Jag är en stolt pappa!!

Det var igår den 30:e oktober 2008 som det hände för första gången!! Kristian tog sina första steg på egen hand. Visst min sambo var tvungen att vilseleda honom lite oen han gjorde det. Utan stöd av nåt tog han sina första kliv rakt ut i tomma intet. Eller ja, vårt vardagsrum men ändå! hehe

Nu blir det nog snart ett helt annat tempo här hemma. Man är både glad samtidigt som man inser att det kommer att bli att lägga i en ny tyngre växel i uppförsbacken.

Min sambo är ledig idag. Vi tänkte åka in till öppna förskolan så att även hon får vara med och se hur det är där men Kristian är smått snorig och dom stänger om en timme. Kanske blir en snabb vända ändå?! Bra & kul för henne att se det och inte bara höra om det.

Shit nu är det tempo som gäller. Han vaknade nu så i med ALLA växlar!!

Happy friday!

Om Roomservice fick bestämma!!

Jag vet precis hur det hade sett ut om Roomservice hade haft ett finger med i spelet! Det är som alltid med det där programmet. Snackar om före och efterbilderna. Alltid trist kallt dagsljud på förebilderna och varma härliga efterbilder med obligatoriskt tända levande ljus och mörkt ute.

ALLT får ju en mysfaktor när man gör det så. Ja nästintill allt ialla fall..

- Före -

Vårt förråd före röjningen och...


- Efter -

...samma förråd efter röjningen. Kanske inte jättestor skillnad men jag fick plocka bort mycket som bara stod i vägen på olvet. Hängde upp cykel på väggen och sopade och ja gud vet allt! Monterade ner utemöblerna för och ställde in dom i förråtdet. Det var anledningen till röjningen. Det hade varit omöjligt att få in dom som det såg ut. Skönt att få ordning och reda!

Fick en vän på besök sen. Han lagade pannkakor åt mig (och sig) och somnade sen i soffan. Kul med besök, hoppas besökarna håller sig vakna nästa gång.

Trevlig kväll!!

Natten från HELVETET!!!

Natten från helvetet!! Helt klart, no doubt about that! Kristian vaknade strax efter mitt förra inlägg. Han var vaken och protesterade typ för ALLT.Jag ville inte att min sambo skulle behöva vara vaken och höra hans protester så jag tog ut honom till vardagsrummet och han fick sitta hos mig i soffan. Det gick ett kort tag men nej, han klagade vidare. Han fick gå ner på golvet vilket var ännu värre för honom.. Tillbaka upp i min famn och jag ställde mig upp och vi gick och luktade på saker här hemma, typ blommor och såna saker. Lugnade honom ett litet tag men nej.. Inte helt nöjd.

Vad göra?? Självklart hade jag redan kollat hans blöja och allt var i sin ordning även där. Ingen feber heller. Han var ganska snorig så jag torkade av honom snoret och använde en sån där otrevlig snorsugare. Snoret försvann men gnällandet fanns kvar.

Timmarna gick och jag kände mig allt mer otålig. Va fan skulle man göra?

Rätt vad det var tittade jag på klockan som nu hade skenat iväg till strax efter kl 04.30. Happ!! Sedär ja! Lovely.. NOT!!

Gnällandet hade avtagit och jag gjorde ett nytt försök att lägga honom i hans egen säng. Höll mina tummar stenhårt i hopp om att det skulle gå vägen utan att störa min sambo som sov i samma rum. Jodå det protesterades inte! woohoo!! Lyckokänsla även om den var övertagande trött.

Han fick lite lella att snutta på och jag smög så ljudlöst jag bara kunde ner i sängen. Kände mig som en djungelkatt! Kollade en sista gång nu på klockan. Var bara tvungen att veta vad tiden var. 04.39!

Slumrade till och så kom det tillbaka...

Uäääääh! Kristian kallade op mig. Jag hade precis somnat till.. Tog upp honom och kollade klockan igen. Min sambo vaknade och frågade vad klockan var. Okej hon var nu 04.58. Minns tiderna eftersom jag retade mig så mycket på sömnlösheten. GRRR!!

JÄVLAR!! Nu kände jag att jag inte hade mycket tålamod kvar. Det fanns uppenbarligen inget jag kunde göra och det var bara att insé fakta - att jag inte skulle få sova nåt denna natt!

Tog med Kristian till vår säng och han började genast åla sig och krypa omkring. Suck! Min sambo erbjöd sig efter ett tag att hon kunde gå upp och ta hand om honom men nej sa jag, hon skulle ju upp om nån enstaka timme och åka bort så jag tyckte hon behövde sömnen.

Jag la ner honom i hans säng igen med tanken att nu får han stanna där oavsett vad som händer. Jag orkar inte mer!

Det protesterades i några enstaka sekunder och sen tror jag han somnade. Hörde inget och själv somnade jag kort därefter. Han gnällde inte ialla fall.. Tog min sambo honom ändå?! Vet inte.. Jag däckade och vet inte.

Sömnlöshet - I HATE YOU!!

Hjälp!!

Stackars liten! Kristian var jättetrött redan vid halv åtta ikväll. Okej vi har precis ändrat om tiden så för honom är det kanske halt nio fortfarande. Men ialla fall, han fick lägga sig. Allt var frid och fröjd ett litet tag, sen vaknade han. Han var helt förstörd över nåt vilket är väldigt ovanligt! Han hade kanske drömt nåt otäckt?!

Jag tröstade honom men sen ville han absolut inte sova. Han ställde sig upp gång på gång och höjde sin röst för att visa sin maktställning. Nämligen den som låter mest bestämmer!!

Jag krånglade ett tag och försökte få honom att somna om men det gick verkligen inte.. Efter ett tag så blev han väldigt skärrad över nåt. Vet faktiskt inte över vad men han liksom började kikna och kunde typ bara andas då. Han var verkligen jätterädd för nåt. ASJOBBIGT! Tyckte så synd om honom och försökte mig på ALLT för att lugna honom. Vi luktade på blommor och kollade på saker och visst verkade han lugnare över det men kiknade förtfarande med andningen.

Man känner sig ganska liten kan jag lova! Usch vad otäckt det var!

Min sambo var på teori för hennes ridlektioner och skulle inte komma hem på ytterligare några timmar.

Kristian fick sitta hos mig i soffan och vi kollade på Rosa Bandet galan. Det gjorde honom lugn. Man märkte på honom att han var jättetrött och jag försökte några gånger att ta med honom till hans säng men han protesterade redan vid åsynen av den så han fick sitta hos mig lite till.

Jag hoppas att detta bara var en mardröm som inte kommer tillbaka för fy vad otäckt det var. Speciellt när han inte direkt andades ordentligt.

Kristian börjar bli förkyld med. Blir alltmer snorig och har nyst ett antal gånger idag. Hoppas det blir en snabb förkylning! Så tråkigt för honom när han måste vara sjuk.

Håller tummarna på en frisk och glad Kristian i morgon när min sambo reser bort tills i övermorgon.

El Kid'o & jag... Förhoppningsvis friska!

Inget gips & ingen ljudbok

Har just varit inne i centrum. Handlade lite saker och sen var vi på öppna förskolan. Det var hyggligt tomt på folk till en början. Det var jag, två andra pappor och en mamma. Ja och såklart våra barn!

En av fröknarna tyckte att det kunde vara lämpligt att avvakta lite med sångstunden så det skulle komma fler sjungande föräldrar, det hade vi inget emot.

Efter ett tag hade det kommit fler barn och föräldrar så det blev en sångstund ändå. I vanlig ordnig var det några låtar som man inte kan så man improviserade och försökte ta in texterna så gott det gick. Det finns en låt om vattnets vågor och man drar fram ett stort jättetunt tyg som ska vara vatten. Man gör vågrörelser och varje gång passar Kristian på att krypa under eftersom man inte når honom då. Men det gör inget! Vill han vara där så får han såklart vara det!

Det blev inget gipskletande idag men jag har köpt ramarna så vi får ta det nästa gång.

Efter några timmar började Kristian bli trött i ögonen och resten av kroppen så det var dags att traska hemmåt. Kollade när bussar skulle gå men valde sen att ta en promenad istället. Skönt att få lite luft tänkte jag.

När jag i stort sett var hemma insåg jag att jag gått hela vägen och lyssnat på trafiken istället för musik eller ljudbok. SUCK! Har ju tänkt börja lyssna på Jens Lapidus Aldrig fucka upp. Får börja med den vid ett senare tillfälle då.

Nybakat bröd!!

Se bilderna! Visst blir man sugen!

Något som är svårslaget på morgonkvisten är nybakat bröd! Bara lukten av det får vem som helst att dra till med ett léende på sina läppar - GARANTERAT!
När man sen brer på mackan som fortfarande är lite varm så att smöret smälter lite lätt och likaså även osten så vet man att man har en vinnare!

Sen tar man den första tuggan och känner hur det färska brödet verkligen smälter i munnen. Känns detta igen?!

Varför har vi det inte så oftare? Om det nu är så underbart så borde man ju se till att alltid har det så. Skulle man förstöra det fina och underbara i det genom att göra det till en rutin?

Varför måste rutiner förstöra det underbara i så mycket? Varför har vi då rutiner? Måste vi verkligen vara så jävla effektiva att allt ska gå på rutin?

Oj! Skenade iväg lite... Återgår till mina mackor istället...

PEACE!


  

Måndagar = vegetariskt

Måndagens middagar ska vara vegetariska om min sambo får beställa, och det får hon - i denna sak!
För ett tag sen kom hon på att vi i allra högsta grad (utan att det blir löjligt) skulle försöka äta vegetarisk mat tillsammans på måndagskvällarna. Det har fungerat bra och det finns rätt många goda rätter att laga. Kvällens måltid var det inget direkt fel på men det blir ingen repris helt klart! Det var... Nej vill inte ens gå in på det. hehe

Just nu står min sambo och bakar. Det blir inte mindre än Skållat fiberrikt bröd. Det låter allt det!

I morgon ska vi till öppna förskolan igen. Brukar vara roligt för El Kid'o där. Träffa andra barn och leka med alla leksaker. Ska nog göra en ny avgjutning av hans händer i gips. Ge bort till jourfamiljen. Skämdes lite igår när jag kom på att vi inte hade nåt med oss till dom när dom bjöd oss på middag. Kom på det för sent med så vi hade ingen tid att köpa nåt eftersom vi blev sena. Vi kom förvisso bara såpass lite försent att det inte märktes men (!!!) fanns alltså ingen tid att köpa nåt till dom. Får göra avgjutning av lillemans händer. Tror att dom vill ha det. Vi får se!

Grön måndag på er!!


Med rappliga steg...

...tog vi oss hela vägen till lekparken!

Tog med mig lilleman till lekparken. Eller tog med och tog med... Han fick allt gå själv med hjälp av sin gåvagn. Bra träning och det var lite smårappligt emellanåt men gick väldigt bra ändå.

Vi har tidigare aldrig lekt i denna lekpark och det är faktiskt den som ligger närmast oss. Den som egentligen är menad för oss. Men (!!!) har inte direkt tänkt på att den fanns där tidigare. Låg kanske för nära?! Vi brukar gå en bit bort till en annan lekpark men ja, bra att det finns en bra lekplats även här.

Behöver handla. Det har sinat på vardagliga matvaror. Får bege oss till affären sen när min sambo kommer hem.

Kastar in lite bilder som kompensation för det bleka blogginlägget!!

- Roligt att snurra... -

- ...och gunga tills... -


- ...det var dags att gå hem igen. - 
 

Storleken HAR betydelse!!

Visst har storleken betydelse! Det är dom riktigt små som kan det bäst! Det är nämligen bara dom riktigt små som faktiskt är söta! Eller hur!! Kolla in själv...

Visst är det bara dom riktigt små skorna som är sådär jättesöta! En stor biffig sko känns inte alls lika charmig. Inte ens i närheten!


Dessa skor fick Kristian av en polare i Karlstad. Han kunde tyvärr inte vara med på födelsedopskalaset så han skickade upp paketet till en annan vän som lämnade över det till oss i lördags. Kan ju säga att det passade alldeles utmärkt att ha dessa skor nu på alla kalas som varit i helgen.

Det är alldeles för tidigt!!!

Ligger i sängen, Kristian väckte mig, ville ha lella. Har på ganska kort tid väckt mig några gånger nu så nu känner jag mig vaken. Suck!

Man fick en timme extra i natt, till vilken nytta då liksom?! Suck igen!

Hade en jättetrevlig dag och kväll igår. Blev inget bloggande, fanns ingen tid till det helt enkelt.
Städade under förmiddan, fick besök, bjöd på kaffe, var på dop, såg den lille killen bli döpt till Damien, fick sen kaffe med smörgåstårta, sjukt gott! Gick hem gjorde oss i ordning för utgång, tog ett glas vin, min sambos föräldrar kom och passade lilleman, åkte in till centrum och fick ett bord, beställde hamburgare som var jättegod! Ölade och drinkade! Fick samtal hemifrån, shit! Var nåt fel? Falskt alarm! Dom ville bara veta om man kunde få svensk text på filmen, det kunde man!

Verkligen supertrevlig heldag!!

Kristian var så fin på dopet. Hade finbyxor, vit skjorta och slips. Han fick ett par supercoola Lacoste-skor av en vän som han hade på sig.

Nej klockan är mycket eller lite, beror på hur man ser på saken. Ska försöka somna igen! Natti-morgon!

ABBAslakt i fyrtakt!!

Det är Idol på tv.. Alltså jag är inte den som brukar klaga men vad i helvete har Lars E att göra där? Nu brukar jag inte kolla på idol (nej det är sant! brukar alltså inte kolla på idol) men såg att det började och blev nyfiken. Satt i ett annat rum men hörde ljudet och var bara tvungen att kolla vad det var för IDIOT som dödade katten!! Så illa lät det. Hur brukar Lars E låta? Hur kan han vara kvar?

Okej nog sagt om det... helgen är alldeles för kort för att störa sig på en sån sak!

Saker att se fram emot under helgen...
Dop i morgon.. Okej jag känner dom inte personligen utan det är min sambos släktingar. Antar att det blir tårta ialla fall. hehe
I morgon kväll ska jag och min sambo ut och äta. Det blir ett ställe här i väsby. Hennes föräldrar sitter barnvakt.. Lovely!
 På söndag är vi bjudna på middag i jourfamiljen. Skulle verkligen vilja hinna med det! Vi ska nämligen även på födelsedagskalas på söndag. Hoppas hoppas!!

Visst låter det som en helg att gå upp i vikt!! Obligatorisk tårta på både lördag och söndag!!

Shoppade lite grejer förut. Bl.a reflexer. Kommer att kännas betydligt säkrare nu att gå promenader om kvällarna. Det har ju blivit nattsvart ute kvällstid.

Slutligen...

NÄR (???) behöver man egentligen en nageltång på nyckelknippan??? Kan inte förstå det! Hur stora nagenproblem har man inte då egentligen??? Såg nämligen detta redskap på Clas Ohlson förut. Såg det liksom i farten när jag passerade men var absolut tvungen att stanna för att se om jag verkligen såg rätt. Det gjorde jag!
Om man ALLTID måste ha med sig en nagelknipsare så skulle jag söka hjälp. Vad kallas egentligen ett sånt problem? Hmmm

Jag har ett problem!!

Helgen är här. Min sambo ska in till stan och träffa tjejpolare. Det blir med andra ord ja och lilleman själv här hemma idag & ikväll. Jag ska åka in till centrum här och köpa reflexer till mig, barnvagnen och sist och till storleken minst - Kristian!

Det är ju riktigt mörkt om kvällarna nu och det känns inget bra att inte tydligt synas när man är ute och går.

När det gäller min son så går säkerheten i första hand, så är det bara!

Jag har ett problem!!

Det finns en sorts spanske godis som jag inte har sett någon annan stans än i spanien, nämligen El Almendro. Det är jättegott och jag kan typ aldrig sluta att äta det när jag får dessa götta-bitar. Min mamma brukar köpa dessa åt mig när hon är i spanien. Jag har hållt mig ett tag att öppna den tills igår, då vi år (framförallt jag) tills allt var borta. Så nu är den borta och jag har bara den tomma aksen kvar som en retlig liten sak som innehäll nåt underbart gott.

Varför i %"#¤%"# (läs helvete) finns inte dessa här i sverige?? Iof så är det ju bra på ett sätt. Det är nog allt annat än nyttigt. Brukar ju vara så med riktigt goda saker. Hade jag kunnat kontrollera mig att inte ständigt äta det om det fanns tillgängligt typ jämt? Hmmm

Hoppar över frukosten idag och går direkt på lunch. En såkallad brunch!

Lika bra om man sen ska bege sig in till centrum när El Kid'o vaknar!

Cheers!

Jippiiiiiiiiiiiiiiiiie!!

Jag är såå glaaad! Vi har ju börjat introducera mjölkbaserade produkter i Kristians kost. Han visade ju tecken på att eventuellt vara allergisk mot mjölk som liten. Efter att i smygande tempo ha lagt till mer och mer kost innehållande mjölk vågar jag nu äntligen tro att min lille son faktiskt inte är allergisk mot mjölk.

Det är kanske aningen för tidigt att kasta på ytterligare ett vedträ på brasan men hoppet om det har växt betydligt. Weee!!

Det kanske låter som nåt mindre problem men nej! Det underlättar väldigt mycket om han faktiskt inte är allergisk. Håller mina tummar så hårt att dom smalnar!

En kanske lite mindre braig grej då.. Han har börjat intressera sig väldigt mycket på ALLA knappar & rattar här hemma. Hur lång tid tror ni egentligen att det tar för honom att byta från 40° till 90°?? Tro mig, det gick blixtsnabbt!! Så fort att det var väldigt nära att jag inte hann se det, men det gjorde jag. Ändrade tillbaka till 40° igen. Close one!!

"Bara" 69 dagar kvar!!

Har insett en sak... Nu som förälder blir ju nyårsfirandet inte riktigt samma som det tidigare har varit. Attans! Det som alltid brukar vara så kul på nyår. Visst det går väl såklart att påbörja året lite lugnare och så men ack så kul det har varit förr om åren på nyår!

Vet inte hur vi ska göra vid jul heller i år. Ett förslag från min sambo var att vi firar julafton hos hennes föräldrar och åker sen till Karlstad där mina föräldrar, syster, släkt & många vänner väntar.  Det är ju ett sånt där hygglo-år där man kan vara ledig riktigt länge runt jul & nyår. Jag kommer ju att vara pappaledig i all ordning men min sambo kommer även hon att kunna vara ledig länge då. Sweet!

Hmmm hör det till föräldralivet att REDAN NU (!!!) börja tänka på jul & nyår? Måste man vara så mycket frammåt i planeringen? Jag skyller på min sambo, det är hon som älskar att planera. Själv var jag mer av en gör-vad-som-verkar-kul-för-stunden impulsiv person innan jag gängade ihop mig med henne. Något som inte var helt uppskattat från hennes sida många gånger. hehe

Nyår nyår nyår....

Jag ska ju tillbaka till jobblivet igen efter nyår. Ska bli spännande. Har ju varit ifrån jobblivet länge nu. Känns nästen som man är arbetslös även om man har fullt upp om dagarna. Märklig känsla men otroligt kul att vara med Kristian om dagarna och se hans framsteg, leka & busa!

Det lustiga är att jag har varit borta längre från jobbet än vad jag har jobbat där. Jag saknar mycket med jobbet. Kollegorna, det sociala, träningen och framförallt gemenskapen!! Vi har ju ett reko gym på jobbet där jag brukade träna lunchpass. Perfekt med närheten och allt. Man kunde inte skylla på att man "inte hade tid" egentligen. Bra att vi var några stycken som peppade varann dessutom. Saknaden är stor. Det tråkiga är att det kanske måste flyttas eller ännu värre - tas bort! Detta bara för att jag kommer tillbaka. Vi behöver tydligen utrymmet för att bygga ut den avdelning jag jobbar på. Hmmm
Hoppas det finns någon bra lösning på det där! Jag vill ju självklart ha gymet kvar precis där det ligger!!

"Bara 69 dagar kvar... till årets slut... Hur ska vi hinna???

INTERNATIONELLA CAPSLOCKDAGEN!!

DET ÄR SANT!! IDAG DEN 22 OKTOBER ÄR DET BÅDE DEN INTERNATIONELLA CAPSLOCK-DAGEN SAMT INTERNATIONELLA STAMNINGSDAGEN!! ENLIGT WIKIPEDIA IALLA FALL OCH DET SOM STÅR DÄR MÅSTE VÄL NÄSTINTILL ANSES VARA SANT VÄL?! KÄLLA

SKRIVER DÄRFÖR DETTA INLÄGG MED CAPSLOCK AKTIVERAD OCH HOPPAS DÄRMED ATT JAG INTE TRAMPAR PÅ NÅGRA TÅR! VARFÖR JAG SKRIVER SÅ ÄR ATT JAG EN GÅNG FÖR NÅGRA ÅR SEN NÄR MAN CHATTADE BETYDLIGT MER ÄN VAD MAN GÖR IDAG, BLEV TILLRÄTTAVISAD AV EN MODERATOR PÅ CHATSIDAN ATT JAG INTE SKULLE "SKRIKA ÅT ANDRA". jAG FÖRSTOD FÖRST INTE VAD HAN MENADE OCH HAN VARNADE MIG ATT HAN SKULLE BANNA MIG FRÅN STÄLLET OM JAG INTE VAR LUGNARE.. JAG FATTADE INGENTING!! JAG SKREV VÄL INGET AGGRESIVT ALLS!! JAG HADE DOCK RÅKAT KOMMA ÅT CAPSLOCK OCH SKREV DÄRMED ENBART MED STORA BOKSTÄVER OCH DET ANSÅGS VARA SAMMA SAK SOM ATT SKRIKA NÅGON RAKT I ANSIKTET. URSÄKTA MIG DÅ! JAG LOVADE ATT "HÅLLA TYST" OCH SKREV MED SÅ SMÅ BOKSTÄVER SOM MÖJLIGT.

USCH DET ÄR JOBBIGT ATT LÄSA ENBART VERSALER, TROR JAG ÖVERGÅR TILL små bokstäver igen ÄVEN om det är internationella CAPSLOCK-dagen. Förlåt förlåt!!

Varför behövs en dag som internationella CAPSLOCK-dagen?! Det finns fortfarande otroligt mycket konstiga saker där ute som gång på gång överraskar en! Vad blir det härnäst? Internationella fisdagen? Mindre trevligt kanske? Internationella ovänsdagen? Internationella bankrånardagen??

Var vid båten förut.
Ja igen! hehe Det behövdes fixas lite småsaker igen och jag passade på att ta det nu när jag hade tillgång till bilen och det faktiskt gick att se vad man gjorde. Kvällarna har blivit så mörka så fort.. SUCK!

Det var en rätt läskig sak som hände. Jag kom på motorvägen och tog avfarten till kungsängen och det kom en bil från det håll jag skulle mot. Han stannade till så jag körde ut och åt det håll jag skulle. Hur han missade att det var en enkelriktad avfartsled från motorvägen begriper jag inte men jag såg i backspegeln hur han körde ner på avfarten jag kom ifrån. Det fanns tydliga skyltar! Han hejdade sig och tog sen fart ner. Det var det sista jag såg i min backspegel. Shit!! Jag hade nu kommit såpass långt bort att jag inte kunde göra nåt. Hoppas att han inte orsakade någon trafikfara eller ännu värre... olycka!! Hur fick han sitt körkort egentligen?!


Det är jag och lilleman!!

Min sambo har nåt möte idag. Hon skulle hålla nåt föredrag någonstans inne i stan. Sen var det planerat middag så det är med andra ord ingen gemensam middag ikväll utan det blir jag och El Kid'o.

Om man skulle slå till stort och göra nåt riktigt festligt bara för det? Typ nån hjortstek som man tillagar 4 timmar i ugnen på svag värme och råstekt potatis med hemmagjord gräddsås och rårörda lingon? Vore inte helt fel va? Men (!!!) Så otroligt onödigt om det bara är till en själv, eller hur!!

Får bli nåt enklare - betydligt enklare!

Har min sambos bil att nyttja. Tar nog en tur till båten. Passar på att åka dit när det inte är så förbannat mörkt ute som det numera är om kvällarna. Igår fick jag tända flera värmeljus som jag hade i båten för att kunna se vad jag höll på med. Visst det var mysigt men det var absolut inte vad jag var ute efter.

Den som skrattar förbränner mer kalorier än den som surar! SMILE!


Åter igen... 2648 kalorier kan inte ha fel...

...PIZZA ÄR GOTT!!

Hittade ett sånt där riktigt guldställe igår när det gäller skräpmat. Ja inte vilken skräpmat som helst utan PIZZA och allt därtill som kan finnas i dessa kalorirestauranger. Men det var verkligen supergott där. Stoooora pizzor med. Minst 50cm i diameter! Petta plejs låg längs vägen hem från vår bår i Kungsängen. Underbart! Bra att ha såna där riktiga kuldkorn i ärmen ibland.

Pizzorna var så stora att vi hade en suck att få i oss hela. Så vi bad om en karton att stoppa kvarvarande götta i. Det var såpass mycket att det inte ens kändes genant att be om det.. Men egentligen. Varför ska det kännas genant att inte vilja kasta mat?!

Varförbi min sambos jobb igår för att samåka med henne till båten. Hon fick med stolthet visa upp lilleman för arbetskollegorna. Ja han passade såklart på att sova undertiden men vaknade sen precis innan det var dags att åka. hehe Han var lugn och sådär charmerande som få kan vara!

Vi passade på att göra ett blöjbyte på honom och han passade på att kissa utan blöja. TYPISKT! Det brukar han faktiskt aldrig göra men NU passade han på. Ja ja, Holy water!! haha

Det var fel på nåt pendeltåg in mot stan så resan tog drygt 20 minuter extra. Kul.. NOT!

Skulle ha åkt till öppna förskolan innan besöket på min sambos jobb. Återigen kom bussen för tidigt. Det är verkligen irriterande när bussen kommer för tidigt och inte väntar in!!  Speciellt när den är drygt 5 minuter för tidig. Det kommer ju folk senare som får stå och vänta på en redan förbipasserad buss!!

Det är faktiskt mer irriterande med en för tidig buss än en försenad. En försenad är vardagsmat - nåt man typ förutsätter. Men en förtidig!! Suck!

Ja det var gårdagen baklänges i korthet, ska nu försöka köra resterande av denna framlänges!  

Bjuder på...

...lite bilder!!

Bjuder på lite bilder som jag knäppt med mobben i olika situationer! Dom har inget samband sinsemellan utan är bara slumpmässigt tagna...

Den första är på ett hus som var till salu. Det är nog i minsta laget för oss och det ser ut att vara aningen dragit utan riktiga fönster!


Nästa bild är tagen i en leksaksaffär. Det var nån leksaks-motorcykel som man kunde åka på. Av killen på bilden att avgöra verkar den inte vara speciellt trevlig. Killen ser ju allt annat än glad ut!!


Den tredje bilden togs i entrén till samma leksaksaffär. Det fanns ett riktigt sommarset som var lagom i storlek åt lilleman. Synd bara att det inte är sommar längre!!

Den fjärde bilden var lite smårolig. Det var en reklamskylt som hade hängt sig. Sånt som händer naturligtvis men var ändå värd att tas en bild av...


Sist och kanske minst är en bild på några svampar bara. Varken mer eller mindre!


Ladda upp din energi...

...genom näsan!!

Såg ett program på tv'n förut om meditation osv. Det var en modell som nu även lärde ut olika former av yoga och förklarade att näsan även fungerade som ett batteri. Att den vänstra näsborren var som minuspolen på batteriet, dvs om man enbart andades in genom den (alltså höll för den högra näsborren) så blev man tröttare. Om man däremot andades in genom enbart den högra så blev man piggare. Intressant!!

Hon garanterade att om man hade problem med att sova och andades in genom enbart den vänstra näsborren ett par minuter så skulle man inte ha några problem att sova.

Om detta fungerar så är det ju verkligen till en stor hjälp då jag många gånger har haft problem att bli trött på kvällarna.

Bättre upp om lilleman inte kan sova så kanske man bara kan hålla för den högra näsborren på honom för att få honom att sova... hehe NEJ!! Klart att jag inte ska göra det på honom! Om han inte kan sova så beror det ju självklart på något så inget hokus-pokus på honom!!

Vi ska in till öppna förskolan sen efter lunchen. vi blir nog där några timmar och leker av oss lite för att sen åka till min sambos jobb och möta upp henne. Vi ska till båten när hon har slutat jobba för att täcka för den sista biten inför vintern. Skönt att få det helt klart!

Kanske blir att gå omkring lite i shoppingcentret som finns nära hennes jobb innan? Beror på när vi kommer dit.

Fullspäckad dag med andra ord...

En smarrig salladsdressing!!

En salladsdressing med mersmak!!

Fick en förfrågan på min salladsdressing och här kommer den... Grejen med denna dressing är att jag inte har några mått på mängder. Jag experimenterar alltid ihop den och vet vilken smak jag är ute efter. Sen beror det lite på hur stor sallad man gör för att blanda rätt mängder. Men (!!!) smaka av under tiden man blandrar ihop för att själv avgöra vad man är ute efter. Denna dressing brukar ALLTID bli lyckad.


- Några av ingredienserna -

Man fuskar lite och tar två påsar salladsdressing från Knorr. En påse Italiensk och en påse Örtagård. (Säljes som 3 pack i dom flesta matbutikerna).

Man häller ner dom i det kärl man vill blanda allt i.

Man tillsätter ca 6 msk vatten och samma mängd olivolja.

Man tillsätter några nypor flingsalt och en glad portion grovmalen svartpeppar.

Rör ihop allt och tillsätt sen en skvätt stark senap. Gärna nån grovkornig sådan.

Krydda till det extra med två specialkryddor som finns lite här och där.

Santa Maria's Chili Explosion och Forest Blend fungerar finfint till denna dressing. Var inte blyga med att krydda på. Om man nu gillar att det blir lite drag i dressingen alltså!

Man kan dessutom tillsätta färska örter som timjan eller andra lämpliga växter. Man kan självklart ha i timjan från kryddburk med.

Dessutom kan man ha i pressad vitlök. Det kan vara lite overkill men ibland känns det som en vinnare att ta med.


- Den färdiga dressingen -

Om ni vågar er på denna blandning så berätta gärna för mig sen vad ni tyckte om den.

Nu till dagens sammanfattning...

Åkte in till öppna förskolan. Lillkillen fick leka av sig lite. Han klämde sig in bland tre andra barn som stod vid tangentborden. Det finns två stycken som barnen får leka med. Han slog och slog på dom. Jag fick hejda honom för att tangenterna inte skulle flyga all världens väg.

Gipsavgjutningarna var färdiga så vi fick med oss dom. Det blev riktigt bra. Plåtar dom när dom hänger på plats så får ni se resultatet då.

Bråkade med TV-datorn. Den fick ju nåt virus som jag sen till slut fick bort. Efteråt gick datorn väldigt segt även om själva viruset var borta. Bråkade med lite rensningar och dylikt utan resultat och kom sen på att jag hade ändrat lite på klockningen. Misstänkte att det kunde varit den som spökade och visst var det så. Klockade ner igen till vad jag hade förut och tadaaa!! Datorn gick bra igen. Puh! Hade verkligen ingen lust att göra en ominstallation av datorn.

Min sambo bakade en jättegod limpa. Eller limpa vet jag inte om man ska kalla detta. Detta var nåt betydligt större. Som degen jäste!! Woohooo!!
Men gott blev det. Supergott... Luftigt och smakrikt! Att hon upptäckte att hon råkat använda dubbel sats jäst gjorde ingenting alls. Det blev verkligen jättebra. Får bli dubbelt av det även nästa gång för varför chansa på sämre resultat när detta blev en sån succé?!


- Denna limpa hade egen puls! Så stor var den!! -

Åt enkel middag idag. Färdig soppa från Felix. Gulashsoppa med turkisk yoghurt. Supergott!! Gårdagens middag var lite lyxigare dock.. Hemmagjorda hamburgare med klyftpotatis.. Nåja, man kan inte äta sånt varje dag!!

Avslutar med en höstbild tagen på baksidan för några dagar sen.


- Så mycket färg att allt annat kändes svartvitt -



Dom skickade in en söt tjej...

...för att förhandla om priset! Dom hoppades väl att detta skulle göra susen i hopp om att få varan för minsta möjliga peng.

Detta är en historia från mitt liv som säljare i en musikaffär. Jag var runt 20 när det hände...

Det kom in tre personer i musikaffären, två killar och en tjej. Jag lät dem först spana runt bland musikprylarna och sen gick jag fram för att fråga om jag kunde hjälpa dom. Jodå dom var intresserade av någon musikgrej som jag idag inte ens minns vad det var. Det var den ena killen som till en början skötte snacket. Han förklarade vad dom var ute efter och jag visade upp vad vi hade att välja på och det var just någonting som dom fastnade för. Minns som sagt inte ens vad det varför grej.

Nu var det tjejens tur att göra sin grej, vad jag snart förstod varför hon var med. Hon började jätteöppet flirta med mig och kallade mig det ena med det andra gulliga osv och sa att dom ville ha bästa tänkbara pris. Självklart ja jag, jag ska se vad jag kan göra för superpris åt er. Jag gjorde vad jag kunde på priset men det dög inte lls åt dom. Tjejen fortsatte: "Men kom igen raring, det är väl klart att du kan ge oss bättre pris än så!!" Hon blinkade med ena ögat och log med hela kroppen.
Jag förklarade att det faktiskt var det bästa pris jag kunde ge. Att det inte var försvarbart för mig att sälja varan till ett lägre pris än vad jag erbjöd.
Tjejen charmade till sig ytterligare mer så det nästan blev onaturligt och menade att man ALLTID kunde göra bättre priser. Att det inte kunde finnas några hinder.

Jag höll inte med och beklagade att det inte var så som hon sa i detta fallet.

Jag minns nu inte helt klart men jag tror att dom köpte varan för det pris jag erbjöd ocg lämnade sen butiken.

Det gick några dagar och det blev helg. Jag var ute och festade med några kompisar och när uteställena hade stängt var det kurr-kurr i magen och ett besök till McDonalds väntade.

Vem såg jag inte i kassan om inte den söta tjejen!!! BINGO! Tänkte jag...
Jag ställde mig glädjeligen i den kö som ledde fram till henne. Nu hade jag min stora chans. NEJ INTE TILL ATT BJUDA UT HENNE, utan att pruta! Hur billig kunde mitt hamburgermeal bli?? "man kunde ju ALLTID göra bättre priser!!"

Det blev min tur och jag sken upp framför henne, kopplade på min charm och gjorde min beställning. Jag märkte att hon kände igen mig. När min mat kom och det var dags för mig att göra betalningen så förklarade jag att jag självklart ville ha bästa tänkbara rabatt. Hopn skruvade på sig och förklarade att det inte var möjligt. Jo men självklart vill jag ha rabatt sa jag. "Det kan ju inte finnas några hinder" för rabatt förklarade jag. Det sa hon ju själv för bara några dagar sen.
Hon blev helt tyst och såg väldigt generad ut. Hon beklagade och jag bara log och njöt av ögonblicket. Sen sa jag: "Du ser, ibland är det inte så lätt att göra saker bara för att andra säger det". Jag betalade såklart fullt pris och det var slutet på den historien.

Kan ju säga att det var så underbart skönt att "Ge igen" med samma mynt.
 
Hämnden är verkligen ljuv!!

Let's make lööööv!!

Slutspurten denna söndagskväll! Har varit ute mestadels av dagen. Det var varit härligt i solen. Lämnade bort lilleman till min sambos föräldrar som fick passa honom nästintill hela dagen. Från kl 10.30 - strax efter 16.30. Allt hade gått jättebra och framförallt underlättade detta för oss när vi skulle bygga ställningen för presenningen som nu täcker och skyddar  vår båt.

Vi var förbi båten igår för att mäta lite inför dagens byggande. När vi kom igång med byggandet så insåg jag att det fanns en mycket enklare lösning på ställningen. Vi gjorde p ådet enklare stättet istället för det krånliga såklart. Smarty me! :)

Jag hade verkligen inte kunnat drömma om att det skulle ta så lång tid dock. Verkligen tur att vi inte hade El Kid'o att underhålla samtidigt som vi byggde!! Vi hade nog byggt fortfarande då antar jag.

Nu är allt på plats ialla fall.. Ja nästintill. Det fattades lite presenning baktill så vi ska köpa en liten bit att täcka upp med där. Sen är allt precis som det ska! SKÖNT!!

Hade ett litet lövkrig nmed sambon förut. Jätteskoj! Det började med att hon kastade lövhögar på mig några gånger. Jag kontrade med att sparka till en hög precis när hon böjde sig fram varpå hon fick en riktig lövdusch i fejjan. Otroligt bra träff & roligt! haha Hon jagade mig en bit men ja, långa ben springer längre steg kan man säga.

Mötte sen upp min sambos föräldrar som var ute på promenad med Kristian. Kul att se honom igen efter alla timmars separation. Han verkade lite smått blyg först och ville inte direkt titta på mig. Han ville väl inte visa hur glad han var över att se mig?! hehe

Kristian sov oroligt natten till idag. Vaknade flera gånger och det var en riktigt jobbig natt. Hade vi inte matat honom tillräckligt? Var det inte DET som var tricket? Hmmm Det är ju mycket sånt kan bero på. Varför kunde det inte bara ha funnits EN anledning? Hade ju varit så mycket enklare! Ja ja, bara att insé att det inte finns några genvägar med barn! Tur det!

Det har varit en bra söndag. Låt oss nu få en bra måndag i morgon!

Fick främmat på besök!!

Vi hade lite gäster på besök ikväll. En barndomskamrat med hans japanska flickvän. Vi hade verkligen en trevlig kväll med kycklingpaj som vi alla hjälptes åt att göra med ris, sallad & vita viner. Fel?? Nej knappast va!!

Innan idag var vi förbi båten, måttade lite inför ställningsbygget med pressänningen som ska täcka båten mot snön i vinter. Åkte till bauhaus och köpta virke för ställningen och dumpade sen av det vid båten igen. Skönt nu är allt material på plats. Vi lånade min sambos föräldrars bil för att få plats med allt virke i bilen. En kombi är trots allt en kombi!

Dom ska dessutom passa lilleman i morgon några timmar så vi kan bygga ihop ställningen utan avbrott från en uttråkad Kristian. Man vet ju aldrig. Lika bra att slippa bekymra sig för det när man ska bygga ihop spektaklet!

Har fått in min sambo på nåt som jag själv tycker är rätt kul för tillfället. Need 4 Speed. Ja bilspelet. Kör det på tv'n och här snackar vi skön fartkänsla. Vi tävlar gemensamt och det är riktiga kamper och pulsen höjs riktigt när man blir jagad av måååånga polisbilar, inklusive helikopter. Det gäller att komma undan och kosta så mycket som möjligt för staden. Riktigt riktigt roligt!!

Hon sitter och spelar nu i skrivande stund faktiskt. Det som är så bra med det är att hon gillar att spela! Att vi båda kan sitta och spela spel är ju toppen!

Vi har även dumpat båtmotorn och våra två bilbatterier hos min sambos farfar. Hygglo-pygglo att vi får ha dom där. Underlättar oerhört eftersom det är i en varmkällare. Nu slipper vi konservera motorn inför en ev kall vinter. Nu behöver vi inte göra nåt direkt. Sweeet!
Blev bjudna på kaffe och bullat. Själva hade vi med lite bakverk som finns kvar sen dopet. Mycket kalorier och smaskiga bakverk intogs och ack så gott!!

Det har varit en riktigt bra dag och jag ser fram emot en minst lika bra dag i morgon.

Take care ya all!!

Vi fick oväntat besök av...

...inte mindre än blivande prinsen!

Min sambo kom hem och hade sällskap väntandes på sig utanför. Det kanske var den blivande prinsen?! Vi lär inte få reda på det denna gång men vem vet? Han kanske söker ett hem här omkring, det verkade ju lite som det.


- Blivande prinsen? -

Min sambo stack till stallet nu och om någon dryg timma så ska vi nog ta och börja med middagen. Det är helg! Underbart!

Happy friday åter igen!

Det luktar koskit i hagen!!

Det sket sig totalt!! Visst är det irriterande när man är ute i god tid men ändå missar p.g.a att bussjäveln är tidig!! Missade första bussen in till centrum och det var mitt egna fel. Var lite väl optimistisk att hinna med den bussen men sen en halvtimme senare när jag hade många minuter till godo ser jag till min besvikelse att bussen passerar utanför. Nu skulle jag ju "missa" även den bussen. Det skulle nu bli alldeles för kort tid på öppna förskolan så jag valde bort det helt och tog en långpromenad istället.

Hälften vunnet - allting gott!
Solen gjorde oss sällskap lite till och från och när den gjorde det var det underbart skönt! Det blev ganska kyligt direkt den försvann dock. Tod den där promenaden jag gjorde förra veckan förbi Marabou fast valde att gå sträckan baklänges istället. El Kid'o fick gunga av sig i likparken som vi passerade. Han fick även åka den roliga rutchkanan.

Tjurarna var ute i hagen. En riktigt ståtlig tjur som ställde sig upp när vi kom. Kameran togs fram och plåtade den stora besten. En lilltjur bakom stortjuren passade på att släppa lite dynga i hagen. Gödsel för vissa - bajs för andra!


- Spännande att se tjurarna -


- Den ståtliga tjuren -


- Beviset på att det är en tjur -

Handlade på vägen hem, det blir biff till middag sen med potatisgratäng och vitlöksbea. Mumma!

Bundis med Clas Ohlson!

Det är fredag, jag är sugen på vin. Ja inte direkt precis i skrivande stund kanske utan senare ikväll. Det ska bli nåt i köttväg med potatisgratäng fullmatad med vitlök och nån passande sås och en lyxsallad sådär krispig & fylld med götta som jag är så bra på. Tricket är nog min dressing till salladen, den är (om jag får säga det själv) superduperNjuter med stort N!

Det är snart dags för lillemans morgonvila och sen bär det av, tro det eller ej, till öppna förskolan. Ja IGEN! Det är ju kul där för Kristian. Han får träffa andra barn och det är bra övning inför dagis.

Måste pinsamt nog förbi Clas Ohlson igen. Pinsamt?! Ja för det känns som om jag är där varje dag. Snart måste jag väl gå fram och presentera mig för personalen. SUCK! Behöver lite prytsar inför helgen då vi ska fixa med båten.

Dags för min frulle nu!

Happy Friday!

Fick gipsa både händer & fötter!!!

Nej olyckan har inte varit framme! Vi har varit på öppna förskolan! Just som jag skulle skriva ett blogginlägg förut insåg jag hur mycket klockan var och fick kasta på oss ytterkläder och springa ut till bussen. Vi hann! Men det blev inget inlägg.

Köpte lite ramar på Clas Ohlson. Ett set med 4 ramar i samma snygga tjocka ram-stil men olika storlekar som jag köpte plus en större ram som också den var snygg. Gillar när det är lite tjocklek i det på nåt sätt.
Skulle ju göra gipsavgjutningar av Kristians händer & fötter och så blev det. Han var såå duktig! Förskolefröken påpekade att han verkligen var så lugn och duktig att göra avtrycken. Bra blev det med! Jag skrev ner Kristian 1 år på den ena tavlan som blev utstickande av gips.


- Avgjutningen innan gipset smetades ut -

Det var ganska mycket folk när vi kom till öppna förskolan men en efter en droppade av inom bara loppet av ca 30 minuter. Till slut var det bara vi plus 3 till där. Lugnt och skönt!


- Världens sötaste!! -

Det fanns en maskeradlåda så jag testade lite olika hattar på lilleman. Vet inte vilken som passade bäst riktigt men en sak vet jag, det var inte princesshatten som var vackrast på honom!!


- Blivande byggarbetare? -


- Eller en sjökapten kanske? -


- Nej ingen princessa!! -


Visst är han fin min lilla guldklimp! Pappas älskling!!

Lekte här hemma under förmiddan. Kameran fanns framme så det togs lite bilder! Ska försöka bli bättre på att ta bilder igen. Förr så tog jag ju ett antal varje dag. Ska verkligen försöka för visst är det roligare med bilder i bloggen och inte bara text.


- Tja farsan, jag har mat på näsan! -


- Gott att bita i saker -


LOVE YA ALL!

Idag känner jag mig...

...totalt utvilad!!

Jag testade att ge lilleman ett mål mat istället för bara fruktpuré vid 16-tiden vilket resulterade i att han fick i sig mer mat. Han har inte vaknat i natt och varit hungrig. Kan det ha berott på detta? Vi har ju pratat med dietist som konstaterat att Kristian får i sig vad han behöver. Men att han är väldigt aktiv och därmed bränner väldigt mycket såklart. Kan kanske behöver äta mer då?! Natten till idag var så underbart skön. Vaknade inget alls! Kristian sov gott & så även min sambo. SWEEET!!

Ska absolut testa att ge honom mer mat och hoppas därmed att El Kid'o kan börja sova hela nätter. Jag vågar såklart inte hoppa upp och dra i kosvansen riktigt än men detta kan helt klart vara nåt i rätt väg!

Jag känner riktigt hur det pirrar inom mig. Tänk om man kan börja sova om nätterna. Fattar ni ens vilken underbar känsla det är att bara ens tänka tanken på det?

Pirr pirr!!

Kisspaus i rusningstrafik!

Åkte in till Väsby centrum förut. Skulle ta med Kristian till öppna förskolan.
När jag stod och väntade på bussen såg jag den komma men (!!!) stanna till vid skogsdungen med varningsljuset på. Jag såg allt ganska klart och tydligt eftersom det är en ganska öppen väg.
Ut kommer busschauffören i ilfart med bara ett mål i sikte, det tätbevuxna buskaget i skogsdungen. Jag kan inte svära på det men om han inte stannade till där för att kissa så får ni kalla mig för Tant Olga i en månad! Bevis på att han gjorde nåt annat för att få kalla mig detta namn är dock ett krav!
Jag såg att busschauffören aldrig tvättade sina händer efter sitt besök och var därmed tacksam att jag inte behövde ta i hand med honom.

Tog vägen förbi Clas Ohlson för att köpa en ram till fot- & hand-avgjutning men blev lite osäker på hur tjock ramen skulle vara så jag hoppade över det för att kolla det tills i morgon istället.

Det var ganska lite folk på öppna förskolan idag. Ganska skönt att det inte var så hektiskt som det varit dom senaste gångerna. Det var inte barn & föräldrar överallt, det var inget konstant öronbedövande barnskrik, det var riktigt behaglig stämning. Barn lekte med varann och Kristian hittade en kille som visade sig vara exakt en vecka äldra än honom. Dom kröp båda ner i en stor soff-grej och tog med sig lite leksaker som dom turades om att leka med.

I morgon får det bli att göra avgjutningarna. Man vill ju att händerna ska vara små när man gör såna här avgjutningar. Mycket gulligare så.


En sak jag verkligen hatar...

...är sömnlöshet!!
I natt ville lilleman absolut inte sova. Han vaknade konstant hela natten och jag visste inte vad jag skulle ta mig till. Jag provade med allt, ja det kändes som det ialla fall. Han hade inte feber, han ville inte äta, han ville ingenting!

Jag tog honom till min & min sambos säng så han fick ligga där. Det var lite bättre men han ville inte ligga still. Att han var trött märktes men varför ville han inte sova? Ja allt man undrar över får man inte alltid svar på.

Det måste bli ändring på hans nattliga betéende. Han ska inte behöva ligga och sova med nappflaskan hela natten. Han ska inte behöva äta under natten, han får ju i sig tillräckligt om dagarna. 'Lellaflaskan' under natten består till 99% vatten, endast lite 'lellapulver' tas i för smakens skull.  Ibland funkar det med enbart vatten men oftast vill han ha den där 'lellasmaken'.

Håller på att bli som tokig! Måste få fler timmars sammanhängande sömn. Små stumpar av sömn genom natten räcker inte. Sen att man under tiden man somnar ligger på helspänn med tanken: somnar han nu? hjälper inte på nåt sätt!

Idag ska vi gå till öppna förskolan tänkte jag. Han ska få leka av sig lite med andra barn och det är bra att han träffar andra barn mycket nu. Det blir sån stor förändring annars sen när han ska börja på dagis. Han är inte blyg för fem öre. Sist när vi var på BVC så var det en större kille där. Han kan ha varit 3 år kanske? Kristian kröp fram till honom och tittade på honom. Han lade märke till att den andre större killen stod upp. Jag såg hur han riktigt studerade honom.
Han ville ställa sig upp med och kröp alldeles intill den större killen och tog tag i hans ben för att ta stöd att ställa sig upp varpå den större killen började gråta. Han ville väl inte att Kristian skulle komma så nära förstod jag. FEGIS!

Dagens ord...

...Terapi

En av mina absoluta favoritsysslor vad det gäller terapi är att sätta sig vid ett piano och spela. Man drömmer sig bort på nåt sätt och man kommer på vad man ska spela i spelandets stund. Underbart!

Jag fick ett digitalpiano av farsan som han hade med sig upp nu när Kristian fyllde 1 år. Jag har kopplat in det och spelat några gånger sen dess. Älskar verkligen att spela!!

Jag har dessutom kopplat in det till datorn där jag har musikprogram så det kommer nog att bli en del låtskapande framöver för min del. Har längtat efter ett fullskaligt piano och nu har jag det - ÄNTLIGEN!

Andra sätt att ta lite egenterapi är ju bloggen. Att skriva är för mig även det terapi. Man väljer helt fritt vad man vill skriva och även här kan man drömma sig bort och framförallt gå igenom vad man har gjort. Det är ju sånt jag skriver om, saker jag gör tillsammans med min son.

Kristian och jag har haft det mysigt nu på morgonen. Han satt med mig och gosade i soffan. Vi var nog ganska slöa båda två för han var helnöjd med att sitta stilla hos mig. Om han hade varit piggare hade han velat krypa omkring på golvet.

Ser ut att bli fint väder idag...

Natten till idag tillbringade jag...

...i vardagsrumssoffan!!

Det var en riktig bumpig natt, natten till idag. Kristian ville inte riktigt sova och min sambo behövde sova så jag tog med honom ut till vardagsrummet och la oss i soffan istället. Han accepterade det efter ett tag. Innan vaknade han typ var 5:e minut och ställde sig upp och ville ha uppmärksamhet. Det har ju varit ganska intensivt för honom med mycket släkt & vänner dom senaste dagarna så det är kanske inte helt konstigt.

Vid 6-tiden när min sambo skulle gå upp kunde jag lägga mig i sängen igen. Jag hade förvisso somnat till i soffan så jag låg ju inte vaken hela natten även om det blev en hel del sömnlösa timmar.

Idag var det spruta som gällde hos BVC. Två stycken skulle tas och jag tyckte verkligen synd om lilleman innan sprutorna stacks in i benen på honom men det var inte så farligt. Blev ett litet pip bara när sprutorna tömdes på innehåll. Han var sååå duktig sååå!!

Vi har fortfarande inte lämnat tillbaka nycklarna till Klockargården som vi hyrde till kaffelokal efter dopet. Vi har lagt nycklarna i ett kuvert med sidenbanden till dopklänningen. Jag såg inte kuvertet i morse på köksbordet så jag antog bara att min sambo hade droppat det på vägen till jobbet. Det hade hon inte, det hade hamnat under morgontidningen som hon hade läst. Nåja, får bli att lämna det i morgon istället.

På nåt sätt ska det bli skönt att återgå till jobblivet igen. Det ska bli skönt att återgå till civilisationen och sällskapet man har med kollegorna. Det ska bli skönt att ha lite mer "frihet" att göra saker på nåt sätt. Vi tvättade här hemma förut och eftersom att jag "bara ska vara hemma" i morgon så får jag ta hand om tvätten som var klar efter filmen vi såg förut. Men det är väl så det är och ska va.

Jag vet inte riktigt vad jag och Kristian ska hitta på i morgon. Jag känner för att göra nåt annorlunda men vad?! Kanske göra en utflykt nånstans? Men vart? Förslag?

Tid finns det ju ganska gott om. Jag har bara ett krav på att ta mig till ställena - att jag ska kunna ta mig dit kommunalt! Annars är det inga direkta hinder på vad man kan göra. Help meee!!

Ps: För några dagar sen skrev jag att Kristian hade fått ett brev som jag inte visste vem avsändaren var. Att jag misstänkte att det var hans biologiska mamma kanske... Det var det inte. DS!

Gårdagen beskrivs bäst med tre ord...

...Succé!! Fest!! Stolthet!!

Det var som sagt min sons födelsedag igår. Han fick döpas samma dag och det var mycket folk som var med vid denna händelse. Vi som bara bjöd dom i vår omgivning här i sthlm, det är verkligen mååånga som står lilla-stora Kristian nära här. Underbart!

Allt gick jättebra! Vi gick upp runt kl 9 när Kristian vaknade. Det var ju hans dag rakt igenom så vi sjöng för honom och gav honom några presenter i vår säng. Han var glad och tyckte om när vi sjöng för honom. Det tycker han alltid om!

Han fick bada för att bli ren & fin inför den stora dagen!! Jag har sagt det förr och säger det igen.. Plask-plask!!!


- Plask-plask -

Sen var det frukost som gällde och sen satte vi kurs mot Klockargården, den festlokal vi hyrt för kaffe & diverse hemmabak efter dopet. Vi var ju typ 50 personer som skulle trängas i lokalen så det behövdes trollas lite för att göra detta möjligt. Lokalen var lämplig för 30-35 personer förklarade hon jag hyrde den av. Nåja! Det fick lösa sig...

Blev lite stressigt till själva dopet. Jag följde med farsan för att hämta Emma eftersom han inte hittade. Vi skulle ju vara i god tid till kyrkan för att göra Kristian iordning och allt. Nu började det bli riktigt bråttom. Emma kom med pendeln och vi tog sats mot kyrkan. Farsans Mercedes går som en klocka kan jag lugnt säga. Insåg att vi typ var sist! Skönt! Ingen annan att vänta på med andra ord. Halvskyndade oss in i kyrkan och bytte om på lilleman. Det fanns tid kvar och prästen hade ännu inte kommit till vårt samlingsrum så det var lugnt nu. Känns alltid lite pirrigt när man själv känner sig sen men ja...

Prästen kom och konstaterade att det inte var "bara några stycken" som han sa att vi hade sagt till honom. Eh! Nej vi blev visst ett lite större gäng hostade jag ur mig.

Prästen förklarade som hastigast hur vi skulle göra när vi gick in och sen började musiken och jag tog täten i ledet, bärandes på Kristian.

Ställde mig där jag trodde att jag skulle stå men blev lite tillrättavisad av min sambo som förstått bättre vart jag faktiskt skulle stå - bakom dopskålen. DUH!

Kyrkorgeln tystnade och prästen välkomnade alla och förklarade varför vi samlats just denna speciella dag osv...

Min syster läste ett litet stycke för oss alla och det gick jättebra även om hon själv efteråt sa att han var så nervös. Det var inget man tänkte på. Det fanns en sak som jag verkligen tänkte på mer. Att stå i samma ställning med en 9 kilos Kristian i famnen. Jag önskade ärligt att jag hade haft bruten arm så jag hade haft ett gips fixerat i samma ställning för shit vad tungt det blev att stå så stilla. Inte att jag anser mig vara svag eller så men detta var ett verkligt styrketest! Mjölksyran kom hyggligt snabbt. Det sjöngs några psalmer och kamerornas blixtar smattrade konstant. Jag kände hur svetten rann längs ryggen på mig men jag bet ihop och log mot folket och kände mig så stolt över att Kristian verkade så lugn.

Han hade dock dragit ut sidenrosetten han hade i dopklänningen och lekte med den. Det var nog det som höll honom extra lugn misstänker jag. Han gjorde några höga tjut några gånger, han ville nog vara med och sjunga tänker jag.. hehe Men det gick väldigt bra i det hela. Prästen förklarade efteråt att han trodde var rädd att det skulle gå mycket sämre. Kanske för att Kristian var ganska vild av sig när vi träffade honom för samtalet inför dopet. hehe

Vi bytte om på Kristian efter dopet och han fick ha på sig en vit fin skjorta och ett par tuffa byxor och en svart fluga. Ja det är väl klart att han ska få vara lite extra fin på hans dag!! Vi tog fart mot Klockargården och trängde ihop oss. Det gick riktigt bra att vara så många extra där inne. Vi gjorde det bästa av situationen och ja, alla verkade trivas ialla fall. Det glufsades av kalorierna vi bjöd på och det var kul att vi hade bakat typ allt själva.


- Nydöpt födelsedagsbarn med stolta pappan -

Sen var det dags för presentöppningen!! Det var överfullt med presenter verkligen! Det var så mycket fina saker och roliga leksaker åt Kristian. Vi kommer inte att kunna ta fram allt på en gång. Lilleman skulle drunkna i allt nytt tror jag för så mycket var det verkligen! Verkligen skoj!


- Stolt farmor med prinsen -

Gudfar Anders med sambon Johanna & grannen Johan hade med sig hur mycket saker som helst. Allt från färjestadshoppen med alla tänkbara plagg till ett verkligt Färjestadfan såklart! Coolers!! Sen fick han även sin första klocka från dom. Han fick även ett trumset, ja från dom. Innebandyklubbor och boll med tillhörande mål, ja även detta från dom. Urkul! Han är nog lite ung för vissa av dom där prylarna just nu men vi ser fram emot den dag han börjar med dom.
Krisitan fick även ett jättefint silverhalsband av gudfar Jonas med sambon Jessica. Det finns inte plats att skriva om alla hans fina presenter här just nu dock! Kom hem till oss och kolla istället!! hehe


- Blivande fästmö?? -

Det roliga med trumsetet är att jag själv fick ett trumset av mina föräldrar när jag var riktigt liten. Det var dock ett riktigt fullstort trumset med riktiga cymbaler och allt och jag nådde inte ner sittandes utan fick stå och spela. Min pappa gav mig ett par hörselskydd för att spara på min hörsel men jag lånade alltid ut dom till vännerna som kom för att höra mig spela eftersom jag ansåg mig vara van vid ljudet. haha Man tänkte inte riktigt det där helt igenom va??

Men det var ett riktigt trumset med ett riktigt trumljud, högt och genomträngande! Min pappa försökte förgäves med ALLT för att dämpa ljudet från det. Allt från dämpringar, skumgummipuffar på trummorna. Borrande cymbaler och mer tejpande skumgummipuffar även på dessa. Det gav väl viss dämpning men tydligen inte tillräckligt. Det kan vara en ganska viktig detalj att berätta att jag älskade att spela. När jag vaknade ville jag spela. Som barn vaknade jag vid 6-tiden på morgonen vilket resulterade i att trumsetet en dag var spårlöst borta efter några månader. Jag antar att utebliven sömn låg bakom detta beslut!

Efter fikat ialla fall åkte vi hem till oss. Ja inte alla utan den närmsta familjen. Vi softade lite innan det var dags att äta middag hos min sambos föräldrar. Det blev lasagne som jag och min sambo förberett dagen innan. Min sambos föräldrar satte ihop vad vi förberett till färdig mat och det var så sjukt gott!! Hungriga var vi. Mina föräldrar fick bekanta sig med min sambos och det var en riktigt trevlig festhögtid!

Kort och gott... Vilken dag!! Kristians dag rakt igenom! Min lilla son är nu ett år!! Han är döpt och jag är evigt tacksam för allt fint vi har fått!

Idag åkte vi in till city. Min syster med sina två barn sov över hos oss så Kristian hade några mer att leka med när han vaknade. Eller han vaknade före dom. Han väckte dom med att börja leka med sin gåbil. Han hittade tutan på den och började såklart tuta! Sen dröjde det inte lång stund innan dom var uppe.


- Min syster med barn -

Vi mötte upp min mamma inne i city och blev bjudna på lunch. Lovely!!

Lämnade sen dom för att åka hem. Ta igen oss. Det behövde vi verkligen. Det har varit mycket dom senaste dagarna och det är sjukt skönt att det är över nu.
P E A C E ! ! !

10.003 steg, choklad & höst!!

En ganska blek men gigantisk betongbyggnad med några stora röda bokstäver som bildar ordet Marabou var bara ett ställe jag passerade igår. Tog mig en bensträckare med Kristian, kände att jag behövde röra på mig. Gick en väg som jag inte brukar och upptäckte en riktigt trevlig rutt att promenera. Ska naturligtvis göras om!

Det var riktigt höstigt ute med. Solen låg på och löven varierade i färg sådär trevligt som bara hösten kan bjuda på. Promenadstigen följde en liten älv här i väsby.

Eftersom att Kristian hade somnat tryckte jag in hörlurarna från mobilen och dunkade på med skön musik. Så där gick jag längs den trevliga rutten och riktigt njöt av hösten.

När min sambo kom hem gick vi till lokalen som vi ska vara i efter dopet. Spanade in vad som fanns och vad som måste tas med osv.

Det fanns ett piano i lokalen så naturligtvis passade jag på att plinka lite på det innan vi gick hem igen.

Väl hemma fixade vi iordning lite käk. Det blev thai-rester från gårdagen. Enkelt och jättegott = smidig succé!

Därefter var det bakning som stod på schemat. Vi bakade chokladrutor i massor! Blev först inte helt bra med chokladen som ska vara ovanpå så vi improviserade lite med receptet för att få till det som vi ville ha det.

Ringde och skrämde upp min syster lite. Hon har tydligen inte varit på dop innan. Ja förutom det då hon själv blev döpt men hur mycket minns man av det egentligen? Själv har jag fått höra i efterhand att jag då var en riktig Wilde! Ja både till namn & sätt. Jag sprang omkring hela tiden tills jag brakade rakt in i dopvattensbehållaren som var nån stor stengrej. Detta slutade med både skrik & tårar.

Men ialla fall om min syrra. Jag berättade att dopet skulle ta ca 2 timmar och hon nästan tappade luften och avbröt mig "TVÅ TIMMAR!!" Vad ska man göra på dopet egentligen som tar så lång tid. Jag ljög ihop att man skulle välsigna dopvattnet och att det tar sin lilla tid. Att alla gudföräldrar inklusive vi föräldrar och prästen stoppar varsitt finger i dopvattnet och går runt i en cirkel och ber högt tillsammans. Min syrra förblev alldeles tyst i luren. Sen förklarade jag att det var 9 psalmer som skulle sjungas plus att prästens förhör till gudföräldrarna tog sin lilla tid. Men det var egentligen ingen fara sa jag. Han förhör bara saker från det Nya Testamentet så det gäller ju bara att man kan den någorlunda.

Jag lovar att min syrra blev väldigt lättad när jag sen förklarade att det bara var ett skämt! Hon undrade om det var nån konstig sekt jag hittat och gått med i. Jag förstår henne!!

Idag ska jag träffa folket på Stjärnurmakarnas huvudkontor. Dom har invigning och ville att jag skulle komma. Trevligt! Alla där är så trevliga och man känner sig alltid så välkommen när man kommer dit. Extra trevligt tycker dom att det är när jag har med mig Kristian såklart. Det är nog han som dom helst vill träffa misstänker jag. hehe

Och till det sista...
Idag landar brevet om Kristian hos hans biologiska mamma. Jag vet verkligen inte vad det kan få för reaktion men hoppas att lugnet som nu varit i några månader består.

Ingen återvändo!!!

Nu är det gjort! Det kan inte ångras nu. Jag gjorde det för bara nån timme sen och nu är det i postens ägo tills i morgon då det når Kristians mamma (hon som födde honom). Kristians riktiga mamma (enligt mig) är ju min sambo. Det är ju hon som hjälper mig att ta hand om och uppfostra Kristian...

Jag skrev till slut ner brevet. Jag gjorde det för hand. Det känns mer personligt så. Jag la det i den gula postlådan och i morgon (om allt går som det ska) dimper det ner i hennes brevlåda. Jag skrev på kuvertet att det innehöll information om Kristian så får hon själv välja hur hon ska göra. Jag hoppas ju att hon läser brevet. Ärligt talat så vet jag inte vad detta får för reaktioner. Vad som kan hända och gud vet allt. Vi har inte haft någon kontakt alls på flera månader. Sist jag hörde av henne var när hon var upprörd över att behöva betala underhåll. Sen skrev hon nåt som jag tolkade lite som ett hot och svarade inte på det sms:et och har sen dess inte hört nåt mer.

Jag valde att inte bifoga några bilder med brevet och förklarade att om hon vill ha mer information och bilder så får hon höra av sig, så jag vet. Hon har bett mig tidigare att inte ta kontakt med henne men det var ju innan då hon själv hörde av sig i samband med underhållsstödet. Det är dessutom min skyldighet att då och då höra av mig till henne med information om hur Kristian har det vilket jag tycker är helt rätt.

Men jag måste faktiskt erkänna att jag är lite orolig över vad som kommer att hända nu. Jag vill ju inte att det ska bli nåt tjaffs som det varit innan. Jag orkar helt enkelt inte med det. Jag vill att allt ska vara bra för alla. Jag hoppas naturligtvis att Kristian ska få möta sin födselmamma, men när det ska ske vet jag inte.

Håller mina tummar att lugnet ska få fortsätta!!

Tur eller...

...otur???

Lite flax ska man ha ibland!!
Var en sväng förbi båten för att plocka ner utombordaren och låsa in den i förrådet vid båtklubben. Fick hjälp att lyfta ner den av hamnkaptenen som kom fram sådär lägligt precis när det var dags att lyfta ner motorn. Sen när vi var på väg att frakta bort motorn mot förrådet så frågade klubbens ordförande om vi hade 'vinterrekat' motorn. Det hade vi ju inte, vad innebar det egentligen?
Jag är inget motorfreak på något sätt. Var det inte bara att plocka ner motorn och sen vinterförvara den??

NOPE!!

Man skulle se till att vattnet i motorn togs ut, man skulle göra nåt med tändstiften plus en hel del andra saker. Ja om man ville ha motorn i samma goda skick som den var i idag.
Jo det ville vi ju såklart för den går jättebra för tillfället.

Okej vi låste in motorn i förrådet och har nu bestämt oss för att vinterföravara motorn hos min sambos farfar. Han har en källare där vi antagligen kan ha motorn. Då behöver man inte tänka på allt det där som kyla kan ställa till med. Låter smidigast för oss!

Kristian blev ganska snabbt less på att vara vid båten så det blev till att göra det viktigaste och sen åka hem. Det mörknade förresten till väldigt fort så det var ändå på tiden.

Till något betydligt mindre lyckosamt...
Kollade status hos min internetbank. Det var ett tag sen jag var inne där.. Den siffra jag brukade ligga på konstant hade förändrats drastiskt. SUCK! Vad har hänt? Jag har inte levt rövare eller nånting sånt. Har inte spenderat nåt extra direkt heller. Men det var sannerligen en svag siffra som skamset ska representera mitt levnadskonto. DJUP SUCK!!

Bad hairday!!

Vi var långhåriga båda två Kristian & jag tills i lördags. Då klippte jag mig men inte Kristian. Nu är alltså han långhårig och skulle behöva klippa sig. Frågan är bara vart?!

Det är ju inte direkt mycket som behövs klippas, bara lite grann så det inte bara är som ett stort "hårhav". Jag vågar mig inte riktigt på det. Inte min grej tror jag. Fast jag inbillar mig att jag skulle greja det men ja, om inte?! Lika bra att inte riskera det! hehe

"Det finns säkert någon vän som kan göra det" - Ja det gör det säkert, men vem? Och hinns det med innan dopet på lördag? Hoppas!! Det hade ju vart toppen att få det klippt innan dess!

Bara ett litet steg så...

...tar livet ny fart!

Dimman ligger tät utanför. Det var värre för en timme sen dock så jag antar att den håller på att lätta upp. Har kört morgonrutinen med lilleman som nu vilar. Jag har ätit två mackor till frukost och softar just nu i soffan.

Vi ska till kyrkförsamlingen sen för att hämta dopklänningen och nyckeln till lokalen vi hyrt som ligger intill kyrkan. Får inte glömma att ta ut pengar på vägen dit som jag ska betala hyran med. Antar att dom inte tar kort.

Vi städade här hemma igår kväll. Dammtorkning, dammsugning och såna saker. Nya lakan i sängen, alltid uppskattat!
Rensade ur en del skräp från förrådet och slängde bort onödigt. Rengjorde badrummet. Resultat: Ett rent skinande hem!

Hoppade över att svabba golven dock. Jag ska göra det på fredag tänkte jag´, dom var inte så skitiga ändå.

Kristian har ännu inte tagit något första steg. Men han står själv väldigt bra nu ialla fall. När ska han våga ta det där första steget tro??



Dags att ta tag i dagen...

Kastar in lite bilder från gårdagens promenad med...


  

Pinsamt men roligt Nr3!

Nytt avslöjande om det busfrö jag var som barn.

Jag och min kusin umgicks mycket när vi var små. Vi hittade på mycket roliga och busiga saker tillsammans och så även om det jag nu ska berätta...

Vi hade tillverkat ett vapen. Ett ganska oskyldigt vapen men ändå ett vapen. En slangbella!! Det hade ju många barn i vår ålder och det var ju "oskyldigt" på något sätt.

Vårat vapen var dock helt värdelöst för vi hade ingen ammunition! Det var just detta som vi skulle fixa. Min kusin visste vart man kunde få tag på zink (för det var ju just det som var den bästa sortens ammunition till slangbellor! Vi var i hans kvarter så vi tog vägen via hans pappas garage och tog med oss en avbitartång och satte sen kurs mot ammunitionsstället.

Det var några bator bort i det villaområde han bodde i. Det var en telefonstolpe som hade en lös "huv" som man lätt kunde ta bort och där fanns den... Ammunitionen. Det var ju bara att klippa bort från telefonstolpen!!

Jag tog hand om det bortklippta zinket medan min kusin klippte.

Vi blev dock avbrutna efter bara en liten stund. Det var grannar som kom ut och var arga över att deras telefoner just slutat fungera. Det var dags att dra därifrån så fort det bara gick!! Vi ville ju inte behöva stå till svars för det där. haha

Jag våtar inte svära på det men har för mig att jag hörde att den delen av villaområdet var utan telefon i närmare en vecka. Stackarna!!

Vi hade dock bara zink för några timmar innan den tog slut. Orättvist!

Min dag önskar jag...

...ingen!!

Dagen från helvetet i tid...

05.30 - Alarmet i mobilen ringer. Dags att gå upp.

05.40 - Tar mig äntligen upp. Det är alldeles för tidigt.. Det är ju söndag!!

06.30 - Anländer till båtklubben dags att börja jobba. Det börjar ljusna ute.

06.35 - Anmäler oss och betalar avgiften för upptagningen.

07.00 - Konstaterar att det var bra med regnkläder. Vi börjar ta upp båtar och det småregnar på oss.

09.35 - Det är dags för fika/frukost. Det finns varmkorv.. Satt inte alls illa!

09.55 - Står återigen ute i regnet och hjälper till att plocka upp båt efter båt.

11.35 - Snackar med hamnkaptenen om vår båt och konstaterar att det blåser typ stormvindar där vi har våran båt liggandes. Behöver med andra ord hjälp av bogserbåten. Hamnkaptenen säger att vår båt ska tas upp efter lunchen nån gång. Att jag ska ta kontakt med bogserbåten under lunchen.

11.45 - Smiter iväg lite tidigare till min sambo & Kristian som befinner sig i klubbhuset. Börjar ta lunch. Två mackor & en fruktsoda.

11.55 - Går och kollar till båten. Ser att bogserbåten håller på att lotsa ut en annan båt. Får reda på att denna båt ännu inte kallats till upptagningsbryggan. Han försöker smita före!! Spelar ju ingen roll eftersom vi alla hade ett kösystem och nu la han sig bara ivägen och ställde till det för flera! OHYFFS! IDIOT!

12.00 - Får höra att bogserarna ska åka hem för att byta kläder. Jag påpekar att jag står på tur i att ta upp båten. Dom lovar att vara tillbaka om max 20 minuter.

12.10 - Pratar med hamnkaptenen om att vi ska komma till upptagningen bara bogserarna kommer tillbaka. Inga problem!

12.40 - Vart i #%#¤% är bogserarna?? Klubbens ordförande säger att han ska köra bogserbåten och ber mig gå till båten för att göra oss redo.

12.55 - Vart tog ordföranden vägen? SUCK!

13.00 -  Ordföranden kommer gåendes, förklarar att bogserarna tagit med sig nyckeln. Vi får vänta på att dom ska komma.

13.15 - Det kommer några andra och frågar hur det går. Jag förklara läget. Ser att dom börjar kalla in båtar med högre turnummer än vi har. Förstår att dom inte kan vänta längre. Jävla bogserarna!

13.20 - Bogserarna kommer. Nu tar det fart och vi lotsas ut. Det går hög sjö och det hade varit väldigt krångligt att ta sig ut bra utan bogserhjälp.

13.25 - Vi parkerar båten vid upptagningsbryggan och lämnar över till upptagarna som tar hand om båten.

13.30 - Vi ställer vaggan på platas. Pallar upp och förbereder.

13.40 - Vi flyttar vaggan en båtplats bort. Vi blev omdirigerade till ny plats. Pallar upp igen och hoppas att slippa flytta den igen.

13.50 - Ser våran båts underrede för första gången live. Båten hänger i tamparna från den stora kranen några meter upp i luften.

13.55 - Konstaterar att det inte alls "bara var att ställa ner båten i vaggan" som typ den förre ägaren sa. Det krävdes mycket mer pallning och justeringar för att få det bra. Tog längre tid än vad jag hoppades men gick ändå väldigt fort mot vissa andra krånlisar till båtägare. En snubbe tog över en timme att bara greja med pallningen av sin båt. Inte alls uppskattat!!

14.05 - Vår båt står stadigt på land. Skönt!

16.00 - Det börjar regna lite mer. Fortfarande utomhus och plockar upp båtar.

16.20 - Inget nytt att rapportera!

16.40 - Snackar med min sambo (som åkt hem med Kristian) det börjar närma sig slutet! Det regnar fortfarande!!

17.20 - Min sambo & min son kommer. Ja det regnar!! Konstaterar att det kommer att dröja ytterligare mer tid. Vissa båtar har tagit fruktansvärt lång tid att få upp.

17.45 - Nu öser det jävla regner ner! Vi plockar upp en 10-tons båt.

18.00 - Nu är alla båtar uppe! Regnet drar sig tillbaka. Lite sol skymtas men bara längre bort. Det är nu bara två till saker som ska göras innan vi får avsluta denna skitdag!

18.10 - Anmäler oss klara och får åka hem. Nu har det regningar skitvädret övergått till solsken och nästintill vindstilla! Vart är rättvisan??

18.15 - Sitter i bilen. Åker från båtklubben. Funderar allvarligt på om det finns en tjänst som heter kebabakuten på nätet. En tjänst som talar om vart den största och fetaste kababen finns i stockholm. HUNGRIG!

18.16 - Bestämmer oss för att köpa kebabpizza på en pizzeria nära där vi bor.

18.30 - Beställer pizza, underhåller lilleman som är hungrig & trött.

18.50 - Sätter tänderna i min kebabpizza. Mums!

19.20 - Alla spår av pizzan är borta. Jag är mätt!

19.30 - En jättevarm dusch sätts på, jag kliver in och bara njuter!

19.45 - Det ångar i badrummet, jag torkar mig och lägger mig i soffan. Känner mig väldigt gammal!

19.55 - Kristian är jättetrött. Min sambo fixar lella medans jag klär på honom pyjamas.

20.40 - Jag börjar blogga. Skriver detta inlägg och kommer åt en knapp som gör att allt försvinner.

20.45 - Jag svär över mitt klantarsle till slarvhet!

20.48 - Jag har svurit klart och börjar om med skrivandet.

21.00 Kristian vaknar till och jag går in och lägger ner honom och ger honom lellaflaskan igen.

21.21 - Jag känner mig död. Behöver vila. Klickar på Send på detta blogginlägg...

Punkt 5... Check!

Idag har vi en hel del punkter att avklara. Saker som klarades av idag var:

- Klippa oss, jag klippte mig men inte Kristian. Jag har klippt mig på detta stället innan och blev då missnöjd. Varför gå tillbaka?? Tja säga det. Även denna gång blev resultatet smått dansbands-musiker-varning. Men ja, hmmm
Kristian klippte sig inte dock! Vi får se när det blir av för hans del. Jag vill inte klippa honom själv eftersom jag inte har någon erfarenhet av detta.

- Apoteket. Skulle hämta ut lite ny modersmjölksersättning åt Kristian. Högkostnadsskyddet går ju snart ut. Lika bra att plocka ut allt innan dess. Bara onödigt att betala 400kr/burk när 1½ burk får åt på en vecka om an kan få ut det "gratis".

- Dop/födelsedags kläder till Kristian. Hittade ursöta kläder åt honom idag. Lovar att ta bilder och visa upp dessa snart. Ett par supercoola hängslebyxor. En fin vit skjorta och ett bara balla manchesterbyxor. Kostnad: 400kr.

- Jag skulle borra klart plattjärnen till båtvaggan så det är klart i morgon när båten ska tas upp och läggas i vaggan.

- Matta till båtvaggan skulle skaffas. Hittade en 10kr's matta på rusta som vi kan använda för detta.

- Baka!! Min sambo bakade världens godaste kakor förut. Supergoda verkligen. Kristian fick smaka och det blixtrade till i hans ögon. Detta var supergott tänkte han, det syntes lååång väg!

- Vi skulle hitta en hylla att ha i köket. Vi hittade en fyrkantig sak som var riktigt ball. Kostade nästan 300 kr på rusta och blev riktigt bra i köket. Bild kommer senare!

- Vi hittade även presenter åt Kristian. Han blir ju ett helt år nästa lördag. Svårt att fatta. Lillkillen blir stora killen nu! Vi köpte en "gå-bil" med temat Nalle Puh. Den lilla gåbilen tutade och hjorde roliga ljud ifrån sig. Kristian fick testa den på plats och verkade tycka jättemycket om den. Ett klart köp. Hittade dessutom en badanka som kvackade och sprutade vatten. Som den badälskare han är så var även detta ett givet val. Vi har redan köpte några andra presenter men ja, mer kommer ju.

- Vi har packat försäkringspappren som ska vara med i morgon vid upptagningen av båten.

- Vi har med dee 290 kr som det kostar att ta upp båten kontant för att det ska gå så smidigt som möjligt.

- Vi har packat kläder & andra verktyg som ska med i morgon.

- Vi skulle även ha köpt ett tidningsställ men hittade inget i dom affärer vi var i idag. Får kanske bli en sväng till Ikea i veckan?

- Vi skulle även kika på en byrå men samma som för tidningsstället. Kolla på det senare!

Annars har det varit en bra dag. Kanelbullens dag!! Självklart har vi ätit kanelbullar idag. En var för att vara exakt!

Vi köpte även trådlöst tangentbord och mus till tv-datorn. Den jag sitter och skriver på just nu faktiskt. Fungerar smärtfritt och visst är det skönt att slippa trassliga kablar. Den dagen vi slipper kablar helt känns som en dröm!

Ska upp aptidigt i morgon. Vi ska vara på plats i båtklubben kl 06.30!! Puh! En söndag dessutom. Dock är jag tacksam att vi slapp vara med idag. Vissa medlemmar får vara med såna ohumana tider både idag & i morgon. hehe Stackare!!

Håller tummarna för en god natts sömn! Att även Kristian ska sova bra. Det kan vi alla behöva inför morgondagen.

Vi lagade en supergod fiskgratäng förut. Mums säger jag bara. Även Kristian fick smaka och tyckte absolut om det! Han gick en sidoportion som jag blandade iordning till honom. Han älskar fisk helt klart.. BRA BRA!!

Dags att runda av kvällen tidigt.. Ska ju som sagt upp "snart".

Kramis & nattiz!!

Pinsamt men roligt Nr2

Detta jag ska avslöja nu är också nåt från barndommen. Ett minne som satt sig så väl i mitt historiefack i hjärnan. Dock alldeles sant!

Vi var på resa till Fefor i Norge. Det var hela vår gata (i stort sett) plus mina kusiner som hade arrangerat en bussresa. Många familjer, många föräldrar & alla vi barn.

Resan tog sin tid och det var det ena stoppet efter det andra men fram genom vintern for vi. Vi stannade till vid nån rastplats och skulle stanna där ett litet tag. Vi barn samlades för att försöka fördriva tiden. Det var oftast så när man var liten att tiden var nåt som gick väldigt långsamt när man skulle vänta på något.

Vi kastade lite snöbollar hit och dit och det var en mur precis bredvid oss. Varför inte kasta över den? Vad som fanns på andra sidan hade vi ingen aning om men det var ju "bara snöbollar" vi kastade, vad kunde hända?
Jag ska nu berätta en sak som hände...
Det springer fram en liten dvärg från andra sidan. Han verkar vara ganska upprörd. Han har ett tydligt snöbollsmärke på sin mössa. Någon träffade "mitt-i-prick" uppenbarligen och detta var inte helt poppis!!

Vi barn hade ju aldrig sett en dvärg förut och någon (kan ha varit jag) skrek ut "En rövare, en rövare!!" varpå dvärgen stampade till med ena fotan och vi barn blev jätterädda och sprang därifrån så fort vi bara kunde tills...
Men vänta nu.. Vi är ju många fler än rövaren, vi tar honom.

Vi stannade upp. Laddade om med nya snöbollar och jagade den stackars lilla killen. Vilken fart han fick! Han sprang så fort att snön nästan smälte under honom.
Jisses!!
Så kan det gå.. Vi fick senare höra att det vi hade gjort var fel. Det var ingen rövare utan en dvärg och han hade nog all rätt att vara arg på oss.

Ja ja... 1-0 till oss barn i denna ronden!

Ps: Tack Fredrik för att du önskade denna... Den satt långt inne men jag glömmer ALDRIG detta! OTROLIGT ROLIGT! Och... Jag har inte heller sprätt än. (Nåt som bara vi förstår!) DS!

En latte tack!

En halv latte är ialla fall inte mindre än en halv latte. Dessutom har man avnjutit den första halvan av den och ser fram emot den resterande goda andra halvan.



Vi var på öppna förskolan förut. Kristian hittade en jämnårig tjej att leka med. Gick hur bra som helst! Dom turades om att trycka på ljudknappar på en stall-leksak. Det muades och kucklades och en massa annat. Det fanns även en söt liten tjej i tre-års åldern som var så snäll mot Kristian. Hon böjde sig ner till honom och hälsade på honom och sprang sen iväg för att hämta leksaker åt honom, gullade med honom och såna saker. Supersött!!

Åkte sen till solna där vi mötte upp min sambo. Vi åkte gemensamt till sjukan för att prata med en dietist om Kristians kostvanor. Hon tyckte att allt var jättebra. Vi blev uppmanade att blanda i lite margarin i maten så han fick i sig mer kalorier.
Vi ska ju även introducera mjölk till hans kost så hon hade lite förslag på hur vi skulle gå till väga för att det skulle bli så bra som möjligt. Sen får man ju såklart prova sig fram och se vad som fungerar men ändå skönt med lite tips på vägen.

Kom på en grej med dietister... Hur skulle man reagera om dietist är väldigt överviktig? Eller sjukligt trådsmal? Man skulle nog tappa förtroendet en aning va? Det var absolut inget fel på den dietist vi pratade med, men tanken slog mig precis innan jag mötte henne.

Happy friday hör ni!!

Pinsamt men roligt!!

Nu ska jag svslöja något pinsamt som jag var med om. Det är många år sen det hände men är mig förevigt ett roligt minne som jag aldrig ska glömma!

Det var när familjen Wilde var på semester. Dvs Jag, min syster och mina föräldrar och min farbrors familj. Vi bilade ner till dåvarande Jugoslavien i ett par veckor. En underbar semester helt enkelt!!

Till den pinsamma stunden....

Vi åt en väldig massa glass där nere. Alltid samma sak, tre kulor chokladglass i en våffla med chokladsås. Lovely!!
Man fick alltid med denna chokladsås utan att man behövde be om den.

Nu kommer det då...

Vi stannade till vid ett badställe och hade badat några timmar då vi (som alltid) blev sugna på glass, ja chokladglass såklart! Jag och min ena kusin gick iväg för att köpa. Jag beställde först och fick mina tre kulor chokladglass och glasskillen (har valt att kalla honom så) började med min kusins glass. Men (!!!) fick jag ingen chokladsås?!? Jag hade ju blivit smått beroende av denna sås vid detta laget. Klart att jag skulle ha chokladsås på!!

Den stora bägaren med chokladsås hängde ju där ovanför den stora glassdisken. Den hade typ samma storlek som en stor ketchupsflaska ni vet som kan hänga vid kort/hamburgerställen. En såndär med pip undertill som man trycker på.

Anyway - jag tänkte att jag kunde ta lite chokladsås själv undertiden glasskillen gjorde iordning min kusins glass.

Jag grabbade tag i pipen och klämde till för att pressa ut lite chokladsås på min trevliga glass. Det var i detta ögonblick det hände...
Pipen lossnade från den gigantiska behållaren med chokladsås och med ett slurpande ljud rann all chokladsås ut... Över min hand, över min glass, över glasdisken och vidare ner bland alla glass-sorter som fanns i hans glassdisk. Det var choklad överallt!! Bokstavligen talat.

Glasskillen liksom tappade luften - för ett ögonblick, men den fann han väldigt fort och skrek någonting på ett språk som jag verkligen inte förstod. Han kom på sig själv och översatte vad jag tror en helt annan fras till engelska. Look what you did!!!

Nu var det min tur att tappa luften men fick snart ur mig. I don't know what happend! Men det visste jag ju, det syntes ju tydligt VAD som hade hänt! Men det var allt jag kom på i den pinsamma stunden.

Min kusin började skratta. Lätt för honom! Det var en lustig situation och han var ju inte inblandad! Detta smittade dock över sig till mig och jag började skratta ganska hysteriskt. Mest för det kändes så pinsamt men samtidigt började jag förstå det roliga i det hela. Jag beklagade mig och gick därifrån med glasstäckt hand & glass.

Jag kan ju säga att jag gick en väldig omväg tillbaka till bilen sen för att slippa passera den där glasskillen. Min kusin med? Nej knappast!! Han gick tillbaka för att köpa sig en till glass på vägen hem. haha

Nu hade glasskillen fått ordning på sin glassdisk. Han hade bytt ut glassen till icke-chokladdränkt. Han hade torkat bort all chokladsås från glaset på glassdisken men framför allt...

Han hade lugnat ner sig och hade sagt: 'Chocolada hahaha' till min kusin.

Jag gav migsjälv...

...bakläxa!!!
Gav mig själv lite bakläxa på de plattjärnen jag borrade till idag för att stärka båtvaggan. Den ena sitter som den ska nu men den andra passade inte riktigt så den tog jag med tillbaka för att borra till så den passar.
Det var mycket slit att borra dessa järnbitar helt klart! Jag vet inte vart det blev fel, eller JO det vet jag visst det men jag vet inte hur det kunde bli fel. Att det skulle kunna fela liiite hade jag räknat med men det ena hålet var helt ute och cyklade.

Hmmm. Ja ja, bara att borra ett nytt hål får såpass fel var det.

Alla medlemmarna skulle samlas vid klubben idag vid 18-tiden och vi åkte i riktigt god tid för att även hinna göra ett stopp på vägen och handla lite. Körde iväg föt att mötas av ett vägstopp där en långtradare hade vält. Det var bara att vända om och ta en annan väg. Vi hade fortfarande ganska gott om tid men kunde nu kanske inte handla på vägen utan efter aktiviteterna vid klubben. Trodde vi ja...

Längs rotebroleden var det snigeltempo som gällde. Bilköar så långt ögat nådde. SUCK! Nu skulle vi bli jättesena. Det var bara till att ringa till klubben och meddela att vi skulle bli sena. Dom kände till trafikproblemet då det var andra i samma sits som oss.

Det gjorde egentligen inte så mycket. Vi slapp ju vara med och slita med att flytta andras båtvaggor under den tiden vi inte hann vara med och vi hade ju en bra anledning så... "SYND" NOT!!

Har nu förstått att det ser ljust ut för vårt medlemsskap och bryggplats-bekymmer. Styrelsen håller mig varmt om ryggen nu eftersom jag ska ta hand om klubbens webbsida. När jag följde med en av hamnkaptenerna till snubben som har hand om nycklarna för att vi skulle få hämta ut våra nycklar så frågade nyckelkillen hamnkaptenen om vi skulle bli godkända medlemmar varpå hamnkaptenen svarade: 'Ja det är lika säkert som som det var sagt, detta är ju killen som ska ta hand om vår webbsida'. Denna mening fick mig att förstå att vårt 'problem' inte verkar vara så mycket till problem. hehe NIIIICE!

RSS 2.0