En riktig liten godisgris!!

Rena rama spa-känslan upplevdes hemma hos min mamma idag. Vi strippade av oss alla kläder och kröp ner i ett hett bad. Närmare en halv flaska badolja offrades och upplevelsen var en given succé! 
Kristian tyckte som vanligt om att bada liksom min sambo & jag själv. Det var välbehövligt då vi själva saknar badkar hemma. Ett bad är ju ändå ett bad!

Vi lärde lilleman att man kunde blåsa bubblor i vattnet vilket han tyckte var skoj. Ja efter dom första två kallsuparna kom han ju på att man skulle blåsa utåt istället för inåt!

Min mamma var på fötter igen och ville träffa oss innan vi åker hem så vi åkte dit. Hon bjöd på det alltid lika goda fisksoppan.

Kristian är en riktig godisgris! Han fick smaka på skumtomtar och han älskade dem! Oj!! Han ville inte sluta äta dem. Självklart kommer vi inte att börja ge honom godis nu. Inte än! Men vi kunde inte bara strunta i att låta honom smaka. Vi var ju själva nyfikna på hur han skulle reagera. Det var som första gången han fick smaka kexchoklad, hans ögon glittrade till och det var en självklarhet att detta var det absolut godaste han smakat!!

Vi har handlat skumpan för nyår! Kände att det var lika bra att få det gjort nu så man slipper stå och trängas bland en tjock uppstressad skara sista-minutare i ett urplockat systembolag! Jag har alltför många gånger lovat mig själv att inte göra om det misstaget igen. Finns inte mycket värre!

Har ikväll ätit pappas goda fiskgratäng. Juppz, dubbel fisk idag!!

Avslutningsvis kan jag berätta att vi kommit rätt långt nu i ihopsättandet av vårt första fotoalbum. Det är riktigt kul och det blir jättebra!! Så mycket bra bilder och roliga minnen. Jag är gladis!

Natti-natti!!

Ps: Jag vet att jag har varit dålig på att lägga in bilder, blir snart ändring på det! Har många tagna som jag självklart kommer att dela med mig av! DS!

Börjar bli riktigt...

...riktigt kusligt!!

Ärligt alltså, det är inte roligt längre!! Fattar inte vad det är som händer här egentligen, detta börjar bli riktigt läskigt! Nu har även min farsa blivit sängliggande. Han har inte kräkts men är lös i magen och har tappat all aptit. Det är ju här vi sover (även om vi har norpat gästhuset) .

Vi vet ju dessutom att denna vinterkräksjuka inte kommer från oss eftersom många andra vi mött inte blivit smittade. Vi har dessutom mått bra allihopa sen vi åkte från sthlm. Jag vill ju inte åka på nåt sånt här hemskt IGEN! Hell no!!

Min låtsassyrra har åkt till Branäs för att åka skidor men efter första åket blev hon illamående och fick avbryta det roliga. Ingen höjdare! Hon ska efter detta till Åre (som dom flesta andra verkar det som). Tänk om det blir värsta magsjuke-festorten!! hehe Kanske lägger hela fuckin' Åre i karentän?! Jag ska inte dit!

Idag hälsade vi på en barndomsvän med familj. Det ligger ju lite off plejset där dom bor alltså. Man åker några kilometer in i skogen efter att man i några mil åkt småvägar ut i ingenstans... men sen... Sen är man framme! Och vi snackar drömläge när man bara kommer fram. Utsikten, egna badstranden, egna tennisbanan... Lovely!
Vi grillade ute. Riktigt härligt i solen och kylan var ett minne blott när vi trängdes framför elden. Såg att Färjestad vann över Djurgården med.. Sweet!

Nu ska vi slå på MI3 som börjar på 4:an snart. Vi har köpt lite chips (vilket aldrig händer annars) och vi har fyllt på varsitt glas rödvin. Oh yeah, life is fair!

Baciller - våga er inte hit!!

Hade vi pesten med oss eller??

Som ett korståg sprids vinterkräksjukan längs den väg vi reser. Kristians kusiner har drabbats och nu även min mamma med man. Attans! Men det beror nog inte på oss. Ingen här hos farfar har drabbats och här bor vi ju. Vi var ju dessutom friska när vi kom.

Nu när min mamma är på kräkningarnas karusell så innebär detta att det inte blir någon anka där ikväll. Vi skulle ha blivit bjudna av min plastbror på anka nämligen. Får bli en annan gång.

Vi har just varit ute på en promenad. Det var riktigt skönt. Några grader minus men ingen fara. Vi hade ju klätt oss rätt. En dryg timme gick vi. Underbart!

Nu tar min sambo en varmdusch, Kristian sover fortfarande och snart blir kaffet klart. Efter det åker vi till en vän till mig och hälsar på.

Trevlig söndag!

Vi är inte ute, inne, men ute, inomhus!

Återigen är det utgångens kväll men jag är inte ute. Jag är inne, inte inomhus på ett uteställe utan inomhus hemma hos pappa. Inget fel i det, vi dricker gin & tonic, har tagit nåt glas rött innan och ätit utsökt gott. Många av mina vänner är ute i vimlet. I morgon är det kroggalan här i Karlstad, jag har inte ens tänkt gå ut men det skulle kanske kunna vara trevligt?! Men skippar nog det.

Vi tog en promenad idag i solens härliga sken. Kristian var riktigt grinig eftersom han var så trött innan vi kom iväg. Sen somnade han på två röda... Han vaknade när vi kom tillbaka till pappa. vi lyssnade på när isen sjöng. Det låter ju riktigt härligt på nåt sätt. "Piong! Tschong!" Väner-isens melodi spelas om man bara lyssnar!!

I morgon ska vi hälsa på hos fler vänner. Vi hade riktigt trevligt idag när vi hälsade på hos en eventuell fästmö till Kristian. Diza var ju för bedårande söt. Hon var cool-lugn och go rakt igenom. Hon hade en julklapp till Kristian och han hade en i utbyte. Att JAG som pappa skulle få en julklapp visste jag ju inte. Inte hade ju jag någon till Dizas mamma.. Pinsamt!

Kristian var på riktigt gott humör idag som första dag efter all sjukhet. Han har varit ganska grinig och lättretlig sista tiden. Men det är ju så. Han är ju barn och barn är ärliga rakt igenom! Barn i hans ålder har ännu inte lärt sig att överdriva, ljuga eller göra sig till. det som dom får ur sig är precis så! Varken mer eller mindre! Är det gnälligt så beror det på nåt.

Mitt gullebarn var riktigt underbart ikväll. Han var på riktigt gott humör. Han har gosat och håll på här hemma mos pappa. Han fick smaka på den goda maten och han älskade den! Sen var han med vid tv-soffan och fick en banan. Ja han öppnade den själv utan att vi märkte det och sen fick han äta upp den. Som han åt! Glups sa det och så var bananen borta! Ingen magi utan bara mumsibaba!!

Vilken kväll!!

Gårdagens utekväll var verkligen jätteskoj! Träffade en del gamla vänner man inte sett på läänge! Kul kul! Vi var väl egentligen inte hungriga några av oss men vi hade ju bokat bord och det var tvårätters som stod på menyn så det var ju bara att käka på det. Vi orkade inte tömma våra tallrikar någon av oss.. hehe

Notan för hela kalaset sköt i höjden och jag vågar inte riktigt tänka efter vad den slutade på. Men ibland måste man ju kosta på sig detta. Jag går ju inte ut så ofta numera sen man blivit en ansvarsfull pappa.

I morgon ska vi träffa lite vänner. Ska bli riktigt skoj!

Den goda julen fortsätter

Julafton började med sovmorgon och sen gav jag mig själv en julklapp genom att ge den till min sambo. Snyggo-snyggo!!

Vi gjorde oss klara och åkte till min sambos föräldrar där vi spenderade denna dag vi valt att kalla för Julafton. I all ordning bjöds det på julbord och allt jag vill ha i matväg på julen fanns med. Göttigt! Jag kände mig helt bra i magen med så jag kunde verkligen njuta av maten. Niiice!

Drog iväg några multi-julhälsnings-mms med den bilden på Kristian som jag nu har i min julheader. La till en skrikbubbla där det stod God Jul!!. Verkade uppskattas! hehe

I morgon bär vi av till Karlstad för att hälsa på min familj. Det är juldan vilket innebär utgång i Karlstad. Man träffar alla polare som flyttat från staden men kommit hem under julen. Riktigt trevligt! Alltid träffar man så många som man inte sett sen... ja julen innan.

Vi ha bokat bord och jag ser verkligen fram emot i morgon.

Dags att packa lite så vi kommer iväg snabbt och smidigt i morgon när vi vaknat. Vi kommer först att stanna till hos mi madre som utlovat ha kvar rikligt med rester från deras julbord. Mumma!!

God fortsättning på julen!

Bizarro X-mas!

I en bizarro värld hade kanske detta kunnat vara årets julklapp?! Idén slog mig förut och även om den egentligen inte är ett dugg rolig så fick den mig (och min sambo) att fnittra åt det bizarra med det hela. Nej (!!!) Jag fnittrar inte som en liten tjej!! Jag var bara tvungen att knåpa ihop en bild på hur jag hade tänkt!

För att beskriva det hela lite...
Vi (jag & min sambo) har vid olika tillfällen fått brev som talar om att personer sått träd i våra & Kristians namn. JÄTTEBRA! Vi är verkligen miljömedvetna och tycker att såna här trevliga gester är bra och uppskattas mycket!  Men hur skulle någon reagera som liksom vi är miljömedvetna och fick ta emot följande brev?!



Vad skulle man ha gjort? Blivit förbannad eller skämts ihjäl i vetskap att ens namn står bakom en hel del förödelse? hehe

Tänk vad lite photoshop kan vara kul ibland!

GOD JUL på er!

Det blev sådär tråkigt...

...'källargrönt'!

Jag mår mycket bättre idag. Yey! Kristian däremot verkar bara kunna ta till sig gröt som föda men (!!!) det är ju alltid nåt och han är ju pigg så nåt framsteg är det ju. Vi får se, han får nog åka till dagis en liten stund i morgon trots allt. Det är ju bra för honom eftersom det är sista dagen innan vi blir borta från dagiset ett tag. Sen börjar ju jag att jobba den 8:e så då är det ju dagiset som gäller för hans del.

Min sambo har klarat sig helt från den jobbiga Vem vill vara sjuk på självaste julafton?! Missa all den goda julmaten. Nej nej, det vore allt tragiskt det!

Vi har målat väggen och grön blev den. Alldeles för grön bara så det blir till att göra om målandet i morgon med en mer rätt färg som vi hade tänkt oss. Mer grå-grön och mindre grön-grön!

Det var allt för nu. NattizzZzZzzz!!

Uppskattat slaveri!

Min stackars sambo får verkligen slava arslet ur sig eftersom både jag och lillen fortfarande är magsjuka. Kristian är ganska pigg men får inte i sig mycket mat stackarn. Själv är jag konstant slö och klarar inte av att hålla mig uppe några längre stunder. Vi är dock väldigt tacksamma att min sambo inte tycks bli nersmittad i detta.
Ett riktigt mardrömsscenario hade ju annars varit om både jag och min sambo mådde lika pyton som jag gjorde igår samtidigt som en pigg liten Kristian förväntade sig mycket uppmärksamhet. Det hade helt enkelt inte gått! Eller? Glad att vi slipper ha det så just nu!

Det blir inget dagis för Kristian i morgon. Han har inte varit nog frisk idag för det. Det innebär att det blir lite krånligare med att fortsätta 'operation ommålning' i vardagsrummet. Min sambo har fått hyvla ner tapetsfogarna och sen har hon spacklat den. Jag orkade endast hjälpa till i några futtiga minuter innan jag letade upp soffan igen och bänkade mig.

Räknar med att vara återställd i morgon! HOPPAS HOPPAS!!

Få din drömmage rekordfort!

Jag har den perfekta lösningen för en vältränad fast mage på rekordtid utan att behöva göra tråkiga sit-ups! Jag kallar medtoden enklast för 'throw-ups'. Man använder varje enstaka lilla magmuskel fullt ut och som om inte bara det i sig vore strålande, man får ur sig alla eventuella onyttigheter man proppat i sig!

Glöm det där skräpet man ser på tv-shop. Hip-Hop abs?! Nej nej...
'Throw-ups' is the way to go!! hehe

Nej skämt-å-sido min mage fick verkligen jobba inatt. Jag mår fortfarande ganska dåligt men har inte kräkts upp nåt nu ialla fall. Fick i mig mat med.. Pizza faktiskt! haha Trodde aldrig att jag skulle klara av att ens se den för att inte tala om känna lukten av pizza, men det gick ju utmärkt. Jag var verkligen hungrig och kände mig för väldigt mycket hurvida min mage reagerade på calzonen.

Jag hoppas att Kristian får bli frisk i morgon. Han har liksom jag haft det jobbigt nu. Stackarn! Han är ju så liten och förstår ju inte detta. Jag lider med honom.

Fick en smak av helvetet!

Jag vet inte ens vart jag ska börja. Drog såklart på mig av Kristian's magsjuka och fick genom den årets jobbigaste natt. Jag har inte gått upp än, pallrar inte med det helt enkelt! Kristian är fortfarande sjuk så min sambo har fullt upp att serva oss. Hon är allt en ängel! Var på företagets julfest igår. Hade jättetrevligt, kul att träffa alla igen efter så lång tid. Dom verkade tycka att det var skoj att träffa mig med. Dom hade byggt upp värsta partyområdet med scen, dansgolv och kanske viktigast; en ordentlig bar! Vi fick ta del av det stora julbordet och alla dess delikatesser. Mitt första i år så det satt fin-fint i kistan. Taxiresan hem var en mardröm. Stod och väntade över en timme på den jävla bilen jag hade beställt. Inte okej vilket jag sen påpekade till föraren som ringde mig när jag hoppat på en buss till city istället. Suck! Vem skulle tro att SL skulle bli min räddning? Tog en taxi därifrån hem sen. Sen började min magresa från helvetet när jag kom hem. Tur i oturen kan man säga! Hade varit katastrof om den började tidigare. Nu ska jag vila mig lite igen. Är totalt utmattad! Kram!

Ännu mer irriterad!

Ännu mer irriterad, fast denna gång på mig själv. Hur kunde jag missa att ta med hörlurarna till mobben? Dom brukar alltid ligga i min jackficka, men inte nu. Nu när jag hade sett fram emot att lyssna på Aldrig fucka upp. Det var ganska spännande när jag slutade lyssna igår. Suck! Ska bli kul att gå på julfest iallafall. Har endast ätit frukost så jag är laddad. Hehe Är inte speciellt hungrig dock men blir väl lagom till julbordet. Hoppas på en trevlig kväll, det behöver jag verkligen! Kram

Jag = JÄVLIGT IRRITERAD!!

Nu är jag jävligt irriterad alltså! Nu får det fan vara nog! Killen som hyr min lägenhet i Karlstad har fortfarande inte betalat hyran som han lovade att göra. Han skulle själv ta kontakt med hyresvärden vilket han tydligen inte har gjort heller. SUCK! Det går inte att ringa till honom heller, bara skicka sms. Bara det är ju lurigt. Jag har själv aldrig träffat honom utan det var min förre hyresgäst som fixade honom. Tack för den liksom!

Nu tvingas jag lägga ut betalningen för detta och hoppas på att denna idiot sen ska göra rätt för sig. SJÄLVKLART får han betala tillbaka detta till mig. Ska fan ha ränta på detta! Såhär gör man inte!!

Jag är uppriktigt arg utan att överdriva. Jävla idiot!

Stackars stackars liten!

Skit åxå!! Min lilla plutt är sjuk. SJUK IDAG!! Fast det är ju klart, han har ju knappast valt att vara sjuk nu. Det började redan igår efter dagis. Eller redan på dagis faktiskt. Jag kände att det luktade kraftigt Nr2 och kollade blöjan innan jag klädde på honom men såg inget.
Valde att åka buss hem istället för att gå. Kände även på bussen att det luktade och nu fanns det ju inga andra barn som det kunde komma ifrån. Det måste vara Kristian!

Kom hem och jag konstaterade att det mycket riktigt fanns en 'present' till mig att ta hand om. Vattnigt värre! Bådar inte gott - bådar inte gott allt tänkte jag.

Dom hade sagt på dagis att han kunde vara hungrig eftersom han hade ätit ganska dåligt. Jag testade att ge honom lite men det kom lite tillbaka direkt men testade efter en liten stund igen och då togs det emot.

När han senare lagt sig vaknade han upp efter ca 1 timme och var ledsen. Han hade kräkits lite men det var bara början på vad komma skall.. När jag kom in  så kom spyan från helvetet! Shit alltså! Det var en magtömning utan dess like! Hur kan det komma upp så mycket från någon så liten?! Det är för mig livets riktigt stora gåta! OTROLIGT!

Man tycker ju så synd om Kristian i en situation som denna. Han förstår ju inte vad som händer. Självklart undrar han ju. Det märks. Jag försökte prata lugnande med honom samtidigt som man märkte hur hans mage jobbade för att tömma det som nu inte fanns kvar. Stackarn! Men när magen hade lugnat sig igen så blev även Kristian lugnare och var på riktigt gott humör.
Han säng var riktigt grisig så det var bara att byta allt som fanns i den!

Frågan är om han hade ätit nåt konstigt eller om det var ren magsjuka?! Han verkade ju pigg ialla fall vilket man inte brukar vara när man är riktigt magsjuk. Får fråga dagiset.

Idag ska ju jag på företagets julfest. Jag hade tänkt att åka dit redan vid kl 15. Min sambo försov sig typiskt nog just idag. Hon vaknade i samband med att min klocka ringde vilket innebar att hon var väääldigt sen! Typiskt! Men hon skulle ialla fall komma hem så att jag kan åka på julfesten, den efterlängtade JULFESTEN! Det blir ju inget dagis för Kristian idag tyvärr. Frukostgröten vände direkt. Annars hade hon ju kunnat komma som vanligt och hämta Kristian på dagiset, men det passar ju liksom inte idag.

Nåja, det är dags för mig att få i mig lite frukost. Nu är jag hungrig!

Ni får avgöra!!

Jag behöver er hjälp! Här är ett gäng bilder på vårt vardagsrum i olika utföranden. Modellen är ganska enkel men funkis. Vilket alternativ tycker ni är snyggast? Vad är bra? Vad är dåligt? Några andra tips på förändringar?

Väggen vi ska måla om är den som tv'n sitter på. Den är idag ljus liksom resten av vardagsrummet. Det är det vi nu ska ändra på. Känner mest för grönt. Vilken av nedanstående bilder gillar ni bäst?

Ska även påpeka att den 'ljusramp' som sitter vid taket finns inte än! Den ska byggas senare.


Bild 1 (kväll)



Bild 2 (kväll)



Bild 3 (kväll)



Bild 4 (kväll)



Bild 5 (kväll)



Bild 6 (dag)



Bild 7 (dag)



Bild 8 (dag)



Bild 9 (dag)



Bild 10 (dag)



Bild 11 (dag + takspot)


Tacksam för er hjälp.

Lattemammor!!

Tog en fika på Wayne's igen. Fick sittplats bredvid lattemammorna! Som det skvallrades och fnittrades. Dom verkade ha det jättebra. Efter en stunds skvallrande gv dom sig och gick men det om genast att nytt gäng lattemammor och slog sig ner på samma plats som dom tidigare. 

 Handlade lite prylar för operation 'klistra in alla foton i pärmar'.

Kristian blev lite ledsen idag när jag lämnade honom. Han har väl lärt sig nu att jag kommer att vara ifrån honom några timmar nu. Klart att sånt känns, vi som brukar ha så roligt om dagarna. Fick leka lite med honom sen när vi hade kommit hem. Han var aningen trött men ville inte sova någon e.m.vila som han brukar vilja. Kanske fick en bra vilostund på dagiset?

Fick ett sms av min kanske nya vän. han vile att vi skulle träffas innan jul.. Trevligt! Vi har gjort upp att höras av under helgen. Kan ju bli en bra grej. Kristian kan få en lekkamrat som bor här i området. Jag & min sambo med. :)


Drömmen sprack för denna gång!

Attans! Det blev inga miljoner på trissarna. Jaja jag gräver inte ner mig för det utan marserar ut i livet med huvudet högt ändå, som jag hade gjort om jag hade vunnit. Eller?! Nej troligtvis hade jag hoppat jämfota upp så högt jag bara kunde och skrikigt ut med full styrka... JAAA! Där satt den!

Har valt ut en del bilder som vi ska klistra upp i ett kollage som ska vara på Kristians dagis för honom och andra att bläddra i. Kul idé tycker jag. Måste bara skaffa klister i morgon så vi kan sätta fast korten. Vi behöver ju dessutom klister för att sen klistra in alla andra kort  som vi har framkallat. Behöver även ett gäng pärmar till... Många kort har vi!

Just det, strulputten som hyr min lgh i Karlstad skickade ett sms idag och bad mig skicka numret till hyresvärden igen.. VADÅ? Raderade han det smset igår när jag gav honom numret? Vad är det för snubbe egentligen?? Först slarvar han bort inbetalningsavierna och nu detta... SUCK!

Vänner för livet??

Nåt som bara blir svårare och svårare är att träffa och lära känna nya vänner. Ju äldre man blir desto svårare verkar det vara. Ja visst är det enkelt att lära känna nya kollegor på arbetsplatser och den biten men riktiga vänner som man umgås med? Nej det är betydligt svårare!

Idag kanske jag lyckades med just detta. Jag har snackat lite med en kille som man mött vid busshållsplatsen ibland. Uppenbarligen bor han i närheten och vi har en sak gemensamt, vi är båda pappor. Han har en något yngre son än Kristian. Vi har hjälpt varann med våra barnvagnar på och av bussar och småpratat lite på resorna. Han var med den gången busschauffören var så upptagen att prata i sin telefon att han glömde släppa av mig vid min hållplats. Han berättade idag för mig att han hade skällt ut chauffören sen när jag hade kilat iväg. Chauffören hade bara höjt sina armar och försökt slingra sig men min kanske nya vän hade verkligen fått chauffören att förstå att detta inte var okej. WOW!! Man tackar!

Vi har nu bytt telefonnummer och kommer att höras av nu snart.. Vi kan ju låta våra barn leka tillsammans och vem vet, kanske har vi nu inlett vad som kan bli vänner för livet?!

Att bli mångmiljonär över några skrap!

Just nu är vi miljonärer! Rent av mångmiljonärer!! Allt gick så fruktansvärt fort dessutom. Detta är sanning ända tills skrapet säger motsatsen. Jag köpte två trisslotter i samma veva som jag köpte frimärken. Allt gick så fort! Plötsligt stod jag där med ett gäng frimärken och två trisslotter.

Jag anser att dom är högvinster tills man skrapar bort den drömmen. Jag kommer inte att skrapa dom förrän min sambo kommer hem så drömmen får vara vid liv ett tag till.. Mångmiljonär - vad ska man göra för alla pengar?!


STRULPUTTE!!

Alltså!! Nu har det flyttat in en ny kille i min lgh i Karlstad. Det var den förre hyresgästen som visste vem han var och ordnade med allt. Jättebra tyckte jag - FÖRST men nu är jag inte så säker längre.

Jag fick igår ett sms av min hyresvärd om att hyran inte var betald. WHAT?! Jag tog genast kontakt med min förra hyresgäst eftersom jag inte hört nåt från honom om den nya hyresgästen. Jag förklarade läget för honom och han blev förvånad. Jag fick numret till hans kompis - den nuvarande hyresgästen. Ringde med endast ett 'Abonenten du söker kan inte nås för tillfället...' som svar. Drog iväg ett sms som förklarade vem jag var och mitt ärende.

Fick märkligt nog genast ett svar på mitt sms. Det var den nya killen, han tackade för mitt sms och sa att han ville ha ett ocr-nummer eftersom han hade 'tappat bort' inbetalningsavin. Han lovade också att hyran skulle betalas någongång denna veckan. Eeeh?!

Jag har inget ocr-nummer till min hyresvärd förklarade jag och gav honom hyresvärdens telefonnummer. Jag förklarade också att hyran genast måste betalas då man ALLTID betalar hyror i förskott.

Han tackade återigen för mitt sms och skulle höra av sig till min hyresvärd imorgon (alltså idag).

Jag skickade ett svar till min hyresvärd som förklarade läget och hoppas nu att min nya hyresgäst fixar detta! Att han inte strular till det för mig nu!

Måste även tillägga att jag tycker att det är dåligt att denna kille inte hört av sig till mig om att han flyttat in. Jag har förvisso kunnat jaga min förra hyresgäst lite mer om numret men ändå!

STRULPUTTE!!

Vad jag önskar mig i julklapp!!

Jag har hittat vad jag verkligen önskar mig i julklapp. Denna manick är ju bara för läcker alltså! This is the future helt enkelt.


- Klocka, mediaspelare & armband i ett -


Okej denna finns tydligen inte ännu men begreppet 'E-paper' har man kommit ganska långt inom. Man kan nu med en papperstunn skiva projicera rörliga färgbilder och alltså visa film. Dessutom kan man böja denna skiva något utan att den tar skada. Verkligen helballt!!

Idag var det Kristians första 'riktiga dag' på dagiset. Det är inte längre inskolning utan han går där nu och allt går så bra. Han hade tydligen slagit sig lite idag. Han hade klättrat på nåt och slagit i munnen lite men det var ingen större fara.
Själv passade jag på att handla lite målargrejer som vi kommer att behöva nu snart när vi ska måla om en vägg här hemma. Vi är trötta på att alla väggar är typ helt vita här hemma så vi ska ge lite färg till vårt hem.

I morgon ska vi till BVC innan vi stämplar in på dagiset. Vi ska kontrollera vikt & längd igen. Se att han följer sina kurvor som han ska.

I morse reagerade jag lite över att min sambo hade skrivit en lapp där det stod: 'Älskling! Skölj K's matskålar, de låg i ångan från silverputsen! Puss!' 

Visst det var ju en jättebra tanke men (!!!) tog inte själva lappskriveriet längre tid än att själv bara skölja matskålarna? Dessutom låg lappen på bordet där jag satte mig ner med den färdiga grötskålen från de skålar som skulle sköljas. Jahapp bara att kasta den gröten och diska och börja om igen då.

Påpekade detta för henne sen som förklarade sig med att hon hade försovit sig och var mycket stressad. Dessutom behövdes det nog diskas så det skulle ha tagit längre tid då... Ja ja... hehe Sött!!

Hon är på julmiddag med jobbet ikväll. En kollega skulle följa med hit sen och sova här så jag har förberett med att fixa gästsängen och dammsugit ur gästrummet ordentligt. Röjde på även i vardagsrummet med dammsugaren när jag ändå höll på. Gick ju av bara farten!

SEX bilder från idag!!

Tro mig jag har en giuven succé-gryta att tipsa om! Det var min sambo som lagade den idag och den heter nåt så passande som Adventsgryta. Supergod och högsta betyg från mig!!

Den innehåller kycklingfilé, brynt gul lök, svarta oliver, röd paprika, broccoli, syltlök, matlagningsgrädde, buljong, svart & vitpeppar OCH SAFFRAN!! Det är saffranet som verkligen sätter smaken och ger mersmak för grytan. Adventsryta!! Lägg det på minnet! Serveras med ris.

- Adventsgryta -

Vi har verkligen fått det juligt här hemma. Vi har förvisso ingen gran men det var mer ett smart enkelt val eftersom vi har en klåfingig liten kille istället. Dessutom ska vi ju vara i Karlstad en hel del under julen.
Vi har dock fått upp ljusen i våra buskar utanför på vår altan. Det tog lite tid att få upp dom men anledningen var helt enkelt att ljusen inte hittades först.

- Hög koncentration -


- Känna på maten innan smakandet -

Kristian fick såklart smaka men bara utav kycklingen, paprikan & broccolin. Han fick en egen tallrik och fick sitta och plocka bästa han ville. Så duktig på att äta så men efter ett tag har det en tendens att bli lite mycket lek över det hela. Mat kastas i golvet och sånt. Hyfs på dig unge! hehe

Vi har även slagit in några julklappar. JA DET ÄR SANT! Jag som inte brukar börja julhandla före typ den 23:e dec!! I år har vi verkligen börjat i god tid, börjar man bli en ansvarstagande planerande vuxen gestalt tro? Hmmm

Om du läser detta syrran så var den första julklappen jag slog in faktiskt till just dig! Håll ut! Det är inte långt kvar tills du får sätta klorna i pappret och slita upp!

- God Jul Anna önskar Kristian -

 

- Nej dom är inte ALLA till syrran!! -


Nu ska vi griljera julskinkan. Mmmm kan riktigt redan känna doften av nygriljerad skinka. Mmmmmmmmm!!!

En bild från julfesten som Kristians dagis anordnade.


- Två röda men bara en tomte! -

Egotidens timme!

EGO? Vadå jag?? Ja kanske det, ialla fall när det gäller min tid just nu. Nu sitter jag här och bara totalgottar mig! Kristian fick följa med min sambo in till centrum. Dom skulle möta upp en väninna till min sambo så här sitter jag nu i soffan, i massagedynan som ger mig ett fullprograms-massage. TV'n är på och idag är det början av Apollo 13 som rullar.. hehe

EGO EGO EGO... Det handlar om EGO-tid! Jag känner mig inte egoistisk annars! Jag ska låta min nytrogna masserare fortsätta jobba på mig.

Aaaaaaah!

Ps: Trevlig 3:e advent på er! DS!

Min vanliga tur!!

Alltså min vanliga tur slår in igen! Jag brukar alltid ha en väldigt flax med mig. Vet inte varför men är väldigt tacksam såklart! Nu var det dags igen!!

Jag har ju sagt att vi skulle köpa en massagedyna åt oss i julklapp. Tomten var riktigt snäll i år eftersom vi fick köpa sista exet för halva priset. WEEHOO!!

Vi skulle ju sitta barnvakt åt några polares barn till min sambo. På vägen stannade vi till hos OnOff för att min sambo skulle få testa massagedynan innan vi skulle slå till. För att se om den även passade henne alltså.

Med min sedvanliga tur så var det såklart bara ett exemplar kvar, demoexet. Knappsatsen var inte jättesnygg men allt fungerade ju och bara 1000 spänn?! Vi slog till. Vi har ju fortfarande 2 års garanti på den och om nåt strular med den så byts den ut mot en ny!! Vem vet, den kanske hinner "strula" redan innan nästa år?! Vem vet?! hehe

Har testat den lite ikväll nu sen vi kom hem. Den gör ett strålande jobb alltså! Knådar på riktigt riktigt bra. Inte nåt meseri som så många såna där dynor annars brukar.

Vi var som sagt även barnvakt idag. Det var det som gjorde att jag denna dag vi valt att kalla Lucia, alltså missar den alltid så roliga TOMTEFESTEN! Snyft!
Vi hade det trevligt iallafall och allt gick jättebra. Vi åt sen en stek tillsammans och Kristian började bli trött. Han hade svårt att somna med. Min sambo fick i sig ett glas rött och jag fick köra. Ingen fara dock, vi brukar turas om med det.

Det är lucia, antar att många är ute och sipprar skumpa ikväll. Själv sitter jag här och "kollar slutet på Apollo 13".

Glad Lucia!!

En pepparkakslatte tack!



This is more like it! Valde wayne's idag. Valde dessutom en stor latte med pepparkakssmak. Verkligen juligt! Läste först fel. Kortade av ordet och läste: prova vår favorit pepparsmak. Nappade på den.

Kristian var tomte på dagisets julfest. Min lilltomte börjar bli stor.

 


Goofade och gick från centrum alldeles för tidigt. Det regnade så jag kände inte för att vänta in klockan i skiten, vad göra? Hittade en viadukt som verkade göra jobbet att hålla mig torr. Knallade omkring där nu i 30 evighetsminuter! Boooring!!

Slutligen...
Jag tycker det är riktigt USELT av en yrkeschaufför som kör en SL buss att prata i mobiltelefon under sin körning. Det gjorde att han totalt missade att släppa av mig & Kristian i morse när vi skulle till dagiset. Jag ropade för att göra honom uppmärksam på att vi skulle kliva av men han var upptagen med att prata i sin jävla mobil.

Nu fick vi hoppa av stationen efter och knalla till dagis en längre sträcka.. JA I REGNET! SUCK!

Jag tycker inte att det är okej någonstans att snacka i telefon när man kör. Speciellt inte om man har körandet som yrke och tack vare samtalet inte kan sköta sitt jobb!! Dessutom är det ju dumt att snacka i telefon under körning oavsett om man inte har headset eller liknande.

SL - varför blir man inte ens förvånad längre??

Happy Friday!!


Min dag i punkform

En liten kort sammanfattning av min dag.
  • Hade bilen eftersom min sambo var i Norge och höll föredrag. Lallade med tiden 'eftersom jag hade bilen' och kom därmed lite senare till dagiset men ingen fara!
  • Kom hem efter lämnandet av Kristian. Slappade, röjde undan i köket och somnade i soffan. Powernap!
  • Konstaterade att klockan var 15 och hade fortfarande inte hört nåt från dagis (som sa att dom skulle ringa ungefär nu eller tidigare om Kristian var ledsen). Väntade lite till på samalet.
  • 15.45 - fortfarande inget samtal. Skulle jag ringa själv? Ringde! Jodå Kristian mådde så bra så. Satt och åt mellanmål.
  • 16.00 - hämtade en jätteglad Kristian. Han blev änu gladare när han fick se mig. Ville kramas! Fick beröm över hur lugn och go Kristian är av dagispersonalen. Att allt går så väldigt bra är ju jättekul!
  • Åker efter hämtandet och tvättar bilen. Väljher superdeluxeprogrammet som innebar att personalen noga skrubbar med nåt medel på bilen innan maskinen tar över. Dessutom ingick en isskrapa och en flaska spolarvätska. Sedärja det hade jag ingen aning om men trevligt!
  • Nån minut senare är tvättprogrammet klart och bilen blev faktiskt skinande ren! Rejsar lite smått vid ett rödljus på vägen hem med en annan bil för att hinna före honom in i den fil han ligger i. Han gasar på för han tror att jag är ute efter rejsandet. Jag vann!
  • Kommer hem! Leker med Kristian. Han är på väldigt bra humör och gosar mycket med mig & jag med honom.
  • Vi äter... Han får plocka själv av leverpastej som han verkade tycka mycket om. Han får även bitar av smörgåsgurka. Samtidigt matar jag honom med riktig barnmat under tiden. Fungerar utmärkt. Ger honom låglaktos mjölk till. Fortfarande viss ovisshet om hans mage ogillar riktig mjölk eller inte.
  • Märker upp lite Lucia-kläder med namnet Wilde så vi vet vad som är hans i morgon. Det är Luciafest på dagis. Kristians första tomteframträdande publikt! Jag är så stolt. Inte ska han vara någon stjärngosse inte. Ingen Tomas DiLeva-klänning med andra ord.  
  • Kristian somnar snabbt och ganska tidigt. Jag får hela plejset för mig själv! Försöker ringa till min sambo som inte har på sin mobbe!
  • Blänger lite på tv-kanalerna. Skräp på samtliga. Kollar ändå! Startrek - 'First Contact' går på tv4 film. Slötittar på den även om jag inte är någon 'Treckie'. Inser att jag fortfarande inte är någon 'Treckie', tråkig film!
  • Ser en taxi stanna till utanför, det är min sambo. Möter upp henne i dörren. i pussas! Hon är osäker på om hon ska åka till stalleet och rida eller inte. Hon beslutar sig att inte åka, hon är för trött.
  • Vi äter några mackor och snackar. Allt hade gått bra för henne idag. KUL! Vi kollar ett avsnitt av The Office (US) och efter det lägger hon sig.
  • Jag uppdaterar min mobbe lite. Ballt! Tweak-tweak!
  • Sriver detta blogginlägg. Inser att det blev en längre sammanfattning än vad jag först tänkt mig. Håll till hodo!
Natti-natt!

Del 1 av 3...

Fick en mycket trevlig överraskning idag när jag kollade vår post. Postlådan var alldeles överfylld med post och inte vilken post som helst - framkallade FOTON!! Weeee!! Detta var ändå bara första försändelsen av tre stod det. 862 bilder är ju ett antal trots allt.

15st fotopåsar idag fulla av bilder. LOVELY!! Jag är verkligen glad nu även om jag egentligen spyr på foton just nu efter alla dessa kvällar när man suttit och valt ut vilka "få" bilder man vill framkalla. Ja i det stora hela har vi ju väääldigt mycket kort. Med en digitalkamera slösar man med antalet klick. Eller jag tycker nog inte att det är att slösa. Varför inte knäppa några klick extra för att "vara säker" på att någon bild borde hålla?!

- Nästan lika mycket som en bubbelvattenflaska -

Nu har vi verkligen skaffat oss merjobb. Vi ska nu sortera och sätta in bilderna i album. Skriva beskrivande texter och sånt där. Kul va?! Ja kanske.. Får ta det lite pö om pö men det gäller att bara inte glömma bort när saker hände och såna saker.

Bilderna höll hög kvalité, det var helt klart ett bra val. Fuji Direkt!

Nej nu ska jag göra lite mat till lillen.

Kram!

Ledig på riktigt!!

Idag känner jag mig riktigt ledig för första gången på lääänge! Anledningen är att Kristian är på sitt dagis, jag sitter hemma just nu och bara slappar, har bilen idag eftersom min duktiga sambo har blivit inbjuden att hålla ett seminarium i Norge. Hon är allt bra duktig min sambo! Jag är impad!

Hon håller en hel del seminarium så detta var ingen nyhet egentligen men ändå.

Alltså den frukost jag slängde i mig idag var nåt alldeles extra gott. Eller 'slängde' äe fel ord... Jag åt den i lugn och ro. Behövde inte stressa i mig den. En sak man lärt sig som förälder är att skynda på med saker som är enklare att göra när man är själv, MEN samtidigt har man en liten vilande kille som när som helst kan vakna.

Men nog om det... Se bilden här nedan:

Tomtegröt & leverpastejmackor med smörgåsgurka. Ja det är riktigt, det är julvörtbröd.

Så vad har tar man sig till denna halvmulna dag när man är ledig fram till kl 15?! en tvätt är snart klar, ska även tvätta bilen.. Hmmm annars vet jag inte.. Vi får se.

Snälla kan någon förklara för mig?!

Hur fasen är detta möjligt? Hur kan man känna att någonting har varit väääldigt länge OCH SAMTIDIGT tycka att tiden har gått extremt fort?! Borde inte dessa faktorer ta ut varandra?

Just så är det ialla fall för mig. Jag har ju varit pappaledig väääldigt länge vilket känns men samtidigt har jag känslan av att det har gått väldigt fort. Fattar ingenting liksom! MYSKO!! Förklara någon!! 

Nu är det mindre än en månad kvar ialla fall tills jag går tillbaka till jobbet. Känner jag mig nåt utvilad då? Jag har ju trots allt varit pappaledig sen i februari?! Svaret är NEJ! Om jag hade varit det hade jag inte varit någon vidare pappa tror jag. Bara min syn på det hela!

Det har varit en fantastisk tid. Vi har haft sjukt kul ihop jag & Kristian!! Vi har varit med om mycket och verkligen lärt känna varandra. Ser fram emot resten av vår tid tillsammans!!

Som jag trodde

Bara efter ca 30 min sömn väcktes jag av El Kid'o. Jag bytte på honom och efter det somnade han om, även om han vred på i sig säkert 9 min. Jag klockade inte men 9 min lät bättre än 10! ;) Hade inga problem att vakna i morse. Hade dessutom ställt 2 alarm bara för att vara säker. Behövde INGET av dom eftersom att jag var såpass orolig att första mig att jag självvaknade flera gånger långt innan det ens var tänkt att gå upp. Hmm Så sitter man här igen och knappar på sin mobbe. Sitter på samma café som tidigare dagar. En kopp kaffe men hoppade över frallan, jag hann ju med frukosten idag. Jag ska möta upp min kära sambo om några timmar. Hon har sovit borta med jobbet natten till idag. Hon ville att vi skulle kolla lite på lampor och andra grejer. Dags att luta sig tillbaka lite, har som sagt en del dötid att ha ihjäl.

Sleepless in Upplands Väsby!!

Är det nån idé att ens försöka lägga sig för att sova nu? Jag har ett litet monster i sängkammaren som inte verkar vilja somna helt sen han nyss vaknade. Han bara skruvar på sig och ideligen får jag kila in till honom och försöka natta honom igen. SUCK!!

Jag behöver sova nu! Han med såklart! Jag vill att han ska somna till och förbli sovandes bara en liten stund till innan jag går in och lägger mig. Bara han sår somna in lite så kanske jag vågar försöka sova sen. Ingen idé att bli tröttare om man ändå inte får sova ju!

Sleepless in Upplands Väsby - that's me!

IDIOTER!! Hur kunde jag? Hur kunde ni?

Hur kunde jag göra samma misstag IGEN?! Det känns riktigt pinsamt samtidigt som jag är lite stolt över hur snabbt man hinner göra både sig och lilleman redo. Han hinner med sin vanliga morgonrutin, jag gör det inte men det spelar ingen roll för min del. Det viktiga är såklart att han inte behöver ändra några vanor.

Återigen tog jag en fika i Väsby centrum.Även idag otrogen mot den goda latten! Förstår inte riktigt att man vågar kalla en pytte kopp kaffe & en pinsamt blyg fralla för 40kr för ett erbjudande, men det gör man. Då får man heller ingen tallrik att lägga frallan på. Såna är dessa tider vi valt att kalla nuet!

Måste även bara säga...
Gång på gång blir jag överraskad över hur korkade vissa människor faktiskt är. Jag läste en artikel där man hade gjort ett test över kvalitén på ett antal iq-test för ett antal år sen. Personen som hade testat de olika hade satt betyg på var och ett. Det fanns positiva samt negativa påpekanden om var och ett av iq-testen.

Det som jag reagerade över och som följd av detta gjorde att jag totalt tappade respekten för denna tidning var förljande:

Som positivt för det ena iq-testet hade man som kommentar att det endast var två svarsalternativ och därigenom hade man alltså 50% chans om man bara gissade svaret. DETTA VAR ALLTSÅ POSITIVT!!! Eh?! Talar inte detta endast för hur lågt iq denna testperson faktiskt hade?!!

Nåja som Christer Björkman sjöng bäst: I morgon är en annan dag!



- En sketen fralla med halvdan kaffe, ett erbjudande?! -

Som det har klickat!!

Sådär ja, ÄNTLIGEN!!! Har nu suttit i en veckas tid typ varje kväll (nästan) och valt ut vilka bilder man ska framkalla. Eftersom det är första gången vi framkallar på över ett år så är det några tusen bilder att solla mellan. Från och med NU kommer vi inte att vänta så länge mellan varven. Det blir sånt jävla slit helt enkelt.

Men nu har vi ialla fall tryckt på knappen och lagt ordern. 1.667 loppor landade notan på. 862 bilder plus lite förstoringar och såna godsaker. Ser fram emot att se hurdanna bilderna blir.

Känslan över att slippa glutta bilder nu och välja känns underbar. Nu kan man lägga tiden på nåt annat roligare istället vilket jag ska göra NU!  

Cognac + cigarrer = FEST!!

Cigarrerna togs fram och det dracks fin cognac till dessa. Härligt! hehe Men det var inte här dagen började så låt mig börja om från början...

Lördagen hade mycket kul att bjuda på. Vi lirade Rockband till en början, därefter åkte vi och mötte upp dom andra vid Globen för att se vårt kära Färjestad få smisk av DIF. SUCK! Det var kul ialla fall att gå på hockey även om utfallet inte var direkt önskvärt.

Cigarrerna togs fram och det dracks fin cognac till dessa. Härligt! hehe Men det var inte här dagen började så låt mig börja om från början...

Lördagen hade mycket kul att bjuda på. Vi lirade Rockband till en början, därefter åkte vi och mötte upp dom andra vid Globen för att se vårt kära Färjestad få smisk av DIF. SUCK! Det var kul ialla fall att gå på hockey även om utfallet inte var direkt önskvärt.

Åkte sen till en av polarena och fick se hans crib. Ja jisses!! Det var skitsnyggt inrett och lägenheten i sig var bara såå bra! Låg vid Skanstull. Vi mättade våra kroppar med calzone vilket var behövligt för mig eftersom jag inte ätit någon lunch och klockan var nu typ 19. Kurr kurr liksom!

Cigarrerna togs fram och det dracks fin cognac till dessa. Härligt! (ja detta visste vi ju redan...)

Det kom mer folk och festen började ta form. Riktigt trevligt hade vi!! Vi åkte in till stan. Hamnade på Ambassadör, det var sådär. Förfesten var mycket trevligare (som så ofta).

Delade en bulle med min björnbroder till honom och slaggade där. Hade missat sista pendeln hem nämligen och ja, blev bara att jag hånkade på till honom.

Idag har vi haft folk här hemma som avväxlat varandra från kl 14 - 20. Vi har druckit en massa glögg, ätit pepparkakor & lussebullar. Riktigt trevlig andra advent med andra ord. Bilder från det kommer kanske i morgon. Orkar inte med det nu.

Avslutningsvis lagade vi ugnsgrillad lax med klyftpotatis, ugnsgrillad röd lök & morötter. Ja om ni inte redan testat att klyfta till morötter som man gör med klyftpotatis och blanda ut med så testa! Jättesmarrigt!
Vi gjorde även egen guacamole. SWEEET!!

Ha en trevlig vecka! Vi ska till Kristians dagis i morgon och fortsätta inskolningen.

En trevlig fredagskväll!!

Fick besök av en barndomskamrat med flickvän. Vi lagade iordning nachos & wrap's. Eftersom min barndomsvän inte äter gris, ko, oxe eller något av dom djur som har rött kött så fick han nöja sig med kycklingfil'e som vi stekte upp i röd curry & cocosmjölj. Vi andra nallade såklart lite av kycklingen eftersom den var utsökt, men hade en stor bytta stekt köttfärs med tachokryddning och krossade tomater med chilitopping.

Efteråt bjöds vi på nån söt pajsak som min barndomsväns tjej hade tillagat. Riktigt smaskigt även om vi var "nachos-mätta". Okej känner att jag måste göra en förklaring här.. "Nachos-mätta" är sådär mätt som man alltid blir av nachos så länge det inte tar slut. Man plockar alltid i sig liiiite för mycket helt enkelt!

Denna sötpaj innehöll nån stors nötter, russin, päron & fikon och var nåt nytt. Men jättegott! Dessutom gjorde fikonen & nötterna att det kändes helt rätt nu när det vankas juletider.

I morgon ska jag ut. Har sagt det förut men ser verkligen fram emot det. Ska även spela Rockband och även hejja på mitt hockeylag Färjestad. En fullspäckad dag med roligheter med andra ord. Kul kul!!

Har även lovat min pappa att skicka över en önskelista på vad vi önskar oss. Han ville ha den i morgon eftersom dom skulle passa på att julshoppa nu i helgen. Men vad önskar man sig egentligen?! SVÅRT!

Klockan är snart 1... Dags att lägga sig och mysa med sambon. Hon gick just och la sig nu!

Trevlig natt på er!

Jag ska uuuut!!

I morgon ska jag gå och se hur mitt kära Färjestad leker med Djurgården. hehe Allt annat än seger för Färjestad känns orimligt. Ialla fall om man får vara lite stöddig, och det får man, det är nämligen min blogg och här säger jag vad jag vill.

Dagen kommer att bli lång. Vi kommer först mötas upp hos en vän för lite uppladdning. Förfriska oss lite och umgås. Sen blir det hockeeey!! Efter det tillbaka till en polare och spela av oss på Rockband och såklart mer förfriskningar tills vi blir sugna på att göra stan. Vart hittar man oss? Sture? Cafét? BMB? Ja vi får väl se!

Ska ialla fall bli sjukt kul...

Happy FRIDAY!!!




- En sann supporter!! -


- Heja FÄRJESTAD! -


- "Andra sidan är ni klara?!" -

Det blir ingen tomtefest för min del :(

Det är med ett brustet hjärta som jag måste inse att jag tappat nåt som jag verkligen längtat efter. Jag har tappat möjligheten att vara med på tomtefesten i år. Det svider verkligen inom mig mer än vad något annat svidigt på väldigt länge. Det är en galet rolig tradition som jag i år (och kanske för alltid) kommer att missa.

Vi ska nämligen vara barnvakt denna dag är i sthlm. GRRR!!! Tomtefesten infinner sig i Karlstad som vanligt.

Måste förklara lite vad tomtefesten går ut på...

Vi är ett gäng barndomspolare som klär ut oss till tomtar. Full tomtemaskering med ett stort vitt bomullsskägg och hela kitet. Man får under kvällen absolut INTE under några som helst omständigheter ta av, eller modifiera sin tomtemaskering!! Vi har sett till att vi blir bjudna på tomtegröt på nåt av dom ställen vi kommer till under kvällen. Brukar bli en barrunda i Karlstad.
Jag kan lova att det är väldigt trixigt att äta den förbannade tomtegröten genom detta bomullsskägg, men (!!!) såna är ju reglerna! hehe

Vi brukar alltid bli uppbjudna på diverse scener och spexa och skrocka och såna saker. Nåt år blev vi inkallade att sjunga för några som hade gift sig. Ja det händer ALLTID en massa roliga saker under tomtefesten.

Och jag missar den i år.. BUÄÄÄÄÄH!!

Jag vet!! Jag är 33 år men va fan, detta är en tradition! Spelar ingen roll om det anses vara barnsligt! Det är faktiskt något bland tio-i-top-moment under året! Så är det bara.

Sorgligt, sorgligt!!

Min sambo är nere för räkning...

Kan jag ha hittat en ersättare till min sambo tro? Hon var helt underbar på att ge massage ialla fall. Hon lovade att göra lika bra jobb när jag än behagade! Efter den demonstration jag tog idag så tog jag genast en ny demonstration, så underbar var hon. Eller hon förresten?! Kanske är fel att kalla den för hon, det är ju en massagedyna. Och NEJ! Den kommer INTE att ersätta min sambo!

Det kommer att bli en riktig EGO-julklapp till mig själv. Den var helt underbar helt enkelt. Jag vet att min sambo äääälskar massage.. Ja vem gör inte det förresten?! Det får kanske bli en julklapp till familjen. Tomten verkar vara snäll i år.

Detta är beskrivningen av massagedynan:

OBH Nordica Shiatsu kroppsmassage 6088

Idealisk för användning i hemmet eller på kontoret. 2 massageformer i en och samma dyna; Knådande massage (Shiatsu) samt vibrationsmassage. Ger en behaglig avslappning av spända och trötta muskler. 6 olika program med valmöjlighet för hastighet, bredd mellan massagepunkter samt program för rörlig massage i höjdled över hela ryggen. Lätt att fästa på tex stolen med integrerade resårband. Enkel manöverpanel med programval.

Låter det inte bra?! Man måste helt klart uppleva den för att förstå hur skönt den faktiskt masserade. Kostade typ 2 kakor vilket känns rimligt.

I'm dreamin' of a relaxed christmas.....

Våga blinga till din tillvaro!!

En designer vid namn Mark Eckó har verkligen en ball smak som passar mig. Jag har en klocka av honom som verkligen är en fet sak. Den riktigt skriiiker Big Ben i storlek på nåt sätt. Det är många som påpekat att det är en fet klocka när dom lägger märke till den, och det gör man. En bra grej med denna klocka är att man kan ta bort blingen lätt genom att vända på ringen blinget sitter på. Vid tillfällen blinget inte passar alltså!!

Hittade en sida som säljer dessa klockor på nätet. Det finns många snygga klockor där. Fick genast ett köpsug när jag spanade in dessa underbara tidsbekännare! Vad tycks om denna t.ex? Ååååh!! Vill ha!!


Jag kan med handen på hjärtat ärligt säga att jag är ett fan av Marc Eckó!

Råkade även springa över en annan sida. En sida som säljer bling-bling! Jag har själv inte handlat nåt där men tyckte ändå att det fanns en del kuliga prytzar där. Kanske kan vara en rolig presentbutik i brist på annat? Det som säljs här FÅR INTE jämföras med Marc Eckó!!! Våga inte ens tänka tanken!!

Oj vad gör jag uppe nu? Vi ska ju fortsätta inskolningen i morgon!! Natti-blingi!

Barbro Svensson på SIFO...

...finns du på riktigt?

Kommer vi att bli rånade nu tro? Det ringde en viss Barbro Svensson från SIFO igår. Bara namnet låter påhittat på nåt sätt!! Det var min sambo som svarade och lämnade sen över luren till mig. Det var nämligen mannen i hemmet som skulle svara på frågorna. Jahapp! Jag ville inte först men ja, min sambo nickade bara åt mig vilket jag tolkade som "Svara på frågorna nu bara, inget tjafs!".

Det skulle bara ta några minuter, vilket det också gjorde men att fråga mig om alla abonemang som min sambo skaffat och det där var kanske inte helt optimalt. Vad spelar det egentligen för roll vem som svarar på frågorna om dom ändå handlar om det gemensamma hemmet? Nu blev det ju bara krångligare eftersom jag själv fick fråga samma frågor till min sambo för att få svaren. hehe

Frågorna handlade om vad vi hade för saker i hemmet. Vilken sorts tv, inklusive abonemang. Om vi hade trådlöst nätverk och hur många datorer vi hade. Om båda i hemmet jobbade eller vad vi gjorde. Vilken den gemensamma inkomsten var OCH (!!!) om vi hade ett INBROTTLARM!!! Inte alls lika intressant om vi hade brandvarnare.

Det slog mig efteråt men om det var en inbrottsliga som inte vill chansa på vart man ska bryta sig in, varför inte ringa runt och fråga om vad folk har hemma? När man ändå har dom på tråden, varför inte fråga om man har ett inbrottlarm?! Sen ytterligare.. Den gemensamma inkomsten kanske skvallrar om värdet på saker man kan tyckas ha hemma?!
Man hade ju dessutom tagit reda på om vi båda hade jobb.

Jadu Barbro Svensson, kommer du att orsaka ett inbrott här hemma nu?! Vi får väl se! Nämnde jag våra två stoooora vargar som vi har här hemma?!


Var det en synd eller...

...var det okej?

Vart går gränsen egentligen? Det känns inte som att jag egentligen skulle ha gjort något fel men jag är inte helt säker. Vi åt nämligen julskinka igår, var det för tidigt?! Vi tillagade den inte själva utan jag köpte några bitar färdigskuren julskinka på Hemköp. Det var inte mycket till varken lukt eller smak av skinkan men det var ändå trevligt att smaka. Köpte färskt julvörtbröd som var väldigt saftigt och gott.

Vad anser ni vara okej med att nalla på det goda från julbordet? Vi har ju ändå passerat 1:a advent!


Nya rutiner

Det kan tänkas bli en stuntman av min lilla son!! Han är inte alls rädd av sig för vare sig höjder eller risken att slå sig. Eller kan det vara så att han ännu inte lärt sig detta?

Han åkta en himlans massa rutchkana idag ialla fall. Han klättrar upp för den lilla trappan själv och ställer sig sen framför själva rutchkanan ett tag. Sen förlitar han sig på att man ska ta honom. Han går med raska kliv rakt ut i kanan. Det gäller verkligen att vara med där. hehe Inte alls rädd att smacka i backen han inte.. Nej nej!!

Det märks tydligt att det är annorlunda rutiner för Kristian nu i samband med inskolningen på dagis. Han är jättetrött när vi kommer till dagiset och vill vila. Inte konstigt med tanke på att han brukar vila just då.

I morgon har vi gjort upp att vi ska komma efter hans morgonvila. Lika bra så dom även får träffa en pigg och inte lika lättretlig Kristian. Att han får visa sitt sanna jag liksom. Ska bli kul. Blir ju roligare för honom med.

Tråkigt väder idag!! Hade det bara varit några grader minus så hade det ju snöat, så mycket trevligare än regn!! SUCK!

Kristian verkar inte må riktigt bra. Han har ingen större matlust. Det lilla han får i sig kommer jättelätt upp igen. Det var mest bara vatten som kom förut vid lunchen. Efter det har jag fått i honom små-små portioner. Vågar inte ge honom ens i närheten av en vanlig portion för jag är rädd att det ska komma tillbaka.

Bra dock att det funkar att lite oftare få i honom små portioner dock så han får i sig lite. Han är inte alls gnällig heller, bara tröttare än vanligt. Han har fått vila några gånger under dagen. Blir inga långa stunder men dom behövs.

Kan inte allt bara bli bra med honom snart så han mår sådär riktigt riktigt bra igen?! Han förtjänar ju det!!

När förrätten blir...

...det godaste!!!

Vi lyxade till det lite med en härlig avokado-toast med räk- & rödlöks-topping. Dessutom bestod denna förrätt av dill, pressad citron, flingsalt & att man gnuggat med vitlöksklyftor på det rostade fullkornsbrödet. Inget onödigt fett här inte, bara smakexplosion!
Huvudrätten bestod i wraps och ja, det är måndag vilket betyder veggo. Ja vad man anser om räkorna vet jag inte men det är mycket veggo för min del! hehe
Försöker ta nån trevlig tomtebild på Kristian men det är svårt. Riktigt svårt faktiskt. Har försökt två gånger nu. Ett resultat blev enligt bilden här under...

- Vill iiiiiiiinnnnnnteeeeeeeeeeeeeeee!!!!! -

Dags att knoppa! Ska ju till inskolningen på dagiset i morgon igen... Träffa Kristians nya kompisar igen. Spännande!!

Dag ett avklarad

Nu har den börjat! Det är en rätt stor dag kan man säga. Denna dag innebär att min lilla son har börjat på förskola. Ja det är sant! Min lille kille har blivit stor nu.

Inskolningen började idag. Vi fick se oss om i lokalerna och allt verkade vara bra där. Det finns en stor och trevlig utegård med som ligger alldeles intill en skog. Barnen är ute jättemycket och vilar utomhus så dom får mycket frisk luft.

Jag fick ett jättebra intryck av förskolan. Verkar vara ett riktigt bra ställe. Min sambo var med idag eftersom det var första g ången och att även hon såklart var nyfiken på försökolan.

Det var nya rutiner för Kristian idag. Dels fick han gå upp lite tidigare än vad han brukar men det är ju bara bra. Han kan ju inte ha sovmorgon hela livet. hehe
Dels så var det ingen morgonvila strax efter frukosten som han brukar men allt gick jättebra ändå. Visst var han lite trött där mot slutet men fröken A på förskolan förklarade att om barnen var trötta så fick dom såklart vila. Inget konstigt i det.

Dag 1 på inskolningen är avklarad. Nu är det bara resten kvar.

RSS 2.0