I love julen!

Okej jag vet att jag har varit dålig på att uppdatera min blogg men det är ju jul och jag passar så klart på att njuta riktigt ordentligt av min ledighet tillsammans med mina nära och kära. Det är väl DET julen egentligen handlar om väl?!

I morgon ska jag dock inte umgås så mycket med min familj utan jag ska istället åka till göteborg på hockey. Åter igen en berömd hockeyresa men skillnaden på denna mot andra är att det är en utomhusmatch i ishockey!! Samtliga biljetter är slutsålda och publiken räknas bli mer än 31.000 personer. KUL!
Jag hoppas verkligen att det inte blir alltför många minusgrader plus att det varken ska snöa eller blåsa!! Värst vore det ju såklart om det faktiskt regnade men ja, det ska det väl ändå inte behöva göra va?! Då skippar jag helt enkelt att stå utomhus!! Så viktigt är det ju inte.
Men julen då....
Jo den har varit riktigt underbar. Mycket god mat vilket tyvärr sätter sina spår runt magen.. hehe Får lägga till med extra träning nu när man återvänder till jobbet för att jobba bort det där partiet. hehe
Jag har tydligen varit jättesnäll i år eftersom jag har fått många fina paket av tomten.. Kristian har även han fått jättemycket fina paket. Vi är väldigt tacksamma!!
Vi var och hälsade på mina kusiner igår, något som jag tyckte var jätteskoj! Jag har inte sett dom på alldeles för lång tid så det var verkligen på tiden. Det var så trevligt och jag ska göra det till en vana att alltid planera in lite tid att åka och hälsa på dom när man kommer hemöver dom värmländska skogarna. Självklart är dom mer än välkomna att även hälsa på oss om dom har vägarna förbi 08-distriktet.
Kul att se deras fina hus och deras fina barn.  Båda min farbrors barn fanns på plats och det fanns mycket roligt att prata om. Gamla minnen och andra saker som hänt och så. JÄTTETREVLIGT!!
Idag åkte vi pulka & bob på Kilenegården, ett såntdär trevligt ställe dit många familjer tar sig för att åka längdskidor eller åka pulka. Vi stannade även till vid en grillstuga för att gotta oss med grillad korv. Visst är det extra gitt nu såhär på vintern?! Lovely!
Kristian fick åka pulka först vilket inte var jättekul tydligen men när bob:en kom fram var det en helt annan sak. Då ville han åka jättemycket.
Vi blir riktigt bortskämda här i Karlstad och vi älskar det!
PEACE!

Lite bilder...

...skadar väl inte??


- Ja jag håller boken framför mig...Sen då?"


- Ur vägen farsan!! -


- På väg till lekparken -


- Pepparkakor -


- Får väl baka själv då -


- Tittut!! -


- Ja hur i "¤%&¤ ser du själv ut med en overall under tomtedressen?!? -


- Lite bättre såhär -


Jag är en riktig...

...vintermänniska!!

Ja det är sant. Jag trodde inte att jag var det längre men så är det.. Ja när det är RIKTIG vinter vill säga. När det inte bara är slask utan som NU, rikligt med snö och minusgrader så snön håller sig såhär pudrig & härlig.
Det är bara min ena björnbroder som nu har ett jättehandikapp - han ryser när det knarrar under fötterna men själva handikappet är kanske att detta får honom att tjuta som en liten flicka titt som tätt. haha

KUL!

Idag var det perfekt. Det var lagom kallt och vinden var borta. Det är ju DEN som är den verkliga boven när det känns så kallt. Några grader minus uppfattas som omänskligt kallt om det blåser samtidigt. USCH! Ryser av bara tanken på det. Tjuter dock inte som nån liten flicka - Björnbroder A!!

Står inför helgen som har mycket trevligt och mindre trevligt att bjuda på.
Först till dom trevliga sakerna...

  • Hälsa på Björbroder A med sambo J & deras nyfödda dotter E
  • Åka pulka & bob
  • Bjuda in några grannar på fika för första gången
  • Bli bjudna på fika hos min sambos f.d. arbetskollega
  • Bygga snölyktor med Kristian
Och till dom mindre trevliga...

  • Trängas bland folk och köpa julklappar
  • Trängas bland folk och köpa snöskyfflar & snöskopor
Okej det var inte så många tråkiga punkter men nog så jobbiga!

Jag hatar att trängas!! Min hjärna är inte anpassad för att trängas med andra. Mitt psyke är inte inställt på att trängas med andra. Andra trängande människor är inte anpassade för att trängas med MIG!

Varför finns det inga VIP-butiker där man kan slippa trängas? Där man slipper stress! Att man skulle få dras med Dr Alban kanske man kunde stå ut med, så länge han inte trängdes?! ;)

Det är underbart ute nu!

HAPPY SNOWY FRIDAY!!


Stolt björnbroder!!

Jag är så glad!! Fick ett samtal innan från min kära björnbroder som bor i Karlstad. Han hade glädjande nyheter. Han ska prova på det här med pappa-livet. SÅ STORT!!

Min andra björnbroder (han som bor här i sthlm) har nu precis fått komma hem med sin nyfödda dotter tillsammans med sambon såklart. Underbart!

Baby-Boom liksom. Man kan väl påstå att vi har växt upp nu. Den tremanna bästisskaran som bildar björnbröderna har nu alla tagit steget ut i det stora - föräldraklivet så att säga.

Jag är stolt!

"Signalfel" orsakade...

...kraftig försening för min del i morse.

Min sambo åkte till Lund igår för att snacka med sina handledare om henners doktorsexamen's slutskede. Detta innebär att jag får lämna och hämta Kristian på dagis idag. Ingen fara..
Jag kom upp med en glad Kristian i god tid och kom till dagiset ca 7.40 och skulle därför hinna med tåget som går kl 7.47.

Så blev det inte eftersom att SL skyllde kraftiga förseningar på "signalfel". Extratåget kom först men eftersom att detta endast går till Älvsjö valde jag att inte stiga på det. Det var dessutom överfullt av folk. Detta blev ståendes på stationen länge vilket då såklart blockerar det tåg jag skulle med.
Till slut åkte det och mitt tåg kom in och jag klev på och hittade en av de få platser som fanns tillgängliga. Wee!!
Den glädjen visade sig bli kortvarig eftersom att vi blev ståendes i en dryg halvtimme vid stationen. Ja anledningen var som sagt "signalfel". Vad är det för uråldrat system som SL kör med egentligen? I dagens läge måste det väl finnas många bättre sätt att hålla koll på vart alla tåg befinner sig än något skräpsystem som verkar vara så känsligt att det typ ALLTID krånglar!

Man skulle väl kunna ha GPS-positionering på samtliga tåg och kanske ha kvar det gamla dåliga som extra-system?! Jag kan egentligen bara se ett problem för SL med detta - att dom inte kan skylla på nåt som "signalfel" i alla lägen som dom goofar sig. Sen brukar det vara problem med snön som ännu kommer från år till år.. VARFÖR??? Snön har ju funnits sen INNAN tågen kom och varför (fortfarande) blir det alltid kaos då den kommer ungefär som att det är en oväntad katastrof. SUCK!

Jag kom till jobbet långt efter att jag skulle ha varit där. Som grädde på förseningen så ska jag ju hämta Kristian med och måste alltså gå ganska tidigt från jobbet. Hmmm.

Jag är ialla fall glad över att jag slapp stå upp hela resan vilket så många andra tvingades att göra.

Snö - UNDERBARA SNÖ!!!

Det är mycket som blir bra med snö...

Det blir ljusare, det blir mysigare, det blir roligare eftersom att man kan åka pulka & bob, man kan starta snöbollskrig även i vuxen ålder. Det blir nästan roligare nu på senare dar!! Man kan göra snöänglar och snögubbar & snölyktor med lilleman. Man kan göra mycket!!

Snö är härligt!

Snö har förståss en hel del dåliga sidor med men dom vill jag inte ta upp.

Hade tänkt köpa gran idag men ångrade mig. Vi kommer ju knappt att se den så är det då någon vits att ha en?! Vi kommer inte att fira julafton här vilket ju var tänkt först. Vi kommer nu kanske inte heller fira nyår här. Vi får se. Juldagen och fram till nyår (ja kanske t.o.m över nyår) kommer vi inte att se granen - ja om vi nu hade haft en.

Lite trist ändå eftersom julen helt tillhör barnen - Kristian! Men å andra sidan så kommer han ju att få se granar på andra ställen så det blir nog bra. Han bryr sig nog inte så mycket heller nu.

När min sambo skulle lämna Kristian på dagis idag ville han inte alls gå i snön. Han var lite rädd för den och blev jätteledsen när hon lämnade honom på dagis i morse. Sen hade han blivit lite ledsen när dom pratade om snön innan det var dags att gå ut.

När jag skulle hämta honom hade allt det där vänt. Nu var snön faktiskt jättekul och han ville istället inte gå in när vi kom hem. Jippiee!! Som vi ska åka pulka nu till helgen. Snön borde ligga kvar då och vi har verkligen laddat upp ordentligt med ett antal pulkor & bobar så det ska bli jättekul att få prova på vår pulkabacke som finns här intill huset.

Våra grannar lovade oss redan i somras när vi flyttade in att den skulle vara bra så upp till bevis nu. hehe

Viktigast av allt dock - KRISTIAN ÄLSKAR SNÖ PRECIS SOM MIG!!!

Ja se det snöar...

..ja se det snöar, det var väl roligt, hurra!

Nu händer det grejer minsann, det snöar. Det var riktigt kul även i lördags när det kom en ganska glad skvätt snö från himlen och Kristian kunde liksom inte förstå vad det var och kunde därför heller inte sluta stirra upp i skyn på den sakta nerfallande snön. Gulligt!

Det har varit en riktig toppenhelg. Fredagen avslutades med företagets julfest. God julmat och party-party!!

Igår var det lucia och vi hade bjudit hem ett gäng vänner som ville vara med och glögga med oss. Trevligt!
Vi griljerade även julskinkan vilken var den sista kvar av dom ekologiska. Ska det vara skinka ska det vara ekologiskt tycker jag.

Idag blir det nog till att köpa gran med. Vi ska träffas på Kristians dagis kl 15 för att se dom små underverken framföra sitt luciatåg för oss stolta föräldrar. Ska bli trevligt tycker jag.

Natten till idag har varit mycket jobbig. Kristian har vaknat många gånger och varit ledsen. Vi har inte förstått vad det berott på heller. Om han har växtvärk eller om det varit magknip eller så. Har försökt få honom att peka vart det gör ont men ingen framgång i vad det kunde vara vilket blir väldigt frustrerande till slut. Stackarn!

3....2....1....

....Nu kör vi!!

Snart ialla fall.. Har redan stämplat ut på jobbet. Tagit mig ett mindre träningspass i väntan på att företagets julfest ska börja. Julbord med hela karusellen är väl inte helt fy skam!

Igår fick jag se min björnbroders lilla dotter Emma. Såå söt, såå liten.. Antagligen det minsta jag har sett men vad gör det? Hade den turen (såklart) att få se henne "live" istället för genom nåt suddigt fönster. Vet inte vad som var poängen med att ha en ruta att titta igenom om den ändå var suddigare än frostat glas? Dörren öppnades och där såg vi henne utan något alls som avskärmade det lilla flickebarnet från mig.

Ska bli kul att hälsa på dom nu snart när dom får åka hem.

Nej nu tickar klockan... Snart drar det igång ju!

Happy FRIDAY!

Dödar en myt!

Fick några tabletter utskrivna mot borrelian som jag ska ta 3 ggr dagligen i 10 dagar. JA! Det var troligen borrelia enligt läkaren. Jag frågade om detta skulle förändra mina alternativ av dryck på fredag då det är julfest på företaget. Alltså - var det OK att dricka alkohol på denna kuren?!

Visst ingen fara, jag skulle inte glömma att ta tabletterna bara. Fick det även bekräftat av min chef idag (som jobbat på sjukhus) att det bara var en myt att man inte fick dricka alkohol när man tar den sortens medicin, så där har ni!

You're welcome! Okej.. Alkoholen är såklart inte det viktigaste!!

Tränade idag. Tog det soft. Det kändes verkligen i hela kroppen att jag inte tränat på aplänge. Skönt ändå att få sätta igång musklerna i rörelse igen. Blir ingen träning i morgon dock. Ska få åka och hälsa på min björnbroder med sambo och se deras 7 veckor för tidigt födda lilla Emma. Ska bli så kul!

Det är redan onsdag.. Vart tar all tid vägen?!

Mot doktorn!

Fick en tid hos läkaren för att kolla upp om jag faktiskt har borrelia eller inte. Eftersom det handlar om läkarmottagningar så är det inga generösa tider man har att välja på. Jag fick tre alternativ.. Antingen bli mottagen kl 13.45 eller "den senare tiden" kl 14.15 eller så kunde jag ringa i morgon kl 07.30 och boka annan tid som då skulle hamna mellan ca 13-14.. Eeh.. Nej då bokar jag den sena tiden idag sa jag.

Jag skulle ha tagit den tidigare tiden idag eftersom jag ändå månte åka härifrån jobbet nu vid lunch.
Lätt att vara efterklok men å andra sidan är det bara en halvtimme det handlar om. En halvtimme som jag istället kan sitta här och skriva detta inlägg bl.a.

Håller på att kolla upp simanläggningar som kan passa för motionssimning vissa kvällar. Om man ska utnyttja att vi faktiskt har friskvårdsbidrag så är det ju hög tid för det nu. Jag frågade om det förut här på jobbet och det var inga problem. Det kostar ju inte företaget nåt heller vilket faktiskt spelade en roll för mig. Jag hade ju inte utnyttja detta om det hade kostat företaget en massa nu när det tydligen går dåligt här.

Ja ja...
Det är julfest nu på fredag men samtidigt är det sorgligt eftersom två av mina nära kollegor jobbar sin sista dag här då. Lagom kul & bra timing va?! NOT!

Suck!

Borrelia??

Har en röd cirkel-grej på benet som nu varit där ett tag. Har inte direkt tänkt på den tills min sambo frågade vad det var för nåt. Hon kollade upp i vår läkarbok och det var misstänkt likt ett sånt märke man kan få om man har BORRELIA!! Eeeek!

Detta kan man få av fästingar men fästingar finns väl inte nu väl? Hmm!

Om man inte behandlar det så kan det få riktigt tråkiga följder som ansiktsförlamning, muskelvärk och andra tråkiga saker. Med andra ord - INGET JAG KÄNNER FÖR!!

Ansiktsförlamning liksom. Tänk att inte kunna le!! Hur skulle jag se ut då?? ;)

Har ringde sjukan hemma som kommer att ringa upp mig senare så får vi se vad dom säger.

Borrelia ?! NEJ TACK!

Dramaten med Glenn Killing-gänget

Men det var mest bara dramatiskt. Jag hade ingen koll på vad det var för sorts pjäs men det var ju självaste Glenn Killing-gänget - varför skulle det vara nåt annat än roligt??? Men det var det! Visst fanns det ställen att skratta på men det var inte DET som låg i folus.

Nej jag fick träsmak och skruvade på mig och när det andra akten var slut och allt kändes långt  ifrån ihopknutet så befarade jag faktiskt att det skulle bli ytterligare en akt men det var faktiskt slut där.. PUH!

Ett gäng humorkillar som ska vara dramatiska känns ungerfär lika bra som Arnold Schwarzenegger i en musikal!

TERMINATOR - The Muscle Musical!! haha

Hade ialla fall en jättetrevlig kväll. Det var jättekul att träffa vännerna som man inte sett på väldigt länge. Kul att komma ut med min sambo utan Kristian. Kul sen i pianobaren på Grand Hotell. Kul kul kul!!

Står inför porten till...

...en helg fylld av trevliga händelser!!

Ikväll ska vi fira en kollega här på jobbet som fyller år. Jag kommer dessvärre att missa middagen eftersom att jag kommer att vara hemma med El Kid'o när min sambo rider. Men men, ska bli kul ändå.

I morgon har vi fått en generös inbjudan till Glenn Killing-gänget. Det blev så att min polare inte kunde gå på tillställningen eftersom han nu befinner sig i Kina i jobb så hans biljetter gavs glädjande till mig & min sambo. Weee!!

Ska naturligtvis kompensera honom på något trevligt sätt för detta!

En vecka kvar nu tills företagets julfest. Brukar vara trevligt och jag ser fram emot den.

Idag är det fredag - något som här på jobbet innebär FREDAGSMYS! Idag kommer det att bjudas på lussekatter.. SMARRIGT!

Nu sist och ABSOLUT STÖRST!!!!
Min ena björnbroder med sambo kommer troligtvis att bli föräldrar med. Igår sattes det hela igång som det kallas och nu får vi spännt vänta på det där samtalet som bekräftar att allt gått bra! Tjejen (ja vi vet att det blir en tjej) är en riktig vinnare. Hon kommer ungefär en månad för tidigt. Hon kan bärgis inte vänta längre med att se vad det är för galning hon har till far! haha

Happy Friday på er!

Smygaren...

..kröp fram inom mig. Jag valde att genomföra ett litet träningspass.
Jag har varit sugen länge nu eftersom jag inte tränat på över två veckor!! Det känns som en evighet.

Anledningen har såklart varit att jag varit sjuk så det är inte så konstigt. Idag kände jag mig tillräckligt frisk för att göra ett litet lätt smygpass. Gjorde inget utmattande. Inget för ansträngande. Lite smygvikter bara för att komma igång.

I morgon blir det ev. ett lätt pass med.

Det känns svinigt!

Får man tryne nu?? Eller slipper man? Ja det är frågan...
Känner absolut ingenting av vaccineringen nu efteråt. SKÖNT!

Något som absolut INTE är skönt är att det nu sagts upp ytterligare 4 personer på jobbet. VERKLIGEN SUPERTRIST!!! Trevliga personer som nu tvingas lämna jobbet. SUCK!
Det var en i den lilla grupp som jag tillhör som var tvungen att sluta. Han hade jobbat i ca 1 år längre än mig dessutom. Samtidigt som jag såklart är tacksam att jag slapp gå så känns det ruttet att han nu tvingas lämna oss. Det känns inte bra nånstans! Allt kom så fort med. Man hann liksom aldrig reagera på det.

Det är tråkiga tider helt klart!

Jag började fundera lite över att ev ta någon kurs på distans inom områden som kan vara intressanta för mig. Jag tycker att det är roligt att utvecklas och vill se hur bra man kan bli inom olika områden. Kunskap = makt! hehe
Detta skulle alltså ske kvällstid på distans i ett lågt tempo för att orka med allt annat som man ändå har på agendan. Ja vi håller ju faktiskt på att fixa vårt hem en hel del. hehe Man ska hinna med familjen och ja... Men vi får se.. Ska kolla lite på vilket utbud som finns och vad som kan verka lockande. Det finns en hel del som kan vara bra även i jobbet. Jag trivs ju bra med mina arbetsuppgifter så varför inte kombinera?

Det var grymt sa bonden...
Grymt grymt sa grisen.

Vaccinerad

Fick ett erbjudande om att få vaccinet mot svinis idag här på jobbet. Dom kunde reservera en dos åt intresserade vilket jag nappade på. Nu har jag vaccinet i omlopp inom mig och jag känner absolut ingenting av det - än så länge.

Bara att hålla tummarna att man inte känner av det senare heller. Vissa blir ju dåliga av vaccinet.

Känns ändå bra att ha tagit vaccinet nu. Om inte annat för lillemans skull så man inte smittar honom som ännu inte fått vaccinet.

RSS 2.0