BILDCHOCK!

Som utlovat!! Bilder i MASSOR!!!


SOMMAR SOMMAR SOMMAR...

33 bilder att spana in. De är tagna i somras! Vad passar bättre en första advent??

SOMMAR SOMMAR SOMMAR...



...och just det.. MINST lika många bilder kommer i morgon!! Ta taa!!

Fredagsmyyys!

Vi har haft fredagsmys här på jobbet. Det innebär att någon har käpt med sig lite extra gott fikabröd. Idag bjöds det på Weinerbröd, något som innehåller en väldig massa kalorier men såklart JUST DÄRFÖR smakar väldigt väldigt gott.

Sitter och laddar inför kvällen. Jag ser verkligen fram emot utgång med kollegorna och andra polare!

Kunde inte hålla mig!!

Jag ville egentligen inte göra det men lockades in i dimman att plöja igenom ytterligare en Dan Brown. Nu den senaste - 'Den förlorade symbolen' med Jonas Malmsjö som uppläsare. Jag gillar Jonas Malmsjö's sätt att läsa upp böcker på. Bra röst!

I morse hade jag föräldrasamtal med Kristians dagis och det var riktigt bra. Fick se lite pärmar med material om Kristian och utvecklingsplaner och såna saker. Även en massa foton på honom i olika situationer och från utflykter mm. Jättegulligt!

När jag sen knallade mot bussen kom den sådär alldeles lagom men det fanns ett problem som gjorde att jag ändå inte kunde hinna med den. Mitt busskort var inte i min ficka där det ska ligga!! Jag klev på bussen och rotade överallt där ett busskort skulle kunna ligga men utan framgång. FAN!

Jag frågade om det var ok att åka ändå och busschauffören svarade: "-Ja men egentligen nej" Jag sa att jag skulle gå av, vilket jag gjorde. Jag skulle ju behöva busskortet senare så det hade inte hjälpt mycket ändå att åka till pendeltåget utan mitt kort. Jag misstänkte att kortet kunde ligga i mina andra byxor så jag knallade hem för att hämta det.
Mycket riktigt, där låg det! Hann med nästa buss och därmed nästa tåg (15 min senare) så ingen fara.

Det är fredag och det är partyfrekvens inrattat här på jobbet. Vårt företagsband NoProblem uppträder på Patricia så självklart ska ett flertal av oss dit och se giget och även äta lite oxe när man ändå är där.

Jag kan avslöja att jag håller på att ta fram en stor kollektion sommarbilder som jag kommer att släppa här inom kort. Det är många bilder!!

Happy Friday!

Vilka är idioterna...

...som köper skivor som 'Absolut Christmas'?!?!

Såg reklam för Absolut Christmas 2009 igår när jag slökollade på tv'n. Det var EXAKT samma låtar som jag vill minnas finns på samtliga tidigare utgåvor så min fråga är nu... VILKA KÖPER SAMMA SKIVA OM OCH OM IGEN med endast omslaget som är annorlunda?? Ja kanske låtordningen med?!

IDIOTER!! haha

Vem vet - dom kanske rear ut 2008-års exemplar??

Det var dock längesen jag köpte någon skiva. LOVE SPOTIFY!

Läkarna lurar 'oss vanliga'!

"Försov mig" i morse igen. Alarmet hade gått av men det kan omöjligt ha varit nåt ljud. Min sambo sa att hon inte heller hört nåt så nåt mysko är det. Det jobbiga är att alarmet faktiskt lät när jag gjorde en test senare. *klurar*

Kan nån förklara varför en läkare skriver ut recept på en så stor flaska hostmedicin att det är omöjligt att använda mer än en bråkdel av det innan bäst-före-datumet går ut. Det står dessutom i samma recept hur stora doser som skall tas.

VARFÖR VARFÖR VARFÖR?!?!?!

Har dom en deal med tillverkaren tro? Vi använde kanske 1-1½% av den flaskan vi fick utskriven.

Detta var förra året och jag uppmärksammade den flaskan i medicinskåpet nu när jag själv behövde hostmedicin.

Man borde nästan gå tillbaka med flaskan till den läkaren och be om en bra förklaring men eftersom man är typisk svensk göra man inget åt det!


Jag älskar...

..att spana in genom fönstret på Kristians dagis för att se honom leka utan att han vet om att jag iaktar honom. Man ser hur roligt han har det och hur glad han är och hur han leker.

Jag brukar titta ett litet tag innan jag går in och när han sen får syn på mig släpper han allt han har och håller på med och så skiner han upp som den underbaraste solen och springer med full fart rakt in i min vidöppna famn.

Såhär är det i stort sett varje dag och det är alldeles UNDERBART!

Jag behöver...

...lite smakhjälp. Vi håller på att måla om lite möbler. Några köksstolar och ett köksbord. Stolarna ska vara svarta och köksbordet vitt med svarta ben vilket vi tyckte kunde vara lite roligt. Nu är frågan.. Ska vi måla hela 'underredet' svart (med ramverk eller vad man ska kalla det) eller endast benen?! Blir det lite för mycket tutti-frutti så som det är på bilden eller funkar det?

Detta är endast en temporär lösning innan vi bygger en köksö och då istället skaffar barstolar och såna saker, men ändå. Kan väl vara så bra som möjligt tills dess, eller hur!

Vad tycker ni? Självklart ska tidningspappren väck! Det var inte färdigmålat när bilden togs. Sen ska det upp en täckande list i bakgrunden under köksskåpen så att spottarna inte syns!!

Den svarta färgen är inte helt kolsvart utan har lite brunt i sig och är väldigt matt. Skitsnygg färg.

Tyck till!

Fick ett trevligt brev med posten idag. Det var från Patricia. Nej ingen flamma nu alltså utan nattclubben Patricia - båten! Jag fick ju tidigare VIP-kort där på söndagskulbben vilken riktar sig åt bögvärlden, alltså nåt som inte är min karusell. Jag fyllde nyligen i nya uppgifter om min adress och såna saker och så påpekade jag att jag faktiskt inte var bög utan straight och att jag gärna bytte ut VIP-kortet mot ett mer passande för mig. Idag kom det - det nya VIP-kortet som nu gäller alla andra dagar UTOM söndagarna då det är nattclubb för bögar. Weee!! Jag är mycket tacksam!


Guld är fint...

Sen hittade jag några bilder på lilleman i badet. Han börjar bli långhårig igen, jag med. Borde kanske klippa oss båda snart?! Frågan är bara vart man ska gå.

Det var allt för nu! Kram!


Pep det verkligen?

Försov mig i morse eftersom att alarmet inte väckt mig. Vaknade av att min sambo ruskade liv i mig sen hennes alarm dragit igång. Varför vaknade jag inte av mitt? Eller mina snarare - ja har två stycken som en backup vilken idag svek mig.

Testade sen att ställa in en ny tid för att se om det skulle pipa eller inte och det pep så jag antar att alarmen fungerat som dom ska.. Eller?! Märkligt!

Sitter på jobbet ialla fall och det hostas lite här och där här på kontoret bland kollegorna.

Läste i Metro på vägen till jobbet att man kunde få svininfluensan av att äta julskinka. ATTANS! Vem kommer att skippa julskinka i jul liksom? Inte jag ialla fall. Jag kräver inte mycket... Jag kan vara utan paket (även om det är trist såklart), Jag kan vara utan julmust om jag måste. Kalle Anka har jag sett många gånger och visst hör den till julen men tro det eller ej, jag kan vara utan Kalle med. Men (!!!) En jul utan julskinka går jag bara inte med på!!!

Det är lunch nu men jag är inte alls hungrig. Får bli en kopp kaffe istället.

Förra veckan - DAY BY DAY!

måndag 16 november 2009, 13:42

Jag ville bara att det skulle bli dags att gå till jobbet. Det har varit en helvetesnatt igen. Jag har hostat typ hela natten och när man väl somnat har Kristian vaknat och varit ledsen. Kl 02.30 när jag återigen vaknat ville jag ärligt att det skulle vara dags att gå upp. Jag stod inte ut längre!
Hostade mig till jobbet och plöjde mig igenom lite jobb men sen höll jag inte längre. Pallar inte mer! Måste hem och bänka mig i sängen. Peace!

måndag 16 november 2009, 15:10

Det blir värre! På väg hem med endast ETT mål i sikte, ca 1,5h vila ringde dom från dagis. Jag skulle hämta Kristian som dom sa hade ögoninflammation igen. Att det inte fanns några tecken på det när jag kom sen berodde på att dom tvättat honom så bra. Hmmm!

Skulle aldrig ha varit snäll nog att ringa och avboka föräldramötet eftersom att jag är sjuk. Då fick dom reda på att jag var på väg hem. SUCK! Nu är jag pappa i första hand åt en pigg Kristian och sjuk i andra hand. Vilan? Ja den lär jag inte få!
Vill inte klaga men jag tycker faktiskt synd om mig själv nu!

tisdag 17 november 2009, 22:26


Har spenderat hela dan i sängen. Gick upp kl 17 ca för att äta lite. Täcket har åkt på och av mig som en jojo eftersom jag stundvis har svettats och sen frusit. Hade HDMT.net som sällskap med gratis filmer & tv-serier som sällskap vilken senare stängdes ner p.g.a för många tittare på en gång.

Växlade då över till att lyssna på Spotify... Mycket på Own City som även finns här i länken under... Gladpop!


torsdag 19 november 2009, 18:59

Delicard...

...kändes inte lika delikatessaktigt när köttstycket väl kom. Min sambo fick ett delicard i julklapp av sitt jobb förra året och vi har sugit på denna tills nu. Sist valde vi hjortstek vilken blev alldeles utsökt när vi tillagade den.

I år, ja idag t.o.m när köttet kom kändes det inte riktigt lika delikatessaktigt tyckte vi. Köttet var djupfryst och hade så varit i typ ett år men (!!!) ingen fara, det hade bäst-före-datum innan dom kommande två åren.

Hoppas det smakar bra ändå så man kan tänka på DET istället för att dom antagligen proppat det fullt med en massa konseveringsämnen.

fredag 20 november 2009, 10:42

Det är fredag och jag är fortfarande hemma från jobbet. Gick ju hem efter lunch i måndags och sen varit hemma. Hostan är olidlig. Stundvis håller den sig borta sen igår eftermiddag. Innan dess hostade jag lätt några gånger i minuten - alltså KONSTANT! Inte alls trevligt vill jag lova.

Mina mamma ringer mig varje dag för att höra hur det är med mig. Gulligt!
Jag berättar hur jag mår just då och igår när vi pratade tänkte jag nog försöka gå till jobbet idag eftersom att hostan då börjat lätta lite. Jag berättade detta för henne men hostan kom genast tillbaka sen jag började prata. Om man bara håller käften är det lättare att inte hosta.

Hon påminde mig om att hon hade en sjuksköterskautbildning och att hon absolut inte tyckte att jag skulle gå till jobbet idag. Jag skulle stanna hemma och vila upp mig ordentligt för att inte riskera att bli värre sjuk igen.

Om det var nåt jag verkligen inte ville så var det att förkylningen skulle bli värre igen!! Detta har varit såååå sjukt jobbigt!

Jag har varit sängburen typ hela veckan. När man väl kommit upp på fötter har det varit ytterst korta promenader till typ köket eller toalettbesök. Har inte haft någon ork alls. Jag har inte haft någon matlust alls och sen har man jo-jo-frossat upp & ner i temperatur = feber.

Jag ringde en kollega på jobbet idag för att höra hur dom hade det. Det var mycket förklarade han men han tyckte absolut att jag skulle vila upp mig ordentligt innan jag återvände. Jag kommer ju med största sannolikhet att återgå nu på måndag.

Happy friday? Ja kanske - jag börjar ju trots allt känna mig bättre!

(Fan! Hade en bild jag tänkt bifoga men det går ju inte av nån anledning!!)

fredag 20 november 2009, 17:17

Det har varit en jävligt tuff vecka. Har inte orkat med mycket men det är slut på det nu. Det är fredag och härligt nog känner jag mig äntligen lite bättre.
Jag har belönat mig med ett glas vin faktiskt. Känner mig soppas pigg plus att jag inte kommer att ta några mediciner eller några tabletter idag. Det ska nog gå bra ändå.

Svinis, om det var du som besökte mig så är jag nu glad att du försvunnit! Om det bara var en kraftigare förkylning så var den tillräckligt jobbig för mig.

Hur vet man om det var svininfluensan eller inte?! Jag fick inget tryne, heller ingen knorr eller grisklövar?! Jag är lost! Det är antagligen den enda frågan man kommer att få sen när man kommer tillbaka till jobbet, om man hade svinis eller inte?!

Ja ja... Sambon är och rider. Lilleman vilar och jag har städat i köket och nu är det dags att fixa lite käk lagom tills dess att sambon kommer hem från ridningen.

Happy friday alles!

söndag 22 november 2009, 19:20

Skön helg!!

Helgen har varit riktigt nice. Visst har jag fortfarande lite hosta kvar men det är inget mot hur det var förra veckan. Igår var ju en såndär riktig superdag med strålande sol och alla grannar kom ut och blev flitliga utomhus. Underbart!

Vi krattade löv och jag klippte gräset inför vintern. Lät en del löv vara kvar och klippte dem så dom blir bra näring för gräsmattan. Löv innehåller tydligen mycket näring och är bra gödning. Det är sånt man lär sig som husägare.

Idag åkte vi och besökte björnbroder A med sambo som nu börjar bli riktigt stor runt magen. Det syns att det snart är dags för tillökning i deras familj. Spännande!

Vi åt det björnbrodern alltid äter söndagar - PIZZA! Veckans höjdpunkt tydligen.. hehe

Jag och Kristian dansade loss här hemma medan min sambo satt och jobbade med sin doktorsavhandling. Det är slutspurten nu och det är mycket jobb för henne!!

Vad dansade vi loss till då?? Jo till denna...



Okej inte helt ny men ändå ball! Snacka om annorlunda bröllop - ME LIKE!
Behöver inte vara så jävla stelt jämt. This is the shit liksom!

Kristian älskar att dansa.. Blir jätteglad och jag med.

Trevlig söndagskväll på er!

Lyckan kommer - lyckan går!

Skrivet Torsdag 12:e nov kl 08.27, på väg till dagis...


Detta går inte alls fort. Jag och Kristian får gå till dagis idag eftersom min sambo tog med sig vagnen till jobbet idag. Hon kanske kände att hon behövde den? Eller så missade hon helt enkelt att den låg i bilen.

Vilket fall som helst gör det mig inget alls för Kristian är frisk nu!! Det är DET jag bryr mig om. Skitsamma att jag kommer in senare till jobbet. Alternativet hade varit att jag inte kunnat åka in alls. Nu kan jag jobba ikapp det förlorade senare och dom vet redan om att jag blir sen.

Kristian är frisk! LOVELY!

Skrivet nu kl 8.46...
Jag var så glad över att Kristian var frisk igår. Den glädjen varade tills min sambo ringde mig strax efter lunch igår och dagis hade ringt henne om att dom tyckte att Kristian inte var frisk fortfarande. Hmmm! Jag förstår självklart att dom inte vill ta några risker eftersom att det så lätt drar igång smittspridning på dagis men det var ingen fara med Kristian.

Vilket som så måste jag stanna hemma med honom igår sen som sa att han skulle krya på sig i helgen och att dom skulle se honom på m¨åndag igen.

Det värsta med detta är att jag kommer att få en hel del att göra på måndag när jag kommer tillbaka till jobbet. Jag har redan meddelat dom att jag ev kan jobba en del hemifrån. Det blir senare när Kristian vilar.

Nu en liten fundering...
Om det hade funnits en spritbil så som det finns en glassbil som kanske kunde komma sådär lagom torsdagskvällar, eller fredagkvällar?! Den kanske skulle heta typ Peppe's Bodegabuss?? Glassbilens signal kan vi väl alla. Varför inte välja typ den där låten som är Sällskapsresan 1's huvudmelodi?!

Ni vet vilken jag syftar på va?!

Signalen ljuder och dom vuxna kommer springandes längs gatan så som barn kan göra efter glassbilen.. haha Rolig idé!

Happy Friday 13:th på er!


Bröstcenter

Det gick inget vidare på Karolinska sjukhuset idag. Kristian ville inte direkt göra några färdighetstester. Han är ju fortfarande sjuk stackarn så det är väl inte så konstigt egentligen. Vi kom överens om att dom skulle komma hem till oss senare när Kristian är frisk igen. Jättebra att dom kan göra hembesök!

Vissa av testerna som vi försökte oss på var knepiga tycker jag. Som att tjejen sträckte fram sin tomma hand och låtsades hålla i ett plåster som Kristian skulle ta emot. Vi har då inte lekt med några låtsasleksaker! Plåster vet han nog inte ens vad det är. Han har aldrig behövt plåster, ja förutom när han var mindre och fick några små över där han fått sprutor, men då var det knappast plåstret i sig det låg fokus på utan att det strax innan stuckit till av dom dumma sprutorna!!
Kristian kollade på förvånat på henne som om hon vore helt bakom flötet liksom. Jag skulle väl ha gjort samma sak i hans situation.

Vi får väl se hur det går sen när dom kommer hit.

När vi gick därifrån skulle jag ta bussen till närmaste pendeltåg för att åka till jobbet. Jag hann någon enstaka station innan min telefon ringde. Det var min sambo. Jag var tydligen tvungen att snabbt ta mig tillbaka. Jag hade nämligen bilnyckeln på mig. Typiskt!

Det fanns en skylt som visade vägen till en annan avdelning än den vi skulle till på Karolinska. "Bröstcenter" stod det på den och den pekade åt den avdelningen. Min sambo fann det olämpligt att jag skulle fota den. Hennes första tanke var nämligen cancer, min var något helt annat.
Hon har såklart rätt i att det hade varit osmakligt. Bröst för mig handlar inte om cancer. Bröst på ett sjukhus är en helt annan grej kanske, uppenbarligen!

Bröstcenter...

Byggare Rickard!!

Kristian var på gott humör när jag kom hem, även om hans ögon nästan var ihopklibbade. Man får såklart tvätta hans ögon med blöt bomullstuss men han hatar det verkligen. Jag hoppas verkligen att denna jobbiga ögoninflammationen försvinner snart.

Men han var pigg ialla fall. Ögoninflammation smittar ganska friskt så han får ju inte vara på dagis. Det är väl egentligen bara ett mirakel att varken jag eller min sambo råkat få det av honom.

Jag kände mig kreativ och ville få lite gjort här hemma. Jag tog med mig Kristian och åkte iväg och handlade en massa. Vi handlade allt från en ny domkraft, en ny skruvmejselsats, 6 st halogenspotar till köket, en julstjärna på lampstativ, kontakter, kablar och annat tillbehör till allt detta.

Jag flyttade micron från köksbänken till en hög kökshylla så nu ser man den inte. Detta frigjorde mycket nyttig yta på köksbänken. Jag monterade även spottarna och det blev skitbra faktiskt. Känner mig jättenöjd!

Nu ska det bara upp täckande lister så blir allt ännu bättre. :)

Jag rev även ner nån gammal hylla som var under skåpen i köket. En sån hylla där man förr hade plastbyttor med mjöl och såna saker. Inget vi hade användning av alltså! Självklart använder vi mjöl men inte har vi det i små byttor framme inte.

Nu hittar man mer och mer områden som man genast vill ta itu med och förbättra. Köksfläkten som vi har är jättehemsk. Vi kommer ju att renovera köket om ett tag men inte riktigt än. Det innebär väl inte ändå att man inte kan ta tag i småsaker under tiden? Eller?
blir genast sugen att lägga dit en ny käksbänk. Köpa nya diskhoar som man fäller ner i den. Nya blandare och sånt. Riva bort kaklet och sätta in nytt. Eller (!!!) vi funderar lite på att sätta nån schysst tapet och sätta en stor glasskiva utanpå. Det kan ju bli apläckert att göra så!

Samtidigt som man brinner för köket så har vi ju andra områden som måste fixas innan. Så är det bara. Vi s ka snarast möjligt bygga upp sovrummet. Lägga resten av golvet på övervåningen och sen bygga om badrummet, Kristians sovrum & bli av med garderoben.

Nu låter det kanske som att vi lever mitt i ett stort bygge, men så är det absolut inte. Visst att vi inte har lagt klart golvet på övervåningen än, men det är ju för att vi inte (tills igår) hade klart hur vi skulle ha det. Det fanns ingen anledning att börja bygga när man ännu inte visste om det bara skulle vara i onödan eller inte.

Nu vet vi och nu kan vi fortsätta.

Det kommer att bli bra detta. Det är mycket jobb men samtidigt väldigt roligt! Det är kul när man upptäcker att man kan göra så mycket själv. Jättekul!

Skulle ha ringt en kille och bett om en prisuppgift på att sätta in våra nya fönster. Dom har ju kommit nu. Dom vi har frågat vill ha typ 15.000kr för jobbet. Alltså 5.000kr /ruta för att bara montera dom!!

Låter som man blir blåst så det skippar vi!

Dags att lägga sig nu snart

Cheers!

Skönt & jobbigt

Det känns riktigt bra just nu. Vi har kommit på hur vi ska ha det på övervåningen och det kommer att bli jättebra. Jag har byggt upp 3d-modell över hela övervåningen och ja, det blir riktigt bra utan att vi måste tokbygga om allt! Vi kommer att kunna ha kvar dom flesta väggarna plus att vi bygger upp en ny som kommer omge vårt sovrum som just nu är ihop med hallen.

Kristians sovrum kommer att ändras lite men man kommer inte att behöva gå via hans rum för att komma åt toaletten. Perfekt!
Toaletten kommer att bli större. Vi slopar garderoben man kan gå in i vilket blir tillbygge med toaletten.

Vi kommer att ha kvar garderobsyta men mycket mindre. Garderober bygger vi ju i sovrummet så det blir inga problem att förvara kläderna.

Fan det kommer att bli riktigt bra. Längtar tills det blir klart!


- En enkel skiss som teaser får fäcka för nu -


Allt är dock inte bra! Jobbigt såklart att lilla Kristian har jobbig ögoninflammation. I morse kunde han inte öppna sina ögon eftersom dom varat igen. STACKARE!! Så orättvist på nåt sätt, han är ju så liten, han förstår ju inte varför han inte kan öppna sina ögon. Måste ju vara jätteläskigt får honom.


Han kommer att vara hemma i morgon. Min sambo har jättemycket med sin doktorsavhandling som nu är i slutskedet. Jag har mycket på mitt jobb med så hur löser man detta?! Jo jag åker till jobbet tidigt och min sambo stannar hemma fram till lunch. Jag åker hem då och sen åker min sambo till sitt jobb.

Hoppas han blir bra snart!


Onsdagen den 4 november

Vilken dag!

Började med att jag skulle lämna Kristian på dagis. Allt gick jättebra och jag kom ganska tidigt ändå till jobbet. Kunde konstatera att min inkorg hade fått en rejäl skvätt nya mail = jobb! Bara att dra igång och sen var det full rulle fram till lunch. Skippade maten mot träningen och sen var det full rulle igen med jobbet. Blev inkallad till ett möte som drog ut på tiden i 1.5 timmar. Suck!

Efter mötet hade återigen inkorgen fyllts på med en massa mer jobb. Jobbade över i 2 timmar för att tömma min inkorg. Åkte hem typ kl 18 och hamnade bredvid en tjock kedjehostande tant! Jag satt där först men övervägde att flytta mig när hon efter typ 10 min av äckligt hostande fick hejd på sig.
Kanske är dags att ta den där förbannade influensasprutan ändå? Om inte för min egen skull, för Kristians så inte jag smittar honom.

Hämtade min mamma med man på Arlanda. Dom har gottat sig en dryg vecka i Egypten.

Halloweenhelgen!!

Helgen...

Vägen till Karlatsd kan vara riktigt avkopplande ibland.

Se vad mysigt! Skatten sover i sin vagn.

Åker med klass till hockeyn.

Svårt att klaga när några flaskor kristall kom fram! Ja, alltså skumpa! Inteflaskor av kristall!

Kom igen nu!

Vi ligger under! riktigt illa men vad gör man? Jag är mest nöjd över att få vara ute så jag bryr mig inte! Vågar inte berätta detta för mina polare just nu. hehe

Tragiskt! En liten fågel flög just in i fönstret. Jag kan inget göra. Fönstret går inte att öppna och vi är på övervåningen. Den ser dock ut att klara sig, behöver nog bara vila lite.


RSS 2.0