Så nära naken...

...har jag inte legat ute tidigare i år!! Det var så varmt att jag med lätthet kunde ha på mig enbart shorts när jag pysslade här hemma i trädgården. Kristian var naturligtvis med men jag såg hela tiden till att han inte skulle sitta i direkt solljus. Jag rensade lite ogräs igen och nu är det typ inget kvar av eländet i trädgården. SKÖNT!
Men ack så trevligt det har vart idag. Så varmt. Smetade in mitt ansikte med solskyddsfaktor 15. Lika bra att inte bränna sig det första man gör. Jag har en tendens att lätt bränna mig.

image204
- El Kid'o ser till att inga maskrosor missas -

image205
- Soligt värre -

image206
- Gäller att fylla på med vätska -

Sen kom Marie hem. Hon var sådär smått avundsjuk över att en annan hade kunnat njuta av vädret så och det fanns ju sol kvar när hon kom men vi beslutade att åka och handla inför morgondagen. Det kommer ju trevligt främmat då. Vi ska grilla och ha det mysigt. Hoppas på bra väder även då men enligt smhi (som jag förvisso inte litar så mycket på) finns det risk att det kommer regn frammåt kvällen. Vi håller tummarna att det inte drabbar väsby! Det vore verkligen nice om det blev en favoritdag i repris i morgon.

Längtar tills i morgon - valborgsmässoafton!

Gjorde lite förändringar...

...i bloggens utséende. Måste ju variera det lite! Om det blev till det bättre eller sämre vet jag inte men det är en förändring och det får duga för stunden.

Marie åkte gokart efter jobbet och det hade varit så roligt. Jag förstår det för det är ju svinkul att köra. Jag och lilleman tog en promenad lite senare ikväll och hann en bit på vägen när Marie ringde och frågade vart vi var. Vi möttes upp eftersom hon var sugen att joina oss och vi gick längs en bra gångstig intill vattnet vi har här bortanför oss.

Jag har en sång som Kristian verkligen ÄÄÄLSKAR!! Han blir alltid så glad när man nynnar den för honom. Ett säkert kort. Han skrattar t.o.m för det mesta när han hör den. Det är en bra sång uppenbarligen. Nåt man aldrig ska glömma.

Men, detta får bli en kortis. Dags att lägga sig..

Har tagit kontakt med...

...försäkringsbolaget idag. Snackade med en kille där som sa att om det fanns minsta tvivel till att barnstolen kunde ha kommit till skada så skulle den bytas ut. Jag köpte ju barnstolen eftersom den var så säker. Om man nu inte till 100% kan lite på att den är lika bra som vid köpet så känns det ju inget roligt. Visst nu var det ingen jättesmäll när vi blev påkörda men ändå. Man kan ju inte säga att stolen är okrockad senare vilket innebär att ingen heller kommer att vilja köpa den såklart. Nej jag får helt enkelt meddela att stolen kan ha tagit skada så får vi se vad försäkringsbolagen kommer fram till. Det är ju två olika försäkringsbolag som kopplas in. Dom som har bilen som dom andra har och dom som min sambo har.

Jag har dessutom tagit kontakt med dom inblandade för det andra fordonet och vi skulle höras av ikväll så vi kan göra klart papprena som ska skickas in.

Marie är på jobbet idag och i morgon så det är jag och lilleman hemma här. Vi har inte gjort så mycket idag. Vädret har vart ganska grått fram tills alldeles nyss. Såå tråkigt då. Visst det har inte varit kallt ute men ja, vi har mest bara slappat. Nu ligger han och vilar och jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på sen när han vaknar. Kanske borde gå ut en sväng nu när solen har hittat genom molnen?! Få lite frisk luft och sträcka lite på benen. Marie kommer hem senare ikväll. Hon ska åka gokart med jobbarkompisarna efter jobbet. Kul! Det är nåt som var väääldigt längesen för min del.. Men jag höll på att vinna en tävling för en massa år sen här i stockholm. Det var utlovade bra priser och jag hade ledningen tills sista varvet när vinnaren fuskade genom att krocka in mig i en sväng så jag blev stående. Ja ja, det är gammalt och förlåtet nu. hehe

Kristian vaknade några extravändor i natt. Det var att han ville ha sin napp. Det brukar han bara han när han somnar in annars men natten till idag ville han ha den. Hoppas han får sova bättre (och vi andra) inatt.

Man nu vaknade han så nu ska vi ta och gå ut..

Äntligen bytte vi...

...vinterdäcken på bilen. Det var ju på tiden! Detta var igår alltså, innan fröken J med björnbrodern A kom på besök. Det var verkligen trevligt igår kväll. Vi grillade, spelade Mölkky (ett finskt sällskapsspel liknande kubb) och hade det trevligt. Fröken J vann båda gångerna. Vart är rättvisan i det egentligen?! ;) hehe Men hon var bra helt enkelt. Kristian fick vi alla bära på under tiden och det var riktigt trevligt väder. Det hade tydligen regnat inne i Stockholm men det såg vi inte röken av här ute. Skönt på landet - 25 min med pendeln från stan! hehe

image194
- Här spelas det Mölkky -

Björnbrodern A & fröken J kommer tillbaka på onsdag, eller valborg som vi har valt att kalla denna onsdag. Det är inte bara dom som kommer, det blir några till som vill komma så det blir nog väldans trevligt.

Jag köpte grillspett för ett tag sen. Det smarta med dessa var att det följde med en ställning att lägga dom i som man kunde lägga rakt på grillgallret. SMART! Köpte det på rusta för några futtiga kronor. 39:- Dyrt var det inte men helt klart användbart. 

Efter en smaklig middag var vi för mätte för att ens tänka på ost med kex (uttalas checks) eller glass & jordgubbar (uttalas jordgubbar). Satte oss i soffan och jäste ett tag. Kristian hade somnat för natten efter en lååång dag i ett litet barns glädjeliv.

Lite bilder från kvällen...

image195
- Fröken J med lilleman -

image196
- Björnbrodern A med El Kid'o -

image197
- För ett ögonblick lekte Kristian själv i gräset -

Kristian har börjat använda sin stol nu mer på allvar. Han fick sitta i gungdelen för första gången idag. Nu har han riktigt många saker att sitta/stå/gunga/hoppa/ligga/krypa vid. Babysitter, flerfunktions sittstol, babygym, gåstol, hoppstol, krypspegel osv. osv. Kommer att bli en liten akrobat men han har mitt förbud att börja på cirkus. Han ska bli nåt stort (om han vill) alltså ingen clown! =)

image198
image199

Idag ska vi hälsa på hos Maries föräldrar. Vi ska även hinna med den där busken idag. Det blev inget igår. Byttde ju däcken istället och så. Ja ja det får jag berätta mer om senare.

Sköna söndag!

Min sambo är...

...hemma!! Så trevligt. Men det var inte där gårdagen började. Snarare slutade men det är en annan historia.
Igår åkte vi till jourfamiljen och hälsade på. Vi var där i flera timmar och det var mycket trevligt. Vi satt ute på deras altan och drack en massa kaffe. Jag kastade i mig 5 koppar vilket kändes lite i magen sen när jag åkte för att hämta min sambo. Men ja, ingen större fara med det. Innan jag åkte för att hämta henne hade jag förberett att göra kycklingpaj. Det är en mycket god måltid som tar lite tid förvisso men är väldigt enkelt att göra.

Sen kom hon... Min sambo! Weee!! Det var lite rörigt ute på Arlanda eftersom dom höll på att bygga om så man fick stå dubbelparkerad. Och det var ju ganska många som var snälla att hämta respektive så det var trångt. Precis innan Marie kom ut kom det förbi en ordningsvakt som berättade att man behövde ha tillstånd att stå där vi stod. Han berättade att om lapplisorna kom så skulle vi få böter. Men dom hann inte komma.

Vi hällde upp lite vin till oss undertiden vi gjorde klart det sista för maten. Trevligt!

Ja sen kan ni ju bara gissa er till vad restan av kvällen handlade om. =)

Idag fick jag ett sug för att vara ute i trädgården.. Det är där jag sitter ju och skriver i solen och vattnet framför mig. Vi har fått storbesök av maskrosor på trädgården och jag skojar inte när jag berättar att jag efter minst 100 plockade maskrosor och jordiga händer lämnade över denna syssla till min sambo Marie. Hon kryper nu om kring på alla fyra med en skruvmejsen modell grov och har tagit över där jag slutade.

Det är helt okej eftersom man är ute och pysslar i sin trädgård. Mysig tanke - mysig verklighet!

Det är skönt att barfota gå omkring i gräset. Har bara shorts & t-shirt på mig och det är varmt nog.

Med ett långe dunder passerade det 54 harleys för en liten stund sen. Var ju bara tvungen att räkna dom. Såg rätt ballt ut. Och just det!! Min sambo fick nog och gick upp till grannen ovanför och fick honom att genast plocka bort sina cigarettfimpar. Bra jobbat darling!! Bra jobbat! Nu kan man ta hit folk utan att behöva förklara alla dessa fimpar som legat på tok för länge på vår tomt.

Jag har en del bilder som jag kommer att publicera här på bloggen snart. Men inte just nu. Håll ut!

Allt är ialla fall bra med oss. Vi ska snart åka in till plantagen och köpa en ny buske och lite annat. Frön och såna saker så får vi se vad som gror fram sen efter ett tag. Vore det inte ballt om man kunde köpa en frömix?! Alltså att man inte har någon aning om vad som kommer upp. Kan bli precis vad som helst. Rolig tanke!

Lite andra funderingar som jag grubblade över igår var bl.a om det skulle ha funnits undervattenstäder i stora glasbubblor (som man tydligen trodde på 50-talet skulle kunna finnas nu). Hade det då varit med attraktivt att ha en tomt så långt ifrån havet som möjligt? Alltså inte ha någon havsutsikt. Hur skulle man värdera? 

Ett sätt som jag tror hade kunnat avskräcka fängelset lite mer är nog om det fungerade som big brother. hehe Alltså att vem som helst kunde kolla på fångarna. Man riskerar ju då inte att glömma bort dom farliga fångarna som sitter inne i många många år. Nu glöms ju dom nästan bort. Man kanske kunde rösta ut uppdrag som dom skulle få göra. Tråkiga sysslor och såna saker. Vilken fånge folket ansåg skulle få tillbringa kommande vecka i isolering och så?! Smarty-party!

En grej jag tror skulle kunna sälja ganska bra (hos tjejer framförallt) är wounder-boum (rätt stavling?). Inte vilken wounder-boum som helst utan en med babylukt. Dom flesta tjejer älskar nämligen denna lukt. Jag tror det skulle kunna bli en storsäljare. Eller?! Kanske bara funkar när dom luktar på barnen. Om det skulle finnas som parfym och en vuxen man sprutade ner sig med denna doft i hopp om att locka till sig samtliga tjejer på t.ex en fest kanske detta skulle få en konstig följd? Jag vet inte. Låter det vara sagt bara så får vi se..

Happy friday IGÅR och glad lördag IDAG! 

Det stacks in en grej i...

...örat på Kristian som skulle mäta av hans hörsel. Det var inte alls genom ekg som jag först trodde. Denna metod gick ut på att det var klicklkud som spelades upp i ett öra i taget som reflekterade ett ljud som sen mättes upp.

Ja det funkade bara om man inte var förkyld eller hade vätska i örat. El Kid'o har ju vart lite raspig i halsen ett tag men det var ingen fara med det nu. Vi gjorde testet och det gick så bra så. Inget fel på hörseln. Sen vid 4-års åldern görs ett mer omfattande test med frekvenser och den biten. Detta hörseltest var för att se om han kunde höra tal och såna saker för språkets utveckling.

I morse hade jag ju en del samtal att ta tag i. Och det gjorde jag. Jag skickade ett mail till föräldrarätten som sen ringde mig när vi var på väg till hörseltestet så vi gjorde upp att hon skulle ringa i morgon istället.
Jag rintde till folksam för att kolla upp ang. bilbarnstolen. Personen jag pratade med sa att det var sunt förnuft som avgjorde om det var någon fara på stolen eller inte. Eh! Kändes lite vagt på nåt sätt som svar. Visst jag är ingen betalande kund och jag förstår om han inte vill ge ut gratisinformation men (!!!) det visste han inte när jag ringde. hehe Han blev förvånad när jag sa att jag läst att man aldrig ska köpa en begagnad bilbarnstol om man inte vet om den har vart krockad eller inte. Ja ja, men dom hade inga speciella regler för krackade bilbarnstolar.

Jag måste ta kontakt med min sambo idag igen för att kunna fylla i resterande i skaderapporten. Det blir ju dom andras försäkringsbolag som kommer att ta hela kostnaden men dom behöver ändå veta vilket försäkringsbolag min sambo har efterwom det är hon som är ägare till bilen.

Jag har även pratat med bvc och bokat in en ny tid för 6-månaders kollen. Det blir den 7:e maj. Det fanns en tid den 6:e maj kl 09.00 men då brukar ju lilleman inte ens ha vaknat. Nej det var ingen bra tid. Sen fanns det en tid kl 16.00 på valborgsmässoafton men njae, då ska vi ju grilla ju och ha det trevligt här hemma ju så det går IKKE!

Nu har jag letat i 3 affärer här i väsby efter den gröt som Kristian äter utan framgång. Har dom slutat med den eller varför tycks ingen ha den? Irriterande. Det finns ingen annan gröt vad jag vet som inte innehåller mjölkpulver. Jag köpte en annan gröt som är från sex månaders ålder så får vi testa med lite och se om han reagerar på den eller inte. Jag har läst på om reaktioner och det är väldigt olika men inget verkar vara allvarligt farligt på nåt sätt ialla fall.

I morgon ska vi hälsa på i jourhemmet. Ska bli trevligt.. Dessutom kommer min kära sambo hem... Hon är verkligen saknad nu.. Ska bli så skoj att träffa henne igen efter dessa tre veckor. Weee!! Längtar!!

Försök 2 att...

...ta sig till Stockholm gick betydligt bättre. Vi kom hem utan vare sig krockar eller gallskrik. Kristian var så snäll såå. Vi kom ju iväg ganska tidigt så det var ingen trafik allt typ längs vägarna så det var ungefär som på hitvägen. Ja förutom att det nu var närmare 20°C i skuggan mot när vi kom då det var snöoväder. Mycket kan hända på några veckor helt klart. Skönt att vara hemma ialla fall. Det har vart mycket trevligt i värmland men det är även skönt att vara hemma igen. Här man har sitt egna som man vill och så.

Vi kom hem. Fick vänta på att det grovstädades i vårt soprum vilket blockerade uppfarten till lägenheten. Jag ville ju köra hela vägen in såklart eftersom jag hade såpass mycket packning. Inte mycket att göra, bara att sitta och vänta på att dom skulel bli klara. Ingen fara dock. Det handlade bara om några minuter.

Var hemma ett tag och kollade post och såna saker. Åkte sen till affären för att handla en del som behövs hemma. Hittade inte den gröt i affären som Kristian ska ha. Suck! Den fanns ingenstans i värmland heller. Inte i några av dom affärer jag var inne och kollade i ialla fall. Jag hoppas att jag hittar den på coop här i morgon. Annars får vi helt enkelt prova någon annan gröt. Vill ju inte göra det. Jag vet ju att han tycker om denna plus att den är låglaktos-aktig. Vi ska fortfarande undvika allt som har med komjölk att göra. Jag ska prata med farbror doktorn om det på hans 6-månaders-undersökning. Jag ska ringa till bvc i morgon och boka in en tid. Sen ska jag ta kontakt med föräldrarätten igen och försöka få kontakt med min kontaktperson där. Verkar inte vara helt lätt tyvärr. Hoppas det går bra i morgon. Mamman har börjat hota med att överklaga underhållsstöd och såna saker. Att hon ville att hennes ombud skulle ta kontakt med mitt och såna saker. Ja det är vad hon skriver till mig via sms. Ingen höjdare men ja, det är nog ingen fara egentligen. Jag vill ju bara slippa att det ska bli en massa tjaffs. Hatar att det ALLTID tycks finnas NÅT som spökar. Varför måste det alltid finnas nåt &"!#%&" "hår i ögat" som irriterar?? 

I morgon är det dags för lillemans hörselundersökning. Jag har alltid funderat över hur dom gör såna undersökningar. Vanligtvis görs dessa undersökningar redan på bb när barnen är nyfödda. Hur?? Jo dom gör det med EKG som känner av när barnet reagerar på ljuden som skickas till hörlurarna. Smart!

Det är en del saker som ska hinnas med i morgon helst. Förutom det ovan nämnda ska jag även hinna med att ringa till nåt försäkringsbolag för att kolla upp om man ska byta min bilbarnstol nu eftersom den har varit med i en krockolycka. Det var ju ingen jättesmöll men jag vet inte hur det fungerar med den biten. Jag köpte ju stolen eftersom det var den som hade fått bäst i testerna och så. Inget man snålar med!! Men är den lika säker nu efter krocken? Jag vet att man ALDRIG ska köpa en stol som har varit med om en krock så nåt måste det ju betyda. Får man ut en ny på garanti eller måste man köpa en ny? Vi får se vad dom säger i morgon om det helt enkelt.

Jag låg vaken i natt från kl 04.30 - 05.30 och googlade om det utan att få nåt riktigt svar på den frågan.
Men men, vi får se i morgon vad dom säger helt enkelt.

Tills dess - Happy 08

Från whiplash till...

...telefonvittne. Vaknade av väckarklockan (mobben) som var ställd 07.50. Kristian vaknade av den med men ville sova vidare. Jag gick upp för att ringa till Solnas tingsrätt. Dom hade telefontid fråk kl 08.00 så det var lika bra att få det avklarat snarast. Visste ju inte om jag skulle bli tvungen att på nåt sätt ta mig till stockholm för att vittna eller om det kunder lösas via telefonen. Skönt att jag kunde höras via telefon. Sååå mycket enklare!!!

Men visst var man lite nervig över det. Visste ju inte alls hur det skulle vara. Första gången man är med om nåt sånt här. Men det gick bra. Det var ju egentligen bara att berätta vad man mindes och svara på frågorna dom ställde. Det svåraste är ju att minnas så här långt efteråt alla detaljer. Men det kändes som det gick bra efteråt.

Men var ju lite orolig för hur det skulle gå med Kristian under tiden. Om han skulle hålla sig lugn eller om man kunde tajma honom att sova då. Han blev trött runt kl 13. Alltså ca 2 timmar innan jag skulle sitta som vittne. Det gick att hålla honom vaken till kl 14 vilket var lite för tidigt för att tajma det men men. Man ville ju inte hålla honom vaken "i onödan" för mycket. Han var ju trött stackarn. Min pappa ringde och sa att han kunde komma ett tag, så han kom. Skönt!! Nu behövde jag inte tänka på den biten utan enbart hur det skulle bli att vittna. Typiskt nog drog tiden över och jag visste inte hur långt det var försenat. Fröken J.T. ringde dock och förvarande mig om att det var försenat så jag visste att det kunde ta tid. Efter ett tag när telefonen ännu inte hade ringt och det började närma sig att farsan var tvunen att åka tillbaka till jobbet ringde det. Då var det bara att göra sitt och få allt avklarat.

Har även fotograferat min sambos bil som dokumentation för skadan. Jag har fortfarande det mesta inpackat i bilen eftersom jag skulle ha åkt igår och inte orkade packa upp allt när jag kom hem igår närmare kl 23-tiden. Där finns även kabeln till kameran för att föra över bilderna till datorn så dom blir inte publicerade här just nu. Kanske senare. Inget att se egentligen. Bara en buckla på bakspoilern.

Senare ikväll ska vi göra klart skaderapporten för olyckan. Jag vet inte riktigt hur sånt här fungerar så jag får läsa på det och fråga folk som vet hur man ska göra. Så allt blir rätt. Det var ju inte alls mitt fel så det känns ju skönt.

Simma lugnt men framförallt - KÖR FÖRSIKTIGT!!


Så blev vi påkörda...

...bakifrån av av bakomliggande bilen. Detta innebar att vi aldrig kom iväg till Stockholm utan hamnade på akuten i mååånga timmar istället. Kan börja från början istället...

Vi hade packat allt och skulle åka iväg. Vi hade väntat lite längre än först planerat för att slippa åka när det var som varmast. Är ju skönare att åka när det är svalare. Men vi kom inte längre än dryga milen innan olyckan var framme. Det blinkades för passerande tåg och bilarna framför stannade så det gjorde även vi såklart. Men inte bilen bakom oss. Jag såg i backspegeln hur den kom allt närmare utan att bromsa in och jag kunde inte göra så mycket. Allt gick såklart jättefort. Det första jag gjorde efteråt var att knäppa loss mig och springa till Kristian. Han fattade inte vad som hände och satt och bara flinade åt mig när jag kollade till honom. Han tyckte kanske att det var häftigt, vad vet jag? Allt var bra med honom ialla fall. Vi åkte åt sidan, jag och bilen som körde in i oss. Det visade sig vara en bekant tjej. Chockad naturligtvis och vi utbytte telefonnummer så vi skulle ordna med allt senare. Det var lite svårt för stunden. Efter ca 10 min kände jag hur det började värka i rygg & nacke. Inget bra tecken. Väntade in farsan (som jag hade ringt efter) och så körde vi till akuten. Det pågår en strejk så det tog fruktansvärd tid med allt. SUCK!
Personen i receptionen satte på mig en stödkrage och sa att han inte trodde att det skulle behöva ta så lång tid innan vi skulle komma in. Nu vet inte jag vad han menar med lång tid för jag satt idryga 4 timmar i ett tråkigt väntrum innan jag fick komma in till läkaren. Han konstaterade att vi skulle röntka så jag fick åka till plan 4 för att strålas lite. Men fick såklart först sitta i ett nytt väntrum. Ett utan tv. Här gick det liiite fortare ialla fall. Var först av oss tre som fick åka upp. Kände mig lite speciell och utvalt eftersom jag kom in först. hehe
Fick ta om en bild efter massa bestrålningar i olika vinklar. Det var en bild som inte blev nåt bra.

Jag såg genom ett fönster skärmen där bilderna kom upp. Tyckte det var märkligt att min nacke såg precis ut som en fot. hehe Det var rummet bredvids röntkenbilder som visades. Sen såg jag på en annan skärm min nacke. Det var en oroväckande markering på ett ställe. Nån kota som var inringad... Inte så ballt ju!

Blev klar och bads gå tillbaka till väntrummet. För mig betyder ju det att jag ska t illbaka till det sista väntrummet jag var i så jag gick GIVETVIS dit. Men det skulle jag tydligen inte. En av dom andra kom tillbaka efter sin röntgen och sa till sin mamma att han skulle tillbaka till väntrummet där nere. Hmmm Jag började fundera på om inte jag också skulle det. Såg hon som bad mig vänta passera rummet och kollade på mig utan att säga nåt. Okej hon såg mig så då var väl allt i sin ordning men jag frågade ändå en annan sköterska efter en liten stund som förklarade att jag skulle vänta där jag satt och skulel bli tillsagd när läkaren hade godkännt bilderna.

Sen kom det en annan sköterska efter ett tag. Dom hade sökt mig där nere i det första väntrummet. Det var där jag skulle ha varit förklarade hon.. Märkligt att ingen tycks veta om saker men (!!!) ändå har svar. Även om dom inte är rätt så verkar det som att det är bättre att chansa på ett alternativ än att faktiskt ta reda på fakta om man inte vet. DÅLIGT!

Mycket väntan blev det. Satt i första väntrummet igen. Nu kom det in en sköterska som bad mig komma med in till läkarens rum. Gick dit och fick sitta och vänta i kanske 15 min innan han hittade tillbaka. Han tog av mig nackskyddet och förklarade att jag kunde ha värkar i nacken några dagar framöver men att det inte syntes några allvarligare skador.. SKÖÖÖNT!!

Jag bad om ett intyg som talade om att jag hade varit där och vilka tider ochsådär. Jag skulle ju ha varit vittne i en rättegång i morgon i Stockholm. Nu vet jag inte riktigt hur vi ska ta oss dit. Bilen är ju inte i perfekt skick men går ju att göras körlig i morgon. Frågan är dock om jag orkar köra till Stockholm eftersom jag nu fortfarande har ont i nacken. Jag ska ringa till rätten i morgon och kolla med dom vad man kan göra. Om det funkar att via telefon vara vittne eller om dom kräver att man ska på ALLA sätt ta sig dit.

Jag mår bra och viktigast av allt... Kristian mår bra!!! Farfar hjälpte mig med El Kid'o idag. Dom åkte hem när lilleman började bli otålig på akuten. Bra var ju det eftersom det tog så många timmar som det gjorde. Fick åka hem kl 22.30. Kom dit kl 17.30, alltså FEM jobbiga timmar stillasittande med nackkrage som fixerade huvudet så man inte kunde röra sig alls. Det hade jag kunnat byta bort mot nästa vad som helst.

Dags att sova nu. Har tagit värktablett och hoppas kunna sova bra utan för mycket smärtor.
P E A C E ! !

Så har vi kommit till...

...den stora dagen då vi ska åka tillbaka till Stockholm. Kristian har precis somnat nu och kommer bergis att sova minst en timme. Det gäller att jag passar på att packa så mycket som möjligt eftersom det är enklast nu. Men det ska inte ta så lång tid. Vi har låtit allt vara relativt ouppackat. Alltså dom flesta kläderna ligger kvar i väskorna osv. Blir ju så mycket enklare så.

Jag sitter och verkligen håller tummarna för att hemresan går lika smidigt som hitresan. Idag skiner solen ca 100% mer än när vi åkte hit. Det kan vara ett problem. Men jag har ju solskydd till El Kid'o så han slipper sitta i direkt solljus i bilen. Jag ska bara kontrollera att det inte läcker någonstans. Dessutom har jag ju nu även en spegel som jag kan se honom i. Ja och han mig såklart. Speglar är ju såna. hehe

Frågan är bara om vi får med oss allt hem?! Det har ju kommit till en del saker så det lär bli tight. Det var tight redan när vi åkte hit. Visst kan man packa om det lite smidigare. Man brukar ju packa efter vad man behöver få med sig för stunden så det passar bra för det. Det kanske fixar sig. Annars får man ta med sig det nästa gång. Svårare behöver det ju inte vara.

Det lär vara lugnt på vägarna idag när vi åker hem. Det är ju ingen helgs-stress som det så ofta annars kan vara. Det blir skönt. Vi kommer ju att kunna åka hela dan beroende på hur resan går. Det mästa hänger ju på lilleman såklart. Hur länge han vill sitta i sin bilstol. Resan blir helt enligt hans bestämmande men som sagt, hoppas det går lika smidigt som hitresan.

Solskyddsfaktor 12...

...hade inte alls skadat. Jag smetade in ansiktet med det - men först när det var för sent. Som solen tar alltså. Uj uj! Men ja, dock inte tomatvarning på mig ialla fall. Det hade inte vart nån höjdare. Jag har väldigt lätt för att bränna mig nämligen. Men jag brukar inte ha några problem att bli brun så det gäller att grunda bra.

Vi har varit ute i min pappas trädgård. Eller ja, jag hamnade på taket på huset för att ta bort en skorsten från ena gästhuset där bottenvåningen även har pannrummet. Det ska bytas till annat system så skorstenen var överflödig.
Det var inte allt vi gjorde... Vi la även grunden till apparaten som ska stå utanför senare för det nya systemet.

En av mina kusiner kom förbi med min faster. Dom var ute och övningskörde. Uppkörningen blir av på tisdag tydligen. Önskar honom lycka till. Det är verkligen befriande med körkort.

Annars Finns inte så mycket att berätta om idag. Vi har haft det trevligt utomhus hela dan. Vi åt sill till lunch, ute på altanen såklart.

Nu har dom kommit tillbaka från promenaden så nu ska jag passa på att åka och hälsa på min mamma så dom får träffa Kristian lite innan vi åker till Stockholm i morgon igen.

Land i sikte...

...var kanske inte så konstigt med tanke på att segelbåten stod på land. Jag och El Kid'o åkte in till hamnen för att gästa min far och farbror som höll på att ta bort presenningen från båten. Det var växlande molningt så det var både varmt och mindre varmt ute. Det blev fika när vi kom. Vi tog den inne i båten . Ser fram emot en riktig seglarsommar. Älskar sjön & båtlivet. Är ju uppvuxen med det. Grymt kul att segla och kämpa mot vindarna när det blåser på riktigt bra. Man inser ganska snabbt att man är en liten skit i jämförelse med vädret. hehe

image191
- Ingen landkrabba här inte -

Men det var inte här dagen började...

Efter morgonrutinen ville Kristian inte riktigt sova i sin säng så han fick ligga i vagnen. Det var på morgonen riktigt trevligt solväder så min farsa erbjöd sig att knalla omkring med honom. Jag var ute en liten stund men kände för att vila lite med några avsnitt av Seinfeld! Tröttnar aldrig på den serien alltså. När jag låg i sängen och kollade som bäst härde jag en massa oljud nerifrån. Det liksom sprakade till och en massa knallar hördes. Jag hörde att det var från stereon och att det var från den trådlösa myggan. Men varför var det ingen som gjorde nåt? Lilleman hade naturligtvis vaknat.. Jag kilade ner för att berätta att det lät mycket i stereon men det var inte nåt "prat" från Kristian eller så. Trodde att dom kom åt miken bara. Men dom kollade på mig som om att jag var väldigt ljudlig av mig. Som om jag hade nåt gympa pass och hoppade så det dunsade i golvet eller så. Jag fick syn på Kristian som mycket riktigt hade vaknat. Han hade fått syn på den lilla dosan som satt i vagnen med den lilla myggan. Och som han lekte med den. haha Det var DET som gjorde allt oljud. Hans nyfikenhet. Rhuligt, rhuligt!

Efter hamnen åkte jag och El Kid'o till farmor och gästade. Hon hade kommit tillbaka från Norge nu och var iver att få träffa barnbarnet. Vi kom dit och efter ett kort ögonblick kom hon ut från sovrummet. Hon sov lite middag men avbröt genast då hon hörde att jag kom. Ja, lilleman gjorde ju som farmor, han sov också middag i sin vagn ute på deras altan så hon fick vänta lite med att pussa på honom.

image192
- Mysigt att kramas -

Vi passade på att fika för det var dom sugna på. Jag hade dock redan fått två fikan ganska nyligen så jag var inte lika sugen men ja, tog en lite mindre kopp kaffe och var sådär sällskaplig som man ska vara. Lilleman vaknade lagom till sista sippen. Jag fixade deras centraldammsugare så det höll tätt i röret och efter det gick vi ut på en promenix. En stolt farmor rattade vagnen och vi hittade ett stort gäng vitsippor längs ett dike så hon passade på att plocka en alldeles lagom stor bukett.

Åkte hem till farfar lagom till kl 17.00. Vi hade gjort upp att vi skulle äta då men det var inte matdoft vo möttes av utan dammsugarljud. Det blev lite ändrade planer så städningen fick gå före och det är absolut ingen fara med det. Tog en macka och känner nu i skrivande stund hur det doftar gott. Det blir kycklingpaj. Mums! Jag ville inte ha nåt som gick snabbt att göra utan sa att det var helt okej att vänta lite på nåt godare.

image193
- Kan äta själv -

Nu håller Kristian på att suga i sig lite lella i sin säng. Han behöver vila. Han har inte vilat sen ett tag tillbaka nu. Ja hos farmor vilket nu är ett gäng timmar sen. Han kommer nog att sova ett bra tag nu. Men det får vi se.. Det är ju framtiden och det brukar jag inte skriva om så...

Teatern var...

...säkert trevlig, men jag såg den inte. Men det är helt okej! Jag och lilleman har hemma här och hade skoj tillsammans istället. Vi lekte med hans hoppgunga, vi försökte oss på att krypa och såna saker. Han satt med mig i soffan ett tag med och verkade gilla det.

Det hände nåt ganska oväntat. Fick sms från mamman till Kristian. Hon hade fått brev från FK och undrade vad jag menade med det. Ja, det var ju soc.förv. & föräldrarätten som tyckte att jag skulle skicka in ansökan om underhåll så jag gjorde det. Eller dom gjorde det år mig snarare. Detta fick lite andra följder. Skrev att om hon ska betala så ska hon ha Kristian varannan helg från oktober och han ska bära hennes efternamn. Jag svarade inte på detta sms:et. Det känns mer som utpressning från hennes sida och jag orkar inte riktigt med det just nu. SUCK!

För en tid sedan försökte jag få kontakt med min kontaktperson på föräldrarätten som har hjälpt mig så mycket med allt. Hon var då på semester fick jag ett auto-svar som talade om. Jag hoppades att mitt mail ialla  fall skulle komma fram men det verkar som det inte gjorde det. Jag får med andra ord försöka igen på måndag när dom har öppet. Hoppas nu att hon är på plats så jag kan se vad som hänt med det andra brevet som hon skulle skicka. Det som mamman hade skrivit under att efternamnet skulle ändras till mitt. Hmmm Det kom aldrig hela vägen fram till skattemyndigheten. Ja ja, vi får se vart detta slutar.

Allt kändes ju väldigt bra ett ganska långt tag ändå. Hoppas det blir bra snart igen nu. Trist bara att behöva grubbla på en massa skit bara. Suck!

Men men, "happy friday"

Pappa har fått två...

...biljetter till teater. Vet inte vad pjäsen heter men det skulle vara nåt roligt. Jag blev frågad om jag ville följa med och visst kan det vara skoj. Min syster ville inte men ville absolut passa Kristian under dessa två timmar som pjäsen skulle hålla på. Då får han ju träffa kusinerna igen och det är ju skoj för alla. Vi får se hur det blir. Det är inte helt bestämt ännu vem som ska gå.

Var in till stan idag. Knallade omkring och kollade i div. affärer. Köpte inget, hittade inget intressant. Det var trevligt väder så vi gick utomhus en del och inte bara i galleriorna. Gick förbi butiken där min faster jobbar men jag såg henne inte. Hon kanske hade lunch?! Det var den tiden då så kanske. Gick sen förbi min pappas jobb. Dom hade kommit tillbaka från sin lunch och jag visade upp lilleman för dom. Det fanns mycket att kolla på i musikbutiken för El Kid'o. hehe

Han började bli trötter och jag med så vi åkte hem till pappa igen. Han fick lite lasagne och sen blev det vilopaus. Han i sin säng och jag i soffan. Somnade så skönt. Ja både jag och Kristian.

Dags att piggna till och göra sig redo för senare.

Happy friday så länge!

Blev lite offroad när...

...vi var ute på promenaden idag. Blev en liten sväng genom skogsstigen. Inte var den gjord för barnvagnar heller. Men ingen fara. Det var inte så långt innan vi insåg att det inte var nån idé. Det var nämligen en  granne en bit bort som sa att det skulle finnas en stig som kunde fungera med barnvagn, men IKKE! Jag beslutade mig för att gå tillbaka och promenera längs bilvägen istället. Det är ju inte så mycket trafik så det var ingen fara. Någon enstaka bil som så snällt körde förbi långsamt.
 
image185
- Skogen var inte anpassad efter vagnen, heller inte vagnen efter skogen -

Här ute hälsar man på varann med. Det känns så trevligt på nåt sätt. Man vinkar och nickar och säger hej ibland. Människor man aldrig tidigare har sett och kanske aldrig kommer att se igen?! Men det spelar ingen roll. Det känns rätt att göra det. Kostar ju inget och är trevligt.
Det var en tjej med barnvagn som jag såg. Jag kollade åt hennes håll för jag var lite osäker på vägen vart jag skulle. Just det, jag hade bestämt mig för att kolla in en badplats längre bort och det var den jag skulle till. Hon log åt mig och vinkade. Vi var inte på "hej-som-uttal-avstånd". Det var ju sånt fint väder. Det var nog det som gjorde henne glad?! Kanske?!

Kristian låg i sin vagn. Han sov hela den långa vägen. Jag var ute och knallade omkring i drygt 2 timmar. Folk som känner mig vet att jag inte är en såsare när jag går. Inte ens med en barnvagn. Med raska steg (utan att se übermilitärisk ut) gick vi kilometer efter kilometer. SKÖÖÖNT!

Vi kom fram till en lååång rakstrecka som till slut delade upp sig. Vilket håll skulle man välja tro? Jag hade ju ingen aning, hade inte varit där innan.

image188
- Fortsätta rakt eller... -

image189
- ...välja avstickaren? -

Väl hemma kändes det att man varit nyttig och det kurrade riktigt mycket i magen. Värmde några tjockpannkaksbitar från igår. Inte fel! El Kid'o sov fortfarande så det gick att äta väldigt enkelt. Sen vaknade han lagon till att jag var klar. Perfekt! Jag gjorde iordning lite lasagne blandat med spagetti & köttfärsås till honom. Han var rätt ungrig med. Han hade ju inte ätit på ett tag nu. Sen softade vi på altanen lite och sen kände jag att det var dags för soffan ett tag. Mina fötter ömmade efter allt gående. Man skulle ha haft en stegräknare, den hade kanske gått sönder av alla steg jag gick idag.. hehe

image186

- Nyvaken innan maten med vänern bakom sig -

Kristian fick leka lite i sin hoppstol. Han roade sig ett bra tag i den. Sen när han började lessna på den eftersom han blev aningen trött fick han mysa med mig i soffan ett tag. Ja det hade gått ett tag ute på altanen och sen inne sen hans förra låånga tupplur så han sover naturligtvis inte hela tiden. Ialla fall. När han hade somnat i sin säng tittade jag på Rambo. Den var väldigt brutal med detaljrika filmsekvenser om vad som antagligen händer med kroppen om man springer på en mina och såna saker. Ja, behöver inte gå in på det mer. Men filmen i sig var helt ok. Kändes som den gick väldigt fort. Kanske var trött?

image187
- Flygkaptenen Kristian -

Sen var det dags att åka in till stan igen. Till en polare som ville träffa oss igen. Vi skulle ta en promenad hade vi bestämt. Det skulle vi ha gjort redan igår men då regnade det en skvätt plus kom annat i vägen så vi sket i det då.
Gick in till stan och handlade lite prylar till min mamma som jag vet att hon behöver. Sen gick vi in till hamnen för att se min pappa hjälpa till att fixa med bryggan inför sommarsäsongen. Vi blev inte speciellt långvariga utan gick vidare och lät dom hålla på med det.

Vi gick hem till min vän och träffade hennes son. Han ville så gärna träffa Kristian igen så han var såå glad när vi kom. Vi spelade lite Gitarr Hjälte TRE, mest sonen och OJ vad han är duktig. Där ligger man vääääldigt mycket i lä kan jag lova. Jag vet, det säger ingenting men det gär inte en stum person heller. Så det så!

Sen blev Kristian så trött att han somnade i min väns famn. Sött! Då var det bara att tacka för mig och åka hem till pappa. Snipp snapp snut - så var dagen slut!

Ps: Se bilden här under. Denna togs i morse när Kristian hade vaknat. Farfar satt på altanen i solen och läste tidningen. DS!

image190

Kameran var ju inte...

...glömd hos min kompis, den låg ju i bilen. Ja ja, skönt att ha den igen så man kan ta mer bilder. Man vet ju aldrig när man behöver den. Rätt vad det är så dyker det upp ögonblick då man önskar att man hade kameran med sig.

Morgonrutinen är avklarad. Lilleman ligger i sin resesäng alldeles bredvid mig nu och tuttar. Låter så himla gött.
Vi satt med farfar ute på altanen medans morgonsolen gick upp framför oss ovanför vänern. Den värmer på bra helt klart. Idag ska jag nog ta en längre promenad här omkring. Det ska finnas några trevliga stigar som man kan gå på även med barnvagn. Ska bli intressant. Man vill ju passa på att få lite frisk luft nu när man är här ute. Tystare ställe än detta är svårt att hitta. Ingen trafik alls!!! Man har förvisso fågelkvitter men det skadar ju inte, snarare tvärtom.

Kristian har kommit på det!! Ett ljud som farfar gjorde på honom. Alltså El Kid'o började skrika lite för att leka med sin röst. Farfar stoppade ett finger framför munnen och liksomduttade det mot munnen så det blev A-A-A-A-A - läten.. Alltså att det "hackar". Märkte igår att samma läte kom från Kristian men det var ingen som kunde hjälpa honom med det ljudet. Han gjorde det SJÄLV med sin ena hand och var så stolt över vad han lyckats med. Måste erkänna att även jag var stolt. Smart grabb! Han förstod hur han skulle göra alldeles själv. Ballt!

Dagen har bara börjat och det ser ut att bli en superduper-dag, vädermässigt!

Ikväll ska farfar hjälpa till med att förbereda bryggan där dom har segelbåten. Snart är det segelsäsong igen. Det lär man ju utnyttja i sommar. Nu har man ju liksom en hel del "semester-dagar" att göra vad man vill på. LovelY med stort Y!

Nu ringde dom precis från sjukan i stockholm. Kristian har fått en tid för hörselundersökning. Han fick aldrig det vid födseln eftersom det var så mycket annat som var viktigare då - som att han skulle bli frisk. Bra att det inte bara struntas i det utan att det blir av även om det är lite senare nu.

Men men, dags att utnyttja ledigheten och göra nåt riktigt riktigt trevligt nämligen vila i soffan. Efter det, UT I SOOOLEN!

Ps: Har jag berättat om Kristians tand i underkäken?? Jo men nu har han ialla fall TVÅ där! =) DS!

Från pannkaka till...

...pannkaka! Ja bokstavligen talat. Vi var och hälsade på hos kusinerna och faster. Dom var så uppe-i-varv-glada att träffa oss (mest Kristian tror jag men lite mig med). Det stektes pannkakor och det satt fint i kistan det. Vi var där några timmar. Kristian fick vlia en stund i deras stora säng medan jag och min syrra kollade på The Office. Som min syster tjatar på mig att jag bara mååååste se det. Så vi kollade på två avsnitt. Det har sina roliga stunder helt klart.

Vi fick även en hoppstol eller gunga?! Ja den har en fjäder som man spänner fast i en dörrkarm som El Kid'o sen kan hoppa omkring i. Ja som det hoppades.. Rhuligt, rhuligt!
Jag får dock ta kort på detta senare eftersom jag glömde kameran hos en vän innan idag..

Åkte efter kusin-mötet hem hit till Farfar med sambo. Dom höll på att göra tjockpannkaka. Det var ju inte heller nyligen man åt och det var ju några timmar sen vi åt hos kusinerna så visst slank det ner två bitar. Inte alls dumt det heller.. Så därav från pannkaka till pannkaka.

Innan idag hälsade vi på en vän (ja där jag glömde kameran). Hon hade sina barn hemma och det var roligt att träffa dom. Tre stycken barn har hon och jag träffade dom mycket förr i tiden så det var skoj att se hur dom hade växt sen sist.  Det var säkert 5 år sen sist så ja, mycket utveckling händer på den tiden med barn.
Vi fikade med onyttiga kakor och gott kaffe så det smakade riktigt bra.

En humla gjorde...

...mig sällskap ett litet tag. Surrade förbi mig här ute i sooolen på pappas altan. Det är vindstilla så det är riktigt varmt. Sitter i endast t-shirt. Eller ja, har såklart jeans och den biten men ja, någon som inte fattade det där? Skicka ett brev till tv-programmet bullen (om det nu fortfarande går) och fråga om deras förklaring..

image181
- Satte sig och solade lite -

Underbart är det ialla fall. Kristian har just fått äta lite lasagne. Det var gott. Nu sover han i sin babysitter. Man hör hur han babysnarkar. hehe Sött! Vi hälsade på Miss M och hennes son. Tog en fika och gick en kort promenad. Hon var nyfiken på El Kid'o och fick klämma lite på honom. Sen åkte vi runt lite med bilen. Kollade in lite områden som man inte sett på ett bra tag. Snacka om att det finns mycket förändringar runtom i Karlstad.

image182
- Alltså VAD kan man klaga på?? -

Vi ska åka hem till Miss J med sonen A senare. Miss J har redan fått träffa lillemannen hemma hos min syster men inte hennes son. Han har fått sett ett babykort på honom för längesen och är lite nyfiken på att få träffa honom IRL. Sniker nog åt mig lite kaffe när jag kommer dit sen. Hmmm förresten, jag tror ALDRIG att jag NÅGONSIN har vart där UTAN att ha fått kaffe. Skulle kanske kunna vara första gången idag då och vad skulle hända då egentligen?! Antagligen ingenting.

Ett litet tips till matare... Ta genast skydd om du ser/hör minsta tendens till nysning hos ett barn som äter. Snacka om att det kan få följder!! Explosionsartade som dynamit. Oj oj!! Jag hade tur idag. Kristian missade mig precis men ack så nära. Man kanske skulle ha nån matningströja. Gärna med måltavla som man kan samla poäng eller nåt för att göra det lite mer spännande. Barnet har ju haklapp så varför skulle inte även mataren kunna ha nåt skydd? Oproffsigt?! Ja kanske?!

Fick just höra att det regnar i Stockholm. Det gör det ju så mycket underbarare här i soliga Karlstad. Bra val att åka hit ett tag. Mycket bra! Bilden här under är vyn jag vaknade till i morse. Ja, VÄRLDSKLASS!!

image183
- Vänern, sett från altanen -

Det gäller att inte...

...bara låta pappaledigheten skena iväg. Man ska såklart ta vara på så mycket som möjligt. Idag är det lilleman & jag som ska umgås. Farfar jobbar idag så vi får klara oss själva. Men det ska nog gå bra, vi har ju klarat av det förr massvis med gånger. Men visst har det vart trevligt med sällskapet.

Så vad hittar man på denna lediga dag när dom flesta jobbar?! Ja det är ju inte det lättaste. Jag vet några saker som vi absolut ska göra men räknar dom inte direkt till aktiviteter. Kan ju avslöja att vi ska köpa mer blöjor & välling eftersom det börjar närma sig slutet på dom båda. Men det är ingen riktig aktivitet som sagt. Bara att åka nån kilometer till affären och köpa så är det över. Kanske skulle åka in till stan? Vi får se. Kristian vilar en stund nu ialla fall.
Kikar ut över vänern. Det är ju sån fantastisk utsikt här. Det är vindstilla, solen är på väg uppåt rakt framför mig och det finns lite moln som jag hoppas pressas undan under förmiddagen.

Dags för mig att passa på att spela lite flygel. Värma upp fingrarna tills El Kid'o vaknar.. hehe

Ja så kastade vi...

...ekan i sjön! Eller ja, den hamnade i sjön ialla fall och det var ju just DET som var tanken. Hade med oss lite kaffe & tunnbrödrullar med götta i som farsan hade gjort. Ja min farsa alltså. Lovely! Men det var inte här dagen började...

image178
- Årets första rotag -

image179
- Far & son gottar sig -

Lilleman vaknade sådär "som han brukar" nuförtiden nån gång efter kl 08.00. Han skiner upp som solen när han får se en annans så-glada-som-möjligt-ansikte. Olika svårt beroende på hur mycket man själv sovit och när man la sig. Ja ni hajjar. Men det brukar inte vara så svårt. När man ser Kristians glada fejs så smittar det ju såå bra.

Vi gjorde oss reda för en ny dag. Ja just det, ytterligare en ny dag som man är ledig. hehe
Farfar tog med sig El Kid'o i vagnen när han gick och hämtade tidningen. Det är några hundratal meter dit. Lillemannen somnade i vagnen och fick sova i sin vagn på altanen. Min uppfinningsrika far tog fram ett trådlöst "mygg-system" som vi kopplade in till stereon här hemma. Vi kunde enkelt höra Kristians andetag och visste när det var dags att gå ut till honom då han vaknade. Smart! Har man ljudprylar så varför inte utnyttja dem?

Vi gjorde även en god gärning här hemma för grannarna & oss själva. Vi fyllde igen några hål i vägen. Det är ju grusväg sista biten till huset och det har blitt några ganska hemska gropar som nu är fyllda.

image177
- Det blev några kärror innan det var klart -

image180
- Kristian passade på att äta under tiden -

Nu börjar det bli jobbigt att lyssna på Kristians nypåkomna "jag-har-en-jättestark-röst-läten". Han tycker det är roligt själv att sitta och skrika. Det märks att det inte är av missbelåtenhet som han skriker, nej nej, det är bara "kul" för honom att höra sin röst. Dom pågår inte heeela tiden som tur är men (!!!) när han kommer på den idén, ja den DÅLIGA idén kan han hålla på ett tag. Jobbigt jobbigt!

** Fick ett sms idag om att man ska tända ett ljus kl 21.00 ikväll i sitt fönster för Engla och hennes familj. Sprid det vidare!! **

Och så har vi...

...flyttat. Farmor åkte till Norge idag och kommer vara där kommande vecka så jag och El Kid'o packade ihop våra saker och flyttade in hos Farfar istället. Lite miljöombyte skadar ju inte. Farfar är ledig i morgon så vi ska lägga i deras eka och lite sånt. Blir skoj det.

Nu är det faktum - Lilleman kommer snart att kunna bitas så det känns. Det har kommit fram en liten tand i underkäken. Spännande!

Jag hade det väääldigt trevligt igår kväll ute ialla fall. Barnfri!! Vi bowlade först och det gick riktigt asdåligt! Inte en enda strike - verkligen ovanligt, rent av händer ALDRIG. Men ja, man får väl skylla på banan. hehe Sen mötte vi upp lite vänner på Koriander. Ett uteställe som verkligen är trevligt här i Karlstad. Me like!! Det var sååå roligt ialla fall och man träffade en hel del vänner som man inte sett på evigheter. Dessutom fick man stolt berätta om vad som hänt för dom som inget visste. Allt hade gått så bra med barnpassningen med. Inga problem med nåt. Skönt!

Måste komma ihåg i morgon att ringa och berätta att vi inte kommer på sexmånaderskollen som vi skulle till på tisdag. Jag har redan förvarnat om att vi ev. skulle vara här i Karlstad så det är ingen fara med det. Vi får boka in en ny tid helt enkelt. Det är skoj här i Karlstad och det finns fortfarande vänner som vi inte hunnit besöka. Man vill ju inte släpa omkring på honom för mycket. Men han mår så bra så. Vi har riktigt skoj ihop, Kristian & jag. Vi skrattar mycket tillsammans om dagarna och busar. Som det ska vara när man är pappaledig med andra ord.

Happy Sunday - Dagen innan nästa lediga dag. =)

Nu ger jag upp på...

...vädret här i detta avlånga land. Nu vräker det ju ner snö igen!! IGEN!! Jag hade verkligen tur som inte bytte till sommardäck även om "det var snösäkert". Detta är ju löjligt. Man är ju ledig ett tag nu. Kanske skulle åka till nåt ställe där det faktiskt ÄR snösäkert. Kanske t.o.m till nåt ställe som man inte kan ha mer kläder på sig än badshorts?! Det vore nåt det. Trevliga tanke. Men det är inte därför jag skriver...

Lilleman ligger just nu och klucka i sig lite lella och sen vilar han ett tag. Då kommer jag passa på att ta en varm och härlig dusch, vila lite själv och sen göra oss iordning för att åka in till vad som nu kommer att vara en kritvit stad. Ska träffa lite folk - KUL! Sen ska jag ju träffa vänner ikväll när vi går ut och bowlar med lite öl och så.. Sweeet! Det var värkligen evighetersen jag var ute på nåt sånt. Man blir glad i hela kroppen av bara tanken.. hehe Löjligt!! Jag vet men ja, så är det!

Nu verkar han somna så det är bara att börja med duschen för min del.. Lovely!

OJ vart ska man börja på...

...detta inlägg?? Det har vart en händelserik dag. Mycket har hänt men jag har typ bara vart på ett ställe, nämligen hos min pappa. Åkte dit i morse med lilleman och gästade.

image176
- Håller på att göras iordning -

Vi bestämde oss för att gå ut en sväng genom skogen. Ja det fanns ju väg att gå med vagn så det var ingen fara. Vi kom en bit på vägen och kom fram till en liten liten LITEN liten avstickare från vänern. Såg mest ut som ett större dike ja som sen faktiskt blev ett dike. Min pappa skulle just säga att det kanske kunde finnas gäddor där eftersom det är den tiden nu när gäddorna leker. (Ja tydligen är det så) I samma veva som han skulle säga det så plaskade det till brediv vägkanten. Det var en fisk helt klart. Det var ju inte djupt men en del längre gräs i så inte helt fri sikt. Vi gick några meter och jag fick syn på nåt ganska stort. Såg prickar och fjäll så det var ingen stock eller så. Lånade farsans ena gåstav och skulle peta på den för att se hur den skulle reagera. Den gjorde ingenting. Trodde ju såklart att den var död och ville se hur stor den faktiskt var och den var gigantisk!! Och inte nog med det, det var ingen gädda, det var en LAX!! Tillräckligt stor att pryda ett julbord och mätta familj & släkten. Helt sjukt! Det måste ju ha varit två stycken laxar och den första drog när vi kom . Den andra var väldigt dåsig och läg sig klappas med gåstaven, ett tag ialla fall innan den försvann. Rolig grej.

image174
- Här låg laxen och vilade -

När vi kom tillbaka satte vi oss på altanen. Solen låg på och eftersom dom har altan runt om huset så kunde vi flytta oss i takt med solen. Tråkigt va?? Inte alls! Sen gjorde pappa iordning lunch åt oss. Räksoppa. Inte heller tråkigt! Om sanningen ska fram var det faktiskt INGET tråkigt med denna dagen. Inget alls! Allt har vart toppen.

image175
- El Kid'o trivdes i sin vagn på altanen -

Sen kom björnbrodern A på besök. Han hade med sig en dator till mig. Sweet! Vi fikade lite och hade det trevligt. Spelade lite mer flygel. Ja det är faktiskt som terapi när man sitter där och plinkar. Inte att jag behöver terapi (tror jag) men det är skönt att spela.

Jag har fått förfrågan om att följa med och bowla i morgon kväll. Det skulle ju innebära att Kristian skulle behövas passas under tiden. Det är några av mina närmaste polare som ska bowla och det skulle vara sååå trevligt att följa med.
Mamma sa just att hon och Mr G kunde passa Kristian i morgon.. Lovely! Nu ska det bli otroligt skoj att träffa vännerna och så. Såå glad nu över det!!

Ikväll ville lilleman inte alls sova. Han var såå trött och snydde sig i ögonen väldigt mycket. Han ville varken bli buren, ligga ner, sitta eller nånting. Allt var fel helt enkelt.. Så är det såklart ibland.. Men jag kunde inte hjälpa det, ville at tdet skulle finnas en reset-knapp som fixade allt. Hade vart så enkelt. Men barn är inte alltid enkla. Ganska sällan faktiskt. Tur är nog det med för dom är underbara mestadels. Bara ibland som det känns så jobbigt.

Ja ja. Ser fram emot i morgon... GLAD!

Med stolta kliv...

...gick vi omkring i Solens stad - Karlstad! Okej det började förvisso regna lite smått under eftermiddagen men det var inte där dagen började....

Vi vaknade, jag före lilleman faktiskt. Han snoozade riktigt länge idag. Ja fram till kl 09.00 närmare. Jag hann ligga och vakna till ordentligt innan vilket var skönt. Sen gjorde vi morgonrutinen. Huset här på Hammarö var tomt så vi hade all yta för oss själva. Men vi använde såklart bara den ytan vi behövde. hehe
Sen åkte vi till farfar.. Vi spelade lite piano.. Eller vi?! Rickard (Ja jag alltså) spelade på min pappas flygel. Det är alltid trevligt att spela på ett intrumenat som verkligen låter bra. Niiice! Lilleman började gnälla. Inte p.g.a musiken utan att han inte ville ligga ner och lyssna. Jag satte honom upp i en stol med lite kuddar som stöd och det var såå mycket trevligare. Han satt som i trans och lyssnade när jag plinkade på flygeln. Han gillar det. Kommer att bli mycket spelande för honom hemma i Stockholm. Jag har ju fått ett digitalpiano av farsan som jag kommer att ta med mig. Weee!!

Sen åkte vi in till stan. Klannade omkring med stolta steg i min hemstad. Det kändes verkligen speciellt på nåt sätt. Visst det var under tiden som dom flesta jobbar men jag stötte på två vänner som jag inte sett på länge inne i mitt-i-city-varuhuset. Kul! Dom skulle fika lite och jag stannade till och tjötade lite samtidigt som El Kid'o fick skina upp som solen själv. Man är såå stolt över honom. Han är för goo helt enkelt.

Sen åkte vi och hälsade på hos ytterligare en vän. Drack lite kaffe och sen var det dags att åka till farfar igen. Kristians farfar alltså. Åkte dit och hade det trevligt tills sena kvällen. Lilleman hann sova två gånger i sin vagn ute på altanen. Själv hann jag med att spela lite mer flygel. Det är lite som terapi på nåt sätt. Man liksom kommer in i en egen värld när man spelar. Även om alla kan höra så spelar man för sig själv. Skön känsla!

Kastar in lite bilder från dagen...

image169
- Farfar & Kristian -

image171
- Kul med nycklar -

image172
- Matdags -

image173
- Sagodags -

Hade ju inte tänkt åka...

...om det regnade. Men jorde det ändå. Det regnade heeela långa vägen hit till Karlstad. Trafiken var jättebra, lugnt och skönt på vägarna hit.

Lilleman var så lugn så. Han sov nog mest hela tiden. Han klagade inte ialla fall. Vi stannade till i Örebro. Det låg en Max-restaurang sådär lagom nära den stora vägen som vi valde ut. Gott!! Det var ju evigheter sen jag åt på Max.
Kristian charmade ner tjejerna i kassan och dom var så hjälpsamma så. Det var en tjej som genast erbjöd sig att bära maten till bordet åt mig. Jag bar ju på Kristian så det var ju perfekt. Service!

Det var verkligen en skön resa. Det gick så fort på nåt sätt. Inte att jag riskerade våra och andras liv utan det bara flöt på så bra.

Nu har vi fått hälsa på kusinerna, faster Anna & farmor. Kusinen Clara sover över här inatt. Hon ville umgås lite med farmor och oss såklart och vem kan neka henne det? Det var redan uppgjort innan jag bestämt mig att vi skulle åka idag.

Det blev inga andra besök här idag. Det räcker. Jag kommer nog att vara kvar här ett litet tag så det finns gott om tid att hinna med att träffa vännerna som ännu inte fått se ers höghet - ja Kristian! :)
I morgon blir det att åka in till stan och kanske shoppa lite. Jag är sugen på lite nya kläder, ja både till mig och lillemannen. Hmm jag vet!!! Han har redan massor med kläder men ja, nåt litet kan man väl köpa åt honom.


Hoppas på soligare väder i morgon!! Hoppas träffa lite vänner på stan. Kommer bergis bli en del fika framöver nu. Kul!

Så blev det...

...vitt igen då! Alltså vad är det här för väder vi har? Nåja det snöar ju inte längre ialla fall. Åker till Karlstad idag. Kom på det i morse. Kände att det funkar bra idag när det är uppehåll och inte regnar. Jag är inställd på att behöva göra mååånga stopp längs vägen. Lika bra att vara inställd på det. Det får ta hela dan om det så måste och INGEN fara, jag har ju tid. =)

Nu fick jag precis lilleman att somna så nu vilar han en stund. Det gäller att passa på att packa allt nu. Ja det finns ju en del att packa såklart. Men ingen fara, jag har redan börjat lite smått.

Trevlig onsdag!!

Det var ångern som...

...gjorde att jag hamnade så rätt förut. Jag kom på att jag inte hade ätit när jag skulle åka till urtidernas personal förut. Körde mot Mc Donald's men ångrade mig. Var ju inte så megahungrig att jag inte kunde hålla mig till nåt vettigare när jag kom hem. La mig i fel fil och blev liksom fast där när det slog om till rött. Bara att svänga och hamnade då vid Mekonomen. Lika bra att stanna till och se om dom hade dom där solskydden. Visst hade dom det. Ta daa!! Köpte dom, kostade bara 19 kr för 2 st. Bra pris! 

Fick ett mail från min sambo förut. Hon hade kommit till ordning bra nere i Delft (i Holland/Nederländerna). Hon ville ha några nytagna bilder på mig och lilleman så jag tog fram kameran när vi låg i soffan. Hur mycket färskare bilder än så kunde det bli?! Varför inte kasta ut dom här med? Så....

image166
- Börjar bli ganska trött ja!! -

image167
- Vad är mysigare än det här? -

image168
- Solstrålebarn -

Det tog inte så lång tid att...

...hälsa på hos Stjärnurmakarna. Men ett tag var vi där, lilleman och jag. Vi kom lagom till eftermiddagsfikat och tanterna (ja det var vad Kristian kallade dom hehe) såg så glade ut så. Ja dom fick ju El Kid'o att le med hela ansiktet ialla fall. Det var tydligen intressant med klockor. Han spanade in en av tjejernas klockor undertiden björnbrodern A höll honom.

Det är inget vidare väder idag alltså. Regnigt och tendens till nåt snöliknande däri. Hoppas på finare väder i morogn. Om jag nu beslutar mig för att vi ska åka till Karlstad så får det vara bra väder. Ialla fall inte regnigt. Det kan ju bli som så att jag måste ta många promenader längs vägen. Allt beror ju på hur lilleman har det.

Ja vi får se. Hoppar nog över däckbytet för resan ialla fall. Dom får sitta på ett litet tag till.

Så då sitter man här ute i väsby nudå. Lillemannen sover och jag har inget direkt att göra. Har hängt tvätt men hur kul är det egentligen att läsa om det? Nej, det får bli lite softande här tills Kristian vaknar.

Bara dagar kvar tills...

...han fyller 6 månader. Vem? Kristian såklart! Vem annars!? Han blir stor pojk så snabbt. Ska man ha ett halvt party för honom kanske? Ett där man bara bjuder hälften av vännerna. Man bjuder endast på en halv tårta och så vidare. Ni fattar vinken! Kanske inte är nån bra idé? Man firar ju inte halv-års födelsedagar. Antagligen av just den anledningen att man inte vet vilken hälft man ska bjuda. =)

Nu har El Kid'o vaknat. Ja för en liten stund sen faktiskt. Så glad såå!
Jag funderade på om jag skulle byta till sommardäck men hmmm. Jag är rädd för att man börjar och är mitt i (utan återvändo såklart) när han lessnar. Det är ingen höjdare att underhålla ett barn samtidigt som man pumpar med domkraften ju. Hade vart ca en miljoner gånger enklare att göra det när någon kunde se efter honom samtidigt. Eller ännu bättre - Enklast om någon annan bytte däcken åt mig! haha Men njae, det skulle jag inte be av någon såklart.

Det var så roligt natten till igår när vi skulle lägga oss. Kristian hade redan somnat så det var jag och Marie som skulle lägga oss. Vi hörde att Kristian drömde nåt roligt antagligen för han skrattade i sömnen. Snacka om skrattframkallande. Roligt roligt!

Dags att hitta på nåt av dagen.. Behöver ju en backspegel till som man kan ha koll på lilleman i baksätet när man åker bil bara vi två. Ja och solskyddet med. Kolla mackarna med som jag fick tips om.

El Kid'o håller på att lära sig...

...High Five!! Han tycker detta är mycket roligt och kommer endast av sig när han upptäcker att jag filmar honom.


- High Five -

I morgon ska jag försöka byta till sommardäck på min sambos bil. Det låter ju betydligt mindre inuti bilen med sommardäck plus att den såklart drar mindre soppa då. Åker ju till Karlstad snart. Har inte bestämt NÄR ännu, vet bara att det blir nu i dagarna.

Jag kommer nog att åka till några vänner i Solna i morgon. Jag vet att dom vill att jag ska komma plus att det var ett tag sen jag såg som så det blir trevligt. Dom jobbar ju men det struntar jag i. *hehe* Passar på att träffa dom eftersom dom jobbar på samma ställe. Blir enklast så plus att det finns fler personer dessutom på detta företag som kan vara trevligt att träffa eftersom jag träffat dom förut några gånger. Jag har hört att dom är lite nyfikna på lilleman. Dom har ju hört talas om honom.

Klockan är snart 01.00. Jag vet att man borde lägga sig nu. Ska göra det med... SNART!  

Fick ett väldigt intressant...

...erbjudande idag. Jag fick verkligen något att fundera över. Kan inte säga så mycket mer om det just nu på grund av vissa saker men ja, jag kommer att ta upp det så fort det går såklart. Så är det!

Vi har ialla fall slöat lite idag, lilleman & jag. Rutinerna har ju vart lite annorlunda idag men det har inte direkt märkts av ändå. Strax efter kl 16 fick jag nog av att vara hemma så vi klädde oss och åkte till Stinsen köpcentrum. Knallade omkring ett tag i alla möjliga affärer för att fördriva tiden lite och se lite folk. Handlade inget speciellt utan kollade mest bara. Det var en tjej som ville att jag under en månads tid skulle prova på IP-telefoni. Det skulle inte kosta mig någonting alls. Hon såg Kristian och utbrast att hon var så avundsjuk på mig och att han var så fin. Att hon ville ha honom och allt vad det nu var hon fick ur sig. Jag tackade för mig och gick vidare.

Försökte hitta sånda där solskydd som man sätter på rutan för att blockera solen från El Kid'o. Kollade inne på Clas Ohlson, några barnbutiket, barnavdelningen på nån supermarket affär utan nåt resultat. På vägen hem skulle jag egentligen ha åkt till Mekonomen för att dom ev skulle ha men visste inte riktigt vart dom låg så jag hamnade på Lidl. Där har dom ju all möjlig skit tänkte jag och bestämde mig för att kolla. Det var en hund som glatt ville hoppa på mig på vägen in. Detta stoppade mig inte men den enorma kön och endast en öppen kassa gjorde det!! Aldrig tänkte jag! Kollade inte ens om dom hade vad jag sökte.

Åkte förbi Rusta och stannade till där med förhoppningar att hitta solskyddet. Men ikke! Det verkar inte finnas såna längre. Vet inte vart det skulle finnas om det nu fortfarande finns. Det kan ju finnas på Mekonomen då men ja, får se om jag hittar dit i morgon. Sen kan ju biltema ha med. Dom har ju ett brett sortiment minns jag. Men ja, det är inte bara därför som jag skriver idag. =)

Väl hemma la jag märke till en sån där tävlingsrullstol. En sån som dom åker så fort med. Det var en person som snabbt som bara den åkte ute på stora vägen som man ser här hemifrån. Han kom förbi den mindre vägen som passerar precis utanför oss. Wow! Vilken fart han höll. Jag såg honom igen lite senare. Han hade åkt en rundtur och jag hämtade kameran för att ta bild av honom. Jag anade ju att han även denna gång skulle komma längs vägen utanför oss, vilket han gjorde. Klick!

image165

- Det var ett jäkla rull i den där vagnen -

Min dator har börjat sega sig. Suck! Typiskt nog har den strulat efter att jag installerade ett program som just skulle reparera alla småfel & trimma upp windows. Det var först en varning som dök upp typ hela tiden som skrivbordsbakgrund med klickbar länk till vart man skulle köpa ett annat program för att rätta till det påstodda felet. Såklart att jag köper det tänkte jag.. NOT! Vad får dom att tro att man blir sugen att köpa ett program som utan att fråga ändrar om en massa i ens dator? Nej tack! Inget för mig. Gjorde en avinstallation som inte fungerade så det blev till att göra en Systemåterställning. Tadaa! Programmet var nu borta men datorn går inte lika bra nu efteråt. Typiskt! Det förvisso väääldigt längesen jag gjorde en ny installation men ja, hoppades slippa ett tag till.

Jag höll på att bli som tokig förut. Lilleman var så trött men ville absolut INTE sova. Han började skrika en hel del och inget fungerade. Jag gick omkring med honom och nynnade visor men nej, det var inte alls vad han ville. Jag testade om han ville ha mat men ikke. Heller inte bara vila med nappen i diverse olika ställningar. Och blöjan var nybytt och dubbelkollad. Suck! Jag klädde på oss. Laddade en ny nappflaska lella och tog ut barnvagnen från förrådet. Vi gick kanske 10 meter innan det tystnade. Jag gick ytterligare 150 meter innan han somnade. Ja så snabbt kan det alltså gå. Varför testar man då inte detta som första alternativ?! Ja säg det!!

Ny morgonrutin bemöttes av stooora...

...ögon!! Ja från Kristian alltså. Han fick väckas idag vilket aldrig har behövt göras tidigare. Anledningen var att Marie skulle med flyget till Amsterdam i morse. Hon hade först tänkt åka kommunalt eller taxi men jag kommunalt hade inneburit att hon var tvungen att gå upp så mycket tidigare plus att hon hade 2 relativt tunga väskor så det kändes bara löjligt. Vi bor ju så nära.

Allt gick bra ialla fall. Han har nu fortfarande inte ätit men det är ingen fara. Han sipprade i sig lite lella och brukar ändå inte äta frukost förräns 9.30 sådär.

Så idag åkte min sambo iväg alltså. Hon kommer att vara borta i 3 månader. Hon kommer hem i 10 dagar om 3 veckor dock. Det kommer att vara tomt här hemma utan henne. Men ja, det är vad det är och vi får göra det bästa av det helt enkelt.

Nu hör jag lillemannen från hans säng.. Han vill nog komma upp snart. Han vilade lite när vi kom tillbaka.
Bäst att lyda chefen nu..

Till senare... Ta taa!!

Lite svart blev...

...löken men annars var allt perfekt. Nära nog ialla fall. Löken brände vi ganska fett så den kastades och vi gjorde snabbt iordning ny lök så det var ingen fara med det. Det var igår som vi grillade. Anvar, Marie, Kristian & jag. Vi drack lite vin och hade vart i Hagaparken och träffat Maries kompis Fröken L som hade med sig sin nya kille.

image161

Anvar var lite sen. Han hade inte fått sin gubbröv från kontoret när jag ringde och frågade vart han var. Men men, ingen fara. Vi fick ju vänta lite men sen så kom han ju till slut. Vi hade kunnat äta upp all kladdkaka men nu var vi snälla och väntade med att börja med den tills han kom.

image162
Det var soligt ute igen och riktigt skönt. Mot kvällen när vi grillade sen så var det lite mer blåst i lufen och det blev genast lite kyligare då.

Idag gick jag och Marie till Kairobadet igen. Det var molningt ute men skönt ändå. Vi tog såklart den trevligare vägen genom skogen än den asfalterade bilvägen. Den sistnämnda är man ju dessutom tvungen att trängas med en massa bilar med vilket inte är så vidare trevligt. Konstigt att det är så mycket bilar som åker längs den vägen hela tiden. Den leger ju egentligen inte till nåt speciellt.. Eller?! Har jag missat nåt?!

En sak som Marie inte missade var naturens sätt att vara lite lustig på. Det var två träd som såg ut att para sig med varann. Ja en björk med en tall. Som dom slingrade sig runt varandra såg det ju inte ut som nåt annat.

image164

Sen var det en skylt som jag reagerade på. Ja den på bilden här under. Var ju bara tvungen att fota!

image163
- Mor Ola har en egen backe hon/han? -

För att vara restaurang borde...

...man väl förstå att man SKA servera tillbehören till rätterna samtidigt som huvudrätterna. Eller? Jag tycker ialla fall att man borde förstå att om en person beställer en hamburgertallrik modell exklusiv så borde man få stripsen till den. Det är inte världens svåraste sak. Men så blev det inte. Jag hann äta upp halva hamburgaren innan jag efter att ha sagt till fick in stripsen. Jag fick sno lite klyftpotatis från marie och det fanns ju gott om dom så det var ingen världskris i sig men ja, rätt ska ju vara rätt. Det var inte det enda som dom hade missat. Det stod i menyn att det ingick 4 olika såser till ALLA grillrätterna. Hamburgaren var en grillrätt. Den stod ialla fall med i den kategorin i deras meny. Men kyparen förklarade att såserna inte ingick till den men han kunde vara "snäll" och ge mig någon av dom om jag ville. Jag ville ha lite bea till stripsen förklarade jag och fick det.

Vi ville ha lite rött vin till maten. Vi frågade efter vinmenyn och det kom en betjänt-lady till vårt bord. Vi kallar henne för vin-ladyn för enkelhetens skull. Marie fick förklara vilken sorts vin hon ville att vi skulle ha varpå denna vin-ladyn genast visste vilket vin som Marie skulle tycka om. Ja redan innan Marie hann yppra sig om vad hon faktiskt brukar tycka om. Vin-ladyn tyckte absolut att vi skulle dricka en sorts vin typ oavsett vad vi själva tyckte. Vi valde vad hon föreslog och visst, det var okej, men inte alls fylligt som Marie efter ett tag faktiskt fick säga att hon önskade. Ja ja.

Vi hade det väääldigt trevligt ialla fall. Det var så trevligt att vara ute och äta - bara vi två. Som Lady & Lufsen satt vi där och tiden bara rusade iväg. Folk gick eftersom och till slut var det bara vi och ett par till som var kvar. Personalen började stänga igen stället och jag kikade på klockan.. OJ!! Hon hade redan hunnit bli efter tio. Vart tog tiden vägen egentligen? Visst jag vet att tiden ALDRIG väntar på nån men detta var ju smått löjligt. Marie ringde hem till oss där hennes föräldrar satt barnvakt. Lilleman började bli trött och gnällig som följd av detta. Vi förklarade att vi skulle skynda oss hem. Dom tog en promenad så att lilleman lugnade ner sig och slumrade till. Vi hann hem under tiden och var hemma när dom kom tillbaka. El Kid'o sov så bra hela natten sen. Ja det var ju mycket som hände även för honom. Vi sov bra allihopa.

Även idag är det soligt. Vilken tur, för vi ska träffa lite vänner i Hagaparken. Ska bli trevligt för det var längesen man såg dom och dom har aldrig träffat Kristian. Efteråt tänkte vi åka till oss och grilla. Sweet! Och JA! Jag vet att många blir avundsjuka på detta men kom hit då! Våra dörrar står välkomnande öppna för er. hehe Men ring först så vi vet att ni kommer!

Tvättade lite fönster under förmiddan. Dom var verkligen hemska. Nu ser vi bra ut (även om det inte har nåt med fönsterputsning att göra). hehe ;)

Dags att fixa lite nu innan vi åker. Packa och det där. Mackorna är redan bredda och berikade med härligt pålägg så det behöver vi inte tänka på nu. Kaffet är redan bryggt och upphällt i termos så även det slipper vi tänka på. Det blir att packa lillemans alla tillbehör. Han kräver ju lite mer än en annan gör.

Hur vi kommer att ha det? Jo det berättar jag mer om sen!

Ta taa!!

Det blev en väldig massa...

...steg på vägen mot målet. Men egentligen fanns det inget mål eftersom vi slutade där vi började. Men det var en trevlig tur helt klart. Vi gick förbi ett badställe som heter Kairobadet. Det är några kilometer dit och det var helt klart värt det. Skönt väder och lilleman sov så skönt. Ja han somnade redan innan vi skulle gå iväg i sin babysitter medans jag packade. Han var ju trött det visste jag men ville först inte sova alls. Men till slut så. hehe

image157
- Mr sleepy -

Väl framme vid Kairobadet packade vi upp mackor, kaffe och så gjorde vi ny lella till lilleman. Först var vi helt ensamma. Ja förutom några gäss som också hade hittat dit. Solen låg på och det kom ett par med barn som hade cyklat dit. Jag visste först inte om man skulle hälsa eller inte men det fixade dom. Hej!  Så var det avklarat. Jag & lilleman satt där och gottade oss ett tag och sen började jag snacka lite med killen i sällskapet. Han frågade vart vi bodde och sådär och jag förklarade att vi hade gått bilvägen från oss till badet varpå han genast tipsade om en gångväg genom skogen som skulle vara så mycket trevligare. Jag tackade för tipset och beslöt mig för att följa hans råd och tog den vägen hem. Det var helt klart ett bra tips. Riktigt trevlig väg genom skogen. Tussilagon längs vägkanterna visade liksom vägen. Det kommer helt klart bli den turen många fler gånger.

image158
- Såå niiice -

image159
Efter Skogspartiet kom vi fram till ett bostadsområdet som var coolt uppbyggt. Det var flervåningshus byggt i olika etager med stora buskar på varje etage. Det ökade liksom trevlighetsfaktorn betydligt med dessa buskarna. Se bilden så kanske ni förstår vad jag menar.

image160


Nu är det inte så lång tid kvar tills min sambo kommer hem. Hon har en del att avsluta på jobbet innan hon åker till Holland på måndag. Hon ville vila innan vi ska ut och äta senare ikväll. Kan förstå att det har vart mycket för henne. Hon kom ju från Göteborg igår kväll och eftersom Kristian inte ville sova igår kväll kunde inte hon heller göra det.

Nej nu ska jag leka lite med El Kid'o. Han vill nog inte sitta i sin gåstol längre.

Happy friday!

Då var morgonrutinen...

...avklarad och det är snart dags för El Kid'o att ta dagens första vilostund.
Saker vi hunnit med:
  • Bada i baljan - alltid roligt för lillemannen
  • Pinka på den nya handduken på skötbordet (ingår inte i rutinen dock!)
  • Rykande färska kläder för en ny dag
  • AD-dropparna
  • Gröten - ja hela tallriken på hela 2,5 matskedar + mangopuré-topping skopades in
  • Lite lek på aktiveringsfilten
Idag ska vi ha barnvakt här hemma. Det är min sambos föräldrar som har tagit på sig ansvaret för att jag och Marie ska kunna gå ut och äta ensamma. Marie åker ju till Holland i 3 månader på måndag så vi vill passa på att kunna äta gott bara vi två ikväll och riktigt njuta. Vi kommer att hålla oss häromkring i väsby för att lätt kunna åka hem snabbt "om nåt skulle hända". Det är nog lugnast för alla tror jag. Man blir nog sån som småbarnsförälder helt enkelt.

Okej lillemannen vill inte riktigt ta sin vilostund än. Provade precis för han gnuggade sina ögon och visade tecken på trötthet. Han brukar redan ha sovit klart vi denna tiden. Men ja, det har vart lite knas med sovandet dom sista dagarna. Han sitter i sin gåstol och leker. Vi testade den för första gången igår och den var helt klart intressant. Även om han inte springer omkring i den så finns det saker på som man kan roa sig med. Benen når ju inte riktigt ner till marken än.. hehe

image155

image156
Så vad hittar man på idag då? Det är inget vidare väder ute. Molnigt och inte nåt vidare vårväder. Vi har ju ingen bil idag heller så vi kan inte åka iväg sådär enkelt som man kan med bil. Kommunalt funkar ju förvisso men vart ska man åka? Termometern visar en utetemperatur på närmare 7°C.
Men vänta!! I skrivande stund ser det ut som solen håller på att göra entré. Oh la laa me like!
Så då håller vädret på att göra sin del. Hoppas temeperaturen stiger ett par grader åtminstonde så börjar det likna nåt. Då återstår ju bara vad man ska ta sig till. Jag tror det ser ut som en promenad till att börja med. Så lillemannen får sin vila. Funkar alltid! Men ska man åka vidare så får man ju ta med sig saker så man klarar sig ett par timmar.

TÄNK TÄNK TÄNK!!!

Vart ska vi ta vägen?? Väsby centrum kan jag utantill och det är inte alls spännande.
Fick just ett samtal från morsan (min morsa alltså). Hon föreslog en långpromenad så nu har jag satt på kaffe och ska göra lite frukost att ta med mig ut. Gå en rejäl promenad.

Hej så länge!

Vad har sömn med...

...trötthet att göra? Att man är trött går inte i hand med att man kan sova. Lilleman erfarade detta igår kväll. Han brukar numera somna tidigare än vanligt alltså ca 21.30 - 22.00 någonstans men inte igår. Han var trött som vanligt runt den tiden men han ville bara inte somna förrän sisådär kl 00.00. Han vaknade ungefär som han brukar och därav hade han sovlit lite mindre inatt. Det märktes idag.
När jourmamman med dotter & barnbarn var här på besök idag hade El Kid'o precis vilat men blev ganska trött tidigt redan när dom var här. Antagligen eftersom han inte sov som vanligt inatt.

Det var trevligt att träffa dom. Det var ju ett tag sen nu så det var trevligt. Vi drack kaffe och snackade. Jourmamman hade stickan en fin kofta till lillemannen som passade prefekt. Grön & vit. Ska det bli en hammarbyare av honom tro? Vi får väl se.

Vi tog en biltur medsikte på solna för att hälsa på några vänner på deras arbetsplats men dom var på mässa så vi åkte och handlade lite istället. Stannade till i rotebro vilket inte alls är långt härifrån. Kristian somnade under bilturen (ja han var ju trött och bilturer brukar få honom att somna) och fick sova en stund medans jag handlade.

Sen vi har kommit hem så har han visat att han är trött. Han är sådär gnällig som man blir när man är trött men vill han sova? Jovisst han försöker men det blir bara fjuttiga 5-minutare innan han vaknar och är otålig. Vad göra? Det blir ju ganska tjatigt att höra ett barn som är trött och inte kan sova. Jag har försökt lite allt möjligt men känner inte för att åka ut och åka bil direkt för att han ska sova. Känns lite avlägset men om ett tag är jag villig att göra det. hehe Kan ju testa att gå en promenad med vagnen för det ger ju en bra söv-effekt med.
Men jag vill inte tvingas ta promenader eller bilturer för att få ett barn att sova jämt framöver. Jag hoppas det bara är tillfälligt och att han i fortsättningen kommer att ha det "lika lätt" som han haft tidigare. Då har han ju somnat när han har varit trött för det mesta.

Vi har haft en del roligt med idag såklart, inte bara trötthet & gnäll. Just nu halvligger han i sin babysitter med sin skallra som han fick av farmor igår. Han ser glad ut med mycket trötta ögon. Men det är ingen idé att ta med honom till hans säng för det vill han verkligen inte. Jag har försökt flera gånger så nu får han sitta eller ialla fall halvligga här hos mig.

Åter igen har jag själv haft svårt att somna. Det kanske är nåt i luften? Både jag & Kristian har svårt att sova. Hmmm Natten till igår somnade jag först kl 04.30. Natten till igår ungefär vid 03:45. Tro mig, det känns att man själv är ganska trött med. Men man kan ju inte vila nu när lillemannen inte somnar. Ingen bra idé liksom.

Ja ja det löser sig nog. Vad ska man egentligen med sömn till?!
image152
- Stillsam rörelse -

image153
- Dags att bli rik -


Ny favorit bland...

...matburkarna, nämligen Spagetti & köttfärssås. Det var så gott att det resulterade i 3 nya burkar av denna smak idag. Dumt att inte ha ett "säkert kort" i ärmen när det är matdags.

Det blev ingen inoljning av utemöblerna idag. Jag åkte ju och hämtade Kristians farmor på Arlanda. Hon har ju varit i London några dagar. Hennes plan var försenat med en halvtimma (minst) och jag och lilleman var ute i väääldigt god tid så vi vet hur trafiken flyter på vid terminal 5 antagligen bättre än nån annan just nu. Men ja, ingen större fara. Solen sken ju på oss och El Kid'o tyckte det var intressant med så mycket att titta på. Själv tröttnade jag på tittandet ganska snabbt.

Vi åkte hit och lunch-fikade. Blev några mackor med kaffe och så på vår altan. Solen ligger helt perfekt på den mestadels av dagen. Men vill man har sol hela dagen så får man gå till baksidan på vår gräsmatta och sitta där. Inte så jättejobbigt ju!

image150
image151
- Kan äta själv -

Farmor hade med sig lite presenter. En skallra till lilleman och toblerone till mig! Weee!!

Det började närma sig att farmor skulle åka hem och vi hade en del spring i benen. Vi bestämde oss för att ta en promenad till pendeln och det var då vi såg ett av dom starkaste vårtecknen av alla... Tussilago!! Tror det är min favorit, ja förutom den betydligt varma solen då. Men det är nåt speciellt med tussilago helt enkelt.

Pratade med jourmamman och hon ville komma och hälsa på oss i morgon vid lunchtid. Kanske hinner med att åka förbi björnbrodern stöllanders och Mr M med övrig personal i solna efteråt?! Det är ju trevlgit att komma ut och se lite nya saker och områden och sådär. Nya ansikten - fula som snygga. hehe

Dags att peta ihop lite käk tror jag. Det är lite småkurrigt i magen.

Tussilago på er solstollar!

Kan bara inte...

...pallra mig till sängen. Inte riktigt än ialla fall. Var ju trött förut när jag låg i soffan som en utslagen soppåse. Då var jag jättetrött. Somnade ett litet tag. Kanske beror på det?! Nåväl...

I morgon ska jag hämta farmor till Kristian på Arlanda. Hon har en kvinnlig kollega med sig och dom har vart i London några dagar med jobbet. Först skulle jag ha åkt in till stan och mött upp dom där men det blir ju smidigare att jag hämtar dom eftersom Arlanda inte är så långt härifrån.

Skriker ett barn någonsin i "onödan" ?? Alltså skriket beror väl alltid på nåt, eller? Jag har märkt att El Kid'o här hemma har börjat hitta sin röst. Han experimenterar med den och ibland skriks det till lite då och då. Inga högre skrikningar som om han är jättehungrig och prompt vill ha en klick käk. Nej nej. Leker lite med rösten bara. Han kanske skriker för att det finns plats för det i tillvaron helt enkelt. Undrar hur det skulle bli om jag skrek just nu. Lite sådär för sent på nåt sätt. Passar sig säkerligen inte så bra för grannarna ovanför. Skulle kännas väldigt märkligt för mig själv. Kristian skulle bergis inte gilla det. Det blir helt enkelt inget skrik från min sida. Inte just nu ialla fall. :)

Går och lägger mig istället.. Eller?

zZZzzZzZzz

Jag glömde ju såklart...

...kameran när jag åkte till jobbet och hälsade på. Fast å andra sidan, vad skulle jag ta kort på där? hehe
Nej det var väldigt skoj att komma dit och hälsa på ialla fall. Att se fejsen på kollegorna och att dom såklart fick träffa El Kid'o. Han var lugn och snäll och allt fungerade bra. Skönt att ha bilen så man enkelt kunde ta sig dit. Det kommer att bli fler besök framöver såklart. Det fanns ett stort påskägg med mitt namn på som jag glatt tog med mig. Det var sprängfyllt med godis och även om påsken redan är förbi så är godis väldigt smaskigt.

Stannade till på vägen hem för att handla lite. Det var några saker som jag hade tänkt fixa, men bara om det fanns där jag stannade. Annars fick det va. Jag skulle behöva solskydd att sätta på rutan så Kristian inte får solen rakt i ögonen. Nu har det inte vart någon fara med det hittills men ja, det kommer ju såklart tillfällen då man behöver det.
Det fanns inte på platsen jag handlade på så det får vi kika efter i morgon. Jag behövde blöjor. Killen hade endast några få kvar så det var tvunget att fixas idag. Jag vet att coop har de blöjor vi  kör med men detta var inte coop utan prisextra så jag höll tummarna och visst, dom hade Huggies blöjor så det blev ett paket såna.
Sen handlade jag såklart lite övriga varor och lite nya barnmatisar. Ska såklart även göra egen mat åt honom. Jag fick ju en braig barnmatsbok av Mr JH och hans pingla fröken J i påskas när vi hälsade på i Karlstad.

Ännu har jag inte blitt lurad. Verkar inte vara någon som försöker ens. Jag har helle rinte försökt lura nån. Tycker det känns ganska beige på nåt sätt. Om man nu inte skulle ha nåt som verkligen skulle passa in för stunden så. Då är det ju en annan sak.

I morgon blir det en ny biltur tänkte jag. Vi ska se om vi hittar lite olja till utemöblerna. Efter en vinter (om man nu kan kalla de senaste månaderna för det) i ett förråd kan det vara bra att hålla efter möblerna och preparera dom för en grillfylld sommar.

För att runda av detta lite så kan jag berätta att jag åt nåt idag som jag inte ätit på ett väldigt långt tag. Nämligen blodpudding. Det kan ha att göra med att en vän frågade om vilka saker man tycker om som många andra inte tycker om och jag svarade just blodpudding. Det ska vara med lingonsylt. Såå gott ibland alltså. Viva la husmanskost.

Detta är en dag man inte ska...

...låta sig luras! Det är nämligen första april om någon nu skulle ha missat det. Lurefixdagen nr 1!
Det finns bergis många där ute som vill försöka lura mig och jag säger bara... Bring it on!

Igår blev det så, ett lag gjorde gav inget motstånd, lät sig köras över totalt... Färjestad! Det var en ren pina att se eländet. Det fanns inget motstånd ens. Riktigt dåligt och spelare som inte ens kunde hålla balansen på isen.
Jag hoppas det blir hårdträning och bra nyförvärv inför nästa säsong. Såhär illa får man inte spela slutspel! Vart tog stoltheten vägen? Det är ju FÄRJESTAD! Ett krigarlag, ialla fall har det varit så innan. Hoppas dom hittar tillbaka till den känslan.

Nu ligger Kristian och vilar. Han somnade nyss så jag passar på att slägga in ett rykande färskt inlägg i bloggen. Ja ett som är skrivet idag till skillnad från det förra. Men men vi ska inte gå in på det igen. =)
Jag ska passa på att göra mig iordning och äta frukost i omvänd ordning. Det är lite enklare att göra sånt när lilleman sover. När han vaknar ska vi åka ut söderöver till pappa Rickards arbetsplats och hälsa på. Ska bli trevligt att se de glada nyllena igen. =)

Nu väntar frukost, dusch & tandborstning.

Inget homosexuellt med...

...en promenad! Ja om det inte är pride-tåget då kanske. Men vi tog en tur till sollentuna idag och promenerade vid ett ställe som hette.. Ja vad hette det?? Kolla bilden!


image146
Vi tappade ju en timme natten till idag. Det kändes! Speciellt eftersom vi skulle få besök av några av min sambos släktingar och ville hinna med lite innan dom kom. Tårtan hade hon gjort klar. Princesstårta!! Vi må ha en prins hemma men han vet ännu inte hur gott det kan vara med princesstårta. Vi hade dessutom städat lite med dammsugning och plockat undan så det slapp vi tänka på under vår promenad. Det fanns lite djur att kolla på och det var mycket folk.

Vi köpte en varsin dajmstrut och gottade oss i solen. Solbrillorna var på en av oss ialla fall. Ja just det, PÅ MIG! Vilket väder! Solen hade i och för sig en timme mindre att värma upp sig på men det var riktigt lovely ändå. :)

Vi kunde inte vara kvar så jättelänge dock. Det hade inget med att vi hade besök på gång utan vi glömde nappen till lilleman. Den saknades nåt så ini %#"¤% när han ville sova i vagnen. Han lyckades aldrig somna utan så det var ju trist. Fick bära honom sista biten för att han inte hade någon ro att ligga i sin vagn. Han var så trött, det märktes men ville INTE sova. Han somnade i bilen sen på väg hem. Han fick sova i sin vagn sen på altanen ett litet tag.


image148
Sen kom dom... Släktingarna. Trevliga personer som hade med sig lite gåvor till El Kid'o. Nallenbjörn och lekbilar. Uppskattat såklart. Kul att träffa Maries släktingar. Ett trevligt sällskap. Lillemannen fick sitta lite här och där hos dom under fikat. Han verkade trivas riktigt bra. Han blev lite trött mot slutet eftersom han inte fick så lång vilostund innan så han fick lägga sig innan gästerna hann gå. Men snacka om vilostund. Han sov lääänge.


Nu ser jag fram emot härligt soliga vårdagar. Jag kommer tillbringa en del tid ute på vår altan här hemma såklart. Utemöblerna kommer att tas ram nu i veckan. Jag kommer kanske att behöva olja in dom men vi får se i vilket skick dom är. Men det kan ju vara trevligt. Inte speciellt svårt att göra så ingen fara där.


Det verkar inte bli någon seger i kvällens match mellan Linköping - Färjestad. Eller ja, seger får nåt av lagen blir det ju såklart men jag tror inte Färjestad tar den ikväll. Ligger just nu under med 4-1. SUCK! Paus nu innan 3:e perioden. Kristian låg på min mage innan och kollade på matchen och det var så mysigt.


image149
Blogg-sajten har uppdaterats så det har vart publicerings-stopp där och därför har jag inte kunnat uppdatera min blogg förräns nu. Dom klantade sig lite eftersom dom några gånger skrev att "Allt fungerar bra nu och snart kommer alla att kunna logga in" men ändå många timmar senare gick det inte. Det kom sen ett nytt meddelande som sa typ samma sak och att dom inte ville utlova någon tid för när man skulle kunna logga in. Men varför skriva att allt fungerar om nåt uppenbarligen inte rullar som det ska? Men men, ingen fara va?!


Såhär med facit i efterhand nu när det är ny dag och allt så blev det en ny förlust för Färjestad. Attans! Det blev några till mål för bägge lagen men Linköping gjorde vad som krävdes. Färjestad måste vinna ikväll och samtliga matcher för att inte åka ur. Det är bortamatch igen och ja, det ser ganska dyster ut måste jag säga.


Idag plockade jag fram utemöblerna från förrådet. Jag skruvade ihop bordet och plockade fram lite dynor till stolarna. Det var inte det lättaste att få fram stolarna. Dom stod längst in i förrådet under en massa bröte. Jag kan ju säga att efter att jag flyttade in här så blev det normalstora förrådet väldigt överviktigt och trångt. Och jag som inte typ har tagit med mig nåt. Jag har så mycket grejer i Karlstad att det skulle kunna fylla två hem. Tur att man inte tog med sig det hit. Det hade ALDRIG fått plats.


Men ialla fall.. Utemöblerna!! Jag la mig ner i en solstol efter att jag monterat ihop bordet. Lilleman joinade mig och tyckte även han att det var rätt trevligt. Jag kunde inte hålla mig utan var ju bara tvungen att ta en bild på oss när vi låg där för att skicka till vänner & bekanta som jag visste inte gjorde samma sak. Elakt va? Kanske men så kan det va ibland. Bara att leva med det! hehe

I
 morgon blir det en sväng med min sambos bil i riktning söder. Jag passar på att låna hennes bil när hon åker till Götet i tre dagar på nån kurs. Jag har ju sagt för längesen nu att jag ska hälsa på mina arbetskollegor plus att jag saknar många glada ansikten därifrån så det passar ju bara såå bra ju. Jag vet att det ligger ett påskägg och väntar på mig där. Ja om ingen har vart där och nallat vill säga. Vi får se.


OBS!! Pga publiceringsstoppet så är detta inlägget skrivet från olika datum och inget från idag. Så ja. Kanske är lite rörigt men så får det va.


RSS 2.0