Det är fredagskväll och...

...jag sitter med ett glas rött.
Ja det äte inga fel alls. Bättre än efterrätt!!
Vi har haft en helt kolosalt underbar dag! Vädret??!!! Jo tack, varmare än varmast och utan moln. Ialla fall på sjön. Ja just det, vi var ju ute och seglade säsongens första segeltur idag. Kristian var med och fick segla för första gången. Ja det är ju så, mycket som är första gången för honom. Solen tog bra idag kände jag när vi kom tillbaka från turen men det gör inget alls.. Snarare tvärtom. hehe SWEEEET!

Vi seglade till min farsa med sambos stuga. Det var helt underbart som sagt. Det var inte mycket vind men vi gjorde upp emot 5 knop emellanåt ialla fall. Det var så tyst och skönt. El Kid'o var trött mestadels av dagen. Han ville inte äta nåt direkt men drack vatten som bara den. Bra! Han säger ju till när han vill äta vilket är bra. Självklart försökte man dutta till honom lite även om han inte säger nåt efter ett tag när man tror att det är dags men det brukar bli ihopknipen mun utan vilja att ta emot vad det än är. Men man måste ju försöka ibland för att bekräfta att han verkligen inte vill ha. Han äter ju efter ett tag och allt måste inte alltid gå på rutin. Det är faktiskt omänskligt att alltid gör aallt enligt klocka jämt! Så det så!

Jag har faktiskt tagit några kort idag men dom får bli publicerade nån annan dag. Orkar inte med det just nu.

Vi hade lite sovmorgon idag lilleman & jag. Visst han vaknade upp vid 6-snåret först och ville dricka lite lella men sen sov han vidare till efter kl 09.00. Närmare 09.30 var hon när jag tog honom till sängen för lite morgonbud. Han är på så gott humör när han vaknar och det är ju bara så urmysigt att busa med en liten glader på morgonen när man vaknat till lite. Ett ord som beskriver det är: Niiiice!

Vi grillade när vi kom tillbaka. Kycklingfiléer med klyftpotatis och div. grillade grönsaker satt fin-fint i kistan sen.

Nu sitter jag här och skriver i bloggen och Kristian sover sen närmare en timme tillbaka. Han somnade tidigare än vanligt idag och jag tror att det är bra om han får lite bättre kvällsrutiner även om det innebär tidigare mornar. Det blir bäst så. Det är ändå dit man måste gå snart när man ska tillbaka till jobblivet. Även om det är ett gäng måndaer kvar så skadar det inte att sätta det på plats redan nu. Men (!!!) en dag i taget, precis som kalendern ser ut!

Kristian hade lite högre temperatur idag. Visst det är varmt ute och så men ialla fall.. Ville kolla hans temp. 37.7°C. Han var pigg för att "ha feber" så det är ingen fara med honom. Han får sova utan pyjamas inatt. Skönt att ligge nästintill nakenfis skulle jag tro.

I morgon ska vi till farmor. Ja Kristians farmor alltså. Hon & hennes man ska vara barnvakt år El Kid'o. Jag ska nämligen se Renegade Five!! Ja min farsas jobbarkollegor plus några till. Men dom är bra! Dom har bra låtar så det ska bli mycket roligt att se dom live. Men (!!!) det är en annan dags bloggande det!

Happy Friday!

Det var varmt och kvavt men...

...inte jättesoligt. Solen kikade fram ibland mellan molnen men det var konstant värme.
Åkte in till stan och mötte upp en tjejkompis som bjöd på kaffe. Åkte sen in till stan och mötte upp Björnbrodern J och tog en fika på stan med honom och hans tjej. Sen åkte vi till ytterligare en vän och hälsade på. Dom höll på att grilla så vi kom alldeles lagom till det att det var klart. Ville vi smaka? Dum fråga. Gott var det, men det brukar grillat vara.
Snackade lite och dom fick se Kristian för första gången.

Det har varit en ganska lång dag för El Kid'o idag. Men han har haft det bra. Köpte ett par jeans med på stan. Nice!

Kristian har varken varit hungrig eller trött idag. Han har mest bara velat vara med. Inget gnäll eller nåt. Ja det är väl värmen kanske som gör att man inte är lika hungrig? Det var ju å andra sidan typ samma för mig. Inte heller hungrig av mig idag. Ja huvudsaken är ju att han talar om när han vill ha nåt, både vad det gäller sömn, mat och blöjbyte. Enkelt så!

I morgon ska vi ut på sjön. Ååååh vad jag har längtat. Ska bli såå trevligt. Farsan ska bara göra vissa saker innan vi kan åka ut och fixar dom direkt på morgonen medans jag och Kristian gör oss klara. Vi får hoppas att det inte drar ut på tiden alltför mycket. Vissa saker har ju tendens att göra det. Ja dom flesta sakerna faktiskt. Man är lite föööör optimistisk många gånger. Att man aldrig lär sig.

Men (!!!) nog sagt för idag.

Peace!

Kristians yngsta kusin blev hela...

...fem år idag! Hurra! Hurra!
Men jag tar dagen från början. Vaknade av att Kristian var vaken och konstaterade att klockan endast var strax efter kl 06.00. Det var med andra ord inte riktigt läge att börja dagen. Han fick lite lella och somnade om. Strax efter kl 07.00 vaknade jag igen. Nu hade några arbetare kommit för att installera det nya värmesystemet här hemma hos farsan. Dom började sitt arbete redan vid ankomst med att lyfta upp ett stort skåp och sen släckte dom vattnet till huset. Jahaja, inget vatten?! Man är ju ganska beroende av vatten men ja, vi var ju förberedda på att varmvattnet skulle försvinna men inte även kallvattnet. Hmmm Jaja, tvättade Kristian med tvättlappar istället och det gick så bra såå.

Vattnet var ju inte avstängt såå länge. Några timmar bara. Jag hade ju uppkokat vatten så jag kunde ju ge El Kid'o sin gröt och allt det därr som han vill ha i sin morgonrutin.

Vi höll oss här hemma idag. Det var rätt så varmt idag. Eller "rätt så", det VAR varmt idag! Men varmare kommer det att bli nu kommande dagar.. Sweeet. MF SWEET!

Farsan ska ta ledigt från jobbet på fredag så vi kommer helt klart att åka ut på sjön med hans segelbåt. Det blir nog även en tur på lördag. Vi har ju flytvästen och båten är ju förberedd så det är ju bara till att glida ut på vänern. Mmmm trevliga tanke. Är man uppvuxen på sjön vilket jag är så lär man sig att älska det livet. Jag skulle aldrig kunna tänka mig att bo någonstans där det inte finns vatten inom rimligt avstånd. ALDRIG!

Men ialla fall...
Vid kl 17.00 åkte vi till min syrra för att gratulera kusinen Eric på hans 5-årsdag. Kristian och jag hade matchande t-shirts. Samma röda färg och samma modell - ordning och reda! hehe
Eric fick många paket och blev jätteglad över alla hans presenter. Efter några timmar kom även Kristians farfar och samtidigt Erics morfar efter han slutat jobba och hade med sig ett lektält med krypgång till ett indiantält. Det var rätt trixigt att få ihop men var uppenbarligen roligt att leka i.


- Faster & El Kid'o -

Kristian får vara med mycket och träffa alla nära och kära och älskar verkligen detta. Han verkar så trygg i hela situationen och han får mycket kärlek från alla håll. Precis som det ska vara!!


- Brunast & Hip-Hopigast -

I morgon blir det nog att åka in till Mariebergsskogen igen. Vi skippade ju det idag. Det var helt enkelt trevligt där, vi får se vad det har att erbjuda oss i morgon. Måste ju ut i solen och röra på mig.

Det har verkligen varit en...

...heltrevlig dag. Vädret har varit skinande underbart hela dagen. Åkte in och lunchade med mr M på Barbros Brygga i Karlstads inre hamn. Ett trevligt ställe som jag känner ägarna till. Efter det hälsade vi på en annan vän som åker till Thailand långa tider om året. Han hade kommit hem för en månade sen. Jag har inte sett honom sen evigheter tillbaka så det var verkligen trevligt att se honom igen. Han fick se Kristian för första gången med.

Sene åkte jag in till Mariebergsskogen. Dom hade tydligen premiär för den nya byggnationen av parken idag. Vilken slump att jag råkade komma just på det. Men det var trevligt. Ett verkligt barnvagnsnäste. Det var hur mycket föräldrar där som helst. Ja mest mammor med deras barn. Och jag och nån enstaka kille med barnvagn till. Hit kommer man att gå tillbaka till absolut! Det finns mycket trevligt här, bra gångleder i skogen och djur att kolla på och folk med barn samlas ju såklart här för det trevliga utbudet.


- Mariebergsskogen -

Jag minns när man själv var liten att vi ofta besökte denna park. Det fanns en massa karuseller och kanske roligare djur än idag. Då fanns det apor, lamadjur och björnar och såna balla djur. Nu är det mer lantbruksdjur att titta på. Då fanns även påfåglar som fritt gick omkring i området. Jag jagade en när jag var liten tills den stannade till och breddade sina enorma stjärtfjädrar och tog full fart mot mig. Oj vad rädd jag var! Jag vs påfågel = 0-1.


- Nyvaken och förvånad -

Åkte in till stan och strosade omkring och mötte ytterligare vänner som jag inte träffat på länge. Skoj! Sen ringde syrran och jag tog en fika i väntan på att hon skulle bli klar med sina ärenden innan vi kunde åka och handla födelsedagspresenter till hennes minsting Eric. Han fyller nämligen heeela 4 år i morgon. Sen gick vi i lite andra affärer med och jag handlade lite nya kläder till Kristian. Alltid roligt! Vi käkade middag ihop jag och systeryster och sen var det dags att åka till pappis igen. Nu är det kvällen och El Kid'o sover. Han har haft en lång instensiv dag, precis som sin far.

I morgon ska det tydligen bli ännu finare väder.. Tråkigt... NOT! ;) Men det är det!

Vi åkte till båten men...

...seglade aldrig. Vi satte dit seglen & bommen eftersom dom ännu inte hamnat på plats för säsongen. Tog lite längre tid än väntat plus att vi innan hade ett ärende förbi min pappas jobb för att plocka ihop lite ljudutrustning som skulle ut idag. Kort och gott - tiden rusade iväg och det soliga vi hade i morse & förmiddag blev aningen molnigt efter lunchen så det var inte samma härliga tanke att åka ut på sjön. Jag köpte en flytväst ialla fall så det är ju bra. Den kan han ju ha ett tag. För varje tillfälle som han växer upp till 15kg kommer den att passa bättre.

Träffade min syster inne i stan när hon hade slutat jobbet. Vi mötte upp en annan god vän och tog en fika. Trevligt!

Kristian har sovit riktigt bra dom sista nätterna. Han somnade in enkelt och sover genom hela natten. Ja nästintill ialla fall. Han vaknar vid 3-snåret för lite lella men sover sen hela vägen till morgonen. Sådär vid kl 09.00 vaknar han nästa gång. Underbart! Han

Vi har varit ute hela dagen idag och det har varit en riktigt bra dag. Men en sak - jag vet att folk antagligen är nyfikna på hur klippningen igår blev så... Här kommer några bilder.


- Ingen badkruka här inte -


- Schampoo = rent hår -


- Full koncentration -


- Nyfrissad mini-me -

Håret föll mot marken när...

...Kristian trimmades inför sommaren. Det är första gången som han klipptes så det var väldigt ovanligt att se honom i sin nya frizz. Jag var inte ens med när min morsa och syster gjorde det. Dom hade frågat innan och jag sa att det var okej. Det var ju på tiden nu kan man säga. Men det blev riktigt bra. Han ser nu äldre ut än innan och man ser verkligen hur blond han är. Jag har självklart tagit bilder på honom men lägger inte ut dom nu. Hittade inte usb-kabeln just nu. Nyfikna personer får därför vänta lite med att se resultatet. Men det blev bra!!

Men det var inte här dagen började...

Vaknade relativt sent efter en skön natts sömn. El Kid'o vaknade bara en gång runt kl 03.00 för lella men sen sov han hela natten. Skönt! OTROLIGT SKÖNT! Gick upp strax efter kl 09.00 för att göra oss redo att åka till Karlstad. Hade packat det mesta så det skulle gå smidigt och ta så lite tid som möjligt. Men (!!!) det spelar ingen roll hur mycket man tycker att man förbereder, det finns alltid en massa saker som "måste fixas" som man inte riktigt tänkt på som stjäl tid. Men ingen fara, vi kom iväg kl 11.45 (kollade klockan). Anlände till Karlstad 3 timmar senare. Trafiken flöt på jättebra och vi behövde aldrig göra något stopp ens. Han sov två gånger och var nöjd hela resan. Lovely!

Började med att hälsa på min mamma. Det är ju mors dag idag. Min syrra rattade mig lite för det med eftersom hon skämtsamt tycker att jag har lite bägge rollerna nu när jag har ensam vårdnad om lilleman. hehe Roligt! Men jag har bra stöd hemifrån med och många nära och kära runtomkring mig & Kristian så allt är perfekt. I love U all!
Kristians kusiner kom strax efter att vi anlänt och var så sugna att leka med oss så vi lekte. Det sprangs i vattenspridare och blåstes såpbubblor. Kristian fick bada ute på verandan efter sommarsnaggningen (hängagubbe-ord).

Vi åt grillat vilket var otroligt gott. Mycket goda tillbehör och allt. Mums! Efterätten bestod av rabarber-jordgubbs-paj (ballare hängagubbe-ord). Vad det är? Rabarberpaj med jordgubbar i. Otroligt gott!!! Perfekt brytning i smaken.

Åkte sen till min pappa med sambo. Vi åt tårta och sen var det klia ögonen = jag är trött för lillemannen så det blev kvällsrutinen och han somnade redan vid nedläggandet i sängen.
Min pappa är ledig i morgon så vi ska till båten och sätta fast bommen på masten och sen naturligtvis ta en tur ut på sjön. Men mer om det i morgon...

Ta taa!

Ett välbeskrivande ord för...

gårdagen är det sista som skrivs i detta inlägg. Men tjuvkika inte, läs hela vägen dit för att ta reda på det. Okej jag vet att du kommer att fuska så go ahead! =)

Hade ialla fall mycket trevligt igår. Det var skoj att träffa jobbarpolarna och snacka med dom och allt det där. Det bjöds på trevliga drycker och käk och det var en tipspromenad med sällskapsresan-tema. Skoj!
Vårt egna husband gjorde ett jädra bra gig. Det var bra drag på både artisterna som publiken. Riktigt bra!

Men det var inte här gårdagen började...

Vaknade och gjorde som vanligt morgonrutinen. Kristian fick sen sin förmiddagsvila och sen var det dags att åka till jourhemmet. Kom dit och fick en kopp kaffe och snackade lite. Sen var det dags att åka söderut till jobbet. Fredag eftermiddag är ALDRIG roligt ur trafiksynpunkt. Shit alltså! Det var så mycket trafik att det ett tag kändes som vi faktiskt backade vissa sträckor. Jobbigt! Men jag hann in till jobbet i lagom tid. Tur att man var ute i så god tid.

Vaknade upp i morse och fixade lite med packningen innan det var dags att åka till Karlstad. Ja det var tanken att vi skulle ha åkt dit idag. En vän skulle ha följt med och fått vara chaufför eftersom jag inte ville köra efter gårdagen. Inte att jag inte var kapabel till det (jag tog det ju ganska soft igår med drickat) men tycker bara det känns onödigt ändå.
Jag beslutade mig för att vänta med resan tills söndagen istället. Moget beslut!

Tiden rullade på och jag åkte till jourhemmet för att hämta El Kid'o vid kl 13.00 snåret. Allt hade gått jättebra! Han hade varit lite ledsen när han skulle somna igår men det var ingen jättefara med det. Han var så glad när jag kom dit och log med hela ansiktet mot mig. En känsla som verkligen värmer en inifrån. Jag fick ett mms från jourhemmet igår. En bild på den så glade lillemannen och texten som berättade att han hade det sååå bra. Det var självklart roligt att höra det så man slapp fundera över den biten och kunde koppla av och bara ha skoj.

Fick sova i en kollegas lägenhet som bor precis vid jobbet. Detta innebar mycket tidsbesparning för min del och var en mycket mycket smidig lösning. Tackar för sovplatsen fröken S!!

Man kände idag att man på denna korta stund hade saknat Kristian. Han sov bara borta en natt men oj vad underbart det var att krama om honom när jag hämtade honom. Pussade på hans kinder och bara myste. Han var trött när jag kom och somnade i bilen på vägen hem. Sen sov han en bra stund. Skönt både för honom och för mig. Sen var det några timmars kvalitetstid mellan far & son. Mysigt & roligt. Mycket skratt och bus. Jag tror banne mig att jag är mycket barnsligare än Kristian. Jo visst är jag det! hehe

Skönt nu att allt är förberett så gott det går inför resan i morgon. Det är bara att köra upp bilen till hemmet och lasta in. Jag vet ännu inte om min polare ska med men ja, vi får se i morgon helt enkelt.

Det är Eurovision Song Contest just nu. Har inte kollat på det - har inte haft någon lust faktiskt. Det blir väl som vanligt. östländerna röstar bara på sina grannar och sen spelar det ingen roll hur låtarna är. Om det inte kommer nåt riktigt oväntat i låtväg som kan dra på sig en del röster så blir det nog en tråkig repris från tidigare år.

Men men, det är lördag - Lovely!

Så har det kommit till...

...företagsfest-dagen! hehe
Har sett fram emot denna dag ett tag. Ska bli så roligt att träffa kollegorna och samtidigt komma ut lite. Lite ego-tid för mig själv så att säga. Kristian har sin förmiddagsvila just nu och efter lunch åker vi till jourhemmet som ska passa honom. Jag ska även passa på att packa inför vår resa till Karlstad redan idag för att komma iväg så tidigt som möjligt i morgon. Jag har en vän som ska åka med mig så det innsbär att jag samtidigt har skaffat mig en chaufför. hehe Goodie goodie!

Hade det trevligt igår kväll när vi grillade. Gott blev det  med. Kollade sen på lite när björnbrodern A & mr J spelade tennis på PS3. Dom spelade dubbel och ville visa nåt motståndar lag som skulle vara väldigt bra. Tyvärr var dom själva inte bra nog att komma så långt. Ja ja, spela roll!

Skriver mer sen - om jag hinner...

Vad är det som är så speciellt med...

...vattenmelon? Är det vattnet eller melonen i sig som är det bästa? Ingen aning men jag älskar kombinationen. Speciellt dagar som denna, när solen steker en i ansiktet när man kikar upp på han.
Gick en promenad till affären enbart för att handla vattenmelonen. Jag köpte en hel så det räcker ett tag. Det fick bli min lunch idag. Enbart vattenmelon. Eller ja, fuskade lite och köpte en tip-top strut som sällskap på vägen tillbaka hem medans Kristian sov i sin vagn.

Måste ju berätta om nåt annat underbart - HÄNGMATTAN!
Den rackaren ligger man riktigt fetbra i. Så gôtt, så gôtt! Om det finns tillfälle att vara avundsjuk på mig så var det nu, jag lever verkligen livet för tillfället. Kvalitetstid med El Kid'o är vad det är. Tid jag värderar högst.

Jag har gjort sönder fårfällen med flit. Gjorde hål i den så selen i den nya barnvagnen kan gå igenom den. Blev riktigt bra. Fårfällen är ju bra eftersom den håller värmen på vintern utan att bli för varm på sommaren. Den är mjuk att sitta i (antar det ialla fall).

Eftersom det är fint väder igen så blir man på grillhumör. Jag ringde den björnbroder som var närmast och föreslog grillning sen. Han jobbade men skulle sluta lite tidigare så det blir nog riktigt bra tidsmässigt.

Idag fyller min mormor 80 år! Hurra hurra! Jag ringde till henne och grattade så hjärtligt på den stora dagen. Hon berättade att hon hade fått riktig champagne-frukost. Låter ju inte helt illa pinkat!

Har nu bestämt att jag åker till Karlstad på lördag. Blir ju bra eftersom vi då kan fira mamma på mors dag. Det var många år sen jag kunde göra det. Har ju bott här i sthlm ett tag nu. Blir kul! Brukar alltid bli så god mat. Mmmm!

Dagen före företagsfesten. Lovely Som jag längtar!

Råkade mörda...

...en snigel när jag gick en promenad tidigare idag. Eller mörda?! Dråp. Jag gjorde det ju inte med flit. Dessutom vet jag inte om snigeln dog. Skalet krossades men han kanske bara behöver stödkrage ett tag och sen ta ut ett nytt "hem" på försökringen - ja om han nu hade någon?!
Det regnade ju innan idag men när det slutade kikade hell sol fram bland molnen och det torkade upp ordentligt så det var ju bara att klä på lillemannen och dra på sig själv pjuxen och få lite frisk luft.


- Färdkost -

- Glader -

Duschen blev faktiskt fixad idag. Men inte ringde dom innan som jag hade bett om. Men det gjorde inte så mycket, huvudsaken var ju att det blev åtgärdat. Det kom en man som kollade på felet. Han hade då inte med sig själva delen som behövdes. Eh! Jag hade ju beskrivit felet så det hade han ju kunnat ha. Nån sorts register på vilka märken man har på duschar och så måste dom väl ha tycker man. Men nejdå. Han konstaterade att skruven var trasig (som jag hade beskrivit) och jag har nog aldrig hört orden "jahaja" så många gånger på så kort tid. Det kanske var det enda han kunde säga? Han sa inte mycket annat nämligen.
Men från det att han sett felet så försvann han ett tag. Det dröjde faktiskt inte så länge tills han kom tillbaka och skruvade dit en ny hel & fin skruv - I METALL!


Skypade med Marie under kvällen med webcam härifrån så hon fick se oss.


- Roligt att vara fånge -

Det har varit en växlande dag. Både vad gäller vädret som humöret på Kristian. Jag gav honom en alvedon eftersom han känner av att tänder bryter ut. Det gör honom rätt så gnällig kan man säga. Alvedonen gjorde honom lugnare senare under kvällen så han fick mer ro.

Fick ett dåligt bemötande av...

...Väsbyhem när jag ringde för att kolla hur det gick med min felanmälan på duschen. Det var en tant (det lät som en ialla fall) som med snäpen attityd frågade när jag hade gjort anmälan. Jag sa att det var den 19:e och att felet var väldigt enkelt. Det är abra en adapter som ska bytas ut. Eller det är bara att skruva dit den. Jag har redan tagit bort den gamla som gick sönder. Hon sa först att om anmälan gjorde den 19:e så skulle jag inte kunna få felet åtgärdat förräns först om några dagar.

VA?! Sa jag bestämt. Här gällde det att inte lägga sig på rygg bara för att hon hade en dålig attityd. Det är ju ett väldigt enkelt problem. Jag hade gärna löst det själv om jag bara hade haft tillgång till denna adapter.

Sen hörde jag lite knapptryckningar från ett tangentbord och jag förstod att hon tog fram ärendet på sin dator.
Sen berättade hon att det skulle åtgärdas den 20-21:a maj. Alltså senast idag. Så varför berättade hon först att det skulle ta flera dagar till? Gissade hon och i sånna fall VARFÖR? Det var dessutom fel gissat. En gissning som istället för att beklaga att jag fått vänta istället "hoppades" på att jag skulle vara utan dusch ett tag till. Suck! Människoliknande individer!! Blir bara så trött...

Det är tråkigt väder.. Regnade ganska friskt alldeles nyss. Inget promenadväder med andra ord. Ja ja! "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder"... Det finns VISST dåligt väder! Jag anser att detta vädret är dåligt! SÅDETSÅ! 
Tydligen ska väsbyhems "service"-personal komma hit idag och laga duschen så jag får väl hålla mig hemma. Har visserligen redan förberett nyckeln i tub-facket i ytterdörren så dom kan komma in men ja, kan lika gärna stanna hemma när det ändå inte finns nåt roligt att göra utomhus i detta pissiga vädret.

Kristian vilar en stund nu så jag passar på att känna mig oduschad. hehe

Kortis >>

Om man bor på ett hotell och man råkar har med sig en uv-lampa och känner sig lite som personerna i CSI så tänder man nog naturligtvis lampan vid sängen. Om det nu lyser upp fläckar så innebär detta att det antingen är spår efter blod, urin eller sperma.
Frågan är...

VAD HOPPAS MAN PÅ ATT DET ÄR?

Stackars stackars...

...lilleman!!
Han har fortsatt vara gnällig hela kvällen och även om man har försökt få honom glad har detta bara hållit i korta stunder. Han är verkligen inte på humör idag stackarn. Jag gav honom kvällsgröten innan vi skulle byta om för natten. Gjorde en full portion och han åt väldigt bra. När det bara var några få skedar kvar kom det upp igen. Jag menar ALLT!!! Jag har aldrig sett honom spy på detta sättet. Det var tillräckligt mycket för att täcka hela denna dagens intag och kanske på snudd även gårdagens. Det kom från både mun & näsa på samma gång som om det verkligen pumpades ur honom. Fyyy! Jag har ingen aning om vad detta beror på men efteråt var han själv chockad över det plus att han blev ledsen. Men det gick över ganska fort och jag fick honom glad igen. Sen var det bra att ta hand om allt.
Han satt i sin babysitter så det blev som en hyffsat stor pöl med vi kan tänka oss vad i den.

Tvättade av Kristian efter eländet och gjorde honom klar för natten. Jag tror inte det var någon större idé att försöka ge honom en ny portion gröt nu. Han får dricka sin lella inatt efter behov. Håller tummarna för att det blir en del sömn inatt ialla fall. Det var ju rätt pissigt på den fronten natten till idag.

El Kid'o sover nu. Han slocknade efter drygt en halv flaska lella nu. Skönt!

Det har verkligen varit en jobbig dag idag för både mig och Kristian. Ser så mycket fram emot personalfesten på fredag, behöver den verkligen!

Jobbigt är bara...

...förnamnet! Kristian har sovit dåligt inatt igen. Till slut tog jag med honom till sängen så han fick vara där. Men han ville inte sova inte. Det ville däremot jag men inte så lätt om El Kid'o inte vill. Nåja, det var bara att gå upp.
Konstaterade att Väsbyhem hade tagit emot skadeanmälan på duschen via webbsidan men än har ingen hört av sig. Alltså det är ingen jättesvår grej. Det handlar bara om att skruva in en skruv typ så är det klart. Visst kan man tvätta sig ren utan dusch men en dusch är ju å andra sidan alltid en dusch - så skönt! Saknar det som bara den! Ska bannemig ta en dush direkt den blir lagad. Okej kanske inte undertiden dom är här men direkt efteråt.

Kristian har inte velat vila nåt idag även om han är konstant trött. Han är gnällig fortfarande och trött men vill helt enkelt inte sova. Jag skulle nog somna bums om jag bara la mig ner.

Vi åkte en sväng till Infra City för att spendera lite tid. Okej lilleman somnade i sin stol under denna resan men den tar å andra sidan bara max 5 minuter så det var inte mycket till vila. Knallade in på Rusta för att kolla efter lite vikter att träna hemifrån med. Hade sett ett skivstångspaket som jag tänkte titta på. Det fanns in hemma så vi struntade i det. Jag har kommit på att jag borde ta tag i träningen igen och eftersom jag har lite svårare att ta mig iväg till gym nu tänkte jag att några hantlar plus skivstång här hemma kan vara en bra grej. Men jag vill inte ha nån stor bänk och det där. Eller ja, vill och vill - har inte riktigt plats för det.

Igår kväll när jag gjorde Kristian redo för natten hade vi väldigt roligt. Jag behövde bara göra några "bo-ljud" i falsett så skrattade han jättemycket. Se filmen här under så får du se.


Här är en bild på barnvagnen som jag köpte i helgen. Visst är den fin!!


Nu somnade El Kid'o så nu ska jag passa på att vila en stund med. Sååå trött!

Hittade mössan men det kostade...

...en napp. Gick en liten kortare promenad idag med den nya vagnen. Det var intr riktigt väder för att gå något längre. Gick sen in på Hemköp för att handla lite och Kristian var trött så han låg i vagnen och höll på att somna in. Mitt i detta blev han hungrig och ville ha nappflaskan så han fick den såklart. Jag la hans napp bredvid honom i vagnen och tänkte inte mer på det. Sen när jag hade betalat och var på väg ut så var det dags för honom att få nappen igen. Men den fanns inte kvar. Letade överallt i vagnen men den var spårlöst borta. Hittade istället mössan som försvann i helgen. BRA! Vi har ju fler nappar så det var ju ingen katastrof heller.

Men det är inte därför jag skriver idag...

Jag anmälde i morse till Väsbyhem att vår dusch är trasig. Den pajade i samma veva som vi skulle koppla på trädgårdsslangen till den. Det var en adapterskruv i plast mellan duschslangen och själva blandaren. DÅLIGT! Min sambo köpte en i metall i helgen men det var inte riktigt rätt. Jag hade missat att det var olika gängor så det gick inte. Vi letade på Bauhaus igår utan någon framgång. Vi t.o.m frågade en i personalen om vart det kunde finnas men han visste sa att dom inte hade någon sån. Han förklarade att även deras billigaste blandare för 129:- har samma adapter i metall så han var mycket förvånad över att denna adapter ens fanns i plast. Nåja, jag hoppas att det blir åtgärdat i morgon så man kan ta en riktig dusch.

Kristian har varit ganska gnällig idag. Han är fortfarande hes stackarn och snorig men jag hoppas att det ska gå över snart. Inte roligt nånstans med ett sjukt bar. Man lider med honom. Vi har varit ganska trötta båda två idag så vi har vilat ganska mycket. Han hade svårt att somna in riktigt och vaknade flera gånger eftersom han inte fick någon ro stackarn men när han väl somnade in somnade jag faktiskt till riktigt skönt i soffan. Lovely!  

Men jag är ganska seg nu. Blir att dunka ner det man har gjort till sin kropp i soffan med en film att slöa med. Ganska trevlig tanke faktiskt.

Åh just det... Kastar även in en låt med Pink som är rätt trevlig. Melodin fastnade i mitt huvud i helgen så hoppas den även gör det för någon annan. ;)



Från mord till...

...191 är lika med fem nummerplåtar!! Hur? Oj låt mig förklara...
Det finns en urfånig & onödig lek där man hittar nummerplåtar. Man ska först se #001, sen #002, #003 osv. Går inte in mer på reglerna här men tro mig, detta är bara onödigt på ALLA sätt.
Jag började med detta för evigheter sen och glömde under en lång, skön tid bort detta men blev påmind av någon om det för ett tag sen och sen sitter det i igen. SUCK!
Hur mord?
Jo! I USA är koden för mord hos poliserna 187. Har sett detta i mängder av filmer. Jag skulle se detta nummer idag vilket jag gjorde och såg flera nummer till i rätt ordning så nu ska jag se 192 som nästa nummer. Ganska lustigt en grej. Jag såg #188 och sa att om vi såg #187 inom kort var vi tvugna att vända. Jag hann precis säga klart den meningen när #187 dök upp, så vi vände.

Jag, min sambo & Kristian åkte för att hälsa på några vänners nya tillskott i famlijen. En liten tjej som nu hunnit bli två veckor gammal. Vi hade köpt med oss en present till henne som hon inte kommer att ha så mycket nytta av än men senare. Vi vet detta eftersom El Kid'o haft mycket kul med likadan leksak, nämligen en bit-leksak.


- Än handlar det inte om formen på klossarna utan smaken -

Det kanske har hänt en tragisk sak. Lillemannen kanske har blivit av med sin ena mössa. Visst det finns fler men denna var verkligen nice. Perfekt vid kyligare kvällar och passformen hade blivit prefekt nu så det vore ju synd isåfall. Den dyker säkert upp?! Hoppas!

Idag åkte Marie tillbaka till Holland. Hon kommer att vara där till den 5:e juni så det blir jag och Kristian ensamma här tills dess. Men vi får se, vi kanske åker en sväng till Karlstad och hälsar på igen?! Vi hade det väldigt trevligt där sist plus att det är skoj för honom att träffa sina kusiner och sådär. Vi har ju såklart möjlighet att hälsa på vänner här i sthlm med. Vi har ju bil nu så det är ju busenkelt.

Stackars Kristian! Han är fortfarande snörvlig stackarn och har nu även blivit hes stackarn. Han är trött men har svårt att somna. Somnar bara till fjuttiga stunder nu under kvällen och sitter i skrivande stund bredvid mig och bara vilar. Han ser avslappnad ut nu och jag hoppas att han senare får en skön sömn genom hela natten. Jag har fått suga ur lite snor med sugen vilket INTE är poppis. Men behövligt eftersom han inte självmant fräser ur sig det själv.

Jag ser fram emot fredag - företagsfesten!! Ska bli sååå kul.

Idag har vi fått jättemycket saker i utbyte mot...

...pengar. Men bra saker helt klart. Det fanns ju några saker som jag hade funderat över att skaffa men inte hittat ännu, förräns idag! Bland annat insektsnät för barnvagnen och såna saker. Vi köpte en ny barnvagn med. En snygg sak om man får säga det själv. Praktisk och gick in i bilen om man monterade bort två hjul. Smidigt värre! Det funkar om man endast tar bort ett hjul med men det är bökigare på nåt sätt så ja. Vi får se.

Denna barnvagn är anpassad för att köpa till en lift (så även nyfödda kan använda vagnen senare). Smart!
Den känns helt rätt och Kristian har redan fått testa den.

Vi handlade även en ny kudde till honom. Skadar aldrig att ha en extra i reserv.  Vi köpte även en snorsugare som man kunde göra om med nåt medföljande tillbehör till nån sug-grej för örat?! Ja fattade inte riktigt hur men det blir nog bra. Fanns instruktioner med. hehe Snorsugen är ju en bra grej ialla fall. Det är inte så lätt att få barn att fräsa ur sig snor vid förkulning. Dom vet ju inte hur dom ska göra och det är ju inget skönt att inte kunna andas ordentligt genom näsan osv.

Vi handlade även trädgårdsslangar med div. tillbehör. Hade fel kranar för att montera på den adapter  vi köpte men jag kom på att vi kunde koppla på slangen på duschen och det fungerade galant. Ja tills den plastmutter som satt där sen tidigare gav med sig när vattnet spolades som mest. Vi hade tur som inte blev av med fönstret när slangen liksom spottades ut i enorm hastighet vid olyckan. Skit åxå!! Ja ja, vi skulle ju ändå åt Clas Ohlson's håll när vi åkte till min sambos föräldrar så vi åkte förbi för att köpa en ny - I METALL! Marie fick kila in och jag satt med en sovande El Kid'o i bilen. Hon hittade även en hängmatta med ställning som vi köpte till hennes pappa. Han fyller ju år idag så det var ju perfekt. Vi visste att han hade en hängmatta sen tidigare men saknade en ställning till denna. En sak vet vi nu, när det gäller hängmattor så gäller inte begreppet "one size fits all". Men den medföljande hängmattan fungerade ju den med.

Det visade sig sen att adaptern i metall visade sig sen tyvärr vara fel. Vi är alltså utan dusch tills vi ersätter den. Hmmm!

Lillemannen fick några nya bodysar med. Han fick riktigt mycket den lille idag. Man skulle nästan kunna tro att det var hans födelsedag och inte Maries pappas. Men ja, så är det ju och det är som det ska vara!

Men nej det är lördagkväll - dags att ta sig ett glas rött och burra ner sig i soffan!

Okej så har bilen...

...varit på service. Kom dit kl 09.00 som vi hade gjort upp. Jag frågade hur lång tid det skulle ta men dom kunde inte svara på det. Inte ens på ett ungefär. Dåligt! Det enda jag fick reda på var att det kunde ta max 5 timmar, som slutade nämligen då. Så hur jobbar man då som mekare igentligen? Gör man sitt bästa så snabbt som möjligt eller vill man att dagarna ska bli PRECIS en arbetsdag?

Ialla fall... Jag gick ovetande in till Täby centrum. Dom har en halvdan galleria där som jag nu utforskat varenda vrå i. Jag var där till halv tio cirka vilket innebar att det enda som var öppte var några mataffärer och nåt fik. Det är nåt tragiskt med att se personer som åker in till affären såpass tidigt för att sen stå och välja vilken chipspåse dom ska välja. Jag såg nämligen en ganska kraftig madame som gjorde just detta. Frukost eller lunch? Ingen aning! FEL IALLA FALL!!

Det var en mycket knepig kille i gallerian.När jag och El Kid'o satt vid biosalongen så gick han förbi och frågade om jag hade sett den nya Narnia-filmen. Nej förklarade jag. Han verkade normal tills han började säga hur overklig den var. Öh! Jo talande lejon och häst-människor och vem vet vad allt konstigt som finns i filmen är egentligen? Men ialla fall. Han nämnde INGET av detta. Och det hör ju till i filmen och självklart vet man att det inte är på riktigt men ialla fall...
Han tyckte det var så overkligt att en så liten kille kunde lyfta ett så tungt svärd så enkelt. Han förklarade att han red och att det var jättesvårt bara det, att det skulle vara så svårt att samtidigt ha koll på ett svärd. Ja ett tungt svärd dessutom. OVERKLIGT! Jag häpnades bara och fick inte fram någonting. Skojade han? Det var nu i denna veva som han även berättade att han spelat ishockey och det också var svårt och att han tack vare hockeyn nu hade löständer. Han vog ut dom och visade även dom.
Jag stod bara helt stilla och visste inte vart jag skulle ta vägen!! Vilken människa (eller liknande).
Sen gick han...

Så efter ett tag när jag och Kristian hade knallat omkring i gallerian och ätit mat och tråkat ut oss i drygt 4 timmar bestämde jag mig för att gå tillbaka till Toyotas serviceverkstad. Jag hade ännu inte fått något sms om att bilen var klar men jag visste ju att verkstadsaporna strax skulle sluta så sista tiden kunde jag lika gärna spendera där om det var tvunget. Nejdå bilen var inte klar men snart för det var den dom höll på med. Slog mig ner och tog en latte.

Sen kom det - SMS:et som talade om att bilen var klar. Så varför skickade dom ett sms om jag bara satt 10m från servicedisken? Ja ingen aning?! Men det var väl deras rutin!!! SUCK! Bilen blev klar exakt kl 14.00. Slumpen? Knappast va!

Killen i disken kollade på mig lite mysko och frågade om dom skulle ha åtgärdat bucklan baktill. Nej sa jag, men påpekade att dom skulle kolla på skadorna för att kuna göra ett kostnadsförslag till försäkringsbolaget. Nu kommer vi till nåt aningen märkligt. Han trodde att bucklan skulle ha åtgärdats först. Han visste att jag lämnade in bilen idag. Jag berättade vad jag fått höra från dom att det tidigast fanns lagningstid om en månad. Han berättade att det skulle ta ungefär en vecka att laga skadan!!! Alltså om han först trodde att dom skulle ha gjort det idag på en och samma dag, varför ska det då ta en vecka senare? Hmmm

Jag påpekade vid inlämnandet att det saknades en skruv på främre nummerplåten. Dom skulle åtgärda det. Såg sen på kvittot att denna lagning kostade 54 spänn! Dom vet hur dom tar betalt helt klart. Hade jag vetat detta hade jag såklart gjort det själv. Man hade kunnat sätta dit en skruv i ren titan - blänkande fin och det hade inte kostat lika mycket. Men då är det ju å andra sidan inget "proffs" som gör jobbet.  Men men vad gör det? Marie kommer hem ikväll och stannar hela tiden tills söndag kväll.

Happy friday!

Så har vi en dingeli-dong att...

...hänga i. Jag pratar naturligtvis om hängmattan som kom idag. Strax innan det var dags för mig och Kristian att åka till tandläkaren plingade det på dörren och tadaa, vi har nu en hängmatta. När jag packade upp paketen (och JA det var nu tre stycken) inser jag att det saknade paketet endast innehöll Elloskatalogen. Suck! Jag hade ju lika gärna kunnat vara utan den och fått hängmattan några dagar innan men ja, skitsamma. Kändes bara så onödigt på nåt sätt. Det var dom på DHL som sa att det var själva hängmattan som saknades så hur skulle jag kunna veta det? Nåväl - människan mot naturen, 1-0.

Vi kom till tandläkaren.
Möttes av en skylt som talade om att avdelningen var stängd i en timma frammåt. Jahaja tänkte jag. Men jag hade ju en bokad tid så det borde ju inte innebära mig. Inte en kotte syntes till. Det fanns en lapp till vid receptionen som bekräftade att dom hade stängt. Okej skulle vi vänta och se om någon kom? Ett litet tag tänkte jag, för att se om vi var bortglömda eller inte. Det var ju släckt i väntrummet med. Klockan tickadepå några minuter över vår tid. Det var ju inte så att någon annan var där före oss. Ingen som väntade heller. Tvekade lite och till slut kom det en tjej som välkomnade oss och så gick vi till rummet och fick information om tänderna och den biten. Han fick en tandborste och en sån har han ju både sett och använt ett gäng gånger nu så det gick galant att borsta hans tänder för henne.

Vi blev klara och åkte till jourfamiljen för att hälsa på. El Kid'o somnade på vägen men vaknade till sen när vi kom fram. Det är inte långt bort så han hann inte somna in nåt djupare.
Det var ialla fall kul att träffa dom igen. Vi fikade och tjötade en del och allt-och-inget. Trevligt!
Dom förklarade att dom hade tagit bort massvis med mördarsniglar. Det verkar ju lovande eftersom min sambo hade problem med dom i fjol och vi har ännu inte sett skymten av dom här i år. Kanske inte vågar sig tillbaka hit sen det bemötande jag gav dom sist. hehe

Just det! Jag kommer att gå på företagets vårfest. Skulle redan ha anmält detta egentligen men hoppas att det inte blir några problem ändå. Kristian kommer då att vara i jourhemmet som erbjöd sig att passa honom då. Kul! Jag vet inte hur vi kom in på det men så sas det ialla fall utan att det var min tanke på det. Men inte mig emot! Jag går gärna på vårfesten och träffar arbetskollegorna. Såå glaaad!

Ser nu fram emot soligare dagar så man får utnyttja hängmattan!

Ps: Jag fick sova inatt. Kristian vaknade till några gånger men somnade lugnt in igen. DS!

Nu har han...

...somnat. Jag var ganska orolig inför natten till igår vilket sen visade sig bli en riktig skräcknatt ur sömnsynpunkt. Av någon anledning så är jag inte lika orolig inför denna natten. Märkligt igentligen eftersom det skulle vara en jättekatastrof om jag inte fick sova nu. Men jag tror att han kommer att kunna sova bättre. Kristian har varit lugnare nu under kvällen vilket är skönt. Vi gosade en del precis innan han somnade.

El Kid'o är fortfarande snuvig och nyser lite då och då men tänderna verkar inte kännas av lika mycket. Han har ingen feber heller, 37.1°C. Han har dessutom fått dricka en hel del vatten under dagen för att fylla på vätskan så allt är förberett så mycket det bara går för att han ska ha det så bra som möjligt. Håller mina tummar stenhårt för att han får ro att kunna sova ordentligt denna natten. Det är ju inte mig det är synd om i första hand som inte får såva utan synd om Kristian såklart! Det är ju han som är sjuk och inte kan sova. Stackarn!!

Idag har vi bara varit hemma och kurerat oss. Det var det bästa vi kunde göra idag. Vi var bjudna till jourfamiljen men jag kände att det var bäst att vila upp oss idag hemma och försöka sova ut så mycket som möjligt. Vi träffar dom ju i morgon istället efter tandläkarbesöket.

I morgon kommer hängmattan med. Ja denna gång har dom med sig självaste hängmattan med. Eller ja, jag antar det, det var ju den som saknades sist så nu får det inte bli fel igen.

Men (!!!) nu ska jag inte skriva nåt mer för denna gång (även om det är avslappnande och rogivande). Jag ska lägga mig i soffan och vara så lat jag bara kan. Det är en känsla som oftast kan ge dåligt samvete men inte ikväll. Ikväll känns det bara behövligt!

Tadaa!!

Ytterligare en natt...

...utan sömn. Suck!
Kristian var gnällig igår kväll innan han somnade. Han sov ett tag men vid 03.00-snåret vaknade han och kunde sen inte sova. Han ville inte ha sin napp, han ville inte ha lella, inte nånting egentligen. Allt var bara fel. Man känner sig aningen värdelös vid såna tillfällen men det var ju bara till att ta upp honom och nynna för honom. Det gav med sig efter ett tag och han fick ligga i min säng. Han ville inte ligga så han fick sitta upp. Så sen 03.00 i natt har jag varit mer eller mindre vaken.
Förutom någon enstaka kortare sömnpaus så var vi vakna.

SÅÅÅ TRÖTT!!

Idag har han varit gnällig med. Han är snorig och nyser lite då och då. Det är nog både förkylningen och tänderna som gör sig hörda nu skulle jag tro. Han äter inte riktigt lika bra som han gjort dom senaste dagarna men han får i sig mat ialla fall. Och han har fått vila en del nu under dagen. Jag fick sova en stund runt lunchtid och tro mig, det var behövligt!

Pratade med jourfamiljen och dom bjöd mig över till dom men efter sovstunden så gjorde vi upp att vi ses i morgon istället. Lilleman behöver vila så mycket han bara kan nu. Hoppas detta går över snart. Det är verkligen betungande att göra detta alldeles själv. Hoppas få sova i natt för jag vet inte hur länge man orkar vara vaken mer. Två sömnlösa nätter sätter sina spår.

Det är ju inte så att man kan sova precis samtidigt som El Kid'o. Man är hela tiden redo på att han ska vakna och vanligtvis är han så glad då men nu är han ledsen när han vaknar. Stackarn!! Jag mår dåligt av att han har det jobbigt.

Nu sover han. Jag vet inte hur länge men jag hoppas på en längre stund. Han behöver det!

Dags för mig att försöka vila ögonen lite.

Börjar blir ganska orolig för...

...att denna natten kommer att bli ett skräckscenario. Kristian har redan vaknat två gånger sen han la sig och verkligen var jätteledsen över någonting. Jag vet inte varför och han brukar ALRDRIG NÅGONSIN vara såhär. Kan det vara att han har ont för nya tänder? Dom han har fått fram gnällde han inte över. Han har varit snorig hela dan och nyst en hel del men är inte febrig av sig.

Natten till idag var sömnlös för oss båda men det var inget gnäll som nu. Då var det mer "vill inte sova" men nu när han vaknar går det knappt att trösta honom. Han vill inte ha nappen, inte lella och accelererar till panikledsen på några få sekunder. Jag tror att det kan vara tänderna. Har gett honom en alvedon nu vilket lindrar vid värk så får vi se om det hjälper.

Men (!!!) Kan ju börja dagen från början istället för tvärtom.
Efter en sömnlös natt (mer eller mindre) så erbjöd sig Mr A att ta hand om El Kid'o i morse när han verkligen inte ville vara kvar i sängen längre. Kristian fick tillbringa sista timmarna i min säng. Han ville inte ligga ner så han fick sitta upp och pyssla med en syssla han gillar, nämligen att slå med sina händer ner i sängen. Enkelt och roligt enligt honom.
SJälv låg jag och blundade och försökte vila så mycket det bara gick men ja, vila är fel ord. Men Mr A tog honom sen som sagt. Tackar!! Fick blunda och slumra till ett tag vilket verkligen var behövligt.  Sen när jag hörde att lillemannen blev otålig eftersom han var både trött och hungrig gick jag upp för att ge honom mat och sen se till att han fick sova lite.

Han fick sova i sin barnvagn medans jag förbesiktade bilen. Det enda felet jag hittade var en trasig lampa för bakre reg.skylten. Åkte till macken närmast och köpte en ny så var den saken biff.

Matade sen Kristian så vi skulle stå ut med besiktningen, åkte dit och allt var tip-top utan några anmärkningar alls. Skönt!
När vi var klara med detta beslöt jag mig för att åka och hämta ut hängmattan. Den hade ju kommit så det såg jag fram emot. Kom dit, och skulle hämta paketen. Betalade för produkten och frakten och fick ut två kolli av tre!!! Det tredje saknades och ja det var självaste hängmattan som saknades. Ställningen hade hittat rätt. Självaste hängmattan sa jag. Det är ju DEN VIKTIGASTE delen av alla delarna. Jag fick lämna tillbaka de två paketen och dom beklagade det hela och ville att jag skulle återkomma senare. Men NEJ! Så roligt är det inte att åka genom hela stan för den sakens skulle. Felet var ju deras så jag sa att dom fick lösa det och leverera det till mig sen. Okej, så skulle det bli. Innan erbjöd dom sig att köra ut hängmattan till mig för en kostnad av närmare 300:- men det tackade jag nej till. Nu får dom köra ut den ändå och jag fick ett sms senare om att jag skulle höra av mig till dom. Verkar som dom har hittat sista delen och är budklara nu. Weee! Tar det så fort det blir morgon.

Okej så utan hängmatta hade jag nu åkt till stockholms södra breddgrader helt i onödan. Kom på att jag skulle åka förbi mitt jobb för att hälsa på. Borde ha gjort detta för längesen men det har varit mycket som kommit i vägen innan så nu var ju ett ypperligt tillfälle att passa på med ett besök. Kom dit och det var verkligen trevligt. Jag fick se hur fikarummet hade gjorts om. Jag hade bara sett ritningarna på hur det skulle bli innan. Det blev riktigt bra! Trevlig mysfaktor på nåt sätt. Bara dom fimpar ner belysningen runt sofforna så blir det perfa!

Åkte från jobbet och vännerna där för att åka hem och göra oss iordning för min sambos farfars födelsedagskalas. Min sambo är ju i Holland så det skulle bli jag, min sambos föräldrar med bror och några släktingar till dom. Vi åkte runt den tid då alla slutar och vägarna tjocknade till tills det blev snigelfart som gällde. Suck! Kristian somnade i sin stol och sov i närmare en timme. Skönt! Men vi hade ännu inte kommit hem. EN halvtimme senare hade vi inte kommit mycket längre än för en halvtimme sen så jag insåg att vi knappt skulle hinna hem innan det var dags att åka igen. Så varför åka hem?!
Jag knappade in destinationen till min sambos farfar och åkte dit istället. Eller ja, jag var ju hungrig eftersom jag inte ätit nåt och klockan nu var 18.00. Kristian hade fått lite mat som jag hade med mig så för hans del var det inte lika illa. Åkte till McDonalds som låg i närheten och åt en hamburgare och en cheeseburgare och passade på att byta på El Kid'o. Åkte till Min sambos farfar och gav Kristian lite mat igen och övrig släkt hann komma nu. Jag var först på plats så det var ju bra att dom inte behövde vänta på mig ialla fall.

Vi åt tårta och bullar med kakor och allt. Mycket gott. Var ju fortfarande ganska hungrig så jag smakade på båda tårtorna men det gjorde ju alla andra med så jag var inte glupskare än någon av dom. Goodie! Kristian var i sitt esse, som vanligt! Han är alltid så glad av sig och även i sällskap med nya ansikten. Ingen blyger här inte!

Jag hoppas verkligen att han sover länge nu. Jag behöver verkligen sova. Ytterligare en natt utan sömn blir tufft. Dags för mig att ta så mycket vila jag kan... ZzzZzZZzzz

Från Arlanda stad till...

...Täby. Jag, Kristian & Mr A åkte till Toyota i Arlanda stad för att boka tid för service och samtidigt passa på att boka tid för plåtskadorna efter krocken. Det gick inte att se över några plåtskador där eftersom dom inte sysslade med sånt. Typiskt! Hade ju tänkt ringa först och kolla men ville komma iväg och hade sett att dom hade verkstad. Tänkte inte att det var skillnad på plåtverkstad och vanlig verkstad. Brukar ju inte lämna in bilar på sånt jue!

Kollade på GPS'en vart det kunde finnas någon sådan och efter mycket knapptryckning fick jag fram en Toyotaverkstad(eller Europeiska Motor AB som dom heter) som hade en annan verkstads-symbol framför sig så vi chansade och åkte dit. Det var inte alls någon Toyotaverkstad utan en Citroën- & Mitsubishi-verkstad. Typiskt igen!
Vad skulle man göra nudå? Jag pratade med en kille där och förklarade läget, att jag sökte en Toyotaverkstad och han sa att dom jobbade i samma koncern och kunde göra jobbet men jag ville även ha service så då föreslog han att jag skulle åka till ett annat ställe i närheten. Nya inknappningar på GPS'en och till slut hittade vi dit. Dom kunde ta både servicen och skadorna på bilen. Weeee!! Servicen bokade jag in på fredag morgon och då skulle dom samtidigt kolla över vad som behövdes för dom övriga skadorna. Perfekt! Skulle dock ta ca 1 månad innan dom kunde göra själva lagningen.

Efter detta åkte vi in till Täby centrum. Knallade omkring och kollade i affärer och sånt. Det var några telefonförsäljare som ville att jag skulle ta emot en gratistelefon och därmed teckna mit gör ytterligare ett år hos Tele2. Nej tack! Jag vill inte ha någon enklare telefon "bara för att". Jag vill ju snarast möjligt byta till någon roligare modell som samtidigt är smidigare än den jag har just nu. Den jag använder har jag fått låna sedan min förra försvann. Ganska illa att man fortfarande betalare pengar på den förra även om man inte har den kvar. Men det är ju så det är. Det abonemanget går ut i juli förresten. Fick veta det idag av telefonförsäljaren som ringde in och kollade. Men det blir kanske till att köpa en ny telefon kontant istället. Billigare och så slipper man ha operatörslås och såna saker. Smidigaste lösningen alltså!

I morgon ska jag besikta bilen. Får kolla över alla lampor och allt man ska se över. Det finns ju en checklista att kolla så allt är reko. Det kommer nog att gå bra. Det är ju inget fel på bilen mer än ett skönhetsfel i baken på den. Nåja, det blir nog bra!

Nej nu ska jag göra nåt annat. Ba baj för denna gång!!

Lilleman har gjort sin livs första...

...båttur, men låt mig börja från början.
Det blev morgon och jag var väldigt trött när Kristian kände för att börja dagen. Han borde ju ha varit ganska trött med eftersom han var vaken nog i natt för att hålla mig vaken. Men han var pigg han. Visst det är kanske enklare om man vet att man får sova efter morgonrutinen, vilket El Kid'o vill göra. Nåja, han är värd det!

Fick ett samtal från Mr M som ville ha med oss ut på sjön. Strålande idé, verkligen strålande! Så vi gjorde oss redo för en dags tur i motorbåten. Jag skulle aldrig åka ut utan flytväst till Kristian så medans jag packade hans saker fick jag Mr A att ringa till brandkåren för att kolla om man kunde låna en. Vi fick vänta till kl 11.00 innan vi fick svar på vart vi kunde låna en men så fost vi hade den så var det raka spåret mot båten som gällde.


- Kaptenen & jag rattar båten -

Kristians första båtresa och i ett strålande väder. UNDERBART! Han kommer att få lära sig att älska havet eftersom både jag och min pappa gör det. Vi är ena riktiga sjöbjörnar! Jag vet att även min sambo älskar havet.

Vi puttrade omkring och kollade in alla trevliga hus längs kusterna. Det finns en hel del riktiga drömhus helt klart men ännu slår inget det läge vi har här i Väsby. Eeeh, eller kanske! ;)


- Tre båtgrabbar -

Både jag och Kristian skyddade oss med solskyddsfaktor. Han Nr 30 och jag hälften av det. Han hölls i skuggan så mycket det bara gick och hand svala men heltäckande kläder på sig. Solens strålar reflekteras ju väldigt mycket på sjön så det gäller att passa sig. Men ingen fara, allt gick som smort - skyddsfaktor-smort vill säga! Okej den var usel! Men nåt som inte var uselt var matningen av Kristian till sjös. Det var inte det enklaste vill jag lova men spaghetti & köttfärssåsen gick ner utan alltför mycket kladd. Man börjar ju bli proffs helt enkelt.


- Kristian sover i min famn efter sin middag -

Under förkvällen kände jag hur den sömnlösa natten började göra sig påmind och jag somnade till en snabbis i soffan. El Kid'o somnade nästan direkt efter att vi kom hem. Han hade redan tagit sig en tupplur i min famn i båten men han behöver ju mycket mer sömn än en annan. När lillemannen hade vaknat och jag fortfarande var sömnig erbjöd sig Mr A att passa honom medans jag vilade. Nice!! Tack Mr A för det, jag behövde det verkligen!


- Frihet -

Jag behöver knappast berätta...

...vilket underbart väder det har varit idag va? Riktig sommarvärme! Så mycket folk som passade på att hålla sig ute - HELT RÄTT! Vi (alltså jag, Kristian & Mr A) åkte till en park i sundbyberg. Hur vi hamnade där är ganska lustigt. Det var inte alls dit vi skulle men efter en felsväng av mig så kom vi in på den vägen och såg denna park. Den var inte alls dum. Mycket folk i den och vatten fanns det. Det var en sak jag hade som krav - vatten. Det är nåt speciellt med det helt enkelt. Kanske för att man är uppvuxen i en vattenstad?!


- Här låg vi i sommarvärmen idag -

Vi gottade oss här i nån timme och allt var så fridfullt och vi bara kopplade av i solskenet. Ja El Kid'o höll sig i skuggen såklart men fick sitta i gräset och leka med lite leksaker och så fick han tag på Mr A's ena sko som han genast började undersöka. Det är mycket som är nytt för honom - en hel värld att utforska.


- Intressant sko -

Det gäller att placera saker med minst två armars längder från honom. Annars får han tag i dom. Detta hände igår. Vi grillade och jag skype'ade med min sambo (som är i Holland). Jag höll på att göra guacamole samtidigt och skulle visa Marie hur blommorna hon fick hade blomstrat ut via webcamen. Ställde ner skålen med guacamolen utan att tänka mig för. Den ställdes inom räckhåll för lilleman och ett kras senare så var den skålen i bitar. Trist nog så var det ett porslin som inte finns att få tag i längre. Typiskt!


- Visst är han fin min lille Kristian -

Fick brev från min sambos försäkringsbolag igår. Öppnade det idag eftersom Marie hade sagt åt mig att det var okej att göra det. Det stod trevliga nyheter där i. Dom hade fått in skadeanmälan och det var nu fritt fram att lämna in bilen på valfri verkstad och kostnaderna stod det andra försäkringsbolaget för. Jag visste ju att det skulle bli såhär men det är ändå skönt när man får det bekräftat. Inget strul, snabbt & enkelt! SKÖNT!

Väl hemma efter några soltimmar i sumpan-parken blev det kycklingpaj. En favorit i repris sen jag och min sambo testade denna trevliga maträtt. Enkel att göra och smakar utsökt. Kan absolut rekomenderas!!
Bara att skaffa en grillad kyckling. Bryta den i mindre bitar. Man bryner en gul lök, gul papruka och svamp i omgångar tills var och ett är klart. Sen blandar man allt och tillsätter 3 dl grädde. Funkar jättebra med matlagningsgrädde vilket jag använt båda gångerna. Man kryddar med salt & svartpeppar och curry. Jag piffade till det med lite annan specielkrydda med men det gör man efter egen smak. Man blandar ihop lite pajdeg som man använder som lock på alltihopa. Penslar på med äggula för den trevliga gyllenbruna färgen och strax innan pajen har fått fin färg i mitten av ugnen i 225 grader lägger man på några tomatskivor. Enkelt va?


- Mr A och Kristian i kvällssolen -

Nu längtar jag tills vår hängmatta ska komma snart. Vi har beställt den för ett tag sen. Den kommer självklart att användas flitligt i sommar. Men det blir en annan dags bloggskriveri det!

Natten till idag gick enligt...

...följande. Han sov en lång stund innan han vaknade för första gången. Att han skulle vakna hade jag räknat med, det hör ju till hans vanor och det är ju just vad vi ska försöka vänja av Kristian. När han vaknade, strax innan kl 03.00, gav jag honom ingen lella utan istället vatten. Det gick ju bra. Det var för övrigt vid denna tiden som jag insåg att jag själv borde lägga mig. Jag hade råkat fastna i annat så jag hade ännu inte lagt mig. Men ialla fall...
El Kid'o vaknade efter bara en liten stund och jag envisades med vattenflaskan och han somnade om efter bara en kortare drickstund. Men åter igen vaknade han ganska kort därpå. Jag gav honom nappen och den lugnade honom men pluttades snart ut så jag duttade till vattenflaskan igen och började nu befara att jag inte skulle lyckas utan lellan.

Så fick det bli!
När han vaknade nästa gång så gav jag honom lellan. Han smackade i sig en del och somnade om men sov väldigt oroligt. Nappen behölls inte i munnen och han började knorra såfort han hade pluttat ut den och ville ha den tillbaka. Grrr!! Irriterande! Varför då plutta ut den om man vill ha den. Ja det var DEN han ville ha och inte lella, testade nämligen. När klockan hade sträckt sig till 04.00 så gav jag upp. Han låg nu och kollade på mig för att se hur jag skulle reagera. Vanligtvis brukar han aldrig öppna sina ögon under natten men det gjorde han nu. Jag tog med honom till min & min sambos dubbelsäng där han fick ligga. Det dög inte alls! Han ville absolut inte ligga så jag satte honom upp. Jag var sååå trött men kunde inte så mycket göra. Jag höll ett tag om honom och han satt mitt i sängen med täcket runtomkring honom som en vall så han inte skulle ta sig någonstans. Själv fick jag ligga och slumra. Blev såklart aldrig att jag själv somnade in men ville att han skulle tröttna igen. Det gjorde han till slut. 1,5 timmar senare. Klockan var nu halv sex och jag hade inte fått nån riktig sömn ännu. Gäsp!

Jag provade med att lägga ner honom i hans säng igen och det funkade. Han fick lite lella att somna med och sen sov han faktiskt några timmar. Han åt inte så mycket under denna natt vilket var bra. Men det innebar allt annat än sömn genom hela natten ändå. Så vad var poängen egentligen? Jag trodde att en natt utan ätande skulle innebära mycket sömn. Men IKKE. Hoppas det vänder till sömn-nätter snart. Detta skrämde mig inte alltför mycket dock. Har gjort samma sak idag. Han har fått äta mycket idag med så vi får se vad det blir av denna natten. Spännande!

När klockan var morgon och jag fortfarande sov och även lillemannen så hände det. Min telefon började gallskrika. Varför?? Jo en polare ringde. En vän som jag alldeles nyss hälsade på i hans nya hem för första gången. I förrgår för att vara exakt. Han hade blitt utkickad stackarn och hade sovit på hotell. Varför detta hänt går jag inte in på, det är bara att beklaga det inträffade. Jag förklarade för honom att jag bara skulle göra oss klara så åkte vi och hämtade honom. Sen har vi hängt här i Väsby hela dan. Det har varit en trevlig dag. Vi gjorde iordning frukost som vi åt ute i morgonsolen och sen mot eftermiddagen gick vi en låååång promenad. Det var under denna bensträckare a'la marathon som jag konstaterade att vi inte ätit någon lunch.

Vi kom tillbaka vid 19-tiden och startade grillen typ genast. Hungern hade sen länge hälsat på så en utsökt mango blev förrätten medans det andra gjordes iordning. Grillad kycklingfilé som vi hade marinerat innan vi gick på promenaden. Det var inte allt, grillad, majs, halloumi, champinjoner och en plåt klyftpotatis till detta. Vi skippade sallad och vattenmelonen vi köpte till efterrätt får bli nåt vi smakar på i morgon istället. Vi blev proppmätta!

Det har vart en bra dag. Härligt väder och trevligt sällskap - synd att klaga!

Happy friday!

Oj just det, lite bilder att suga på...

Blommorna här ovan fick min sambo i samband med ett fett resestipendium som hon fick. En GIGANTISK bukett!! Blommorna har nu slagit ut och dom doftar i hela lägenheten sådär härligt. Man känner det direkt när man kommar in här hemma.


- Kristian undersöker gräset -


- Vi hittade en skuggig plats under bordet -


- Den segrande ruccolan -


- Allt blommar ut nu i trädgården -


- Smultronen blir ompysslade -


Han är ju bara för gooo...

...min lille kille Kristian! Som vi har skrattat under dagen. Vi har haft det så roligt och han är såå glad. Vi har varit ute i trädgården. Gick en liten promenad i solskenet och han låg och bara log åt mig och så "pratade vi" hela tiden.

När vi kom hem klippte jag lite gräs medans El Kid'o satt i gräset och kollade intresserat på. Han sitter och drar med fingrarna i gräset och gillar att slita loss grästuvor. hehe

Jag skapade en ny babysitter så jag kunde ligga ute i solstolen medans Kristian tog en vilostund. Jag tog webkameran och kopplade den till min bärbara dator som jag placerade inne i sovrummet. Den filmade kristian men det var framförallt ljudet jag var ute efter. Jag skapade ett konto i skype (babysitter75) och öppnade upp en konversation med min stationära dator som jag sen kopplade ut till stereon som jag kunde höra utifrån. TADAA!! En babysitter av ganska teknologisk version var skapad. Enkelt & smidigt!

Såg en geting idag och kom att tänka på att jag ännu inte fixat nåt insektsskydd åt lilleman. Är ju ett måste nu när det är såna tider och vi kommer ju att vara ute en hel del så det är bara att fixa.

Jag har verkligen proppat i Kristian mat idag. Vi har gått över från smakportioner till riktiga portioner för att se om detta hjälper för att han ska sluta vakna på nätterna för lella. Det är ju skönast för alla om han kan sova hela natten. Vi får se. Det kanske inte fungerar redan första natten eftersom det antagligen går på rutin. Men det är nog ett steg i rätt riktning ialla fall. Jag har även preppat en flaska med enbart vatten som jag ska testa att ge honom istället för lellan. Naturligtvis finns en flaska lella i beredskap om det blir ett bakslag. hehe Men ja, vi får se hur det går inatt.

Just det!
Har även fått en tid bokad då vi ska till tandläkaren. Ja han har ju två tänder och jag tror jag såg skymten av ytterligare en tand fast denna gång uppe i överkäken istället. Ska kolla in den mer i morgon om det var en tand eller nåt annat. Men ialla fall. Först blev jag lite fundersam. Tandläkaren tänkte jag, redan?! Men efter ett samtal med en god vän som har erfarenhet av barn så var det naturligt. Det är för MIN skull vad man ska tänka på och såna saker. BRA BRA!!

I morgon är det fredag igen då. Snabbt tiden går alltså! Vad man ska hitta på denna helg har jag ingen aning om men jag vet en sak.. Det är utlovat fint väder. Det vankas grillspett och såna läckerheter men jag känner inte för att grilla själv så antingen hör någon av sig till mig och vill komma hit eller så hör någon av sig och bjuder in mig dit. Vilket som! Känner inte för att tillbringa helgen ensam med lilleman här ute.

Har tagit lite bilder idag men dom får jag publicera lite senare.

And the winner is...

...Ruccolan! Eller Eruca sativa, som den heter på latin. Man kan även skriva rucola med ett C - allt efter egen smak. Kolla här så får du veta mycket mer om växten. Men det var inte det jag ville komma till. Varför vinnare? Jo det var den växt som snabbast visade livstecken ovanför jorden i vår nysådda planteringslåda. Weee!! Vi har livstecken!

Har även konstaterat att allt vi sådde för ett litet tag sen har börjat ta fart i utvecklingen. Lovely!

Kristian och jag har passat på att vara ute i solen. Vi är båda ganska envisa av oss. Han med att ta av sig solhatten som jag ideligen måste sätta på honom. Många gånger tittar vi på varann när vi bägge kämpar för egen vilja. Han behöver den ju som skydd mot solen men han vill absolut inte. Man får trixa lite för att få honom att komma på andra tankar men det fungerar bara för ett litet ögonblick innan han smyger upp någon hand för att avlägsna solhatten.

Just det! Jag kom på en till "borde-göra" grej. Jag borde fixa med föräldraersättningen. Jag gjorde först en månad på prov för att se hur utbetalningen skulle bli. Jag valde även att vid slutet av preioden så skulle nya blanketter fyllas i lagom i tid men fungerade det?? Nope! Så nu har det gått ytterligare en månad och jag har inte fått ersättningen för den ännu men ingen fara. Får själv fixa med blanketterna (som skulle skickas per automatik) så det blir gjort. Utbetalningen var riktigt bra. Jag valde att enbart ta ut för vardagar för att spara lite dagar och det sa klirr så det räcker till. Vi får se om jag ska ta ut för dessa dagar jag inte har anmält eller spara dessa dagar?

Nej vad håller jag på med?? Ska ut i solen igen. Ingen tid att förlora!

Det klämdes & kändes...

...på Kristian men allt var som det skulle. Det var ju farbror doktorn som gjorde sin undersökning. Eller så mycket till farbror var det ju faktiskt inte, det var ju en madame till läkare. Men allt var ialla fall bra och det är alltid skönt att få såna saker bekräftade. Han hade båda sina testiklar precis där dom ska vara! Skönt! Det är ju en region man inte vill att nåt ska vara fel. Varför?! Ja säg det!! hehe

Han hade vuxit med. Han följer fortfarande sin kurva fin-fint. Han väger nu 7.735 kg och har en längd på 68.5 cm. Det ni!
Allt gick så smidigt och bra. Vi hade en ganska sen tid på dagen (kl 15.45) men det spelade ju ingen roll.

När läkarbesöket var överstökat och allt kändes jättebra för just den saken så gick vi till Apoteket. Det varmest en chansning på att dom kaaanske hade fått in hans lella. Jag visste om att det antagligen inte skulle ha kommit men eftersom vi ändå passerade så chansade vi såklart. Tog en kölapp och det var några nummer före oss. Sen kom mitt nummer upp så jag gick fram till expediten som fortfarande hjälpte personen som var där före mig. Ja det är ju så ibland. Stod och väntade lite och det blev mer ärenden för kunden före mig. Eh, varför tryckte expediten på kösystemet om ärendet innan inte var avklarat? Nu hade jag ingen sittplats kvar eftersom en ganska normal kvinna raskt norpat den. Jaha jag stod nu ganska nära expediten & framförvarande kund och nu kom två nummer efter mig upp på samma tavla.. Men!! Vad händer? Kunden före mig blev klar och jag slog mig ner hos expediten som såg ganska förvånad ut över att jag bara slog mig ner. Hon frågade om jag hade rätt nummer och visst hade jag det men att hon hade tryckt fram dubbla nummer undertiden hon förtfarande expiderade. Jag berättade varför jag var där och hon konstaterade att lellan hade kommit. SWEEEET! Tänkte jag, perfekt för nu slipper jag en extra tur in till centrum bara för det i morgon. Hon skulle hämta varorna och kom sen tillbaka. Varorna hade kommit men var inte inprickade i systemet ännu. Det skulle dröja lite. Jag förklarade att jag kunde vänta... Det var nu ungefär som det plingade till för mig... Nummertavlan jag hade tittat på var INTE hos expediten jag gick fram till utan expediten BREDVID!! Eftersom jag inte hade gått fram först och numret efter mitt klickades fram längre bort så klickades sen mitt nummer bort (eftersom jag aldrig kom till RÄTT expedit). Men jag fick mina varor!!

Efteråt åkte vi söder ut i denna storstad till Midsommarkransen och hälsade på Mr A. Han har fått tag på en riktigt trevlig lägenhet där. Fräsh & rymlig och det är ju ett bra område så det är ju bara att gratulera. Hyran var kanske i saftigaste laget om man ska bo ensam men ja, så är det ibland.

När vi hade kommit hem var det grötdags för lilleman. Han fick nu en hel portion (alltså en dl vatten & en dl grötpulver). Han åt upp alltihopa!! Goodie goodie! Nu hoppas jag att han inte vaknar lika mycket om nätterna. Han har ju dom senaste nätterna vaknat mer än han brukar och vill då ha mat. Han ska ju vänjas bort från detta nu och det innebär ju att han behöver få i sig mer mat om dagen istället. Jag hoppas att rytmen snart ska vara i rätt balans för detta.

Jag märker ganska tydliga förändringar på andra saker med. Han får inte upp så mycket av maten han får i sig längre. Innan hände det ganska ofta men nu behålls det mesta. Skönt!

Men nu liter bilder från kvällen...


- En glad liten frisk man -


- Nåt var intressant på TV'n -


- Färgglatt -

Gjorde dom flesta av alla...

...måsten som jag hade upplistade för idag. Jag fick däremot inte riktigt alla klara även om jag gjorde vad JAG kunde. Som t.ex Apoteket. Ringde till beställningsnumret som bekräftade att det jag beställde redan fanns i lager hos Apoteket i Väsby centrum. Perfekt! Jag bokade upp det i mitt namn och åkte dit för att hämta ut en ny dos åt Kristian. Det var ju struligt sist så jag höll mina tummar för att det skulle gå enklare denna gång. Det gjorde det. Det fanns i deras system nu att El Kid'o har frikort och expediten skulle bara hämta varorna. Men (!!!) dom fanns inte på plats. Det var nåt fel i deras system förklarade hon för mig. Jahaja!
Det var inte mycket att göra utan att gå tomhänt därifrån. Hon behöll receptet för att lättare kunna lägga undan varorna när dom kom. Jag förklarade för henne om vilka problem jag hade sist så jag ville inte att det skulle strula till sig denna gång och att jag inte hade någon kopia på receptet hon behöll. Det var ingen fara sa hon så vi får väl lita på det.

Jag köpte mig en liten leksak när jag ändå var i gallerian. En E-Sky så kan man koppla den till en mängd olika flygsimulatorer. Jag har börjat fundera lite om det kan vara nåt med riktiga radiostyrda flygplan eller helikoptrar i framtiden så detta är nog en bra början. Här kan man ju krasha planen bäst man vill och framförallt hur många gånger man vill. Det följde med nån ganska enkel flygsimulator för det futtiga priset av tot 179:-. Billigt! Tycket att enbart kontrollen var värd det.

Jag glömde inte bort att köpa tops. Detta var inte med på den lista jag gjorde förut men det var ialla fall nåt som behövdes.

I morgon ska Kristian till farbror doktorn för sin 6-månaders koll. Visst han är ju betydligt äldre än 6 månader nu så men ja, det var den bästa tiden som passade.

Jag skulle ha skickat iväg skaderapporten men såg att det var några fält med avstånd och såna saker som skulle mätas så jag får be min farsa om hjälp med det i morgon. Vad mer?? Jo Boka tid på verkstad får jag kolla på i morgon med.

Men... Nu är det lazy-evening som gäller!

Idag finns det många...

...måsten. Det är inte roligt att ha alla dessa måsten över sig men vad göra?

Jag måste:
  • ringa till Apoteket och beställa ny lella till Kristian.
  • skicka iväg skaderapporten till min sambos försäkringsbolag.
  • åka till någon toyota-verkstad för att boka in tid för service och samtidigt få skadorna utgärdade.
  • betala en räkning som jag hade missat.
  • fixa ett pass till El Kid'o.
Okej ALLA dessa måsten kommer inte att ske idag. Men det får inte fröja för länge med dom. Så dessa "måste'n" blev egentligen bara "borde'n". Men ändå!

Idag är min sambo i Göteborg - en stad jag tidigare bott i men nu är alltför längesen jag besökte. Borde kanske ta mig en sväng dit snart?! Jag och lilleman?! Vi får se. Men ialla fall... Min sambo är där för hon har fått ett fett stipendium. Grattis till henne! Hon kommer hem ganska sent ikväll och åker tillbaka till Holland i morgon bitti så då blir det bara jag och Kristian här hemma igen.

Igår slutade Marie lite tidigare. Hon mötte upp mig och Kristian inne i Väsby centrum. Vi knallade omkring och shoppade lite kläder och sånt. Jag passade på att klippa mig eftersom det är så mycket enklare om någon kan ta hand om El Kid'o undertiden. Det var kanske inte den bästa klippningen jag varit med om men ja, håret blev ju kortare ialla fall. Jag kände mig som en avdassad dansbandssångare först när han fixat till frisyren med enbart en hårblås så det bara såg korkat ut. Hade ingen keps med mig som back-up heller så det var att med skamsna steg gå och möte upp Marie & Kristian, som hade hunnit till en skobutik.

Det är nåt visst med att klippa sig. Man blir aldrig riktigt nöjd förrän man själv får greja med resultatet. Ibland inte ens då! Men sällan om man helt blottar ut sig till frisörens egen expertis. Varför?! Visst frisören vet ju inte exakt hur man själv vill ha det, men många gånger blir det ganska långt ifrån lyckat så man trivs direkt. Ganska konstigt egentligen att uttrycket "jaja, det blir bra när du själv får greja med det"  är så vanligt. Det är ju ett proffs som först försöker sig på det utan att lyckas. Men det finns så många andra saker som är konstigare så jag ska inte fundera nåt mer på det. Saker som varför man väljer ordet dyslektiker för att beskriva personer med läs- & skriv-svårigheter. Ett hån i ordval egentligen! Eller att ordet förkortning är så långt.

Men det är inte därför jag skriver...

Igår efter shoppingrundan blev vi sugna på grillat. Ja igen! Det blir mycket sån mat nu när det är fint väder. Men som förklaring.. Det är väldigt enkelt & gott. Tar inte lång tid och smakar så utsökt gott.
Vi märkte att det inte var mycket kol kvar sen marathon-grillningen sist men gjorde ett försök att få fjutt på det. Det gick! Men det var på gränsfall om vi skulle lyckas få allt grillat. Det gällde att ta allt i precis rätt ordning. Hur gick det?
Jo tack bra! Det var bara svamen som kunde ha fått grillas liiite-liite till. Men det var ingen katastrof. Vääldigt gott & en fräsch avokado-sallad till gjorde tricket.

Okej! Dags att börja med lite måsten...

Så vart börjar man för att...

...knyta ihop allt som hänt dom senaste dagarna?! Jo man börjar här.

Det är mycket som har hänt som sagt men jag ska försöka att hålla mig ganska kort och rakt på sak. Vi har varit ute en hel del i trädgården och pysslat. Vi har byggt en sålåda eller planteringslåda, vilket man föredrar.

image212
- Såhär blev den ialla fall -

Vi hade varit och hälsat på hos en vän som behövde ha hjälp att koppla ihop hans PA (högtalaranläggning modell större). Han skulle uppträda på kvällen (detta var i fredags) så han ville att vi skulle gå igenom att allt fungerade plus göra vissa justeringar eftersom han hade skaffat lite fler högtalare. Allt detta hade han packa upp i köket i sin lägenhet. Det ser ganska lustigt ut när det står två gigantiska högtalarpelare från golvet ända upp till taket inne i ett kök sådär. Men ja, vad gör man? Vi fick det att rocka som det skulle.

På vägen hem stannade vi till vid Byggmax. Jag hade sen tidigare ritat upp en ritning av planteringslådan så vi visste måtten på alla bitarna. Vi visste att vi var tvugna att få bitarna tillsågade för att få som med oss så jag frågade en anställd om det fanns några möjligheter att få materialet tillsågat. Nej svarade han. Okej det var ju synd tänkte jag. Detta innebar ju att vi var tvugna att hitta något annat ställe som hade denna möjlighet. När vi gick mot bilen för att åka därifrån såg vi att det ju faktiskt fanns sågar och en plats där man kunde kapa till materialet. Eh?! Vi frågade en annan om det var okej att kapa till vårt material där och visst var det okej. Alltså i efterhand kan jag bara anta att den förste jag frågade svarade NEJ på frågan om DOM kunde kapa till materialet och inte om det var möjligt att själv kapa till det. IDIOT!

Vi har även haft besök av två vänner till min sambo. Dom kom på besök för att för första gången se vårt hem och Kristian såklart. Vi hade ju rester kvar från grillningen på valborg. Vi tog hamburgare och gjorde iordning lite klyftpotatis till. Inte helt tråkigt! Dom hade med sig presenter till El Kid'o. En mjuk fotboll som är perfekt. Nallar har vi ju mer än tillräckligt av just nu. hehe Dom hade även en badhanduk som var lite lattjo.

image213
- Jag vet inte vilket djur det ska föreställa men ball huva iallafall -

Jag var ute och träffade vänner från Karlstad som hade hittat till storstan. Jag åkte in och hade med mig två spindlar som jag hittade under trappan till vår altan. Det var inga vanliga spindlar. Dessa var gigantiska för att vara i detta land vi valt att kalla för Sverige. Sa inget först utan tog bara upp glasburkarna som jag hade dem i hos en polare inne i stan. Efteråt när vi hade kollat klart på hockeyn och partajat lite gick vi till en nattklubb. Det var ett tag sen jag var ute så det var väldigt roligt. Åkte taxi hem och åter igen får man inte åka hela vägen. Fattar inte vad det är för fel på taxibilarna här. Dom kör en nästan hela vägen hem. Det finns ingen förklaring till varför han släppte mig ca 10 min promenad hemifrån men så var det ialla fall.

image216
- Kolla in size'n! -

Igår hade vi besök av Maries föräldrar och lillebror. Dom hade med sig en snygg sommarjacka åt lillemannen vilket var väldigt bra eftersom vi inte hade nån sen innan. Mycket kläder har han men någon jacka hade vi inte. Men nuså! Vi åt rabarberpaj.

Igår var en sån där riktigt härlig kväll. Var ute tills solen gick ner och vi gästades av ett gäng luftballonger som passerade ovanför huset. Det är nåt speciellt med luftballonger - så rofyllt på nåt sätt.

image214
- Rofyllt -

image215
- Också rofyllt -

Ska möta upp Marie inne i centrum här senare. Hon skulle sluta lite tidigare. Då ska jag passa på att klippa mig. Ja det är verkligen behövligt nu. Ser inte klok ut i barret.

image217
- Snart är denna Bröderna Lejonhjärta-looken ett minne blott -

Jag vet, jag har varit...

...slapp med att uppdatera dom senaste dagarna. Men det har varit så mycket att fixa med.. Men det återkommer jag med mer om i morgon. Det finns en hel del saker att berätta om. Håll ut!

En fundering att suga på...

I rymden, kan man lida av höjdskräck där? Finns ju varken upp eller ner. Man kan inte trilla ner från höga saker eller så. Hmmm

Natti natti tills senare...

Vi hade det såååå...

...trevligt igår!! Vi hade en hel hög gäster på besök och det hade inte fått plats så många till så man kan säga att det var alldeles lagom. hehe Vädret var till en början soligt och jättefint så vi åt frukost ute i trädgården. Sen var det bara att börja med att fixa med allt inför kvällen - ja då gästerna skulle komma. Vi hade sagt vid 16-tiden och några kom redan strax efter kl 15.00 medans dom flesta kom efter kl 17.00. Men det var ingen fara. En del av oss spelade Mölkky vilket jag vann med en såndär superduper-omgång när det i slutet typ bara var en kägla jag skulle sänka och träffade rätt som stod ganska insmetad bland andra. Snyggt! hehe

image207
- Innan allt folk kom var det väldigt lugnt -

Sen startade vi grillen och det var nu dom flesta började trilla in. Vi blev närmare 15 personer, och som det grillades! Det var ett bra drag att köpa upp några påsar extra med grillkol & briketter för det gick åt! Men det va ju också tanken. Vi hade gjort iordning pastasallad till minst det tredubbla av oss. Hur beräknar man egentligen? Ja ja, det är ju somrigt och funkar för mig ett par dagar utan katastrof. Vi hade bett alla att själva ta med sig vad man önskade grilla eftersom vi inte visste helt klart vilka som skulle komma och inte när vi handlade. Enklast så alltså!

image208
- Långväga besök från Japan -

Gästerna överdrev själva ganska friskt på hur mycket dom skulle äta vilket innebar rester. Nu har vi grillmat här hemma för flera dagar framöver men visst är det gott med grillat! hehe Nåt att ha till pastasalladen!!

image209
- Mysstund -

Kvällen kom och det utlovade regnet kom faktiskt. Visst det var inte mycket till regn men ändå. Vi gjorde lite snabba ommöbleringar och flyttade in bordet under balkongen ovanför som fick fungera som tak. Altantrappan flyttades undan och eftersom det var första gången den flyttades kunde vi nu rensa bort från underligganda löv och annan skit men efter några raska handtag från grabbarna J & A så var detta fixat.

image210
- Grillkungen -

Grillen stod tänd långt inpå senkvällen. Den höll varmen uppe för folket på altanen medans dom flesta hade gått in för att fortsätta festen inomhus. Det var en bra kväll helt enkelt och Kristian var som esset på festen. Han var med och verkligen stortrivdes i sällskapet.

Fröken J fick erfara att mat som kommer in också kan komma ut ur slumpmässigt hål. Ja enklast genom nåt öppet såklart vilket även blev i detta fallet. Det kom tillbaka efter några lufthopp rakt ner i uringningen. BULLSEYE!

Jag tror dom flesta hade skoj i sällskapet. Det var mycket trevligt tyckte både jag, Kristian & Marie.

Men det var igår det...

Idag började vi dagen med det vanliga. Morgonrutinen men vi badade El Kid'o idag. Han plaskade som han brukar i plurret och sen efter både frukost & vilostunden åkte vi iväg för att skaffa den där förbaskade busken som vi skulle ha skaffat sen några dagar nu. Den finns helt enkelt inte. Inte med rätt färgnyans. Det finns en liknande som är ljusare grön men det är inte så snyggt. Vi vet eftersom hyresgästerna innan valde fel på två av dom befintliga buskarna. Vi valde nu att gräva bort den döda fula busken och sen får det vara tomt där. Det är ingen större fara eftersom den stod i ett hörn och det blir bra att inte ha någon buske där. Man kan istället ha en kruka där eller nåt annat. Vi får se. Det är inte tomt om man väljer att inte ha nåt där heller.. Så åter igen, VI FÅR SE!

Vi handlade några nya tillskott till familjen W-W. En svartvinbärsbuske, en rödvinbärsbuske, två rabarberplantor, ett gäng smultron & jordgubbsplantor och en del frön som vi ska plantera i sålådor som vi själva ska bygga. Vi ska antagligen handla in materialet till dessa i morgon. Vågar inte säga för mycket med tanke på hur det gått med buskköpandet. Men vi siktar på det ialla fall.

image211
- Ja! Gräset SKA klippas -

När vi kom hem värmde vi lite hamburgare som någon lämnade kvar från igår och sen var det planteringsdags.

Nu börjar det bli dags för lite käk igen.. Vad blir det nu tro? Det enda jag vet är att det blir cheesecake till efterrätt. =)

RSS 2.0