att ta vara på tiden just nu...

zzZzzZZzzz

RSS 2.0