Middagstips!!

Det var riktigt trevligt att ha mamsen & hennes man på besök igår. Dom kom på kvällen och åkte aptidigt i morse så det var inte så mycket vi hann umgås, men det lilla som vi hann med var riktigt trevligt.

Vi hade ordnat med middag till dom. Med 'vi' menar jag Jag & min sambo såklart. - Hon stod för shoppingen och jag lagade maten... VI!

Det blev färsk pasta med en gryta bestående av:

  • Gul & röd paprika skuren i strimlor
  • Finhackad röd lök
  • Palsternacka
  • Soltorkade tomater
  • Färsk bladspenat
  • Färsk persilja, hackad
  • Grädde (matlagning)

Kryddade med salt, peppar, lite chili, en skvätt soya och grönsaksfond.

Till detta (ja det var inte allt) toppade vi med parmaskinka, avocado & parmesan...

Bon Apetit - YES IT WAS!!

Anledningen att vi gjorde denna rätt var att jag berättade för min sambo om den middag jag blev bjuden på av min polare i lördags. Med att bli bjuden menar jag att min vän stod för råvarorna och jag hjälpte honom att tillaga maten åt dom andra gästerna. Hon blev ialla fall väääldigt sugen på att smaka på detta så there...

Jag kan verkligen rekomendera denna rätt. Min mamma krävde genast recept!


Helgen var riktigt festlig

Det var verkligen en toppenhelg.

Träffade den gammal vän som jag inte sett på säkert 6-7 år. Jättekul att träffa henne och festa ihop igen. Hon hade tråkigt nog gjort sig av med sin göteborgsdialekt och bytt ut denne mot nåt skånskabröl men hon var lika trevlig och rolig som vanligt.

Tur att personligheten inte ändras bara för att dialekten gör det.

Vi började festligheterna hos en annan polare som bjussade på en underbar middag och sen drog Singstar igång och den ene var sämre än den andre men vad gör det när man har kul?!

Natten blev långdragen och jag kom hem när det hade blivit ljust ute igen så det var verkligen en partykväll med extra allt!

Detta får vi helt klart göra om, helst innan om sådär 6-7 år!

Lättnad

Ni anar inte vilken lättnad det är att ÄNTLIGEN har skrivit klart brevet som jag ska skicka till Kristians biologiska mamma. Underbart! Jag har just skrivit klart det för hand med men kommer såklart att spara kopior på alla brev så man kan se vad man skrivit senare i livet.

Jag kommer att posta brevet under helgen vilket innbeär att hon bör få det på måndag. Jag hoppas att hon inte bara slänger brevet utan faktiskt läser det. Jag förstår att det måste vara känsligt att läsa såna där brev men det är viktigt att hon får veta hur Kristian har det. Att han mår bra och utvecklas som han ska.

Idag är det den andra dagen som jag vabbar. Kristian har en jättejobbig hosta som inte ville släppa. Jobbigast är det på nätterna då hostan tycks vara som allra mest ihärdig. JOBBIGT för den lille stackaren. Idag blev han snorig med. Det bådar inte gott alls detta. Hoppas han blir frisk tills på måndag. 

Men allt känns riktigt bra nu. Ska bli skönt att posta brevet och få iväg det.
Det har tyngt mig lääänge. Det har varit jättesvårt att få ner vad man vill säga. Bestämde helt igår bara att få det avklarat och började om från scratch och bara skrev och skrev tills det blev klart.

En tung sten har just fallit mot marken!

Besvikelse...

Ringde just till Skandias försäkringsavdelning som hade hand om min sons försäkringsansökan för att få reda på vad dom syftade sina beslut på. Typiskt nog, när man har lite enklare att ringa, var hela den avdelningen på kurs.

Jag lämnade meddelande om att dom skulle ringa upp mig och när det blir har man ingen aning om.


Snopet...

Klädde på både mig och El Kid'o varmt för att ta cykeln till coop en bit bort. Drog iväg och kunde konstatera att jag inte hade nåt lås med till cykeln. Det ligger i bilen där det absolut inte är till någon nytta.

Snopet liksom!

Vad göra?! Jag rusade in på systemet och köpte en box vin. Man kunde se cykeln hela tiden så det var ganska lugnt ändå. Däremot vågade jag inte in på coop för att handla mat. Där innifrån kan man nämligen inte se cykeln.

Kom ialla fall inte helt tomhänta ifrån cykelturen.

Nyttigt onyttig!

Skyndade mig till Huddinge centrum för att byta ut min trasiga bankdosa och skulle samtidigt hinna med att få mig en matbit. Vad hinner man med på ganska kort tid? Snabblunch!

Beställde en kebabtallrik med ris. Ja det kändes lite mer nyttigt på nåt sätt än flottiga pommes till men jag vet att ris inte är direkt nyttigt. Den stora boven vilket som är ju såsen men samtidigt utan den så är det inte mycket att hurra för.

Äh! Det var smarrigt och mättade som fan!

Let's make löööv!!

Har dragit på mig ytterligare en ljudbok att plöja igenom under den tid jag åker till & från jobbet. Perfekt sätt att döda tiden på.

Dan Brown's 'Änglar & Demoner'. Antar att den hör till en av dom böcker man bör hinna med?! Har ju lyssnat på några andra av hans verk och började efter 'I cirkelns mitt' bli lite less på alla dessa hjältespersoner som preciiis i det allra sista klarade sig. Det blev lite väl mycket sånt på nåt sätt.

Ja ja, nu har jag några timmars lyssning framför mig.


Dags att va vara på löven! Let's make löv helt enkelt!

Titta vilken bra bild. Nu har jag dock fotat ett foto med mobilenen. Bild på bild vilken såklart inte håller samma mått som det utskrivnina fotot. Rörigt? Jo men hoppas ni fattar ändå.
Jag är supernöjd med bilden iallafall.

Denna film är väl för bra alltså! Örnnästet, en riktig klassiker med en ung Clint Eastwood. Försökte se klart den igår med min sambo men Kristian vaknade några gånger och sen somnade min sambo intill honom i ett försök att få honom att somna igen. Hon lyckades men ja...


Dagens HAHA!

Denna behöver man se lite då och då. Riktigt rolig! BRA HUMOR!!


Vår helg

Åkte till Stinsen i lördags och mötte upp några vänner för att låta min sambo få jobba i fred hemma. Hon håller på att avsluta sin doktorsavhandling så slutspurten kommer att kräva mycket tid på den.

Kristian fick leka i ett litet lekland där och han tyckte det var jätteskoj. Hittade snabbt en liten hundliknande plastfigur som han genast kastade sig upp på.

Igår (söndag) var vi riktigt flitliga. Vi byggde vår geniala ställning till båten och la på pressänningen så nu står hon tryggt inför vinterns kommande snö & regn. SKÖNT!
Glömde dock att plocka bort repen från bryggan så vi måste snart tillbaka och ta hand om dessa.

Belöningen efter detta blev PIZZA!!!

Kolla sizen! En 18-taggare!! Stäketpizza gör en aldrig besviken. Mums!

Belöningen satt jättefint i kistan. Självklart orkade man inte mer än hälften så det finns mer belöning som väntar där hemma.

Kristian var hos mormor & morfar under tiden och det var faktiskt riktigt skönt att kunna äta utan att behöva ha koll på honom. en helt annan grej att äta liksom. hehe Sorry kid'o men det är sant! När vi var mätta och belåtna och återigen hoppade i en fullastad bil med båtprylar åkte vi till svärföräldrarna för att hämta lilleman och (!!!) byta till vinterdäck. Något som är så tråkigt men ändå måste göras!

Ännu jobbigare blev det dock när en huvudvärk från helvetet landade mitt i skallen. Jag som aldrig brukar ha huvudvärk, ja förutom kanske max 2 ggr/år kanske inte får klaga men det är ialla fall otrevligt. Varje gång jag hukade mig ner bultade det i plytet. Svårt att inte böja sig ner när man byter däck liksom. Fick 2 iprenisar som tog bort det onda efter en stund.

Tackade för hjälpen med Kristian och åkte hem.

Måste dock kolla över dragningen & lufttrycket nu för det lät inte jättebra när vi åkte hem. Och JA! Självklart ska man alltid kolla dessa vid däckbyten!!

Ja detta var vårt helg.


Bilder bilder bilder

Lite bilder och sånt från förra veckan fram till nu...

Mums!

Ska vi redan börja dras med julen? Suck!

Roligt att köra bil, oavsett ålder!

Håller på att koppla ihop en liten ljudanläggning för en spelning i lördags. (Inte jag på bilden)

Se så gott! Min mammas fisksoppa! Kryddig och härlig. Riktigt god är den.

Såhär mycket löv är det på marken. Riktigt höstigt ju!

Stannade till vid en lekpark längs den hela 5 min promenaden hem för att leka av oss lite. Otippat dessutom att det faktiskt snöade i tisdags morse.

Konsten att bränna DVD's som ett proffs! Vår lilla slav till robot gör ett strålande jobb. Jag slipper byta skivor och allt känns underbart. Tro nu inte att det är illegala filmer det handlar om här. Bara reklam-filmer åt ett bilmärke på deras egen begäran.


Mycket tårta!

Back in business! Det är måndag. Jobben trillar in i rask takt här på kontoret och man har häcken full av arbete.

Helgen gick galant. Det var många tårthungriga personer som kom igår. JÄTTEKUL!
Fina presenter fick både vi & Kristian. Ett jättetack för dom!

Det finns mycket tårta kvar! Vad göra?

Lillprinsen fyller 2 år!!!

Det är en stor dag idag, det är nämligen lillprinsens födelsedag!! Min lilla Kristian fyller 2 år idag!! Weee!!

Vi har bunkrat upp med kakor, tårtor, bullar, andra smarriga längder, muffins och mer kakor. Det kommer att finnas så det räcker åt alla, och blir över!

Men det är väl så det ska vara väl?! Vi kommer att köra öppet hus så folk får komma lite som det passar dom själva.

I morse smet jag ner för att göra ett paket åt El Kid'o som han skulle få öppna redan i sängen. Vi köpte lite presentpapper igår och jag tänte använda det chromade balla och till min förvåning var det inget papper alls utan plastfilm som fick samma utséende ihoprullad. Hmmm!

Inte mycket till överraskning då ju om man direkt kan se igenom den glasklara ytan. haha 'Du kan ALDRIG gissa vad det är i det här paketet!' Hmm haha

Vi sjöng för Kristian ialla fall som var jätteglad och älskade sin present. Han fick ett sånt där ritbord som man kan radera det ritade genom att dra en spak till motsatt sida. Ja ni vet! Han älskade den ialla fall. KUL!

Lyxade till det med pannkakor till frukost. Smarrigt värre. Min sambo kom på att man kunde dra i extra med kalorierna genom att blanda både glass & synt på dom. Jag höll mig till antingen eller. Men (!!!) inte för kaloriernas skull utan tycker helt enkelt att det räcker.

Kalorier förresten - en dag som denna SKA DET VARA kalorier!! haha

Happy B-day SUDNAY!

Helt sjukt ju!

Har just postat ett brev till Försäkringskassan. Det innehåller en överklagan på det beslut som dom felaktigt tog om min ersättning av föräldradagar.

Insåg en sak som jag fann mycket sjuk. Hur det fungerar, hela systemet...

Ju mindre pengar man tjänar desto MINDRE hjälp får man i form av ersättning. Om man däremot tjänar jättebra och håvar in pengar så får man ren rejäl ersättning från försäkringskassan!!!

ÄR INTE DETTA FLIPPAT?! Vem har inte gjort sin läxa i detta egentligen??

Skönt att ha skickat in denna överklagan nu ialla fall för dom har helt felaktigt tagit det beslut dom tog på felaktiga grunder. En massa jobb för mig helt i onödan liksom! SUCK!

Vart var jag?

Efter en natt full med barnskrik och sömnbrist som följd masade jag mig upp i morse och försökte få i lilleman lite frukost. Han ville absolut inte ha något av allt det jag erbjöd honom, till en början. Efter att ha fått börja leka med vår kamera så kunde jag mata i honom lite gröt.

Puh!

Kilade iväg till dagis och allt gick strålande bra. Jag gick till pendeltåget och konstaterade att det var riktigt härligt väder ute idag.

Pendeltåget kom och jag hoppade på det första tåget som bara går till Älvsjö eftersom tåget efter alltid brukar vara så fullt av folk.
Hoppade alltså av i Karlberg för att ta nästkommande tåg där som då brukar vara ganska tomt igen. Tåget kom och jag hoppade på utan att läsa dess destination. Det är ju alltid det tåg jag ska med som kommer då! ALLTID!

En kollega på jobbet ringde mig några minuter i 9 och undrade om jag var på gång, vilket jag var. Nu hade jag bara två stationer kvar, trodde jag!

Kollade omgivningen och kände inte alls igen mig. Va fan! Vart var jag nu?!

'Nästa Skogås'...

ATTANS! Jag satt på fel tåg! Jag hade inte märkt det ens eftersom jag satt i helt andra tankar där jag bläddrade i dagens Metro.

Hoppade av för att ta mig tillbaka. Ringde min kollega och meddelade att jag skulle bli senare varpå han genast tipsade om en annan kollega som faktiskt bor där och som ännu inte kommit till jobbet.
Ringde genast upp och turligt för mig hade han försovit sig och kunde plocka upp mig.

Sån tur har jag!! Det var bara mitt jobbs otur att det var fel tåg jag hoppade på..

Helgen i bilder!

Titta va! Nybakta scones, ägg och juice. Lovely! Lördagens frukost satt så fint i kistan såå!

Såhär gottade vi oss igår! Wayne's skyltade med Kanelbullen's dag och hur kunde man motstå det?
För att fånga Kristians uppmärksamhet sa jag 'Hej Kristian' varpå han genast jättestolt svarade: 'Hej pappa'. Jag smälte!!

'Kanelbullens dag' - måste vara nåt påhitt av nåt café ju, eller?!
Detta var i väntan på att Marie skulle ringa osh berätta att hon var redo att hämtas. Hon var nämligen själv vid båten för att få upp den på land. Skönt att slippa vara där faktiskt. :)

Spana in lillprinsen! Cooling, eller hur. Vi lånade dock bara denna cap inne på H&M.


RSS 2.0