Förlåt!

Förlåt mig för dålig uppdatering här i bloggen!! Har semester och håller på att renovera huset. Fullt upp!! Har heller inte internet förutom i mobilen så det blir inte att jag bloggar just nu. Lovar att återkomma snartast och då med info om allt som hänt under tiden. Pussar & kramar!

En dag i etapper...

Kl 07.31
SL=Segaste Ligan!!
Fan! Det är den andra bussen som uteblir nu och enligt trafikinformationen vet dom inte om några förseningar. What?!
Detta har nu kostat mig minst 30 min just nu och vem vet hur länge till man ska få vänta. Detta är tid jag verkligen inte har råd att slösa bort.
Typiskt SL!
Dessutom ska det tilläggas att jag även försov mig en timme. Varken jag eller min sambo vaknade av mina alarm. Klockfan kan inte ha ringt.
SKITMORGON!!!!

Kl 14.41
Full av förväntan!!
Igår kunde vi inte göra nåt på husrenoverings-projektet eftersom vi hade folk där som slipade golven, men det fanns såklart andra sysslor att utföra så tro nu inte att man fick en vilodag. Jag fick åka till dagiset för att montera hyllor och låskrokar och såna saker.

När jag  var klar med sysslorna på dagiset så var jag naturligtvis väldigt nyfiken på hur slipningen hade gått och framförallt (!!!) hur resultatet blev.
Jag packade bilen full med kartonger och annat bröte som ska flyttas till huset. Lika bra att småflytta hela tiden för att undvika en gigantisk mega flytt som lär ta kål på vänskapen med alla inblandade. hehe

Kom fram och slipfolket var klara och lacklukten presenterade sig redan vid dörröppnandet.

Ivrigt kastade jag mig in för att äntligen få se resultatet och... (???) Hur blev det? Jag såg faktiskt inte eftersom att det var för mörkt. Hade inga lampor att tända och försökte patetiskt få min mobil att lysa upp tillräckligt mycket utan någon glädjande framgång. Jahapp...

Bara att tömma bilen och vänta tills dagen därpå... Och det är IDAG! Ska snart ge mig iväg för att hämta lillen på dagis och sen åker vi hem så han får äta i väntan på min sambo för att fylla bilen än en gång och åka till huset. Idag ska vi komma dit tidigare så man får se resultatet. Förhoppningsvis är golven sådär underbart fina nu.

Hoppas!

Kl 22.12
Känslorna är delade. Det är både pirrigt som spännande just nu. Jag ska antagligen få löneförhandla i morgon för första gången. Eller okej, jag fick ju upp ingångslönen en tusing då jag blev provanställd.

Jag har ju varit pappaledig i närmare ett år och det är jag vääldigt tacksam över att jag på såpass kort varsel kunde genomföra. Jag blev ju fast anställd precis innan jag drog på pappaledigheten. Men (!!!) min son kom ju plötsligt även för mig. Fick ju som många kanske redan vet, vetskap om honom först drygt 2 veckor innan hans födsel. Snabba puckar liksom!

Löneförhandling alltså... Vad ska man trycka på för om sig själv tro? Vi får se. Vet inte riktigt hur man ska förbereda sig inför detta. Har kollat runt lite på statistik från tidigare år på hur löner såg ut då inom olika yrkesgrupper och har väl en någorlunda bra koll på den biten nu känns det som. Nu fanns det inget exempel som direkt passade in på min yrkesroll men ett någorlunda hum om hur lönen kanske borde ligga har jag nog fått nu.
Nu gäller det ju bara att få min arbetsgivare att se min lönebild från mitt perspektiv. Går det? Vi får väl se. hehe

Och...

Golven hur var dom?? Hade golvsliparna gjort ett bra jobb? Kanske rentav strålande???
Svaret.... JAA!! Det såg riktigt bra ut. Visst det var några småskavanker som man kanske  hade hoppats på att dom skulle ha löst annorlunda men det är bara med det ytterst granskande ögat man faktiskt kan se dessa och antagligen spelar dom ingen som helst roll. Jag ger slipfirman toppbetyg för insatsen!

Det kommer att bli riktigt bra i huset. Riktigt bra!
Visst är det mycket kvar att fixa till innan det ens är i närheten av den dröm man har av huset men så ska det väl vara med. Jag älskar att inreda och renovera, förnya och se nya trevliga resultat. Underbart!

Dagen började som en riktig skitdag med uteblivna bussar men har nu slutat riktigt bra. Tänk vad ett snyggt golv kan göra underverk!

Natti-natt på er där ute bloggträsket!

Bilder från helgens renoveringar

Det har varit en händelserik helg. En vägg har tagits ner och förberedelse för att sätta en ny vägg har gjorts plus att ett nytt golv ligger på plats. I morgon kommer golvsliparna så då kommer vi inte kunna göra nåt direkt. Får passa på att fixa dom där uppgifterna vi fick på förskolan då. Aldrig får man en lugn stund. hehe

Kolla in bilderna från helgen.

Nu händer det grejer! Vi hade en väldig tur med en enormt ful strukturtapet eftersom den bara var att riva bort. Lovely!

Nu river vi väggen. Den är rejält byggd med trä. Jaja! Bara att ta i med hårdhandskarna!!

Bara skelettet av väggen kvar. Nu är vi riktigt nära!

Badpaus i renoveringen. Iallafall för vissa av oss. Nu är väggen borta och vi har gett oss på nästa rum.

Såhär ser det ut utan väggen. Ska målas och fixas till inom kort. Fan va kul detta är! Göra det som man vill ha det. Kristian ser till att allt skräp sopas bort.

Detta är väl livets goda va? Grillat med gott vin, klyftpotatis, chips och hemmagjord tsatziki. Och just det. Solnedgången rätt i fejjan!!

Nu kör vi! Dag 2 i renoveringen. Inget att vänta på.

Bilden avslöjar hur vi nu har fått dit golvreglarana och hur två män ser ut bakifrån. hehe Nu lägger vi golv!

Nu lite pizza senare faller golvet på plats igen!

Nu är hela golvet på plats och det blev JÄTTEBRA! Ljust och fint! 1000-tack björnbrodern A med  J & J som var med och hjälte oss idag. Utan er hade det inte funnits nåt golv på plats idag.
Vill även passa på att tacka min sambos föräldrar som verkligen ställt upp och hjälpt oss en väldig massa med installation & barnpassning. Vill även såklart tacka mina föräldrar! Utan er hade denna dröm inte heller varit verkligen. Älskar er alla!!

Slutresultatet får komma in som bild lite senare. Det var lite mörkt för att ta en bra bild på det.

Vi hade lite tur med när vi åkte till huset idag. Vi såg att det var en loppis på nån parkering på vägen och min sambo såg en trehjuling. Vi har ju tänkt skaffa en även om det kanske just nu är liiiite för tidigt. Men stannade ialla fall till och köpte den där trehjulingen. Dom ville ha hela 35kr för den.. haha!! Köpte även en 'BobbyCar' för 25kr, 3 leksaksbilar för 25kr tillsammans och nån jacka med tillhörande byxor som har helt okej för 50kr. Vilka fynd va?!

Nu är min kropp helt slutkörd. Dags att trilla ner i sängen! Natti-natt!


Irriterande x2!!

Morgonen kunde ha börjat bättre. Den buss SL brukar skicka för att hämta mig och andra vid stationen hemma kom inte.. Det var jag plus två andra som stod och väntade vid hållplatsen. Den ene av dem tog upp sin tele och ringde nåt samtal. Sen tog även den andre upp sin tele för att ringa ett samtal. De nandre av dem ringde efter en taxi och förklarade att vi kunde åka med eftersom hon skulle skicka räkningen till SL.
Den andre som fortfarande pratade i sin tele sänkte luren och förklarade att han pratade med SL som konstaterade att bussen var jättesen men inte så långt ifrån oss nu. Vem skulle hinna först? Taxin eller bussen??

Bussen vann och hur länge taxin sen fick stå och vänta på någon som uppenbarligen inte var kvar (hon klev på bussen) vet jag inte. Såg ut som att hon försökte ringa nåt samtal men hon pratade aldrig med nån märkte jag.

Ialla fall... Busschauffören ville ha betalt av mig som resenär och jag frågade om han verkligen tyckte att han kunde ta betalt för en resa som innebar att jag nu missat det tåg jag skulle med och då vinkade han bara förbi mig. Nåt jävla sunt förnuft måste det väl ändå vara!!

Varför just idag?? Jag som skulle behöva gå tidigare idag för att vi ska ta oss till IKEA för att köpa ett golv. SUCK!

Det andra irriterande är den där idioten som hyr min lgh i Karlstad. Jag har sen snart tre månaders sagt upp lägenheten i.o.m. att jag nu köpt hus och därmed behöver jag inte förvaringsutrymmet av mina möbler där längre. hehe Det är just vad anledningen har varit. Idioten som hyr har inte svarat på mina sms eller när jag ringer. Han har inte ens bekräftat att han förstått att jag sagt upp lägenheten. SUCK!
Jag har försökt på båda dom nummre jag har till honom utan framgång. Igår kom det ett inkassokrav från det elbolag som levererar elen till lägenheten. Drog han bara? Vem ska ta hand om ev. flyttstädning efter honom? I vilket skick är nu lägenheten i?? Detta känns inget bra alls men jag lovar att han kommer att få ta itu med detta. Det är hans skit så det är såklart han som ska stå för det.

Det är verkligen nu jag ångrar att jag inte har mer uppgifter om honom. Jag vet vem som kontaktade honom om min lägenhet så helt anonym är han ju inte.
Varför har jag inte mer uppgifter?? Ja det frågar jag mig själv ordentligt just nu! SUCK Rickard! Hur fan tänkte jag (inte) där?!!

Happy f**kin' friday!

HUSÄGARE!!

Hur det gick?? Låt mig berätta om dagen vi valt att kalla för glädjens dag...

...men först.... Gårdagen:

Sessan och dom osynliga kalorierna! När någon fyller år bjuds det på tårta. Idag var det min sambos farfar. Mycket trevligt! .

Prinsesstårta eller om det är opera? Lär mig aldrig skillnaden. Gott oavsett!!

...och nu till dagen...

Började ju med att lämna lilleman på dagis för att sen åka förbi affären på vägen hem och köpa lite nygräddat bröd och diverse trevliga pålägg. Glömde dock juicen men ja, det var smarrigt värre ändå!



Sen var det lite myspys och efter det bar det iväg till banken. Det tog sin lilla tid men gick smartfritt och nu tömde man konton på stora summor pengar. Det kostar ju att köpa hus så att säga. hehe

Vi fick nycklarna och flera underskrfter senare var allt klart och nu är huset vårt. Vi åkte dit och innan det hunnit gå 5 minuter hade vi ryckt bort en heltäckningsmatta på övervåningen. Vi ska lägga nytt golv där nu i helgen. Ja det är det där rummet vi inte vet om vi ska slå upp väggar i nu eller senare. Vi har inte riktigt bestämt det ännu men ja... Det löser sig!

Vi tog även bort en heltäckningsmatta på nedervåningen för det är riktig ekparkett under som ska slipas nu på måndag.

Vi hann inte vara där så jättelänge innan det var dags att åka till Kristians dagis för att vara med på 'Förskolans dag'. Det bjöds på fika och så var det småtävlingar i bl.a säckhoppning, pajkastning, stövelkastning, pilbågsskytte och såna saker. Riktigt trevligt även om man kanske hade mer lust att fixa med andra saker.. Men (!!!) klart att man måste ställa upp på sånt där. Det är ju för Kristians skull och det ska man INTE banta ner på. Nopers dopers!!

Vi har nu precis konstaterat att vi ska åka till IKEA i morgon för att kolla på ett golv som såg riktigt snyggt ut på den bild man kunde se på deras webbsida. Hoppas verkligheten stämmer med den bilden.

Glädjens dag!! Du må vara slut nu men glädjen har nu bara börjat!

Natti-natt!!

Okej då!!

Men det gick ju riktigt bra ändå för oss. Klart man hoppas att det ska gå bra för vårt avlånga land. Nu håller vi tummarna för att det går minst lika bra i röstningennästa gång. Förhoppningsvis sjunger vår lilla operetta ur sig då!

Dags för sängen nu.

Natti-natt

Synd Sverige, SYND!!

Tycker att det var riktigt klent framträdande från vår operaskräll till bidrag. Rösten stannade ju kvar i människan. Vad var vitsen med det? Synd!

Finlands bidrag var lite popigt och roligt. Okej kanske inte den snyggaste engelskan jag hört men förutom den biten var det helt okej. Bulgariens bidrag var riktigt pinsamt. Nån snubbe som också hade operafunderingar och kunde inte välja om han skulle sjunga som en liten tjej eller nåt annat. Pinsamt men komiskt bidrag. Trodde inte att så dåliga artister ens fick vara med. Nåt kunde dom - att lura sig till ryssland. hehe

En sak är dock säkert...
VILKEN SCEN!! Vilka effekter! Otroligt mäktigt och det är visst svenska som ligger bakom. WOW säger jag bara! Det häftigaste jag sett på lääänge!!

Jag som för många många år sen hade planer på att ha storbilds-TV-dansgolv. Hade helt klart rätt om att effekten är mäktig i den skalan.

Kram så länge!

Ps:...

Packat & klart.... Eller nej inte alls! Inte alls i närheten av klart men en bra bit på vägen. Såhär tidigt har jag aldrig varit ute när det gäller packning för att flytta så heja mig! hehe

Det ligger såklart mycket i att min kära sambo tar initiativet för detta och tur är väl det för det känns inte alls sådär jobbigt som flyttar tigiare haft tendens att göra.

Middagen igår var riktigt smarrig. Köttfärslimpa med kokt potatis, brunsås och stuvade morötter. Inte helt illa va?
Såklart lingon till och syltlökar. Riktigt gott faktiskt. Bra gjort där M!! Idag blev det en kryddig soppa. Inte dum den heller.

Shoppingspree!!
Vi shoppade loss igår både jag och min sambo. Ingen av oss hade egentligen tänkt köpa nya kläder men så blev det.

För min del blev det 4 t-shirts, en somrig kortärmad sjorta plus ett par shorts. JÄTTEBRA eller LOVELY på ren utländska!

Min sambo fick lite nytt att hänga in i garderoben med samt lilleman. Ingen skulle behöva sitta lottlös. hehe

Vi handlade även en del annat. Bl a grejer till båten.

Visst är det kul att shoppa loss ibland. Man behöver det för att må bra. Så är det bara!

Låt mig berätta om när jag drog på mig ett blåmärke från helvetet. Det var nu i lördags faktiskt och det var i samband med påmastningen. När jag skulle fälla ner utombordaren (motorn) slant jag och slog i lite nedanför armhålan i akterkanten med ett jättebrak. Det kändes inte så mycket just då men började svida lite senare men ingen större fara.
När jag efter det drog av mig tröjan för att se hur det såg ut så höll jag på att tappa hakan! Jisses vilket blåmärke!! Har typ inte sett nåt liknande innan. Hur kan nåt som ser så illa ut inte kännas mer?
Nu några dagar senare är det fortfarande fult men inte alls så som det var! Eeek!!

Ska man lägga nytt golv på hela övervåningen eller inte? Ska man göra det på en gång eller ska man bomma igen den generösa öppna yten aningen för att bygga ett rum som senare med åren återigen ska delas i två mindre rum?! Ska man börja med detta nu redan? Detta bör bestämmas redan nu och i sånna fall tas tag i, men det är svårt när man inte kan gå omkring i huset och spekulera. Känns som att det blir så mycket enklare då. Vi får vänta några dagar till verkar det som innan vi bestämmer oss. Vi får ju tillträde till huset nu på torsdag och både jag och min sambo är lediga denna dag.

Fick höra en trist sak. De pantbrev som skulle finnas på huset verkar tydligen vara borta vilket ställer till det lite. Nu måste dessa icke existerande pantbrev 'dödförklaras' vilket tar ca 6 månader.
Vår bankkontakt var inte helt nöjd över detta. Det borde ha kännts till redan för ett antal månaders sen då det blev aktuellt att huset skulle säljas. Jag känner att detta inte får drabba oss negativt. Vi har ju köpt huset enligt de pantbrev som 'fanns'. Vi fick ju höra hur mycket det fanns i pantbrev och om dessa nu inte finns fysiskt tycker inte jag ska drabba oss. En deal är en deal väl?! Annars är det väl ungefär som att köpa en resa någonstans och sen kommer flygbolaget på att dom inte alls kommer att flyga hela vägen utan endast till en närmare destination. Det funkar ju inte! hehe
Det ska nog lösa sig ska vi se.

Det var tungt på träningen idag. Hade ingen direkt ork att få ut så mycket av passet vilket såklart känns som en motgång. Å andra sidan så finns ju dessa dagar med. Man kan inte alltid vara på topp.

Snart dags att knyta sig. För varje natt som går så kommer vi närmare dAgen med stort A!! dAgen då vi få tillträde till huset! dAgen då vi när vi kommit tillrätta kommer att bjuda in nära och kära på inflyttningsfest. Nu är vi husägare - det ska såklart levas upp till ända ut i fingerspetsarna.

Ps: Ja just det... Det där med sovmorgonen... Nej fan, begreppet 'Sovmorgon' är fan bara en myt alltså! Inte sov lillemannen speciellt längre idag inte. Nåväl! I morgon är det definitivt ingen sovmorgon så jag behöver inte ens hoppas på det! DS!

Sovmorgon??

Nu är vi hemma!
Har haft en helt fantastisk dag. Masten är på och sen åkte vi söder ut till Hägerstensåsen och gästade. Vi blev bjudna på grillat och en massa annat götta! Underbart!!

Kristian hade jätteskoj vilket märktes tydligt. Han fick leka med A's alla leksaker vilket var såååå roligt! Han som brukar lägga sig mycket tidigare var inte alls intresserad av det nu så han fick vara uppe. Vi får väl se hur länge han kommer att sova i morgon. Men kan ju hoppas på lite sovmorgon kanske?!

Nu är segelbåten redo ialla fall för att ta oss ut på mälaren för underbara segelturer. Fattar ni ens hur skönt och underbart det faktiskt är?? Snacka om frihet, snacka om livsglädje!!

En annan sak som också är skön och underbar är vår säng, och den ska jag alldeles snart bädda ner mig i.

SÅ.. Sovmorgon nu kanske?? Vi får väl se... Kram!

Ticks...

Ticks måste vara väldigt jobbigt! Tänk att aldrig komma ifrån nåt man känner att man måste göra...
Men det är nog så jobbigt att hamna mitt emot någon som lider av detta, även om det bara är för en liten stund.
Det hände mig nyss här på tåget. Gubben suckade konstant!! Jag försökte ignorera det men det gick bara inte. Killen bredvid mig har samma smärtgräns som mig för vi satte på oss hörlurarna exakt samtidigt.
Synd om gubben som antagligen förstod varför men jag stod bara inte ut att höra suckandet längre.
Ticks - Ett helvete för ALLA!!
Mina älskade hörlurar, ni är bäst! Tack för att ni finns!

Dagens lunch

Dagens lunch! En Caesarsallad från gudarna! Lovely!


Besvara mina frågor plz!

Nån som vet??

När jag klev av pendeltåget idag var mannen som gick framför mig extremt hjulbent. Det såg nästan ut som att han hade en osynlig häst mellan sina ben. En riktig cowboysare med andra ord!

Genast slog mig en fråga som jag bara känner att jag vill ha svar på. Eller egentligen inte men ja, om nån vet - help please!

Dessa personer som lider (??) av dessa fenomen 'hjulbenthet', har dom svårare att hålla sig när det trycker på där nere?? Alltså Nr2 för att kanske bli lite tydligare.. Vad tror ni? Nån som vet? Egna erfarenheter?

Nästa fråga...
Hur kommer det sig att såna här frågeställningar kommer till mig?? Vad lider jag av?

Dretalarm!!

Helvete!!! Har försovit mig! Jag är helt säker på att jag ställde alarmet igår innan jag la mig, ändå har den inte ringt.
När jag tittade på klockan så är det som om alarmet var avstängt. Omöjligt!!
Om jag inte i sömnen skulle ha stängt av det, men min sambo har inte heller hört nåt alarm så...
Mycket irriterande. Nåväl, jag får väl nöja mig med att komma en halvtimma senare idag helt enkelt. Ingen större idé att stressa, spelar inte så mycket roll ändå liksom.

Kram på er!

Detta är ju bara för lustigt!!

Haha Kan bara skratta åt detta alltså. KOLLA!! Jag lämnade lilleman ensam att äta i bara en minut och han brukar ju kunna äta bra själv men idag ville han prova nåt nytt helt enkelt. Först var det ju vid lunchen som han började med att kleta mat i sitt hår men det var LÅÅÅÅNGT ifrån detta!!
Nu liksom tog han upp stora nävar mat och bokstavligen talat bakade in sitt hår med lasagne. Urk! Det var raka vägen in till badrummet och tvätta bort maten med ett bad.

Men det såg förbannat kul ut! Var ju bara tvungen att fota det.

Får genast försöka vänja av honom detta för oss nya betéende.




Titta - ropade Kristian...

...vilket han förståss gör typ heeela tiden, men denna gången fanns det nåt annorlunda att titta på.

Alldeles nyss brann en bil här utanför. Det var Kristian som upptäckte den och pekande ropade 'Titta' till mig och pekade. Jag reagerade först inte då han brukar göra  så typ hela tiden ändå.. Men han fortsatte och fortsatte och när jag tittade ut såg jag den brinnande bilen.

Någon minut senare kom brandkåren som kunde släcka bilen utan några som helst problem.

Det blev lite trafikkaos ett tag men nu flyter trafiken på som vanligt igen.

Det är verkligen full fart här ute på landet just nu!


Jag behöver en belöning!!

Missade bussen vilket ledde till MEGAFÖRSENING!!

Tänk vad en missad buss kan ställa till det för en. Jag gjorde just detta i morse. Okej mycket tack vare att jag slumrade till när jag stängt av alarmet och vaknade först en hel timme senare. Men egentligen ingen fara. När man missar bussen hemma så blir det ganska mycket senare man kommer fram eftersom man endast kan ta varannan för att komma rätt. Jag hoppade på "fel" buss idag sen jag missade den jag skulle med och tänkte att jag 'lika gärna' kunde byta vid stationen och sen ta en buss därifrån dit jag skulle.
Det hade nog gått bra om inte den buss jag skulle med körde iväg i samma veva som jag kom upp vid hållplatserna.

Jag gick till centrum vilket var mycket längre än jag ville minnas att det var.
Sen var det väntan igen på ytterligare en buss som skulle ta mig till dagiset.. Snacka om mycket krångel för att ta sig en sträcka som annars tar ca 25 min att gå!!! Detta tog såklart mycket längre tid nu..

Alltid lär man sig nåt. Hoppas jag!

När jag väl kom fram till jobbet si-sådär 1½ timme senare än jag brukar när jag lämnar lilleman så kunde jag bara komma på en enda sak som belöning för allt krångel. Nämligen att utnyttja att det är min sambo som ska hämta El Kid'o och kanske ta en gul kall en på söder efter jobbet?!

Jag har ännu inte kollat om det går med regeringen men jag hoppas såklart! Hon ska ju trots allt ut i morgon med sitt jobb.

Kram tills sen.

Hjääälp!!!

Denne man skrämmer mig lite. Han knarrar nämligen. JA, knarrar!!

Dessutom tittar han på mig med ett skrämmande glatt léende. Hjälp!

Nu mumlar han nåt för sig själv och ler återigen åt mig. Hjälp igen!!


En riktig bloggbuffé...

...kanske kan smaka? Lite ihopplock av diverse saker.

Detta är en bild från vår hamn.

Vacker utsikt! Båtlivet är allt underbart. Detta är vår hamn och naturligtvis är skärgården vackrare men det är härifrån det börjar.

Nästa gång satts masten på och sen bär det iväg. Lovely!!!

Varför???
Det slog mig igår när jag sätt på bussen till Kristians dagis att en sak, eller snarare ett beteende verkar leva kvar från när jag själv var tonåring, nämligen att det var fult/fel att sitta bredvid den vän man hade sällskap med. Man kunde sitta antingen framför eller bakom vännen om platserna tillät det. Det var ju inte så att man inte pratade med varann under resan utan den främre fick vända sig om mot den som satt bakom. Var det trångt och endast platser bredvid varandra fanns lediga var det naturligtvis ok att sitta så. Varför var det såhär? Varför lever detta kvar bland tonåringarna? För detta ser man fortfarande ibland när man åker buss. Störtlöjligt!!


  Bilden ovan tagen på lunchen när det var dags för ytterligare ett  träningspass! (Nej! Inte jag på bilden!!)



Titta va gott va! Dagens lunch! Älskar lasagne. Hoppas bara den sätter sig i biceps istället för magen.

Man måste få gott sig lite med, eller hur!

Och nu avslutningsvis.. Ett roligt minne...

Låt mig berätta om ett gammalt minne som jag bär på. Det passar ganska bra såhär i regnets ruskiga dagar. Det var en dag som man annars antagligen inte alls brukar förknippa med regn. Det var den dagen som man ser fram emot mest av ALLA dagar som student - nämligen studentdagen!!

Låt mig här skena iväg lite och avslöja att vi hade haft en klassfest utan dess like kvällen innan och när det (på studentdagen) var dags att ta klassfotot så sov Mr Wilde. Jag fick ett väckande telefonsamtal som bekräftade att jag missade fotograferingen. TYPISKT!! Ja ja... Det är ju inte så att jag skulle ha haft det där fotot uppe på nån vägg idag ändå så..

Men åter igen till den regniga biten...
Vi sprang glada ut genom skolans dörrar och regnet hade ännu inte kommit men det var i luften. Vi visste alla att det skulle komma senare även om vi inte ville tro på det och JA! Jag hade hunnit till skolan vid detta laget.

Vär utomhus med regnet på gång var det dags att kliva upp på lastbilsflaken som skulle ta oss genom staden ett antal varv för att vi skulle få vråla ur oss hur glada vi var att det nu var slut på plugg och tråkigheter. Ialla fall för denna gången.

Väl uppe på flaken och bara några hundra meter från skolan kom det - REGNET! Alla var jättesnabba med att fälla upp sina paraplyer. Alla utom jag. Jag väntade tills alla paraplyerna var uppfällda och det var NU soma jag fällde upp mitt - under dom kringvarandes. Med andra ord så regnade det påmina medstudenters paraplyer som sen forslades ner på mitt paraply för att sen forslas vidare ner på kringvarande studenter. Man får ju inte vara dum!!

Detta var såklart inte jättepoppis men vad skulle man göra? Jag var ju inte så värst sugen på att bli blöt heller så. hehe

Det regnade och många blev blöta men jag förblev torr. Smarty-party!

Trevligt tisdagskväll!!


Dom senaste dagarna...

...kommer samlade här:

torsdag 30 april 12:56
Virusattack! Jobbet höll på att stanna upp helt tack vare en virusattack. Min dator är halv klart smittad och vägrade göra vad den skulle ett bra tag innan jag kom på hur man kunde kringgå att den låste sig.

Riktigt irriterande med tanke på att jag egentligen skulle ha slutat kl 11. Hade ett projekt som helst skulle bli klart idag och med en strulig dator så var försening ett faktum.

Kom iväg först kl 12 och då var det klart med. Skönt att ha det avklarat.

Nu är det helg! Valborg! 1a maj i morgon. Månaden då vi flyttar in i vårt hus!!! Ska bli otroligt roligt!

Njut av vädret och ledighet nu, det ska nämligen jag göra!

torsdag 30 april 17:21
Trauma
Snacka om att man hamnade i en aningen olustig situation. Vi (jag & lilleman) var och handlade medan min kära (i mig) sambo var och klippte sig. Vi fyllde på bra i vagnen, ja Kristian satt mest i sitsen och charmade omkringvarande personer. Det började närma sig den tiden då det var dags att ställa sig i kön för att betala. Det var DÅ jag upptäckte det. Att jag hade glömt mitt ca$h-etui i bilen. Inga pengar!!!

Jag tog upp min telefon som nu hade otroligt lite batteri i sig och varnade om att den genast ville ha mer kräm. Inget svar från min sambo eftersom hon klippte sig.

Jahapp 'hon får väl ringa' tänkte jag medan vi knallade omkring varv efter varv inne i affären i väntan på det där samtalet som aldrig ville ringa.

Dom bjussade på en del götta i form av lax med potatissallad och olika choklader.. Jättegott men vi ville ändå inte ha nåt av deras 'OTROLIGA ERBJUDANDEN!'. Så värst märkvärdiga var dom inte. Varför skulle jag vilja köpa två stooora potatissallader som skulle gå ut ganska snart för några kronor billigare?? Nej tack!

Till slut ringde dock min telefon och vi kunde bli räddade. Var lite orolig där ett tag... Eller njae! Men olustig situation ändå.

Nu ska vi göra oss redo för att ta emot de gäster som anmält sitt intresse för grillningen ikväll..

Happy fake-friday!!

fredag 1 maj 10:53
Glädjens dag

Glädjens dag! Utan tvekan. Båten ska nämligen i idag. Weee!

Detta är nog den dag alla båtägare ser fram emot mest. Eller såklart den dag när man får göra årets första segeltur. Som jag längtar!

Glädjens dag, du är här nu!

Kram

fredag 1 maj 14:46
Underbart!!

Titta! Nu ligger hon i vattnet och det känns underbart. Vädret är strålande och det ska faktiskt bli ännu (!!!) varmare i morgon. :-)

Livet känns rättvist!

fredag 1 maj 16:48

Titta! Lilleman kör den stora och tunga skottkärran. Eller så värst långt kommer han inte. hehe

fredag 1 maj 23:17
Gammal? JAG??

Dödstrött! Ålderstecken eller vad? Jag går iallafall och lägger mig nu. Jag är helt färdig! En heldag ute tar verkligen på krafterna om man jobbar lite samtidigt. Det har varit alldeles underbart idag. Båten ligger i vattnet vid vår bryggabryggaplats. Ja det är sant, vi fick äntligen en bryggplats hos klubben. Äntligen fick gubben tummen ur liksom!

En bra dag! Lovely!

Inga undantag dock. Som solen har gassat idag är det en självklarhet att jag dragit på mig en fet bonnbränna. Suck!

Röda armar & nacke är väl inte så jättesexigt va? nåväl...

I morgon blir det åter en fullsmäckad dag. Vi ska till två kyrkor en dag som känns som om gud glömde. Först på ett bröllop och sen ett dop.

Dopkaffe och sen själva bröllopsfesten, tror det blir kul, HOPPAS!!

Nattinatt!!

lördag 2 maj 11:23
Bröllopet är först ut

 

Såhär ser lilleman ut nu när vi är på väg till bröllopet. Det var mycket stressigt hemma i morse. Plagg som skulle strykas och gud vet allt. Alltid samma visa!

Ska bli trevligt ändå men synd om mig som måste ha kostym idag när det typ är värmerekord. hmm

Tänk om nån kunde komma på en kostym med inbyggd AC!

Efter bröllopet blir det lite vattenskvätt på hjässan på dopebarnet i en annan kyrka. Dock även den på Söder. Puh!

Ut & njut med er nu! Kram

lördag 2 maj 12:30
I do!

I do!

lördag 2 maj 15:46

I jesu namn döper...
(Jaja, filen blev felroterad...)

söndag 3 maj 10:22
Smidigt & roligt

 

Såhär kan man ju också bada, om mån får plats såklart. Smidigt värre!!

söndag 3 maj 23:24
Dagen i korthet

Softich! Ett ord jag valt att kalla denna dag. Okej den har inte direkt inneburit att man legat på soffan hela dagen utan att göra nåt nyttigt alls. Nej nej.

Vi fick sovmorgon av lilleman. Först kl 10 började han faktiskt protestera över att det var dags att gå upp.. Verkligen sovmorgon. Han hade å andra sidan somnat ganska sent igår men ingen fara. Han fick en rejäl vilostund efter dopet igår så det var kanske inte så konstigt. Men ändå - skönt idag med sovmorgon såklart.

Vi tillbringade en del tid utomhus i den trädgård vi har här. Vi planterade våra tomatplantor som nu börjat växa ur dom småkrukor dom först planterades i. trevligt! Vi satte dom nu i större krukor och även utomhus under ett plasttak som ett litet enkelt växthus som är tänt att fungera tills dess att vi flyttar. Det är ju inte så långt kvar nu. Lovely!!!

Vi var trötta både min sambo och jag så hon somnade i soffan och jag med ett litet tag. Jag slumrade mest bara till eftersom jag låg i en inte helt bekväm ställning. Kristian var inte lika trötter som oss andra så han klättrade omkring på sambon och mig i turordning. hehe

Sen gick vi en promenad till affären för att handla lite saker och sen gjorde vi en fiskgratäng som jag blev så sjukt sugen på. Det är den fiskgratäng min farmor brukade göra och min syrra kan den liksom min mor. Ja min pappa med antar jag och inte så konstigt med tanke på hur riktigt smarrig den faktiskt är!!!

Mer av den gratängen i framtiden vill jag lova!!

Nån dag i veckan ska vi masta på för att kunna göra trevliga segelturer. Lääängtar!! Vi ska dessutom se vad Swedbank svarar om kontringen från den andra bank vi nu fått en bra deal hos. Vi hoppas såklart att Swedbank kontrar till vår belåtenhet.

Vad mer?? Jo det finns en del andra saker att hinna med såklart. Dagens vardag....

Trevlig kväll!!

måndag 4 maj 07:48
Så nära!!


Här sitter dom - tråkmånsarna jag brukar dela morgonturen med, men jag var glad för det eftersom att jag hann, precis joina dom!!

Det var verkligen på håret. När jag öppnade ytterdörren hörde jag hur bussen, liksom vrålande kom glidandes mot hållplatsen och löpningen var ett faktum.

Men jag hann! Kanske inte att låsa om mina älsklingar eftersom det inte fanns någon tid till det, men jag hann.

Nu sitter jag på bussen och vi är snart framme tid pendeltåget.

Kram



RSS 2.0