Vad får man om man tar en chokladfondue minus...

...choklad??

En vanlig fondue såklart! Vi gjorde en japansk fondue igår baserad på kycklingfond med vatten & hönsbuljong, liten skvätt vitvinsglögg (eftersom vi inte ville spräcka en vitvinare för detta) och soja. Resultatet blev som många fonduer - trevligt till en början men ganska fjuttigt efter bara en liten stund.
Det är inte mycket mat man får varje gång. Inget man ska äta om man är hungrig med andra ord.

Kan dock inte komma på att denna fonduevariant skulle kunna vara direkt onyttig på något sätt. Ingen olja, inga andra fetter.. Bara grönt, lite ris och lövbiff.
Några timmar senare hittade vi oss i soffan med vårt fotoalbum, rött vin och fransk brie. Underbart! Nu har vi hunnit till förra årets juni månad. Det går frammåt!

Just det... Ytterligar ett vintips till alla er som ibland köper dessa vinboxar.
Black Granite Shiraz 211kr för boxen på Systembolaget.

Detta är vad vinklubben säger om vinet:

Bra köttig shiraz från Sydafrika. Härlig fruktighet och viss rökighet som balanseras upp av en lätt angenäm sötma. Med inslag av mörka bär, plommon och kryddor. Serveras till karftfulla rätter av lamm- eller nötkött.


Prisvärde:
4 av 5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0