Nu jävlar!!

Nu jävlar alltså! Nu smäller det!! Jag känner mig enormt peppad just nu. Jag känner mig riktigt stark och jag kommer att känna mig ännu starkare inom en snar framtid, var så säkra!

Vi har handlat på oss ett skivstångs- & hantel-set idag. Vi köpte även ett yogaset. Grymt! Nu jävlar kan jag inte klaga på att jag inte kan träna nåt alls här hemma. Visserligen kommer jag ju snart tillbaka till jobbet men jag har faktiskt saknat att tränig även hemma. Även om det inte kommer att bli i samma utsträcking som på gymet.

Själva skivstången var inte helt tip-top så den byter vi ut i morgon mot en reko en.

Vi har varit hos min sambos föräldrar, ja Kristians mormor & morfar. Dom bjussade på god mat och min sambos farfar med flickvän plus lillebrorsan P.

Kristian fick visa sina skills i gång, handklappning, vinkande & bara hur otroligt charmig han kan vara. Han är BÄST på det!

Väl hemma igen har vi rensat blad El Kido's kläder. Alltså så mycket kläder som den lille grabben har är nästan inte lagligt. Det kan bara inte vara okej att ha så mycket kläder för bara ett barn! Det var en gigantisk hög som i sig bara är sånt som ska testas om det passar eller inte. Sen såna kläder som vi vet passar får typ inte plats i den enorma garderoben han har. En annan ligger verkligen i lä vad det gäller mängd kläder!!

Vi har fått upp julgardiner & dukar nu. Riktigt mysigt! Lussekatterna smakar underbart. Att välja ett recept med kesella verkar vara the shit alltså! Ja BRA MENAT! Saftigt blev det!! Lovely!

Trevlig slutet på första advent på er!


Nordeuropas lataste!!!

Alltså vi har nog fanimej nordeuropas lataste diskmaskin!! Den stänger av sig utan anledning ungefär som att den vill ta sig en tupplur mitt i programmet. Otroligt irriterande! Visst man slipper diska själv men (!!!) man måste gå vakt och rappa med piskan på den emellanåt. Det blir till att se över den och överväga en reparation.

Det är så skönt! Vi är utvilade allihopa!! Hela familjen mår idag bra. Lillen, min sambo & Jag. Superskönt! Natten till idag, som jag var så orolig för, gick jättebra. Kristian vaknade till en gång vid 5-tiden men det var skönt på nåt sätt. Vi testade att ta tempen på honom för han kändes jättevarm, men den var faktiskt lägre än vad den var igår kväll. I morse vaknade Kristian med väldigt gott humör. Han lallade för sig själv i sin säng och man kunde vila lite innan det var dags att stiga upp. Lovely!!

Gjorde en riktigt festlig frukost. Nybakta lussekatter, kokta ägg, kaffe, färskt polarbröd med keso & paprika... Kort och gott en härlig frulle!

Kristian fick i sig lite gröt och lite aprikospuré och sen var han nöjd. Han var trött så han fick ta sig en morgonvila. Ja han vilar fortfarande på den. Behövde nog detta.

Dags att städa här hemma nu inför julpyntet. Det blir ju dags för sånt nu!

Glad första advent!

Kristian är sjuuuuk :(

Det gör så ont i själen när ens barn är sjukt. Det känns ännu pissigare när man inte kan förklara för sitt barn vad som händer och allt det där. Det är riktigt riktigt synd om min lille son just nu.

38.2°C hade han förut, nu någon timme & en film senare hade han 38,1°C. Ser gärna att temperaturen fortsätter nedåt!!

Kristian sov ju dåligt natten till idag och vi trodde främst att det berodde på att han var hård i magen.

Vi har gett honom katrinplommonpuré, och sen försökte vi ge honom lite vanlig mat. Den kom tillbaka upp lika fort som Anna Book antagligen sätter i sig en cheeseburgare?! Stackarn, han tittade bara på mig med stora förvånande ögon för inte märktes det nåt speciellt på honom att han skulle må dåligt inte. Han var ju pigg och sådär förutom att han stundvis hade ont i magen.

Det gick några timmar och vi bakade en stor dubbelsats lussebullar tillsammans med fröken H som gästade oss. Ja jisses vad goda dom blev. Vi blandade i mandelmassa i en del längder som vi gjorde. Gjorde även lussebullar (alltså som vanliga bullar och inga S-formade saker) som även dessa hade mandelmassa i sig. Mumma!! Och hur går det med bantningen? Jovars... hehe Sådär va!

Gav sen El Kid'o lite aprikospuré vilket tycktes om.. Även den kom upp med expressvagnen strax efter en halv burk. Heltrist!

Vi har gjort egen vätskeersättning och vi har gett lilleman. Han tycker inte så värst mycket om det men det måste ju tas. Han kissar nämligen inte mycket alls så vätska är ju nåt han måste få i sig mycket av nu. Prio ett!!

Kristian fick ligga i famnen på mig och min sambo (vi turades om) plus att han fick ligga på sitt mjuka täcke i soffan undertiden vi såg Mamma Mia. Jaaa vaddå? Vi har inte sett den tidigare, har aldrig blivit av. Bättre sent än aldrig för den var en riktig glädjefilm på nåt sätt. En bra film att se i sällskap med en sjuk liten Kristian med.

Hur denna kommande natt kommer att bli vågar jag inte drömma om. Eller jag hade gärna drömt om jag bara fick. Sömnen jag hoppas på kanske aldrig blir en verklighet!?


Efter regn kommer det mer regn!!

Vilken natt! Har inte sovit nåt alls typ.. Så fort man har somnat till så vaknade man igen av ytterligare ett skrik. Stackars lilla Kristian har ont i sin mage. Han är hård i magen och detta har fått honom (och oss) att inte kunna sova.

Viskaffade katrinplommompuréer och aprikospuréer som ska vara bra för att lätta upp det lite för honom. Visste inte att mjölk och såna produkter kan göra magen hårdare. Trodde ju snarare tvärtom att han som har varit känslig snarare skulle bli lösare i magen av det men tydligen inte. Det är ialla fall skönt att han numera faktiskt kan äta mat innehållande mjölk.

Kristian fick även bada i morse. Tänkte att det kunde vara skönt om man har lite ont i magen. Det verkade som det fungerade. Han tyckte jättemycket om det och började att leka väldigt mycket och tycktes glömma bort sin magont. Skönt!

Han vilar nu och jag hoppas att den behövliga vilan gör underverk för honom nu.

Igår åt jag nåt så lyxigt som ris med sweet chilisås till lunch. Det var så äckligt att jag bara ville ha någon enstaka gaffel. Nej det blir det inget mer av! Hade lite ris kvar sen dagen innan nämligen och kände inte för att laga iordning nåt.

På kvällen sen blev det deswto godare mat. Spicy Lasagna!! Gjorde två halvstora formar och vi med hjälp av min sambos lillebror petade i oss lite drygt en sån form. Mumma i kubik!!

Appropå mat...
Det där experimentet med thaisoppan och fisken blev väldigt bra. Det var min sambo som kom på idén och självklart ska hon få cred för det!

Sist och faktiskt minst i familjen... Kristian....
Vi testade lite nya vilorutiner för honom igår. Det kommer ju att bli en del förändringar nu när han börjar på sitt dagis. Jag lät honom inte ta den där första förmiddagsvilan utan åkte till öppna förskolan direkt och lät han leka med dom andra barnen. Jag höll mig dessutom i bakgrunden där han lämnade mig utan att följa efter honom och han rådde sig själv väldigt bra. Han lyckades dra igång tvättmaskinen som stod redo att startas. hehe Sicken en liksom!

Nej nu ska jag väl ta och passa på att vila lite själv när Kristian vilar. Passa på!! Blir ju lussebullebak sen! Lovely!!


SEX + 1 bilder från idag!

Stort omfattande glöggtest kommer att göras här i min blogg inom kort. Det vill ni inte missa!! Kommer att bjuda in en panel och testa en massa olika glöggar, alkoholhaltiga som icke-alkoholhaltiga, ingen slipper förbi.

Köpte två vinglöggar idag. Kommer att smyga på dessa tills testet ska göras.


Just nu strömmar det musik ur stereon. Det är ABBA för hela slanten och jag dansar omkring med en glad Kristian. Vad är det egentligen med ABBA som gör att deras musik håller år ut & in?! Det är en "all-tids-grupp" på nåt sätt. Gillade även ABBA som barn (utan att erkänna detta då ).

Har beställt vävda namnlappar. Dags att märka upp kläder och allt man vill ha koll på nu inför dagis. Tänkte lite frammåt och valde namnet Wilde som märkning. Man vet ju inte, kan ju hända att El Kid'o får syskon?! Och NEJ!! Inget planerat med det nu så lugna och fina nu!!
Eftersom man ska sy fast dessa lappar så vill man nog bara göra det jobbet en gång!! Varför då välja ett namn som man vet att ev nästa barn kommer att ha?! Då skulle man ju behöva både sprätta bort lappar för att sen sy på nya - MERARBETE!! NEJ TACK!

Ska man ha vuxenopäng för nåt så är det väl för namnlappar... hehe
Var på öppna förskolan. Gjorde ytterligare några nya gipsavgjutningar. Kristian börjar bli ett riktigt proffs på detta nu. Det blev riktigt bra! Dom hade köpt in lite nya leksaker till förskolan. Bl.a en sån där Brio-hund som många har som leksaker åt barnen. Enda skillnaden med denna hund var storleken. Jisses vilken stor grej. Den var nästan lite tung att dar.. haha Biffig sak helt klart!

Kvällen till ära bjuder på lasagne, film & vin. Vi har bjudit hit min sambos lillebror. Trevligt trevligt! Det blir såklart den lite mer kryddiga lasagnen. Den är verkligen nåt jag har längtat efter nu. Smakrik och alldeles underbaaaar!!

- Avgjutningar innan gipset läggs i formen -

Kommer även att handla lite tillbehör inför helgens lussebullebakande. Ja man måste ju baka egna!! Det hör till och är en trevlig sällskapssyssla dessutom. Vi får se om Kristian vill vara med och sätta sina små livliga händer i degen?! Vem vet? Kanske kan få honom att hjälpa till att rulla några katter?!

Happy friday!!

Inget julpynt före 1:a advent!!

Skickade ett mail till min chef och påpekade att jag inte fått någon utbetalning för mina semesterdagar. Påpekade att av årets alla 12 månader så var just december den månad man vill ha lite extra cashflow och frågade vart det hade gått snett.

Nu jobbar man ju på ett bra företag så dom löste ju såklart detta såfort jag påpekade det. Ordning & reda, precis som det ska vara!

Handlade på mig lite olika vinglöggar förut. En ljus & en mörk. Kanske finns tillfälle att smaka på dessa snart, det vankas ju 1:a advent.

En regel för mig... INGET JULPYNT FÖRE 1:A ADVENT! Det är TABU!! Ogillar personer som i min närhet glittrar upp med julpynt alltför tidigt. Det finns ingen ursäkt! hehe

Irriterad!!

Känner mig irriterad nu på min chef! Jag fick ju höra för en tid sen att jag inte fick spara alla semesterdagar utan endast ett visst antal.

Jag snackade med min chef om att jag ville ta ut den semester jag var tvungen att ta ut nu i början av denna månaden så att jag skulle få utbetalningen lagom till december. Ni vet den månad man brukar ha en del extra utgifter.

Ingan problem sa min chef som sa att hon skulle meddela ekonomiavdelningen. Nu när jag fick lönespecen så var det 0:- utbetalt plus ett meddelande från ekonomiavdelningen om att jag hade alla mina semesterdagar kvar och att jag var tvungen att plocka ut en del. SUCK!

Alltså fick jag inga pengar nu till december. Jag fick dessutom lite minde från Försäkringskassan eftersom jag såklart inte tog ut pappadagar då jag "hade semester". GRRR!! Får bli ett halvtrevligt mail till min chef och fråga vart det felade.

Ett litet matexperiment!!

Vad händer om man tar en förpackning fullt duglig thaisoppa och tillsätter fisk, purjolök & gul paprika??

Det är just vad vi ska ta reda på ikväll! Vi har ett tight schema att göra maten innan min sambo ska iväg och av det vi hade hemma var vi inte sugna på nåt så... Experiment-i-köket, here we are!

Det är ingen hemlighet att jag är en man som tycker om att laga mat. Jag älskar det! Det är riktigt kul att experimentera med tillagningen med. Se vad som händer om... liksom!! Det var min sambos förslag att att kombinera fisken med thaisoppan så blir det skit är det hennes fel! ;) hehe

Alltså detta är inget som jag direkt kallar för matlagning. Det mesta är ju redan färdigt!! Men det ska ialla fall bli spännande att pussla ihop detta för att se om vi har nåt gott som går fort att göra?! Skadar ju inte.

Vad ska man ta sig till??

CANCER!! Värmen fungerar precis som cancer och det måste vara smärtsamt för den lilla tjejen att se det hennes mamma och hon igår skulpterade idag tyna bort. Snögubbarna som dom byggde igår har nu smält ner till några skruttiga högar. Men det är ju så det är. Att första snön aldrig ligger kvar vet vi ju alla!

Det är för blött ute nu för att Kristian ska få krypa omkring känner jag. Det "kostar nog bara mer än det smakar" känns det som. Vi får hitta på nåt annat istället, men vad?

Åka nånstans? Leka här hemma? Vi har redan lekt här hemma under förmiddan. Känner för att göra nåt annat. Ta mig någon annanstans!

När Kristian vaknar får jag göra nåt spontant!

Snölyktemyyys

Grannmamman var ute idag med sin dotter och lekte i snön. Dom byggde en stor snögubbe och ett gäng mindre snögubbar plus två snölyktor. När kvällingen kom gick dom ut för att tända lyktorna som sken upp i mörkret väldigt fint.

Jag stannade till med Kristian och berömde dom för det fina dom hade gjort för gården där vi bor. Den lilla tjejen sken upp oah var så stolt över vad dom hade skapat.


Åkte till båtklubben som hade årsmöte idag. Jag var lite orolig över att det skulle dra ut onödigt mycket på tiden eftersom det första introduktionsmötet var väldigt utdraget och hackigt, men det gick väldigt smidigt nu. 20 punkter bara swoshades igenom. Lite snopet att kaffet kom fram först efteråt dock men ja, det gick ju ändå även om jag gäspade ett par gånger.

Var förbi öppna förskolan idag. Det var ett tag sen vi var där nu så det var kul att för Kristian att träffa en massa barn igen. Det är egentligen bara två barn inklusive deras mamma som jag direkt ogillar där. Dom är inte alltid där när vi är där som tur är. Dom bar liksom så störiga allihopa. Gnälliga och är överallt som ett enda stort trassel. Tar ingen hänsyn till någon eller något annat. Ska bli skönt att slippa dom sen när Kristian börjar på dagis.

Det gäller att se upp med Kristian nu. Han klättar som bara den på ALLT! Att han har klättrat tidigare är ju inget nytt men nu utmanar han verkligen sina gränser i vad han kan klara av. Spännande!! Hör ju till men lite läskigt är det allt! Det gäller att vara beredd!


- Kristian testar sina nya kängor -

Shoppingspreeee

Tog med mig Kristian in till centrum. Behövde handla lite saker. Drog på mig min sommarjacka med en tjock tröja under för att ha nåt mot kylan. Självklart har jag fler vinterjackor men ja nu ska vi inte gå in på det.

Saknar verkligen min vinterjacka. Saknar den såpass mycket att jag idag slog till på en liknande. Inte exakt likadan men en som var rätt fräsh ändå. Att den dessutom hade halva priset idag gjorde inte saken värre. Slog till!

Irriterade mig över att det var en hyggligt lång kö till två expediter. Det var en gemensam kö fram till själva kassan. Det fanns bara en kassa som dom båda expediterna turades om att använda. Den ena expediten fick en returorder och tappade helt sin förmåga att tänka. Hon stod bara och ursäktade sig utan någon framgång. Kön var inte direkt kort!
Den andra expediten som nu fick ta alla andra kunderna medan det utan hjärna stod och bara skämdes, pratade så glatt med alla kunderna att det i sig tog en väldig extra tid.

Varför pratar man så mycket med varje kund och så om det är en jättelång kö?? Det blir ju bara irriterande för alla som väntar och sen ska man "vara trevlig" och småprata med henne när man väl kommer fram. Nej nej! Sånt glädjer mig inte!!

Det känns antagligen lika motbjudande för mig som för en tjej som jämförs sexuellt med en komposthög bara för att båda är sådär varma och fuktiga inuti. Men det hör inte hit!! DÖM MIG INTE!!!

Köpte min jacka och Kristian var inte det minsta nöjd över väntan. Han började bli hungrig stackarn.

Det fanns lite shoppingplaner för El Kid'o med. Han fick sig ett par rejäla kängor. Dom satans små sakerna kostade 599kr. Jag frågade hur länge han skulel kunna ha dom och tjejen på Euro Sko garanterade att han skulle kunna ha dom tills i mars ialla fall. Det är ändå dags att byta dom då antagligen.. 599kr liksom.. Hmmm Men dom verkade vara jättebra. Rejält varma med plats för extra sockor, stadiga att gå i och enkla att sätta på. Ja det får vara värt det!!

Han fick även en ursöt tomtedräkt. Det kan vara aningen ite för stor (storlek 80) men det är ju ett litet tag kvar till jul. Han ska ju ha nåt att växa in i tills dess. Julen är ju en tid att växa sägs det. Själv hoppas jag på motsatsen!!

När vi kom hem var det matdags. Kristian fick en ganska rejäl portion (ska ju fylla ut sin tomtis) vilken han fick i sig. Jag åt det enklaste som finns i matväg vad gäller matlagning. Snabbmakaroner & köttbullar. Satt fin-fint i kistan!

Kristian har nu redan lagt sig för natten. Ja han la sig redan vid 18.30-tiden vilket är tidigare än han brukar. Men han har inte haft nån direkt eftermiddagsvila. En liten stund bara förut men den varade inte så länge.

Sist men absolut inte minst... Igår gick Kristian sisådär 8-9 steg i följd. Spännande!! Snart föredrar han nog att gå istället för att krypa.

Bilderna från den 1:a....

...riktiga leken i snön!!

Här kommer 7 bilder från det första riktiga lekandet i snön!!! Kristian var lite smått skeptisk först men sen var det ganska ballt att krypa omkring i det vita, kalla, fluffiga. Ja tills man råkade doppa näsan lite för långt ner i det. Då vände det glada till tårar.


Kristian var nog lite för trött märkte jag. Det var väldigt lätt att bli ledsen. Vi får göra ett nytt försök antingen senare idag eller i morgon när vi är lite piggare. Vi ska ju förvisso gå en sväng om ett litet till och posta ett brev. Kanske finns tillfälle att leka lite till i snön då?!


Jag tycker att det var roligt att vara ute i snön ialla fall. Jag hittade ett par skidbyxor på vinden när jag var i Karlstad nu sist. Tog dom med mig hit och ja, dom var riktigt bra att ha idag. Det är ju så mycket snö och med en liten nyfiken Kristian så passar det perfekt att ha på sig. Man vill ju inte bara stå still!! Nej det är ju inget bra föräldraaktigt i det! Man ska ju vara med och verkligen leka och visa vad kul man kan ha för dom små.


Jag vill ha snöbollskrik NU!! Ja inte mog Kristian kanske, det vore ju inte riktigt schyrre liksom! hehe

Det var riktigt skönt ute. Ingen direkt jätteblåst, lagom temperatur. Kanske att det kunde vara någon grad kallare med så att snön inte bara smälter bort direkt. Okej med det historiska facit som faktiskt finns så vet man ju att första snön inte kommer att ligga kvar. Det för det ju tyvärr aldrig.


Jag vill ha en riktig vinter för en gångs skull. Jag gillade vintern mer förr. Då när det faktiskt blev drivor av snö. När man kunde bygga riktiga snökojor och såna saker. När man utan livet som insats faktiskt kunde åka rutchkana från villans hustak rakt ner på drivorna på varken. Det var tider det!


Nu har jag egentligen bara en fråga...
Vad ska man välja? Kaffe eller glögg?? Vad lockar bäst efter en stunds vistelse utomhus, lekandes i snön??


Nu är det dags!!

Dags att skruda på sig vinterkläderna och ge sit ut i det vita, kalla, vinterlandskapet här utanför. Kristian ska få leka i snön för första gången så det gäller att han har ordentliga kläder på sig.

Vi är nu friska båda två vilket är skönt. Dessutom blåser det inte några snöiga stormbyar längre så nu finns det ingen anledning till att bara sitta inne.

Det ska bli jättekul att se honom i snön. Se hur han reagerar. hehe

Kan man få honom att göra en snöängel? Kanske inte va?! Ja ja, vi får se!

Dåså, dags att inleda snöbollskriget!!


Nu har dom kommit!!

Nu har papprena kommit. Papprena med scheman och allt för inskolningen av Kristian på hans förskola. Detta ska bli jättebra! Det var snabba puckar dock. Redan 1:a dec börjar det. Två inplanerade inskolningsveckor.

Ingen återvändo! Men det blir jättebra!! Det verkar vara en jättebra förskola. Ska bli intressant att se hur det ser ut på plats när vi kommer dit plus att få träffa personalen.

Det är mycket som är snart nu.. Snart förskola för Kristian, snart lucia, snart tomtefest med boysen, snart julfest med jobbet, snart tillbaka till arbetslivet.

Jag vet inte om det blir nån tomtefest för min del dock. Det skulle vara jäkligt skoj att vara med i år igen. Det är ju en underbar jultradition som vi har. Klär ut oss till tomtar och festar loss. Underbart!! Berättar mer om denna tomtefest vid ett senare tillfälle tror jag. Den är ett helt blogginlägg med lätthet bara den. hehe

Ser fram emot mycket nu. Julen är en ganska härlig tid trots allt. Mycket av det goda. Hatar dock alla andra shoppare som gör det sådär olidligt trångt där jag vill vara. hehe Inget personligt men GRRRR på er!!

Dags att ge lilleman lite att äta nu...

Hittade ett gammalt minne!!!

Ååååh råkade springa på detta spel av en slump. Minns hur jag och min kusin Fredrik spenderade några slantar på detta spel när vi var på skidsemester. Jag har för mig att vi var på Högfjällshotellet. Spelet heter Moonpartrol och ni hittar det här.

På samma semester var det uppvisning av trickhoppning i stora hopp. Det var åkare från Calgary som stod för hoppandet minns jag. Oj detta är mååånga år sen. Vilket minne!!

Jag och min kusin hade en bok som vi ritade i om kvällarna. Vi ritade saker som vi hade varit med om under semestrar som vi spenderade tillsammans. Min kusin ritade en bild både på spelet Moonpatrol och även om trickhopparna. Det lustiga med hopparen var att han istället för att göra en bakåtvolt såg ut att göra en framåtvolt. Min kusse ritade nämligen "snurr-illustrations-strecken" åt fel håll!!

Jaja.. Detta fick bli ett kort inlägg.. Kul med gamla minnen!

Aslan, vart håller du hus??

Har det inte blivit landet Narnia ute nu?! Ett vitare landskap var det lääängesen jag såg och snön bara fortsätter att drypa ner från skyn. DET ÄR RIKTIG VINTER!!

Kristian har sovit riktigt bra inatt. Tror inte att han vaknade nån gång faktiskt vilket är jätteskönt. Han har reagerat lite på fullkornsvällingen. Det har kanske blivit lite för mycket fullkorn för hans mage. Han har varit ganska hård nämligen. I natt fick han vanlig mjölkbaserad Semper plus 2 och han har sovit hela natten på den som sagt.

Kristian är mycket piggare idag. Han verkar friskna till liksom jag själv. Jag känner inte av nånting typ längre av min förkylning. Krisitan är inte alls snorig nu. Skönt!!

Jag hade tänkt att vi skulle ut och verkligen rulla oss ordentligt i snön idag men vädret får nog lugna sig lite först.

Jisses vad det blåste mycket inatt!! Helt sjukt! Jag reagerade över ett märkligt ljud utifrån altanen och kände att jag bara var tvungen att se efter vad det var. Insåg snart att det var locken från grillen som hade blåst av. Jahaja, den är fortfarande inte intagen. Oupps!! Locket låg i häcken så jag hämtade det och flyttade in grillen så långt det gick i ett hörn på altenen och tryckte fast en planka som skulle hålla den på plats. Idag kommer jag såklart att ställa in grillen i förrådet. Tror helt säkert att det är slutgrillat för säsongen!

Min kära sambo har nu åkt till Lund så det är jag och El Kid'o själva tills på onsdag kväll.

Nej nu ska jag göra lite frukost, känner mig riktigt sugen på kokt ägg!

  

En riktigt skön söndag...

...om man är innomhus!!

Vilket vinterväder det har varit idag! Vi passade på att åka förbi vår båt och kolla till den. Skulle skriva på ett avtal men det var inte helt rätt nu så vi skrev aldrig på det. Hoppas dom löser detta snarast!

Åkte sen till min sambos föräldrar och fikade. Dom hade längtat efter oss. Det var ju ett tag sen vi sågs nu. Kristian är förkyld men var ändå på bra humör.

Han är för go nu alltså. Pratar jättemycket och vinkar på beställning, klappar händerna, kan peka på vissa saker och gillar att "picka-på-näsan" som jag hittade på. hehe Han gillar detta. Det går ut på att man säger "picka på näsan" och så killar jag hans nästipp samtidigt som han killar på min. Han gör det verkligen försiktigt och det är sååå sött!

Kristian fick äta själv igår & idag. Det gick mycket bättre än vad det gjort tidigare då han har fått försöka sig på denna konst. Lite svårt än att få upp mat på skeden men det är inte bara nåt som man ska trumma på ialla fall. Han förstår detta! Coolt!

I morgon åker min sambo till Lund tills på onsdag. Jag och lilleman ska försöka kurera oss så mycket det bara går. Vi hoppas på bättre väder än idag. Det har varit lite väl blåsigt alltså! Vi vill ju ut och leka i snön. Bara han blir lite friskare så... Ska försöka få honom att göra en snöängel men förstår att det är nog att hoppas på lite för mycket.

Älskling! Gör dig redo för nu kommer vi!!

Nu har morgonrutinens första hälft avklarats. Nu är det bara Kristians vila som ska löpa av skottet. Han får följa med mormor ut på promenad.

Själv ska jag röja bort dom kartonger jag har (för enkelhetens skull) ställt i deras garage. För att göra detta enkelt nu så flyttar jag dom kartonger jag inte får med mig till sthlm, till min systers garage. hehe Från garage till garage alltså! Enkelt! Min syster har precis röjt ur sitt garage så nu får jag plats med min bröte där. Hon är nog inte helt jättenöjd över detta men det blir endast för ca en månads tid. Sen kommer vi igen och får ta hand om detta på riktigt, en gång för alla!!

Nej nu har jag inte tid att sitta här och uggla. Dags att röja & packa allt inför resan tillbaka till älskling i sthlm!

Var är den? Min underbara...

...vinterjacka!!

Det svider verkligen! Det känns så fruktansvärt tråkigt att jag inte kan hitta min varma skönhet! Den var svart, varm, härligt måttad och satt perfekt! Min vinterjacka från förra vintern. Jag saknar den verkligen nu! Den var perfekt!

Så snygg, så skön, satt som sagt som smäck på mig. Den höll värmen perfekt och hade varit så sjukt bra att ha nu när det är vinter men (!!!) vart fan är den?!

Jag hade för mig att jag glömde den här i Karlstad i påskas antingen hos min mamma eller hos min pappa men den finns ingenstans här. SUCK!

Jag vet att när jag hade glömt den så kände jag att jag inte längre skulle behöva den för säsongen så jag struntade i det och nu är den borta. Kan den finnas hemma ändå tro? I nån kartong någonstans där man inte tittat ordentligt? Har jag slarvat i mitt letande? Hmmm...

Det svider verkligen. Nu har jag ingen  varm vinterjacka med mig hit till Karlstad. Jag har ett gäng andra vinterjackor sen tidigare som funkar men ingen kan jämföras med den jag saknar.

Den passade perfekt som den seglare man är. Den gick nämligen i skepparstuket på nåt sätt. Saknaden är enorm!! Snälla!! Säg att jag hittar den när jag desperat letar efter den igen i vårt förråd när jag kommer hem!!

Ja se det snöar, ja se det snöar...

Det blir ingen hemfärd idag. Vi stannar kvar. Jag ska slänga bort en del av det jag haft uppe på vinden idag plus att min mamma ska få en ny diskmaskin hitlevererad och inkopplad. Det passade ju bäst att jag stannade här då så någon av dom slapp ta ledigt för den sakens skull.

Natten till idag har varit helt okej. Kristian vaknade till nån gång vid 12-tiden och ville inte direkt somna om till en början men det gick efter ett litet tag.

Vid 2-tiden när jag själv drog mig till sängs såg jag honom ligga och sova i några märkliga ställningar. Se själva!


Mitt egna lilla spöke!!

Den första bilden var så han sov när jag först såg honom. När jag sen tog bilden reagerade han och tippade liksom över och la sig enligt den undra bilden. Jag la över honom täcket och la mig själv i en mer behaglig ställning enligt mig. Jag lyssnade lite på ljudboken Aldrig Fucka Upp innan jag somnade.

OJ!! Precis när jag vände mig om för att spana ut över vänern och se hur vädret var så ser jag att DET SNÖÖÖAR!! Wow!! Snacka om att komma smygandes plötsligt. Det var ju soligt ute för bara en timme sen. Det börjar t.o.m bli vitt på marken. Jisses! Det blir nåt att visa för Kristian sen när han vaknar. Han fick lite senare morgonvila idag eftersom han inte ville ha sin vilostund förut.
Istället kröp vi omkring och jagade varann. Jag kröp under bordet vilket han tyckte om. Det var som ett litet fort där under med en nerhängd duk från bordet. Mysigt! hehe

Kristian har varit så kelig nu sista tiden. Han kommer och vill kramas och såna saker. Pussas! Lovely!!

Han brukar klappa mig på ryggen när jag har honom i mitt knä och matar honom. Det är såååå mysigt. Flera gånger så stannar han till och tittar upp på mig när han sitter där. För att bara konstatera att det är jag tror jag, och så ler han sådär charmigt mot mig! Snacka om att man smälter inuti.

Happy SNOWY friday!!

Denna dag vi valt...

...att kalla TORSDAG!

Tempo, tempo, tempo!! Lugnet existerar inte, finns inte ens med på kartan! Gick en halvlång promenad i det härliga, soliga vädret. Kristian somnade i vagnen med en flaska lella och jag passade på att lyssna på Aldrig Fucka Upp. Härligt!! Lovely!!

Lilleman vaknade lagom till det att vi kom hem. Vi käkade mat. Jag åt en härligt kryddig fisksoppa som jag bara måste få receptet på av min mamma. Det är verkligen jättesmarrig!!

Kristians gudmor kom (min syster). Hon klämde i sig en knäckebrödmacka med ost och en avokado med skagenröra. När vi alla var mätta och belåtna klädde jag Kristian varmt för att han skulle få följa med min syster och hämta hans kusin Clara från skolan. Dom passade Kristian några timmar så jag kunde åka in till vinden igen och köra lite grejer. Det blev bara ett lass p.g.a tidsbrist men bättre än inget. Kommer därför bli tvungen att stanna kvar här tills på söndag. Eller ja tvungen och tvungen. Det gör mig inte så mycket. Visst saknar man sambon men det handlar ju bara om två extra dagar. Det har vi klarat av förr!!

Lite bilder från dagen...



- Min lilla hustomte -


- Sötingen himself -


- Finns det nåt charmigt med en kyrkogård? -


- Härligt väder denna dag -


- Björkigt värre -


- Moder natur som pinuppa!! -


- En glad liten lellahungrig tomte -

Ytterligare en fantastisk dag i en pappas vardag!

Och slutligen...(nästan)...

Måste bara fråga...
Är det nån som använder funktionen "Insert" på tangentbordet? Varför heter den ens insert? Det är ju inte så att den insert:ar text utan snarare äter upp texten framför. Namnet är med andra ord väldigt missledande, men skit samma om det.

Varför skulle man vilja använda den funktionen? Förstår verkligen inte syftet!

Tips på ett hårwax som verkligen fungerar som jag vill. Man får total kontroll på håret med detta wax.
 är märket, lägg det på minnet!



Tro mig, jag har verkligen testat mycket i alla prisklasser och har varit ganska nöjd innan med några få innan men detta var verkligen pricken över i:t! Fick det av min mamma. Har inte hittat det i stockholm. Okej med handen på hjärtat så har jag inte letat nåt speciellt. Kollat lite i Väsby's urval av frisörer vilka inte hade den.

Om det är nåt som det alltid verkar finnas lite för mycket av (oavsett om man befinner sig i värsta lilla skithålan) så är det väl frisörsalonger. Varför?!

Tack för idag!

Smaken av tomhet

Bjuder på bilder i brist på text. Ingen som klagar va?


- Nej inte blyg, blundade ju bara just vid fotoögonblicket -

- Nej det plaskas inget än -

- Två som gillar att bada -

- Dom små bitmärkena avslöjar vem som smakat -


- En bild från Karlstads hamn strax innan solnedgång -

Det var nog allt i bildväg för denna gång! Det har varit en ganska trött dag. Körde lite skräp från min mamma till tippen. Kristian har inte varit på bästa tänkbara hummör och det ska man ju såklart inte alltid behöva vara. Han har under kvällen varit extra gnällig och nu är han nästintill omöjlig att natta. Han slumrade till nån gång men nej han vaknar snart upp igen för att han verkligen inte vill sova. Men han är ju så trött. Såå trött!!

Satt just med honom ett tag tills han lugnade ner sig och verkade vilja sova trots allt. Håller tummarna!

Hmmm det är mycket saker som fått mig att hålla mina tummar den senaste tiden. Så brukade det inte vara... Hmmm

Fly landet några månader??

Vad tycker ni?! Ska man passa på att fly landet några månader när man har möjligheten?! Jag pratar inte om nu direkt utan sen om man får fler barn när både jag och min sambo då kan vara föräldralediga samtidigt. Hon nämnde förut att hon hört en vän tipsa om detta. Att det finns folk som gör så. Drar iväg typ till Thailand i några månader och hyr ut sin lägenhet hemma och lever jättebra på några få kronor i "paradiset".

Men skulle man vilja bara beroende av den sjukvård som finns där? Om nåt tråkigt skulle hända alltså?! Skulle man kunna förlåta sig själv? Är det det bästa för barnen eller tänker man bara på sig själv?

Min första spontana tanke var ialla fall hur sjukvården är där jämfört med här. Inte "Wow va underbart!" Har man gått och blivit så ansvarstagande bara för att man blivit en pappa?! Hmmm

Visst skulle det kunna vara härligt att dra iväg och riktigt passa på att utnyttja ledigheten fullt ut. Att man blir låst när man blir förälder behöver ju inte vara helt sant. Man kan ju även få en stor möjlighet att faktiskt kunna göra en riktig långresa! Jag har ju många pappadagar kvar på Kristian eftersom jag inte tar ut full föräldraledighet! Jag har ju dessutom ensam vårdnad om honom så jag får ju ALLA föräldradagarna. Jag får inte ge bort dagar till min sambo vare sig jag vill eller inte. Såna är reglerna!

Så vad tycker ni om denna idé? Passa på att nå paradiset några månader eller ta det "säkra" bleka Sverige som föräldraledighetsplats?

Och... NEJ Vi håller inte på att skaffa Kristian ett syskon.. Inget planerat än! Det är alltså bara rent skriveri utan grund just nu.


- Jag vet! Det ser ganska trångt ut men kanske kan stå ut ändå? -

Har ett erkännande, jag är kääär!!

Jag måste erkänna en sak... Jag är kär!! Kolla in skönheten här nedan alltså!! Vi snackar ljuvliga former som med lätthet kan plöja igenom ett hav av sjömän, tror ni inte? Min sambo känner nog inte till min kärlek till denna underbara skönhet dock!



- Tiara -

Isn't she lovely?!!! Här snackar vi former! Ser ni ens personen i vitt som verkar köra båten?? Han (ser ut som en han) står på övre däck nästan mitt under bommen. Ja jisses!!

Det som jag gillar mest med denna båten, ja förutom att den är den segel"båt" som har högst mast av alla båtar.. Den har ENDAST EN mast!! Den ser ut som en vanlig segelbåt fast gånger ett antal i storlek förståss!

För att hitta mer info om om denna underbara seglare läs här!

Dagisplatsen säkrad!!

Det ringde på telefonen förut. Jag svarade såklart, såg att det var ett 08-nummer. Det var från den förskola som jag pratade med förra veckan. Dom som var 95% säkra på att min lille Kristian skulle få plats.

Hon förklarade att han har en plats nu och att hon hade skickat ut ett brev med information och nåt papper man skulle skriva under och singa in till henne. Lovely!!

Nu ska jag abra se om det inte finns några andra som kanske kan ligga lite bättre till ytterligare och se. Kan ju inte skada. Vi har ju en plats säkrad ialla fall.. WEEE!!

Han kommer att skolas in nu i december redan vilket kan pasas väldigt bra. Det är ju tänkt att jag ska tillbaka in i jobblivet igen nu i januari. Lite märkligt dock att dom kör inskolningen inna njullovet men ja.. det är väl så då!? Blir väl kanske en mindre inskolning efter lovet? Vad vet jag?!!

Skönt att vara hemma och nära dagis nu den sista månaden man är pappaledig i denna svängen. Dagarna kommer inte att bli så långa då plus att jag har nära till honom om nåt skulle hända. Även efter inskolningen.

Kommer även att ha en del tid att försöka sätta mig in i jobbet igen. Ja om det går vill säga?! Dessutom vet jag inte om jag får vara pappaledig efter inskolningen?! Hur lång tid kommer den att ta? Jag kan j uinte börja före januari tror jag. Det är ialla fall vad jag har sagt till mina chefer. Ja ja, dom har varit förstående så det tror jag att dom är även i denna saken fö ratt det ska kunna lösa sig så bra som möjligt för alla parter!

Spännande ändå!! Min lilleman är nu så stor att han ska börja på dagis.. Stora killen!! hehe

Är det verkligen smart att han har sin inskolning innan jullovet? Måste man inte skola in honom igen sen då?! Får nog rikga till förskolan i morgon och rådfråga mig lite mer. Det blir nog jättebra det här!

Tappar upp ett härligt bad!

Håller i skrivande stund på att tappa upp ett bad här hemma hos min mamma. Jag ska passa på att bada nu när det finns tillgång till ett stort badkar. Det är jag och Kristian som ska dela badkaret. Ska bli skoj. Se hur han riktigt får släppa loss och plaska sådär som han alltid brukar göra när han får bada.

Det var riktigt längesen jag badade nu. Kristian har ju sin balja att bada i men det finns inte en chans att jag skulle kunna trycka ner mig i den! haha Sjuka tanke!!

Jag hör riktigt hur det floshar inne från badrummet hur vattnet tappas upp just nu. Mmmmm Ett härligt varmt bad.

Innan har jag inte varit så jätteförtjust i att bada. Eller snarare... Tanken på själva badet har varit härligt men när man väl lägger sig ner där så blir man rastlös och så får man skum i ansiktet som är omöjligt att ta bort. Det kliar ofta lite efteråt vilket leder till att man försöker ta bort det kliande med blöta händer vilket leder till en ond cirkel. Är det bara jag som har haft detta problem?

Man borde ju enkelt kunna ta en handduk och lösa problemet? Eller inte blöta ansiktet!! Hmmm

Nej det är dags...

Plaskig måndag på er!!


Min älskling har åkt hem nu

Min älskade sambo hoppade på tåget hem till Upplands Väsby för några timamr sen. Hon kommer att vara saknad av både mig och lilleman nu i typ en vecka eller så. Vi får se hur länge vi stannar här i Karlstad. Jag tycker ju att det är skoj att vara här och hälsa på nu när det passar sig så bra. Min pappaledighet börjar ju ta slut för denna gången. Efter nyår är det tänkt att jag ska tillbaka till jobbet.

Jag har ju massa pappaledighetsdagar kvar. Tar ju bara ut måndag - fredag vilket sparar en massa dagar. Bra att det funkar så bra!

Bra dessutom att ha pappaledighetsdagar kvar sen när det är skolavslutningar och såna saker. Kommer även att kunna ta ut förlängda semestrar med pappaledighetsdagar. Weee!!

Vi var hos min pappa förut som bjussade på middag. Det var först en utsökt broccolisoppa och sen var det rökt lax med potatis och diverse såser till. Även detta var ju gott, så som lax så ofta är!

Sen kastade vi i oss kaffe och bakelser. Nu snackar vi en mättnad efter allt detta som började bli olodlig. Jisses!! Så blir det lätt när det bjuds på så mycket gott!

Skjutsade min sambo till tåget och sen åkte jag och Kristian tillbaka till min mamma. Hon hade lagat en gryta som doftade sådär perfekt kryddad med en genomträngande lukt av rödvin som var tillsatt. Grytan förbereddes redan igår för att smaken skulle tränga in på djupet!

Dom andra som var hungriga åt medan mätta jag matade Kristian. Jag var såklart tvungen att smaka lite av grytan sen för att smaka på hur god den verkade. Dom andra avslöjade ju hur smaken verkade så min mättnad besegrades av min nyfikenhet denna gång. Tog bara liiite men ja! Det var gott!!

I morgon ska vi åka in till Karlstads innerstad. Kolla runt om man springer på fler vänner kanske?! Kunde ju vara skoj. Ska även träffa min pappa som är leding i morgon.

Ha en trevlig söndagkväll på er!

Det är inte otrohet!!!

Som min sambo alltid brukar säga: "Det är inte otrohet om det är Lars Lejonborg".

Okej jag ska vara uppriktig, min sambo brukar inte alls säga det. Men jag ska börja säga att hon brukar säga det. Bara för att småretas lite. Detta helt utan hennes samtycke!! Tycker det är en ganska rolig replik på nåt sätt. "Som min sambo alltid brukar säga, det är inte otrohet om det är Lars Lejonborg".

Var ute igår. Mötte upp två gamla vänner hos den ena av dem. Han hade köpt upp lägenheten bredvid den han redan hade för att få lite mer space. Renoveringen vart en succé kan jag intyga. Verkligen läckert. Han älskar prylar och funktioner vilket det inte hade snålats med här heller.

Han hade byggt ytterligare ett badrum plus ett sovrum av den nya ytan. I badrummet fanns ett av dom coolaste handfaten jag någonsin sett. Kolla bilden!


Sen spelade vi lite PS3. Rockband Aerosmith Edition, lite av den senaste Gran Turismo och Motor Storm 2. Mest Rockband. Kul kul kul!!
På nåt sätt hjälper inte vinet ett endaste dugg i nåt av spelen. Ja ja inte ölen heller!

Vi snålade lite hem. Åkte nattbussen hem till mammis där vi bor här nu. Det var många andra som ville med bussen. Den var smockfull verkligen!

Vi höll på att missa bussen. Det stod att den skulle gå från busstationen så vi sprang så fort våra normallånga ben bara gick. Tvärs genom hela Karlstads innerstad med varsin Kebabrulle i händerna. Vi ville inte tappa dessa samtidigt som vi inte ville missa bussen. Kom fram till busstationen tills då bussen skulle gå. Puh! Men vart var bussen?! Den skulle gå från terminal nån bokstav som int efanns. SHIT!! Vart ska vi vara? Frågade varpå någon förklarade att bussen gick från ett annat ställe inte såå långt därifrån. Bara att lägga benen på ryggen igen och masa sig frammåt. Såg bussen och vi hann precis!

Fick stå och någon mådde dåligt bakom oss. Usch! Varför snålar man? En taxi kan man väl kosta på sig. Inget spring, ingen stress, ingen trängsel eller pjukande passagerare (förhoppningsvis).

Kristian hade haft det så bra. Sovit bra och sov sen när vi kom hem fortfarande bra hela natten.. Lovely!

Mammsen hämtade honom i morse för att följa med på en promenad. Dom är fortfarande ute. Skönt med den friska luften. Skönt även för mig och min ännu sovande sambo med lite lugn idag.

Ta taa!!

Röjandet fortsätter...

Det är fest ikväll. Inget planerat direkt utan jag får se vilka vänner man springer på ikväll. Har gjort upp att höras av med en polare lite senare. Det blir några glas rött misstänker jag. Brukar inte vara några fel. Det var riktigt längesen det var groggar för min del!!

Har röjt lite mer på vinden. Att det aldrig tar slut. Känns som en oändligt lång saga som är tråkigare än historien som slutar med "...kom nu ketchup så går vi".

Denna gång var sophanteringen jobbigare. Nu var det inte bara att ösa ut allt och betala någon annan att sortera det. Nu var man tvungen att sortera själv. SUCK!

Men det börjar bli mest vettiga saker kvar nu vilket är otroligt skönt.

Men utgång som sagt ikväll.. Weee!! Skojsigt värre!

Nu ska jag lägga ner denna gamla utsletna kropp i soffan här ett tag. Känner mig riktigt gammal nu efter allt flyttande av dret på vinden. Ska om ett litet tag när man är utvilad komma upp som en ungdomlig skönhet igen..

Ta taa så länge!!

Det borde vara olagligt!!

Det borde ta mig tusan vara olagligt att samla på sig så mycket skräp som jag hade på min vind. Skit rent utsagt! Vad ska man med allt till? Jag har under typ tre år inte saknat så mycket av det jag hade samlat där uppe på vinden. SKÄMS PÅ MIG!

Men jag har tagit mitt ansvar nu. Jag har kastat stora mängder av den skit jag hade där. Jag hade slängt mer om jag bara hade fått lite mer tid på mig. Jag väntade på att min farsa skulle kommer med släpet. Han var och hjälpte min syster med hennes tömning av garaget. Det tog sin tid så jag fick bara drygt 30 minuter på mig att kasta mitt. Men men.. Jag fick bort det värsta. Känns jättebra nu! Ska tillbaka i morgon men ja, det värsta är gjort! LOVELY!

Hittade en massa gamla och nya oanvända tangentbord. VARFÖR LIKSOM?? Jag tog ett nytt med mig till Kristian som ÄLSKAR tangentbord!! Ögonen glittrade till när han fick se att jag hade med mig ett åt honom som han faktiskt fick leka med. hehe


Kom tillbaka efter kl 16 och hade ännu inte ätit någon lunch vilket kändes i magen. Kurr kurr liksom!
Mammis hade en fisksoppa klar åt mig. Spicy värre - precis som jag gillar det. Underbart! Ska ta med mig receptet på denna soppa för den var goooood!

Blev senare under kvällen bjudna på varma kantarellmackor. Behöver man säga hur gott detta var? Eller hur inte va! En självklar hit!! MUMS!!

Åter igen...

Happy Friday!


- En trogen vän i leklivet -

Lugnet före stormen!!

Sitter och väntar på vad komma skall. Jag vet att det bär mig emot samtidigt som det ska bli väldigt skönt att få det gjort! Vinden ovanpå lägenheten i Karlstad är fullsmockad med grejer som nu ska bort. Mycket måste jag nog tyvärr ge  bort till secondhand-butiker eftersom jag inte har någonstans att förvara dom. Fulldugliga möbler liksom. Hmmm

Har även en massa skräp som ska kastas. Dom gånger man tidigare varit här har det inte blivit av p.g.a. olika anledningar. Lathet, problem att ta sig in utan nyckel, svårt att få tag i div. hyresgäster som då hyrt plejset plus att det (när man kommit in) har varit stängt på tippen. Såna saker alltså!!

Ska åka in med farsan. Han har nyckeln till låset till den bur jag har på vinden. Det är så mycket grejer att allt inte får plats i buren utan står helt öppet utanför. Vem vet?! Dom kanske redan är flyttade till okänd plats?! Hoppas för enkelhetens skull eller inte?? Vet inte!

Farsans bil är på service just nu och han väntar på att den ska bli klar. Han har ingen dragis på mersan utan endast på v70'n, alltså den som är på service.

Bilen skulle ha varit klar i onsdags men ja, bilmekaniker!

Som väntat plöjer Kristian fram här hemma hos morsan i 220!! Han hittar pryl efter pryl att dra ner från hyllorna. Han har däremot inte börjat dra ut böckerna som jag trodde. Han trycker in dom helt in till bak-kanten istället. Enklare att fixa till! Puh!

Nej nu ska jag göra mig iordning det sista inför röjningen!

Happy friday!!

Det är min lilla Kristians dag!!

Grattis grattis till min lilla goding Kristian! Det är nämligen hans namnsdag idag. Höll på att missa det! Inte att jag brukar fira namnsdagar nåt särskilt men är det min sons dag på nåt sätt så är det stort!

Det var lite småbråkigt till en början i trafiken men det var ju jobbande 08:or som var på väg hem. Olyckan var framme en bit bort hemifrån. Verkade vara nåt allvarligt. Jättemycket blåljus vid ett ställe. Trist!

Vår resa gick dock jättebra när trafiken lossnade upp lite. Stannade till vid Birger Kung (eller tvärtom) och käkade. Minsambo tog en fullkornswhopper medans jag tog ett sånt där korttidserbjudande. Hennes var ganska smaklös enligt henne medan min mexikanska burgare var desto smakrikare.

Vi kom fram till ett tomt hus. Min mamma är ute med några jobbarkompisar och hennes man är ute på nåt annat. Vi har installerat oss bra här och lilleman kommer att kunna gå som en skördetröska i morgon när min mamma ska passa honom. Det finns så mycket prydnadssaker och bokhyllor fyllda med böcker överallt i precis rätt höjd för Kristian. Hur det kommer att gå?! Ja beror nog på hur man ser det. Jag tror att han kommer att ha fullt upp att hålla hans farmor igång i morgon.. hehe

SJälv ska jag röja lite på vinden i den lägenhet jag har här. Det är liksom dags att ta tag i det nu. Ska ju försöka göra mig av med lägenhten snart. Måste först bara ta hand om allt på vinden.

Dags att varva ner lite med ett glas rött och kolla lite The Office nu.

95% säkerhet!! Bara en siffra?

Har just pratat med en förskola om plats åt min lilleman Kristian - El Kid'o himself!! Hon hade en positiv inställning och var den ende som vågat lova med ganska stor säkerhet att det ska finnas förskoleplats åt Kristian. Weee!!

Okej jag vågar inte hoppas för mycket nu men detta skulle innebära att det blev betydligt smidigare att ta sig till & från dagis än det andra alternativ som finns idag. Detta andra alternativ är inte ens säkert på något sätt.

Håller mina tummar så hårt nu att dom ser sjukt små ut när man släpper taget - men det gör jag inte. Kramar åt allt hårdare!!

95% säker förskoleplats! 95%... Har man riktigt mycket otur om man då inte får platsen eller lovade hon för mycket? Hon sa iof att hon inte kunde lova något men ändå trissade hon upp förhoppningarna med just dom där 95% som hon uttryckte.

Dagen är snart halvgången men det är mycket kvar att fixa. Vi åker ju till Karlstad senare idag. Bara min sambo kommer hem så far vi.

Ska bli så kul att träffa alla glada & galna värmlänningar igen!

50 kg rent guld fanns...

...i den s.k. Guldkammaren på Historiska muséet.

Här har vi bilder från dagens trip in till stan!


- Spännande att titta ut -



Tog sällskap av en gammal barndomsvän och åkte in. Han hade fått för sig att vi skulle gå på museum, Historiska blev det. Han ville se vikingautställningen eftersom han aldrig sett nåt sånt. Här uppe i Väsby finns det ju en hel del vikingaskit (som jag brukar kalla det). Men okejdå.. Museum fick det bli. Kulturellt värre!!


- Ingen vidare frilla så mössan fick förbli på -

Det var rätt bra att gå på detta utan min sambo. Inget fel att ha henne med men hon har en tendens att vilja läsa dom där skultarna fullt ut utan att missa någon information som finns tillgänglig. hehe Okej kanske liiite överdrivet men bara liiite!! Inte konstigt egentligen att hon är vis som få!

Strax innan vi skulle gå så tänkte jag passa på att byta på lilleman. Lika bra att "nollställa kissverkstan" liksom. Hittade ett rum som verkade stämma in på ett skötrum men kände mig först inte välkommen!
Kände mig varken som en mamma, rullstolsbunden eller som ett litet barn men valde ändå att byta på Kristian bakom denna dörr!!


- Om jag bara hade haft en kilt!! -

Hade en riktigt bra dag idag. Kul att komma in till stan med sällskap, så mycket trevligare. Efter det att min sambo hade kommit in och mött upp oss på Friday's så gick vi vidare till ett litet ställe som gjorde wraps & grillade mackor. Valde det sistnämnda men var inte jätteimpad.

Sen var det dags för hemfärd. Kristian började bli riktigt trött.

Det var en lång dag men en väldigt trevlig sådan. Detta vill jag absolut göra om!

Säkerheten borde...

...vara en självklarhet!!

En sak som har slagit mig är en sak som när man tänke på det borde vara en självklarhet. Min sambo sydde på kardborreband på själva kupolen på barnvagnen där vi sen kan sätta kardborrereflexband. Men (!!!) varför har inte barnvagnar reflexer som standard? Nu under vinterhalvåret när dom mörka kvällarna kommer allt tidigare blir man ju i stort sett osynlig i mörkret utan reflexer.

Detta är något som jag har blivit allt mer medveten om nu sen jag blev pappa. Man eftersträvar säkerheten på ett helt annat sätt nu. Märkligt egentligen men så är det.

Jag har letat lite efter reflextejp som jag tänkt fästa lite här och där på barnvagnens metallställning men det var inte det lättaste att hitta denna tejp. Kollade på nätet och såg att den kostade väldigt mycket dessutom. Nåja!

Det finns på Clas Ohlsson en "reflexkupol" som man kan sätta på kupoldelen på barnvagnen men (!!!) det är verkligen inte alls snyggt!! Hmmm

Oj nu vaknar Kristian.. Dags att bli den roliga lekpappan igen..

Vintips!!

Här kommer ett hett tips på ett mycket gott rödvin (se bilder). Nederburg Manor House Cabernet Sauvignon. Nr 6563 hos systembolaget. 89kr.


Köpte även ett Ekologiskt rödtjut som jag inte ar någon aning om vad det smakar. Det var en nyhet och sånt kan ju alltid vara trevligt. Hittade Nederburg-vinet av en ren slump. Det var min mamma som ville bjuda på en vinare för ett tag sen och jag "bara tog en flaska". Snacka om guldkorn!!

Vi lagade iordning en fiskgratäng med champinjonsås till middagen. Glömde att ha i hummerfond så det blev inte lika mycket smakexplosion som det brukar, men var rätt okej ändå.


I morgon ska jag träffa en vän. Min sambo ska in till stan så hon skulle inte använda bilen. Vad göra? Ta en liten tripp någonstans eller bara hänga här i hemtrakterna? Vi får se! Hoppas denna vän orkar hålla sig vaken denna gången.


Avslutningsvis lägger jag in en bild på hur en av gipsavgjutningarna blev förra gången. Hoppas att även dom vi gjorde idag blev lika bra. Stannade aldrig kvar såpass länge att jag såg när trolldegen togs bort från gipset.

Gips utan olycka!

Vi fick gipsa!!

Ingen fara dock, vi har gjort detta förut, vi är alltså ena riktiga proffs på detta numera. Jag snackar naturligtvis om att vi har gjort hand- & fot-avgjutningar. Dom första blev så himlans bra att vi ville göra fler. Nej nej, tro nu inte att vi ska täcka väggarna med dessa avgjutningar. Åhnej så många behövs verkligen inte! Men det finns andra som vill ha dessa så det är väl bara att gjuta på liksom!

Det var riktigt skoj på öppna förskolan idag. Lagom stor grupp och trevliga föräldrar att snacka med. En mamma var kanske lite väl i det överdrivna laget vad gäller att tycka saker hela tiden samtidigt som hon gulligullade med alla barnen i hennes närhet. Hennes mun skulle ha slagit vilken sprintlöpares personbästa i rekord vilken dag som helst!

Vi sjöng för våra barn varpå denna lite för mycket-mamma sjöng ut andrastämman  lagom högt för att låta lika mycket som resten av gruppen själv. Men det var inte falskt ialla fall!! hehe

Kristian lekte med en leksaksbuss. Bara några sekunder senare hade han genom ett slag med den, krossat framrutan och ena dörren på bussen.
En av papporna jag snackade med vid tillfället skrattade och gömde undan bussen. Jag vet inte riktigt varför men ja, undangömd blev den.

Det var en riktigt bra dag på öppna förskolan!

Smidigheten innebär merjobb!!

Okej två saker...

Först och främst. Ser att jag har fått mail från min kära sambo där det står att vi nu har ett bryggplatsavtal att skriva på. Detta innebär att vi har fått bryggplats hos den båtklubb vi nu vinterförvarar båten hos. LOVELY!!

Och...

Har ringt till en förskola och snackat lite. Den ligger rätt bra till om man ska gå men har även busshållsplats ganska nära. BRA!

Det kanske lite mindre braiga då är att det är ett familjekooperativ. Dvs att det krävs en del engagemang från de föräldrar som har sina barn där. Hmmm
Jag vill ju att det ska vara smidigt att ta sig till förskolan men det får såklart inte vara så mycket jobb för oss föräldrar på förskolan att det i sig blir som ett extrajobb. Nej nej!!

Alltså det är ju självklart bra om det är smidigt att ta sig till förskolan men det kanske ändå är enklare att ha lite knöligare resa till den men att man sen inte behöver göra några mer direkta jobbrelaterade uppgifter.

Den tjej jag pratade med på denna förskola vågade inte lova nåt med plats åt Kristian men samtidigt var det inte samma "HAHA, DU MÅSTE SKÄMTA! VI HAR INGA PLATSER HÄR PÅ VÄÄÄLDIGT LÄNGE"-attityd som det varit på dom få ställen jag har pratat med som faktiskt svarar i telefonen!!

Hur ska man göra?

Jag gottar mig lite till över att vi har fått bryggplats inför sommaren och drömmer mig bort i det just nu så får jag grubbla lite mer över den där förskolan.

När tiden står stilla...

...får man mycket & inget gjort!

Det har varit en bra dag även om man var helt urflippat trött i morse. Åt pannkakor!!
Det saknades ett ägg och lite mjölk för det recept jag tänkte göra men tänka sig - det blev pannkakor ändå!!

Idag har Kristian kunnat äta som vanligt igen. Skönt! Antar att han inte kommer att vara vaken inatt p.g.a hunger ialla fall.

Det var nåt lurt med digitalboxen idag med. Den hängde sig vilket gjorde att tiden stod stilla ett tag. Jag la aldrig märke till detta. Tänkte bara några gånger att "OJ vad lite klockan är!!" Sen att det var samma tid som visades en timme senare märkte jag inte förräns efteråt när jag den tredje gången såg att klockan bara var  typ kvart i ett.

Vi hade ju tänkt åka in till centrum men var nog båda lite för trötta för det idag. Får bli i morgon när vi ändå ska in till öppna förskolan. Det var ju ett tag sen Krsitan var där nu.

Ska försöka göra några nya hand- & fot-avgjutningar i gips.

Har ett litet dilemma!!

Usch jag har ett litet dilemma som egentligen inte borde vara nåt större problem men ändå. Tills det är helt löst så kan det ju bråkas lite med det.

Jag har en lägenhet i Karlstad som jag hyr ut. Det är ett litet bostadsföretag och lägenheten är en hyresrätt som inte kostar många kronor per månad. Killen som hyr lägenheten idag har jag aldrig ensträffat. Han tog över efter tjejen som bodde där innan.

Efter en knasig ominstallation av min mobbe så försvann hans nummer och sen jag har försökt jaga det utan större framgång, tills idag. Han ringde upp mig!

Han berättade att han skulle flytta ut ur lägenheten nu i december och frågade om jag ville att han skulle hitta någon annan hyresgäst. Javisst svarade jag. Slipper jag hitta hyresgäst så är ju det skönast såklart!

Han sa att det inte skulle vara några som helst problem. Lägenheten ligger ju väldigt bra i området Viken i Karlstad, vilket är ett attraktivt läge.

Jag vill ju göra mig av med lägenheten. Det är ju bara en hyresrätt så det ska ju inte vara några problem. Jag förklarade detta för min nuvarande hyresgäst.

Jag förklarade dessutom att jag skulle till Karlstad nu i helgen och behöver komma upp på vinden för att ta tag i all bröte jag har där. Det är en väääldig massa möbler, porslin, köksmaskiner och ja jisses säger jag bara. Min pappa ska hjälpa till att köra bort sånt jag inte längre vill ha kvar. Min syster ska även hon kasta bort gammal bröte från henne.

En fredag att se fram emot?! Kanske inte men gött att få det gjort! Lika bra att passa på nu när man "är ledig". Min mamma ska passa Kristian denna dag så jag slipper tänka på den biten. Weee!!

Men hoppas allt löser sig så smidigt som möjligt nu bara. Vill ju inte behöva betala dubbelhyror!

Förlåt mig för att jag är sur!

Vilket pissigt väder det är! Alltså mina senaste inlägg har varit väldigt oglada och det är absolut inte meningen! Hoppas jag inte drar ner någon annan i tråkträsket!

Jag brukar vara en glad prick men brist på sömn har fått mig lite ur balans bara. Hoppas jag kommer tillbaka till mitt sanna glada jag snart!

Det regnar ute. Jag känner att jag kommer att undvika att vara ute även om jag har regnkläder. Känns inte alls lockande en dag som denna så NOPE det blir en innedag. Eller inne och inne. Vi ska åka in till centrum om en liten stund. Ska bara käka lite först.

Har åter igen lite prylar som jag behöver handla. Först på listan är kardborreband som vi ska sy fast på barnvagnen. Vi har redan reflexerna som ska fästas på dessa.

Min mamma är i Stockholm idag. Hon ringde förut och frågade om vi ev skulle ses. Jag ska ju in till centrum först som sagt men sen kanske?! Beror lite på hur pigga vi känner oss både jag och lilleman. Det var ju som jag skrev i det förra inlägget en riktigt bråkig natt med stor brist av sömn.

Vi ska ju dessutom till Karlstad nu snart. Har börjat fundera lite om jag och lilleman skulle åka dit tidigare. Skulle vara skoj att vara där lite längre än bara över helgen. Vi får se...

Dags att stoppa i både mig och El Kid'o lite mat nu.

Irritationen fortsätter!!

Irritationen fortsatte in långt inpå morgonkvisten!! Kristian vaknade inatt igen. Han har förvisso sovit riktigt bra några nätter men inatt var det dags igen. Han bara skrek och ville ingenting av allt man försökte med. Vi började misstänka att han var hungrig men samtidigt ville jag inte att vi skulle mata honom med nåt annat än "lella" eftersom vi försöker få honom att sluta äta det under natten. Jag såg det lite som ett bakslag att öka på med maten så jag var fast besluten att han inte skulle äta nåt.

Jag tog honom över till vår säng där han fick ligga och lella. Det var ingen höjdare tydligen.

Allt otåligare blev han. Skrek högre och mer intensivt. Då jag inte ville att min sambo skulle behöva ligga sömnlös även hon tog jag med Kristian till vardagsrummet och satt med honom där i min famn. Han lugnade sig efter ett tag och somnade i min famn.

Tyvärr vaknade han till igen när jag la ner honom i hans säng igen. SUCK!
Klockan hade nu sprungit iväg till 04:30 och jag var verkligen riktigt trött & irriterad.

Jag kände att jag verkligen behövde sova nu. Kristian ställde sig upp i sin säng och kallade!! Till slut gick min sambo upp och tog honom. Jag var helt död och orkade bara inte. Hon gjorde lite gröt men den ville han inte alls kännas vid så det blev sängen igen, vår säng alltså. Där låg vi alla tre och Kristian var fortfarande inte nöjd.

Jag  somnade...

Snackade med min sambo för ett tag sen. Hon hade fått ligga och klappa Kristians mage. Det var tydligen DET han ville. Han hade antagligen ont i magen.

Kristian var dock inte så värst sugen på gröten i morse till frukosten. Jag fick först avleda honom lite så han ens skulle smaka på gröten. Då tog han emot den men inte som någon som var jättehungrig.

Jaja, ibland är det ju såhär men det är alltid lika jobbigt att inte få sova när man verkligen är trött!

Irriterad, arg & förbannad!

Det finns en sak som retar mig. Denna sak är en viss myndighet. Denna myndighet har ett namn och det är Försäkringskassan. Självklart förstår jag att dom som jobbar där bara gör sina jobb och att dom följer regler som någon idiot har tagit fram. Men det är så mycket som krånglar med denna myndighet. Jag fick ju höra en av anledningarna när jag för en tid sen ringde och pratade med en telefonist.

Hon berättade då att jag inte hade ensam vårdnad om min son Kristian, vilket jag visst har. Inte enligt hennes register förklarade hon. Jag blev alldeles iskall. Vad hade hänt? Varför visste jag inte om detta?!

Jag förklarade att det måste vara nåt fel och hon tystnade och förklarade sen att hon NU såg att jag faktiskt hade ensam vårdnad om Kristian. Det såg hon i DET ANDRA REGISTRET!!

Jag har skrivit om detta förut men måste bara ta upp detta igen.
Men varför i helvete har försäkriongskassan flera register?! Hur kan det vara möjligt?! Ännu konstigare.. Varför stämmer inte vissa av registren? Vilka andra felaktiga beslut fattas p.g.a detta?? Inte konstigt att det alltid strular med dom!!

Detta fick jag ju höra då jag ville ta reda på om jag kunde ge bort föräldradagar till min sambo. Det kunde jag inte! Vi är nämligen inte gifta eller har eller har haft några gemensamma barn tillsammans. Det är ju inte som så att det kostar mer för staten menar jag. Jag ger bort dagar från mig till henne för att hon ska kunna hjälpa mig, vilket jag tycker borde vara mitt beslut. Jag har ju som sagt ensam vårdnad. Annat hade det såklart varit om Kristians biologiska mamma dessutom hade vårdnad, men så är det inte!

Nu till nåt kanske ännu märkligare i hela denna karusellen...

Förskoleplatsen som Kristian kommer att få (vart det nu blir) kostar ju pengar.. Okej det förstår jag!! Men (!!!) varför ska DENNA AVGIFT baseras på hemmets gemensamma inkomst?! Min sambos inkomst spelar alltså roll i detta!!! Men (!!!) hon har ingen möjlighet att ta föräldradagar.

Hur i helvete hjälper detta oss föräldrar som har ensam vårdnad?! Kan verkligen inte förstå resonemanget i detta. Detta försvårar ju bara det hela! IDIOTISKT!

Blir så sjukt irriterad på hela grejen. Vilket samhälle vi lever i. USCH!

Det är måndag i morgon, ny vecka. Bara att fatta telefonen hårt i handen och börja jaga förskolor igen. Hoppas att några ialla fall kan svara i morgon. Jag försökte med en massa förra veckan. Dom flesta svarade inte ens. Andra där man faktiskt kunde lämna meddelanden ringde aldrig tillbaka. DÅLIGT!

Att man inte får informationen på kommunens webbsida om att man faktiskt själv måste jaga förskolorna själv framgår inte. Varför skulle man anmäla sig där egentligen om man ändå själv måste jaga och jaga? SUCK!

Att jag fick reda på detta var lite av en slump. Jag irriterades över att jag inte hade fått något svar om hur min ansökan hade gått. En annan dålig sak är att man fick kryssa i tre favoriter i rangordning och vårt tredje alternativ försvann efter att dagiset brunnit ner. Detta fick vi ingen information om utan det bara förblev ett nu såklart USELT val.

Nej jag blir irriterad över hur myndigheter kan "fungera". Om man själv "beter sig fel" enligt dom så slår dom en stenhårt på fingrarna. Varför ska inte vi som individer och medborgare kunna göra samma sak tillbaka?!

Kanske dags att agera?!

Detta är MIN dag!!

Detta är MIN dag! Det är nämligen fars dag, min första "riktiga". Visst var jag pappa redan förra året vid denna tid men (!!!) det var inte klart då att det var jag som var pappan till Kristian. Jag väntade nämligen på DNA-resultatet.

Känns ganska märkligt nu när jag tänker på det. Ja jisses vilken resa det har varit!

Kristian har sovit riktigt bra även i natt. Lovely! Även i morse när han vaknade så var han sådär go och pysslade med någonting i sin säng. Man hörde på honom att han var på ett väldigt glatt humör. Kanske just för det är fars dag?! hehe

Det är söndag. En lugn söndag. En söndag som vi faktiskt inte har nåt direkt inbokat. Min sambos mamma & lillebror kommer och gästar oss frammåt lunch. Vi bjussar på pastasallad och om vädret tillåter så tar vi en promenad ute i det fria.

Just nu hör jag hur det plaskar innen i badrummet. Det är El Kid'o som badar. PLASK PLASK!
Vi ska ta nån kväll nu snart och åka till badhuset. Kan vara kul att se hur det blir. Att lillemannen älskar att bada vet vi ju alla men finns det nåt bra barnvänligt badhus här omkring? Återstår att se.

Vad vill man ha till frukost då denna MIN-aktiga dag?! Kanske skulle ta och sätta på lite kaffe medan jag funderar på det.

Glad fars dag på er!

Ska vi leka under bordet?

Är det inte sorgens dag när man blir så gammal att det inte längre är försvarbart  att leka under bordet!?!
Alla barn (så vitt jag vet) tycker om att leka under bordet då det är fest. Jag vet inte varför det var så roligt egentligen men roligt var det. Kristian har börjat insé detta nu. Han pallrar sig under bordet när han får tillfälle och man sitter där.

Vi var på dop förut. Det var trevligt men ska bli skönt att slippa nu framöver i det närmsta.

Det bjöds på sötsaker som vissa kallar det, andra kallar det kalorier. Själv kallar jag det götta. hehe
Det var en gigantisk princesstårta i form av en nallebjörn och dopbarnets storebror på 3½ år skulle få första biten. Hans far stor med kniven redo att skära ut den bit som sonen ville ha varpå sonen genast pekar på mitten av nallen (tårtan). Där fanns ju det godaste men det var ju samtidigt omöjligt att få loss den biten då. Nej han fick nöja sig med en kantbit och det var nog okej trots allt för det var en riktigt utsökt tårta!

Det bjöds även på kakor i alla dess slag och när det finns så många olika sorter att välja på så är det tyvärr alldeles för lätt att ta för mycket. Man vill ju smaka på allt, även om det inte går. Men men... Så blev det. Mättnaden kom som en smärre chock och det var bara att kasta in handduken.

Gjorde en härlig pastasallad när vi några timmar senare kom hem. Kändes lagom och vi gjorde såpass mycket att vi kan äta det även i morgon. Min sambos mamma och lillebror kommer över nån gång under dagen så det passar ju bra att ha nåt tillgängligt tills dess att bjuda på.

Nej nu ska vi komma vidare på Harry Potter NR3.

Happy Saturday!

Alltid trevligt med...

...middagsbjudning!!

Gårdagskvällen var riktigt trevlig. Det var kul att ha folk här och vi åt nåt så tacksamt som nachos. Tacksamt eftersom det är så enkelt att göra och svårt att misslyckas med samtidigt som så många tycker om det - TACKSAMT!

Kristian var ganska trött sen efter bara en liten stund efter det att gästerna hade kommit. Inte så konstigt, klockan var ju då ca 20.00 och det brukar vara dags för honom att lägga sig vid den tiden. Han la sig utan minsta protest och sipprade på sin lellaflaska.

Efter middagen togs Pictionary fram och det blev en parkamp om vilket par som hade bäst fantasi och var bäst på att snabbt illustrera det sökta ordet med penna. Riktigt roligt!

Jag och Marie låg väldigt sist ett långt tag men tog in väldigt mycket väldigt fort när vi kom in på samma våglängd. Vi slog oss fram så bra att vi hamnade på sista rutan tillsammans med det par som redan stått där några omgångar utan att plocka hem segern.

Nu var det kamp på riktigt och några dueller senare så stod det klart... Vi kom tvåa. Vi sa samtidigt ut ordet in i det närmsta samtidigt som det vinnande paret. Jag sa Flipper samtidigt som det vinnande paret sa Flipperspel. Det sökta ordet var Flipperspel så det var bara att gratulera till segern.

Så nära!!

Natten gick jättebra! Kristian sov riktigt bra. Vaknade dock två gånger för han var hungrig men det är ju inte så konstigt när han dom senaste två dagarna inte kunnat äta typ någonting. Han sov riktigt bra däremellan!!

Tacksamheten kom tillbaka i morse när det var frukost-tajm. Nachos-rester!! Inte helt fel faktiskt!

Vi håller på att softa lite nu men det börjar bli dags att göra oss iordning nu. Vi ska på ytterligare ett dop. Ja det är sant! ALLA VERKA VILJA DÖPA SINA SMÅGLIN I DESSA TIDER!!! OTROLIGT!

Efter detta dop så finns inget annat inplanerat inom den närmsta tiden. Skönt!
Börjar bli lite tjatigt med alla dessa samma psamler nu. hehe

Trevligt med dopfika dock. Plus att man får träffa alla glada närstående igen.

Dags att ta mig en dusch!

Ett glas rött...

...som belöning!!

Dags att städa lite. Sambon är och rider så jag ska passa på att röja upp lite här hemma innan gästerna kommer. Kristian mår mycket bättre nu och har inte fått upp allt han fått i sig så det är ju jätteskönt!!

Han vilar just nu, det har varit en hel del vila idag för hans del. Skönt! Antar att han behöver vila upp sig ordentligt.

Han hade ingen feber ialla fall.. Kollade förut.

Har just tagit mit ett glas rött. Det blir ju så mycket trevligare att städa då. Inte att jag måste vara lullig för att göra det men det är fredag, jag tvingas städa så varför inte belöna sig själv med ett glas rött?

Happy friday!

Inredning

Behöver er hjälp!!

Vi ska göra om lite här hemma i vardagsrummet. Det är inget jättestort vardagsrum och har ganska stort ljusinsläpp från fönster som sitter längs ena väggen. Samtliga tapeter är idag ljusa, nästintill vita. Vi har en vägg som vi vill ha någon färg eller mönster på, en s.k. blivande fondvägg.

Tapetsering är nästan uteslutet då det blir stort jobb att ta ner tv'n inklusive väggstativet från väggen. Målning är alltså det vi i första hand siktar på. Visst förstår vi att vi senare kommer att behöva måla igen det hål som blir där tvstativet nu sitter, men det känns ändå enklare!

Golvet består i en halvljus parkett. En brun soffa med valnötsmöbler är möbleringen för tillfället. Annars finns inga färger att ta hänsyn till. Gardiner går i grönt men kan bytas ut till annan lämplig färg för att matcha väggen sen.

Vad tycker ni är snyggt? Vilka färger föreslår ni? Det får gärna vara något mönster eller någon detalj som utan för mycket jobb kan läggas till väggen.

Kom igen nu! Hjälp oss!!

Asjobbig natt men den är över nu!

Natten är över men tröttheten består! Fast viktigast av allt - Kristian verkar vara pigg. Han har precis fått lite mild fruktpuré för att få i sig lite näring och än så länge har den stannat kvar i hans mage. JIPPIIIIIE!

Han har haft en riktigt jobbig natt stackarn! Han har varit så ledsen eftersom han inte har kunnat sova eller äta. Han har antagligen varit hungrig men varje gång som vi gav honom någonting så kom det genast tillbaka.

Det har lagts mycket tid på att bära omkring och försöka trösta honom. Det har varit extremt jobbigt men det verkar vara slut på det jobbiga nu. *Håller mina tummar hårdare än en riktig tjockis håller i och försvarar sin chokladkaka*

Nu gäller det bara att försöka vila upp oss ordentligt igen. Vara försiktig med att ge Kristian mat så han inte får för mycket på en gång. Jag ska snart gå iväg och handla en mildare gröt åt honom. Den han åt när han var mindre. Den är befriad från komjölk helt och är mycket mildare än den fullkornsgröt han ätit den senaste tiden.

Ska även handla mat inför kvällens middag. Min sambo har bjudit över några kompisar till henne. Hon skickade ett sms som talade om att Kristian har varit dålig men att vi ska se under dagen hur han verkar må. Om det är som just nu så är det ingen fara.

Hoppas - hoppas!

Som väntat!!

Då sitter man här då och har en trött Kristian som inte kan sova. Han verkar rätt nöjd för tillfället docj. Jag har gett honom en trådlös datormus som han håller på att undersöka. Den är inte inkopplad som tur är! 

Kristian drack lite lella innan han somnade men det kom upp igen efter att han hade sovit i närmare 2 timmar. Han vaknade väl av att det var dags. Kraken!!

Jag är väldigt glad över en sak. Hittade Narnia den tecknade versionen från 1979 förut. Den minns jag sen jag var barn. Jag var kanske 6-7 år när jag såg den. Hade den på video och det är märkligt hur mycket jag faktiskt kommer ihåg från den filmen. Jag minns hur vissa av karaktärerna låter i röstläge osv. Jag minns hur saker såg ut och väldigt mycket.. Efter så lång tid!! Sicket minne va!!

Jag har letat efter denna film vid olika tillfällen utan någon framgång alls - tills NU! Weeee!!

Men det var bara ett litet glädjeskull i kvällens och framförallt nattens kanske mardrömslika sentimmar.

Snälla låt Kristian somna snart!! Någon?!

Hur ska det gå egentligen?

Okej det är bara att ställa in sig på att det kan bli en tuff natt. Stackars stackars Kristian har inte kunnat äta någonting idag utan att det senare kommit upp igen. Suck!

Man ser på honom att han inte förstår vad som händer. Kristian har inte varit gnällig eller nåt. Man märker inte ens på honom att han är sjuk. Han har endast kunnat ta emot fruktmellanmål men dom har senare kommit upp.

Jag har försökte att få honom att dricka så mycket som möjligt och myst mycket med honom. Försökt att hålla honom lugn och såna saker. Vi har övat på språket och han börjar säga pappa riktigt bra nu. Det låter iof lite mer som ba-ba men det ska vi putsa på. Urgulligt är det ialla fall!!

Jag har lagt honom nu och jag hoppas att han sover för natten utan för mycket avbrott. Han har faktiskt sovit riktigt bra dom senaste nätterna. Ja förutom slutet av natten till idag då han blev sjuk.

Jag hoppas att han blir tillräckligt mätt av lellan som han får dricka.

Ååååh vad jag tycker synd om min lilla kille!


Magstarkt!

Vaknade av ett mindre trevligt ljud strax innan 04.30. Det var lilleman som hurklade sig och sen kom det. Som om det inte fanns nåt slut i hans mage så pumpades allt som var däri upp.

Stackars Kristian förstod nog inte riktigt själv vad som hände. Måste ha varit jobbigt för honom. Men efteråt så var han ganska lugn trots allt.

Min sambo och jag gick såklart upp och fick ta hand om allt. Det var bara att köra igång en tvättmaskin på momangen. Det var väldigt mycket som kletades ner i hans säng.

Jag vet inte men jag ogillar sånt där vääääldigt mycket. Visst att han fått upp mat nån gång lite då och då men detta verkade vara riktig magsjuka. Man känner efter själv och man känner sig alltid lite illamående när någon som har magsjuka hurklar ärtsoppeliknande magjuice. URK!

Det får bli en lugn dag till här hemma. Se till att Kristian mår bra innan man hittar på för mycket med honom.

Han verkar ju pigg just nu ialla fall så ja, det är nog ingen direkt fara med honom.

Ska väl försöka få tag i dagaisfröken Bosse som precis hade åkt för att handla igår när jag sökte honom. Tjejen jag pratade med tog mitt nummer och sa att han skulle ringa upp - vilket han inte gjorde. Jag väntade ett par timmar på det där uteblivna samtalet. Detta medförde att vi aldrig hann förbi öppna förskolan. GRRR!!

Ni hittar inte mina rätta knappar!!

AAaaah va sköönt! Ni anar inte!! Dom små fingrarna kan inte längre komma åt dom rätta knapparna. Vi har säkrat upp stereon här hemma. Kristian älskade att vara på den och pillra så fort han kom åt. Nu med en skyddande plexiskiva framför går inte detta längre.
Det ska bli mycket intressant att se hur han tar den nyheten i morgon när han får se det. För det lär han göra - se det! Han kommer bergis bli arg över detta nu men puttinutt liksom. Han ska inte vara där och fingra, så enkelt är det!

Nu kvarstår bara standby-knappen på tv'n. Han når tyvärr upp till den när vi vinklar ut tv'n från väggen. Men men... Ska nog komma på en lösning på det problemet med.

Nu över till nåt helt annat. Såg andra filmen med Harry Potter idkväll. Min sambo här läst alla böckerna nyligen i ett svep och gillade dem och ville se filmerna. Själv har jag aldrig varit intresserad av vare sig böckerna eller filmerna tidigare. Vet inte varför. Kanske blev anti av att det varit sånt hysteri kring den där trollkarlspojken med glasögon. Brukar bli anti saker som ALLA pratar om.

Såg den första filmen härom kvällen. Okej dom är rätt okej. Underhållande liksom. Har ju några kvar så vi får se när det blir av att vi ser dom.

Dags att göra kvällen nu!

En liten film...

...på när Kristian upptäcker att han kan komma åt datormusen...

Detta var dock efter det att han först kom på det. Första gången, när jag inte filmade, var det bättre och roligare men ja, håll till godo!


Sooolen here I come!!

Inom en snart framtid åker jag till sola! Ja min hemstad Sola i Karlstad! Ska bli kul att komma dit igen. Det var längesen jag var där nu. Har en bunt vänner där som jag inte träffat på evigheter så det är väl på tiden att man hälsar på nu.

Gillar Karlstad som stad men som för så många andra städer så är det en sommarstad. VinterKarlstad är inte riktigt lika ballt! Staden vissnar och känns mest blek och kall. Tur ändå att man har vännerna att värma sig hos!

Idag blir det öppna förskolan när Kristian vaknar. Först ska vi äta bara.

En rolig grej som hände i morse var att jag råkade lämna en liten glipa mellan en "fot-soff-vila-benen-på-ö" och soffan. Den brukar göra så att Kristian inte kommer åt tv-datorn med dess tangentbord och mus. Kristian var snupersnabb att lägga märke till detta och smög sig sakta framåt mot sitt mål, nämligen tangentbordet & musen!

Det märktes tydligt att han inte ville att jag skulle märka det. Sakta sakta närmade han sig och stannade till flera gånger för att titta åt mitt håll om jag hade uppmärksammat det. Jag låtsades om som att jag inget märkte. Det var faktiskt bara av en ren slump la märke till det då jag kollade vart jag lagt min mobil.

Närmare kom han och nu var han framme vid glipan mellan soffan och ja det där långa namnet jag hittade på. Han vände sig mot mig igen och jag låtsades fortfarande om som att jag inte märkte nåt.

Nu började han klämma sig emellan för att komma åt musen.. Åter igen vände han sig om när han hade lagt sin hand på musen. Han började klicka lite lugnt på den och kontrollerade om jag märkte...

Nu såg jag att han började öppna program och sånt så nu var jag ju tvungen att avbryta det. Men så roligt det såg ut. Vilken smart kille jag har. Han förstod att jag skulle märka om han skyndade sig mot målet. Lurig som en räv är vad han är!!

Sött!

Man ska hålla sig...

...till orginalet!!

Här kommer betyget och bilder på hur den turkiska cheesecaken...



Smaken var inte lika "fyllig", om man kan beskriva det så, som orginalet tyvärr. Det hör nog till eftersom den vi gjorde torde vara betydligt fattigare på kalorier. Vi hade såklart kunnat dra på med mer ingefära och kardemumma. Kanske aningen mer vaniljsocker med?! Dessutom kändes keson i kakverket. Vi hade mosat den aningen men det räckte inte. Vi skulle ha mixat hela smeten. Bra att veta om man skulle få för sig att göra detta nån annan gång. hehe Tror att det skulle kunna vara gott med rivet citronskal i smeten med. Men bara en vild gissning!!

Totalbetyg... 3 kameler av 5 möjliga. Orginalet skulle ha fått full pott!



Hittade ett par coola haklappar åt Kristian förut i centrum. Dom såldes i tvåpack och hade olika motiv men kolla in denna alltså. hehe



Pretty cool huh?!

Jag är smått bekymrad!!

Det känns lite småjobbigt just nu. Fick för bara en liten stund sen veta att den dagisplats vi helst ville ha inte blir Kristians dagis. Inte till en början ialla fall. Dom tar bara in två barn nu efter nyår, då det är tänkt att jag ska återgå till arbetslivet igen. Så vad gör man? Vi har ju två andra alternativ som vi känner oss okej med varpå det andra som även det ligger nära oss sa att dom inte hade några platser på länge, men att jag skulle ringa i morgon igen. Hmmm Skulle visst prata med någon som inte var där idag. Jahapp!

VARFÖR SKA ALLA ANDRAS BARN HA FÖRSKOLEPLATS FÖR??? VARFÖR JUST NU?

Sen har vi ytterligare en krok utkastad. Den ligger någonstans vid Upplands Väsby station. Det kan ju vara en ganska smidig lösning då jag tänker åka pendeltåget till jobbet.

Hon jag pratade med på vårt första val förklarade att det skulle öppna en ny avdelning där många nya barn skulle få platser. Bara det att detta ligger långt bort. Speciellt under vintertiden då man inte kan cykla. Om man ska ta sig dit med bussar och krångla så kommer det ta en väldig massa onödig tid. Det känns som jag redan offrar mycket tid genom att bo i norra stockholm och jobba i södra. SUCK!

Man ska väl inte behöva skaffa en bil till bara för att få en smidig lösning på detta, eller?! Suck igen!

Tid som bara försvinner på resor. Tid som innebär att jag är ifrån Kristian. Hade det inte varit toppen om det fanns förskolor på ens jobb??! Man kunde ha nära till sitt barn om någonting hände. Man minimerar den tid man inte hinner umgås med sitt barn. Många fördelar. Men så brukar det ju ocksåa vara i drömmarnas värld. Varför får vi inte leva i den världen?

Var på BVC idag. Tog nya mått på lillemannen. Allt såg bra ut. Ringde dietisten och berättade om måtten och hon skulle höra av sig om hon tyckte att nåt såg dåligt ut enligt henne. Hmmm vill helst ha ett besked oavsett på nåt sätt.. Men ja. Allt såg enligt BVC bra ut så det känns ju bra!

Ha även skickat ett mail till min chef om att jag vill ta ut semester. Semester från pappaledigheten?! Nej inte riktigt. Vi får inte spara hur mycket semester som helst så jag väljer att ta semester istället för pappadagar från försäkringskassan så man inte bara loosar dom.

Ska nog ta och ringa fröken S på jobbet. PrePrint-avdelningarna ska ju ha festkväll någon gång.. Jag tillhör ju den ena av avdelningarna så...
Ska bli kul att träffa dom och ta några glas tillsammans.

Kristian kanske kan få en ny kompis. Grannarna som flyttade in ovanför har en kille som är några dagar yndre än Kristian. Coolt! Jag har själv inte träffat dom än men det lär man ju göra snart. Så brukar det ju vara med grannar. hehe

Just det...

Min sambo träffade killen som flyttade in vid själva flytten. Han hade sagt att det var han och hans syster som skulle flytta in. Sen har systern barn... Hmmm Jag antar att det inte är brodern som har barn med systern för det skulle ju vara rätt skruvat! Men hur ligger det till egentligen? Hörde min sambo fel? Eller är det världens mest hjälpsamma brorsa som bor där uppe?
Ska försöka luska ut hur det ligger till vid tillfälle!

Massage som kompensation!

Det är ju måndag, en måndag som vilken som helst. Här hemma har vi ju veggo-måndagar, dvs middagen ska bestå av vegetarisk kost. Gott och känns som en rätt bra grej åndå.

Jag är en köttälskare och så men visst, veggomat kan vara riktigt gott det med!

Efter måltiden idag som bestod av rester från igår & förrgår som (hör och häpna) var vegetariska måltider. Ugnsbakad veggo-piråg från igår som vi delade på samt en svart-bön-wrap med tomater, majs & fetaost. Det fanns en av varje kvar så vi delade lika på bägge. Sweet!

Efter maten gjorde vi den där Turkista cheesecaken som jag skrev om i förra inlägget. Sen kastade jag in det förra blogginlägget om den (DUH!) och efter det blev det massage!!

Vi släckte ner hela plejset och tände upp levande ljus och rattade in lugnare musik och gav varandra helkroppsmassage. Tro mig det var efterlängtat! Mmmmmmm

Kristian sov så skönt så och ikväll protesterade han inget alls! WOW! Kanske var det där inlägget innan idag som satte stopp för den biten? Har han tjuvläst?!

Inget kött men en helkroppsmassage in på bara skinnet - Livet är underbart!

  

Min nyfikenhet...

...tar kål på mig!

Ikväll har vi gjort ett stooort experiment! Jag är väldigt nyfiken på hur resultatet ska bli. Jag tror skarpt på detta experiment alltså! Innan jag går in på vad experimentet är helt i avslöjande text så måste jag förklara orsaken till det.

Anledningen är enkel, nämligen att vi saknade vissa ingredienser plus att vi hade vispgrädde som går ut och vi ville inte bara kasta bort den. Gråt inte över spilld mjölk finns ju ett ordspråk. Tänk då vilken sorg det måste vara över slängd grädde!!

Vad kan man göra på vispgrädde? Bland det godaste jag kunde komma på var Cheesecake. Mumma med stort M!

Okej vad behövs då till denna Amerikanska smaskighet till efterrätt?! Jo Philadelphiaost, ägg, strösocker, vaniljsocker, digestivekex (uttalas checks på slutet) och grädde. Vad hade vi??

Grädden hade vi ju, äggen hade vi, likaså sockren men inte philadelphiaosten eller digestivekexen. Okej vi hade kexen men dom hade gått ut i somras upptäckte vi och smakade verkligen inte bra så vi bangade dom och tog istället hemmagjorde kakor som är så mycket godare.
Vad skulle man då ersätta philadelphiaosten med??

Vade hade vi som kunde funka? Vi hade turkisk yoghurt och keso. 50-50?! Let's DO IT!

Blandade iordning enligt receptet och tillsatte även lite ingefära och ännu mindre kardemumma. Av smaken att avgöra på smeten så kan detta kanske bli en riktig succé! Har man hittat en ny favorit kanske? Kanske ska kalla den Turkisk cheesecake?" Även om den inte innehåller någon ost.. Eller iof keso är ju en typ av ost så Turkisk Cheesecake får det bli. hehe

Såå nyfiken på resultatet!! Man får ju veta i morgon hur det blev. Har lovat min sambo att inte smaka innan hon kommer hem i morgon efter jobbet. Hmmm kommer jag klara det?? Ska verkligen försöka ialla fall...

PEACE!

Låter bilderna tala...

Fem bilder från idag...

Denna söndag är nästintill slut. Bara minutrar kvar på dygnet. Kan inte klaga på degen. Har fått en hel del saker gjorda. Varit förbi båten och grejsat. Nu behöver vi egentligen inte åka dit. Allt som ska göras är nu avklarat.. SKÖÖÖNT!

Har bytt till vinterdäck på min sambos bil. Sen städade hon ur bilen helt och hållet invändigt. Blev helbra!

Gick sen till lekparken. Kristian fick ta sin gåvagn och själv gå dit. Ja det tar ju sin lilla extra tid när han själv ska gå men tid är ju nåt man har nu så det är ju bara roligt. Det var ju sånt där riktigt göttaväder med så allt var i sin ordning.

Lagade lite veggo-piroger. Dom var okej men inte mycket mer i betyg från min sida. Mäktiga saker även om dom inte innehöll något i köttväg. hehe Okej det blir betyget godkänt med stort plus i kanten.


- Min sambo styr Kristian i rätt riktning -


- En glad Kristian i lekparken -


- Fortfarande en glad Kristian -


- Balansövning i gåvagnen -


- På väg hem från lekparken -

Visst är min lille kille gooo!!

Vinnare av 6,8 miljoner kronor!!

Ett experiment jag har funderat på är hur ens nära och kära skulle reagera om man berättade för dem att man vunnit typ 6,8 miljoner kronor på lotto. Man skulle låta dom tro detta i ungefär en vecka och bara se hur dom skulle reagera. Om några skulle börja höra av sig mer eller mindre och om det skulle uppstå avundsjuka någonstans och i sånna fall vad följden av detta skulle bli. Skulle kunna vara en rolig grej.

Dessutom om man berättade att man skulle göra något väldigt onödigt för pengarna. Bara för att få folk att reagera! hehe Superskul.. KANSKE!?

Hade främmat ikväll. Vi lagade två plåtar pizza med extra allt. Eller nästan ialla fall. Mycket topping gör ju bara pizzan godare! Vi fick väl godkänt för smaken så  det var ju ett bra betyg.

Det har varit en lugn dag. Tog en promenad förut i solen. Det var ju underbart väder idag. Visst, aningen kyligt men strålande solsken är ju svårt att klaga på.
Var ju ute med boysen igår. Vi hade det sååå trevligt!!

Satte upp lillemans "måttstock". Nu ska vi mäta hans länge med jämna mellanrum och dokumentera på stocken.
Säkrade även hallspegeln som Kristian alltid brukar vara på. Nu kan han inte rubba den längre.. Goodie-goodie!

Tack för ikväll och trevlig fortsatt lördag!

RSS 2.0